![]() |
![]() |
||
|
|
|
Hoe de versheid van vis te herkennen? Lees meer |
||||||||||||||||||
Onze aanbiedingen voor de maand Maart
Op de versafdeling:
Wilt u liever zalige schaal-, schelpdieren, kant en klare gerechten of delicatessen? Maak dan uw keuze uit:
Klik hier voor alle aanbiedingen. Ook in onze webwinkel hebben wij altijd aanbiedingen. Klik hier om via de webwinkel te bestellen. |
||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||
Geen feest compleet zonder Schmidt Zeevis! Eén blik op de kalender en u ziet dat het jaar alweer ten einde loopt. Tijd om u op te maken voor de ?decembermaand. Daarom presenteren wij u graag onze Feestschotels brochure 2019-2020 met het ?beste dat de zee te bieden heeft voor geslaagde feestdagen! “Geen feest compleet zonder Schmidt Zeevis!” is ons motto, u kunt het zo exclusief maken als u zelf wilt. Er is een ruime keuze aan borrelschotels, heerlijke vistapas en viskwartetten, sushi en sashimi. Wilt u wat exclusievers, dan kiest u onze mooi opgemaakte kreeftschotel, het exquise fruits-de-mer-plateau of het Luxe XL-pakket, met exclusieve Ruinart champagne, Schmidt Elite Imperial Caviar en blini’s. Klik hier om naar de feestschotels pagina te gaan. |
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
Bestel uw Hollandse Nieuwe online of kom langs in de winkel |
||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||
Zaterdag 25 mei a.s. Vocal Cord - flash mob Zondag 26 mei, 17.30 uur - RTL 4 'Nederland Proeft' |
||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
|||||||||||||||||
Cook Like a Chef
In Nederland zijn we inmiddels gezegend met een groot aantal geweldige restaurants waar men op gastronomisch wereldniveau kookt. Een avond dineren in een Michelin*** restaurant: voor veel mensen bestaat er geen mooiere culinaire ervaring. Hoe mooi zou het zijn als je ook thuis kunt genieten van de gerechten van een gerenommeerde sterrenchef? De topgerechten van De Librije op je bord, maar dan lekker binnen de romantiek van je eigen huiskamer. Vanaf nu is dat allemaal mogelijk met het recent gelanceerde CookLikeAChef.nl. Hoe werkt het? Je kunt via de website CookLikeAChef.nl een volledig 4-gangen menu van topchefs als Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer** en Erik van Loo** bestellen. Het sterrenmenu is eigenlijk zo goed als klaar; met een paar kleine handelingen zet je binnen 20 minuten een gerecht van topniveau op tafel. De vier betrokken topchefs hebben het werk dus al voor je gedaan, als thuiskok hoef je alleen nog maar de finishing touch te doen. In de handige instructiefilmpjes op de website vind je alle tips and tricks om je bord zó mooi op te maken, dat het niet meer te onderscheiden is van het gerecht van Jonnie of Jacob Jan. Nou ja, bijna dan! “Met Cook Like a Chef geniet je van sterrengerechten in de ambiance van je eigen huis” Chef aan huis Het geheel wordt gekoeld aan huis bezorgd in een chique box: ideaal voor de feestdagen, of om jezelf en je gasten zomaar eens te verwennen. De box is een beleving
op zich. En uiteraard zijn de producten allemaal van de allerhoogste kwaliteit, zoals je dat van toprestaurants gewend bent. Alleen het beste is goed genoeg. Over Cook Like a Chef Klik hier om via Cook Like A Chef te bestellen. |
||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
|||||||||||||||||
![]() |
![]() |
|||||||||||||||||
Mosselen van Schmidt Zeevis Rotterdam.... |
||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||
Komt u naar onze barbecue tasting? Om nog meer in de barbecuesfeer te komen hebben we a.s. zaterdag 28 juli een barbecue-tasting bij onze winkel, i.s.m. Soul Smokers! Geen tijd? |
||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||
Hmmmm... Het is weer tijd voor wat nieuwe gerechtjes! Wat dacht u van mooie verse roodbaars, een heerlijke Oosterschelde kreeft of een Crispy Cod? Heerlijke crispy kabeljauw met een korst van specerijen en panko. Laat u inspireren door de aanbiedingen van deze maand! Klik hier voor alle aanbiedingen.
Op de Schaal- en Schelpdieren afdeling vindt u:
Op de afdeling Kant en Klaar bieden wij het volgende aan:
En op de delicatessen afdeling kunt u onder andere de volgende aanbiedingen halen:
Ook in onze webwinkel hebben wij altijd aanbiedingen. Klik hier om via de webwinkel te bestellen. |
||||||||||||||||||
Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam is TROTS op de nieuwe webwinkel! Klik op de onderstaande afbeelding om naar de nieuwe webwinkel te gaan. |
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
Op je Paasbest met Schmidt Zeevis!
Natuurlijk hebben wij speciaal een smakelijk paasassortiment samengesteld! Wat dacht u van een Paasborrelschotel: een heerlijke borrelschotel met verschillende hapjes die u zó op tafel kunt zetten.. Of een Brunchkwartet; vier smakelijke visdelicatessen met stokbrood en Eyserhalte sausjes. Ook hebben we kleine gerechtjes voor ontbijt, lunch of diner: roerei met gerookte zalm of Hollandse garnalen, een tunaburger Asian Style of de Honeypop. Neem snel een kijkje op de webwinkel of kom gezellig naar onze winkel! Natuurlijk bezorgen wij ook thuis: zaterdag 31 maart is de laatste bezorgdag voor de Pasen. Overigens is Schmidt Zeevis a.s. zondag weer te gast in Business Class (RTL 7 – 10:30) met alle ins en outs over de Pasen! |
||||||||||||||||||
Hmmmm... Het is weer tijd voor wat nieuwe gerechtjes! Wat dacht u van crispy cod of huisgemaakte viskoekjes? Heerlijke crispy kabeljauw met een korst van specerijen en panko. En natuurlijk hebben we voor de creatieve hobbykoks ook genoeg lekkers: hele dorade rose, een super visje om te bereiden in zoutkorst. Of rogvleugel: op de graat bakken en serveren met een saus van tomaat, kruiden en citroen. Laat u inspireren door de aanbiedingen van deze maand! Klik hier voor alle aanbiedingen.
Op de Schaal- en Schelpdieren afdeling vindt u:
En op de delicatessen afdeling kunt u onder andere de volgende aanbiedingen halen:
Ook in onze webwinkel hebben wij altijd aanbiedingen. Klik hier om via de webwinkel te bestellen. |
||||||||||||||||||
Het was even tijd voor een (besloten) feestje! Nella Stolk is 25 jaar in dienst van Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam. Op 6 maart ontving zij,
|
||||||||||||||||||
Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam aangepaste openingstijden
Let u ook op de afwijkende bezorgdata? |
||||||||||||||||||
Schmidt Zeevis in de top 10 van de Haringtest!
Elk jaar weer opnieuw een ritueel van de Nationale haringtest om 148 verkooppunten te bezoeken. Dit jaar blijkt de kwaliteit van de geteste haringen hoog. 48 van de 148 scoren een 8 of hoger. Helaas zijn er nog altijd 31 haringverkooppunten, die bagger verkopen en lager scoren dan 2,5. Zaterdag publiceert het AD de volledige lijst, dan weten we ook op welke plek we precies staan Hieronder nog wat weetjes over hoe gezond eten van haring is. We citeren een opsomming, die onlangs werd gepubliceerd in de Margriet. Bron: Livestream
Ook in onze webwinkel is de Hollandse Nieuwe verkrijgbaar. Klik hier om via de webwinkel te bestellen. |
||||||||||||||||||
Zeker Zeeuws mosselseizoen geopend met eerste baal
Het gaat om de bodemcultuurmosselen met het streekproduct-keurmerk. De Zeker Zeeuws mosselen groeien vlakbij de grens met de Noordzee, aan het begin van de Oosterschelde, voor het eiland Neeltje Jans. Deze mosselen worden gevoed met water uit de Oosterschelde; het schoonste en lekkerste zilte water van Nederland, waar de mossel zijn unieke smaak door krijgt. Daarom worden ze gerekend tot de Grand Cru onder de mosselen. Het keurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct garandeert de regionale herkomst en de duurzame productie van de mosselen. Sommige handelaren bieden mosselen als Zeeuwse aan, hoewel ze geïmporteerd zijn uit Duitsland, Denemarken of bijvoorbeeld Ierland. Het gaat dan duidelijk niet om een echt streekproduct. Om klanten en consumenten de garantie te geven dat het product echt uit Zeeland komt, zijn er groothandelsbedrijven gecertificeerd voor de verkoop van Zeker Zeeuws producten. Marcel van Breda van Schmidt Zeevis ontving uit handen van Sabine Verburg van Stichting Zeker Zeeuws het certificaat voor de verkoop van Zeker Zeeuws Streekproducten. Als huisleverancier overhandigde Schmidt Zeevis afgelopen donderdag de eerste baal aan Kaat Mossel, waarna alle aanwezigen van de nieuwe mosseloogst kunnen proeven. Klik hier voor meer informatie over visrestaurant Kaat Mossel. |
||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
|||||||||||||||||
![]() |
![]() |
|||||||||||||||||
Kruising Matlingeweg-Galateestraat precies op tijd weer open
Fans van de haring kunnen hun hart weer ophalen: de Hollandse nieuwe is er weer! Hij is heerlijk dit jaar: romig en goed vet. Kom naar de winkel en proef ‘m zelf! Hou dit jaar een haringparty bij je thuis! Tip: organiseer je eigen haringparty met de kant-en-klare haringpakketten van Schmidt Zeevis. Onze beroemde Hollandse Nieuwe, traditioneel met de hand schoongemaakt.
Compleet met uitjes, zuur, prikkers, haringclips én een feestelijke Een goede haring omschrijft zich als volgt: Bestellen kan via de webwinkel: klik hier. |
||||||||||||||||||
Hij komt er weer aan…. De Hollandse Nieuwe!
Om voor ‘Hollandse Nieuwe Haring’ door te mogen gaan, is er een vetpercentage van minimaal 16% vereist. Om daaraan te voldoen moeten haringen voldoende plankton eten. Plankton heeft meer zonlicht nodig om te groeien. Plankton was er genoeg en de haringen zijn mooi vet. Haringparty’s Veiling eerste vaatje
|
||||||||||||||||||
Rode Poon ‘vis van het jaar 2017’ in België
Nick Trachet, de Belgische blogger en foodie, schrijft in FoodLog (journalistiek rond voeding en voedsel) over de Vlaamse vis van het jaar: “Jaarlijks wordt er in België een vis gepromoot. Want niet alle vissen brengen evenveel geld op: er zijn soorten die een steuntje van de marketeers kunnen gebruiken. De rode poon is er zo één. Met een snuit die weggelopen lijkt uit een cartoon, en (soms) een hevig rode kleur schrikt hij consumenten af. Dat zullen dan geen Chinezen zijn, want een rode vis is bij hen een teken van geluk. Een poon wordt ook niet zo erg groot, dikke moten kun je er niet van snijden. Wij noemen poon alle leden van de familie der Triglidae. Er zijn er drie die door vissers worden aangevoerd, maar wereldwijd komen er heel wat meer voor. De Fransen spreken van grondin, de Britten van gurnard. In de viswinkel kan hij helemaal gefileerd worden gekocht, maar zelf koop ik hem natuurlijk altijd heel. Ponen worden niet gestript (“gekuist”) aan boord, daarvoor zijn ze blijkbaar te goedkoop. Dat geeft mij gelukkig de lever en de ingewanden als bonus, eventueel wat kaviaar plus de stevige zwemblaas (waarmee men bier kan klaren). Die ingewanden gaan karakter geven aan de soep die ik met de kop en graten maak. Poonsoep is bijzonder aangenaam. De vis heeft een heel ander parfum dan - bijvoorbeeld - kabeljauw. De officiële voorstelling van de vis van het jaar gebeurde in januari in een sterrenkijkend restaurant in Beveren aan de Leie. De jonge chef Maarten Bouckaert brouwt er een uitbundige keuken van eenvoudige ingrediënten zoals poon, gecombineerd met dingen als boerenbrood, feta en aubergine... Verrassend. Hij serveerde ons poon in verschillende combinaties. Maar wat mijn aandacht vooral trok, was het recept waarbij de chef vertelde dat hij de vis eenvoudig had gegaard door ze te overgieten met kokende vloeistof en dan enkele minuten te laten staan”. |
||||||||||||||||||
Gaat u zelf kokkerellen met Pasen? Plaats nu alvast uw bestelling voor de Pasen Schmidt Zeevis heeft voor u een compleet 5-gangen menu samengesteld. Inclusief recepten. Makkelijker én lekkerder kan niet! Deze paas specialiteiten kunnen alleen vrijdag 14 en zaterdag 15 april bezorgd worden.
Ook kunt u kiezen voor het Schmidt Original’s Paasmenu dat bestaat de volgende vier gangen:
Bij dit heerlijke menu is het Schmidt Originals kookboek inbegrepen. Of gaat u voor de Schmidt Zeevis Paasschotel?
Bestel uw paas specialiteiten direct via onze webwinkel. |
||||||||||||||||||
Schmidt Originals Zeevis Kookboek: 50 authentieke recepten en meer...
Het Schmidt Originals Zeevis Kookboek is een waar handboek voor liefhebbers van lekker eten. Er staan maar liefst 50 Schmidt Originals gerechten in, bereid met vis uit alle zeeën en oceanen van de wereld. En leuke weetjes over vis, vissers, kooktechnieken en culinaire wetenswaardigheden van de beste topkoks van Nederland. Wilt u een gerecht voorproeven?
|
||||||||||||||||||
Schmidt Zeevis Fresh Fish Corner in De Koperen Hoogte
Om precies te zijn: in de Koperen Hoogte, langs de A28 bij tussen Zwolle en Meppel. De Koperen Hoogte is een oude watertoren, waar u kunt dineren, lunchen, overnachten en zelfs feestjes kunt geven. In samenwerking met De Koperen Hoogte is Schmidt Zeevis daar een Fresh Fish Corner gestart met nagenoeg hetzelfde assortiment als onze eigen winkel in Rotterdam! Dat betekent een heerlijke tuna burger, garnalenkroket, vissoep of een lekker broodje haring. Klik hier voor meer informatie. |
||||||||||||||||||
100-jarige Schmidt Zeevis voortaan Koninklijk
Commissaris van de Koning in Zuid Holland Jaap Smit onthulde vrijdagmiddag 2 september in het bijzijn van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam het kroontje boven het logo bij het nieuwe pand, dat op 8 december 2015 door H.M. Koningin Máxima werd geopend. Daarbij overhandigde hij de directie het officiële predicaat, dat door Z.M. Koning Willem-Alexander persoonlijk is goedgekeurd. De Commissaris noemde Schmidt Zeevis een marktleider die maatschappelijk gezien voorop loopt en voor wie duurzaamheid een kernbergrip is. ,,Deze onderneming is zeer vooraanstaand en - om in maritieme termen te spreken - een parel voor Rotterdam en Zuid-Holland. Met een uitstraling en bereik dat de Zuid-Hollandse provinciegrenzen ruim overschrijdt. Een begrip in Nederland en ver daarbuiten,” aldus Smit. Na de verhuizing vanuit het centrum van Rotterdam naar de nieuwbouw in de vorm van een zeeschip - een landmark langs de A20 - en het openingsfeest
met H.M. Koningin Maxima in december, is dit de derde mijlpaal binnen een jaar voor het familiebedrijf. Het bedrijf heeft inmiddels een nauwe band met het Koninklijk Huis. Zo levert het al ruim dertig jaar vis aan het Hof. Van Breda: ,,Het was voor ons al een hele eer dat H.M. Koningin Máxima ons nieuwe bijzondere pand kwam openen. U zult wel begrijpen, dat wij weglopen met ons Koningshuis. Het predicaat Koninklijk geeft natuurlijk extra erkenning en voor ons het commitment om door te gaan met het leveren van waar we goed in zijn: ‘topkwaliteit’ en dit zal zeker ook internationaal zijn vruchten afwerpen.” Het predicaat Koninklijk is een onderscheiding die namens de Koning wordt uitgereikt aan grotere Nederlandse bedrijven die minstens 100 jaar oud zijn, zeer belangrijk zijn in hun vakgebied en een goede reputatie hebben. Schmidt Zeevis voldoet aan al die vereisten. Het bedrijf werd in 1916 opgericht door oma Schmidt en zat 99 jaar lang in hartje Rotterdam. Daar groeide het bedrijf uit zijn jasje. Het is één van de grootste en meest bekroonde ambachtelijke vishandels van Nederland. Het telt 140 medewerkers, verdeeld over zes divisies en levert over de hele wereld ruim 133 vissoorten aan restaurants, hotels, cateringbedrijven, winkels en groothandels, zee-cruise-schepen, superjachten en luchthavens. |
||||||||||||||||||
1e oogst Zeker Zeeuws® Platte Oesters
Deze platte oesters mogen als enige het door de stichting uitgegeven certificaat Zeker Zeeuws® Streekproduct dragen. Met de officiële overhandiging wil de stichting samen met de erkende oesterleveranciers Schmidt Zeevis en Adri & Zoon een jaarlijks evenement creëren, zoals dat ook met de eerste baal mosselen, het eerste haringvaatje en de eerste Oosterscheldekreeft gebeurd. Het Zeker Zeeuws keurmerk garandeert dat het gaat om oesters die op duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze in Zeeuwse wateren worden gekweekt. Naast Zeeuwse platte oesters zijn er ook Zeeuwse ‘creuses’ die het Zeker Zeeuws® Streekproduct keurmerk mogen voeren. Het keurmerk is mede geïnitieerd door de Provincie Zeeland om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar echte streekproducten. In Nederland worden platte oesters en creuses gekweekt. De Zeeuwse Platte
wordt geroemd als dé Koningin onder de oesters, met een zeer verfijnde smaak. Deze unieke smaak komt volgens kenners door de fijne De platte Zeeuwse oesters zijn vanaf nu ook weer verkrijgbaar bij Schmidt Zeevis, in de maten 3/0, 4/0, 5/0 en 6/0. Uiteraard met het keurmerk Zeker Zeeuws®! We tonen u ook een leuk filmpje over de feestelijke overhandiging, met collega Wil van Merkensteijn en chef-kok Herman den Blijker. |
||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||
Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V. |