Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Ruim assortiment
Elke dag 133 soorten verse vis.
menu
Winkel open tot 18:00
08 Sep, 2023

Bouchot Mosselen: Een Delicatesse in Seizoen bij Schmidt Zeevis

Het is eindelijk weer de tijd van het jaar waarin we kunnen genieten van de smaakvolle lekkernijen die de zee ons biedt, en een van onze favorieten zijn de Bouchot mosselen.

 

Het is eindelijk weer de tijd van het jaar waarin we kunnen genieten van de smaakvolle lekkernijen die de zee ons biedt, en een van onze favorieten zijn de Bouchot mosselen. Deze heerlijke schelpdieren zijn nu in het seizoen en klaar om je smaakpapillen te verwennen. Bij Schmidt Zeevis zijn we verheugd om je kennis te laten maken met de heerlijke smaak en textuur van onze Bouchot mosselen.

Bouchot mosselen, genoemd naar de speciale palen ("Bouchots") waarop ze groeien, zijn een delicatesse die bekend staan om hun zoete, sappige vlees en diepe zee-achtige smaak. Hoewel Bouchot mosselen vaak worden gekweekt in Normandië, werken wij bij Schmidt Zeevis ook graag met Morisseau Bouchots, die worden geteeld bij de baai van Mont-Saint-Michel in Frankrijk.

Wat maakt Morisseau Bouchots zo bijzonder?

Allereerst is hun groeiproces uniek. Ze hechten zich vast aan de Morisseau-Bouchots in de Mont-Saint-Michel, die zich in ondiepe kustwateren bevinden, en worden gedurende enkele maanden met de hand verzorgd. Hierdoor ontwikkelen ze hun kenmerkende smaak en textuur.

Het belangrijkste verschil tussen Morisseau Bouchots en die uit Normandië is de waterkwaliteit en het voedselaanbod in de baai van Mont-Saint-Michel. Het resultaat is een zachtere, zoetere mossel met een unieke ziltheid die echt de smaak van de zee weerspiegelt.

Hoe bereid je de Bouchot Mosselen?

Bij het bereiden van Morisseau Bouchot mosselen kun je creatief zijn. Probeer ze te stomen in een heerlijke bouillon met witte wijn, knoflook en verse kruiden voor een klassieke Franse bereiding. Serveer ze met knapperig brood of voeg ze toe aan pasta, paella of andere gerechten voor een zilte twist.

Bij Schmidt Zeevis streven we altijd naar de hoogste kwaliteit, en onze Morisseau Bouchot mosselen zijn geen uitzondering. We selecteren de beste mosselen om ervoor te zorgen dat je een smaakvolle en bevredigende ervaring hebt.

Dus, waar wacht je nog op? Geniet dit seizoen van de heerlijkheid van Morisseau Bouchot mosselen bij Schmidt Zeevis en ontdek waarom ze zo geliefd zijn bij fijnproevers over de hele wereld.

 

 

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

17 Nov, 2023

Jimmy Melissen (37), de gepassioneerde verse visinkoper bij Schmidt Zeevis, heeft een unieke kijk op zijn rol. Aangetrokken door zijn passie voor de visindustrie, werkte Jimmy voorheen als accountmanager.

09 Nov, 2023

Vandaag laten we u kennis maken met de heilbot. Zowel de wilde als de gekweekte variant is een hoogwaardige vis met een delicate smaak waarbij de meeste bereidingswijzen goed passen.

09 Nov, 2023

Voor de visliefhebber in Zoetermeer, bij Schmidt Zeevis, is het nu mogelijk om online jouw favoriete visproducten te bestellen en thuis te laten bezorgen.

26 Oct, 2023

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam nodigt u van harte uit voor een betoverende avond vol inspiratie op vrijdag 24 november van 19.00 tot 21.00 uur. Dit evenement biedt u de perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de komende feestdagen en uw kerstmenu naar een hoger niveau te tillen.

23 Oct, 2023

Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt.
In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.

13 Oct, 2023

Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish. Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.