Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Ruim assortiment
Elke dag 133 soorten verse vis.
menu
Winkel open tot 18:00

Bestellen, betalen en bezorgen

Hoe kan ik betalen?

Je kunt betalen met iDeal of een met een creditcard (VISA, American Express, Mastercard). De iDeal-betaling geschiedt in de eigen beveiligde bankomgeving: je wordt direct gekoppeld aan jouw internetbankierprogramma. Betaal je met creditcard, dan voer je jouw creditcardgegevens in, deze worden gecontroleerd en klopt alles, dan wordt het bedrag van de creditcard afgeschreven.

Kan ik bestellen als ik op de bezorgdag niet thuis ben?

Je kunt dan wel bestellen, maar laat de bestelling dan bij iemand anders thuis bezorgen die op de bezorgdag wel thuis is. Mocht er niemand thuis zijn, dan nemen wij de bestelling weer mee terug. Reclameren of terugstorten van de betaling is in dit geval niet meer mogelijk.

Kan ik alleen voor de volgende dag bestellen?

Nee, je kunt voor een maand vooruit bestellen. Wel geldt: voor 12:00 uur 's middags besteld, de volgende dag al in huis. Je kunt de gewenste bezorgdag aangeven in de winkelmand, bij 'Stap 2 Bezorging'.

Krijg ik te horen op welk tijdstip mijn bestelling bezorgd wordt?

Schmidt Zeevis bezorgt tussen 08:00 en 18:00 uur, maar je hoeft niet de hele dag thuis te blijven om op de bestelling te wachten. Eén dag voor aflevering ontvang je om ± 16:00 uur een e-mail van ons met de aflevertijd. Dit is een bloktijd van 3 uur, dus bijvoorbeeld tussen 14:00 en 17:00 uur. De chauffeur belt ± een half uur voor aflevering dat hij er aan komt.

Heb je nog meer vragen?

Neem dan contact met ons op.

Bewaaradvies

Hoe lang kan ik de verse vis bewaren?

Verse vis is vier dagen houdbaar na de productiedatum. Deze productiedatum staat ook op de verpakking. Vis die gevacumeerd is, is in de vriezer 3 maanden houdbaar.

Hoe bewaar ik mijn verse vis?

Bewaar de filets in de koelkast tussen 2 en 7 ºC. We verpakken onze vis altijd goed in sterke folie, maar bij voorkeur onder in de koelkast bewaren, zodat de verpakking niet kan lekken op andere producten. In de vriezer kun je de vis ook bewaren, mits deze gevacumeerd is. Dit kun je aangeven bij de bestelling.

Hoe bewaar ik schaal- en schelpdieren?

Onder druk bewaren, zodat de schelpen niet open kunnen gaan. Bij voorkeur in het netje waarin ze zitten, zo zitten ze dicht tegen elkaar aan. Als het netje al open is, gewicht erop leggen zodat ze niet open kunnen gaan.

Hoe bewaar ik scheermessen

Bewaar de scheermessen in de koelkast bedekt met een vochtige doek (zodat ze niet dood gaan) en met een elastiek erom heen, zodat ze niet open gaan.

Hoe bewaar ik coquilles en oesters

Met de bolle kant naar onder bewaren, anders loopt het water eruit. Tot consumptie moeten de schaal- en schelpdieren levend zijn. Zo niet, dan niet eten! Je kunt testen of ze nog leven door een tik op de schelp te geven. Als de schelp sluit, leeft het dier nog.

Kan ik verse vis invriezen?

Je kunt verse vis invriezen (gemiddeld op -15°C) mits het gevacumeerd is. Doordat de vis of filet luchtdicht verpakt is, blijft de kwaliteit gewaarborgd. Je kunt de vis 3 maanden bewaren in de vriezer.

Heb je nog meer vragen?

Neem dan contact met ons op.

Visbewerkingen

Wat is ‘schoon, geschubd’?

De vis is ontdaan van ingewanden (schoon) en de huid is ontdaan van de schubben. De vis heeft nog wel de kop en de huid.

Wat is ‘filet met vel, geschubd’?

De filet is met huid en is ontdaan van de schubben.

Wat is ‘filet met vel geschubd, zonder graat’?

De filet is met huid en is ontdaan van schubben. De graat is uit de filet gehaald.

Wat is ‘onbewerkt (vuil)’?

Dit is de hele vis, zonder bewerking.

Waarom kan ik bij sommige filets zelf een gewicht kiezen en staat bij andere filets het gewicht al vast?

Een vis bestaat bijna altijd uit 2 filets. Bij grote vissen, zoals zalm en kabeljauw, kunnen deze filets in kleinere stukken gesneden worden (keuze uit een portiegewicht van 100 tot 300 gram). Bij de kleinere vissen (zoals dorade of zeebaars) zijn de filets zo klein dat ze niet in stukken gesneden kunnen worden, dat staat niet gelijk aan een portiegewicht. Vandaar dat je bij deze vissen geen ander gewicht kunt kiezen.

Waarom kan ik sommige filets alleen per 2 stuks afnemen?

Uit één vis snijden wij bijna altijd 2 filets. Als je een kleine vis (bijv. dorade of zeebaars) neemt, wordt deze speciaal voor jou gewogen en gesneden. Je kunt geen halve vis kopen, daarom krijgje altijd 2 filets. Bij grote vissen zoals kabeljauw en tonijn, zijn de filets zo groot, dat we die in kleinere stukken snijden. Hierbij heb je keuze uit een portiegewicht van 100 tot 300 gram.

Heb je nog meer vragen?

Neem dan contact met ons op.

Verse vis herkennen

Hoe herken ik verse vis?

Je herkent een verse vis aan:

  • Bolle en heldere ogen;
  • Veerkracht van de huid of het vlees (er blijft geen afdruk achter als je met de vinger de vis indrukt);
  • Een frisse geur;
  • Mooie rode kieuwen;
  • Heldere slijmlaag over de huid.

Heb je nog meer vragen?

Neem dan contact met ons op.

Overige

Hoe groot is een portie?

Een portie is afhankelijk van de hoeveelheid gangen, de grootte van andere gerechten, etc. Onderstaande gewichten zijn gemiddelde gewichten voor een gerecht:
Voorgerecht: 80-100 gram per persoon
Hoofdgerecht: 150-175 gram per persoon

Heb je nog meer vragen?

Neem dan contact met ons op.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam

Schmidt levert 133 soorten verse vis

De meeste van deze vissoorten kun je bestellen via onze webwinkel