Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Ruim assortiment
Elke dag 133 soorten verse vis.
menu
Winkel open tot 18:00
23 Oct, 2023

Schmidt's Coquilles: Van Isle of Man tot Dieppe

Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt.
In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.

De Isle of Man Coquilles

Onze reis begint bij de Isle of Man, een eiland dat eigendom is van het Verenigd Koninkrijk. De vissersboten die hier vandaan komen meren af en toe aan bij de Belgische kust. Bij de Isle of Man worden enkele van de meest verfijnde Coquilles Saint-Jacques gevangen. Deze delicatesse staat bekend om haar zoete, delicate smaak en boterzachte textuur. Wat deze Coquilles zo bijzonder maakt, is de unieke combinatie van een rijke geschiedenis en het vissen met sleper kotters.

De Noorse Parels: hand geplukt en Streng Gereguleerd

Onze volgende halte brengt ons naar Noorwegen, waar Coquilles Saint-Jacques met de hand worden opgedoken door duikers. Hier gelden strikte regels om het ecosysteem te beschermen en deze zijn dus moeilijker verkrijgbaar. Er moeten altijd vier bemanningsleden aan boord zijn, waarvan er twee duiken en twee op de boot blijven om te zorgen voor een veilige en verantwoorde oogst.

Het resultaat is een erg mooie Coquille. Noorse Coquilles staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit. Deze zeevruchten bieden een ongeëvenaarde culinaire ervaring en getuigen van een toewijding aan duurzaamheid en behoud van de natuur.

Dieppe in Frankrijk: Een Culinaire Schatkist

Als laatste, kijken we naar de rijke wateren bij Dieppe in Frankrijk. De stad die de vangst van Coquilles en haring viert, ligt aan de kust van Normandië. En staat bekend om haar uitzonderlijke Coquilles, die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit. Hier worden de schelpen met de grootste zorg gevangen.

Het is geen verrassing dat Dieppe een symbool van de visserij is, en haar Coquilles Saint-Jacques zijn daar een perfect voorbeeld van. De smaak en textuur van deze schelpen zijn ongeëvenaard en getuigen van de diepgewortelde Franse culinaire traditie.

Leuk feitje! Waarom gebruikt Shell het logo van de coquilleschelp?

Het Shell-logo, met zijn Coquilleschelp, heeft zijn oorsprong in de late 19e eeuw. Marcus Samuel senior importeerde schelpen uit het Verre Oosten om kerosine te verpakken voor export naar Azië. Toen zijn zonen, Marcus junior en Samuel, in 1897 een naam zochten voor hun import-exportbedrijf, kozen ze "Shell" als eerbetoon aan hun maritieme wortels, wat leidde tot het iconische beeldmerk.
Of ze nu van de Isle of Man, Noorwegen of Dieppe komen, Coquilles Saint-Jacques zijn een testament van traditie, kwaliteit en duurzaamheid. Wil je zelf de zachte smaak van deze schelpdieren ervaren? Bestel ze via horeca@schmidtzeevis.nl. Bij Schmidt Zeevis Rotterdam proef je de rijke erfenis van deze onvergetelijke schelpdieren.

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

17 Nov, 2023

Jimmy Melissen (37), de gepassioneerde verse visinkoper bij Schmidt Zeevis, heeft een unieke kijk op zijn rol. Aangetrokken door zijn passie voor de visindustrie, werkte Jimmy voorheen als accountmanager.

09 Nov, 2023

Vandaag laten we u kennis maken met de heilbot. Zowel de wilde als de gekweekte variant is een hoogwaardige vis met een delicate smaak waarbij de meeste bereidingswijzen goed passen.

09 Nov, 2023

Voor de visliefhebber in Zoetermeer, bij Schmidt Zeevis, is het nu mogelijk om online jouw favoriete visproducten te bestellen en thuis te laten bezorgen.

26 Oct, 2023

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam nodigt u van harte uit voor een betoverende avond vol inspiratie op vrijdag 24 november van 19.00 tot 21.00 uur. Dit evenement biedt u de perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de komende feestdagen en uw kerstmenu naar een hoger niveau te tillen.

23 Oct, 2023

Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt.
In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.

13 Oct, 2023

Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish. Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.