Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Ruim assortiment
Elke dag 133 soorten verse vis.
menu
Winkel open tot 18:00
06 Oct, 2023

De Terugkeer van de Zeeuwse Bodemcultuur Mosselen

Wij zitten midden in het seizoen waarin de Zeeuwse bodemcultuur mosselen op zijn lekkerst zijn. Bij Schmidt Zeevis weten we dat dit een moment is waar veel fijnproevers reikhalzend naar uitkijken. Schmidt Zeevis is er klaar voor om u te voorzien van deze heerlijke delicatesse die de smaak van de zee in zich draagt.

Maar wat maakt de Zeeuwse bodemcultuur mosselen zo bijzonder? Laten we eens een duik nemen in het achtergrondverhaal.

Een Eeuwenoude Traditie

Mosselkweek in Zeeland is geen nieuw fenomeen; het is een eeuwenoude traditie die teruggaat tot de tijd van onze voorouders. Al in de 19e eeuw waren er meldingen van mosselkweek in de regio. Mosselzaad werd zelfs geoogst in de Zuiderzee en de Waddenzee. Tegenwoordig groeit het mosselzaad dat in de Oosterschelde opgroeit voornamelijk in de Waddenzee voordat het naar Zeeland wordt gebracht. Hier krijgen de mosselen alle tijd die ze nodig hebben om uit te groeien tot de perfecte delicatesse.

Het Ideale Leefgebied

De Oosterschelde biedt het ideale leefgebied voor mosselen. Het koele, heldere water en de rijke voedingsstoffen vormen de perfecte omstandigheden voor de groei en ontwikkeling van deze schelpdieren. Zo kunnen de mosselen een vleespercentage van zo’n 33% krijgen.

Bodemcultuur Mosselen: Het Proces

De term "bodemcultuur" verwijst naar de manier waarop deze mosselen worden gekweekt. Mosselzaad wordt uitgezet op de zeebodem, waar het langzaam opgroeit en zich voedt met al het goede dat de Oosterschelde te bieden heeft. Gedurende deze tijd ontwikkelen de mosselen hun kenmerkende smaak en textuur. Als de mosselen verschillen van kleur komt dat door de dikte van de schelp, Mosselen kleuren namelijk donkerder door zonlicht.

Neeltje Jans Mosselen: Verfijnde Verwerking

Nadat ze zorgvuldig zijn geoogst in de Hammen, vinden deze schatten hun weg naar Neeltje Jans Mosselen, waar ze met de grootste zorg worden verwerkt en verpakt. Hier worden de mosselen geïnspecteerd en gesorteerd, zodat alleen de allerbeste exemplaren onze klanten bereiken. Dit toont het toewijdingsniveau dat vereist is om de kwaliteit van onze Zeeuwse bodemcultuur mosselen te waarborgen.

Schmidt Zeevis: Uw Culinair Avontuur Begint Hier

Bij Schmidt Zeevis zijn we er trots op dat we deze heerlijke Zeeuwse bodemcultuur mosselen kunnen aanbieden. Voor ons is het niet alleen een product; het is een stukje van de Zeeuwse geschiedenis en cultuur dat we met onze klanten delen. Elke mossel vertelt een verhaal van de zee, van Zeeland, en we zijn verheugd om dit met u te delen.

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

17 Nov, 2023

Jimmy Melissen (37), de gepassioneerde verse visinkoper bij Schmidt Zeevis, heeft een unieke kijk op zijn rol. Aangetrokken door zijn passie voor de visindustrie, werkte Jimmy voorheen als accountmanager.

09 Nov, 2023

Vandaag laten we u kennis maken met de heilbot. Zowel de wilde als de gekweekte variant is een hoogwaardige vis met een delicate smaak waarbij de meeste bereidingswijzen goed passen.

09 Nov, 2023

Voor de visliefhebber in Zoetermeer, bij Schmidt Zeevis, is het nu mogelijk om online jouw favoriete visproducten te bestellen en thuis te laten bezorgen.

26 Oct, 2023

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam nodigt u van harte uit voor een betoverende avond vol inspiratie op vrijdag 24 november van 19.00 tot 21.00 uur. Dit evenement biedt u de perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de komende feestdagen en uw kerstmenu naar een hoger niveau te tillen.

23 Oct, 2023

Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt.
In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.

13 Oct, 2023

Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish. Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.