Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Ruim assortiment
Elke dag 133 soorten verse vis.
menu
Winkel open tot 18:00
 

Pijlinktvissen, bekend vanuit Zuid-Europese keukens als calamari, spelen een groeiende rol in de Nederlandse gastronomie, met name door de inzet van vismethodes zoals flyshooten. Bij Schmidt Zeevis ontdekken we de veelzijdigheid en duurzaamheid van deze weekdieren en delen we graag meer over hun vangstmethoden, bereidingswijzen en een recept.

 

Het skrei-seizoen is aangebroken, en liefhebbers van smaakvolle visgerechten kunnen zich verheugen op de veelzijdigheid van deze kabeljauwsoort. Een perfect voorbeeld van de mogelijkheden die skrei biedt, is het traditionele Noorse gerecht genaamd "Mølje". Niet alleen is dit gerecht een klassieker, maar het laat ook zien hoe alle delen van de skrei kunnen worden gebruikt zonder enige vorm van verspilling.

 

De kunst van het zelf roken van vis is niet alleen een oude conserveringsmethode, maar ook een mooie techniek die je redelijk eenvoudig thuis kunt gebruiken. Gewapend met een simpele rookoven en basis ingrediënten, kun je genieten van de heerlijke smaak van zelf gerookte vis. Deze handleiding leidt je door het proces van het roken van vis.

 

Jimmy Melissen (37), de gepassioneerde verse visinkoper bij Schmidt Zeevis, heeft een unieke kijk op zijn rol. Aangetrokken door zijn passie voor de visindustrie, werkte Jimmy voorheen als accountmanager.

 

Vandaag laten we u kennis maken met de heilbot. Zowel de wilde als de gekweekte variant is een hoogwaardige vis met een delicate smaak waarbij de meeste bereidingswijzen goed passen.

 

Voor de visliefhebber in Zoetermeer, bij Schmidt Zeevis, is het nu mogelijk om online jouw favoriete visproducten te bestellen en thuis te laten bezorgen.

 

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam nodigt u van harte uit voor een betoverende avond vol inspiratie op vrijdag 24 november van 19.00 tot 21.00 uur. Dit evenement biedt u de perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de komende feestdagen en uw kerstmenu naar een hoger niveau te tillen.

 

Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt.
In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.

 

Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish. Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.

 

Wij zitten midden in het seizoen waarin de Zeeuwse bodemcultuur mosselen op zijn lekkerst zijn. Bij Schmidt Zeevis weten we dat dit een moment is waar veel fijnproevers reikhalzend naar uitkijken. Schmidt Zeevis is er klaar voor om u te voorzien van deze heerlijke delicatesse die de smaak van de zee in zich draagt.

 

Chef Yama, een geprezen meester in de culinaire kunst, neemt ons mee op een smaakvolle reis door de wereld van vis. Als een gewaardeerde klant van Schmidt Zeevis, weet hij als geen ander hoe belangrijk hoogwaardige ingrediënten zijn voor het creëren van meesterlijke gerechten.

 

Het is weer die tijd van het jaar waarin liefhebbers van zeevruchten reikhalzend uitkijken naar een van de meest gewilde lekkernijen uit de zee: de Zeeuwse platte oester.

 

Bedroefd, maar dankbaar voor wie hij was delen wij het overlijdensbericht van Hans Schmidt (87).

 

Het is eindelijk weer de tijd van het jaar waarin we kunnen genieten van de smaakvolle lekkernijen die de zee ons biedt, en een van onze favorieten zijn de Bouchot mosselen.

 

Ben je als visliefhebber in Papendrecht op zoek naar de beste viswinkel? Bij Schmidt Zeevis vind je een ruim assortiment verse vis en zeevruchten van topkwaliteit.

 

Ben jij een visliefhebber in Dordrecht en op zoek naar de beste kwaliteit vis? Bij Schmidt Zeevis vind je een ruim assortiment verse vis, schaal- en schelpdieren van topkwaliteit.

 

Ben je visliefhebber en op zoek naar een viswinkel in Ridderkerk? Je kunt in Ridderkerk inderdaad terecht voor verse en gebakken vis. Er is een viswinkel in Ridderkerk en op vrijdag kun je op de markt ook terecht bij een vishandelaar. Maar wist je dat er op 20 minuten rijden van Ridderkerk een prachtige grote viswinkel te vinden is die zijn gelijke in de omgeving niet kent? Dat is Schmidt Zeevis, gevestigd aan de rand van Rotterdam. Een mooie grote viswinkel met een enorm assortiment aan verse vis, schaal- en schelpdieren, gebakken vis, haring van topkwaliteit en alle mogelijke visgerechten.

 

Als visliefhebber in Naaldwijk ben je bij Schmidt Zeevis aan het juiste adres voor het online bestellen van de meest verse visproducten.

 

Ben je op zoek naar een viswinkel in Gouda? Waar je de beste vis van Gouda kunt vinden en een heerlijke versgebakken kibbeling kunt eten? Gouda heeft maar liefst vijf viswinkels en op de markt ook nog de nodige viskramen. Maar op nog geen half uurtje rijden van Gouda vind je een van de best gesorteerde viswinkels van Nederland: Schmidt Zeevis in Rotterdam. Gevestigd aan de rand van de stad, met veel parkeergelegenheid. Een winkel met een rijke historie en bekend om zijn topkwaliteit vis. Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam bestaat al meer dan honderd jaar en is een begrip in culinair Nederland.

 

Business Class Op zeer regelmatige basis vertelt Marcel van Breda – directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam - in het programma Business Class over vis en visgerelateerde onderwerpen.

 

Niet zomaar een kreeft, maar Oosterschelde kreeft

 

Alleen het beste is goed genoeg!

 

De garnalenvisserij wordt uitgeoefend langs de kust van de Noordzee en de Waddenzee.

 

Cook Like a Chef
Onder andere Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer en Erik van Loo in jouw keuken!

 

Ben je op zoek naar een viswinkel in Maassluis? Voor een gebakken visje of een lekkere haring? Maassluis heeft drie viswinkels en op de vrijdagmarkt ook nog de nodige viskramen. Maar op nog geen kwartier rijden van Maassluis vind je een van de mooiste en best gesorteerde viswinkels van Nederland: Schmidt Zeevis in Rotterdam. Gevestigd in de Spaanse Polder aan de rand van de stad, in de vorm van een schip, met meer dan genoeg parkeergelegenheid. Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam bestaat al meer dan honderd jaar en is een begrip in culinair Nederland. De winkel staat bekend om zijn topkwaliteit vis en visgerechten.

 

Alleen de beste producten van Schmidt Zeevis worden bij jou thuis geleverd in Den Haag. Als visliefhebber in Den Haag, hoef je niet meer de deur uit om te genieten van de lekkerste vis.

 

Schmidt’s Keuze is een verantwoorde visie en maakt deel uit van ons MVO-beleid.

 

Purse seining visserij

 

Staandwant visserij

 

Spanvisserij

 

Enkelvoudige trawlvisserij

 

Alle vis die binnenkomt bij Schmidt wordt gescand en krijgt een unieke barcode.

 

Kwaliteitszorg bij Koninklijke Schmidt Rotterdam B.V.

 

De skrei visserij rond de Lofoten speelt al veel eeuwen een belangrijke rol in de Noorse samenleving. 

 

Zilte zeegroenten Algen: veelzijdig en rijk aan voedingsstoffen. Er bestaan bijna 10.000 soorten zeealgen.

 

Hallo visliefhebber, ben jij op zoek naar een viswinkel in Spijkenisse? Er zijn twee viswinkels te vinden in Spijkenisse. Op vrijdag kun je ook op de markt terecht voor verse of gebakken vis. Maar je hebt nog meer mogelijkheden. Twintig minuten rijden met de auto vanaf Spijkenisse vind je Schmidt Zeevis, de mooiste en grootste viswinkel van de regio. Met maar liefst zestig gratis parkeerplaatsen voor de deur en makkelijk te bereiken vanuit Spijkenisse: Schmidt Zeevis ligt vlak aan de A20.

 

Boomkorvisserij

 

Is haring gezond?

 

Op zoek naar Pekelharing?

 

Gezouten haring

 

Wat is Maatjes Haring?

 

Wat zijn de voedingswaarden van een broodje haring?

 

Op zoek naar gerookte haring?

 

Wat kun je maken met braadharing?

 

Haring met of zonder uitjes? 

 

Bekijk de haring recepten van Schmidt Zeevis!

 

Is haring rauw?

 

Vaatje of emmertje Haring? 

 

Hoe moet je haring bewaren? 

 

Kun je haring invriezen? 

 

Komt de beste haring uit Rotterdam? 

 

Wij zijn Schmidt Zeevis, de beste plek voor visliefhebbers, hobbykoks en lekkerbekken in omgeving Delft en omstreken. Met ons bomvolle assortiment vol visdelicatessen, verse en duurzame producten, hebben we voor ieder wat wils.

 

Pulskor

 

De inkopers van en/of voor Schmidt Zeevis bekijken de vis in de schouwruimte en kiezen de mooiste en meest verse vis uit.

 

Snurrevaad visserij.

 

Sumwing

 

Visfeiten: De mossel zoals wij gewend zijn te eten is ca. 2 jaar oud, maar kan zelfs 20 jaar oud worden.

 

Oesters vallen onder de categorie schelpdieren.

 

Restaurant Dok is vooral bekend om de open keuken waar het team zorg draagt voor een huiselijke sfeer.

 

Boas werkt uitsluitend met verse, seizoen producten die deze kleur als basis hebben.

 

Ervaar het echte strandgevoel, geen restaurant op palen maar een robuust paviljoen zonder al te veel tierelantijnen en sfeervol hout

 

Longlining is een Engelse benaming voor lijnenvisserij, een zeer oude vistechniek.

 

Twinrig visserij

 

Marcel van Breda als glunderend middelpunt en met hem de medewerkers

 

Informatie over garnalen

 

De vraag naar kaviaar blijft groot. En de kweek kaviaar biedt een uitkomst.

 

Spreekwoorden en gezegden over vis