Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Ruim assortiment
Elke dag 133 soorten verse vis.
menu
Winkel open tot 18:00
03 Feb, 2023

Enkelvoudige trawlvisserij

Enkelvoudige trawlvisserij

Enkelvoudige trawlvisserij

Enkelvoudige trawlvisserij is visserij met één trawlnet, voortgetrokken door een schip. Het net wordt open gehouden door zogenaamde scheerborden, die aan de zijkanten van het net en vislijnen zijn bevestigd. Wanneer het schip zich verplaatst in het water scheren de borden naar buiten toe waardoor het net in horizontale richting wordt opengetrokken. Deze techniek wordt gebruikt voor het vangen van platvis.

De Nederlandse visserman gebruikt bij het vangen van rondvis als kabeljauw, wijting, makreel en haring een ander net, maar de techniek blijft hetzelfde. Het net van de rondvistrawl heeft ook een trechtervorm, maar de bovenzijde van de trechter is langer en steekt ver voor de onderzijde van het schip uit. Het net wordt ook opengehouden door de scheerborden.

Rondvistrawl is net even anders is dan platvistrawl. Wanneer rondvis verstrikt dreigt te raken in de netten, zwemmen de vissen naar boven om te ontkomen. Omdat de trechterzijde aan de bovenzijde langer is, kan de rondvis niet ontkomen.

Foto: © Ecomare, Oscar Bos

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

17 Nov, 2023

Jimmy Melissen (37), de gepassioneerde verse visinkoper bij Schmidt Zeevis, heeft een unieke kijk op zijn rol. Aangetrokken door zijn passie voor de visindustrie, werkte Jimmy voorheen als accountmanager.

09 Nov, 2023

Vandaag laten we u kennis maken met de heilbot. Zowel de wilde als de gekweekte variant is een hoogwaardige vis met een delicate smaak waarbij de meeste bereidingswijzen goed passen.

09 Nov, 2023

Voor de visliefhebber in Zoetermeer, bij Schmidt Zeevis, is het nu mogelijk om online jouw favoriete visproducten te bestellen en thuis te laten bezorgen.

26 Oct, 2023

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam nodigt u van harte uit voor een betoverende avond vol inspiratie op vrijdag 24 november van 19.00 tot 21.00 uur. Dit evenement biedt u de perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de komende feestdagen en uw kerstmenu naar een hoger niveau te tillen.

23 Oct, 2023

Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt.
In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.

13 Oct, 2023

Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish. Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.