Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Ruim assortiment
Elke dag 133 soorten verse vis.
menu
Winkel open tot 18:00
03 Feb, 2023

Traceerbaar van kotter tot keuken

Alle vis die binnenkomt bij Schmidt wordt gescand en krijgt een unieke barcode.

Alle vis die binnenkomt bij Schmidt wordt gescand en krijgt een unieke barcode. Op deze barcode komt tevens te staan van welke veiling of leverancier de vis afkomstig is compleet met datum en tijd. Binnenkort wordt het zelfs mogelijk ook het schip te vermelden die de vis heeft gevangen en op welke locatie.

Tijdens de gehele routing wordt de vis via de barcode gevolgd. Dus tijdens het fileren, afwegen, verpakken en het transport, tot bij u in de keuken. Groot voordeel is natuurlijk dat bij problemen direct gezien kan worden wie daarvoor verantwoordelijk is. Afschuiven is er dus niet meer bij. Men zal in de toekomst beter gaan opletten en voorzichtiger met het product omgaan als men weet dat men op de vingers getikt kan worden. Dat is in de visserijwereld nog nooit vertoond maar het zal de kwaliteit van het eindproduct alleen maar ten goede komen.

We volgen hier de onderstaande stappen voor: 

  • Vanaf de kotter wordt elke vis verpakt in een schone doos
  • Elke vis krijgt een barcode
  • Elke vis wordt gewogen
  • Met 100% handarbeid gefileerd
  • Daarna zorgvuldig verpakt
  • Gereed gemaakt voor transport
  • Uiteraard wordt de vis vervoerd met één van onze eigen vrachtwagens
  • Indien nodig wordt de vis geëporteerd via Schiphol
  • We leveren de vis af op bekende cruise schepen
  • En uiteindelijk eindigt hij traceerbaar op het bord in een restaurant

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

17 Nov, 2023

Jimmy Melissen (37), de gepassioneerde verse visinkoper bij Schmidt Zeevis, heeft een unieke kijk op zijn rol. Aangetrokken door zijn passie voor de visindustrie, werkte Jimmy voorheen als accountmanager.

09 Nov, 2023

Vandaag laten we u kennis maken met de heilbot. Zowel de wilde als de gekweekte variant is een hoogwaardige vis met een delicate smaak waarbij de meeste bereidingswijzen goed passen.

09 Nov, 2023

Voor de visliefhebber in Zoetermeer, bij Schmidt Zeevis, is het nu mogelijk om online jouw favoriete visproducten te bestellen en thuis te laten bezorgen.

26 Oct, 2023

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam nodigt u van harte uit voor een betoverende avond vol inspiratie op vrijdag 24 november van 19.00 tot 21.00 uur. Dit evenement biedt u de perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de komende feestdagen en uw kerstmenu naar een hoger niveau te tillen.

23 Oct, 2023

Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt.
In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.

13 Oct, 2023

Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish. Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.