De kunst van het zelf roken van vis is niet alleen een oude conserveringsmethode, maar ook een mooie techniek die je redelijk eenvoudig thuis kunt gebruiken. Gewapend met een simpele rookoven en basis ingrediënten, kun je genieten van de heerlijke smaak van zelf gerookte vis. Deze handleiding leidt je door het proces van het roken van vis.
17 Nov, 2023
Jimmy Melissen (37), de gepassioneerde verse visinkoper bij Schmidt Zeevis, heeft een unieke kijk op zijn rol. Aangetrokken door zijn passie voor de visindustrie, werkte Jimmy voorheen als accountmanager.
09 Nov, 2023
Vandaag laten we u kennis maken met de heilbot. Zowel de wilde als de gekweekte variant is een hoogwaardige vis met een delicate smaak waarbij de meeste bereidingswijzen goed passen.
26 Oct, 2023
Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam nodigt u van harte uit voor een betoverende avond vol inspiratie op vrijdag 24 november van 19.00 tot 21.00 uur. Dit evenement biedt u de perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de komende feestdagen en uw kerstmenu naar een hoger niveau te tillen.
23 Oct, 2023
Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt. In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.
13 Oct, 2023
Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish. Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.
06 Oct, 2023
Wij zitten midden in het seizoen waarin de Zeeuwse bodemcultuur mosselen op zijn lekkerst zijn. Bij Schmidt Zeevis weten we dat dit een moment is waar veel fijnproevers reikhalzend naar uitkijken. Schmidt Zeevis is er klaar voor om u te voorzien van deze heerlijke delicatesse die de smaak van de zee in zich draagt.
29 Sep, 2023
Chef Yama, een geprezen meester in de culinaire kunst, neemt ons mee op een smaakvolle reis door de wereld van vis. Als een gewaardeerde klant van Schmidt Zeevis, weet hij als geen ander hoe belangrijk hoogwaardige ingrediënten zijn voor het creëren van meesterlijke gerechten.
15 Sep, 2023
Het is weer die tijd van het jaar waarin liefhebbers van zeevruchten reikhalzend uitkijken naar een van de meest gewilde lekkernijen uit de zee: de Zeeuwse platte oester.
11 Sep, 2023
Bedroefd, maar dankbaar voor wie hij was delen wij het overlijdensbericht van Hans Schmidt (87).
08 Sep, 2023
Het is eindelijk weer de tijd van het jaar waarin we kunnen genieten van de smaakvolle lekkernijen die de zee ons biedt, en een van onze favorieten zijn de Bouchot mosselen.
02 Mar, 2023
Niet zomaar een kreeft, maar Oosterschelde kreeft
02 Mar, 2023
Business Class Op zeer regelmatige basis vertelt Marcel van Breda – directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam - in het programma Business Class over vis en visgerelateerde onderwerpen.
01 Mar, 2023
Alleen het beste is goed genoeg!
28 Feb, 2023
De garnalenvisserij wordt uitgeoefend langs de kust van de Noordzee en de Waddenzee.
22 Feb, 2023
Cook Like a Chef Onder andere Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer en Erik van Loo in jouw keuken!
03 Feb, 2023
Schmidt’s Keuze is een verantwoorde visie en maakt deel uit van ons MVO-beleid.
03 Feb, 2023
Purse seining visserij
03 Feb, 2023
Staandwant visserij
03 Feb, 2023
Spanvisserij
03 Feb, 2023
Enkelvoudige trawlvisserij
03 Feb, 2023
Alle vis die binnenkomt bij Schmidt wordt gescand en krijgt een unieke barcode.
02 Feb, 2023
Kwaliteitszorg bij Koninklijke Schmidt Rotterdam B.V.
31 Jan, 2023
De skrei visserij rond de Lofoten speelt al veel eeuwen een belangrijke rol in de Noorse samenleving.
10 Jan, 2023
Zilte zeegroenten Algen: veelzijdig en rijk aan voedingsstoffen. Er bestaan bijna 10.000 soorten zeealgen.
03 Jan, 2023
Boomkorvisserij
09 Dec, 2022
Pulskor
08 Nov, 2022
De inkopers van en/of voor Schmidt Zeevis bekijken de vis in de schouwruimte en kiezen de mooiste en meest verse vis uit.
12 Oct, 2022
Snurrevaad visserij.
08 Oct, 2022
Sumwing
08 Sep, 2022
Visfeiten: De mossel zoals wij gewend zijn te eten is ca. 2 jaar oud, maar kan zelfs 20 jaar oud worden.
09 Jul, 2022
Oesters vallen onder de categorie schelpdieren.
04 Jul, 2022
Restaurant Dok is vooral bekend om de open keuken waar het team zorg draagt voor een huiselijke sfeer.
04 Jul, 2022
Boas werkt uitsluitend met verse, seizoen producten die deze kleur als basis hebben.
04 Jul, 2022
Twinrig visserij
04 Jul, 2022
Longlining is een Engelse benaming voor lijnenvisserij, een zeer oude vistechniek.
04 Jul, 2022
Ervaar het echte strandgevoel, geen restaurant op palen maar een robuust paviljoen zonder al te veel tierelantijnen en sfeervol hout
01 Jul, 2022
Marcel van Breda als glunderend middelpunt en met hem de medewerkers
08 Apr, 2022
Informatie over garnalen
12 Mar, 2022
De vraag naar kaviaar blijft groot. En de kweek kaviaar biedt een uitkomst.