Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Ruim assortiment
Elke dag 133 soorten verse vis.
menu
Winkel open tot 18:00
04 Jul, 2022

Boas bekent kleur, het gebeurde bij toeval

Boas werkt uitsluitend met verse, seizoen producten die deze kleur als basis hebben.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant BoasWat per toeval is ontstaan, blijkt een voortreffelijk succes: het ‘menu de couleur’ van Restaurant Boas uit Deventer. Waar zij normaliter een klassieke Franse keuken voeren, vinden eigenaar Peter van Emde Boas en zijn brigade, het een uitdaging om soms nét even wat anders te doen.

Dit is daar een prachtig voorbeeld van. “Het gebeurde bij toeval. In het voorjaar waren wij bezig met het samenstellen van de nieuwe kaart, toen ik twee groene gerechtjes te proeven kreeg. Gekscherend vroeg ik de jongens of zij in hun groene periode zaten.

De gerechtjes bleken naar meer te smaken en het idee om op kleur te koken maakte ons allemaal enthousiast.” Aldus Peter.

Menu vert, blanc, rouge & orange
Zo kwam het dat in 2019 al een aantal kleuren de revue hebben gepasseerd. De kleur groen had de primeur, vanwege het vroege voorjaar. Toen de asperges kwamen werd wit de centrale kleur. In de zomer serveerden zij uitsluitend rode kleuren op het bord.

Tijdens de herfst, staat de gasten een warm en zalig oranje palet te wachten. Wie denkt dat er met kleurstoffen wordt gewerkt wordt van repliek gediend. Wij werken uitsluitend met verse, seizoen producten die deze kleur als basis hebben. In de klassieke Franse keuken gaat het altijd om smaak en balans. Dat is altijd ons uitgangspunt geweest en doen daar uiteraard met dit menu geen afbreuk aan.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Restaurant Boas.

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

17 Nov, 2023

Jimmy Melissen (37), de gepassioneerde verse visinkoper bij Schmidt Zeevis, heeft een unieke kijk op zijn rol. Aangetrokken door zijn passie voor de visindustrie, werkte Jimmy voorheen als accountmanager.

09 Nov, 2023

Vandaag laten we u kennis maken met de heilbot. Zowel de wilde als de gekweekte variant is een hoogwaardige vis met een delicate smaak waarbij de meeste bereidingswijzen goed passen.

09 Nov, 2023

Voor de visliefhebber in Zoetermeer, bij Schmidt Zeevis, is het nu mogelijk om online jouw favoriete visproducten te bestellen en thuis te laten bezorgen.

26 Oct, 2023

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam nodigt u van harte uit voor een betoverende avond vol inspiratie op vrijdag 24 november van 19.00 tot 21.00 uur. Dit evenement biedt u de perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de komende feestdagen en uw kerstmenu naar een hoger niveau te tillen.

23 Oct, 2023

Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt.
In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.

13 Oct, 2023

Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish. Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.