Terug naar hoofdindex

Nieuwtjes uit de visserijwereld

 


Hoe de versheid van vis te herkennen? Lees meer


Geen feest compleet zonder Schmidt Zeevis
Bestel nu via onze webwinkel

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Schotels voor feestelijke dagen

We presenteren u het beste dat de zee te bieden heeft: kreeft, handgesneden gerookte wilde zalm, prachtig opgemaakte visschotels voor bij de borrel, exclusieve kant-en-klare amuses, een bijzondere gourmetschotel...het water loopt je in de mond bij het zien van al dat lekkers.

Nieuw: Fruits-de-Mer en Luxe XL-pakket

“Geen feest compleet zonder Schmidt Zeevis!” is ons motto en daarbij mag onze nieuwe, superverse Fruits-de-Merschotel niet ontbreken: een mooie selectie van kreeft, Kingcrab en oesters, op een bedje van zeewier gepresenteerd. Voor de kroon op het feest is er het Luxe XL-pakket, met exclusieve Ruinart champagne, Schmidt Elite Imperial Caviar en blini’s.

Naast alle schotels hebben we ook een exquise Kerstmenu samengesteld: in de complete Schmidt Originals Kerstmenubox zijn alle ingrediënten voor een superdeluxe viergangenmenu verzameld. Inclusief duidelijke bereidingsinstructies en voorbeeldfoto’s. Daarbij zijn twee gangen al kant-en-klaar, dus we maken het u dit jaar wel héél gemakkelijk!

U kunt alles voor de feestdagen ook direct bestellen in de webwinkel. Klik hier.

 Wij wensen u smakelijke feestdagen en een gezond 2019!


Cook Like a Chef
Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer en Erik van Loo in jouw keuken!!

20181207-nieuws-08Serveer binnen 20 minuten signature gerechten van sterrenchefs met Cook Like a Chef. Kook thuis gerechten van:

  • Jonnie Boer – De Librije***
  • Jacob Jan Boerma – De Leest***
  • Soenil Bahadoer - De Lindehof**
  • Erik van Loo - Parkheuvel**

In Nederland zijn we inmiddels gezegend met een groot aantal geweldige restaurants waar men op gastronomisch wereldniveau kookt. Een avond dineren in een Michelin*** restaurant: voor veel mensen bestaat er geen mooiere culinaire ervaring. Hoe mooi zou het zijn als je ook thuis kunt genieten van de gerechten van een gerenommeerde sterrenchef? De topgerechten van De Librije op je bord, maar dan lekker binnen de romantiek van je eigen huiskamer. Vanaf nu is dat allemaal mogelijk met het recent gelanceerde CookLikeAChef.nl.

Hoe werkt het?
Met Cook Like a Chef geniet je van de signature gerechten van de allerbeste restaurants van Nederland, maar dan gewoon bij jou thuis. Sterker nog, je bereidt de gerechten zelf in je eigen keuken!

Je kunt via de website CookLikeAChef.nl een volledig 4-gangen menu van topchefs als Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer** en Erik van Loo** bestellen. Het sterrenmenu is eigenlijk zo goed als klaar; met een paar kleine handelingen zet je binnen 20 minuten een gerecht van topniveau op tafel. De vier betrokken topchefs hebben het werk dus al voor je gedaan, als thuiskok hoef je alleen nog maar de finishing touch te doen. In de handige instructiefilmpjes op de website vind je alle tips and tricks om je bord zó mooi op te maken, dat het niet meer te onderscheiden is van het gerecht van Jonnie of Jacob Jan. Nou ja, bijna dan!

“Met Cook Like a Chef geniet je van sterrengerechten in de ambiance van je eigen huis”
Jonnie Boer – De Librije***

Chef aan huis
Wil je het jezelf nóg gemakkelijker maken en ook dat laatste beetje werk uitbesteden? Verwen jezelf en je gasten dan met de extra optie om een ervaren chef aan huis te boeken. Een professionele chef-kok komt bij jou thuis de gerechten bereiden, terwijl jij en je gasten met een heerlijk glas wijn wachten op het moois dat komen gaat. Cook Like a Chef is ook zeer geschikt voor het cateren van grotere groepen. En wil je eens een culi vriend of vriendin blij maken? Dat kan met de Cook Like a Chef cadeau cheque, die je gemakkelijk via de website kunt bestellen.

Het geheel wordt gekoeld aan huis bezorgd in een chique box: ideaal voor de feestdagen, of om jezelf en je gasten zomaar eens te verwennen. De box is een beleving op zich. En uiteraard zijn de producten allemaal van de allerhoogste kwaliteit, zoals je dat van toprestaurants gewend bent. Alleen het beste is goed genoeg.
CookLikeAChef.nl biedt ook de mogelijkheid om bij elk gerecht matchende topwijnen te bestellen. De wijnen zijn uiteraard geselecteerd door de sommeliers van de restaurants in kwestie.

Over Cook Like a Chef
Cook Like a Chef is een initiatief van Jan Bartelsman, Erik Pekel, Maik Kuijpers, Marcel van Breda en Jos van Vuren. Inmiddels kunnen de eerste boxen online worden besteld. De eerst mogelijke bezorgdatum is maandag 24 december, precies op tijd voor de kerstdagen.

Klik hier om via Cook Like A Chef te bestellen.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Cook Like a Chef Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Cook Like a Chef
Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Cook Like a Chef Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Cook Like a Chef

Mosselen van Schmidt Zeevis Rotterdam....

 


 

Komt u naar onze barbecue tasting?

Om nog meer in de barbecuesfeer te komen hebben we a.s. zaterdag 28 juli een barbecue-tasting bij onze winkel, i.s.m. Soul Smokers!
Soul Smokers: ze zijn superieur achter de BBQ, ze wonnen vorig jaar met glans de Big Green Egg BBQ Contest. Low & slow is hun kracht, de eigen rubs hun geheim.
Van 10.00 tot 17.00 uur kan er volop worden geproefd van de Texaanse offset smoker en de Big Green Egg's.

Geen tijd?
Bestel dan één van de barbecuepakketten via onze webwinkel!


 


Hmmmm... Het is weer tijd voor wat nieuwe gerechtjes!

Wat dacht u van mooie verse roodbaars, een heerlijke Oosterschelde kreeft of een Crispy Cod? Heerlijke crispy kabeljauw met een korst van specerijen en panko.

Laat u inspireren door de aanbiedingen van deze maand! Klik hier voor alle aanbiedingen.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - MaandaanbiedingenOp onze verse vis afdeling bijvoorbeeld:

  • Roodbaars filet
    Mooie filet die op diverse manieren te bereiden is.
  • Tongschar
    De laatste platvis die kuit schiet, lekker om te bakken in de boter.

Op de Schaal- en Schelpdieren afdeling vindt u:

  • Oosterschelde kreeft
    De lekkerste, zo uit Zeeland
  • Kokkels
    Even roerbakken of lekker door de pasta

Op de afdeling Kant en Klaar bieden wij het volgende aan:

  • Crispy cod
    Kabeljauw met een korst van specerijen en panko
  • Garnalen
    Gemarineerd in knoflook & kruiden.

En op de delicatessen afdeling kunt u onder andere de volgende aanbiedingen halen:

  • Garnalensalade
    Huisgemaakt salade van Noorse garnalen, appel en onze bekende cocktailsaus
  • Makreel
    Diverse gerookte makreelfilets, ingelegd met diverse pepers, uien of gewoon naturel

Ook in onze webwinkel hebben wij altijd aanbiedingen. Klik hier om via de webwinkel te bestellen.


Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam is TROTS op de nieuwe webwinkel!

Klik op de onderstaande afbeelding om naar de nieuwe webwinkel te gaan.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam is TROTS op de nieuwe webwinkel!

Op je Paasbest met Schmidt Zeevis!

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Pasen 2018Nog iets meer dan een week en dan is het alweer Pasen! Een lekker lang weekend, tijd om uitgebreid te koken en te tafelen!

Natuurlijk hebben wij speciaal een smakelijk paasassortiment samengesteld! Wat dacht u van een Paasborrelschotel: een heerlijke borrelschotel met verschillende hapjes die u zó op tafel kunt zetten.. Of een Brunchkwartet; vier smakelijke visdelicatessen met stokbrood en Eyserhalte sausjes.

Ook hebben we kleine gerechtjes voor ontbijt, lunch of diner: roerei met gerookte zalm of Hollandse garnalen, een tunaburger Asian Style of de Honeypop.

Neem snel een kijkje op de webwinkel of kom gezellig naar onze winkel!

Natuurlijk bezorgen wij ook thuis: zaterdag 31 maart is de laatste bezorgdag voor de Pasen.

Overigens is Schmidt Zeevis a.s. zondag weer te gast in Business Class (RTL 7 – 10:30) met alle ins en outs over de Pasen!


Hmmmm... Het is weer tijd voor wat nieuwe gerechtjes!

Wat dacht u van crispy cod of huisgemaakte viskoekjes? Heerlijke crispy kabeljauw met een korst van specerijen en panko. En natuurlijk hebben we voor de creatieve hobbykoks ook genoeg lekkers: hele dorade rose, een super visje om te bereiden in zoutkorst. Of rogvleugel: op de graat bakken en serveren met een saus van tomaat, kruiden en citroen.

Laat u inspireren door de aanbiedingen van deze maand! Klik hier voor alle aanbiedingen.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - MaandaanbiedingenOp onze verse vis afdeling bijvoorbeeld:

  • Zeeduivel, filet
    Mooie stevige vis om te bakken in de boter
  • Dorade rose, heel
    Super visje om te bereiden in zoutkorst of zo in de oven.
  • Rogvleugel, heel/zonder vel
    Deze vis kunt u het beste op de graat bakken, lekker met een saus van tomaat, kruiden en citroen
  • Skrei kabeljauw, filet
    Maart is de laatste maand dat de Skrei er is, maar de smaak is er niet minder om!

Op de Schaal- en Schelpdieren afdeling vindt u:

  • Creuses Gillardeau nr. 3
  • Zeeuwse platte oesters 5/0

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - MaandaanbiedingenOp de afdeling Kant en Klaar bieden wij het volgende aan:

  • Crispy cod **nieuw**
    Kabeljauw met een korst van specerijen en panko
  • Zwaardvis, filet zonder vel
    Gemarineerd in knoflook, kruiden en citroen.

En op de delicatessen afdeling kunt u onder andere de volgende aanbiedingen halen:

  • Viskoekje ‘Schmidt’ **nieuw**
    Huisgemaakt koekje van kabeljauw, aardappel, citroengras en kerrie
  • Viskoekje Thais **nieuw**
    Huisgemaakt koekje van kabeljauw, gember, rode peper, curry en ui
  • Schotse gerookte zalm
    Gekweekte zalm, traditioneel gerookt op eiken- en beukenhout.
  • Kreeftsalade
    Huisgemaakte salade van kreeft en selderij

Ook in onze webwinkel hebben wij altijd aanbiedingen. Klik hier om via de webwinkel te bestellen.


Het was even tijd voor een (besloten) feestje!

Nella Stolk is 25 jaar in dienst van Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam. Op 6 maart ontving zij,
tijdens een besloten feestje, als eerste de gouden Koninklijke Schmidt Zeevis speld.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Nella Stolk 25 jaar in dienst


Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam aangepaste openingstijden

20171124-nieuws-07Klik op de afbeelding voor onze aangepaste openingstijden voor de aankomende feestdagen.

Let u ook op de afwijkende bezorgdata?
Klik hier om via de webwinkel te bestellen.


Schmidt Zeevis in de top 10 van de Haringtest!
Met een mooi cijfer: een 9,5

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - AD Haringtest, weer in de top 10 Het juryrapport luidt: ‘Plaats op ranglijst: top 10.
Vers van het mes: Ja.
Beoordeling op schoonmaak, geur, presentatie en smaak:
Schmidt zet weer zijn beste beentje voor. Veel zilver, mooie glans en blank. Heerlijk frisse haring met een volle romige smaak. Een topper. Nederlands bekendste viswinkel blijft een fenomeen.’ Én gratis parkeren!

Elk jaar weer opnieuw een ritueel van de Nationale haringtest om 148 verkooppunten te bezoeken. Dit jaar blijkt de kwaliteit van de geteste haringen hoog. 48 van de 148  scoren een 8 of hoger. Helaas zijn er nog altijd 31 haringverkooppunten, die bagger verkopen en lager scoren dan 2,5.

Zaterdag publiceert het AD de volledige lijst, dan weten we ook op welke plek we precies staan

Hieronder nog wat weetjes over hoe gezond eten van haring is. We citeren een opsomming, die onlangs werd gepubliceerd in de Margriet. Bron: Livestream

  • Gezonde rode bloedcellen
    Regelmatig haring eten houdt je rode bloedcellen gezond (door ijzer en vitamine B12). En dat is belangrijk, want die bevatten het eiwit hemoglobine dat ervoor zorgt dat het bloed voldoende zuurstof door het lichaam transporteert.
    > Een portie haring bevat, 1,9 milligram ijzer en 17 microgram vitamine B12.
  • Sterke botten
    Haring bevat ook veel eiwitten, calcium, magnesium en fosfor – belangrijke voedingsstoffen gezond, sterke tanden en botten.
    > Een portie haring bevat ongeveer 28 gram eiwit, 141 milligram calcium 388 milligram fosfor en 54 mg magnesium.
  • Goed voor het zenuwstelsel
    Eten van haring is goed voor je zenuwstelsel. Elke portie bevat 2,8 g DHA en EPA, twee types omega-3-vetzuren. Je lichaam heeft deze vetzuren nodig voor een gezonde hersenfunctie.
    > Een portie haring bevat 719 milligram kalium en 0,8 milligram vitamine B6.

Ook in onze webwinkel is de Hollandse Nieuwe verkrijgbaar. Klik hier om via de webwinkel te bestellen.


Zeker Zeeuws mosselseizoen geopend met eerste baal

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam -  Zeker Zeeuwse MosselenHet nieuwe Zeker Zeeuws mosselseizoen is afgelopen week van start gegaan met de feestelijke overhandiging en aansluitende proeverij van de eerste baal bij visrestaurant Kaat Mossel in Rotterdam.

Het gaat om de bodemcultuurmosselen met het streekproduct-keurmerk. De Zeker Zeeuws mosselen groeien vlakbij de grens met de Noordzee, aan het begin van de Oosterschelde, voor het eiland Neeltje Jans. Deze mosselen worden gevoed met water uit de Oosterschelde; het schoonste en lekkerste zilte water van Nederland, waar de mossel zijn unieke smaak door krijgt. Daarom worden ze gerekend tot de Grand Cru onder de mosselen.

Het keurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct garandeert de regionale herkomst en de duurzame productie van de mosselen.

Sommige handelaren bieden mosselen als Zeeuwse aan, hoewel ze geïmporteerd zijn uit Duitsland, Denemarken of bijvoorbeeld Ierland. Het gaat dan duidelijk niet om een echt streekproduct.

Om klanten en consumenten de garantie te geven dat het product echt uit Zeeland komt, zijn er groothandelsbedrijven gecertificeerd voor de verkoop van Zeker Zeeuws producten. Marcel van Breda van Schmidt Zeevis ontving uit handen van Sabine Verburg van Stichting Zeker Zeeuws het certificaat voor de verkoop van Zeker Zeeuws Streekproducten.

Als huisleverancier overhandigde Schmidt Zeevis afgelopen donderdag de eerste baal aan Kaat Mossel, waarna alle aanwezigen van de nieuwe mosseloogst kunnen proeven.

Klik hier voor meer informatie over visrestaurant Kaat Mossel.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam -  Zeker Zeeuwse Mosselen Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam -  Kaat Mossel
Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam -  Lee Towers lust wel een mosseltje Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam -  Lee Towers lust wel een mosseltje

Kruising Matlingeweg-Galateestraat precies op tijd weer open

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hollandse Nieuwe Haring“De kruising Matlingeweg-Galateestraat is open, we zijn nu weer goed bereikbaar. Precies op tijd, want vanaf vandaag is de Hollandse Nieuwe weer verkrijgbaar!

Fans van de haring kunnen hun hart weer ophalen: de Hollandse nieuwe is er weer! Hij is heerlijk dit jaar: romig en goed vet. Kom naar de winkel en proef ‘m zelf!

Hou dit jaar een haringparty bij je thuis!

Tip: organiseer je eigen haringparty met de kant-en-klare haringpakketten van Schmidt Zeevis. Onze beroemde Hollandse Nieuwe, traditioneel met de hand schoongemaakt. Compleet met uitjes, zuur, prikkers, haringclips én een feestelijke
Hollandse Nieuwe-vlaggenlijn.

Een goede haring omschrijft zich als volgt:
'Een goede maatjesharing moet vrij blank vlees hebben, een frisse, zilte geur afgeven en ook een zilte, romige smaak bezitten. Dat romige houdt verband met het vetgehalte, dat rond de 20% moet liggen. Het vlees moet mals, maar stevig zijn!'

Bestellen kan via de webwinkel: klik hier.
 


Hij komt er weer aan…. De Hollandse Nieuwe!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hollandse Nieuwe HaringVanaf aanstaande woensdag 14 juni is hij weer verkrijgbaar: de Hollandse Nieuwe haring!
In het verre verleden was er een voorschrift dat men niet voor 24 juni op haring mocht vissen en niet voor 15 juni mocht uitvaren. Met de visserijwet in 1857 verviel de overheidsmaatregel. Met het oog op de Folklore en de viering van Vlaggetjesdag wordt er nog steeds voor Nederland een datum geprikt wanneer dit zal (moeten) plaatsvinden.

Om voor ‘Hollandse Nieuwe Haring’ door te mogen gaan, is er een vetpercentage van minimaal 16% vereist. Om daaraan te voldoen moeten haringen voldoende plankton eten. Plankton heeft meer zonlicht nodig om te groeien. Plankton was er genoeg en de haringen zijn mooi vet.

Haringparty’s
Het seizoen van de Nieuwe Haring wordt gevierd met haringparty’s en diverse evenementen, zoals vlaggetjesdag.

Veiling eerste vaatje
De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, geldt traditioneel als startschot van het nieuwe haringseizoen. Onder het motto ‘echte maatjes laten liefste wensen uitkomen’ gaat de opbrengst van het eerste vaatje dit jaar naar Make-A-Wish Nederland. Wendy van Dijk presenteert de veiling, als ambassadeur van dit goede doel.

 


Rode Poon ‘vis van het jaar 2017’ in België

Schmidt Zeevis Rotterdam - Rode Poon, de vis van het jaarMet een snuit die weggelopen lijkt uit een cartoon, en (soms) een hevig rode kleur schrikt hij consumenten af. De VLAM, de Vlaamse agro-marketingorganisatie, heeft weer een vis van het jaar benoemd.

Nick Trachet, de Belgische blogger en foodie, schrijft in FoodLog (journalistiek rond voeding en voedsel) over de Vlaamse vis van het jaar: “Jaarlijks wordt er in België een vis gepromoot. Want niet alle vissen brengen evenveel geld op: er zijn soorten die een steuntje van de marketeers kunnen gebruiken.

De rode poon is er zo één. Met een snuit die weggelopen lijkt uit een cartoon, en (soms) een hevig rode kleur schrikt hij consumenten af. Dat zullen dan geen Chinezen zijn, want een rode vis is bij hen een teken van geluk. Een poon wordt ook niet zo erg groot, dikke moten kun je er niet van snijden. Wij noemen poon alle leden van de familie der Triglidae. Er zijn er drie die door vissers worden aangevoerd, maar wereldwijd komen er heel wat meer voor. De Fransen spreken van grondin, de Britten van gurnard.

In de viswinkel kan hij helemaal gefileerd worden gekocht, maar zelf koop ik hem natuurlijk altijd heel. Ponen worden niet gestript (“gekuist”) aan boord, daarvoor zijn ze blijkbaar te goedkoop. Dat geeft mij gelukkig de lever en de ingewanden als bonus, eventueel wat kaviaar plus de stevige zwemblaas (waarmee men bier kan klaren). Die ingewanden gaan karakter geven aan de soep die ik met de kop en graten maak. Poonsoep is bijzonder aangenaam. De vis heeft een heel ander parfum dan - bijvoorbeeld - kabeljauw.

De officiële voorstelling van de vis van het jaar gebeurde in januari in een sterrenkijkend restaurant in Beveren aan de Leie. De jonge chef Maarten Bouckaert brouwt er een uitbundige keuken van eenvoudige ingrediënten zoals poon, gecombineerd met dingen als boerenbrood, feta en aubergine... Verrassend. Hij serveerde ons poon in verschillende combinaties. Maar wat mijn aandacht vooral trok, was het recept waarbij de chef vertelde dat hij de vis eenvoudig had gegaard door ze te overgieten met kokende vloeistof en dan enkele minuten te laten staan”.


Gaat u zelf kokkerellen met Pasen? Plaats nu alvast uw bestelling voor de Pasen

Schmidt Zeevis heeft voor u een compleet 5-gangen menu samengesteld. Inclusief recepten. Makkelijker én lekkerder kan niet! Deze paas specialiteiten kunnen alleen vrijdag 14 en zaterdag 15 april bezorgd worden.

20170303-index-01Het Schmidt Zeevis Paasmenu bestaat uit de volgende vijf gangen:

  • Coquilles gemarineerd met een tapenade van zongedroogde tomaatjes, rucola, pijnboompitjes en groentenchips.
  • Kaipara oesters gegratineerd met hollandaisesaus en jonge kaas.
  • Tonijnburger met wasabimayonaise, oestersaus, jonge prei en knapperige little-gem sla.
  • Zeeduivelfilet met puree van aardappel en kruiden met jonge spinazie en een saus van mosterd.
  • Tiramisu van banaan en advocaat.

Ook kunt u kiezen voor het Schmidt Original’s Paasmenu dat bestaat de volgende vier gangen:

  • Gekookt scharrelei met kaviaar (blz.150)
  • Risotto met rode mul en venkel ( blz. 52)
  • Gebakken zeewolf op bladerdeeg groene aspergetips met een saus van groene mosterd ( blz. 92)
  • Tiramisu van banaan en advocaat

Bij dit heerlijke menu is het Schmidt Originals kookboek inbegrepen.

Of gaat u voor de Schmidt Zeevis Paasschotel?
Schmidt Zeevis heeft voor Pasen weer een heerlijke schaal samengesteld, om tijdens de Paasdagen van te snoepen. De schotel is gevuld met:

  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 100 gram gerookte Royal zalm
  • 100 gram tapenade tricolore
  • 100 gram peppadews
  • 100 gram makreel du chef salade
  • 100 gram gerookte aalfilet
  • 100 gram Italiaanse tonijnsalade
  • stokbrood Van Menno
  • bakje cocktailsaus

Bestel uw paas specialiteiten direct via onze webwinkel.


Schmidt Originals Zeevis Kookboek: 50 authentieke recepten en meer...

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Schmidt Originals Zeevis Kookboek Al 100 jaar is Schmidt Zeevis een begrip op het gebied van zeevis. Hoe je ervoor zorgt dat zeevis lekker en smaakvol op het bord komt, leer je in het Schmidt Originals Zeevis Kookboek. Een prachtig kook- en kijkboek met 240 pagina’s vol wetenswaardigheden en verrukkelijke recepten.

Het Schmidt Originals Zeevis Kookboek is een waar handboek voor liefhebbers van lekker eten. Er staan maar liefst 50 Schmidt Originals gerechten in, bereid met vis uit alle zeeën en oceanen van de wereld. En leuke weetjes over vis, vissers, kooktechnieken en culinaire wetenswaardigheden van de beste topkoks van Nederland.

Bent u meteen overtuigd?
Klik op deze link om uw exemplaar van het Schmidt Originals Zeevis Kookboek te bestellen.

Wilt u eerst een gerecht voorproeven?
Probeer dan alvast een van deze recepten.

 


Schmidt Zeevis Fresh Fish Corner in De Koperen Hoogte

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Fresh Fish CornerReist u af naar het (hoge) Noorden van Nederland? Dan kunt u vanaf nu daar ook genieten van de Schmidt Originals!

Om precies te zijn: in de Koperen Hoogte, langs de A28 bij tussen Zwolle en Meppel. De Koperen Hoogte is een oude watertoren, waar u kunt dineren, lunchen, overnachten en zelfs feestjes kunt geven.

In samenwerking met De Koperen Hoogte is Schmidt Zeevis daar een Fresh Fish Corner gestart met nagenoeg hetzelfde assortiment als onze eigen winkel in Rotterdam! Dat betekent een heerlijke tuna burger, garnalenkroket, vissoep of een lekker broodje haring.

Klik hier voor meer informatie.


100-jarige Schmidt Zeevis voortaan Koninklijk
Commissaris van de Koning Jaap Smit reikt predicaat uit aan jubilaris

Koninklijke Schmidt Zeevis RotterdamROTTERDAM – De honderdjarige hofleverancier van de zee: Schmidt Zeevis in Rotterdam mag voortaan het predicaat Koninklijk voeren. Hiermee verwerft het bedrijf landelijke erkenning van kwaliteit en zal met name de export van vis naar internationale klanten toenemen, verwacht de directie.

Commissaris van de Koning in Zuid Holland Jaap Smit onthulde vrijdagmiddag 2 september in het bijzijn van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam het kroontje boven het logo bij het nieuwe pand, dat op 8 december 2015 door H.M. Koningin Máxima werd geopend. Daarbij overhandigde hij de directie het officiële predicaat, dat door Z.M. Koning Willem-Alexander persoonlijk is goedgekeurd.

De Commissaris noemde Schmidt Zeevis een marktleider die maatschappelijk gezien voorop loopt en voor wie duurzaamheid een kernbergrip is. ,,Deze onderneming is zeer vooraanstaand en - om in maritieme termen te spreken - een parel voor Rotterdam en Zuid-Holland. Met een uitstraling en bereik dat de Zuid-Hollandse provinciegrenzen ruim overschrijdt. Een begrip in Nederland en ver daarbuiten,” aldus Smit.

Na de verhuizing vanuit het centrum van Rotterdam naar de nieuwbouw in de vorm van een zeeschip - een landmark langs de A20 - en het openingsfeest met H.M. Koningin Maxima in december, is dit de derde mijlpaal binnen een jaar voor het familiebedrijf.
Directeur Marcel van Breda, die al 35 jaar bij Schmidt Zeevis werkt en het bedrijf in 2012 samen met Jos van Vuren overnam, is verguld van trots. ,,We zijn hier op nuchtere Hollandse wijze heKoninklijke Schmidt Zeevis Rotterdamel erg blij mee.” zegt hij.

Het bedrijf heeft inmiddels een nauwe band met het Koninklijk Huis. Zo levert het al ruim dertig jaar vis aan het Hof. Van Breda: ,,Het was voor ons al een hele eer dat H.M. Koningin Máxima ons nieuwe bijzondere pand kwam openen. U zult wel begrijpen, dat wij weglopen met ons Koningshuis. Het predicaat Koninklijk geeft natuurlijk extra erkenning en voor ons het commitment om door te gaan met het leveren van waar we goed in zijn: ‘topkwaliteit’ en dit zal zeker ook internationaal zijn vruchten afwerpen.”

Het predicaat Koninklijk is een onderscheiding die namens de Koning wordt uitgereikt aan grotere Nederlandse bedrijven die minstens 100 jaar oud zijn, zeer belangrijk zijn in hun vakgebied en een goede reputatie hebben. Schmidt Zeevis voldoet aan al die vereisten.

Het bedrijf werd in 1916 opgericht door oma Schmidt en zat 99 jaar lang in hartje Rotterdam. Daar groeide het bedrijf uit zijn jasje. Het is één van de grootste en meest bekroonde ambachtelijke vishandels van Nederland. Het telt 140 medewerkers, verdeeld over zes divisies en levert over de hele wereld ruim 133 vissoorten aan restaurants, hotels, cateringbedrijven, winkels en groothandels, zee-cruise-schepen, superjachten en luchthavens.


1e oogst Zeker Zeeuws® Platte Oesters
Herman den Blijker trapt oesterseizoen af

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Eerste Zeker Zeeuwse OestersDe Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct viert de nieuwe oogst van dit seizoen van de echte Zeeuwse Platte Oester met de feestelijke overhandiging van het eerste mandje aan Herman den Blijker in Las Palmas te Rotterdam.

Deze platte oesters mogen als enige het door de stichting uitgegeven certificaat Zeker Zeeuws® Streekproduct dragen. Met de officiële overhandiging wil de stichting samen met de erkende oesterleveranciers Schmidt Zeevis en Adri & Zoon een jaarlijks evenement creëren, zoals dat ook met de eerste baal mosselen, het eerste haringvaatje en de eerste Oosterscheldekreeft gebeurd.

Het Zeker Zeeuws keurmerk garandeert dat het gaat om oesters die op duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze in Zeeuwse wateren worden gekweekt. Naast Zeeuwse platte oesters zijn er ook Zeeuwse ‘creuses’ die het Zeker Zeeuws® Streekproduct keurmerk mogen voeren. Het keurmerk is mede geïnitieerd door de Provincie Zeeland om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar echte streekproducten.

In Nederland worden platte oesters en creuses gekweekt. De Zeeuwse Platte wordt geroemd als dé Koningin onder de oesters, met een zeer verfijnde smaak. Deze unieke smaak komt volgens kenners door de fijne Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Eerste Zeker Zeeuwse Oestersaroma’s van algen én de vele zonuren die Zeeland rijk is. De Zeker Zeeuws oesters groeien op in de Grevelingen en in de Oosterschelde. Hier zijn de omstandigheden ideaal.

De platte Zeeuwse oesters zijn vanaf nu ook weer verkrijgbaar bij Schmidt Zeevis, in de maten 3/0, 4/0, 5/0 en 6/0. Uiteraard met het keurmerk Zeker Zeeuws®!

We tonen u ook een leuk filmpje over de feestelijke overhandiging, met collega Wil van Merkensteijn en chef-kok Herman den Blijker.

 



Terug naar hoofdindex

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.