Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Ruim assortiment
Elke dag 133 soorten verse vis.
menu
Winkel open tot 18:00
29 Sep, 2023

Chef Yama⭐: Het verhaal van Chef Yama

Chef Yama, een geprezen meester in de culinaire kunst, neemt ons mee op een smaakvolle reis door de wereld van vis. Als een gewaardeerde klant van Schmidt Zeevis, weet hij als geen ander hoe belangrijk hoogwaardige ingrediënten zijn voor het creëren van meesterlijke gerechten.

Ongeveer 12 jaar geleden, toen hij nog bij Huson werkte, ontdekte Chef Yama Schmidt Zeevis. Bijna dagelijks ging hij persoonlijk naar Schmidt om de beste vis te selecteren. Deze periode markeerde het begin van een relatie die zijn culinaire reis verrijkte en verfijnde.

Wat trekt Chef Yama zo aan in Schmidt Zeevis? Het is de kwaliteit die de doorslag geeft. Hoewel hij soms uitdagingen tegenkomt in het handhaven van deze hoge normen, waardeert hij de kwaliteit van Schmidt Zeevis. Voor Chef Yama is productkwaliteit de hoeksteen van zijn culinaire meesterschap.

Een van zijn favoriete vissoorten van Schmidt is de paling (unagi) uit het IJsselmeer. Hij prijst niet alleen de superieure kwaliteit van deze vis, maar benadrukt ook het feit dat het lokaal gekweekt wordt. In tegenstelling tot de veronderstelling dat de herkomst van vis niet uitmaakt, hecht Chef Yama veel waarde aan de Nederlandse paling.

Maar waarom kiest hij voor Schmidt Zeevis boven concurrenten? De sleutel ligt in de sterke en betrouwbare relatie die ze hebben opgebouwd. Chef Yama waardeert niet alleen de super verse vis en snelle levering, maar ook het uitgebreide assortiment van Schmidt Zeevis, dat hem in staat stelt zijn culinaire visie tot leven te brengen.

Chef Yama benoemt drie opmerkelijke kenmerken waarin Schmidt Zeevis uitblinkt. Ten eerste is er de prijs-kwaliteitverhouding, een cruciale factor voor hem. Daarnaast prijst hij de uitstekende service, waarbij vragen vrijwel onmiddellijk beantwoord worden. Tot slot benadrukt hij het enorme assortiment van Schmidt Zeevis, dat volgens hem het beste in Europa is.

Wat drijft Chef Yama om met vis te koken? Zijn passie komt voort uit het combineren van traditionele Japanse kooktechnieken met Nederlandse vissoorten zoals de Kingfish Dutch Yellowtail en paling.

Een van zijn persoonlijke favoriete gerechten en ook zijn signature dish is de kreefttempura, hij raakte geïnspireerd bij het Okura hotel (waar hij voorheen werkte) en bracht zijn eigen creatie tot stand. Dit gerecht draagt zijn unieke stempel en toont de eigen stijl van Yama.

Duurzaamheid staat hoog op Chef Yama's lijst. Hij streeft ernaar om voedselverspilling tot een minimum te beperken door elk deel van de vis te benutten, in overeenstemming met de Japanse culturele waarde om verspilling te vermijden.

Enkele van zijn culinaire geheimen omvatten de kunst van de Japanse messentechnieken en de perfectie van sushi.

Een van zijn meest bijzondere creaties is de paling (unagi) sushi, die hij serveert met sansho (Japanse peper). De sleutel tot dit gerecht is de bereiding van de paling, waarbij elk deel wordt benut, inclusief de bouillon die wordt omgezet in saus en gelei.

Chef Yama's culturele achtergrond heeft zijn kookstijl beïnvloed, waarbij hij de Japanse keuken beschouwt als de beste vanwege zijn liefde voor eenvoudige gerechten met perfecte bereiding en hoogwaardige ingrediënten.

Een veelvoorkomende misvatting die hij opmerkt, is dat bevroren vis van lagere kwaliteit is. Hij benadrukt dat dit niet altijd het geval is, verwijzend naar bevroren Noorse makreel als een voorbeeld van uitstekende kwaliteit.

Chef Yama's balans tussen traditionele en moderne kooktechnieken wordt bereikt door Nederlandse producten te integreren in de Japanse keuken, met zijn unieke draai aan traditionele gerechten.

Terugkijkend op zijn jeugd herinnert Chef Yama zich graag zalm als een eenvoudige vis die hij genoot als sashimi of bereid als teriyaki, een favoriet onder kinderen.

Als het gaat om toekomstplannen en ambities, is Chef Yama vastbesloten om zijn passie voor de Japanse keuken te delen via YouTube en te blijven groeien als restauranteigenaar. Hij overweegt zelfs om zijn eigen producten te ontwikkelen om unieke smaakervaringen te creëren.

Chef Yama's reis door de wereld van vis en smaak is een inspirerend verhaal van toewijding en creativiteit. Zijn culinaire meesterschap is een viering van kwaliteit, traditie en innovatie, en we kunnen niet wachten om te zien welke culinaire meesterwerken hij nog meer zal creëren. Schmidt Zeevis is er trots op deel uit te maken van zijn smaakvolle reis!

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

17 Nov, 2023

Jimmy Melissen (37), de gepassioneerde verse visinkoper bij Schmidt Zeevis, heeft een unieke kijk op zijn rol. Aangetrokken door zijn passie voor de visindustrie, werkte Jimmy voorheen als accountmanager.

09 Nov, 2023

Vandaag laten we u kennis maken met de heilbot. Zowel de wilde als de gekweekte variant is een hoogwaardige vis met een delicate smaak waarbij de meeste bereidingswijzen goed passen.

09 Nov, 2023

Voor de visliefhebber in Zoetermeer, bij Schmidt Zeevis, is het nu mogelijk om online jouw favoriete visproducten te bestellen en thuis te laten bezorgen.

26 Oct, 2023

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam nodigt u van harte uit voor een betoverende avond vol inspiratie op vrijdag 24 november van 19.00 tot 21.00 uur. Dit evenement biedt u de perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de komende feestdagen en uw kerstmenu naar een hoger niveau te tillen.

23 Oct, 2023

Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt.
In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.

13 Oct, 2023

Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish. Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.