Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Ruim assortiment
Elke dag 133 soorten verse vis.
menu
Winkel open tot 18:00

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam

Over Schmidt Zeevis

Al meer dan 100 jaar een culinair begrip.

Ons verhaal

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam bestaat al meer dan 100 jaar en is een begrip in culinair Nederland.

Van bekende chefs, hippe horecagelegenheden, de supermarkt op de hoek tot cruiseschepen.

Iedereen wil vis van Schmidt Zeevis! Daarom rijden wij met maar liefst twintig gekoelde vrachtwagens door het hele land. Ook naar consumenten, die vis bestellen via onze handige webshop. 

Gedreven en ambitieus

Al vanaf de oprichting staat Schmidt Zeevis voor hoogwaardige kwalitatieve producten.

Landelijk roemen zowel restaurants als particuliere klanten onze vis.

Onze ambitie en gedrevenheid werpen hun vruchten af: Schmidt Zeevis stond steevast in de top tien van de AD Haringtest, waarvan drie keer op de eerste plaats, met een sublieme ‘10’. En ook mochten wij de Rotterdamse Ondernemersprijs in ontvangst nemen voor ‘uitstekend ondernemerschap en gevoel voor kwaliteit’.

Of het levering via de eigen winkel aan de consument betreft, of levering aan de scheepvaart, restaurants en cateringbedrijven, de vis van Schmidt Zeevis staat voor vers en hoge kwaliteit.

Niet voor niets luidt onze slogan:

Versere vis zwemt nog!

Ondertussen op Instagram...

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam

Alleen het beste is goed genoeg

De maatschappij schreeuwt om verduurzaming. De vissers worden daar als eerste op aangekeken. Wij vinden dat we als Schmidt Zeevis Rotterdam ook onze verantwoordelijkheid moeten nemen als schakel in de visketen en naar onze relaties toe. We zoeken continu naar duurzame verbetermogelijkheden op alle facetten binnen het bedrijf. Ook werken we samen aan imagoverbetering van de visserijsector en het verspreiden van kennis over visserijtechnieken, met name over flyshootvisserij.

De inkoop van vis is daar één van.

De Nederlandse aanvoer van verse vis op de visafslagen is net zo divers als de vistechnieken waarmee de Nederlandse vissersschepen vissen. Flyshoot, twinrig, staandwant, lijngevangen en meer.

Dankzij de jarenlange ervaring en kennis op de visafslagen weet Schmidt Zeevis Rotterdam van welke schepen zij de beste vis kan kopen. De schepen moderniseren en vistechnieken worden doorontwikkeld. Dat is goed voor het milieu, maar betekent ook vaak een betere kwaliteit vis. Alleen de beste vis van de beste vissers is goed genoeg. Door in te kopen van vissers die verantwoord vissen, helpen wij de vloot innoveren naar een duurzame toekomst.

Vis in de seizoenen

Schmidt Zeevis Rotterdam is groot voorstander van vis in de seizoenen en hanteert een eigen samengestelde viskalender. Deze kalender is samengesteld door vakmensen die dagelijks met vis werken en geeft per vissoort aan in welke maand en/of seizoen de vis het beste gegeten kan worden.

Traceerbaar, van kotter tot keuken

Schmidt Zeevis Rotterdam gaat zorgvuldig om met de producten die we inkopen, verwerken en uiteindelijk ons pand verlaten. Onze 140 medewerkers zijn stuk voor stuk gemotiveerd om elke dag een topprestatie te leveren. Wij nemen geen enkel risico met de voedselveiligheid en werken onder de strengste HACCP / BRC normen. Elke vis die binnenkomt wordt van een barcode voorzien en gescand. Zo blijft hij de hele route traceerbaar, van kotter tot keuken.

De beste vis nog beter?

Elke vis die hier binnenkomt gaat door onze handen. Ten eerste om te keuren of de kwaliteit voldoet aan onze hoge standaarden, want alleen het beste is goed genoeg. Vervolgens wordt de vis naar wens schoongemaakt; geschubd, gefileerd, geportioneerd. Alles is mogelijk. Niet met een machine, maar met de hand door opgeleide mannen en vrouwen die het vak verstaan en het product waarderen.

Informatie over Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam

Feitenrijtje waar we trots op zijn

‘Schmidt Zeevischhandel’ is omstreeks 1916 opgericht door Oma Schmidt. Bijzonder is dat het bedrijf dus bijna 100 jaar in dezelfde buurt heeft gezet. Begonnen op de Scheepstimmermanslaan en daarna verhuisd naar Vasteland. In 2015 is Schmidt Zeevis verhuisd naar de Spaanse Polder.

Sinds 1993 is de officiële bedrijfsnaam SCHMIDT ZEEVIS ROTTERDAM B.V. Van 2000 tot 2012 was Schmidt Zeevis onderdeel van de Kennemervisgroep. Sinds december 2012 is Schmidt Zeevis weer zelfstandig.

Er zijn 6 divisies:

  1. Beleveren van hotels, restaurants en cateringbedrijven, 6 dagen per week door heel Nederland
  2. Beleveren van shipchandlers in Rotterdam en Antwerpen en het beleveren van cruiseschepen door heel Europa
  3. Import/export naar alle werelddelen
  4. Winkel, de mooiste viswinkel van Europa
  5. Webwinkel, de online viswinkel van Schmidt Zeevis
  6. Groothandel en leveranties aan zelfbedienings- groothandels

Aantal personeelsleden: 140, stuk voor stuk goed gemotiveerd en allemaal tweetalig: de taal van de vissers en de taal van de klant

Hygiëne: Het gehele bedrijf werkt onder de strengste HACCP & BRC normen. 

Controle: Elke vis die binnenkomt wordt gescand en van een barcode voorzien. Zo blijft hij de hele route traceerbaar, van kotter tot keuken

Inkoop: Inkopers op alle belangrijke visafslagen, zowel in binnenland als in buitenland

Telefonische verkoop: Tot 24.00 uur persoonlijk, daarna antwoordapparaat. Tevens de mogelijkheid voor vaste klanten om electronisch te bestellen via het internet.

Vloeroppervlak: 5800 vierkante meter (geheel gekoeld). Vrieshuis met een capaciteit van 2 miljoen kilo op -/- 20 graden Celsius.

Duurzaamheid is Schmidt Zeevis van groot belang

Schmidt Zeevis heeft het traject van de traceerbaarheidscertificering van de Marine Steward Council (MSC) goed doorlopen. Producten uit MSC gecertificeerde visserijen mag Schmidt Zeevis verkopen onder het MSC keurmerk, waaronder ook de MSC gecertificeerde maatjesharing afkomstig uit de gecertificeerde visserij Astrid Fiske North Sea Herring.

Schmidt Zeevis werd al vele malen onderscheiden

Van de Ondernemersprijs Rotterdam, Philips Lightingprijs en driemaal de Nationale Haringtest van het Algemeen Dagblad. Onze vissen (en medewerkers) zijn winnaars!

Alle afnemers ontvangen wekelijks het prijs/nieuws bulletin met aanbiedingen.

Wie zijn wij

Enkele van onze gewaardeerde collega's.

Marcel van Breda | Directeur
Jos van Vuren | Directeur
Patricia |
Hans |

Wat vinden anderen van Schmidt Zeevis

Wat klanten over ons schreven.

H Winkels
Lekker en vers
Lekker broodje verse kibbeling. Gezellig druk én altijd prachtige winkel. Keurig opgeruimd, schoon en in topstaat. Vis wel erg prijzig, maar hier is de kwaliteit ook naar!
P Bos
Wat een beleving
Schmidt zeevis is al een beleving als je aankomt rijden. Het prachtige schip kantoor, winkel, restaurant is al een plaatje om te zien. Het fijnste als je binnen komt is dat het er niet stinkt naar vis. De kwaliteit van de vis is altijd prima.
Dirry Schroder
Geweldige viswinkel
Wij bestellen elk jaar met Kerst, Oud en Nieuw en Pasen. Heerlijke visschotels en zoooo lekker vers. Geweldige bezorging, echt een aanrader. Fantastisch.
Astrid van Opstal
Verser kan niet
Geweldige zaak! Verser dan je hier kan kopen is er niet, het bedrijf waar mijn familie al 5 generaties hun vis kocht. De moeite waard.
Monique Londema
Super oesters
Een heerlijke ervaring. Super oesters met mooi wit wijntje genuttigd en daarna sashimi en ander lekkers voor thuis meegenomen.
Saman Hajar
Lekkere zeebaars
Abnormaal lekkere gevulde zeebaarsjes gegeten. Prijs ook prima. Er was wat miscommunicatie geweest, maar dat werd keurig netjes opgelost door de blonde vrouw met kort haar wat een onwijs lieve en gastvrije medewerkster.

Wilt u onze aanbiedingen en nieuwsbrieven voor particulieren per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in en klik op verzenden.

Onze klanten

Voor iedere kok de beste vis: van thuiskok tot chefkok

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam

Schmidt levert 133 soorten verse vis

De meeste van deze vissoorten kun je bestellen via onze webwinkel