Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Horeca nieuws - Archiefpagina 02


Populariteit van kreeft jaagt de prijzen op in Engeland

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - KookboekKreeft blijkt voor de jonge generatie een zeer geliefd gerecht in de restaurants in Engeland. De kreeft is daar zo populair, dat het de prijs opdrijft volgens berichten vanuit Groot Brittannië.

In Nederland is kreeft eten ook steeds populairder aan het worden. Het is niet meer het ‘feestbeest’, dat alleen bij speciale gelegenheden in de dure restaurants wordt gegeten. De prijzen voor kreeft laat niet de grote schommelingen zien, die vanuit Engeland wordt gemeld. De prijzen zijn over het algemeen vrij stabiel in Nederland. Gedurende 4 maanden is er aanbod van de geliefde Oosterschelde kreeft uit ons eigen land en daarnaast het hele jaar door de aanvoer vanuit de Canadese wateren. Drie keer per week worden de ‘stoere jongens’ ingevlogen vanuit Nova Scotia.

Eten van kreeft vindt voornamelijk plaats in restaurants. Zelf koken, stomen of grillen blijkt voor velen toch eng en griezelig. Het lifestyle magazine ELLE heeft er deze zomer een uitgebreid artikel aan gewijd. De lezer wordt aan de hand genomen om zelf kreeft te koken en te bereiden. Met tal van tips en recepten.

In het onlangs uitgebrachte Schmidt Originals Zeevis Kookboek staan een paar recepten voor het bereiden van gegratineerde en gegrilde kreeft.


Raoul van Waardenburg is Rotterdams Kooktalent

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Rotterdams Kooktalent 2016Het Rotterdams Kooktalent 2016 is bekend! Raoul van Waardenburg van het Wereldmuseum pakte de winst met zijn twee bereidingen van rode poon. Hij wist de jury te overtuigen met zijn techniek, bereiding en natuurlijk met de smaak van het gerecht. Het was echter geen eenvoudige winst. De competitie was sterk en ook de apparatuur liet onze kandidaten af en toe in de steek.

De vier finalisten (Matthew Stotteraar, Antonio Hu, Gabrielle Tuinfort en uiteindelijke winnaar Raoul van Waardenburg) konden kiezen tussen longhaas en rode poon. Verder dienden ze alle ingrediënten uit de box in hun gerecht te verwerken. De box bevatte naast vlees en vis zoete aardappel, courgette en cashewnoten. Om hun gerecht af te maken, mochten er onbeperkt gebruik gemaakt worden van ingrediënten uit de uitgebreide voorraadkast.

Raoul serveerde twee bereidingen van rode poon. Op het bord een ceviche met mango-azijn, zoete aardappel en rode peper en daarnaast een stukje gebakken poon met quinoasalade, olijven en peterselie. ‘Het was heel spannend, maar ik ben echt tevreden met het resultaat’, aldus een wat uitgebluste Raoul.

Uitreiking
Na een kort maar krachtig beraad van de jury is het zo ver: op het hoofdpodium van Rotterdamse Kost maakt juryvoorzitter François Geurds de winnaar bekend: ‘Het was een spannende strijd. Het kwam echt op de chef aan. Uiteindelijk moesten we de keuze maken tussen twee kandidaten en op smaak, techniek en bereiding was Raoul het sterkst'.

Uitgebreide reportage is te vinden op De Buik van Rotterdam.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Rotterdams Kooktalent 2016 Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Rotterdams Kooktalent 2016

Feestelijke lancering TopSpots Restaurant Website

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - TopSpots restautrant websiteEen fotografische collectie van geselecteerde restaurants, cafés en bars met beeldvullende foto’s. Een selectie van bruine kroegen tot sterrenrestaurants met up-to-date recensies van toonaangevende professionele culi- en lifestyle schrijvers, zoals Ronald Giphart, Ellen Scholte, Marjan Ippel, Harold Hamersma, Lorenzo Ledel, Ron Vermeulen en meer.

De lancering vond plaats met de eerste foto tentoonstelling van Food-Art Mr. White in de galerie van food fotograaf Jan Bartelsman aan de Baarsjesweg 202 in Amsterdam.

Jan Bartelsman is de drijvende kracht achter de veelbelovende website TopSpots. Met een team professionals zal deze Restaurant website een eigen plek verwerven met extra aandacht voor de kwaliteit van restaurants.

Klik hier voor meer informatie over TopSpots.


BitterBallenBorrel in Worldhotel WINGS

Schmidt Zeevis Rotterdam - Worldhotel WINGSNu Worldhotel Wings sinds 2014 haar vleugels in Rotterdam heeft uitgeslagen, zie je hoe er van alle kanten slim ingespeeld wordt op de (latente) behoeften bij reizigers, omliggende dienstverleners, de wegbrengers en ook de lokale zakenmensen.

De marketing heeft een positieve uitwerking op alle facetten die het hotel en restaurant heeft te bieden. De bejegening van de medewerkers is uiterst vriendelijk en attent. Dit ontdekken de gasten, maar ook deelnemers aan vergaderingen en bijeenkomsten. Zo heeft ook beUnited met hun regionale, informele en inspirerende netwerkbijeenkomsten deze locatie uitgekozen.

Landelijk bezoeken verdeeld over meer dan 30 plaatsen 90.000 deelnemers jaarlijks deze BitterBallenBorrel. Parkeren en bitterballen zijn gratis. De drankjes zijn voor eigen rekening. Sprekers komen met interessante onderwerpen aan bod.

Voor WINGS zijn deze bijeenkomsten een mooie gelegenheid om kennis te laten maken met hun locatie, dat voor B2B gelegenheden zoals bijeenkomsten en vergaderingen, alles in huis heeft om daar een succes van te maken met 38 zalen en boardrooms.

Chef-kok Johannes Schouten kan met zijn internationale keuken alles bieden voor lunch, diner en partijen. Klein of groot. De naast gelegen hangar van 9002 is niet alleen geschikt voor het binnenrijden van privé vliegtuigen, maar ook voor het organiseren van grote evenementen.

Klik hier voor meer informatie over Worldhotel Wings.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Worldhotel WINGS Schmidt Zeevis Rotterdam - Worldhotel WINGS
Schmidt Zeevis Rotterdam - Worldhotel WINGS

Nieuwe FG restaurant geopend onder deHofbogen Rotterdam

Schmidt Zeevis Rotterdam FG RestaurantGeen verbouwing gaat zonder slag of stoot, zeker geen verbouwing van a tot en met z. Stroom, riolering, werkelijk alles moest worden aangelegd. Wat telt is het eindresultaat en dat eindresultaat is bij FG Restaurant verbluffend. Vanaf 9 augustus draait dit tweesterrenrestaurant van meesterkok François Geurds verder in een gloednieuw pand onder de Hofbogen in Rotterdam.

Een eyecatcher in het nieuwe FG Restaurant is de western oak lattenverlichting. De private dining room is een upside down garden. François Geurds beschikt als enige chef in Nederland over een eigen smaaklaboratorium. De chemische formules worden onderdeel van het decor in het nieuwe FG Restaurant.

FG Restaurant heeft met de ModBar de restaurantprimeur
De ModBar is de meest geavanceerde espressomachine ter wereld waarbij alle belangrijke hardware is opgeborgen onder de bar. Deze machine kan water uit alle delen van de wereld simuleren, de smaak van water welteverstaan. De keuken is volledig naadloos waardoor bacteriën geen schijn van kans hebben.

De reden van de verhuizing is bekend. Door FG Restaurant onder de Hofbogen naast FG Food Labs (1 Michelinster) kan François Geurds zich beter focussen. Een betere focus leidt tot nog hogere prestaties. In de verfijning wil hij excelleren.
Het nieuwe FG Restaurant is gevestigd aan de Katshoek 37b, 3032 AE Rotterdam. FG Restaurant is van dinsdag tot en met zaterdag geopend voor zowel lunch als diner.

In het oude pand van FG Restaurant aan de Lloydstraat opent op donderdag 29 september FG Bistro. De kaart van FG Bistro ademt in alles Frankrijk: van handgesneden steak tartare tot escargots tot tarte tartin. In FG Bistro eet je een driegangenmenu voor 35 euro. De dagelijkse leiding van FG Bistro komt in handen te liggen van een professionele keukenchef en Gilles Faelens, een vinoloog met Frans bloed.
 

Klik hier voor meer informatie over eetcafé Facet.

Schmidt Zeevis Rotterdam FG Restaurant Schmidt Zeevis Rotterdam FG Restaurant Schmidt Zeevis Rotterdam FG Restaurant

Eten & Drinken bij FACET in Hillegersberg

Schmidt Zeevis Rotterdam - Eetcafé FacetHet gezellige eetcafé Facet aan de Weissenbruchlaan bestaat alweer 27 jaar. Eigenaar Frans van Breemen is er trots op dat hij gedurende deze tijdspanne meer dan 1,3 miljoen gasten heeft mogen verwelkomen.

Het is typerend hoe een eetcafé zelfs in tijden van crisis zo stabiel kan blijven. Eigenlijk is het inmiddels opgeschoven van eetcafé naar een laagdrempelig restaurant. Er is een goede prijs/kwaliteit verhouding. En een assortiment voor een breed publiek met toch nog steeds eetcafé-prijzen. De lunchgasten komen voor een clubsandwich ‘Hillegersberg’ of een heerlijke salade met geitenkaas of een broodje met een Rotterdamse kroket. Naast het mosselpannetje, dat al 26 jaar niet weg te denken is, met Zeeuwse mosselen zijn er ook de specialiteiten zoals kreeft en oesters en veel visgerechten. Iedere dag vers geleverd.

De locatie aan de Weissenbruchlaan 8 in Rotterdam-Hillegersberg heeft een riant uitzicht op de Bergse Plas.

De zomerse aanbieding nu is een driegangen mosseldiner met een fles rosé voor € 49,50. Mosselsoep vooraf, het hoofdgerecht voor 2 personen mosselen en een nagerecht Kaat Mossel (met een knipoog naar Kaat Mossel): vanille-ijs met advocaat en slagroom.

Er is in het dorp Hillegersberg veel te doen. Jaarlijks is Frans van Breemen ook druk met het organiseren van het succesvolle Jazz festival met zo’n 30.000 bezoekers.

Klik hier voor meer informatie over eetcafé Facet.


Willemstad een geliefde aanlegplaats voor toeristen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Het Wapen van WillemstadHet is voor de bemanning van Restaurant Het Wapen van Willemstad in deze drukke zomer aanpakken geblazen. Willemstad is zeer in trek bij de toeristen en vooral voor de bezitters van plezierboten en statige jachten, die via het Volkerak of Hollandsch Diep aanmeren. Er zijn wel 3 grote buitenhavens en daarbij de oude haven. Het terras van Restaurant Het Wapen van Willemstad is een gewilde stek met uitzicht op die oude haven.

Het restaurant is een paar jaar geleden grondig gerestyled, waardoor er een modern en ook sfeervol geheel is ontstaan. Aan de ruime visvitrine is te merken dat er veel vis wordt gegeten. Oesters en plateaus met Fruits de Mer vinden gretig aftrek. De keuken wordt gekenmerkt door creatieve en met zorg samengestelde gerechten met een Mediterrane twist. Met de prachtige boten op de achtergrond is het ook een echte vakantiesfeer. Een mooie zomer kan daar extra aan meewerken. En wordt het wat fris dan is er op het terras terrasverwarming en binnen een open haard.

Chef-kok en eigenaar Jeroen Timmermans is trots op de waardering die hij geniet van de steeds weer terugkomende gasten. Soms elke dag of elke week en soms één keer per jaar.

Behalve een aantrekkelijke jachthaven zijn er ook vele historische gebouwen te bewonderen. En niet te vergeten Fort Sabina Henrica en Fort de Hel, voor de verdediging van deze vestingstad, die in 1585 stadsrechten kreeg van Prins Maurits en werd vernoemd naar zijn vader Willem van Oranje. Ook onze Koning Willem-Alexander draagt de titel Heer van Willemstad. Aan bezienswaardigheden kom je in deze plaats niets tekort.

Klik hier voor meer informatie over Het Wapen van Willemstad.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Het Wapen van Willemstad Schmidt Zeevis Rotterdam - Het Wapen van Willemstad Schmidt Zeevis Rotterdam - Het Wapen van Willemstad

Hoek van Holland populaire badplaats.
Strandclub ZWOEL 365 dagen feest!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Strandclub ZwoelZwoel wordt gezien als een van de beste strand restaurants langs de Nederlandse kust. Zeven dagen per week en 52 weken per jaar geopend. Of het nu ontbijt, lunch, diner of High Tea is. Het is steeds een unieke belevenis aan het strand.

Zelfs bij slecht weer is het goed toeven in deze sfeervolle accommodatie. Naast de High Tea is er ook de High Wine met een proeverij Etagère Zwoel.

In oktober bestaat Zwoel 7 jaar en er zijn al heel wat huwelijken gesloten aan het strand. Ook heeft menig bedrijf hier een bedrijfsfeest of presentatie gehouden.

Formeel of informeel. Het is een locatie, waar veel mogelijkheden zijn.

Klik hier voor meer informatie over Strandclub Zwoel.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Strandclub Zwoel Schmidt Zeevis Rotterdam - Strandclub Zwoel

Eerste oogst echte ZEKER ZEEUWS® bodemcultuur mosselen.
Aftrap mosselseizoen bij Kaat Mossel in Rotterdam.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Kaat MosselDe aftrap van het mosselseizoen werd dinsdag 28 juni gevierd met de feestelijke overhandiging van de eerste baal aan visrestaurant Kaat Mossel in Rotterdam. Met de powerboat Dolphin-RIB werden de eerste tien balen mosselen naar de Admiraliteitskade in Rotterdam gebracht.

Daar werden ze door directeur Marcel van Breda van Schmidt overhandigd aan chef-kok Ron Hirt van Kaat Mossel. Hij en zijn koks brachten de balen op hun schouder naar de keuken om ze te bereiden. Nadat ze gekookt waren gingen de mosselen op schalen rond voor een eerste proeverij. Daarna werden de gasten uitgenodigd binnen te genieten van de mosselen, samen met een Zeeuwse streekwijn en brood gebakken met Oosterschelde water.

Deze mosselen mogen als enige het door de stichting uitgegeven certificaat Zeker Zeeuws® Streekproduct dragen. Dat keurmerk garandeert dat het gaat om mosselen die op duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze in Zeeuwse wateren worden gekweekt.

Zeeuwse bodemcultuurmosselen gelden als de Grand Cru onder de mosselen.
De Zeker Zeeuws mosselen groeien vlakbij de grens met de Noordzee, aan het begin van de Oosterschelde voor het eiland Neeltje Jans. Dat is ver verwijderd van de gebieden waar de NVWA  vorige week de giftige stof tetrodotoxine (TTX) heeft aangetroffen.

In Nederland worden bodem- en hangcultuur mosselen gekweekt. De hangcultuur mosselen hangen aan touwen hoger in het water, waar meer voedsel aanwezig is. Daardoor groeien ze sneller en worden ze doorgaans een maand eerder geoogst. Dit jaar werden de hang cultuurmosselen met het Zeker Zeeuws keurmerk op 1 juni boven water gehaald. De populaire bodemcultuurmosselen kwamen pas eind juni beschikbaar. Het keurmerk Zeker Zeeuws is mede geïnitieerd door de provincie Zeeland om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar echte streekproducten.

Klik hier voor meer informatie over Brasserie Kaat Mossel.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Kaat Mossel Schmidt Zeevis Rotterdam - Kaat Mossel
Schmidt Zeevis Rotterdam - Kaat Mossel Schmidt Zeevis Rotterdam - Kaat Mossel
Schmidt Zeevis Rotterdam - Kaat Mossel Schmidt Zeevis Rotterdam - Kaat Mossel

Bewust kiezen voor verse en duurzame mosselen uit Zeeland.
Op 29 juni wordt het Zeeuwse mosselseizoen officieel geopend.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeker Zeeuws MosselenOp dit moment zijn de Zeeuwse hangcultuur mosselen van Neeltje Jans beschikbaar.

De nieuwe oogst van de echte Zeeuwse bodemcultuur mosselen wordt 29 juni verwacht.

Deze mosselen groeien op vlakbij de grens met de Noordzee aan het begin van de Oosterschelde voor het eiland Neeltje Jans. Hier zijn de omstandigheden ideaal voor een buitengewone mossel.

Deze mosselen zijn erkend als een streekproduct en dragen het keurmerk ZEKER ZEEUWS®.

Dit kwaliteitskeurmerk garandeert een duidelijke herkomst en dat de mossel op duurzame wijze is gekweekt en geproduceerd. Niet altijd komen mosselen, die onder de naam ‘Zeeuwse mosselen’ worden verkocht, ook echt uit Zeeland. Vaak zijn deze mosselen uit het buitenland geïmporteerd en vervolgens als Zeeuwse mosselen verkocht.

Let op het keurmerk ZEKER ZEEUWS®, zodat u bewust uw gasten een zuiver, eerlijk, duurzaam en kwalitatief hoogstaand product kunt aanbieden. Als u deze mosselen op uw kaart zet kunt u daarbij het ZEKER ZEEUWS ® logo gebruiken.

Uit onderzoek blijkt dat mosselen met het ZEKER ZEEUWS ® keurmerk hoog op duurzaamheid scoren. Dit keurmerk garandeert de laagste CO2 –uitstoot, de laagste ecologische verstoring en de hoogste kwaliteit.

Klik hier voor meer informatie over Zeker Zeeuws.


Specialiteiten restaurant De Vogelmolen in Haelen.
Niet eten, maar dineren.

Schmidt Zeevis Rotterdam - De VogelmolenRestaurant De Vogelmolen is een specialiteitenrestaurant dat gevestigd is in de oude watermolen van Kasteel Aldenghoor. Dit kasteel ligt verscholen tussen de bossen en akkers in Haelen en ligt dichtbij het fraaie Leudal. Het gebouw dateert uit 1778 en is in 1882 ingrijpend verbouwd tot een kleine industriële stenen watermolen.In 1982 is het gebouw tot specialiteitenrestaurant verheven en heeft het de naam, De Vogelmolen, gekregen.

Sinds 1 oktober 2003 wordt De Vogelmolen geëxploiteerd door Ruud en Marianne Lispet. Ruud is al sinds 1992 werkzaam als chef-kok in De Vogelmolen. Hij runt het hoogwaardige restaurant samen met zijn vrouw Marianne en een enthousiast team van medewerkers. Het keukenteam heeft al diverse onderscheidingen behaald met zijn bijzondere creaties van verse seizoens- en streekproducten. Ook de bediening doet zijn werk uitstekend: zij hebben hiervoor zelfs de zilveren hoffelijkheidspluim in ontvangst mogen nemen.

De volgende maand zal het gebouw aan de buitenkant in de oude staat worden teruggebracht en ook deel voor deel aan de binnenkant worden gerestyled. In oktober moet het afgerond zijn.

In de Vogelmolen komen veel trouwe gasten, die zich daar op hun gemak voelen en niet komen eten, maar komen dineren. Er zijn wel 22 kookclubs, die met regelmaat samen met Ruud Lispet hun kookkunsten willen botvieren met als hoogtepunt toch het eindresultaat ‘proeven” van de eigen creaties.

Op de menukaart zijn veel specialiteiten te vinden, waarvoor de gasten graag weer terugkomen, zoals Zeekreeft met Tarbot met een menuprijs van € 45,00.

Kreeftenmenu

 • Cocktail van Canadese zeekreeft.
 • Kreeftensoep gevuld met kreeftenvlees, geparfumeerd met Cognac.
 • Gebakken wilde tarbot met zeekreeft en asperges.
 • Ambachtelijk vanille-ijs met lauwwarme bosvruchten.

Haringparty in St.Tropez?
Alles wijst erop, dat dit geen Nederlandse locatie is.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Beachclub DegreezDe TomTom is toch ingesteld op Panheel in Midden-Limburg. Een locatie aan het heldere water met prachtig wit zand. We zijn aangeland bij Beachclub DEGREEZ.

Verrast door de unieke prachtige uitstraling van deze Beach club, die niet zou misstaan in St. Tropez. 

Een dag ook met veel zon.
De gasten worden opgewacht bij de entree met een glas bubbels en verwelkomd door een schare van 12 butlers.

De Internationale Butler Academy, die is gevestigd in het voormalige klooster Huize Damiaan in Simpelveld geeft jaarlijks Acte de Présence bij dit evenement. Jaarlijks nodigt het lifestyle Magazine NAVENANT hun relaties uit voor een ‘haringparty’ op deze unieke locatie.

De Maasplassen zijn kunstmatige meren, die zijn ontstaan door de winning van grind in het verleden. Het plassengebied tussen Thorn en Roermond vormt een 15 km groot aaneengesloten recreatiegebied.

Klik hier voor meer informatie over Beachclub Degreez.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Beachclub Degreez Schmidt Zeevis Rotterdam - Beachclub Degreez Schmidt Zeevis Rotterdam - Beachclub Degreez

Koken is een feestje

2016061703-nieuws-005Thuis koken is een alledaagse routine. Maar met een vriendinnenclubje een diner voorbereiden en zelf koken met een beetje support van een chef kok in de keuken van een restaurant wordt een feestje.

Dat ondervond het vriendinnenclubje van Iris van Oosterhout. De aanleiding was haar 50ste verjaardag. Haar vriendin Nella Stolk weet wel een adresje.

Onderstaand het verslag van Iris van Oosterhout:
“Een verrassingsdag met als hoogtepunt een ongedwongen kooksessie in restaurant Ross Lovell. Je zal op je 50ste verjaardag maar verrast worden door je vriendinnen. Gezellig een dagje weg was het motto. Nou dat hebben ze waargemaakt. Na een te gekke fotoshoot vervolgden we onze reis richting Rijsoord.

Alleen het pand doet al vermoeden dat wat je hier binnen gaat aantreffen goed moet zijn. Na een zeer vriendelijke ontvangst kregen we van "de chef" Gerrit van den Berg te horen dat wij zelf maar eens aan de slag moesten. Hoe leuk was dat.

Assisteren in het hart van het overigens super stijlvol ingerichte restaurant. We hebben een alcoholvrije cocktail gemaakt, een heerlijk voorgerecht met watermeloen en geitenkaas. Het hoofdgerecht was een mooi stukje zalm met gamba en asperges en ook het dessert een warm chocolade taartje was heerlijk.

Zo leuk om mensen aan het werk te zien die zoveel  passie voor eten hebben. Het enthousiasme van de keukenbrigade sloeg over op de ook mindere "koks" onder ons. Alle gerechten werden gecompleteerd met heerlijke wijnen. Het was een heerlijke middag.” 

Ook je verjaardag in de keuken vieren? Neem een kijkje op www.rosslovell.nl


Visrestaurant DE VISSERIJ met het kleine café aan de haven...

Schmidt Zeevis Rotterdam - Visrestaurant de VisserijMet een enorme dosis creativiteit zijn de heren Van Corven al maanden aan de slag om van een slooppand aan de Havendijk een aantrekkelijk pop-up restaurant te maken. Vlakbij de nieuwe brug ‘Den Ophef’. Zij zijn erin geslaagd om een sfeer te creëren, die past aan de Pius Haven.

De voormalige garage werd tot 2011 gebruikt als clubhuis van de beruchte motorclub Satudarah. Daarna stond het pand te verpauperen en te wachten op de sloop om plaats te maken voor de gebiedsontwikkeling van Triborgh aan de waterkant.

Tot eind 2019 zal het  visrestaurant met terras aan het water een kans krijgen om zich te bewijzen, waarna het dan ‘opgetild’ wordt naar elders aan het water. De gemeente en de bewoners in de buurt zijn blij met deze tijdelijke oplossing.

De familie Van Corven hebben met hun Franse Brasserie en delicatessenwinkel De Burgerij aan de Noordstraat al bewezen, dat zij iets aankunnen.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Visrestaurant de VisserijHet tweede restaurant De Visserij is bedoeld voor zowel mensen met een ruimere als een smallere beurs, aldus Van Corven. “Van de allerbeste fruits de mer en bijpassende dranken tot een lekker gebakken (tong) scharretje en echte kibbeling met een betaalbaar pilsje aan de buurttafel.


Grote wasjes, kleine wasjes
Heeft u al een wasmachine in uw restaurant staan?

Schmidt Zeevis Rotterdam - Foodinspiration PioneersNieuwe verrassende hotspots in Gent. Gent ademt geschiedenis, maar borrelt tegelijk van cultuur, modern stadsleven en joie de vivre. Op het gebied van food & hospitality zien we creativiteit, ondernemerschap en een herwaardering van het ambacht. Voor de ‘food inspiration pioneers’* een uitgelezen kans om de geplande trendtour op 11 mei 2016 mee te maken en 21 geselecteerde hotspots te bezoeken.

Helaas was het voor mij niet mogelijk om alle hotspots te bezoeken, dus ik moet nog een dagje terug. Het was heel inspirerend.

WASBAR, is een unieke combinatie van je was doen en intussen genieten van een kop koffie, lunch, maaltijd, of naar de kapper. Toch iets anders, dan de oeroude routine van het wachten op je was in een TL-verlichte wasserette.

Culinair en gezond eten bij COEUR D’ARTICHAUT is de talk of the town op een unieke locatie aan de Graslei en ook direct toegankelijk voor de gasten van hotel Mariott, waarvan zij de culinaire partner zijn.

Le Botaniste is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Alain Cumont en Gregory Verellen zijn uniek met 100% veganistisch feel good fastfood van groenten -guerrillero’s. Ook niet veganisten eten hier graag.

*Een netwerk van innovatieve en nieuwsgierige foodprofessionals, ondernemers, managers, chefs, foodies, journalisten en marketeers.

 • Schmidt Zeevis Rotterdam - Foodinspiration PioneersTrendtour Gent
 • Gaston Rooftop Bar & Restaurant
 • RAMEN noedelbar
 • Jigger’s cocktails en drankjes
 • Holy Food Market
 • Julie’s House, gezellig gebakshuisje
 • Tierensteyn-Verlent, verse mosterd
 • PROOF, liquer store, ook proeven
 • Coeur d’Artichaut, Restaurant met focus op gezonde keuken
 • Alice, klassiekers in een uniek jasje
 • Balls & Glory, gehaktballen
 • Moor & Moor Koffiebar met kruidenierswinkel
 • La Botaniste, 100% veganistisch feel good fastfood
 • Eat Love Pizza, Italiaans authentieke pizza
 • Plus+, Salades en koudgeperst sap, raw food & meer
 • De Krokettenbar, kroketten met heilbot, octopus en wijngaardslakken
 • Joost Arijs, Patissier en chocolatier
 • Lokaal, Theebar met lokale, gezonde, betaalbare gerechtjes
 • Soep+, soep- annex salade- en broodjesbar
 • De Superette,  met de wildste ideeen
 • Wasbar, Je wasje laten draaien en  genieten van lunch, koffie etc.
 • Greenway Foods, zelf ontwikkelde vleesvervangers

Lees meer via Foodinspiration Pioneers.


Kasteel Eyckholt in Roosteren
Klein kasteel, grootse smaken

Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel EyckholtMet zowel België als Duitsland binnen handbereik is dit een uniek stukje Nederland. Maar het kleine plaatsje Roosteren herbergt iets wel héél bijzonders, namelijk het 18e eeuwse Kasteel Eyckholt. Inmiddels is dit gebouw met zijn intrigerende geschiedenis omgetoverd tot een waanzinnig mooi restaurant, waar je (naast smaakmakende gerechten) nog altijd de rijke historie kunt proeven. Het is weliswaar een klein kasteel, de culinaire sensatie zal daarentegen groots en meeslepend zijn.

Met het binnen halen van de nieuwe chef-kok Sebastian Kuhn vijf maanden geleden heeft eigenaar Peter Verheyen een goede greep gedaan. De verwende gasten, die in Kasteel Eyckholt regelmatig komen zijn zeer lovend.

Peter Verheijen: “Sebastian is gedreven, talentvol én een echte teamplayer. Onze gezamenlijke ambitie is om een Bib Gourmand te behalen, het kwaliteitskeurmerk van Michelin voor restaurants met een goed driegangenmenu voor maximaal 37 euro."

De 32-jarige chef-kok uit Landgraaf heeft zijn sporen verdiend bij diverse gerenommeerde restaurants, waaronder Château St.Gerlach, Hotel Van Eyck (B), Hove St. Paul (B) en Carbon Hotel (B).

Kuhns kookstijl kenmerkt zich door kwaliteit, puurheid en het gebruik van producten van het Limburgse land.

Lees meer over Kasteel Eyckholt.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel Eyckholt Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel Eyckholt

De ultieme sensatie voor de visliefhebber
Theatre of fish: Restaurant Pesca

Schmidt Zeevis Rotterdam - Theatre of FishVanaf 10 mei is Amsterdam een visbeleving rijker: Restaurant Pesca opent haar deuren aan de Rozengracht 133. Dit nieuwe concept wordt door de initiatiefnemers Sven Sallaerts en Jos de Jong ook wel omschreven als een theater waar men vis op een andere manier kan beleven.

De pers omschrijft de heren als jonge ondernemers met een goede opleiding en een innovatief nieuw concept. Sven en Jos willen vis op een toegankelijke manier aanbieden. Dit doen ze door de gasten zelf de gerechten te laten kiezen vanaf de zogenaamde visafslag, in het hart van de zaak. De prijs varieert, ook op de dag zelf.

Dit alles maakt het eten bij Pesca tot wel dertig procent goedkoper dan in een regulier visrestaurant. Bij de bar bestelt men heerlijke bijgerechten en het bijhorende lokale bier of een scherp geprijsde fles wijn, voor de ultieme smaaksensatie.

De beleving van de gast en de kwaliteit van de vis, schaal- en schelpdieren staan centraal in het concept. Men wordt verbluft door de bijzondere participatie, het warme interieur en de lage prijzen. Een unieke beleving waarbij interactie het trefwoord is en onverwachte details de avond compleet maken.

Een ‘totaal concept’ dat tot op heden niet bestaat op de Nederlandse markt, maar waarvan losse onderdelen zich in het buitenland al jarenlang bewijzen. Pesca staat voor de pure vorm van vis zoals hij bedoeld is en binnen het concept te proeven zal zijn.

Vorige week (1 mei) hebben de initiatief nemers hun verhaal kunnen vertellen in de talkshow van Business-Class. Chef-kok Bryce Steba heeft een drietal gerechten geserveerd aan de gasten aan tafel bij Harry Mens.

Lees meer over restaurant Pesca.


Schmidt Zeevis Rotterdam - Het KoetshuisRestaurant Het Koetshuis in Bennekom
Genieten van een heerlijk samenzijn met vrienden of familie!

Het is even zoeken, maar dan heb je ook wat. Het Koetshuis zit verscholen in het bos bij Bennekom aan de rand van de Veluwe. In de sfeervolle omgeving eet je de vernieuwende en duurzame gerechten van Saskia en Wicher Löhr. Soms experimenteert de keuken wat met de ingrediënten, maar het eindresultaat is altijd smullen.

In de bijna 30 jaar ( juli 2015) heeft dit restaurant een terugkerende klantenkring opgebouwd, die fan zijn geworden van dit etablissement. Dat komt omdat Saskia en Wicher altijd hun filosofie trouw zijn gebleven.

Wicher: “Puur en eerlijk, daar draait het om in Het Koetshuis. Dat begint met onze vanzelfsprekende gastvrijheid, waarbij elke gast zich thuis voelt. In de keuken maken we graag gebruik van biologische en duurzame ingrediënten, zoals streek- en seizoensproducten. Die combineren we tot verrassende gerechten, waarin de smaak van elk ingrediënt optimaal tot zijn recht komt. Zo proberen we vernieuwend te zijn, zonder uit het oog te verliezen waar het voor onze gasten om gaat: genieten van een heerlijk samenzijn met vrienden of familie!”

Communiceren met de klanten doen ze met een speciale annonce ‘De Postkoets’ om telkens weer interessante ‘happenings’ aan te kondigen. Een belangrijke, waaraan nu al aan voorbereid wordt is een benefiet diner, waaraan veel Alliance Gastronomique chefs aan meewerken:Taste 4 Life Gala.

Het Taste 4 Life Gala in the Grand Ballroom van het fameuze Hotel Okura Amsterdam.
Het wordt een unieke combinatie van smaken, gerechten, chefs en entertainment voor een concreet en realiseerbaar doel. Geld bijeenbrengen voor onderzoek naar speekselklierkanker. Graag tot ziens op 8 september. Wicher Löhr, Joost Veerman en Frans van Nunen

Klik hier voor meer informatie omtrent dit prachtige evenement.


Restaurant Aan de Zweth
Royal menu op Delfts Blauw

Schmidt Zeevis Rotterdam - Aan de ZwethEen echt signatuur menu is het menu ‘Royal’. Door een bijzondere samenwerking tussen Royal Delft en Restaurant Aan de Zweth wordt dit menu gepresenteerd op Delfts Blauw servies en wordt er een gratis entreekaart voor een rondleiding bij Royal Delft verstrekt.

 • Noordzeekrab
  koriander / kalfstartaar / curry
 • Langoustine & Jamón Ibérico
  gezoete mousseline van ui / parmezaan
 • Eendenlever (BIO)
  Vijg / Balsamico ‘Dark Cherry’/ Bastogne
 • Kalfshaas
  knolselderij / olijven-noten crunch / jus van meloeskes
 • Nyangbo
  pure chocolade 68% / crémeux van banaan / kokos

Chef-kok Joris Peters laat de gasten proeven van de heerlijkste smaken van het seizoen. Wie extra Royal wil tafelen en de dynamiek van de koks wil ervaren is een Chef’s Table arrangement een heuse belevenis.  Maar ook op het terras aan het water lijkt het op een vakantiedag,

In de korte tijd dat dit jonge echtpaar Joris en Anjeta het Restaurant Aan de Zweth, runnen is er heel wat gebeurd om extra trots op te zijn.

Een Michelinster amper een jaar na de start is een mooie bekroning. Daarna een Award voor  Beste Nieuwkomer Restaurant van Nederland 2016. En nu ook een nominatie voor de Gault Millau Belofte van het Jaar.

Chapeau!

Lees meer over Restaurant Aan de Zweth.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Aan de Zweth Schmidt Zeevis Rotterdam - Aan de Zweth Schmidt Zeevis Rotterdam - Aan de Zweth

Schmidt Zeevis Rotterdam - Barbecue ExclusiefDe Barbecue opnieuw uitgevonden?

Nu de weerberichten weer veel goeds voorspellen staan alle terrassen weer opgesteld en worden de barbecues weer tevoorschijn gehaald.

De ondernemers Chris Janssen, Patrick Wolf en Jos van Rijk hebben bijna 3 jaar geleden het bedrijf Barbecue Exclusief gestart, dat een bijzondere rol vervult in het culinaire barbecueën met een Weber of een Big Green Egg.

Zij zijn gecertificeerd door Weber en hebben een heuse Grill Academy in Delft met een uitgebreide winkel/showroom met alle mogelijk te bedenken soorten barbecues en buitenkeukens en een reeks aan handige accessoires.

De Grill Academy is een goede investering om alle kneepjes van culinair barbecueën te leren. Maar ook een welkome invulling voor een bedrijfsevenement of personeelsfeestje of een netwerk bijeenkomst. Er is een keuze uit een basiscollege of een exclusieve workshop van een bijna 5 uur durende cursus voor gevorderden, die het niveau van een echte expert willen bereiken.

Lees meer over Barbecue Exclusief.


De nieuwe evenementen locatie
THE BOATHOUSE in Kralingen feestelijk geopend

Schmidt Zeevis Rotterdam - The boathouse KralingenBurgemeestersvrouwen Erahouten en Opstelten onthulden voor 400 genodigden The Boathouse. “Het is een prachtige aanwinst voor Rotterdam en Kralingen. De plas is een heerlijke plek om te wandelen en je vindt hier zo veel rust in een dynamische stad. Ik schuif graag aan voor de lunch”, aldus Opstelten.

De initiatiefnemers Hendrik van der Wijck en Herman Vaanholt, die ook de Tuin van de Vier Windstreken exploiteren aan de andere kant van de plas zijn hier al vele jaren mee bezig. De naam The Boathouse doet denken aan The Boathouse in Central Park in New York. Die allure heeft het zeker.

Het wordt nu al de nieuwe parel van Rotterdam genoemd. Het is een splinternieuwe evenementen locatie. Een indrukwekkend paviljoen halfrond gebouwd van glas 600 m2 , verdeeld over 3 verdiepingen aan het Langepad nabij het strand aan de Kralingse Plas.

Met een capaciteit van max 700 gasten zal het een geliefde locatie worden voor bruiloften en familiefeesten, maar ook voor bijzondere bedrijfsmeetings. Voor publiek alleen open overdag voor lunches.

Lees meer over The Boathouse.

Schmidt Zeevis Rotterdam - The boathouse Kralingen Schmidt Zeevis Rotterdam - The boathouse Kralingen

Valuas een juweel van een restaurant in Venlo

Schmidt Zeevis Rotterdam - restaurant Valuas‘Het stijlvolle restaurant Valuas is een juweeltje. Chef-kok Eric en gastheer Marcel Swaghoven laten je in alle rust en tijd de moderne Franse gerechten en sfeer proeven. Ze combineren een liefde voor het koken en serveren met een joviale sfeer.’

Bovenstaand citaat komt van een gast, die via Iens dit compliment achter liet. En dit compliment verdienen ze van harte. Na de grootscheepse verbouwing van de keuken en restyling van het restaurant kunnen ze daar weer vele jaren vooruit. Gasten beleven weer volop hun “Valuas-moment”.

Bij de smaakvolle gerechten kan de wijn vanaf de kaart worden gekozen, maar gasten kunnen ook de geklimatiseerde ‘wijnkamer’ inlopen, waar de wijnen in de wijnrekken liggen opgeslagen op volgorde van de wijnkaart met een duidelijke prijslabel eraan. Opvallend veel betaalbare wijnen.

Middelpunt van het restaurant  is de eyecatcher de Bron van het genieten, de langwerpige tafel met de waterbron, waar vanuit de gerechten, die uit de keuken komen worden uitgeserveerd.

De Brasserie, die aan het de andere kant van het gebouw is gesitueerd, blijft een goed bezochte plek. De High-tea is hier top, waarvoor theesommelier Karlijn Dapper de mooiste theesoorten selecteerde. Gecombineerd met de mooie theepotjes geeft dit een compleet nieuwe theebeleving.

Schmidt Zeevis Rotterdam - restaurant ValuasEn natuurlijk kunnen we de inmiddels beroemde Valuas kroket niet onbesproken laten. Een unieke kwaliteitskroket die in 2004 ontwikkeld is in de eigen keuken. Een pure rundvleeskroket van ongeveer 110 gram met een goed gevulde roux waarin ± 55% vlees. De smaak is hartig, pittig en mooi smeuïg door de volle bouillon die er in verwerkt wordt.

In de zomer is het volop genieten op het mooie terras met uitzicht over de Maas, natuurgebied de Maas Corridor en Venlo in de verte.

Lees meer over restaurant Valuas.

Schmidt Zeevis Rotterdam - restaurant Valuas Schmidt Zeevis Rotterdam - restaurant Valuas

Een lange avond eten, drinken en tafelen is een feestje
Lady chef Stasia Zèlak is de smaakmaker in de Tilburgse Café Brasserie Dudok

Schmidt Zeevis Rotterdam - Café Brasserie Dudok TilburgNa Rotterdam en Arnhem is Café Brasserie Dudok ook in Tilburg neergestreken. Het bestaat inmiddels 3½ jaar en heeft zijn plek verworven in het Tilburgse. Het is gevestigd in een bijzonder gebouw. Hoe kan het anders. In het monumentale patronaatsgebouw St Jozef. In deze karakteristieke ruimte zijn nog duidelijk de klaslokalen van toen te ontdekken.

De prachtige bovenzaal leent zich bij uitstek voor feesten en partijen en bijzondere evenementen. Met een vaste podiumopstelling en de standaard aanwezige technische faciliteiten is het een  ideale plek voor zakelijke of privé evenementen. Een ruimte met karakter en gebrandschilderde ruiten. Hier is al menige bruiloft gevierd. Bij dansfeesten of muziekfestivals kunnen er tot 600 mensen op de gehele bovenverdieping terecht. Diners tot 200 personen.

Wat betreft de keuken valt er ook heel wat te beleven. Elke 2 weken wordt de kaart aangepast aan wat er in het seizoen voorhanden is. Het is een gezellig eetcafé en brasserie, maar wordt meer en meer ontdekt om wat langer te dineren. Lady chef Stasia Zèlak, is vanaf het begin betrokken, eerst als Junior chef onder Jasper Huften, die nu als bedrijfsleider optreedt.

Lady chef  Stasia is heel kien op het combineren van smaken. Er staan dan ook Specials op de kaart, waar de gasten voor terugkomen. Zo is de Truffel Risotto en de Tartetin met pompoen, geitenkaas, rozemarijn en uien met balsamico in trek bij de  gasten en ook de vegetariërs worden hier gelukkig van. Die hebben ook de Aranciniballetjes ontdekt, die als voorgerecht zijn te bestellen.

De High Tea wordt tussen 12:00 en 16:00 uur geserveerd, zoals het hoort  met een etagère vol lekkers en een variatie aan theesoorten van Betjeman & Barton. De goede gesprekken komen zo vanzelf.

Lees meer over Café Brasserie Dudok Tilburg.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Café Brasserie Dudok Tilburg Schmidt Zeevis Rotterdam - Café Brasserie Dudok Tilburg Schmidt Zeevis Rotterdam - Café Brasserie Dudok Tilburg

Lekker eten en drinken in Restaurant & Gastrobar Post

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant & Gastrobar PostDordrecht is weer een establishment met allure rijker met de komst van Restaurant & Gastrobar Post in het gebouw van het voormalige postkantoor in Dordrecht.

Een concept dat aanslaat bij het Dordtse publiek en wijde omgeving. Hier worden de beste grondstoffen en ingrediënten uit de Mediteraanse landen gebruikt om de gasten iets bijzonders voor te kunnen zetten. De ondernemers Edwin Roestenberg en Alex Verburg zijn erin geslaagd om een geweldig team medewerkers te selecteren, die ieder op zich iets extra’s toevoegen en hart hebben voor deze nieuwe onderneming.

De gasten kunnen op elk uur van de dag terecht in het café de Gastrobar of het restaurant. De koffie is van topkwaliteit van de Rotterdamse Coffee Roasters Giraffe en wordt gemaakt met de modernste koffiemolens en espresso apparatuur door een echte koffiekunstenaar. Een barista, die zijn vak verstaat.

Edwin Roestenberg’s ogen glinsteren als hij mij een rondgang bezorgt in de nieuwe zaak. In de koelcel raakt hij niet uitgepraat over de diverse ingrediënten met pure smaken. Elk product heeft een bijzondere herkomst en een eigen verhaal.

Dit is iets om over naar huis te schrijven. En dat kan. Er zijn diverse ansichtkaarten beschikbaar, die de gasten kunnen beschrijven en kunnen adresseren. De kaart kan op een gewenste dag van het jaar op een wand worden gezet. Op die dag  zorgt men ervoor, dat er een postzegel op wordt geplakt en de kaart verstuurd wordt. Hiermee wordt de naam van het restaurant “POST” eer aan gedaan. Op de wanden van het restaurant zijn twee handgeschreven briefkaarten van Theo van Gogh aan en van zijn broer uitvergroot aangebracht.

Lees meer over Restaurant & Gastrobar Post.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant & Gastrobar Post Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant & Gastrobar Post

Sterrenchef François Geurds lanceert eigen cd: Flavours & Grooves

Schmidt Zeevis Rotterdam - CD Food & Grooves Francois GeurdsOnder grote belangstelling is deze week de cd Flavours & Grooves gelanceerd in FG Food Labs Rotterdam . Flavours & Grooves laat zich het beste vertalen als tasty music. Flavours & Grooves is een cd die duidelijk naar meer smaakt.

Zoveel mensen, zoveel smaken.
Topkok François Geurds
, patron cuisinier FG Restaurant**, FG Food Labs* en FG Noodle Bar in Rotterdam, en de veelgevraagde dj Martin Damen hebben onder toeziend oog van platenmaatschappij M.A.R.S. net zo lang staan roeren en mixen totdat al die smaken samenvielen in Flavours & Grooves.

Flavours & Grooves is een cd die als achtergrondmuziek tijdens een intiem diner kan worden opgezet, een cd die - als je het volume opschroeft - waarop je je helemaal kunt uitleven op de dansvloer van een hippe club, een cd die je opvrolijkt als je na een stressvolle werkdag in een eindeloze file staat.

Waarom een sterrenchef zich waagt aan een cd?
,,Muziek geeft een extra dimensie aan een maaltijd,’’ vindt François Geurds. ,,Het moet geen bacchanaal worden, geen kermis. En een zakelijke lunch moet je ongemoeid laten. Maar ’s avonds en in het weekend een beetje leven in de brouwerij, daar heeft niemand toch bezwaar tegen?’’

De cd Flavours & Grooves is voor 15 euro verkrijgbaar bij FG Restaurant en FG Food Labs. Wie voor het Flavours & Grooves Menu (vijfgangen bij FG Food Labs, zevengangen bij FG Restaurant) kiest, krijgt de cd op originele wijze verpakt bij het dessert.

Alles over Flavours & Grooves is terug te vinden op www.fgrestaurant.nl of op www.fgfoodlabs.nl.

Schmidt Zeevis Rotterdam - CD Food & Grooves Francois Geurds Schmidt Zeevis Rotterdam - CD Food & Grooves Francois Geurds

De ‘toujours’ vernieuwende chef-kok en inspirator Rob Baris

Schmidt Zeevis Rotterdam - Rob BarisHet is onmogelijk om een etiket te plakken op de persoon Rob Baris. Het is een inspirator, bedenker, pionier, trendsetter, vernieuwer, schrijver, filosoof en hij kan ook nog goed koken. Hij zoekt niet de gemakkelijkste weg, maar blijft enthousiast. Zijn aandacht voor smaak, puur en onbespoten en macrobiotisch heeft hem vele fans opgeleverd.

De Buik van Rotterdam noemt hem ‘de aartsvader van de Rotterdamse cuisine’. De zestiger is in 1970 in Rotterdam gestart na zijn woelige omzwervingen over de halve wereld. De opgedane ervaring heeft hij toegepast in zijn eerste winkel/eethuis POMPOEN. Daarna kwamen er meer restaurants met mooie namen als

 • Zonnemaire,
 • Kantine Werklust,
 • Manna,
 • Le Muniche en
 • Montaigne.

Aan de Veerhaven is nog steeds het restaurant Z & M favoriet, dat wordt gerund door zijn partner Emmy Walburg. De letters Z & M staan voor Zinc & Montaigne.

Montaigne is de gevierde filosoof van Rob Baris. Een tijdgenoot van Erasmus en de uitvinder van de Essays. Er is nog een restaurant Zinc in de achterliggende Calandstraat, dat wordt geleid door zijn zoon Jos Baris. En ook in Katendrecht is Vislokaal Kaap een lieveling van vele gasten, waar zoon Daniël de scepter zwaait.

Als ‘ontspanning’ is er 20 jaar geleden in Normandië een camping gestart met een restaurantje, waar vanaf april zo’n 30 gasten met veel genoegen komen, waarvoor Rob Baris kookt en zijn producten in de omgeving bij elkaar scharrelt op lokale marktjes en  uit eigen tuin. Stokbrood, kaas en paté haalt hij bij zijn boerenburen. De wildpluk niet alleen van kruiden en lamsoren, maar ook van andere zoute groenten als wilde zeespinazie en wilde zeevenkel zijn weer de lekkere verrassingen, waarvan zijn gasten kunnen genieten. Ook in Rotterdam.

Lees meer over restaurant Z & M.


Filmploegen kind aan huis bij Schmidt Zeevis.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Decor Flikken RotterdamDe ene filmploeg is nog niet weg of de andere verschijnt. Schmidt Zeevis is cool of hot bij de diverse media. Onlangs de Keuringsdienst van Waarde en afgelopen week was het pand decor voor de nieuwe serie Flikken Rotterdam, welke in de maand maart op televisie komt.

Deze week vakmanschap in beeld door SVO. Leren in de praktijk is een onderdeel van de SVO vakopleiding Generation Food.

Met deze vakopleiding snijdt het mes – letterlijk – aan twee kanten. De praktijk en de ondersteunende theorie en opdrachten. In de fileerderij en in de winkel van Schmidt Zeevis zijn jonge mensen (Wesley en Pedro) aan de slag, die met hun passie en  inzet goed uit de verf komen en als voorbeeld in een informatief filmpje van SVO zullen schitteren.

Een filmploeg was afgelopen week aanwezig om een en ander op film vast te leggen in het nieuwe pand van Schmidt Zeevis in de Spaans polder. De interviewster Rosah (zelf werkzaam als kok in een  Amsterdams restaurant) is vrolijk verbaasd, wat er allemaal gaande is bij Schmidt Zeevis.

Over een maand zal het filmpje te zien zijn op de website van SVO en op Youtube
 


Het seizoen van de duurzame Skrei kabeljauw is begonnen!

Schmidt Zeevis Rotterdam - SkreiHet seizoen van de Noorse Skrei kabeljauw is weer begonnen! Het seizoen begint bij de eerste volle maan van het nieuwe jaar en loopt eind maart of begin april af.

De naam Skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar maakt. Skrei is een volwassen winterkabeljauw die op het punt staat te paaien. De aanwezigheid van Skrei is een zich elk jaar herhalend wonder. Sinds mensenheugenis, op dezelfde plaats en tijdens dezelfde periode, voltrekt zich een natuurlijk wonder ter hoogte van de Noorse kusten.

De Skrei legt grote afstanden af tot aan het gebied van de Lofoten, om zich alleen daar voort te planten. Het water is hier warmer door de warme golfstroom. Hier schieten ze kuit. Op geen enkele andere plaats ter wereld vindt deze gebeurtenis plaats en er is geen ander punt op de wereld waar de mensen deze merkwaardige witte vis in zijn netten kan vangen.

Kwaliteit en echtheid van Skrei
De kwaliteit van de Skrei kabeljauw wordt gegarandeerd door een officieel label. Het label is ontwikkeld door de Noorse visindustrie, waarmee de echtheid en de 'premium' versheid van de Noorse skrei gegarandeerd kan worden. Duurzame visserij Skrei is zo duurzaam als het maar kan. Vissers zijn gebonden aan strenge quota en ook de periode waarin er gevangen mag worden zijn beperkt.Het label wordt aangebracht op de eerste vin van de vis en toont aan dat het om echte Noorse skrei gaat.

In de keuken
De verfijndheid van zijn spierwitte vlees maakt van de Skrei een uitzonderlijke vis, die zeer gewaardeerd wordt door de consument.

Lees meer informatie over skrei.


Harbour Club Café verbaast opnieuw de gasten positief in Amsterdam

Schmidt Zeevis Rotterdam - Harbour Club CaféThe Harbour Club heeft begin december de deuren geopend van haar derde concept in Amsterdam: The Harbour Club Café. Wie een beetje bekend is met de concepten van The Harbour Club weet dat ze één gemene deler hebben: ze zijn uniek!

Met de komst van The Harbour Club Café heeft Oud-Zuid een nieuwe thuisbasis. Een trendy restaurantconcept in het Olympisch Stadion waar je kunt lunchen, borrelen, dineren en dansen. Hier bruist het van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Concept
Food, drinks en beats in een ‘laid back’ setting, dat is in een notendop waar The Harbour Club Café voor staat. Bij binnenkomst wordt echter al snel duidelijk dat het veel meer is dan dat. Chesterfield banken, muurschilderingen van Selwyn Senatori en medewerkers met Engelse bolhoedjes. Ook hier maken de herkenbare ronde zitjes onderdeel uit van het interieur. De strak vormgegeven bar zorgt voor een intieme sfeer. Dit is niet je doorsnee ‘café’. Neem plaats in dit trendy restaurant en laat de omgeving het werk doen.

Dansen
The Harbour Club Café focust zich naast eten en drinken dus ook op muziek. Dit is op het eerste gezicht niet anders dan bij de andere restaurants van The Harbour Club, maar Mickey de Jong, zoon van eigenaar John de Jong, geeft aan dat er wel degelijk een verschil in zit. “In The Harbour Club en The Harbour Club Kitchen wordt ook zeker gedanst, maar hier ligt niet de nadruk op. Bij The Harbour Club Café daarentegen is het van donderdag t/m zondag wel een vast onderdeel van de agenda. Rond 22.00 uur gaat het volume langzaam omhoog en worden de nummers ‘dansbaarder’. Wie er wanneer achter de draaitafels staat, wordt maandelijks aangekondigd via de social media kanalen van het restaurant.”

Je moet er geweest zijn.
De ene verbazing na de andere. “Signature dishes’  ‘Shared Dining’. Privite dining in de The Big Boy Room. En voor grote groepen is er een ‘Next Door”.

Lees meer over The Harbour Club.


 


Excitement op je bord bij Restaurant Boreas in Heeze

Schmidt Zeevis Rotterdam - restaurant BoreasNico Boreas is al weer 14 jaar Patron-cuisinier in de plaats Heeze - de parel van Brabant -.

Hij heeft veel geleerd van goede leermeesters zoals Cas Spijkers en Toine Hermsen. Nico is vier jaar chef geweest van het befaamde restaurant De Swaen in Oisterwijk. Toen het pand in Heeze beschikbaar kwam, waarin 32 jaar lang Restaurant d’n Doedelaar was gevestigd heeft hij toegehapt, omdat deze regio rijk is aan bedrijven met ondernemers die met hun gasten graag willen genieten van top kwaliteit.

Nico Boreas en echtgenote Sonja hebben hard gewerkt om een bijzondere ambiance voor hun gasten te creëren: het sfeervolle pand uit 1916 gecombineerd met modern meubilair en een aparte lounge met gezellige open haard voor het nuttigen van een aperitief.

Restaurant Boreas wordt bemand door een enthousiast en bevlogen team. Zowel in de keuken als in de bediening werkt men gepassioneerd om perfectie te bereiken. Gaan voor kwaliteit.

Of zoals Nico Boreas het op zijn website beschrijft:
“In de keuken wordt met ambitie en enthousiasme gewerkt aan eigentijdse en originele gerechten”. Het woord passie schijnt de laatste tijd te pas en te onpas gebruikt te worden. Hier kan dit woord met HOOFDLETTERS geschrevenworden. ‘Passie’ betekent: - hartstochtelijke liefde voor iets – en dat is wat je op je bord krijgt aangeboden. Er wordt veel aandacht besteed aan de reeks voortreffelijke amuses in allerlei vormen.

Niet voor niets is het restaurant onderscheiden met twee Michelin sterren (2009). De inspecteurs van de MICHELIN Gids omschrijven het als volgt: Villa uit 1916 in hartje Heeze. In de moderne, gezellige ambiance kunt u genieten van een verfijnde keuken waarin traditie en vernieuwing harmonieus samensmelten. Mooi terras aan de tuinkant. Zeer professionele bediening. Bijzonder interessante wijnkaart. Uitstekende keuken, een omweg waard. Zeer goede standing. Bijzonder aantrekkelijk of karakteristiek.

De recensies van de gasten zijn allemaal lovend. Een gast schreef op IENS: “Bijna nergens klopt het zo goed met alles”

Lees meer over restaurant Boreas.

Schmidt Zeevis Rotterdam - restaurant Boreas Schmidt Zeevis Rotterdam - restaurant Boreas Schmidt Zeevis Rotterdam - restaurant Boreas

Het gaat om liefde en aandacht bij TOUTAFAIT

Schmidt Zeevis Rotterdam - Tout à FaitEen goed gerecht begint bij de beste ingrediënten.

Midden in het historische centrum van Maastricht, dichtbij het Onze-Lieve-Vrouweplein aan de Sint Bernardusstraat 16-18 is Tout à Fait sinds 1999 gevestigd. Voorin de zaak bevindt zich een enotheek waar tientallen wijnen per glas worden geserveerd. Een heerlijke plek voor een rustig aperitief, eventueel begeleid door een oester of een andere zeevrucht.

Het restaurant daarachter bestaat uit twee sfeervolle niveaus, waarvan één met zicht op de open keuken. Geïnspireerd door de seizoenen verrast Patron-Cuisinier Bart Ausems zijn gasten met subtiele combinaties waarin traditie en originaliteit hand in hand gaan. Mede door zijn nooit aflatende toewijding en continue zoektocht naar nieuwe gerechten is Tout a Fait sinds 2002 bekroond met een Michelin-ster.

Bij de vraag hoe hij bij de naam voor zijn restaurant is gekomen, vertelt Bart over zijn opleiding in Frankrijk bij Bocuse. Bocuse had de gewoonte vlak voor lunch of diner tijd een laatste inspectie in de keuken te doen. Dan sprak hij de woorden “Tout à Fait?” en werd er in koor geantwoord: “Tout à Fait!” [We zijn er klaar voor].

Verder heeft hij ervaring opgedaan in Le Mas D’Artingny en St. Paul de Vence. Later in Nederland 5 jaar souschef bij de Bokkedoorns. In de zestien jaar dat hij met zijn vrouw Sandra Ausems en het culinaire team in Maastricht een eigen restaurant runt is er een bijzondere reputatie opgebouwd.

Wat is het recept?
In het voorwoord van zijn 40 pagina’s tellend  informatie boekje over TOUTAFAIT, dat alles zegt over zijn passie, verwoord hij het als volgt: “Het gaat om LIEFDE EN AANDACHT. De lat hoog leggen. Ik heb het mijn hele leven gedaan. Altijd overal het beste uit willen halen. Het heeft me ver gebracht. En veel. De laatste jaren misschien wel te veel.

Mijn liefde voor eten ontaardde in een race tegen de klok.
Het roer is om. Terug waar het ooit begon. Houten tafels en eenvoudige gerechten. Maar bereid met de mooiste ingrediënten. Liefde en aandacht daar draait het om. Ik geef het. Veel en graag. Zowel in de keuken als tijdens mijn zoektocht naar producenten die met net zoveel toewijding hun werk uitvoeren als ik. Samen met hen wil ik het beste uit eten halen. Zodat de gasten optimaal kunnen genieten. Eet smakelijk!”

Lees meer over restaurant Tout à Fait.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Tout à Fait Schmidt Zeevis Rotterdam - Tout à Fait Schmidt Zeevis Rotterdam - Tout à Fait Schmidt Zeevis Rotterdam - Tout à Fait

Shanghai in Rotterdam: FG NOODLE BAR

Schmidt Zeevis Rotterdam - FG NOODLE BARBukkend voor de bh’s aan de waslijn, botsend tegen de koks die driftig staan te wokken. FG Noodle Bar is chaos, Chinese chaos. Zoals je in Shanghai op straat eet , zo eet je sinds deze week onder de Hofbogen in Rotterdam. Op placemats van oude kranten, op plastic stoeltjes in foeilelijke kleuren. Bestek is er niet te vinden. Je eet er met je handen of met stokjes. Veel echter kun je het niet krijgen.

Zo strak geregisseerd als zijn twee sterrenrestaurants, zo ongeordend is FG Noodle Bar.

,,FG Noodle Bar is humor. Je moet ook een beetje lol in het leven hebben, toch?’’

Verwacht echter geen chaos op het bord, of in dit geval in de kom. Daarvoor draait de meesterkok iets te lang mee in het vak. Instant-mie is taboe, poeders in de bouillon een vloek. Alles is kakelvers, alles is van topkwaliteit en alles wordt live bereid.

In FG Noodle Bar loop je met een winkelmandje langs de verschillende schappen. Uit de rekken pak je datgene waarvan jouw smaakpapillen blij worden. Gekozen kan worden uit vijftien soorten noodles waaronder (glutenvrije) noodles gemaakt van zeewier, een bijna even groot aantal soorten tofu, groenten als paksoi en choisam. Wat nog meer? Eieren, taugé, gember uit Japan, kip, garnalen, rundvlees. Wat niet eigenlijk?

FG Noodle Bar is meer dan de naam doet vermoeden. In FG Noodle Bar zijn diverse dim sum en gyoza te bestellen Voor de dim sum en gyoza geldt hetzelfde als voor de noodles: onweerstaanbaar. Liefhebbers van asian food kunnen zich verder melden voor crispy chicken, okonomiyaki of een brioche belegd met beef rendang.

Francois Geurds’ drijfveer?
Prikkelen, vernieuwen, verwennen dat is wat hij wil. ,,Ik gun iedereen een goede maaltijd. Voor deze prijs eet je nergens beter.’’

FG Noodle Bar, Katshoek 33 Rotterdam is dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur.

Lees meer over restaurant FG Noodle Bar.

Schmidt Zeevis Rotterdam - FG NOODLE BAR Schmidt Zeevis Rotterdam - FG NOODLE BAR Schmidt Zeevis Rotterdam - FG NOODLE BAR

Natte pakhuizen als kreeftenhotel in Yerseke

Schmidt Zeevis Rotterdam - KreeftenhotelDrie maal per week worden er levende kreeften ingevlogen vanuit Canada.
De kreeften  worden vanuit de diverse baaien met het schoonste water ter wereld in Nova Scotia geselecteerd.

Het idyllische dorpje Peggy’s Cove met zijn 40 à 50 huisjes is het verzamelpunt, waar de kreeften op transport gaan via Halifax met een rechtstreekse vlucht naar Schiphol. De kreeften worden in stevige kartonnen dozen (inhoud 13,6 kg) met nat papier erin vervoerd.

Voordat ze naar de afnemers gaan worden ze in het koele Zeeuwse water van Yerseke van hun jetlag afgeholpen en krijgen de kreeften 48 uur de gelegenheid de inhoud van hun darmkanaal van afvalstoffen te ontdoen in de natte pakhuizen van Kreeftenpark Verwijs. Het zogenaamde verwateren. Het water in de enorme bakken wordt op een ouderwetse manier biologisch gezuiverd met een schelpenfilter. Zowel de lucht als het water is gekoeld.

De kreeften, die Schmidt Zeevis importeert uit Canada worden ook hier in Yerseke verwaterd, omdat men daar aan de dijk over voldoende Oosterschelde water beschikt. De kreeften worden drie maal per week opgehaald + een container Oosterschelde water om ook de homaria bij Schmidt Zeevis te voorzien van het juiste water om de kreeften fris en monter bij de restaurants te kunnen afleveren.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Kreeftenhotel Schmidt Zeevis Rotterdam - Kreeftenhotel

Rotterdam The Haque Airport
Hotel Wings pal naast het vliegveld

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel WingsMet vliegende vaart is er naast het Airportgebouw van Rotterdam The Hague Airport een spiksplinternieuw hotel en restaurant verschenen met een variëteit aan faciliteiten en verrassende aspecten.

Worldhotel Wings is een verrijking voor de luchthaven. Het 4-sterren hotel beschikt over 142 kamers, studio’s en appartementen, 485 inpandige parkeerplaatsen, 38 vergaderzalen en boardrooms en een hangar. Verder zijn er voor de gasten van Worldhotel Wings verschillende faciliteiten zoals 2 restaurants een Sportsbar met 17 tv-schermen en een ruime fitness. De 38 vergaderzalen verdeeld over 2 etages kunnen 2 tot 400 man kwijt  waar gasten alle bijbehorende support en culinaire mogelijkheden kunnen verwachten. Aan het hotel vast zit een hangar waar privévliegtuigen zo binnen kunnen taxiën. De hangar is 900 vierkante meter groot en biedt plaats aan duizend gasten.

Hotel directeur Berry Gerretsen heeft een zwaargewicht aangetrokken als executive chef om alle culinaire mogelijkheden waar te maken. En deze zijn zeer veelzijdig. Deze executive chef Johannes Schouten is een geboren Fries en heeft in Friesland zijn eerste kansen benut in Grouw en op Landgoed Lauswolt. Later naar de Klepperman in Hoevelaken en door SHV Meesterkok Rob Blaauboer naar Apollo gehaald voor 5 jaar, om te helpen met een nieuwe opstart. Nog even naar Mariënhof in Amersfoort en Amstel Hotel in Amsterdam en dan is het tijd om de wijde wereld in te trekken.

Zo heeft hij twee jaar in Emiraat Abu Dhabi gewerkt als executive souschef met 16 F&B outlets en een crew die 32 nationaliteiten telde. Daarna kwam de stap naar executive chef van Le Meridien Commodore in Beiroet in Libanon. Vervolgens richting Jamaica om daar o.a. de Koningin van Engeland en de Duke of York culinair te vermaken. Dan door naar Royal Meridien in Warschau als executive chef. Johannes kijkt nergens meer van op, in Warschau was 6 tot 7 kilo kaviaar bij de brunch de gewoonste zaak van de wereld.

Om een echte wereldburger te worden is hij ook nog 5 jaar in Afrika aan het werk geweest en 2 jaar op de Malediven. Nog even de wereldzeeën bevaren met het cruiseschip de MS Nieuwe Amsterdam om daar met 105 koks, de 2.000 passagiers het aan niets te laten ontbreken. In december 2014 hoorde hij van een klus die te klaren was in Rotterdam en daar werd om internationale ervaring gevraagd...

Lees meer over hotel WIngs.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel Wings Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel Wings

Restaurant Aan de Zweth
Joris & Anjeta Peters bruisen van energie

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Aan de ZwethKoken op de plek van de voormalige Zwethheul is geen gemakkelijke opgave. Ook al doe je dat in nauwe samenwerking met de voormalige chef Mario Ridder . Toch heeft Joris Peters met zijn eigen stijl en eigen kaart het voor elkaar om in een relaxte en no-nonsense sfeer zijn gasten te verwennen met smaakvolle en betaalbare gerechtjes. Behalve à la carte zijn er ook verrassend samengestelde 3 tot 7 gangen menu’s. De bijpassende kwaliteitswijnen zijn zeer betaalbaar.

Ook al oogt Joris Peters nog erg jong, de chef weet heel goed wat hij doet. Hij heeft veel ervaring opgedaan in diverse sterrenrestaurants, o.a. bij de Librije.

De ligging aan de Schie aan de Rotterdamse weg is heel idyllisch en verre van saai. Het is een feestje om op het terras te kunnen eten. Het sfeervolle restaurant, de chef’s table en de mogelijkheid om te vergaderen in het pand + de gunstige bereikbaarheid tussen Rotterdam, Delft en Den Haag zijn goede argumenten voor de zakenwereld om hier neer te strijken.

Lees meer over restaurant Aan de Zweth.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Aan de Zweth Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Aan de Zweth Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Aan de Zweth

Rotterdam is weer een culinaire ‘hotspot’ rijker

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant FitzgeraldHet uitgaansgebied rond de Oude Haven is niet alleen geliefd bij Rotterdammers, ook toeristen weten de historische haven en zijn markante gebouwen al jarenlang te vinden. Je vindt hier niet alleen het beroemde Witte Huis maar ook de spraakmakende kubuswoningen van Piet Blom. Maar Rotterdam zou Rotterdam niet zijn, als ook hier de afgelopen jaren de heimachines geen overuren hadden gedraaid. Naast deze Rotterdamse iconen van formaat verrezen het hippe CitizenM hotel en het veelbesproken restaurant Fitzgerald .

En daar is alle reden voor! Want Fitzgerald doorbreekt alle clichés van de grote gastronomie. Ja, het is een luxe restaurant van internationale allure met een fenomenale wijnkaart, maar tegelijkertijd toch toegankelijk.

Want het sixties interieur – Mad Men revisited - heeft klasse zonder te imponeren. En natuurlijk de service! Enerzijds sophisticated – wat een intelligente wijn-spijscombinaties - maar ook relativerend en plezierig no-nonsense. Zo heb ik op een drukke vrijdagavond een zakelijke afspraak met bijbehorende paperassen en laptop. Binnen no-time zit ik aan een prachtige tafel in de binnentuin onder een parasol en goed glas wijn met geraffineerd fingerfood binnen handbereik.

De eigenaar van dit restaurant Danny Gonzalez en chef-kok Remco Kuijpers zijn geen onbekenden in de culinaire wereld.

Danny Gonzalez, GaultMillau gastheer van het jaar 2012, heeft zijn ervaring opgedaan in de wijnwereld en als voormalig maître/sommelier van het met een Michelinster bekroonde Wereldmuseum. Remco Kuijpers heeft zijn sporen verdiend bij restaurant Silvester’s in Sittard, Seinpost in Scheveningen en als sous-chef in het Wereldmuseum.

Zij maken nu hun droom waar om een restaurant neer te zetten waar gasten naar toe gaan, niet alleen om de ambiance, maar ook voor de smaak. Gelukkig heb ik een tafelgenoot die niet alleen een echte fijnproever is, maar ook nog eens de samenstelling en nuances van een gerecht kan analyseren en bewoorden. Met zijn beschrijving van de smaken proeft alles ineens intenser en wordt het een super culinaire beleving.

Lees meer over restaurant Fitzgerald.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Fitzgerald Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Fitzgerald

Proef en beleef...
Restaurant Cantina Gringo’s in Doetinchem

Schmidt Zeevis Rotterdam - Gringo's DoetinchemNog geen vakantie besproken?
Dan kan een weekend naar de Achterhoek voor een verrassende belevenis zorgen. Gringo’s in Doetinchem heeft alles om uit te gaan op niveau. Eten, loungen en dansen. Even in een andere wereld. De vaste huis DJ van Gringo’s zet de toon en zorgt dat het een feestje wordt.

Chef-kok Peter Veldink zal de gasten culinair een geweldige avond bezorgen. Vijf jaar geleden heeft hij een kwaliteitsslag gemaakt om met de leveranciers Schmidt Zeevis en Nice to Meat in zee te gaan. En dat heeft gezorgd voor een constante topkwaliteit voor een betaalbare prijs. In het verleden heeft vis altijd minder belangstelling gehad in dit deel van het land door het ontbreken aan een regelmatige verse aanvoer. Nu er dagelijks spartel verse vis wordt aangevoerd is de belangstelling daarvoor behoorlijk toegenomen.

Er valt in het Restaurant Cantina Gringo’s heel wat te kiezen op de menukaart. Een entrecote, T-Bone Steak, Tomahawk of Côte de Boeuf en zelfs de kaviaar onder het rundvlees, het Japanse Wagyu vlees. En dan natuurlijk een hele reeks Noordzeevis. De vangst van de dag en altijd op de kaart een mooie gegrilde zalm.

De keuken is 7 dagen geopend van 17:00 tot 22:00 uur.
Op zaterdag vanaf 16:00 uur.
De tapasbar is op vrijdag en zaterdag tot 00:00 uur open.

Let op de agenda op de website, want er komen bijzondere thema’s langs. Van een rokerige Havana Nightclub of entertainment met de lekkerste soul, jazz, R&B en classics. En regelmatig omgetoverd tot ‘Dancehall’.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Gringo's Doetinchem Schmidt Zeevis Rotterdam - Gringo's Doetinchem

Hofstede Meerzigt geeft acte de présence op Culinair Zoetermeer

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hofstede MeerzigtVan 3 t/m 5 juli was Zoetermeer in de ban van het festival Culinair Zoetermeer. Tijdens het festival konden de bezoekers kennis maken met de culinaire hoogstandjes die Zoetermeer te bieden heeft. Verschillende restaurants serveerden hun lekkerste gerechten met bijpassende wijnen. Natuurlijk was er ook een groot terras aanwezig waar de bezoekers konden genieten van een hapje en drankje. Natuurlijk werd het festival opgeleukt door diverse bands.

Restaurant Hofstede Meerzigt uit Zoetermeer was één van de culinaire hoogstandjes. Ze hebben de gasten verwend met verrassende gerechten, o.a.:

 • Millefeuille van kerrie/zalm/zeewiersalade/gember/soja,
 • tartaar van tonijn/aceto balsamico uitje/ tomatenchutney/pecorino en
 • gestoofde runderwang/compote van paddestoelen/truffeljus/San Daniëlle ham/bosui.

Het enthousiaste team van Hofstede Meerzigt -onder leiding van chef Alain Adriaanse- heeft alles uit de kast gehaald om de gasten culinair te verwennen!

Hofstede Meerzigt heeft een prachtige locatie in Zoetermeer.
Verlangt u naar een romantische avond? Ziet u uit naar een maaltijd die u zich nog lang zult herinneren? Dan bent u van harte welkom bij Hofstede Meerzigt!

De accommodaties lenen zich uitstekend voor privé diners en feesten, maar ook voor zakelijke bijeenkomsten. Van kleine vergaderingen in de wijnhooiberg tot bijvoorbeeld een productpresentatie in de Grote Zaal voor maximaal 150 personen. En bovendien is Hofstede Meerzigt al van oudsher een trouwlocatie. De locatie van Hofstede Meerzigt is zeer veelzijdig!

Klik hier voor de website van Hofstede Meerzigt.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hofstede Meerzigt Schmidt Zeevis Rotterdam - Hofstede Meerzigt Schmidt Zeevis Rotterdam - Hofstede Meerzigt
Schmidt Zeevis Rotterdam - Hofstede Meerzigt Schmidt Zeevis Rotterdam - Hofstede Meerzigt

I love SiebFOOD!

Schmidt Zeevis Rotterdam - SiebfoodDe creatieve geest van Sieberen Meerema gaat verder dan koken alleen. In zijn opzet van het Restaurant en Hotel Quartier du Port in het Scheepvaartkwartier heeft hij de rol op zich genomen herbergier te zijn en tevens in het souterrain een heuse kookstudio te creëren, waar groepen particulieren en managementteams van bedrijven gezamenlijk koken en de kneepjes van het vak krijgen bijgebracht. Het is een groepsproces, waarbij de deelnemers niet alleen een mooi diner op tafel brengen, maar ook een nog hechtere band met elkaar opbouwen.

Elke kookworkshop is een feestje.

In de praktijk blijkt er een grote behoefte om recepten digitaal te kunnen inzien. Een digitaal kookboek dus. Sieberen Meerema heeft daar met behulp van inspirerende YouTube filmpjes van 2 tot 4 minuten ook het enthousiasme voor het koken ingebracht. Hij geeft uitleg over allerlei ingrediënten en de voorbereiding voor het maken van heerlijke gerechten. Een handig visueel naslagwerk om direct mee aan de slag te kunnen gaan. Er staan nu ongeveer 20 filmpjes op de website en dit worden er elke week meer.

Kijk op voor de filmpjes op www.siebfood.nl

Schmidt Zeevis Rotterdam - Siebfood Schmidt Zeevis Rotterdam - Siebfood
Schmidt Zeevis Rotterdam - Siebfood

Golf- en Businessclub The Duke
Dineren met uitzicht op de Greens

Schmidt Zeevis Rotterdam - Golfclub The DukeThe Duke is een bijzonder oord met een rijke geschiedenis die terugvoert tot de Romeinse tijd. Het glooiende heidelandschap van de 18 holes vormde ooit het centrale punt van een Romeinse legerplaats. Het gebied is om die reden beschermd. Later in de middeleeuwen werd het gebied door de hertogen van Brabant ontdekt voor de jacht. De band met ‘s-Hertogenbosch (Duketown) van waaruit de jachtpartijen werden georganiseerd, is sinds die tijd gebleven.

Businessclub The Duke in Nistelrode heeft het breed aangepakt om het hele jaar door trouwe bezoekers aan zich te binden. Nu de golfbaan naar 18 holes is uitgebreid is het nog aantrekkelijker geworden. De vier vergaderruimten zijn druk bezet en in combinatie met de brasserie en het restaurant heeft The Duke veel te bieden.

Chef-kok Remco Henkes gooit hoge ogen met zijn culinaire team. Er vinden met regelmaat grote diners plaats, soms in de vorm van een walking dinner en/of life cooking op de Big Green Eggs in de tuin of op het terras.  Eten of dineren in de brasserie of het restaurant met uitzicht over de greens is een mooie afsluiting van een partijtje golf met vrienden of van een golftoernooi. Met de topkwaliteit die op het bord komt heeft The Duke zich al laten belonen met een vermelding in de Gault Millau en twee bestekjes in de Michelin gids.

Met een keur aan gerechten, zoals schaal- en schelpdieren zoals coquilles, kreeften en langoustines, maar ook een mooie tarbot, zeetong of griet is dit restaurant favoriet bij het bedrijfsleven in Nistelrode en ver daarbuiten. Zelfs bij de niet golfers.

Lees meer over Golf- en Businessclub The Duke.


Eindelijk de Hollandse Nieuwe Haring voor jong en oud

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwe HaringIvo Opstelten was de eregast aan wie de eerste Nieuwe Haring in Scheveningen werd aangeboden. In zijn bekende retoriek omschreef hij de haring als een geweldig product met een zoet fris ziltig bouquet.

Het was een weekje geduld wel waard om te wachten op een voldoende vette haring. Eigenlijk was het wachten op het groeien van de plankton, die pas echt gaat groeien bij voldoende zonlicht. In het gebied, waar de haringen rondzwemmen en op zoek zijn naar hun dagelijkse plankton hapjes, was het nog te lang koud geweest.

Het jaarlijkse Haringbanket in Scheveningen heeft altijd een officieel tintje, om na de veiling op de  afslag meer mensen deelgenoot te laten zijn van deze zilte lekkernij.
De Carlton Beach Club in Scheveningen stond garant voor een welkome ontvangst op het Noordzeestrand.

De opbrengst van het eerste vaatje haring op de afslag was € 53.000 en gaat traditioneel naar een goed doel. Dit jaar is dat het Nationaal Ouderenfonds, dat er stranduitjes voor eenzame ouderen van wil organiseren. Een onderdeel van deze uitjes is haring happen.

180 miljoen haringen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwe HaringNederlandse vissers mochten dit jaar 445 miljoen kilo haring vangen. Daarvan wordt ongeveer 25 miljoen kilo, dat zijn zo'n 180 miljoen haringen, verwerkt tot Hollandse Nieuwe. De rest van de haring eindigt als rolmops, gerookte haring of wordt ingeblikt. Ook wordt een deel van de vangst aan boord ingevroren en geëxporteerd naar landen buiten de EU.

Van de haringen die worden verwerkt als Hollandse Nieuwe gaat de helft naar Duitsland. Van de overige 50 procent hapt Nederland er 42,5 procent weg. De overgebleven 7,5 procent wordt door onze zuiderburen in België opgegeten.

‘Maagdjesharing’
De naam maatjesharing is een verbastering van 'maagdjesharing'.  De naam verwijst naar het biologische stadium van de haring tijdens de vangst. Er heeft zich dan nog geen hom of kuit gevormd, dus de vis is 'maagdelijk'.


Volle bak tijdens het Koksgilde Asperge-diner in het historische pand in Rijsoord aan de Waal

Schmidt Zeevis Rotterdam - Ross LovellDe activiteitencommissie heeft de keuze op het nieuwe restaurant Ross Lovell laten vallen om daar het jaarlijkse Asperge-Diner te laten plaatsvinden (afgelopen maandag 8 juni 2015).

De jonge leden van Koksgilde willen vooral elkaar ontmoeten en dan is een Walking-dinner een mooie vorm om te lopen en te staan, waar je wilt (of te zitten). Zowel buiten als binnen was het heerlijk toeven.

Chef-kok Gerrit van den Berg heeft in samenspraak met de organisatie verrukkelijke combinaties samengesteld. Na de verrassende amuses stond er Pata Negra met kreeft aspergesalade, krokante ravioli van kreeft en een saus van kreeft met basilicum op het menu, gevolgd door Zacht gegaarde Schotse zalm met gekookte asperges, lamsoren, kwartelei en een saus van champagne. Als derde gerecht gegrilde griet met romige asperges, beenham en waterkers. Daarna een krokant gebakken kalfswang met gebakken asperges met madeira, paddenstoelen, bosui, truffelchips en truffelolie. En als nagerecht crème van witte asperges met ijs van nootmuskaat, framboos en koekje van lavendel. Als afsluiting koffie/thee met zoetigheden.

Een viertal wijnen van importeur Schouten & zn zorgden voor een passende combinatie. De Tokaji brut, Olas Riesling, Alcanta Rosé en de meermalen bekroonde Marina Alta.

De smaakpapillen van de gasten vierden feest. En de live muziek viel ook in de smaak. De vele sponsoren, die dit Asperge-diner hebben mede mogelijk hebben gemaakt werden door de organisatie extra bedankt.

We noemen ze nog even: Foodcare professionals; Totaal vers; Vishandel Almelo; Spa; Koppert Cress; Carl Siegert; W&G Group; DeliXL; Schouten & zn; Schmidt Zeevis Rotterdam; Hoogesteger Vers Fruitje; Verhuurbedrijf Zuid-Holland; Wüsthof; Zegro; Kraan Vlees-Service; Friesland Campina; Stichting Promotie Kalfsvlees en Van Gelder Groente & Fruit.

En een extra applaus voor Koksgilde Nederland en Restaurant Ross Lovell


Onze haringen zwemmen nog even door...

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hollandse NieuweDe autoriteiten stellen jaarlijks de datum vast, wanneer er weer ‘Hollandse Nieuwe Haring’ verkocht  mag worden. Voor 2015 was de geplande datum woensdag 10 juni 2015.

In het verre verleden was er een voorschrift dat men niet voor 24 juni op haring mocht vissen en niet voor 15 juni mocht uitvaren. Met de visserijwet in 1857 verviel de overheidsmaatregel. Met het oog op de Folklore en de viering van Vlaggetjesdag wordt er nog steeds voor Nederland een datum geprikt wanneer dit zal (moeten) plaatsvinden.

Om voor ‘Hollandse Nieuwe Haring’ door te mogen gaan, is er een vetpercentage van minimaal 16% vereist. Om daaraan te voldoen moeten haringen voldoende plankton eten. Plankton heeft meer zonlicht nodig om te groeien. En daar ligt de crux. Het matige weer van dit voorjaar is de boosdoener. De haringen zwemmen dus nog even door.

De nieuwe datum is nu geprikt op donderdag 18 juni 2015. Gelukkig zijn de oude haringen nog steeds van topkwaliteit!

Start haringseizoen uitgesteld tot donderdag 18 juni
Den Haag, 1 juni 2015 – Vanmiddag is bekend geworden dat de start van het haringseizoen moet worden uitgesteld naar donderdag 18 juni. De haringgroothandel heeft hiertoe besloten nadat de aanvoerders in Scandinavië de eerste aanvoer haring nog niet van de juiste kwaliteit beoordeelden om tot Hollandse Nieuwe te verwerken. Met een paar dagen zon in het vooruitzicht zal de productie volgende week kunnen starten.

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, welke traditioneel als startschot van het seizoen wordt georganiseerd, zal niet op 9 juni plaatsvinden, maar op woensdag 17 juni a.s. Het is voor de derde keer in de geschiedenis dat de veiling van het eerste vaatje niet op de geplande datum voortgang kan vinden. Eerder gebeurde dit al in 2006 en recent in 2013.


Quality time in restaurant De Lindenhof in Giethoorn

Schmidt Zeevis Rotterdam - De LindenhofDit restaurant prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van de beste restaurants in Nederland. Chef-kok Martin Kruithof telt ook internationaal mee. Dat bewijzen de twee Michelinsterren die een kroon op zijn creatieve talent betekenen.

Martin Kruithof is altijd op zoek naar nieuwe smaaksensaties en tongstrelende combinaties die bovendien een lust zijn voor het oog. Ook voor kinderen is een bezoek aan Restaurant de Lindenhof een bijzondere belevenis. Met een echte koksmuts op hun hoofd mogen ze in de keuken zelf een ijsje maken.

Overnachten kan ook. Er zijn vier luxe suites en twee luxe kamers beschikbaar.
24 uur Martin is een heel bijzondere ervaring: start met een lunch in de Lindenhof, daarna samen met Martin Kruithof in zijn boot relaxt Giethoorn verkennen en ideeën uitwisselen over lekker eten.

’s Avonds een heerlijk diner en als verrassing je favoriete voorkeuren voorgeschoteld krijgen. Na een heerlijke nacht een verwenontbijt op bed of uitgebreid ontbijten als een keizer in het restaurant (14-gangen). Dit is een ervaring van ‘een hele goede morgen’. Niet voor niets is dit ook de titel van het fraai uitgevoerde kookboek van Martin Kruithof met 60 ontbijt- en brunchideeën.

Op 17 mei 2015 lichtte Martin met zijn chef Seb Smit en sommelier Kim Bruggink in de talkshow van Business Class een tipje van de sluier op met het gerecht ‘Langoustine Royale met asperges en kamille’.

Lees meer over restaurant de Lindenhof.


Groot Limburgs Asperge Diner bij Da Vinci in Maasbracht

Schmidt Zeevis Rotterdam - Da VinciZondag 10 mei vond alweer voor de 9de keer het Groot Aspergediner plaats bij de voortreffelijke lady chef Margo Reuten en gastheer Petro Kools van Restaurant Da Vinci. En niet zonder succes. De zonnige dag hielp behoorlijk mee en natuurlijk de geweldige gasten. Zij laten zich graag in de watten leggen. En dat is voor het team van Da Vinci een inkoppertje.

Met de slogan: "Iets goeds beter maken.

En iets, dat door de gasten als bijzonder wordt ervaren uniek maken". Dat hebben ze waar kunnen maken met een hele reeks aan culinaire verrassingen. Eigenlijk teveel om op te noemen, maar toch maar even proberen.

 • Gemarineerde zalm en taartje van Atlantische koningskrab met Limburgse asperges
 • Coquile, Limburgse asperges, ravioli gevuld met burrata kaas en tomaat
 • Bladerdeeg met parelhoender en krokant gebakken kalfszwezerik met Limburgse asperges
 • Kalfsentrecote, knoflookaardappel, bearnaisesaus en Limburgse asperges
 • Verfrissing van gemarineerde aardbeien en chocolade
 • Uitgebreid kaasbuffet door de Kaasmeesters van Tricht en Zoon uit Antwerpen

De amuses (mondvermaakjes) van het Limburgse goud vooraf en tussendoor:

 • Lolly van asperge
 • Filodeeghoorntje gevuld met Filet Americain (rundvlees van het Pietjesveld) met parels van asperges
 • Kroepoek van soja met asperges
 • Bitterbal van asperges
 • Langoustine in panko met asperges
 • Asperges met ham en ei (flamande)
 • Hamburger met rilette van witvis en asperge.

Na het diner een veiling om het kankeronderzoek in Limburg te steunen. De organisatie in handen van Navenant en Rotary Club Leudal liep op rolletjes.

Lees meer over Da Vinci.


Talent van de Toekomst 2015

Afgelopen maandag 11 mei gingen MBO-talenten van diverse koks- & gastvrijheidsopleiding de strijd met elkaar aan voor de ‘Talent van de Toekomst 2015’ bokaal. De wedstrijd werd gehouden in het Miele Culinary Institute in Vianen. Tijdens deze jaarlijkse wedstrijd tonen de gastronomische talenten van Nederland hun vakmanschap.

De 16 witte brigades namen het tegen elkaar op in een black-box kookwedstrijd. De 12 zwarte brigades gingen de strijd aan in teams van twee op verschillende onderdelen van gastvrijheid.

De trotse winnaars van de Talent van de Toekomst 2015 bokaal zijn 3 leerlingen van de Rooi Pannen Eindhoven. De meest gastvrije leerlingen komen van de Sterklas Amsterdam. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige prijs!

De complete uitslag van de wedstrijd:

Witte brigade

 1. Rooi Pannen Eindhoven
  Matthijs Schenkels, Bert van Gennip en Danny van Herk
 2. Cas Spijkers Academie Twente
  Bart Lammersen, Mark Plagge en Davy Roord
 3. Cas Spijkers Academie Boxmeer
  Yornie van Dijk, Dominic van den Bongard en Ruben van Helvert

Zwarte brigade

 1. Sterklas Amsterdam
  Melvin Verwaal en Barry Kleijne
 2. ROC van Amsterdam
  Melanie Hoogland en Bo Dekker
 3. ROC Friese Poort
  Djoko Wisena en Jean-Louis Duhoux

Foto’s via www.florisheuer.nl

Schmidt Zeevis Rotterdam - Talent van de Toekomst Schmidt Zeevis Rotterdam - Talent van de Toekomst

Een hartelijk welkom!
GOLFBAAN SEVE
Golfen en dineren

Schmidt Zeevis Rotterdam - Golfbaan SeveLaten we met het laatste beginnnen. Dineren. De Spaanse Ladychef Isabel Martinez geeft de gerechten die geweldige Catalaanse Schwung mee. Zij heeft de kookkunst in haar genen en heeft ook nog eens een Josper houtskooloven tot haar beschikking. Er wordt modern mediterraans gekookt.

Het jonge enthousiaste team staat paraat om op elk moment van de dag (van 9:00 tot 24:00 uur) service te bieden. Gastvrouw Ilse van der Kaaden van communicatie, sales en events weet alle wensen uitstekend te coördineren.

De exploitatie van de golfbaan en het  clubhuis/restaurant is in handen van Robin Bravenboer, die ook Café Lebbink en Café van Eijk aan de Bergse Dorpstraat runt en in Barcelona het Japans-Braziliaanse IKIBANA en de Launchclub CarpeDiem heeft opgezet.

Deze internationale ervaring is terug te vinden in de slimme inrichting van El Equipo Creative en de roulering van de Spaanse keukenbrigade. Dit alles maakt een verblijf en het tot je nemen van de spijzen en dranken tot iets bijzonders. Schmidt Zeevis Rotterdam - Golfbaan Seve

Het enorme aanbod aan kwaliteitswijnen is top. SEVE heeft heel wat te bieden. O ja, je kunt hier ook golfen. Ook al heeft de golfbaan maar een 9 holes baan, de uitgebreide driving ranges maken het tot een geliefd trainingscentrum, waar je je handicap aardig kan opkrikken met top trainers en de full swing afslag mogelijkheden. Geen wonder dat veel golfers dit tot hun geliefde thuisclub hebben gemaakt.

Lees meer over Golfbaan Seve.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Golfbaan Seve

Restaurant Allemansgeest
Eigentijdse elegantie

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Allemansgeest.Op een idyllische locatie langs de Vliet in Voorschoten is dit restaurant van patron/gastheer Francis Borsje gevestigd. Met behoud van de historie is het restaurant in 2013 geheel gerestyled en heeft het een moderne sfeervolle uitstraling gekregen. Ook is er ruime aanlegmogelijkheid voor pleziervaartuigen gerealiseerd en zijn de terrassen vernieuwd en vergroot.

Gasten kunnen het hele jaar door genieten van de verfijnde gerechten in een sfeervolle omgeving, zowel binnen als buiten aan het water. En niet te vergeten: u kunt ook trouwen in Allemansgeest!

De keuken sluit aan bij de elegante entourage. Chef de cuisine Dimitri Roedoe verdiende zijn sporen bij verschillende sterrenzaken. Zijn kookstijl heeft een klassieke Franse grondslag met een geraffineerde moderne invalshoek en een knipoog naar internationale gastronomische trends. De dagverse ingrediënten worden met zorg voor kwaliteit en aandacht voor herkomst ingekocht en sluiten aan bij het seizoen, waardoor de lunch- en dinerkaart regelmatig wisselt.

Van dinsdag tot en met vrijdag is er een speciale business-lunch voor zakelijke gasten. Ook bestaat de mogelijkheid voor private dining en het à la carte restaurant kan worden geboekt voor bijeenkomsten of productpresentaties.

Restaurant Allemansgeest is op maandag gesloten. Alle overige dagen open voor lunch en diner

Lees meer over Restaurant Allemansgeest.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Allemansgeest. Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Allemansgeest. Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Allemansgeest.

Voor het voetlicht tijdens de talkshow
in Business Class.


Restaurant Ruitersbosch in Breda
Klassieke keuken in een modern jasje

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant RuitersboschNu het terrasseizoen is aangebroken is het in de maand mei dubbel feest. De patrons chef-kok Mark van der Horst en gastvrouw Carlijn van der Horst – Hellemons vieren hun 3 jarig bestaan in de Ruitersbosch.

Het terras is helemaal klaar om plaats te bieden aan 100 gasten. Twee keer zoveel als in het restaurant mogelijk is. Het is binnen en buiten goed toeven.

De klassieke keuken in een modern jasje blinkt uit met de seizoensgerechten. Puur en vers. Het restaurant is warm, modern en knus. Een sfeervolle en ongedwongen ambiance, waar de gasten zich thuis voelen.

Keuken is open van dinsdag t/m zondag van 12:00 uur tot 21:30 uur. De zomer lokt weer met Fruits de Mer, oesters, kreeften en dagverse vis. Zakenmensen weten dit restaurant te vinden voor lunch en diner, dichtbij de afslag A16 en een eigen parkeerruimte.

Vriendinnenclubjes komen gezellig met elkaar bijpraten onder het genot van een traditionele High Tea. Of past de High Wine, een kleine wijnproeverij met bijpassende gerechtjes beter bij het gezelschap?

Lees meer over Restaurant Ruitersbosch.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Ruitersbosch
Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Ruitersbosch Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Ruitersbosch

Van heel goed naar excellent
Restaurant The Oyster Club in Amsterdam

Schmidt Zeevis Rotterdam - The Oyster ClubIn het historische Olympisch Stadion is sinds 2013 Visrestaurant The Oyster Club te vinden.  Een stijlvol restaurant van internationale allure met cocktailbar en lounge.

Erik Delmee (gastheer en mede-eigenaar) heeft en duidelijke visie: 'Gasten blijer laten weggaan, dan dat ze binnen kwamen.

The Oyster Club is de perfecte uitgaansgelegenheid voor lunches, diners en drinks. De moderne look zorgt, zowel privé als zakelijk, voor een kosmopolitische beleving en bij mooi weer is het heerlijk culinair genieten op het riante terras. Achter de cocktailbar staan bekwame bartenders die de meest bijzondere cocktails mixen.

De kaart biedt naast een uitgebreide selectie van o.a. hoogwaardige en dagverse vis- en vleesgerechten vanzelfsprekendheid de signature dish: oesters. De heerlijkste oesters worden zichtbaar à la minute geopend in de open Oesterbar in het restaurant. Er is een keuze uit 12 soorten oesters en diverse bereidingen en toppings.

Chef-kok Jacques van der Velde is zeer alert op de smaak beleving. Puur en kraakvers is zijn motto. De Asian Sushi Chefs bereiden live de meest exclusieve sushi gerechten. Een aanrader is de Tiger-roll met o.a zeebaars, zalm en torpedo garnaal als hoofdingrediënten. De dry-aged Angus Beef hangt zichtbaar voor de gasten in de rijpingskast. De kwaliteit is ongekend goed.

Lees meer over the oyster club.

Schmidt Zeevis Rotterdam - The Oyster Club Schmidt Zeevis Rotterdam - The Oyster Club Schmidt Zeevis Rotterdam - The Oyster Club

De asperges lonken

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hostellerie De HamertHostellerie De Hamert in Wellerlooi in Limburg staat van oudsher bekend om de bereiding van asperges. Nu het seizoen weer begonnen is stromen de reserveringen binnen.

Van half april tot eind juni kunnen de liefhebbers hun culinaire hart weer ophalen. Voor velen een traditie om elk seizoen in dit aspergerestaurant terug te keren om te genieten van de diverse variaties op asperges.

De patrons Roger & Monique Smits staan klaar om de gasten te verwennen met het witte goud. De ligging van het restaurant aan de Maas is fantastisch.

Chef-kok Harold Kok weet naast de traditionele  bereidingen vele nieuwe combinaties op het bord te toveren. Niet voor niets heeft dit establishment de toevoeging "fameuse". De vader van Roger, Pieter Smits, is de ambassadeur van de Limburgse asperges.

De Confrérie de l'Asperge Limbourgondië is al sinds 1980 actief om met allerlei asperge-activiteiten de Noord-Limburgse asperge-cultuur in de ruimste zin van het woord te bevorderen in de ruimste zin van het woord. President Pieter Smits heeft het er ontzettend druk mee samen met zijn 4 kompanen.

Lees meer over Hostellerie De Hamert.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hostellerie De Hamert Schmidt Zeevis Rotterdam - Hostellerie De Hamert

Nieuwe trend: vooruitbetalen bij reservering in restaurants

Schmidt Zeevis Rotterdam - Tock Ticketing - vooruitbetalen bij reservering in restaurantsZou deze trend ook voor Nederland een uitkomst zijn voor de no-shows en afzeggingen op het laatste moment?

Dit jaar voeren een aantal restaurants in de Verenigde Staten dit systeem in met het Tock Ticketing System.

De experimenten in het Michelin 3 sterrenrestaurant Alinea in Chicago zijn zo veelbelovend, dat nu chef-kok Thomas Keller het in zijn restaurant PER SE in New York en in the French Laundry in Napa Valley zal introduceren.

Aan het softwaresysteem hangt wel een aardig prijskaartje, maar dat weegt toch op tegen de schade en frustratie van de no-shows en afzeggingen. De schade van de gemiste omzet wordt geschat op zo’n 10%.


De hand en het vuur van de meester maken Claudius al 45 jaar een topper in Nijmegen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant/Rotisserie ClaudiusNijmegen is niet alleen bekend van de jaarlijkse vierdaagse. Wie in de omgeving van Nijmegen woont of wie Nijmegen wel eens aandoet zal zeker wel eens hebben gehoord van Restaurant/Rotisserie Claudius. Dit jaar al 45 jaar actief. Altijd uitstekende service en steeds weer de culinaire hoogstandjes op de houtskoolgrill, waarmee ze hun gewaardeerde cliëntèle telkens verrassen.

Vorig jaar was dit restaurant uitverkoren om als eerste het Wagyu-vlees te mogen lanceren in Nederland. Voor eigenaar/chef-kok Frans Kuiken is dit een kolfje naar zijn hand.

Hij weet als geen ander vlees en vis te bereiden. Eerst wordt het rauwe vlees aan tafel gepresenteerd en dan gevraagd hoe de gasten de bereiding wensen. Ook de visliefhebbers komen hier aan hun trekken. De gamba's, de Schotse zalm en tonijn zijn bestsellers. Compagnon Jos Ebarts is op zijn beurt weer een topper in het bereiden van sauzen.

Frans zijn eigen lievelingsmenu: 'Wilde gerookte zalm om te beginnen, daarna een rib-eye en als toetje een crème brûlée'

Echtgenote van Frans: Ingrid Casimiri is de maître en zij zorgt ervoor dat gasten zich lekker thuis voelen en kunnen genieten van alle heerlijke gerechten op de kaart.

Zij geeft etiquette lessen voor nieuwe medewerkers. Dit restaurant kreeg in 1974 al de Zilveren Hoffelijkheidspluim van het Bedrijfsschap. Deze pluim verdienen ze heden ten dage nog steeds. Pluim op de hoed van Claudius. Chapeau!

Lees meer over Restaurant/Rotisserie Claudius.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant/Rotisserie Claudius Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant/Rotisserie Claudius Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant/Rotisserie Claudius

Uit de dagelijkse sleur?
Bij SpaSereen kan het allemaal precies zoals u het hebben wilt!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Spa SereenWellness met alles erop en eraan. Met de opzet van zijn Spa & Wellness was voor Timo Uitendaal het beleven van kwaliteit de kapstok. Deze visie over kwaliteitsdenken is doorgedrongen tot alle medewerkers. 'Wat we doen, doen we goed'.

Dit is allemaal terug te vinden in de totale dienstverlening en de outillage van de Spa. Het ligt in een prachtig waterrijk gebied in Tienhoven (Maarssen). Er zijn verschillende arrangementen om op en top verwend te worden.

Beauty-arrangementen, sauna faciliteiten, hot stone massage, sport- of ontspanningsmassage of een modderritueel. Van 's morgens 10:00 tot 's avonds 22:00 uur kunnen de gasten ook lekkere hapjes en drankjes bestellen of genieten van de kookkunst van chef-kok Sander van der Zelden. Ook precies zoals de gasten het willen. Een mooie zeetong of een mooi stuk tonijn.

Sander heeft tientallen jaren ervaring in de keuken van wellness en weet als geen ander de kwaliteitsvisie in zijn gerechten te vertalen. Het beste uit de Italiaanse keuken. Pure en eerlijke gerechten. Niet voor niets telt het restaurant 285 zitplaatsen op een oppervlakte van 650 m2.

Nu het Lente is geworden biedt Timo Uitendaal aan de lezers van dit artikel voor 2 personen een gratis Lente arrangement aan. Om dit te kunnen winnen stuurt u een e-mail vóór 15 april 2015 met uw bedrijfsnaam naar Willeke van der Eijk, wvandereijk@schmidtzeevis.nl

Lees meer over Spa & Wellness.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Spa Sereen Schmidt Zeevis Rotterdam - Spa Sereen Schmidt Zeevis Rotterdam - Spa Sereen

Sushi eten in de kerk

Schmidt Zeevis Rotterdam - Blue-SakuraIn de voormalige kerk in Zwolle heeft het Japanse restaurant Blue-Sakura een sjiek Sushi & Grill restaurant geopend met behoud van de architectuur van het kerkgebouw. Blue-Sakura maakt deel uit van een keten van Japanse restaurants van de heer Ba-Deng, die de keten met de grootste zorg samen met zijn familie en compagnons heeft opgezet.

Het geniet grote belangstelling van een jong en kritisch publiek, die een goede neus hebben voor verse producten, die op een gezonde manier zijn bereidt voor een betaalbare prijs.

Behalve in Zwolle zijn er ook restaurants in Enschede, Den Bosch en Eindhoven. In ’s Hertogenbosch en Eindhoven voeren de restaurants de naam Sakana Sushi & Grill Restaurant. De Japanse keuken is erg in trek. Het All You Can Eat concept slaat goed aan. Verspilling wordt niet gewaardeerd. Vandaar een belangrijke spelregel: een fix prijs voor “all you can eat” binnen 2,5 uur, maar extra betalen voor wat je niet op eet.

Het culinaire team van de restaurants hebben een groot kwaliteitsbesef en werken met verse producten van de beste leveranciers.

Lees meer over restaurant Blue-Sakura.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Blue-Sakura Schmidt Zeevis Rotterdam - Blue-Sakura

Restaurant De Machinist heeft een feestje te vieren

Schmidt Zeevis Rotterdam - De MachinistOp 6 maart is er een feestje bij Restaurant De Machinist en dat gaan ze op een originele manier vieren. Het eerste lustrum is voor eigenaar/chef-kok Marcel Beijerling een gelegenheid om zijn trouwe cliëntèle te bedanken en nieuwe gasten te attenderen op het bijzondere concept.

Op vrijdag 6 maart is het een zeer gevarieerd feestje.
Op culinair gebied wordt er deze avond alle favoriete gerechtjes en bestsellers van de afgelopen 5 jaar aangeboden voor € 5,00. Het wordt een informele avond met muziek, dans, film en life optredens van bekende artiesten en DJ’s.

De singer/songwriters Richard Beukelaar en Linda Kreuzen laten zich horen en DJ Onno Paloma en DJ VICC zijn er om in te spelen op de wensen van de aanwezige gasten.

Een avondvullend programma vanaf 17:00 uur tot 02:00 uur in de nacht. Kijk voor meer informatie op de site: http://www.demachinist.nl/home

Het gebouw De Machinist  aan de Willem Buytewechstraat 45 in Rotterdam leent zich bij uitstek voor allerlei bijzondere evenementen. Het is een Industrieel Erfgoed. Van 1949 tot 2005 was hier het Scheepvaart- en Transport College gevestigd. De ouderwetse leslokalen en de zolder zijn nu werkruimten voor creatieve startende ondernemers. Ook gesettelde bedrijven, zoals de uitgever van het magazine The Optimist (voorheen ODE) heeft hier al jaren zijn stek gevonden.

Het keukenteam van Marcel Beijerling kookt zoveel mogelijk biologisch met eerlijke en pure producten. Een internationale kaart met voor ieder wat wils. Voor de gast, die niet zo goed kan kiezen is er het verrassende  “Rotterdams Tafeltje Vol”, een selectie van voor-, hoofd- en/of nagerechten.

In mei zal ook het gezellige buitenterras “Kantine aan de Cool” bij mooi en droog weer open gaan.  Maar kom eerst langs om lustrumfeest te vieren op 6 maart!

Schmidt Zeevis Rotterdam - De Machinist Schmidt Zeevis Rotterdam - De Machinist

Joelia, vijfig tinten groen, by Mario in hartje Rotterdam

Schmidt Zeevis Rotterdam -Restaurant Joelia, by MarioMario Ridder zoekt de dynamiek van de grote stad op om zijn ‘jongensdroom’ te verwezenlijken. Eindelijk weer fulltime kok zijn en aan de Rôti staan. Op het mooiste punt van Rotterdam tegenover de fonteinen van  het Hofplein aan de Coolsingel met uitzicht op het stadhuis.

Het Hilton Hotel is zijn nieuwe huisbaas, waar het Restaurant Joelia, by Mario van 250 m2 is ingericht om de culinaire liefhebbers  een gevarieerd culinair concept aan te bieden.

Deze nieuwe hotspot is een laagdrempelig concept met 80 plaatsen, waar veel te beleven valt tegen gevarieerde prijzen. De ruimten zijn open, maar toch in 3 plekken onderverdeeld:

 • aperitiefruimte met bar,
 • de Chef’s Table en
 • de foodcorner, waar de snelle passant een cocktail kan drinken met een paar hapjes – shared dining – met zijn of haar geliefde.

Dan ook de Nieuwe Zwethheul in een andere ambiance met een kaart met 10 Zwethheul signature gerechten voor de liefhebbers.

Maar er zijn ook nieuwe smaaksensaties te ontdekken in de Culinaire Trip  met een reeks van 10 gerechtjes. Zes gerechtjes voor € 75,00 of 10 gerechtjes voor € 125,00. Bijpassend wijnarrangement voor resp. € 29,00 en € 39,00. Ook de wijnen op de kaart zijn anders geprijsd. De vijftig tinten groen zijn terug te vinden in de overwegend groene setting van het interieur, maar ook in de kleding van de medewerkers en natuurlijk in sommige gerechten.

De Oude Zwethheul in Schipluiden wordt nu gerund door Joris en Anjeta Peters met een nieuw concept en een nieuwe naam: ‘Aan de Zweth’ . Mario blijft voorlopig als adviseur op de achtergrond verbonden voor één of twee jaar.

Lees meer over restaurant Joelia.

Schmidt Zeevis Rotterdam -Restaurant Joelia, by Mario Schmidt Zeevis Rotterdam -Restaurant Joelia, by Mario

Restaurant Grut in Nijmegen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Grut NijmegenDe ambachtelijke keuken van Restaurant GRUT
Wie eenmaal Restaurant Grut in Nijmegen heeft ontdekt is voor goed verkocht. Of moeten we het verknocht noemen. De recensies op de diverse restaurants sites zoals IENS liegen er niet om.

Gezellige sfeer
“Gezellige sfeer, bediening met kennis van zaken en een gastheer met een overduidelijke kennis van mooie wijnen. De gerechten zijn op z'n zachtst gezegd verrassend en in gewaagde combinaties van overduidelijke kersverse producten . Het publiek is heel gevarieerd en geeft dit restaurant de uitstraling van een huiskamer waar je altijd welkom bent. Klasse!”

Een begrip in Nijmegen
“Voor wie Nijmegen kent is de Grut al heel lang een begrip: en terecht! Het is een unieke mix van gezelligheid, interessant publiek, goed eten (met veel aandacht voor biologisch en duurzaam, altijd een pluspunt), prima wijnkaart (als je Teroldego van Foradori aanbiedt heb je verstand van wijnen!) en bediening die ondanks de drukte alles goed regelt.”

Patron/chef de Cuisine Lony Huige is erg blij met de waardering, die er voor Restaurant Grut en het team is. Ze zijn al 20 jaar bezig en hebben zo hun eigen ‘niche’ gevonden. Zij heeft een goed gevoel voor marketing door zich in te leven in haar doelgroep en het beste aan te bieden voor een schappelijke prijs.

Lony Huige vat het in een paar woorden samen: ‘Het is een simpele laagdrempelige eetgelegenheidheid met een ambachtelijke keuken. De gasten zijn er echt welkom.’

Met een team van 5 koks wordt er dagelijks de voorbereidingen getroffen en mice-en-place gedaan om de toeloop aan gasten vanaf 17:00 uur op een geweldige culinaire wijze van dienst te zijn. Chefkok Jeroen Brijker verstaat de kunst om creatief te koken met de allerbeste ingrediënten.  Geen vast menu. Elke dag zijn er nieuwe hoofdgerechten. Wekelijks zijn er nieuwe voor- en tussengerechten. En natuurlijk de desserts. Elke dag een feestje!

Lees meer over restaurant Grut.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Grut Nijmegen Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Grut Nijmegen Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Grut Nijmegen

Proef Italië in Restaurant La Liguria

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant La LiguriaLa Liguria is al sinds 1977 gevestigd aan het Noordeinde in Den Haag. Een unieke straat met het koninklijk werkpaleis en vele kunstgaleries. Van ’s morgens 10:00 tot ’s avonds 23:00 is La Liguria dé ontmoetingsplaats waar iedereen op zijn eigen manier van Italië kan genieten.

Buiten de kaart om heeft La Liguria wekelijks nieuwe gerechten die door de chef worden geselecteerd. De uitgebreide wijnkaart, met 17 verschillende open wijnen, bestaat voornamelijk uit eigen import vanuit Italië. Het restaurant wordt gerund door Damiano Piacenza en Christiaan Brosius.

Deze twee jonge ondernemers stellen alles in het werk om de tradities van La Liguria in stand te houden. Zo importeren zij wijnen en likeuren uit Italië en serveren zij gerechten uit alle delen van Italië.

Chef-kok Ivan Polito heeft heel wat signatuur gerechten op zijn naam staan.  De vissoep en zeebaars zijn regelrechte aanraders. Sommelier Carmine Regina is erg trots op zijn Italiaanse Chablis van het wijnhuis La Scolca.

Lees meer over restaurant La Liguria.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant La Liguria Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant La Liguria
Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant La Liguria

Kasteel Eyckholt in Roosteren

Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel EyckholtJe waant je een kasteelheer of kasteelvrouw
Het kleinste witte kasteel in Nederland staat in Roosteren. Het is gebouwd midden 18e eeuw en heeft vele functies en namen gehad. Kasteel of kasteeltje, ‘’t heufke’ of huize, Ter Borch of Eyckholt heeft in de loop der eeuwen een steeds veranderde naam en status trots het hoofd geboden. Het kleinste kasteel van Nederland voldoet aan alle eisen die aan een kasteel worden gesteld.

De nieuwe patron Peter Verheijen heeft er voor gezorgd dat er weer a la carte kan worden gegeten.  Het keukenteam  met 2 jonge chefs koken nu ‘back to basic’ met 4 tot 5 smaken per gerecht.  Een overzichtelijke kaart met verrassende gerechten en mooie wijnen. Diverse ruimten om met een gezelschap bij elkaar te zitten. Dineren kan ook in de uitgebouwde serre met uitzicht op de tuin. De ruime tuin is in de zomer ideaal voor een feest of buiten te eten en in de winter lekker knus bij de open haard.

Zo’n kasteeltje leent zich bij uitstek als trouwlocatie. Het is dan ook een officiële trouwlocatie met een unieke trouwkapel. Deze trouwkapel is ooit eigenhandig door 3 nonnen uitgegraven om er een betere akoestische plek van te maken. Het kasteeltje kan exclusief worden afgehuurd. De voormalige bovenwoning is omgetoverd tot een vergaderruimte voor 40 personen.

Staan er nog interessante dingen op stapel?
Peter Verheijen: ‘We denken aan de mogelijkheid om ook een ‘Bed & Breakfast’ te realiseren’.

Lees meer over Kasteel Eyckholt.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel Eyckholt Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel Eyckholt
Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel Eyckholt

Het seizoen van de bijzondere winterkabeljauw is weer begonnen!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Skrei Deze ‘zwerver’ wordt Skrei kabeljauw genoemd. Hij legt grote afstanden af tot aan de Lofoten om zich voort te planten. Nergens anders vindt dit plaats en de Skrei kan ook alleen daar gevangen worden. Een echt seizoensproduct, dat verkrijgbaar is van januari tot maart/april. Het verfijnde en spierwitte vlees leent zich voor tal van culinaire bereidingen!

Lees meer over deze overheerlijke zwerver.


Schmidt Zeevis twee keer in de prijzen bij Foodservice Awards 2014

Schmidt Zeevis Rotterdam - Foodservice AwardsSchmidt Zeevis heeft op 1 december 2014 in Noordwijk de Foodservice Award voor beste leverancier en in de categorie vers en gemak in de wacht gesleept.

De winst in de categorie leveranciers gaat voor het eerst naar Schmidt Zeevis in Rotterdam. Met een hoog overall cijfer van 7,98 laat de visleverancier de winnaar van vorig jaar, Unilever Foodsolutions die nu 7,89 behaalde, achter zich.

Op de derde plaats bij de leveranciers eindigde Henri uit Drunen met een 7,83.

Vers en gemak
Naast de prijs voor beste leverancier bij de Foodservice Awards 2014, is Schmidt Zeevis eveneens award winnaar bij de categorie vers en gemak. Daar versloeg de Rotterdamse versvishandel mededingers als Henri en Jan van As.

Schmidt Zeevis behaalde hier een rapportcijfer van 7,98. Henri eindigde als tweede met een 7,83 en versvishandel Jan van As bezet de derde plek met 7,70.

De Foodservice Awards zijn een initiatief van Misset Horeca. Doel is het in kaart brengen van de kwaliteit van de onderlinge samenwerking tussen grossiers, leveranciers en grote horecaformules.


Kijken naar de Sky met een High Tea

Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie WaalhavenHet blijft toch altijd een belevenis om de hectiek van het nabijgelegen vliegveld te aanschouwen. Brasserie Waalhaven heeft zich dit jaar totaal hernieuwd en biedt dagjesmensen en passanten een uitgebreid aanbod culinaire keuzen op de kaart.

Brasserie Waalhaven is meer dan een restaurant, het is een ware beleving.
Deze unieke locatie met zicht op de start- en landingsbaan van Rotterdam The Haque Airport (het vroegere Zestienhoven). Ook het bedrijfsleven van het nabijgelegen bedrijventerrein Spaanse Polder en Noord-West weten deze uitspanning voor lunch en diner te vinden. De ruime parkeergelegenheid is een uitkomst voor de snelle zakenman.

Het grote terras met goed uitzicht op de vliegtuigen en de aangrenzende speeltuin maken ook een bezoek met kinderen tot een gezellig familie-uitje.

Het gebouw is een replica van café-restaurant Waalhaven, dat in de dertiger jaren op de toenmalige luchthaven in het havengebied Waalhaven stond. Een eerbetoon aan het verleden.

Klik hier voor meer informatie over Brasserie Waalhaven.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Waalhaven Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Waalhaven
Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Waalhaven Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Waalhaven

Kreeft, het feestbeest op het Kerstmenu?

20141117-nieuws-002Stoere harde jongens uit Canada
Schmidt Zeevis heeft wel 40 verschillende ‘Homaria’ waarin de levende kreeften in alle soorten en maten zwemmen.

Voor veel mensen is een vers gekookte kreeft een ware delicatesse, waarbij de inhoud van de poten het absolute summum is.

Eetbare kreeften
Een van de bekendste soorten in Europa is de Noorse kreeft of langoustine, niet te verwarren met de langoest. Laatstgenoemde wordt veel groter, maar mist de scharen die de langoustine wel heeft. In plaats daarvan heeft de langoest voelsprieten. In landen rondom de Middellandse Zee wordt de bereide langoustine 'scampo' genoemd. In Nederland en België wordt de term ‘scampi’ (meervoud van ‘scampo’) echter gebruikt voor reuzengarnalen.

Canada
Canadese kreeften zijn wereldreizigers die hun grotten hebben verlaten om naar andere continenten te reizen en zich beschikbaar te stellen voor culinair genot. Na de reis komen ze eerst op adem in gefilterde zoutwaterbassins met een lage temperatuur van ongeveer 6 °C. De Canadese kreeft is beroemd om zijn kwaliteit. Het gebied Nova Scotia staat te boek om zijn zuivere wateren. Hier haalt Schmidt Zeevis Rotterdam grote hoeveelheden vandaan om de gasten van restaurants te voorzien van prachtige kreeften. Veel kreeften worden dichtbij de kust gevangen met kleine bootjes. De vissers zetten kooien uit met daarin lokaas. De kreeften die uit hun veilige schuilplaatsen zijn gekropen, zoeken de rotsige bodem af naar voedsel en lopen zo in die val. De vissers komen later hun kooien weer ophalen gevuld met een aantal kreeften.

Kreeften groeien door te verschalen. Net als krabben vervellen ze iedere twee jaar. Ze schudden hun schaal in de zomer af en zijn dan soft-shelled. De kreeften vullen zich met zeewater, dat ze tijdens dat proces absorberen. Het duurt daarna wel twee maanden voordat het zeewater plaats heeft gemaakt voor nieuw kreeftvlees. De schaal verhardt in het koude water van de Noord Atlantische oceaan. De structuur van het kreeftenvlees verbetert hierdoor en de kreeft wordt voller. Deze hard-shelled kreeften worden het meest gewaardeerd door de consument. Kreeften groeien heel langzaam; ze zijn pas na zes jaar volwassen en meten dan achttien centimeter.


Amusewedstrijd Sharing Success 2014

20141117-nieuws-001Zondag 2 november werd er voor de 15e keer de Amusewedstrijd voor leerling-koks gehouden in Huis ter Duin.

Deelnemers waren:

 • Het  ROC college Hilversum,
 • Cingel College (Cas Spijkers Academie) Breda,
 • Zadkine Rotterdam,
 • ROC de Leijgraaf uit Cuijk,
 • Nova College Haarlem,
 • Scalda college Middelburg,
 • ROC Mondriaan Den Haag,
 • Leerhotel Het Klooster Amersfoort,
 • De Rooipannen Tilburg,
 • Horizon College Heerhugowaard en
 • Hotelschool Venlo.

De jury onder leiding van de heer Cees Helder met onder meer Marcel van Lier en Walter Rietbergen, beide van Grand hotel Huis Ter Duin. Zij stelden wederom de locatie beschikbaar.

De jury had een zware taak: er waren 11 amuses met wijncombinatie te proeven.
Het niveau lag vanaf het begin heel hoog. Het thema was Hollandse producten, elke deelnemer had dit thema goed doorgevoerd in de amuses. Dit keer geen ‘kreeft en langoustines’ aldus Cees Helder.

Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn: het Nova college met hun amuse ‘Old Amsterdam, met augurk, druif en mosterd’ en de wijn Weingut Kurt Angerer Grüner Veltliner. Maar liefst 65% van het publiek koos voor deze combinatie.

Koks Stephen Overwater en  Stefan Kam, samen met gastvrouw Jane Lasschuit wonnen ook nog de wijn- spijscombinatie en de publieksprijs. Het Cingel college had voor de keuken Niels van Zijl (CSA leerling niveau 3 leerjaar 1) en Guus Uijlenbroek (CSA- kok niveau 3 leerjaar 2), gastheer Danny Samlal en gastvrouw Heather van Diemen. Zij scoorden hoog met hun Tulpenbol met de wijn Von der Leyen Riesling Pinot Blanc. De leerlingen van het Cingel college werden begeleid door de docenten Marcel Näring (keuken) en Otto Lammerts (bediening).

De wedstrijd is al jaren gekoppeld al het Liliane Fonds en tijdens de middag werd een bedrag opgehaald van ruim € 173.000. De scholen hebben ook geld hiervoor ingezameld.


Winterslaap van nog 5 maanden voor de asperge
"Centerum Censeo Aspergem Vos Esse de Punctum"

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hostellerie de HamertAl 65 jaar lang is de Hostellerie de Hamert in Wellerlooi een adres, waar het culinair goed toeven is. Dit restaurant heeft faam gemaakt, niet alleen in Limburg, maar ook ver daarbuiten.

Het aspergerestaurant wordt het genoemd. Pieter Smits heeft als Président van de Broederschap Confrérie de l' Asperge met zijn team* de handen vol om ieder aspergeseizoen opnieuw de aandacht te trekken voor het witte goud. Dat lukt heel goed. Er zijn 200 leden, waaronder vele restaurants. Ook zijn er veel ambassadeurs, veelal BN'ers, die er alles aan doen om de asperge onder de aandacht te brengen. Jaarlijks worden er zeker 7 activiteiten georganiseerd, waarbij het nuttigen van asperges centraal staat. Het aspergeseizoen loopt van de 2de donderdag in april tot 24 juli (St Jan).

Pieter Smits was jarenlang eigenaar van Hostellerie De Hamert in Wellerlooi. In 2004 droeg hij het bekende horecabedrijf over aan zijn zoon Roger en schoondochter Monique. Chef-kok Harold Kok kookt daar de sterren van de hemel. Met of zonder asperges.

Om te eindigen met de spreuk:
"Centerum Censeo Aspergem Vos Esse de Punctum" (overigens ben ik van mening dat de asperge U tot het laatste puntje zal bevallen). Alleen nog even wachten tot april 2015

* Pieter Smits - Président, Joop van der Veer - Vice-président, Karel van der Randen - Maître Ecrivant des Archives, Harry van Dooren - Grand Argentier, Peter Evers - Chef du Protocole.

Klik hier voor meer informatie over Hostellerie de Hamert in Wellerlooi.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hostellerie de Hamert Schmidt Zeevis Rotterdam - Hostellerie de Hamert

Veertig jaar Kasteel van Rhoon:
romantisch decor, culinaire klasse

Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel van RhoonHoe de roofridder werd verdreven door de meesterkok
Roofridder Biggo van Duivelandt was de eerste bewoner van het Kasteel van Rhoon. Hij was geen gedoger maar hakte weerspannige ingelanden de kop af, sleurde melkende maagden onder de koe vandaan en joeg Henegouwers, Friezen en Brabanders zijn heerlijkheid uit. Deze ‘heldendaden’ verschaften hem de eer voort te leven als de stichter van het dorp Rhoon.

Andere plannen had de geschiedenis met zijn kasteel uit 1199: het verviel, en toen zakenman Simon Abel het in 1974 overnam was het een bouwval. Toch markeert dat jaar de geboorte van het horecabedrijf dat officieel Het Kasteel van Rhoon heet. Dertien jaar later vroeg Simon zijn neef Ad Janssen, toen chef -kok in de Hofstee in Bladel, naar Rhoon te komen om de keuken nieuw leven in te blazen.

In 1996 nam Janssen, inmiddels meesterkok en tv-personality, het Kasteel over en bouwde het uit tot het hart van een bloeiend horeca-imperium. Met als belangrijkste wapenfeit dat hij de inpandige eetlocatie omvormde van een soort kantine voor Rotterdamse havenbaronnen tot een elegant à la carte restaurant met een uitstekende keuken.

Zoals gezegd is restaurant Biggo de parel van het huis, eigentijds klassiek en vooral verzorgd ingericht en met een topkeuken onder leiding van Meesterkok Aart van den Hoek en chef-kok Michael Verboom . Hier eet je spartelverse vis, oesters, kreeft en andere fruits de mer, naast allerlei bereidingen van (gerijpt) vlees. En hier zoek en vind je op de kaart van sommelier Joseph Amhandi een overvloed aan uitstekende wijnen.

Een door en door ambachtelijk bedrijf waar eerlijk en puur wordt gekookt.
Ad Janssen : “Wij gaan uiteraard met de nieuwe tijd mee, maar we slaan niet door: de klassieke keuken blijft onze basis. De nouvelle cuisine, de moleculaire keuken, het back to basic-koken... allemaal goed en hip en aardig hoor, maar wij zijn met beide benen op de grond gebleven.”

Klik hier voor meer informatie over het kasteel van Rhoon.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel van Rhoon Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel van Rhoon

Restaurant ROSS LOVELL aan de Waal
Het beste van beiden

Schmidt Zeevis Rotterdam - Ross LovellHet historische pand v/h Het Wapen van Rijsoord en v/h Hermitage in Ridderkerk-Rijsoord krijgt nieuwe huurders. Chef-kok Gerrit van den Berg en maître/sommelier Isabella Wildtham zijn de nieuwe patrons, die een nieuwe start gaan maken en een nieuw concept zullen aanbieden in de vorm van een eigentijdse aanpak en toch chique.

Zij begrijpen dat in het NIEUWE NU andere eisen aan een restaurant worden gesteld. Bij de opening van de deuren op 31 oktober 2014 kunnen de gasten genieten van de Frans-mediterraanse kookkunst in de verschillende ruimten in het mooie pand aan de Rijksstraatweg. Niet alleen een restaurant en een lounge en bar op de b.g. met doorgang naar het ruime terras aan het water, maar ook een private dining room en een tastebar op de 1ste verdieping.

Er is keuze uit een uitgebreide wijnkaart en heerlijke gerechten. Op de bovenverdieping zullen vergaderingen, evenementen, shows, bruiloften en partijen alle ruimten krijgen.

In de entree komt een kleine winkel met een reeks aan bijzondere culinaire producten. De patrons willen een breder publiek bedienen en hebben een vriendelijke menuprijs. Er is al een weekmenu met 3 gangen voor € 30,-. De kwaliteit van de gerechten is vers en puur. Een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Er zal veel aandacht voor de gasten zijn.

Cees Helder heeft vorige week de nieuwe naam onthult... Ross Lovell
Ross staat voor roos en Lovell betekent dierbaar. De vlinder in het logo staat voor zuiverheid en geur. Daar komen vlinders altijd op af. En straks de culi's en andere lekkerbekken.

Klik hier voor meer informatie over Ross Lovell.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Ross Lovell Schmidt Zeevis Rotterdam - Ross Lovell

Topper 2014
Restaurant & Brasserie Boschmolenplas in Panheel

Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Boschmolenplas Als je voor het eerst naar de locatie in Panheel in Midden-Limburg rijdt, dan wel even de TomTom op postcode 6097 NG instellen. Het laatste stukje per auto wordt aangegeven als doodlopende weg. Wat een verrassing, als je dan het hoekje omgaat en er een futurisch gebouw opdoemt met een decor erom heen, dat je je aan de Côte ‘d Azur waant.

Kom je met de boot dan is er een prachtig haventje en  zelfs een aanlegsteiger direct bij het restaurant. Coördinaten: 5°30’OL en 51°18’NB.

Gastheer Laurens van Ommen en gastvrouw Jeanine Oudakker hebben dit restaurant de laatste jaren opgestuwd tot een toplocatie. Het is puur genieten van sfeer en smaak. Al een paar jaar wordt hier ook de Haringparty van Navenant gehouden.

Chef-kok Dennis Drenth en zijn sous-chef Remco Roodbeen koken op dezelfde golflengte. Zij hebben een goede kijk om de beste kwaliteit op het bord te krijgen.

Pure smaken.
En vers, vers en nog eens vers. Zonder gedoe. En voor een nette prijs. Elke woensdag is het Kreeftendag en kunnen gasten voor € 24,50 een hele kreeft eten.

Dennis en Remco hebben heel veel culinaire ervaring opgedaan. Zo heeft Dennis eerder bij Hostellerie Vangaelen in Heeze, Barbizon in Maastricht en Kasteel Erenstein in Kerkrade gewerkt en Remco deed zijn ervaring op bij Scelta in Venlo, Château Holtmühle, Restaurant Valuas in Venlo en Dok6 in Panningen.

Zowel de zwarte als de witte brigade scoren hoog bij de gasten als het gaat om kwaliteit en vriendelijkheid. Uitgeroepen tot Topper 2014 bij IENS.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant & Brasserie Boschmolenplas in Panheel.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Boschmolenplas Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Boschmolenplas
Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Boschmolenplas Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Boschmolenplas

Sky is the limit in Huis Ter Duin
Haute Couture van Ronald als een raket

Schmidt Zeevis Rotterdam - Ronald Kolk - Classiques à la NouvelleAlle goede dingen komen samen tijdens de grote modeshow in Huis Ter Duin. Oesters, Space en Kolk.

Chef de Cuisine van La Tour Marcel van Lier zorgt voor een culinaire ondergrond tijdens een diner vooraf en na afloop van de show met een reeks aan verrukkelijke hapjes. De oesters mogen bij zo’n spektakel ook niet ontbreken.

Zoals gebruikelijk bij Ronald Kolk krijgt elke show een thema mee. Dit keer is gekozen om de Haute Couture Show winter 2014-2015 met de naam Classiques à la Nouvelle een spacy look te geven en de kleuren Zwart – Wit – Rood – Blauw – Zilver en Goud te laten domineren met veel muziekkabaal direct uit de Space.

Het culinaire team heeft niet haar astronauten kostuum uit de kast hoeven halen. Zij bleven allemaal met beide benen op de grond.

Klik hier voor meer informatie over Ronald Kolk.
Klik hier voor meer informatie over Huis ter Duin.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Ronald Kolk - Classiques à la Nouvelle Schmidt Zeevis Rotterdam - La Tour - Marcel van Lier
Schmidt Zeevis Rotterdam - La Tour - Marcel van Lier Schmidt Zeevis Rotterdam - Huis ter Duin

Renart Boulon oester
Een nieuw Zeeuws toppertje!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Renart Boulon OestersSchmidt Zeevis heeft een nieuwe oester in het assortiment:

de Renart Boulon oester.

Het Zeeuwse oesterhuis Renart Boulon ligt tussen de duinen van de Noordzee en de Oosterschelde. Dankzij deze strategische ligging hebben zij altijd zich op en beschikking over de beste oesters.

Aan de basis van de verfijnde smaak van de Renart Boulon oester ligt het zilte bronwater waarin de oesters tot rust komen en rijpen. Dit bronwater pompen zij op uit een 70 meter diepe waterput onder de duinen, direct achter de Noordzee en de Oosterschelde. Hierin is Renart Boulon uniek.

We hebben een speciaal affineerproces ontwikkeld waarbij we de getijden en een dag-nacht ritme nabootsen. Hierdoor nemen de oesters de mineralen en voedingsstoffen op uit het zuivere bronwater.

Dit zorgt dat de oesters van Renart Boulon zich onderscheiden in een zuivere en verfijnde smaak: het ‘meroir’ van de oester. Net zoals men over ‘terroir’ spreekt bij kwaliteitswijnen en kazen geeft affineren met het zilte pure bronwater hét meroir aan de Renart Boulon oesters.

Schmidt Zeevis heeft de Renart Boulon Grandeur oester. Een geselecteerde oester van de topkwaliteit kweekpercelen. Door de voeding met specifieke algen heeft de oester een lichtgroene kleur. Dit geeft de typische zachte oestersmaak met een hint van citrus en watermeloen. De schelp is hol van vorm met een lichte groene gloed.


Passie voor gasten
Gastvrij Rotterdam in Ahoy

Schmidt Zeevis Rotterdam - Gastvrij RotterdamVoor de tweede keer staat Schmidt Zeevis op de beurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy!

Gastvrij Rotterdam heeft zich vorig jaar meteen bewezen als nieuw hoogstaand gastronomisch platform voor de horecabranche. Ruim 250 exposanten presenteren van 22 t/m 24 september 2014 in Ahoy Rotterdam hun meest innovatieve producten en oplossingen op het gebied van horeca. Daarnaast is er een boordevol gastronomisch programma van maar liefst 125 workshops, masterclasses, jamsessies, wedstrijden, debatten en proeverijen. Met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine, topgastronomen en andere horecagoeroes.

Wil van Merkensteijn van Schmidt Zeevis over Gastvrij Rotterdam: “Gastvrij Rotterdam is voor Schmidt Zeevis Rotterdam dé plek om onze regionale bekendheid te versterken en uit te bouwen. Een uitgelezen kans om de kwaliteit, betrouwbaarheid én innovaties waar wij om bekend staan onder de aandacht te brengen. En onze banden met regionale leveranciers en klanten te versterken. De eerste editie was zeer geslaagd en daarom zijn wij er in 2014 weer bij als Founding Partner.”

Kijk voor meer informatie over de beurs en het programma op www.gastvrij-rotterdam.nl.

Wilt u graag naar de Gastvrij beurs? Stuur voor kaarten een e-mail naar Willeke van der Eijk, wvandereijk@schmidtzeevis.nl.
 

Schmidt Zeevis Rotterdam - Gastvrij Rotterdam Schmidt Zeevis Rotterdam - Gastvrij Rotterdam

Nog even nazomeren bij pop-up visrestaurant A La Plancha

Schmidt Zeevis Rotterdam - A La PlanchaHet pop-up visrestaurant, dat alleen bij mooi weer open is, heeft het met de afgelopen natte zomer niet makkelijk. Gelukkig zijn er op de valreep nog vele mooie dagen in het verschiet. Het restaurant is nog open t/m zondag 14 september.

Bij mooi weer.
Check de buienradar op uw smartphone en geniet van het schitterende uitzicht en de verrukkelijke gerechtjes. A la Plancha is gesitueerd op het bruggenhoofd van de oude Willemsbrug aan de kant van het Noordereiland. Het is een initiatief van de Stichting Cultuurbrigade en 3 zakenmensen, die open staan voor een gedurfd experiment.

Willem de Klerk en Hans en Frank Mosselman. Een aantal bewoners  en bedrijven uit de buurt hebben als vrijwilligers hun steentje bijgedragen aan dit unieke buurtinitiatief. De productie ligt in handen van “Food For Thought”.

Chef-kok Rosalie van der Spek staat haar mannetje op culinair gebied en de verdere aansturing ligt in handen van de energieke en enthousiaste Basil Frankhuijsen. Zij werken met geweldige gemotiveerde mensen en kunnen improviseren.

De naam A La Plancha is geleend van de wijze waarop vele Spanjaarden hun vis op de plaat bakken/grillen. In Rotterdam heet de locatie bij het bruggenhoofd in de volksmond ‘de plaat”.
Nu ze per 15 oktober ‘de plaat gaan poetsen’ hopen de fans van het restaurant op een terugkeer in 2015.

Klik hier voor meer informatie en neem ook eens een kijkje op Facebook pagina van A la Plancha.

Schmidt Zeevis Rotterdam - A La Plancha Schmidt Zeevis Rotterdam - A La Plancha

Restaurant Duc de Bourgogne in Brugge
Eten en slapen bij de Hertog

Schmidt Zeevis Rotterdam - Duc de BourgogneHet  schitterend gelegen historisch monument anno 1648  midden in het centrum aan het Huidevettersplein  met aan de achterzijde een fabuleus uitzicht op de Reie, is al eeuwen een ‘place to be’ in Brugge . In bezit van een adellijke familie uit Brugge. De eerste naoorlogse uitbater, Maurice De Clerck , heropende het in 1947 onder de naam ‘Duc de Bourgogne’.

Het restaurant schakelde resoluut over op de Franse keuken en de gasten konden eveneens genieten van De Clerck’s hobby: schilderijen. Meer dan 212 werken, waaronder Claude Monet, Édouard Manet, Edgar Degas, Amedeo Modigliani en vele andere kunstenaars. 

In 1966 ging De Clerck met pensioen en nam de familie Van de Vijver hun intrek in de ‘Duc’. Jozef van de Vijver , de patriarch van de familie, heeft het naar de top van het culinaire gebeuren  opgestuwd.

Duc de Bourgogne werd synoniem voor gastronomie. In 1987 trok Willy zich terug en gaf het in handen van schoonbroer en zuster Paul en Thérèse Grobet- Van de Vijver. Thérèse Van de Vijver is samen met haar dochter eigenares geweest tot december 2010.

De vooraanstaande horecafamilie De Vadder-Calleeuw heeft sindsdien de teugels in handen. Deze familie is zowat de grootste horecaspeler van de Brugse regio.

Chefkok Poppe Benny zwaait  al 15 jaar de scepter in de keuken en heeft daarvoor in heel wat gerenommeerde zaken  in België en Frankrijk zijn culinaire sporen verdiend. Er wordt nog steeds top gekookt. De zwarte brigade verstaat de kunst om het de gasten op een voortreffelijke wijze naar de zin te maken.

Bart Lobbestael heeft in Londen de butler opleiding gedaan en dat is te merken. Zijn collega Christian Noterdaeme viert op 1 juli 2015 zijn 40ste jubileum. Hij kent alle anekdotes uit de eerste hand en maakt onderdeel uit van de inventaris.  Hij is zeker niet stoffig, alhoewel het interieur best eens een make-over zou kunnen gebruiken. Zonder de grandeur van weleer te verliezen.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Duc de Bourgogne
Schmidt Zeevis Rotterdam - Duc de Bourgogne Schmidt Zeevis Rotterdam - Duc de Bourgogne

Een zwoele Rotterdamse zonsondergang op het nhow terrace

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nhow TerraceEerder hebben we de open keuken van chef-kok Cock Zeij belicht met zijn mooie gerechtjes uit de a la carte kaart en de onvolprezen ‘dishes van de chef’ met elke week uitgekiende samenstellingen van 4 dishes als Chef’s keuze.

Begin van de zomer is ook het  rooftop terras open gegaan op de 7e verdieping. Een prachtig uitzicht over de rivier en Rotterdam en ’s avonds de zonsondergang meemaken met een heerlijk verfrissend drankje uit de Nhow BAR. Onlangs verkozen als: ‘Best Hotel Bar of Rotterdam 2014’

Vanaf 3 augustus zal op elke zondag in augustus een ‘Bloody Mary Sunday Afternoon’ worden gehouden.

Op Facebook wordt er al druk over gepraat:
Come and relax, enjoy and socialize. We offer flirtatious Bloody Mary’s, the best rooftop terrace in town, great music and a cosmopolic atmosphere’

Klik hier voor meer informatie.

20140725-nieuws-009 Schmidt Zeevis Rotterdam - Nhow Terrace

Kom dat proeven
Ede, Hoofdstad van de Smaak 2014
Food Unplugged

Schmidt Zeevis Rotterdam - Food unpluggedZaterdag 12 juli j.l. is het de Gemeente Ede gelukt om in samenwerking met
Food Inspiration een groot aantal culi’s en foodies bij elkaar te brengen op het voormalige Kazerne terrein.

De schijnwerpers werden gezet op FOOD UNPLUGGED

Met ‘onversterkt eten’ weer terug naar de basis. Alle deelnemers vanuit het hele land werd verzocht een lokaal product mee te nemen.

Wethouder Leon Meijer:
Ede als Foodstad is niet meer dan logisch. Kennis en innovatie, gezond eten en ambachtelijke producten: het is of wordt verweven in gemeentelijk beleid en komt terug in initiatieven vanuit de overheid. Zo is Ede aangewezen als vestigingslocatie van het World Food Center en is Ede gekozen tot Hoofdstad van de Smaak 2014”.

Deze dag was wederom weer goed voorbereid door het team van Hans Steenbergen en Arjan de Boer. De onverzettelijke en enthousiaste Anna de Wit van Food Inspiration maakte de dag met haar team tot een geweldige culinaire happening.

Dit was een warming-up van de vele leuke inspirerende activiteiten, die nog gaan komen met als hoogtepunt de Week van de Smaak, die van 27 september tot en met 5 oktober plaats vindt.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Food unplugged
Schmidt Zeevis Rotterdam - Food unplugged Schmidt Zeevis Rotterdam - Food unplugged

Oesterbar op het Leidseplein in Amsterdam
Oesters, oesters en nog eens oesters . . .
En nog meer verse vissoorten

Schmidt Zeevis Rotterdam - Oesterbar Leidseplein AmsterdamHet is inmiddels 75 jaar geleden, dat de Oesterbar zijn deuren opende op het Leidseplein in Amsterdam . Het liep storm. De Oesterbar was al snel de ‘PLACE TO BE’ voor de gegoede burgerij. Nu is het nog steeds een ‘PLACE TO BE’ voor een heel breed publiek. Vroegere gasten weten het visrestaurant nog steeds te vinden, zo ook de toeristen.

De huidige mede-eigenaar Ralph Woerde heeft ook nog een Restaurant Oud-Zuid in de Johannes Verhulststraat. Het geheim is geen concessies doen aan de kwaliteit van de producten en zorgen. Zo blijft het fileren aan tafel van een Noordzee tong een aangename verrassing voor de gasten. De keukenbrigade is razend snel met het openen van oesters.

Chefkok Björn Wester en zijn souschef Jan van Aalten begrijpen wat er van hen verwacht wordt. Vanuit hun passie blijven ze vernieuwen en is er een brede keus op de menukaart. De catch of the day en natuurlijk de onovertroffen Bouillabaisse vissoep volgens een recept uit Nice. (een omweg waard)

De schalen met zeetongen, kreeften, kingcrabben en de fruits-de-mer plateaus worden aangedragen door het team van de Maître/sommelier Benno Kersten en Anne Engel.

Maarten Riebeek en Elvira Wieman hebben maar een half woord nodig om de gasten op hun wenken te bedienen. De inrichting van het restaurant is onlangs gerestyled met het behoud van de prachtige tegeltableaus aan de wanden, die van historische waarde zijn.

Er kunnen 52 gasten vertoeven + nog 44 op DE EERSTE, de ruimte voor Private Dining en Meeting. Van maandag t/m zondag geopend van 12:00 tot 23:00 uur.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Oesterbar Leidseplein Amsterdam Schmidt Zeevis Rotterdam - Oesterbar Leidseplein Amsterdam Schmidt Zeevis Rotterdam - Oesterbar Leidseplein Amsterdam

Daar bij de waterkant...
Viskantine aan de Cool
Het heerlijke zomergevoel

Schmidt Zeevis Rotterdam- Viskantine aan de CoolNu het er steeds meer op gaat lijken, dat we op een heerlijke zomer kunnen rekenen,  ziet eigenaar/chefkok Marcel Beijerling van Restaurant De Machinist het wel zitten met zijn initiatief van een Viskantine met terras aan de Cool. De locatie ligt pal achter het gebouw, waarin ook zijn Restaurant De Machinist is gevestigd.

Het initiatief is ook mee ingegeven om de buurt te betrekken in eenvoudige culinaire visgerechten tegen een Spaanse prijs. De culturele en culinaire activiteiten vinden voortdurend plaats op deze locatie.

Let op de komende mossel-en kreeftenweken.

De viskantine is bij mooi en droog weer geopend vanaf 17:00 uur. Op zondag vanaf 12:00 uur. Er is geen menukaart. Maar op het schoolbord staat het ‘aanbod van de dag’ gekalkt.

Gefrituurde ijsvisjes, dopgarnalen met mayonaise, vissoep, sardines, zwaardvis of een hele kabeljauw voor twee op een grote schaal met kop en staart.  Elke dag de vangst van de dag. Ook een stukje vlees is mogelijk.

Vier de zomer! Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam- Viskantine aan de Cool Schmidt Zeevis Rotterdam- Viskantine aan de Cool
Schmidt Zeevis Rotterdam- Viskantine aan de Cool Schmidt Zeevis Rotterdam- Viskantine aan de Cool Schmidt Zeevis Rotterdam- Viskantine aan de Cool Schmidt Zeevis Rotterdam- Viskantine aan de Cool

Alle Lof voor  Grand Café-Restaurant Brussels Lof

Schmidt Zeevis Rotterdam - Brussels Lof - Carlo van AstHet zit al in de naam Brussels Lof. Toen eigenaar/gastheer Carlo van Ast de naam voor het Grand Café -Restaurant bedacht kwam het spontaan bij hem op. Hij had een associatie met witlof uit zijn jeugd. Mooie blanke stronken en toegedekt met blauw papier om de kwaliteit te behouden. En kwaliteit is het woord, waardoor hij  voortdurend gedreven wordt. Deze passie weet hij over te dragen op zijn culinaire team.

Het enthousiasme, waarmee de gasten worden bejegend  heeft zo zijn uitwerking. Veel terugkerende gasten, die zich thuis voelen en vol lof zijn over de verrassende culinaire creaties op het bord of plank. De kaart heeft veel te bieden.

Het keukenteam bestaat uit Safarell Wennekes, John Velders, Tom van Beek, Chris Coppen. De gastvrouwen aan tafel zijn Annemarie Heijman en Angelique Spanjersberg.

Het bedrijf is genomineerd als beste leerbedrijf. Ook Rob Geus heeft er zijn keurmerk  ‘De Keus van Geus’ opgeplakt vanwege de maximale hygiënische aanpak.

Ridderkerk mag trots zijn op zo’n Grand Café Restaurant. Eveneens runt Carlo van Ast een Cateringbedrijf  Maison Blanche, waar veel bedrijven en particulieren een op en top verzorgd evenement of party kunnen laten samenstellen.

Niets is te gek en de kwaliteit is zoals verwacht mag worden ook altijd top.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Brussels Lof Schmidt Zeevis Rotterdam - Brussels Lof

Schmidt Zeevis Rotterdam - Brussels Lof Schmidt Zeevis Rotterdam - Brussels Lof Schmidt Zeevis Rotterdam - Brussels Lof Schmidt Zeevis Rotterdam - Brussels Lof

Koninklijke Haringparty
Haringhappen op het bordes van Paleis het Loo

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hollandse NieuweMet een zonnetje aan de hemel, een orkest aan je voeten in de tuin en uitzicht op de fraai aangelegde paleistuinen en dan in de watten gelegd worden met drankjes en hapjes. En ook niet onbelangrijk: een geanimeerd gezelschap binnen handbereik om mee te netwerken.

Dat is precies wat de organisatie van deze haringparty voor ogen heeft. Trees de Brouwer heeft al ruime ervaring met het organiseren van haringparty’s en de samenwerking tussen Between Business en bijpassende participanten zorgen voor een top evenement.

De tentoonstelling van prinses en stijlicoon Grace Kelly gaf het geheel nog een extra koninklijk tintje. En natuurlijk de Koninklijke haring van Schmidt Zeevis.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Koninklijke Haringparty Schmidt Zeevis Rotterdam - Paleis 't Loo
Schmidt Zeevis Rotterdam - Koninklijke Haringparty Schmidt Zeevis Rotterdam - Koninklijke Haringparty Schmidt Zeevis Rotterdam - Grace Kelly

Na flaneren op de boulevard
Dineren bij OCEANS op het Kurhausplein

Schmidt Zeevis Rotterdam - Oceans SquareDe nieuwe vestiging van OCEANS Square op het Kurhausplein (of Gevers Deynootplein 129) in Scheveningen heeft allure. Het interieur is doordacht en biedt de gasten de gelegenheid om in contact te komen met andere gasten of zich af te zonderen in een cosy zitje.

Buiten op het overdekte en als het nodig is op het verwarmde terras of binnen met uitzicht op de gezellige hectiek van de open keuken of de kunsten van de barman. De kaart geeft vele suggesties om te genieten in dit visrestaurant.  Natuurlijk is er ook wat te kiezen voor de vleesliefhebbers.

De mooie creaties met sashimi en/of sushi ’s spreken zeer aan. De sushi kok heeft er mooi werk van gemaakt. De gerechten Sashimi Hamachi OceanStyle of de Oceans Delight  zijn zeker aan te bevelen.

Eten is hier dineren. De slogan: Beleven, delen en genieten.

PS Op 14 juni wordt het Beachhouse aan het strand officieel geopend. Strandweg 32. Zorg, dat u er bij bent.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Oceans Square
Schmidt Zeevis Rotterdam - Oceans Square Schmidt Zeevis Rotterdam - Oceans Square

Rollende Keukens rukken op

Schmidt Zeevis Rotterdam - Rollende KeukensOp festivals kom je ze steeds meer tegen, de rijdende keukens waar bijzondere snacks worden verkocht, zoals zelfgemaakte worst of vegetarische gyros. Je vindt er culinaire hoogstandjes tussen. Op het jaarlijkse evenement in Amsterdam op het terrein van de Westergasfabriek komen culinaire ondernemers samen. Meer dan honderd tot eettent verbouwde campers, dubbeldekkers, busjes en brommers serveren pizza’s, verse soepen, verfijnde visgerechten, smoothies en veel meer lekkers.

Het publiek geniet zichtbaar van de culinaire hoogstandjes in de zon of tijdens een filmvertoning in de open lucht. Elk voorjaar keert Het Weekend van de Rollende Keukens terug naar de Amsterdamse Westergasfabriek. Alle smulpapen kunnen zich van 28 mei tot en met 1 juni 2014 weer verzamelen voor de zevende editie van het mobiele eetfestijn!

Amsterdam zou dit ook in het stadsbeeld willen terugzien naast de haringkarren, ijsverkopers, hotdogkramen. Amsterdam start een proef om het publiek meer keus te bieden.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Rollende Keukens
Schmidt Zeevis Rotterdam - Rollende Keukens Schmidt Zeevis Rotterdam - Rollende Keukens

Streekrestaurant De Pronckheer in Cothen
‘Proeven is beleven’

Schmidt Zeevis Rotterdam - De PronckheerBij het streekrestaurant De Pronckheer in Cothen kun je wel van continuïteit spreken. Al bijna 20 jaar runt chef-kok Arjan Smit op zijn eigen wijze dit zeer gewaardeerde establishment. Ooit (1893) was het een oude paardentramhalte.

Nu kun je er lunchen en dineren volgens de Nieuwe Nederlandse Keuken met volop lokale culinaire verrassingen. ‘Proeven is beleven’ is het motto van Arjan Smit. En dat is te herleiden naar de top ingrediënten, die gebruikt worden. Ze bakken het brood zelf en maken de patisserie. Zelf worst en paté maken en het wild van een jager. Groente en kruiden uit de moestuin en de kool voor het maken van de huisgemaakte zuurkool.

Wij werden getipt door een trouwe klant, die wegloopt met dit restaurant.
De filosofie van de chef-kok Arjan Smit spreekt hem erg aan. ‘De smaak van vroeger, die vindt je hier terug. Streekgebonden en volgens het regionale seizoen. Heerlijk dat zelfgebakken speltbrood. Wij aten daar posteleinsalade met rosbief en preskop van zwaan, hazelnoten crunch en een kombucha dressing. Een vissoep van gerookte paling en polderkreeft. Langzaam gegaarde ribeye van het MRIJ rund met gebakken wilde spinazie, asperges en rozemarijn saus. En als afsluiter een plankje in levenswater geaffineerde kaas met flätbröd. Chapeau voor de chef en ook de gastvrouw Inge Stolk verdient een groot compliment.’

Het huiskamerrestaurant biedt  plaats aan 25 personen. In de serre een grote tafel voor 14 personen en een ovale tafel voor 17 personen in de antiek ingerichte salon. Voor de liefhebbers is er op zondag 6 juli 2014 de aanschuiftafel (meer dan 100 personen) onder de hoge stammen in de nabij gelegen kersenboomgaard  van de Kromme Rijnstreek. Met 45 soorten kersen. De Rijnstreek kunt u ook ontdekken via een tochtje met een Canadese kano langs kastelen en authentieke boerderijen. Een picknickmand mee voor onderweg en uw dag kan niet meer stuk. Of voelt u meer voor de workshop distilleren.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - De Pronckheer
Schmidt Zeevis Rotterdam - De Pronckheer Schmidt Zeevis Rotterdam - De Pronckheer

Op zoek naar het wauw effect
110 Foodpioneers op trendtour in Londen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Yotam Ottolenghi en Sami TamimiShoot my Food heeft opnieuw een trend tour samengesteld, ditmaal in Londen, waar de Foodpioneers hun hart kunnen ophalen. Maar liefst 99 interessante ‘hotspots’  staan er op het programma voor de Foodpioneers, die op 12 mei Londen aandoen om geïnspireerd te worden door de nieuwste trends. Grofweg ingedeeld in vier interessante richtingen:

 1. Coffee, Bakery & Treats Retail Locations.
 2. Fast Casual Healthy Lifestyle
 3. Gourmet Burgers The New Rough Casual Dining
 4. Healthy Lifestyle, Welcome to Fusion, Neo Brasserie.

De verschillende deli’s van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi moet je daar zeker gezien hebben. Zij maken enorme furore met de vijf locaties in Londen, maar ook met de vele kookboeken, die enorme bestsellers blijken te zijn. O.a. Ottolenghi, The Cookbook classic, Plenty en Jeruzalem. Er zit een prachtig verhaal achter deze bijzondere ondernemers met vernieuwende maar toch relatief eenvoudige gerechten.

Zie het interview in Vrij Nederland: Klik hier.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi
Schmidt Zeevis Rotterdam - Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi Schmidt Zeevis Rotterdam - Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi

Under Construction
Restaurant OCEANS in Scheveningen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Preshaan GangapersadsingEind mei komt het nieuwe restaurant OCEANS, aan het Kurhausplein in Scheveningen gereed. OCEANS heeft al een zusje in de vorm van een  strandtent of Beach House aan het Noordzee strand. Daar kunnen gasten al vanaf half maart terecht om te genieten van strand, zee, mooie gerechtjes en bijzondere drankjes.

Mede-eigenaar Preshaan Gangapersadsing wacht nu op de speciale constructies van een aantal enorme parasols op het ruime terras, die mede het gezicht gaan geven aan het nieuwe restaurant. Over de inrichting van het restaurant is goed nagedacht om de gast een bijzondere beleving te bezorgen. Om de beleving van de gasten te vergroten worden ze eerst  aan de grote bar - midden in de zaak met plaats voor 50 gasten - ontvangen, waar de gasten het geheel kunnen overzien. Een openingsdrankje en hapje zorgen ervoor dat het een bijzondere avond wordt.

Het dineren vind plaats in de gezellige halfronde zitjes in het restaurant. In plaats van een hapje eten wordt het een avond uit eten. Er is een open keuken en er zijn ramen gemaakt in de koelcel, waar de mooie verse producten geshowd kunnen worden.

Chef-kok John van de Put, die de culinaire scepter zwaait over beide zaken staat garant voor de continuïteit. In iedere zaak zorgt de souschef voor het reilen en zeilen in de keuken. De nadruk ligt op vis, waarmee OCEANS zich zal onderscheiden van andere horeca. Er wordt gemikt op het middelhoog tot het luxe niveau. Met 210 zitplaatsen. We kunnen niet wachten!

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Oceans
Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Oceans Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Oceans

John Gebuis, de nieuwe chef-kok, met een nieuwe kookstijl aan de slag bij Restaurant Fifteen

Schmidt Zeevis Rotterdam - John GebuisJohn Gebuis heeft niet lang hoeven nadenken toen hem een nieuwe baan werd aangeboden bij Restaurant Fifteen in Amsterdam. Hier ligt de extra uitdaging met een dubbele missie. De laatste vijf jaar heeft John Gebuis op het hotelschip de ss Rotterdam gewerkt.

Hij heeft deze nieuwe uitdaging met graagte aangenomen. Met een professioneel team: 2 souschefs, 5 chefs de parties en 2 leerlingen zullen ze het restaurant runnen en tegelijkertijd een opleidingstraject aanbieden aan 3 groepen van 15 gemotiveerde jongeren, die de kans krijgen hun leven een nieuwe wending te geven. Zij zullen die een jaar lang ‘on the spot’ van het vak zullen leren.  In een jaar 8 maanden praktisch leren afgewisseld met fieldtrips en 4 maanden stage. Dit conform de opzet en condities, die Jamie Oliver voor ogen heeft. Fifteen Amsterdam laat zich inspireren door de volgende drie kernwoorden: simpel, sophisticated, sociaal.

Op het menu zijn veel lokale, duurzaam geproduceerde ingrediënten van de allerbeste kwaliteit te vinden. De nieuwe kookstijl is mediterraans met een Hollandse inslag. John Gebuis heeft het horecavak en het communiceren met de paplepel binnen gekregen. Met een vader in het reclamevak en een moeder, die de scepter zwaait in een Zuid-Amerikaans/Italiaans restaurant. Hij heeft zijn ervaringen verder opgedaan bij de Hoefslag in Bosch en Duin, Het Hofke van Bazel en 5 jaar als chef-kok op de ss Rotterdam. In restaurant Fifteen is iedereen welkom en is er voor ieder wat wils te vinden.

Aan de kwaliteit zullen geen concessies worden gedaan. Op de nieuwe kaart overzichtelijk keuze uit 5 voorgerechten, 5 tussengerechten en 5 hoofdgerechten. John Gebuis kan zich hier uitleven met zijn culinaire passie en daarnaast met zijn team de leergierige leerlingen de kneepjes van het vak aanleren.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Fifteen Amsterdam
Schmidt Zeevis Rotterdam - Fifteen Amsterdam Schmidt Zeevis Rotterdam - Fifteen Amsterdam

Nhow Bar Kitchen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nhow Bar KitchenUnieke plek op de 7e verdieping
Het  interieur van het restaurant van Nhow in het spiksplinternieuwe gebouw ‘De Rotterdam’ heeft een strak en stoer design. Het wordt door het publiek omschreven als minimalistisch en modernistisch met veel zichtbaar beton.

Urban Culture
Met de term ‘urban culture’ is het geheel samen te vatten. Een prachtig uitzicht met in het gebouw veel natuurlijk daglicht. Het restauratieve gedeelte met de toepasselijke naam BAR KITCHEN nodigt uit om met vrienden te genieten van de dishes van de chef.

De open keuken van Chef-kok Cock Zeij heeft direct zicht en contact met de gasten. Elke week worden er 4 dishes samengesteld als Chef’s keuze. A la carte is er ook volop keuze uit mooie kleine gerechtjes, die met zorg en de beste ingrediënten zijn samengesteld. Ontbijt, lunch en diner.

De sfeer is er werelds.
Het nieuwe concept: het lifestyle merk van NH Hoteles is eerder toegepast in Milaan en Berlijn. Ligt de combinatie in Milaan op Fashion. In Berlijn is die er met muziek. In Rotterdam is er gekozen voor Dutch Art & Design. Kunst van Nederlandse grootheden, van avant-gardische kunstbewegingen tot cross media, zoals fotografie, architectuur en industrieel design.

Onder het motto ‘Elevate Your Stay’  blijft u zich verbazen. Trek de wijde wereld in voor de andere bijzondere locaties van Hhow in Berlijn en Milaan.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nhow Bar Kitchen
Schmidt Zeevis Rotterdam - Nhow Bar Kitchen Schmidt Zeevis Rotterdam - Nhow Bar Kitchen

Wilde Wieren uit de Oosterschelde

Schmidt Zeevis Rotterdam - ZeewierDoor het ‘wild snijden’ van Jan Kruijsse wordt vers zeewier beschikbaar voor de Nederlandse chefs. De wieren worden op bestelling voor u gesneden.

Nationaal Park de Oosterschelde is een natuurgebied met zeer goede waterkwaliteit. Het resultaat is het meest zuivere zeewier, in het wild gesneden. En kwalitatief beter dan gezouten of gedroogd zeewier.

Het gebruik van zeewier wordt vaak geassocieerd met de Japanse keuken. Wat veel mensen niet weten is dat er ook in Europa een lange traditie op het gebied van zeewieren is. Zeewieren zijn juist prima inzetbaar in de Franse en Nederlandse keuken. Denk hierbij aan stamppot, salade, of kort gestoofd.

Spoel het zeewier in zoutwater, +/- 8% zout, om eventuele oneffenheden te verwijderen.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeewier

Visdraadwier

Vers gesneden, uit de Oosterschelde
Doosje van 250 gram

Seizoen:

Bij zachte winter het jaarrond.

Smaak:

Krokant en licht zilt.

Bereidingswijze:

Rauw houden. Kan al la minute besprenkeld worden met citroensap.

Combineren met:

Mooi krokant bij romige crème, flan of puree.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeewier

Wakaméwier

Vers gesneden, uit de Oosterschelde
Doosje van 500 gram

Seizoen:

Van mei tot juni. Dit zeewier groeit als de water temperatuur onder de 15°C is. Daarna verdwijnt het.

Smaak:

Nootachtig aroma en minerale smaak.

Bereidingswijze:

Zeer geschikt om vis mee in te pakken en vervolgens in de oven te garen.

Combineren met:

Vis met een stevige smaak. Probeer ook eens samen met chocolade.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeewier

Zeeslawier

Vers gesneden, uit de Oosterschelde
Doosje van 500 gram

Seizoen:

Juni tot december.

Smaak:

Mals en zacht, licht zilt. De smaak heeft iets weg van spinazie of wittekool.

Bereidingswijze:

Rauw aanmaken met olijfolie of kort stoven of blancheren. Ook prima geschikt om vis mee in te pakken.

Combineren met:

Schaal en schelpdieren.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeewier

Japans bessenwier

Vers gesneden, uit de Oosterschelde
Doosje van 500 gram

Seizoen:

Van april tot november.

Smaak:

Pittige zeewier smaak.

Bereidingswijze:

Blancheren, stoven of als tempura.

Combineren met:

Aardappel en vis. De stevige smaak vraagt om een combinatie met andere stevige smaken.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeewier

Zee-Eikwier

Vers gesneden, uit de Oosterschelde
Doosje van 500 gram

Seizoen:

Jaar rond verkrijgbaar.

Smaak:

Zilt en nootachtig. Vrij stevig, wordt zachter bij verhitting.

Bereidingswijze:

Koken of als chips door te bakken in de oven samen met olijfolie en sesamzaad.

Combineren met:

Sojasaus en groenten gerechten die een nootachtige toevoeging kunnen gebruiken.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeewier

Roodhoorntjeswier

Vers gesneden, uit de Oosterschelde
Doosje van 500 gram

Seizoen:

Van juli tot december.

Smaak:

Fruitige smaak. De structuur doet denken aan zeekraal.

Bereidingswijze:

Rauw verwerken, kort stoven of frituren in tempura. Gedroogd en als poeder een super zoutvervanger. Geeft een rode kleur af.

Combineren met:

Zeer veel combinaties mogelijk, zowel hartig als zoet.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeewier

Iersmoswier

Vers gesneden, uit de Oosterschelde
Doosje van 500 gram

Seizoen:

Van juli tot oktober, in kleine hoeveelheden beschikbaar.

Smaak:

Zonder bereiding is Iersmos vrij hard. De smaak is zilt.

Bereidingswijze:

Koken om als bindmiddel te gebruiken. De bindende stoffen lossen op in het water. Ook als chips te frituren.

Combineren met:

Te gebruiken in pudding of aspic.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeewier

Codium

Vers zeewier uit Spanje, ook wel viltwier
Doosje van 250 gram

Seizoen:

Jaar rond verkrijgbaar.

Smaak:

Zeer mooie en aromatische smaak. Vlezige buisvormige stengels.

Bereidingswijze:

Rauw of kort gestoofd. Ook te verwerken tot ijs, olie of poeder.

Combineren met:

Voorgerechten met oester of bijvoorbeeld tartaar van zeebaars.


Restaurant & Theehuis De Dames
Rust, Ruimte en Groen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant & Theehuis De DamesLangs de Hollandse IJssel, net buiten Rotterdam (Nieuwerkerk aan den IJssel), is de voormalige steenplaats van 'Steenoven De Olifant' omgevormd tot 'Leefgoed de Olifant'. Een plek in de randstad met Rust, Ruimte en Groen, waar men terecht kan voor eten, drinken, vergaderen en logies, én waar van tijd tot tijd exposities, concerten en kleinkunst voorstellingen worden gehouden.

Begin jaren '70 is de Steenoven omgebouwd tot woonhuis door Ir. Sipkema onder architectuur van Gunnar Daan. In deze huislijke omgeving van Steenoven de Olifant organiseert Sipke Nieuwenhuis met zijn team ook de exposities en voorstellingen.

De wagenschuur op het terrein is verbouwd tot 'Restaurant & theehuis De Dames'. Hier vinden de bezoekers van het Leefgoed en passanten een aangenaam verblijf.

Op het Leefgoed staat de voormalige tuindersschuur ‘De Beer'. Deze schuur biedt nu ruimte om te verblijven met een eigen gezelschap, bijvoorbeeld voor een training, workshop of vergadering. Naast het restaurant is een nieuwe schuur gebouwd als vergaderruimte ‘De Plaets’ voor ca. 10 personen. Overnachten kan in Blokhut ’t Slaepie.

Op de gevarieerde menukaart staan verse producten van goede herkomst. Of genieten van  heerlijke biologische koffie, appelgebak, thee, wijn en Gulpener bier.

De rust en de ruimte, samen met een goede kwaliteit, maken De Dames tot een stukje puur leefgenot in de toch al zo drukke Randstad. Ze zien u graag komen op het mooie Leefgoed de Olifant, de schitterende achtertuin van Nieuwerkerk aan den IJssel.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant & Theehuis De Dames Schmidt Zeevis Rotterdam - Leefgoed de Olifant Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant & Theehuis De Dames

De Prins van Terbregge

Schmidt Zeevis Rotterdam - De prins van TerbreggeNu het voorjaar echt gaat doorzetten en het zonnetje zorgt voor een aangename temperatuur, zitten de terrassen weer vol met mensen met een vrolijk gezicht.

Restaurant De Prins van Terbregge ligt ideaal aan het riviertje De Rotte op één van de mooiste locaties in Rotterdam met een gezellig terras. Simon Wijers heeft het de afgelopen 8 jaar uitgebouwd tot een waar restaurant, waar gasten kunnen genieten van de creaties van het culinaire team.

De jonge chef-kok Antoine Schweig en zijn sous-chef Tim Berkhout zijn aan elkaar gewaagd om hun culinaire talenten te vertalen naar het bord. Simon Wijers adviseert de gast voor een passende wijn-spijs combinatie. Alle wijnen kunnen per glas besteld worden. Chef-kok Antoine Schweig heeft zijn opleiding onder meer genoten bij Jamie Oliver’s leermeester Theo Randall in Londen.

Één van de gerechten op de kaart heeft het culinaire team onlangs voorgeschoteld voor de gasten aan tafel van de talkshow van Business Class:

 • krokant gebakken zeebaars met coquilles St. Jacques, een appel-caviaar, mini bietjes en oesterblad.

Oesterblad is een gekweekte plant (vergelijkbaar met bijvoorbeeld zeekraal en lamsoor) waarvan de blaadjes naar oester smaken. Ook geschikt voor vegetariërs.

De Prins van Terbregge is zeven dagen per week open voor lunch en diner.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - De prins van Terbregge
Schmidt Zeevis Rotterdam - De prins van Terbregge Schmidt Zeevis Rotterdam - De prins van Terbregge

Wel eens koffie ‘gegeten’?
FG Foodlabs

Schmidt Zeevis Rotterdam - FG Food RestaurantAfgelopen januari heeft Francois Geurds zijn tweede zaak geopend in Rotterdam:
FG Foodlabs. Daar heeft hij alle ruimte om nieuwe technieken te testen en nieuwe apparaten te ontwikkelen voor andere bereidingswijzen.

François doet dit in samenwerking met Danny Dukers, onderwijsmanager van de Hogeschool Leiden. FG Food Labs biedt ruimte voor 36 couverts. Er kan uitgebreid gedineerd worden, maar gasten kunnen ook terecht voor slechts één of twee gerechten. De zaak zal zeven dagen per week geopend zijn, ook voor lunch.

Francois Geurds over FG Foodlabs:
“Met FG Food Labs verken ik grenzen. Op zoek naar hoe raak een smaak eigenlijk getroffen kan worden. Hoe puur een ingrediënt kan zijn. Wat het precies is dat die ene, speciale herinnering terugbrengt. Ik wil kijken hoever ik met bereidingswijzen gaan, hoe ik het allerbeste uit producten kan halen. We hebben een intieme en industriële plek gemaakt, middenin het trendy, nieuwe hart van Rotterdam. We breken finaal met gevestigde ideeën over achtergrondmuziek en inrichting. Hier destilleren we atmosfeer.

Als voorportaal van FG Restaurant is Food Labs een eigengereide hotspot waar ideeën worden geboren. Maar boven alles creëer ik hier, samen met een fantastisch team, een grenzeloze restaurantervaring. Elke dag weer.
Mind The Gap!”

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - FG Food Labs Schmidt Zeevis Rotterdam - FG Food Labs

Italiaanse invloeden op het culinaire bolwerk Fortezza in Hellevoetsluis

Schmidt Zeevis Rotterdam - bolwerk FortezzaDe vesting Hellevoetsluis is in het begin van de 17e eeuw aangelegd om de oorlogs- en handelshaven te versterken. De door Piet Hein buit gemaakte zilvervloot is hier aan wal gebracht. In 1798 werd er een zeesluis en een droogdok door Jan Blanken aangelegd. Hellevoetsluis was de marinebasis van de Admiraliteit van de Maeze.

Het voormalige pomphuis van het droogdok aan de Brielse Poort is een onderdeel van de Vesting Hellevoetsluis. Er zijn nog steeds pompen in het souterrain van het pomphuis, die nog steeds dienst doen om het water in het naast gelegen droogdok in of uit te laten stromen. De rest van het gebouw is ingericht als restaurant (culinair bolwerk) met de stoere Italiaanse naam FORTEZZA. De Italiaanse keuken is hier favoriet en de twee chefs Niels de Witte en William Dolsma zijn op oorlogssterkte om het hun gasten naar de zin te maken.

Er is in het fraaie gebouw volop ruimte voor feesten en bedrijfsbijeenkomsten.
Een jaar geleden zijn de twee eigenaren Sjoerd van Wolferen en Kevin Makkus hun avontuur begonnen in deze bijzondere locatie. Het ligt er geweldig mooi in de Vesting aan het water, waar nu vele luxe jachten liggen of langs komen. Vanuit het restaurant of het terras op het water hebben de gasten een prachtig uitzicht op de levendige jachthaven en de mooie historische gebouwen.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - bolwerk Fortezza
Schmidt Zeevis Rotterdam - bolwerk Fortezza Schmidt Zeevis Rotterdam - bolwerk Fortezza

Wie niet weg is wordt KWIEZIEN

Ieder gerecht is een kleine smaakverrassingSchmidt Zeevis Rotterdam - Kwiezien
De Delistraat  in de wijk Katendrecht wordt door de Culi’s steeds meer ontdekt als een culinaire walhalla.  Er is zelfs een theatertje met de naam Walhalla.  Met het cozy restaurant Kwiezien hebben de eigenaren Remco Ramp en zijn culinaire partner Karin Muires lef getoond om te starten in deze wijk  in opkomst. Net zo verrassend als de naam Kwiezien zijn de gerechtjes, waarmee ze hun gasten in de watten leggen. Zij noemen zich ‘vakidioten’ en met hun team Jurren, Dennis en Micha bereiden ze in de open keuken alles vers.

In het restaurant voelt het al goed, voordat je zelfs je eerste hap hebt genomen.  Er heerst een prettige sfeer. En dat is een goed begin. Er is een menukaart met 16 tot 20 gerechten, waaruit gekozen kan worden. Het team, die al die culinaire creaties aan tafel brengen zijn Monique, Jeroen en Léon of Fokke, Jaap, Mitch en Robin.

Er is een 3 gangen menu (voor de kleine eter); een 4 gangen menu (voor de normale eter) en een vijfgangen menu (voor de grote eter). Elk gerecht kost € 9,00. In het passende wijnarrangement kan nog eens gekozen worden tussen een ‘halve glazen’ arrangement of een ‘hele glazen’ arrangement. Bijna allemaal open wijnen.

Bij IENS kom ik veel positieve reacties tegen met hoge waarderingen. Eén daar van wil ik de lezers niet onthouden:

Liefde voor alle facetten van het vak! Kort maar bondig is dat de indruk die het restaurant geeft. Het volledig bezette restaurant wordt bestierd door twee in de bediening en twee in de keuken met een hulp. Vriendelijk en vlot wordt met veel kennis en kundigheid geadviseerd, geïnformeerd en geserveerd.  Een ieder is constant bezig, loopt nooit met lege handen en dat alles zonder gehaast over te komen of te weinig aandacht voor de klant. De gerechtjes zijn alle origineel, goed van smaak en zonder teveel opsmuk gewoon lekker. Er worden mooie wijnen met een goed verhaal geserveerd, waarbij je voelt en proeft dat de sommelier zich er echt in verdiept heeft en enthousiast is. Het is geen restaurant voor een snel hapje. Een vier- of vijf gangen menu is een “avondvullend programma”, waarbij we geen moment een te lange of te korte periode tussen de gangen hebben gehad. Na afloop van het eten, hebben we nog een geanimeerd gesprek met de chef gehad: Menig restaurant zou willen zo’n bevlogen chef te hebben.  En dat alles voor een zeer schappelijk bedrag aan het einde van de avond. Ik heb mijn korte lijstje van favorieten kunnen uitbreiden: TOP!

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Kwiezien
Schmidt Zeevis Rotterdam - Kwiezien Schmidt Zeevis Rotterdam - Kwiezien

Nieuw concept C.E.O. valt in de smaak
Baas boven baas

Schmidt Zeevis Rotterdam - Sharon Kars - Baas van het VleesEen tweede zaak beginnen om risico te spreiden in deze nieuwe tijd is een enorme uitdaging. Als je al een goedlopende tweesterren restaurant runt zoals Mario Ridder met de Zwethheul, dan moet je wel met iets bijzonders komen.

En dat hebben ze gedaan.
Sharon Kars
, partner van Mario en mede-eigenaar en gastvrouw van het nieuwe concept “C.E.O. baas van het vlees” Ik doe het anders! We laten je op een andere manier puur en intens genieten van datgene dat op je bord ligt. Dat doen we uitermate servicegericht, met oog voor detail en net dat tikkeltje eigenwijs. Daar verras ik je graag mee, samen met onze complete brigade.’

Sharon: ‘Voor mij is C.E.O een mooie stap in mijn carrière. Na 5 jaar bij De Zwethheul sluit C.E.O voor mij naadloos aan bij mijn ambitie en passie. Vlees, wijn en kaas… mijn persoonlijke culinaire favorieten… Hier werk ik er elke dag mee.

‘Het is een zeer toegankelijke zaak geworden met absolute kwaliteit en pure no-nonsense’ vult Mario Ridder aan.  ‘Dat is waar het bij ons om draait… vlees! Smaakvol bereid met als uitgangspunt pure kwaliteit van Black Angus runderen afkomstig van de Creekstone Farms in Texas (Amerika). Hormoonvrij vlees, 100% gegarandeerd. In de laatste levensfase van de runderen zorgt een maïsdieet voor zeer mooie vetadertjes door het vlees. We serveren enkel de kwaliteit ’norm prime’… de hoogste marmering… de mooiste smaak!

Bij ’ons vlees’ gaat het ook om het bereiden.
De pure manier waarop we dat doen zorgt ervoor dat de smaak in het vlees optimaal tot zijn recht komt. We grillen maar liefst op een temperatuur van zo’n 1.300 graden Celcius. Het vlees schroeit daardoor van buiten razendsnel dicht en wordt als het ware ’gepoft’. Deze Amerikaanse grill, met de naam Broiler, zet net zoals wij een onvoorwaardelijke kwaliteitshandtekening onder het vlees dat u bij ons eet.,

Ook vis...? echt Waar…?
‘Tuurlijk… ook bij ons vis op de kaart! Alleen hebben wij die niet in onze koeling liggen en proberen wij u die niet aan te prijzen. Nee… u geeft aan waar u zin in heeft… één van onze chef-koks haalt met de scooter uw vis, helemaal vers.

Want de scooter staat voor de deur en Schmidt Zeevis ligt om de hoek.’

Schmidt Zeevis Rotterdam - CEO Baas over het Vlees Schmidt Zeevis Rotterdam - CEO Baas over het Vlees

Romantische  ambiance voor een culinaire beleving
Eten in een Paardenstal...

Schmidt Zeevis Rotterdam - Buitenplaats Amerongen - Bob Vermeer

Bob Vermeer manager van o.a. de Stallen van de Buitenplaats Amerongen.

De stallen van Buitenplaats Amerongen zijn gehuisvest in een van de vijf gebouwen die gebruikt worden als restaurant en voor allerlei bijzondere evenementen. Op 20 en 21 februari 2014 zijn ze het decor voor Het Kasteel Diner*, dat georganiseerd wordt door IENS en Vineyard.

Het kasteel zelf wordt als Museum gebruikt en wordt beheerd door de Stichting Kasteel Amerongen (eigenaar Stichting). Alle andere gebouwen worden commercieel geëxploiteerd  door Peter-Paul en Erika Swijnenburg. Zij zijn de ondernemers die het lef hadden om in samenwerking met de Stichting in 2006 alle gebouwen geschikt te maken en in te richten om te kunnen functioneren als locatie voor trouwerijen, vergaderingen, bijeenkomsten, kleine en grote feesten (van 2 tot 350 personen).

Elk feestje draagt op deze manier ook rechtstreeks bij tot het in stand houden van dit schitterende erfgoed. Vanaf 2006 is er jaarlijks een gebouw onder handen genomen om te restaureren en opnieuw in te richten. Eerst het Poortgebouw en de Orangerie en daarna het Koetshuis en het Zuidpaviljoen. In 2011 kwamen de Stallen voor exploitatie gereed. Er worden inmiddels jaarlijks zo’n 250 bijeenkomsten  georganiseerd met een uiterst gemotiveerd team van 30 professionals.

Het Kasteel Diner wordt tegelijkertijd ook gehouden op 2 andere locaties in het land. De Bel Etage van Kasteel Groeneveld en De Ridderzaal van het Muiderslot. Het is een complete avond uit met een leuke beleving vooraf, zoals een gidsentocht of rondleiding.

Schmidt Zeevis Rotterdam - De Paardenstal

De Paardenstal

Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld

Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Het Muiderslot

Het Muiderslot


Politici in de keuken met jonge mantelzorgers bij l´Atelier in Gulpen

Schmidt Zeevis Rotterdam - L'Atelier

Fotograaf: Al Rekko

Burgemeester Van den Tillaar
en Wethouder Piet Franssen van Gulpen-Wittem hebben kennisgemaakt met jonge mantelzorgers tijdens een kookclub in restaurant l’Atelier in Gulpen . De zogenaamde HotSpots is een initiatief van Steunpunt Mantelzorg in samenwerking met vier restaurants in de gemeenten Gulpen-Wittem en Vaals.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen of jongeren die (mee)zorgen voor een langdurig ziek of gehandicapt familielid. In Nederland draagt ongeveer 25% van alle thuiswonende kinderen of jongeren hun steentje bij aan deze mantelzorg. Voor deze jongeren is het belangrijk en erg leuk om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Een leuke en gemakkelijke manier om elkaar te leren kennen is in een keuken en gezellig aan tafel.

De kookworkshop in restaurant l’Atelier is alweer de vierde HotSpot. Eerder waren de jonge mantelzorgers (in de leeftijd van 12 tot 18 jaar) te gast bij Viva Laterne, Kasteel Wittem en Lodge 7. Dankzij de steun van deze restaurants zijn aan deelname geen kosten verbonden.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Viva Laterne

Viva Laterne

Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel Wittem

Kasteel Wittem

Schmidt Zeevis Rotterdam - Lodge 7

Lodge 7


John Halvemaan doet wat hij belangrijk vindt op een manier die hem past

Schmidt Zeevis Rotterdam - John HalvemaanPatron Cuisinier John Halvemaan, - van Restaurant Halvemaan in Amsterdam-Buitenveldert -  komt er graag voor uit dat hij zijn eigen koers vaart. Hij is voortdurend op zoek naar verrassende combinaties van ingrediënten. Hij kenmerkt zich door eigenzinnigheid, creativiteit en kwaliteit. Hij was al bezig zijn creaties op het bord allure te geven voordat de naam ‘signature dish’ bestond. Hij behoort tot de generatie chefs die geschiedenis heeft geschreven en dat doet hij nog steeds. Het afgelopen jaar stond bol van de ‘special days’ en zijn hemelse gerechten.

Waar haalt hij die drive en voortdurende nieuwsgierigheid naar nieuwe vindingen vandaan?
Dit jaar viert hij het 25 jarig bestaan van zijn Restaurant Halvemaan. Ook iets dat door zijn eigenzinnigheid tot stand is gekomen. Hij had de top al bereikt als chef van La Rive in het Amstel Hotel. Hij heeft heel wat heilige huisjes om ver moeten schoppen bij het journaille, dat zijn combinaties maar bizar vond. Zoals kreeft met vanille, tarbot met rode bietjes en steak tartare van oesters. Zijn collega’s kopieerden zijn creaties gretig.

Na zijn militaire diensttijd is hij bij Pierre Krans van Restaurant Rozenrust in de leer gegaan. Pierre Krans was de vroegere chef-kok van Prins Bernhard en Koningin Juliana . Eind zeventiger jaren (het tijdperk van de nouvelle cuisine) naar L’ Auberge in Amsterdam en dan zijn doorbraak als chef van La Rive.

Het organisatorisch gedoe van een groot hotel stond hem tegen. Het bestieren van een eigen restaurant samen met zijn vrouw Esther lonkte hem. Niet de minste architect Alex Bodon (bekend van zijn ontwerp voor de RAI en Apollo Hotel) liet hij zijn restaurant in het Park aan de Van Leijenberghlaan ontwerpen.

Daar kan hij al zijn energie kwijt in zijn kookkunsten. Niet alleen koken interesseert hem maar ook kunst. Dat is te zien aan de gevarieerde kunstobjecten in zijn restaurant, zelfs in de keuken. Hij is bezig een kookboek te maken waarin al deze kunst ook aan bod komt. John is een bijzondere man. Hij doet wat hij belangrijk vindt op een manier die hem past.

Er zijn een aantal bijzondere evenementen in aantocht. Handig om op de hoogte te blijven is het aanmelden op zijn nieuwsbrief via de website.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Halvemaan Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Halvemaan

Skrei in de Sky

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassJurgen en Patrick inspireren elkaar

Voor de talkshow van Business-Class heeft Jürgen de Boom chefkok/eigenaar van Restaurant de Olijfboom in Barendrecht zijn vriend/collega Patrick 't Hart, chefkok/eigenaar van Restaurant Zeezout in Rotterdam uitgenodigd om samen te koken voor de gasten aan tafel. Met als resultaat een schitterende culinaire creatie van Skrei kabeljauw in combinatie met suddervlees samen met diverse structuren van bloemkool.

De gasten waren onder de indruk en prezen het gerecht de hemel in. Sommelier Danny Prins van Zeezout heeft er voor deze gelegenheid een mooie stevige rode wijn bij uitgezocht: Lavigne Shiraz 2009 uit Zuid Afrika van het wijngoed Franszhhoek met ook een eigen verhaal. Na de persing wordt de wijn gedurende het productieproces positief beïnvloed door het ten gehore brengen van klassieke muziek.

Klik voor meer informatie op de afbeelding van het restaurant van uw keuze.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeezout
Schmidt Zeevis Rotterdam - De Olijfboom

What is nhow? nhow is now!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel nhowWhat is nhow? nhow is now!
Met deze kreet werd op 10 januari het gloednieuwe Lifestyle hotel nhow Rotterdam geopend in de gloednieuwe wolkenkrabber “De Rotterdam” aan de Wilhelminakade 137 in Rotterdam.

Na Berlijn (2010) en Milaan (2007) is nhow Rotterdam het derde hotel in de wereld en de eerste in Nederland met dit bijzondere concept. De Nederlandse architect Rem Koolhaas van het Bureau OMA heeft er iets bijzonders van gemaakt. Dat zijn we trouwens van hem gewend.

Het gebouw heeft 44 verdiepingen, waarvan 23 verdiepingen door het hotel in gebruik zijn genomen om hun gasten in 278 kamers te kunnen onderbrengen. In prachtige kamers met een schitterend uitzicht op het Waterfront. De sunset en/of sunrise view zullen de gasten zeker kunnen waarderen. NHow beschikt verder over 9 speciale ruimtes, die geschikt zijn of aangepast kunnen worden voor welk ‘event’ dan ook. Tot 250 personen. De creatieve staf is erop getraind om elk event tot iets bijzonders te maken.

Niet te missen is de BAR & KITCHEN, welke zeven dagen per week geopend is voor zowel lunch als diner en een prachtig uitzicht toont over de Erasmusbrug. In de zomer wordt daar een terras aan toegevoegd, waar men op een hoogte van 30 meter kan dineren en de zon onder ziet gaan.

De restauratieve voorzieningen zijn een verhaal apart. Daarvoor laten we binnenkort chef Cock Zeij aan het woord. (Wordt vervolgd)

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel nhow
Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel nhow Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel nhow

Rivierkreeft uit de polder!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nederlandse EcrevisseDit exotische beestje scharrelt in het Groene Hart in de wei tussen schapen en koeien. Hij kruipt door kleine slootjes. Leeft in gangenstelsels onder het weidelandschap. Deze plekken verwacht je niet bij kreeftjes. Maar toch komen zij in ons Hollandse landschap voor.

Ze worden gevangen door kleine vissers in het Groene Hart. Rivierkreeftjes komen onder andere uit Armenië, Amerika (crawfish), Australie (yabbies) en Zweden (kraftor). In China komen ze van origine niet voor, maar ze zijn her en der verspreid en zij zich gaan voortplanten. In China worden rivierkreeften long xia genoemd. De laatste jaren maakt de rivierkreeft ook zijn opmars in Nederland. De rivierkreeft heeft zich aangepast aan het Nederlandse klimaat.

Één keer in de week worden de rivierkreeftjes (ook wel bekend als ecrevisses) gevangen, waarna ze worden verwaterd in de Merwede. Ze worden met fuiken gevangen die in de sloten staan.

Het is zelfs mogelijk om een dag mee te lopen met een visser, met het concept vangen-bereiden-eten. Eerst fuiken en korven leggen. Van alles leren over de rivierkreeft. Na het vangen zelf de ecrevisses bereiden en opeten.

Rivierkreeft uit het Groene Hart is smaakvol, duurzaam gevangen en ecologisch verantwoord. Een echt streekproduct dat u een keer geprobeerd moet hebben!

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nederlandse Rivierkreeftjes Schmidt Zeevis Rotterdam - 't Groene Hart


Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.