Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Ruim assortiment
Elke dag 133 soorten verse vis.
menu
Winkel open tot 18:00
04 Jul, 2022

Longline visserij

Longlining is een Engelse benaming voor lijnenvisserij, een zeer oude vistechniek.

Longline visserij

Longlining is een Engelse benaming voor lijnenvisserij. De lijnenvisserij is een zeer oude vistechniek, voornamelijk toegepast in de wateren rond Schotland, Engeland en Ierland en noordelijker bij Noorwegen. Bij grote uitzondering passen Engelse vissers deze methode ook toe op de Noordzee.

Middels de lijnenvisserij wordt er gevist op onder andere haai, leng, rog, zeepaling, kabeljauw en heilbot. De door Schmidt Zeevis aangeboden schelvis, skrei kabeljauw en heilbot zijn lijngevangen.

Vistechniek
Met de vistechniek longlining wordt de vis gevangen door middel van haken en lijnen. De vis eet het aan de haak bevestigde aas en zwemt zich vervolgens vast aan de haak. Na enige tijd worden de lijnen met de gevangen vis aan boord gehaald.

Longlining wordt op verschillende manieren toegepast. Er kan gevist worden met de haak en het aas eraan op de bodem, boven de bodem hangend of drijvend. De soort vis die gevangen wordt is afhankelijk van de plek van het aas en de grootte van de haak. Hoe groter de haak, hoe groter de vis is die gevangen wordt. Longlining kan het hele jaar door en 24 uur per dag beoefend worden. De techniek is zeer arbeidsintensief, ondanks de automatisering. Het aantal haken aan de lijn is hoog en iedere haak moet voorzien worden van aas. Een schip kan ongeveer per dag 25.000 tot 40.000 haken weg schieten, afhankelijk van de grootte van het schip en de lijnen.

Foto: © Ecomare, Oscar Bos

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

17 Nov, 2023

Jimmy Melissen (37), de gepassioneerde verse visinkoper bij Schmidt Zeevis, heeft een unieke kijk op zijn rol. Aangetrokken door zijn passie voor de visindustrie, werkte Jimmy voorheen als accountmanager.

09 Nov, 2023

Vandaag laten we u kennis maken met de heilbot. Zowel de wilde als de gekweekte variant is een hoogwaardige vis met een delicate smaak waarbij de meeste bereidingswijzen goed passen.

09 Nov, 2023

Voor de visliefhebber in Zoetermeer, bij Schmidt Zeevis, is het nu mogelijk om online jouw favoriete visproducten te bestellen en thuis te laten bezorgen.

26 Oct, 2023

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam nodigt u van harte uit voor een betoverende avond vol inspiratie op vrijdag 24 november van 19.00 tot 21.00 uur. Dit evenement biedt u de perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de komende feestdagen en uw kerstmenu naar een hoger niveau te tillen.

23 Oct, 2023

Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt.
In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.

13 Oct, 2023

Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish. Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.