Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Ruim assortiment
Elke dag 133 soorten verse vis.
menu
Winkel open tot 18:00
 

Pulskor visserij

Pulskor

Pulskor visserij een duurzaam alternatief

Er lopen verschillende onderzoeken naar nieuwe vangstmethoden of aanpassingen vanuit de overheid, in samenwerking met de vissers. De vissers zijn welwillend op zoek naar andere methoden om mee te helpen aan een duurzame visserijsector.

Een duurzaam alternatief voor de boomkor is de pulskorvisserij. Het vistuig van de boomkorvisserij bestaat uit kettingen die over de zeebodem slepen en deze worden met de pulskorvisserij vervangen door plastic buizen met elementen die stroomstootjes geven. Deze stroomstootjes schrikken de vis op en deze wordt in het net gejaagd.

Er lopen nog onderzoeken naar en met de pulskorvisserij om deze visserij te optimaliseren. Er is gebleken dat er minder brandstof verbruikt hoeft te worden en er is sprake van minder bodemberoering en bijvangst. Het is nu zaak om de visvangst en gebruik van de pulskor te optimaliseren.

HydroRig

De HydroRig is een alternatief boomkortuig zonder wekkerkettingen, waarbij een profiel onder aan de vleugelvormige boom voor een waterwerveling moet zorgen om de platvis van de bodem en in de netten te krijgen.

Hierdoor wordt fysiek contact van kettingen met vis vermeden en is de vis beter van kwaliteit. Ook deze aanpassing is brandstofbesparend en omdat er geen wekkerkettingen meer nodig zijn is er nauwelijks bodemberoering en kan er dus gesproken worden over een duurzame visserijtechniek.

Foto: © Ecomare, Oscar Bos

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

17 Nov, 2023

Jimmy Melissen (37), de gepassioneerde verse visinkoper bij Schmidt Zeevis, heeft een unieke kijk op zijn rol. Aangetrokken door zijn passie voor de visindustrie, werkte Jimmy voorheen als accountmanager.

09 Nov, 2023

Vandaag laten we u kennis maken met de heilbot. Zowel de wilde als de gekweekte variant is een hoogwaardige vis met een delicate smaak waarbij de meeste bereidingswijzen goed passen.

09 Nov, 2023

Voor de visliefhebber in Zoetermeer, bij Schmidt Zeevis, is het nu mogelijk om online jouw favoriete visproducten te bestellen en thuis te laten bezorgen.

26 Oct, 2023

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam nodigt u van harte uit voor een betoverende avond vol inspiratie op vrijdag 24 november van 19.00 tot 21.00 uur. Dit evenement biedt u de perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de komende feestdagen en uw kerstmenu naar een hoger niveau te tillen.

23 Oct, 2023

Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt.
In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.

13 Oct, 2023

Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish. Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.