Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Ruim assortiment
Elke dag 133 soorten verse vis.
menu
Winkel open tot 18:00
 

And the winner is... Marcel van Breda

Marcel van Breda als glunderend middelpunt en met hem de medewerkers

“The winner is Marcel van Breda van Schmidt Zeevis Rotterdam”

Marcel van Breda als glunderend middelpunt en met hem de medewerkers, die het ook allemaal hebben mogelijk gemaakt. De prijs is gewonnen door de combinatie van ondernemerschap en gevoel voor kwaliteit. Voor meer informatie zie www.ondernemersprijs.nl.

In het juryrapport stond ondermeer het volgende:
Schmidt Zeevis heeft een lange en rijke historie. Opgericht in 1908 door oma Schmidt hebben latere generaties het bedrijf verder uitgebouwd en nieuwe wegen ingeslagen. Zo is Schmidt Zeevis vanaf 1946 ook restaurants gaan bevoorraden van verse vis. Later gevolgd door levering aan de Nederlandse koopvaardij. Vanaf de oprichting tot heden is altijd vastgehouden aan de hoge kwaliteit van de producten, die aan de diverse afnemers worden geleverd. Of het levering via de eigen winkel aan de consument betreft, of levering aan de scheepvaart, restaurants en
cateringbedrijven, de vis van Schmidt staat voor vers en hoge kwaliteit.

Vanuit Rotterdam bevoorraadt het bedrijf het gehele land.

Door middel van het scannen van de binnengekomen vis en uitgaande bestellingen, is de herkomst altijd volledig traceerbaar (van viskotter tot keuken). Dat het bedrijf een goede naam heeft opgebouwd, blijkt wel uit het tot tweemaal toe winnen van de nationale Haringtest van het Algemeen Dagblad.

Schmidt beschikt over een ervaren team medewerkers, die aan een moderne fileerlijn de visproducten fileren en portioneren. Diverse restaurants besteden deze werkzaamheden dan ook uit aan Schmidt. De medewerkers op de verkoopafdeling hebben allemaal een  restaurant/keukenachtergrond en kunnen zo direct inspelen op wensen van de klanten. Met het Schmidt Zeevis college wil het bedrijf door middel van Masterclasses de kennis van toppers uit de restaurantwereld overdragen op een garde van veelbelovende koks. De aftrap van het college is op 7 maart 2005 gedaan door de directeur van een bekend Rotterdams restaurant dat is voorzien van drie Michelin-sterren. Tevens geeft Schmidt haringles op een basisschool, verzorgt gastcolleges in het beroepsonderwijs en stimuleert studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam om hun ‘eerste oester’ te proeven (met uitreiking van een Oesterbrevet).

Op de eigen website kunnen klanten en andere geïnteresseerden wetenswaardigheden over vis en vele honderden recepten vinden. Al vanaf de oprichting staat Schmidt Zeevis Rotterdam B.V. voor hoogwaardige kwalitatieve producten. Landelijk roemen zowel restaurants als individuele klanten de vis van het bedrijf.

Naar het unanieme oordeel van de jury de terechte winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs 2005.

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

17 Nov, 2023

Jimmy Melissen (37), de gepassioneerde verse visinkoper bij Schmidt Zeevis, heeft een unieke kijk op zijn rol. Aangetrokken door zijn passie voor de visindustrie, werkte Jimmy voorheen als accountmanager.

09 Nov, 2023

Vandaag laten we u kennis maken met de heilbot. Zowel de wilde als de gekweekte variant is een hoogwaardige vis met een delicate smaak waarbij de meeste bereidingswijzen goed passen.

09 Nov, 2023

Voor de visliefhebber in Zoetermeer, bij Schmidt Zeevis, is het nu mogelijk om online jouw favoriete visproducten te bestellen en thuis te laten bezorgen.

26 Oct, 2023

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam nodigt u van harte uit voor een betoverende avond vol inspiratie op vrijdag 24 november van 19.00 tot 21.00 uur. Dit evenement biedt u de perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de komende feestdagen en uw kerstmenu naar een hoger niveau te tillen.

23 Oct, 2023

Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt.
In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.

13 Oct, 2023

Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish. Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.