Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Horeca nieuws - Archiefpagina 03


Restaurant Allemansgeest in Voorschoten bruist en swingt

Schmidt Zeevis |Rotterdam - Restaurant AllemansgeestAllemansgeest in Voorschoten ligt op een unieke locatie aan de Vliet op één van de mooiste door water verbonden locaties van de Randstad. Het restaurant heeft een warme, intieme sfeer. Op de kaart vindt u met name klassieke gerechten uit de verfijnde keuken.

Francis Borsje is sinds november 2012  de nieuwe eigenaar van Restaurant Allemansgeest. Zijn doelstelling is het restaurant nieuw leven in te blazen en weer duidelijk op de kaart te zetten. Het restaurant en zijn locatie heeft vele mogelijkheden om het de gasten naar de zin te maken. Met behoud van de historie is het restaurant in het voorjaar van 2012 geheel gerestyled en heeft het een moderne en sfeervolle uitstraling gekregen.

Aan het uiterlijk van het monument is niets veranderd. Wel is er een prachtige aanlegmogelijkheid voor pleziervaartuigen gerealiseerd. De terrassen zijn vernieuwd en vergroot en er is een tuinhuis gebouwd. Het interieur heeft een opfrisbeurt gekregen. Er is onder meer nieuw meubilair aangeschaft, de opkamer is gerenoveerd, er is een nieuwe bar geplaatst. De openingstijden  zijn uitgebreid, zodat gasten van dinsdag t/m zondag terecht kunnen voor lunch en diner.

Naast het à la carte restaurant, de serre en de private dining room in de historische opkamer, beschikt Allemansgeest ook over een grote Tuinzaal. Hierdoor is ons restaurant ook geschikt voor bruiloften, partijen en recepties voor gezelschappen tot 200 personen. Restaurant Allemansgeest is één van de vijf officiële trouwlocaties in Voorschoten.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis |Rotterdam - Restaurant Allemansgeest Schmidt Zeevis |Rotterdam - Restaurant Allemansgeest Schmidt Zeevis |Rotterdam - Restaurant Allemansgeest

Ronald van Roon de nieuwe Chef de Cuisine bij Quartier Du Port

Schmidt Zeevis Rotterdam - Quartier du Port Het succesvolle Restaurant & Hotel Quartier Du Port in de Van Vollenhovenstraat 48-50 in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier heeft niet alleen een nieuwe Chef, maar ook een nieuwe Maître: Bianca Fellinger.

Het koppel Ronald van Roon en Bianca Fellinger zijn niet alleen privé partners, maar nu ook zakelijk. Ronald was ooit leerling bij Sieberen Meerema in Restaurant De Harmonie . Hij is zes jaar werkzaam geweest in het met één Michelinster bekroonde restaurant Calla’s in Den Haag, waarvan de laatste drie jaar als chef. Sinds september dit jaar is hij ‘full swing’ culinair aan de gang in Rotterdam bij zijn voormalige chef Sieberen, die nu actief is als herbergier/manager van het boutique hotel en daarnaast ook de Kookstudio runt met zijn echtgenote Anja Koot.

Voor zondag 15 december staat een Pré Kerst inspiratie gepland met de titel

“Het weerzien van de Chefs”

Tussen 13.00 – 18.00 uur zijn er vier chefs in de weer om de gasten vier gerechten voor te schotelen. Robert KranenborgRemco van de Lagemaat (Bistrot du Bac), Ronald van Roon (Quartier Du Port) en Sieberen Meerema (Kookstudio Meerema)  doen ieder een gerecht.

4-gerechtenkaarten zijn te koop voor 30 euro per persoon bij Bistrot du Bac en Quartier Du Port.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam Schmidt Zeevis Rotterdam Schmidt Zeevis Rotterdam

De voldoening bij Restaurant SOLO komt van twee kanten:
Gerrit van den Berg  versus/idem Isabella Wildtham

20131129-nieuws-001Elke keer weer is het een waar genoegen om te lunchen of te dineren bij Restaurant SOLO in Gorinchem.

Chef-kok Gerrit van den Berg verstaat de kunst om met zijn jonge team op zijn ‘eigen wijze’ mooie gerechten op het bord te toveren en Maître / Sommelier Isabella Wildtham zorgt met haar team dat het de gasten aan niets ontbreekt. Haar kennis van wijnen maakt de zgn. ‘spijs-wijn combinatie’ tot een passend afgerond geheel.

Lekker Top 100 en de GaultMillau 2014
Restaurant SOLO staat  dit jaar wederom  als hoogste in de regio genoteerd volgens de Restaurantgids Lekker. Op de 51ste plaats, net als vorig jaar. In de GaultMillau gids is Restaurant SOLO tussen de beste restaurants van het land geplaatst. Met maar liefst 16 punten. Proficiat!

Nieuw bij SOLO is de Brasserie
Sinds kort is vlak naast de entree (het voormalige lounge-gedeelte)  de ruimte ingedeeld als Brasserie, waar een menu wordt gereserveerd voor een mooie prijs van € 30,--. Geen tafellinnen. Lekker informeel.

Boeiende culinaire avonden
Er staan een aantal culinaire evenementen gepland. De aftrap wordt gegeven met een bruisend champagne diner. Na een ‘proeve van bekwaamheid’ worden zowel Isabella Wildtham als Gerrit van den Berg als Sabreurs in de orde van de Confrérie du Sabre d’Or* geslagen.  Het feest kan beginnen.

De menukaart van de champagne avond bestaat uit de volgende gerechten:

 • Rouleau van tonijn met gelei van groene appel, crème fraiche en koekje van cointreau.
 • Krokant gebakken zwezerik met bloemkoolcrème, Hollandse garnaaltjes en saus van paarse mosterd.
 • In de truffel en aceto gepocheerde kalfshaas met witte bonen crème, gebakken paddenstoelen, eendenlever en saus van laurier.
 • Geitenkaas met kaitafi, ijs van peer, en vinaigrette van honing, tijm en zonnebloempitjes.

Vinoloog Simon de Lange van het wijnhuis Okhuijzen vertelt per champagne type de smaakverschillen en de nuances.

Eerst champagne als aperitief, daarna bij elk gerecht een bijpassende champagne van het huis Maison Veuve A. Devaux. In die volgorde drinken we een Champagne brut Cuvée, een Champagne brut Cuvée Rosée, een Champagne brut Blanc de Noirs, een 2002 Champagne brut Cuvée en last but not least een Champagne Crème de Cuvée. Het is goed, dat onze Bob buiten op ons staat te wachten.

Klik hier voor meer informatie.


Château de Raay in Baarlo

Schmidt Zeevis Rotterdam - Château de Raay in BaarloVoor Culi’s, die ook van kunst houden
Sandton Château de Raay
is een uniek, geheel gerestaureerd kasteelhotel waarin luxe, ambiance en kunst centraal staan. Restaurant “De Wintertuin” is gelegen op de voormalige binnenplaats van het kasteel. Het restaurant bevindt zich in de indrukwekkende en gelijknamige glazen wintertuin die de twee bijgebouwen met de kasteeltoren verbindt.

Exquise eten, de Limburgse keuken op topniveau. In het luxe restaurant voert chefkok Dylan van Hirtum de regie in zijn internationale keuken. De Chef’s Table is beschikbaar voor speciale diners en kookavonden.

Voor Navenant Culinair live heeft Dylan een pracht menu samengesteld met bijpassende wijnen.

Het voorgerecht: Zalm gemarineerd in biet met yoghurt en lavendel met een Saint Véran Les Colanges 2012.

Bij het tussengerecht: Sukade van Livar met coquille, paarse bloemkool en laurier werd uit een magnum een Chateau La Tour de By 2012 Rosé  geschonken.

Het hoofgerecht bestond uit twee bereidingen van Hereford met spitskool, pompoen en bergsteentijm. Daar paste een mooie Bordeaux Ronan by Clinet  2010 prima bij.

Het dessert van gebrand schuim en koffie ijs, werd verzorgd door Theo Clevers. Als bijpassende wijn was gekozen voor Les Troix Schistes 2010 blanc  van Côteaux de l’Aubance, Domaine de Montgilet.

De General Manager Niels Ambachtsheer van deze bijzondere locatie is er trots op deel uit te maken van Sandton Hotels met acht vestigingen in Nederland en 6 in België/Frankrijk. Het hotel heeft 50 unieke kamers. Hotelkamers, kasteelkamers, suites en kunstkamers waarvan er vier door befaamde kunstenaars zijn ingericht. Niet voor niets behoort dit hotel tot de Unique Hotel Collection. Stuk voor stuk zijn  het pareltjes, waar gasten zeker zijn van topkwaliteit. Bij de beoordeling van Zoover kwam Château de Raay op een gemiddelde score van 8,5.
 

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Château de Raay in Baarlo
Schmidt Zeevis Rotterdam - Château de Raay in Baarlo Schmidt Zeevis Rotterdam - Château de Raay in Baarlo

De weg vinden in het NIEUWE NU

Food inspiration days - Schmidt Zeevis RotterdamHet gaat bij de Food Inspiaration Days, die 21 en 22 oktober werden gehouden in het Evoluon in Eindhoven, om inspiratie op het gebied van food en concepten, consumententrends. Aandacht voor positief ondernemerschap om die nieuwe kansen te signaleren en er iets mee te doen.

Met de nadruk op DOEN.

Niets blijft hetzelfde in  het Nieuwe Nu.
Tijdens het congresgedeelte geven sprekers inzicht in waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan. Moderator Hans Steenbergen weet als geen ander de deelnemers te enthousiasmeren.

Ronald van den Hoff schetst ‘De Nieuwe Maatschappij’, Lotte Wouters introduceert ‘De Food Line Up’ en Reinier Smit laat zijn Algen proeven. Angelique Schmeink heeft met haar uitgekiende smaakcombinaties een kleine proeverij  samengesteld, die binnen een paar minuten, waren uitgedeeld in de zaal door een geroutineerd team van Mise en Place. Kjeld van Bommel van TNO laat een voorproefje zien van 3D foodprint in samenwerking met Cas Spijkers Academie.

Na de lunch laat de Belg Jef Staes - op humoristische wijze - niets over van de manier, waarop het onderwijs omgaat met talent. Studenten worden vooral gedwongen dingen te leren, waar ze niet goed in zijn i.p.v. hun passie en talenten te stimuleren. Ze worden opgeleid tot schapen. En dan gek vinden, dat ze gaan mekkeren.

Edwin Florès laat het publiek het bos proeven. Erik van Gerwen & Marco Karssemakers van de gemeente Eindhoven hebben een slimme methode bedacht om inzicht te krijgen in doelgroepen om de ondernemers slimmer te laten inspelen op hun gewenste klantenkring.

Wie kiest wordt gekozen
Al met al een inspirerende dag. Het team van Shoot My Food, die de organisatie in handen heeft verdienen een groot compliment. De wijze waarop zij de dingen aanpakken is hartverwarmend. Deelnemers van de netwerkclub van innovatieve en nieuwsgierige foodprofessionals de zgn. Food Inspiration Pioneers kregen een extra warm onthaal. Chapeau!

Klik hier voor meer informatie.


Rogér Rassin La Rive - Schmidt Zeevis Rotterdam Goed, Beter, Best
Taste Sensation in La Rive

Voor Rogér Rassin - executive chef van restaurant La Rive in het Amstel Hotel - lag en ligt de lat heel hoog. Zijn illustere voorgangers hadden al heel veel gepresteerd en La Rive op een toppositie gebracht.  Probeer dat maar eens te evenaren of te verbeteren.

Toch is  dat Rogér gelukt met zijn team.“Expect the best in restaurant La Rive”  verkondigt hij in het eigen Lifestyle magazine Amstel Hotel. En zijn gasten zijn heel wat gewend. Niet alleen gasten van het hotel weten La Rive te vinden. General Manager Anita Bos noemt haar hotel ‘the grand Dutch residence’ en heet haar gasten namens haar hele staf “a very warm welcome” (zelfs uw hond is welkom). En dat begint al bij de aankomst. Iedere medewerker is er van doordrongen dat hij of zij een belangrijke waarde kan toevoegen aan de beleving van de gast.

Op gastronomisch gebied is het een doorlopend feestje. In de keuken ervaar je de passie en de duidelijke organisatie achter elk bord dat de keuken verlaat. Taste Sensation noemt Rogér dat. Op de menukaart is er een  5 of 6-gangen diner te vinden met allemaal  culinaire hoogtepunten van de chef. Deze proeverij is een aanrader. Hiermee ervaar je de “sensation”, die Rogér bedoelt.

Daar draagt de zwarte brigade enorm aan bij. Wat een distinctie, wat een oplettendheid. Dit zijn de knipmessen van de moderne tijd.  Niets ontgaat hen. Met een elegantie en passende humor om het de gasten naar de zin te maken. Niet alleen La Rive scoort hoge ogen. Ook The Brasserie en de uitnodigende Bar met terras en uitzicht op de Amstel. Zelfs de lift heeft iets bijzonders. Als dat niet verheffend is.


Een Smart voor de Mosselman

Mosselman van het jaar - Schmidt Zeevis RotterdamDe winnaar van de wedstrijd Mosselman/vrouw 2013 professionals is Marnix Benschop van
Restaurant De Matroos en het Meisje in Rotterdam.

Deze wedstrijd werd georganiseerd door Miele, Schmidt Zeevis en La Fraicheur, en vond plaats op maandag 30 september bij Miele in Vianen.

Als winnaar is hij een half jaar in het bezit van een gepersonaliseerde Smart! Natuurlijk bedrukt met zijn naam, de naam van het restaurant en zijn foto. Wie wil er nou niet in zo’n auto rondrijden!?

De Matroos en het Meisje - Schmidt Zeevis RotterdamMarnix Benschop is ‘keukenbaas’ bij De Matroos en het Meisje. Het restaurant ligt aan het culinaire Deliplein op Katendrecht . Een populaire hotspot in Rotterdam, inmiddels hebben veel restaurants zich daar gevestigd.

Het is een klein restaurant, het bestaat maar uit 50 zitplaatsen. Het motto is ‘eten wat de pot schaft’! Marnix laat zich inspireren door het seizoen, de markt en door de gasten zelf! Er kan een keus gemaakt worden uit 3 tot 6 gangen. Als de gast écht iets niet lekker vindt dan kan dat aangegeven worden.

Het komende half jaar kunt u de mosselman 2013 zien touren door Rotterdam!
 


Mosselwedstrijd  in Vianen
The Winner is: Marnix Benschop

Mosselman van het jaar - Schmidt Zeevis RotterdamChef-kok van het Rotterdamse Restaurant De Matroos en het Meisje
Op maandag 30 september j.l. stond het Miele Culinary Institute in Vianen bol van de spanning. Wie van de 16 professionele koks vertrekt er met de GOUDEN Mosselpan in een Smart? Het Miele Culinary Institute is hét instituut voor koken, proeven en eten beleven. Het Miele Culinary Institute bestaat uit twee kookstudio's. Elke kookstudio bevat vier kookeilanden voor acht personen.

Een wedstrijd met een culinaire uitdaging. De deelnemers hadden de opdracht om met  drie mosselbereidingen tot verrassende resultaten te komen.

De prijzenpot:

 • 1e prijs:
  Een GOUDEN Mosselpan
  Librije Arrangement (diner en hotelovernachting)
  6 maanden gratis een Smart rijden
 • 2e prijs:
  Een professionele koffiemachine van Miele
  Diner voor twee in Mosselrestaurant Auberge de Moule in Phillippine
 • 3e prijs:
  Set professionele Laguiole messen
  50 kg mosselen

Een vooraanstaande jury bestaande uit o.a. Jeroen Robberegt, Gerrit Grevelingen en Hans Schmidt heeft de culinaire prestaties beoordeeld.

 • No. 1: Marnix Benschop, De Matroos en het Meisje
 • No. 2: Wesley van der Valk, Hofstede Meerzigt
 • No. 3: ’t Hof Welgelegen, Sander de Jonge

Met dank aan de sponsors Miele, Schmidt Zeevis Rotterdam en La Fraîcheur


Horecavakbeurs voor Zuidwest-Nederland
Gastvrij Rotterdam met passie voor gasten

Horecavakbeurs gastvrij Rotterdam - Schmidt Zeevis RotterdamDit smaakt naar meer.
Rotterdam blijft verrassen. Vijf weken WorldFood Festival voor voornamelijk particuliere cliënten door heel de stad en daarbuiten. Een speltakel van jewelste.

En nu van 23 tot 25 september 2013 de driedaagse vakbeurs voor en door de branche. Het bruist van de passie en ideeën op horecavakbeurs in Ahoy Rotterdam. De Founding Partners, brancheorganisaties en mediapartners hebben dit nieuwe evenement goed neergezet. Een goed getimede gelegenheid voor Ahoy om ook weer  met een vakbeurs voor de horeca op de proppen te komen.

Met ruim 220 vertegenwoordigde bedrijven, die allemaal iets bijzonders hebben aan te prijzen. Natuurlijk kan ook Schmidt Zeevis daar niet ontbreken. Een opvallende torenhoge standaard in de vorm van een ‘Fruits de Mer” etagère is het uithangbord.

Qua oesters ontbreekt de Canadese Raspberry Point Oyster uiteraard niet in het assortiment. De oester-, kaviaar en zalmproeverijen worden door de vakmensen van Schmidt Zeevis verzorgd. Nicoline, Willeke en het oestermeisje zorgen voor de Lady-power in het team.

Noteer alvast de volgende horecavakbeurs in 2014 in uw agenda;
22 t/m 24 september in Ahoy.

Horecavakbeurs gastvrij Rotterdam - Schmidt Zeevis Rotterdam
Horecavakbeurs gastvrij Rotterdam - Schmidt Zeevis Rotterdam Horecavakbeurs gastvrij Rotterdam - Schmidt Zeevis Rotterdam

Huis Ter Duin in Noordwijk aan Zee als decor voor een spetterende modeshow van Ronald Kolk

Schmidt Zeevis Rotterdam - Ronald KolkDe spetterende modeshow van Ronald Kolk past helemaal in de entourage van Huis Ter Duin in Noordwijk aan Zee. De modeshow krijgt de naam PAVLOPETRI mee, dat verwijst naar de oudste stad in Griekenland onder water.*

Ronald Kolk laat de verzonken gedachten op de bodem van de zee herleven in zijn spetterende show. In de HAUTE COUTURE creaties komen de kleuren van de zee groen en blauw en de geelgouden zon sterk naar voren. Van schelpen heeft de goudsmid/juwelier Margareth Stalman schitterende sieraden gemaakt. De wervelende show begint en eindigt in een grote ronde Glazen Bassin, waarin een mannequin als zeemeermin weer terugkeert naar de zeebodem.

Ook gastronomisch wordt de show omringd met de culinaire creaties van chef-kok Frans Winter en zijn souschef Jeroen Jager. Executive Chef Walter Rietbergen kijkt tevreden terug op de geoliede machine van het team. De gasten worden verwend met HAUTE CUISINE creaties met de mooiste ingrediënten. 

Ook de Canadese Raspberry Point oesters met de verrassende  zoet/ziltige smaak uit  het gebied Prince Edward Island passen naadloos in deze show.

 

Schmidt Zeevis Rotterdam - Pavlopetri* Pavlopetri

Pavlopetri is een stad die volledig onder water ligt ten zuidwesten van de kust van Laconië, in de gemeente (dimos) Elafonisos, in de Griekse bestuurlijke regio (periferia)[1] Peloponnesos.

De onderwaterstad wordt beschouwd als de oudste stad ter wereld[2] en is uniek omdat bijna de gehele topografie inclusief wegen, gebouwen en graven nog intact is. De archeologische vindplaats heeft een omvang van ongeveer 9.000 vierkante meter en de leeftijd wordt geschat op meer dan 5000 jaar oud. In de jaren '60 werd de stad ontdekt en in kaart gebracht door Nicholas Flemming.

 

Schmidt Zeevis Rotterdam - Huis ter Duin Noordwijk Schmidt Zeevis Rotterdam - Huis ter Duin Noordwijk
Schmidt Zeevis Rotterdam - Huis ter Duin Noordwijk Schmidt Zeevis Rotterdam - Modeshow Ronald KOlk Huis ter Duin

Ricardo’s in Odeon
‘Eigen wijze’ chef maakt furore

Schmidt Zeevis Rotterdam - Ricardo's in OdeonHoe ‘eigenwijs’ moet je zijn om furore te maken?
Ricardo van Ede
flikt het hem steeds opnieuw. Om hem enigszins te begrijpen moet je zijn boek met verhalen, recepten en ingrediënten lezen. Indrukwekkend. Op zijn 21e kreeg hij een Michelin ster. 

Hij heeft een woelige carrière achter de rug, waarbij hij heel veel ervaring heeft opgedaan. Eerst vooral in Nederland en daarna in Engeland. Amsterdam bleef toch voor hem trekken. Hij werd chef-kok in restaurant Neva in het gebouw van de Hermitage. En is nu de chef in een naar hem genoemd restaurant: Ricardo’s in Odeon aan de Singel 460 in Amsterdam.

Voor zijn stijl van koken is niet direct een term beschikbaar.
Ricardo: “Ik doe alles op gut feeling”. Dat proef je en dat zie je. Hij is erg kien op gebruik van de juiste ingrediënten die van topkwaliteit moeten zijn. Hij moet altijd het beste van het beste hebben. Dan komt de inspiratie en de motivatie.

Ricardo kijkt met een ander oog naar de verschillende producten. En dat komt dan als ultieme uiting op het bord. Voor de visliefhebbers werkt hij het liefst met de vissen uit de Noordzee. Zijn kennis over de kwaliteit van het varken en hoe daar mee om te gaan dwingt respect af.

In zijn boek heeft hij hieraan 10 bladzijden gewijd met als subtitel “All pigs go to heaven”. In zijn hemel aan de Singel kun je dat proeven! Boek: Ricardo ISBN 979-94-6156-062-9
 

Schmidt Zeevis Rotterdam - Ricardo's in Odeon
Schmidt Zeevis Rotterdam - Ricardo's in Odeon Schmidt Zeevis Rotterdam - Ricardo's in Odeon

Een feestje voor de smaakpapillen
Kaviaar Het Zwarte Goud

Schmidt Zeevis Rotterdam - Kaviaar: het zwarte goudSchmidt Zeevis Rotterdam heeft haar eigen Kaviaar label van uitzonderlijke klasse in vier varianten: de Classic Kaviaar [Acipenser Baeri], de Royal Kaviaar [Acipenser Gueldensreadii], de Imperial Kaviaar [Acipenser Schrenki] en de Beluga Kaviaar [Huso Huso]

Classic Caviar is stevig, rond en donker van kleur. In de mond onthult hij een aangename romigheid. Pure smaak en lichtheid kenmerken deze kaviaar. Lichte houttonen op de finish (vergelijkbaar met de Sevruga).

Royal Caviar varieert in kleur van donker geel tot honinggoud en zijn delicate smaak maakt het één van de beste soorten kaviaar!

De perfect geproportioneerde korrels glanzen grijs met gouden highlights. In de mond barst het smaakpalet open. De romige smaak wordt gevolgd door zacht zilte tonen met een mooie afronding. (vergelijkbaar met de Ocetra).

Imperial Caviar is de favoriete kaviaar van veel grote chefs. De compactheid en glans van de Imperial Caviar gaan gepaard met stevigheid en een subtiele amandelsmaak. (vergelijkbaar met de Karaburun).

Beluga Caviar: De eitjes hebben zeer dunne membranen die gemakkelijk breken in de mond. De boterachtige textuur onthult een complexiteit die na verloop van tijd zal toenemen.

Vraag voor meer informatie de speciale brochure bij de horeca afdeling, waarin type Steur, herkomst, kweekmethoden, korrel en kleur, en smaak sensatie uitgebreid worden omschreven.


(H)eerlijk duurt het langst
Restaurant PUUR niet meer weg te denken

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant PUUrRestaurant PUUR In Hellevoetsluis gaat deze maand haar 7de jaar in en is een begrip geworden in de regio. Het geheim hier is uitsluitend te werken met de beste producten (zo veel als mogelijk biologisch, dan we verantwoord geteeld, gekweekt of gevangen) en een niet aflatende aandacht voor de gast. Het is een ‘way of life’ geworden. Wat je proeft op het bord is altijd puur en top. De enthousiaste bejegening proef je ook. Niet voor niets is dit restaurant uitgeroepen tot de No. 1 in de regio Rotterdam met een gemiddelde waardering van 9,2  tijdens de restaurantweken van Dining City.

Eigenaar/chefkok Ricardo Vis van Heemst heeft voordat hij in 2007 samen met echtgenote Berlinda en beide dochters Liza en Rosalie aan dit avontuur begon veel ervaring opgedaan in de gastronomie en heeft in zijn kookstudio met de grootste chefs uit het hele land gekookt.

In de afgelopen jaren is er hard en lang gewerkt. Voor Ricardo zelfs 7 dagen per week. Pas het laatste half jaar gunt hij zichzelf een vrije maandag. Zo kan hij zich weer opladen en de toekomst nog enthousiaster tegemoet zien. Ricardo: ‘We zijn in het ‘Nieuwe Nu” aangeland en daar moet je je ook weer op instellen. Met (instap) menu’s van 3 gangen voor een nette prijs zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Als de gast eenmaal over de drempel is en het totaal ervaart, blijft hij terugkomen. Minder frequent als in het verleden, maar dan weer uitgebreider met meer gangen’.

Laat deze familie hun gang maar gaan. Ricardo oriënteert zich op uitbreidingsplannen. Naast de 40 tot 50 plaatsen in het huidige restaurant willen ook de dochters hun culinaire vleugels gaan uitslaan. De toekomst ligt aan hun voeten.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant PUUR.


Gastvrij Rotterdam: voor en door de branche

Schmidt Zeevis Rotterdam - Gastvij RotterdamGastvrij Rotterdam is de nieuwe horecavakbeurs voor Zuidwest-Nederland die van 23 tot en met 25 september 2013 plaatsvindt in Ahoy Rotterdam. Het beursconcept is ontwikkeld in samenwerking met 15 Founding Partners, waar wij er één van zijn. Wij hopen u dan ook op onze stand te mogen verwelkomen!

U kunt rekenen op meer dan 200 exposanten die de nieuwste producten en laatste trends presenteren. Minstens zo belangrijk: laat u inspireren door een boordevol gastronomisch programma van workshops, masterclasses, wedstrijden en proeverijen op de stands of bij de speciale Paviljoens (WijnPaviljoen, Dit Smaakt Naar Meer Paviljoen, Village Gastronomique, Inspiratieplein en Demoplein). Kijk voor uitgebreide informatie op www.gastvrij-rotterdam.nl.

De beurs richt zich op de echte horecaprofessional uit het midden- en hoogsegment met liefde voor zijn vak en  passie voor zijn gasten. Dat kunnen dus chefs, souschefs, maîtres d’hôtel, sommeliers, bartenders, barista’s, eigenaars en managers van restaurants, brasseries, hotel-restaurants, catering- en traiteurbedrijven, cafés, snackbars, lunchrooms zijn, maar ook inkopers uit de zorg- en recreatiesector.”

Bent u een horecaprofessional met liefde voor het vak en passie voor uw gasten? Dan mag u op dit gastvrije evenement niet ontbreken!


Bar/Brasserie De Boterlap in Harderwijk scoort hoge ogen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Bar/Brasserie De Boterlap HarderwijkDe Bar/Brasserie met een ruim terras biedt plaats voor in totaal 270 stoelen. Prachtige locatie aan het marktplein midden in het centrum van Harderwijk. De verbouwing van begin dit jaar door twee panden met elkaar te verbinden maakt het mogelijk om een zeer efficiënte routing door te voeren.

De komst dit jaar van Omar Dahak als chef-kok en mede-eigenaar is een goede zet van de andere twee eigenaren: Gert Boonen en Merijn van de Beek. Omar Dohak heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en barst van de energie en goede plannen. Zijn loopbaan liegt er niet om.

De aanpak met de nieuwe open keuken van de Brasserie is laagdrempelig. Er wordt gewerkt met eerlijke herkenbare producten van topleveranciers. De smaak heeft de hoogste prioriteit.

Naast de huisgemaakte appeltaart en sandwiches van Franse vloerbroden voor de lunch, komen de gasten terug voor de fameuze varkenshaas saté, gerijpt Gasconne rund en de kraakverse vis. Alles bereid op een authentieke houtskoolgrill. Zeker mag vermeld worden dat de briketten van kokos een extra toevoegde waarde hebben vanwege de zuiverheid en het feit dat ze CO2 neutraal zijn.

Naast bereidingen op deze houtskoolgrill staat de vrijdag volledig in het teken van een ‘fish market’. De zee bepaalt hier namelijk wat er gegeten wordt en kunnen de gasten een ruime keuze maken uit de vitrine.

Het terras is een verhaal apart.Voor de tweede keer wint De Boterlap de prijs van het beste terras in de Terras Top 100 van Misset. De jury motiveert het als volgt: “De combinatie van snelheid, kwaliteit en prima personeel dat hartelijk en gastvrij is en van upselling een sport heeft gemaakt.
Het wordt een mooie zomer op het terras in Harderwijk.

Klik hier voor meer informatie over Bar/Brasserie De Boterlap in Harderwijk.


The Oyster Club in Amsterdam zou zo in Manhattan New York passen

Met de komst van The Oyster Club heeft Zuid er een hotspot van internationale allure bij. In het voormalige café-restaurant Vakzuid stap je nu binnen in een modern kosmopolitisch restaurant en cocktailbar met een geweldig zonneterras op het terrein van het historische Olympisch Stadion.

The Oyster Club is een initiatief van Dave Koers (ook eigenaar van restaurant Westewind in Scheveningen) en John de Jong, de man achter The Harbour Club, en net als in Amsterdam Oost kunnen gasten in Zuid nu ook genieten van een uitgebreide kaart met een zeer divers aanbod van vis- en vleesgerechten, en vanzelfsprekend de signature dish: oesters. Voor General Manager Tobias Hartman is dit een geweldige uitdaging. De hele entourage ademt een fantastische sfeer uit. Stoere bediening met een opvallende outfit. Chef-kok Annis Amahorseya is hier ook helemaal op zijn plek en is trots op zijn enorme assortiment oesters. De gasten zijn verrukt van de onlangs in het assortiment opgenomen Canadese oester ‘Raspberry Point Oyster’.

De naam Raspberry Point wijst naar de plek in Canada, waar deze oester opgroeit. In de baai van Prince Edward Island. Daar neemt deze oester de tijd voor. Zes tot zeven jaar duurt het voordat deze oester wordt vrijgegeven voor consumptie. De oester groeit op in het koele zuivere water van de baai. De oester is klein, vol en romig. Met een bijzondere smaaksensatie. Een mooie fris ziltig-zoete nasmaak. Sommigen proeven iets van een zoetje dat smaakt als asperge. Deze volle oester zal ook de beginnende oestereter enthousiast maken.

The Oyster Club is alle dagen van de week open. De perfecte uitgaansgelegenheid voor lunch, diner en borrel, in het restaurant of buiten op het riante terras. De legendarische Sjaak Swart heeft op z’n Mokums als Mr Ajax tijdens de officiële opening het openingswoord gedaan.

Klik hier voor meer informatie over The Oyster Club.

Schmidt Zeevis Rotterdam - The Oyster Club Amsterdam

Chef-kok Annis Amahorseya

Schmidt Zeevis Rotterdam - The Oyster Club Amsterdam

Foto van de opening waarbij het openingswoord is gedaan door Sjaak Swart. Van links naar rechts: Annis Amahorseya, Dave Koers, Sjaak Swart, John de Jong, Tobias Hartman


Schmidt Zeevis Rotterdam opnieuw in de top 10 van de AD Haringtest

Schmidt Zeevis Rotterdam - Schmidt derde in haringtest 2013Elk jaar opnieuw een spannend moment om de uitslag te horen van de haringtest. Het team van het AD, Keurmeester Aad Taal en journalist Paul Hovius hebben er een behoorlijke kluif aan. 100 adressen door het hele land af om de kwaliteit van de haringen te testen. Er wordt beoordeeld op schoonmaak, geur presentatie en smaak. De uitslag wordt onderverdeeld in een cijfer voor haring, rijping, schoonmaak, gewicht (in grammen), de prijs per stuk per 100 gram, temperatuur in °C, vet in % en de microbiologische gesteldheid.

Schmidt Zeevis Rotterdam smaakt het genoegen om  als no. 3 wederom in de top 10 te belanden met een eindcijfer 9+. De beoordeling van AD luidt: “En weer zo’n plaatje waarbij alles klopt. Wie deze Hollandse Nieuwe proeft krijgt vanzelf trek in een tweede exemplaar. Wel stevig”.

Zaterdag de complete test in de bijlage van het AD.

Wij zijn trots op ons team, dat zich fanatiek met haring bezig houdt.


Food Inspiration Pioneers lopen op de troepen vooruit

Schmidt Zeevis Rotterdam - Food Inspiration PioneersHet is een geweldig initiatief van Food Inspiration om ‘food’genoten te inspireren met allerlei bijeenkomsten zoals workshops, lezingen, excursies en daarmee niet allen nieuwe kennis en vaardigheden op te doen, maar ook in contact komen met bijzondere mensen.

Food Inspiration Pioneers is een netwerk voor nieuwsgierige en enthousiaste foodprofessionals; dat kunnen ondernemers zijn, maar ook managers, chefs, foodies, journalisten en marketeers. Drie keer per jaar komen ze samen op verrassende meetings, zoals een paddohunt en wildontbijt, een schaatstocht met Jonnie Boer en een Pimp my Menu kookworkshop met Pascal Jalhaij. Het vinden en delen van kennis en inspiratie is het doel, maar zij zorgen er vooral voor dat het elke keer gezellig en bijzonder is.

Deelname is open voor alle foodserviceprofessionals. Om lid te worden moet je sociaal vaardig, open minded, gepassioneerd, leuk, lief en aardig zijn! Er zijn drie soorten lidmaatschap van de Pioneers mogelijk: 1-, 2- of 3-sterren.

De bijeenkomst Summercourse Food Inspiration Pioneers met het thema ‘Hoe motiveer ik mijzelf, mijn personeel, mijn gasten en mijn community?’ viel goed in de smaak. Hans Steenbergen, Arjan de Boer, Andreas Oerlemans en Kim van Velzen vertelden het in Bennekom in vier workshops. De pioneers werden ontvangen met zelfgemaakte taarten door het team Food Inspiration. ’s-Middags kwam Klaasjan Haar van de IJsacademie langs om te laten zien hoe je met stikstof ijs maakt. Een spectaculair gezicht.

Klik hier voor meer informatie over Food Inspiration Pioneers.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Food Inspiration Pioneers Schmidt Zeevis Rotterdam - Food Inspiration Pioneers

Initialen van François Geurds listig verstopt in verrassend logo

Schmidt Zeevis Rotterdam - FG Restaurant RotterdamFrançois Geurds heeft met zijn Restaurant IVY vanaf het begin (2009) een enorme spurt gemaakt door de waardering van zijn bijzondere kookkunsten. Het heeft hem een Michelin ster opgeleverd en heel veel publiciteit. Onder andere vier jaar lang op de eerste plaats in Special Bite. Dat bleef ook niet onopgemerkt voor het Engelse bedrijf Caprice Holdings, dat een restaurant heeft in Londen met de naam The Ivy en hiervoor in 2005 de Europese merken registratie heeft gedaan, waardoor het bedrijf de exclusieve claim heeft in 27 EU landen. De rechter besliste dat de naam binnen 2 maanden gewijzigd moest worden.

FG Restaurant
François Geurds heeft op een briljante manier de tegenslag om de naam van zijn restaurant te veranderen omgezet in een voordeel. Hij heeft vorige week heel veel positieve energie gekregen van heel veel mensen bij de onthulling van de initialen van zijn eigen naam François Geurds, verstopt in een verrassend naambord met de letters FG. Met champagne werd het Restaurant Ivy omgedoopt in FG Restaurant. Op de nieuwe website heet François zijn gasten welkom: Welkom bij FG restaurant

Eten dat je meeneemt, uitdaagt en inspireert. Steeds weer benieuwd zijn naar de volgende gang. Eten dat lang vervlogen herinneringen terugbrengt of juist een nieuwe, onvergetelijk ervaring brengt. Eten dat je samen ervaart, met elkaar bespreekt, dat je met de anderen verbindt. De kracht van simpel en puur en een diep respect voor bereiding en smaak. Altijd de onverhoedse verrassing van de combinatie, vaak ter plekke aan tafel gemaakt. De kunst van het weglaten, de grootste uitdaging van allemaal. No-nonsense, perfecte service, precies zoals je het hier zou verwachten. Dat alles met het decor van de historie, de durf en de vernieuwing van Rotterdam.

Klik hier voor meer informatie over FG Restaurant.


Subliem visje uit de TekTherm+
Restaurant Vis aan de MAAS in Rotterdam de ontdekking waard

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Vis aan de MaasTer hoogte van de molen in Delfshaven en dan afslaan richting de Maas komt u via de Schiehavenweg uit op de Schiemond. U ziet dan een restaurant op de hoek met een panoramisch zicht op de Maas.

Het is een knus restaurant met 60 plaatsen en bij goed weer kunnen er op het terras aan de rand van de Maas nog 80 gasten genieten van het uitzicht.

Het genieten van het uitzicht is nummer 2. Op nummer 1 staat in dit restaurant de kraakverse vis en de sublieme bereiding.

Eigenaar en chef Ronald Meulman ontdekte jaren geleden het geheim van de Spaanse collega Joan Roca, chef-kok en tevens eigenaar van het beroemde Spaanse restaurant “El Celler de Can Roca” in Girona, die de precisie oven TekTherm+ heeft mede ontwikkeld. Een unieke samenwerking om met kennis over voeding en technologie een uniek apparaat te bedenken, waaraan alles anders is dan standaard. Waarbij het mogelijk wordt op  hoge temperaturen te roosteren, maar ook op zeer lage temperaturen op Slow-cooking / Sous-vide wijze te bereiden.  De zgn. TSC technologie, die van 30°C tot 260°C is in te stellen, bewijst vooral zijn stabiliteit om de temperaturen in te stellen met een precisie van ± 0,2°C. Het eindresultaat liegt er niet om. Door te "koken" in vacuüm op lage temperatuur behoud het product zijn structuur, smaak, sappen, vitamines en gewicht. Een ware zintuiglijke beleving! Dit was de reden voor chef Ronald Meulman om de oven niet alleen voor eigen keuken te gebruiken, maar deze ook te importeren voor verkoop aan collega’s in het land.

De vaste clientèle van Restaurant Vis aan de Maas kunnen de kwaliteit van de visgerechten hogelijk waarderen. De prijzen zijn voor deze kwaliteit aan de lage kant . Er is al een 4-gangen menu voor € 29,00, dat om de twee weken wordt vernieuwd. Ronald en Helena Meulmans en hun team zien alleen vrolijke gezichten aan tafel. Of zou het komen door de huisgemaakte Catalaanse Allioli van Helena?

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Vis aan de Maas.


Het Poetry Festival van start in Rotterdam

Schmidt Zeevis Rotterdam - Poetry Festival RotterdamAfgelopen week is de stad weer ondergedompeld in een zee van muziek, dans, poëzie, theater en carnaval. Poetry International  presenteert jaarlijks één van de grootste en meest toonaangevende poëzie evenementen ter wereld. De beste dichters van alle continenten komen naar Rotterdam om hun poëzie te delen met een enthousiast en groeiend publiek. Bij Schmidt komen we niet verder dan: Fish is a fish is a fish is a fish , naar voorbeeld van de extroverte Gertruda Stein in haar gedicht Sacred Emily: Rose is a rose is a rose is a rose.

De Rotterdamse liedjesschrijver en tekstdichter en tevens vertaler van veel grote werken Arie van der Krogt zei eens over de stad: “Bepalend voor een stad zijn niet de stenen, maar hoe het leven zich ertussen voegt.” Hij reikte ons onderstaand gedicht aan.

Poetry!
Ga eens naar Poetry!
Want daar zitten de dichters
Te wachten op gehoor
En drinken hun jenever
Tussen hun verzen door
Men dicht daar de gedichten
En opent de Chablis
Ze nemen er nog eentje
Op een, twee Poetry!
Hoe steviger men drinkt
Hoe losser dat men wordt
En iedereen kent iedereen
Van Havermout tot Gort
En denk je bij je eigen
Chinese poezie!
Dat wil ik wel eens horen
Gaat dan naar Poetry!

Haast u dit Poetry Festival duurt t/m 15 juni 2013

Klik hier voor meer informatie over het Poetry Festival


De stille kracht van Niels van den Berg maakt hem tot de perfecte Meesterkok

Bij de Gieser Wildeman in Noordeloos was er op 28 mei j.l een feestje te vieren. Niels van den Berg werd geïnaugureerd als Meesterkok. De titel SVH Meesterkok is voor een chef-kok de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca.

In dit sterrenrestaurant is Niels nu onder zijn gelijken. Ook mede eigenaar/chefkok René Tichelaar mag zich zo noemen. Danny Dwarswaard is SVH Wijnmeester. Gasten van het restaurant kunnen meegenieten en kunnen de komende tijd kiezen voor het 'Meesterlijke Alliance Menu' met 5 uitgekiende gangen met dito wijnen voor € 100,-.

Het examen dat Niels van den Berg heeft moeten doen was best pittig. Na alle voorbereidingen, toelatingseisen en het schrijven van een uitgebreide rapportage wordt er op meer dan 100 onderdelen bedrijfsmatig en proefondervindelijk beoordeeld door de Commissie Meesterproef SVH Meesterkok (Carsten Klint (secretaris Meestertitels) en de SVH Meesterkoks Erik van Loo (Restaurant Parkhevel) en Lucas Rive (restaurant Lucas Rive in Hoorn).

Nadat de versierselen waren omgehangen benadrukte Niels van den Berg vooral het belang van het begrijpen van de gast, waarom het allemaal draait. En dan het samenspel van het hele team. Het is Niels toevertrouwd zijn team te inspireren met zorgvuldigheid, rust en passie of beter gezegd met liefde voor het vak en voor de gast. Ook in zijn hobby inspireert Niels via de veel geraadpleegde website www.kokswereld.nl zijn collega's in het hele land. Chapeau!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Niels van den Berg geïnaugureerd als Meesterkok


Spiksplinternieuw Restaurant in het Witte Huis in Oegstgeest:
Wine & Dine

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Wine & DineWhat’s in the name?’ Goede wijn en mooie gerechten: gewoon ongecompliceerd lekker eten en drinken. Dat is het basis idee waarmee onderneemster Tanjim Brom -Wijnands het restaurant in Oegstgeest is gaan opzetten. Tanjim weet hoe het werkt in de horeca. Vanaf haar jeugd is zij werkzaam geweest in de gastronomie - van eenvoudige horecagelegenheden tot gerenommeerde sterrenzaken. De kans kwam voorbij om een leegstaand pand dat na een brand weer was opgebouwd als casco te huren. De omgeving is bijzonder. Aan de rand van het Wilhelminapark met chique bomenlanen en dito huizen schuin tegenover het gemeentehuis. Een plek met geschiedenis. Honderd jaar geleden was het een bekende ontmoetingsplaats voor vermoeide reizigers. Tanjim heeft haar droom kunnen verwezenlijken. Met een ijzersterk concept dat past in deze tijd. Internationale tapas of beter gezegd complete gerechtjes op een klein bordje. Chef-kok Tom van Aken en zijn sous-chef Jasper van den Berg kunnen op hoog niveau koken en begrijpen precies wat de bedoeling is van Wine & Dine. De grote keuze in smakelijke hapjes laat zich graag begeleiden door een uitgekiende wijnselectie  Een uitgebreide wijnkaart en daarbij ook nog 16 wijnen op fles, die per glas geschonken worden.

Ook in de inrichting komt de goede smaak van de onderneemster tot uiting. Strakke moderne inrichting en sublieme toevoegingen tot in de finesse die de sfeer compleet maken. Prachtige verse bloemen die door een nabij gelegen bloemenatelier worden aangeleverd. Ook de groente komt uit de moestuin van een kwekerij uit de buurt. En de gasten komen overal vandaan. Vanuit de directe omgeving maar ook van heinde en verre. Het is een omweg waard.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Wine & Dine


Zeebaars of Griet met rabarber
Rollende Keukens trekken de aandacht

Schmidt Zeevis Rotterdam - Rollende Keukens 2013Streetfood in alle vormen
Vier dagen lang was het park van de Westergasfabriek in Amsterdam met 50 Rollende Keukens het decor voor culinaire belevenissen. Gezamenlijk vormen de mobiele eetgelegenheden zich tot één groot openluchtrestaurant.

Met verbouwde vrachtwagens, huifkarren, opklapcaravans, ijscokarren, aanhangwagens en omgebouwde auto's. Een dubbeldekker als pannenkoekrestaurant. Van gastronomische vreetkar tot excentrieke pizzawagen en curieuze BBQ-camper. Ook het team van Jamie Oliver was met trailer met oplegger gekomen om restaurant Fifteen te promoten.

Mr. Kitchen
De organisatoren Mister Kitchen en Pacific Parc zijn de drijvende krachten achter dit succesvolle openlucht spektakel. Tijdens deze dagen presenteerde Chef Maarten Hoekstra een menu als proeverij met in elke gang rabarber.

 • Bubble tea van rabarbar
 • Slow roasted Duroc varken, huisgemaakte worstje met rabarberjus & groene boontjes
 • Geroosterde zeebaarsfilet met rabarbervinaigrette, spinazie & meiknol
 • Tarte tatin van zoete uit, rabarber & geitenkaas
 • Chocolade-rabarbertaart met gember-vanilleijs

Al eerder trok Mister Kitchen alle aandacht voor rabarber met Rabarcello.

Met de Rhubarb Week, die aan dit festival vooraf ging, werd een week lang aandacht gegeven aan deze groente bij het Amsterdamse Conservatoriumhotel. Chef Schilo van Coevorden heeft een week lang een driegangen menu geserveerd. Tussen de gangen door vertelden twee kwekers tal van wetenswaardigheden over deze verrukkelijke groente, die vaak ook als fruit wordt beschouwd.  Er zijn wel 150 rassen en die zijn allemaal verschillend. Uiterlijk, volume, smaak, aroma. Het enige dat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal zuur zijn. En daar helpt een snufje zout tegen, neen, niet suiker, zoals je zou denken. Bij nog 20 Amsterdamse chefs + Niven Kunz in Rijswijk stond rabarber uitgebreid op de kaart in de Rhubarb Week.

Achter Mister Kitchen gaan drie talenten op het gebied van product ontwikkeling schuil. Daan Faber, Igor Sorko en Maarten Hoekstra. Eerder werkten zij aan de ontwikkeling van 3 braadworsten met verse kruiden en maken kookboeken en documentaires en communiceren over culinaire trends.

Klik hier voor de website van Rollende Keukens voor een sfeerimpressie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Rollende Keukens 2013 Schmidt Zeevis Rotterdam - Rollende Keukens 2013 Schmidt Zeevis Rotterdam - Rollende Keukens 2013

Uitzicht op een belevenis...

Welkom! Het mooiste restaurant van Zuid-Holland gelegen in Gorinchem, met uitzicht over de rivier de Merwede waar u heerlijk kunt eten en de prachtigste wijnen kunt drinken.

Met deze uitnodigende volzin openen de patrons van Restaurant Merwezicht Leo Kortland en Mariëlle Damen hun website.
Het is nu al weer bijna drie jaar geleden geopend na een ingrijpende verbouwing en het is inderdaad een prachtige plek om te genieten van alle mooie geneugten van het leven. Op de site van Smulweb kwam ik een mooie samenvatting tegen van recensent Ton de Zeeuw , die het decor als volgt omschrijft:
 

“Gorcum – je moet Gorinchem schrijven – is niet de allermooiste stad van Zuid-Holland, maar de plek waar het oude centrum tegen de Merwede leunt mogen we van grote schoonheid noemen. Het rivierwater passeert er de stad onder een uitspansel van grijsblauwe luchten met enorme wolkenpartijen en wierp aan de rietkanten ertegenover tientallen ministrandjes op. Waarachter, ook al zo Hollands, herkauwende koeien het Ruisdaelschilderij completeren. Op die plaats, Eind geheten is het Restaurant Merwezicht gevestigd”.

Nog lovender is hij over de kwaliteit van de keuken en de bediening.

Ook bij Iens zien we mooie reacties: Eten: 9, Service 9, Decor 9.
Lunch met mooi uitzicht over her water. Vooraf Noorse jacobs schelp met truffel; heerlijk! Daarna de kabeljauw ook voortreffelijk. Twee glaasje huiswijn erbij prima wijn

Theater & Dineren
Dit restaurant heeft een unieke samenwerking met het nabij gelegen Theater Peeriscoop. Een middagtheater arrangement en een avondtheater arrangement. Voor de bezoekers een dubbele belevenis. En voor het restaurant een nieuw publiek.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Merwezicht.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Merwezicht Gorinchem Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Merwezicht Gorinchem

El Celler de Can Roca

Schmidt Zeevis Rotterdam - El Celler de Can RocaVoor degene die dit jaar Spanje bezoeken is een omweg naar Gerona de moeite waard. Het sterrenrestaurant El Celler de Can Roca staat nu op nummer 1 van de nieuwe lijst van The World’s Best Restaurants van S. Pellegrino. Dit befaamde Catalaanse restaurant staat in de traditie van de Catalaanse gastronomie, maar is daar een actuele versie van. De drie broers zijn aan elkaar gewaagd. De oudste Joan Roca is de chef-kok, de middelste Josep is de sommelier en de jongste Jordi is de man van de desserts. Het restaurant heeft plaats voor 45 gasten. Sinds 2009 drie Michelinsterren. De wijnkelder bevat zo’n 40.000 flessen. Zes jaar gelden verhuisde het restaurant van zijn oorspronkelijke locatie naar een specifiek ontworpen nieuwbouw 100 meter verderop.

In de top 100 van de lijst World’s Best Restaurants staan ook Nederlanders met aanzien:

Sergo Herman van Oud Sluis in Sluis (35), Jonnie en Therese Boer van de Librije (57) en de Nederlander Richard Ekkebus van Restaurant Amber in Hongkong (36).

De top 10 bestaat uit:

 1. Schmidt Zeevis Rotterdam - El Celler de Can RocaEl Celler de Can Roca (vorig jaar: 2)
 2. Noma (vorig jaar: 1)
 3. Osteria Francescana (vorig jaar: 5)
 4. Mugaritz (vorig jaar: 3)
 5. Eleven Medison Park (vorig jaar: 10)
 6. D.O.M (vorig jaar: 4)
 7. Dinner by Heston Blumenthal (vorig jaar: 9)
 8. Arzak (vorig jaar: 8)
 9. Steirereck (vorig jaar: 11)
 10. Vendôme (vorig jaar: 23)

Klik hier voor de website van The World’s Best Restaurants.


Haring nieuwe stijl
Haringmeisje by Oestermeisje Amsterdam

Heerlijke haring van het Haringmeisje op uw evenement!

5 juni wordt traditiegetrouw het eerste vaatje Hollandse Nieuwe Haring geveild. Tijd voor een haringparty! Het Haringmeisje van het Oestermeisje in Amsterdam is voor deze bijzondere gelegenheid de ideale aanvulling. Vanuit haar speciaal ontworpen riem serveert ze op mobiele wijze heerlijke en verse haring van Schmidt Zeevis. Haring aan het staartje of op een heerlijk stukje roggebrood met zure room? Alles is mogelijk!

Interesse?

Neem contact op met Schmidt Zeevis, of met het Oestermeisje (bel: 020-6169855 of mail naar info@oestermeisje.nl of ga naar www.oestermeisje.nl)

Schmidt Zeevis Rotterdam - Haringmeisje by Oestermeisje Amsterdam Schmidt Zeevis Rotterdam - Haringmeisje by Oestermeisje Amsterdam

Restaurant Seinpost op het duin in Scheveningen
Niet te versmaden cuisine de la mer

Chefkok Gert-Jan Cieremans weet de smaakpapillen van de gasten met zijn bijzondere stijl van koken goed te raken. Hij weet spanning in het gerecht aan te brengen met zijn creatieve technieken om iets toe te voegen. Iets verrassends dat het apart maakt. Bijvoorbeeld met een kruid of specerij. Frisse tonen, verfijningen. Fris en ziltig. Met het restaurant zo dicht bij de kust is er veel belangstelling voor de visgerechten. Het ligt uniek bovenop het Seinpostduin aan het strand van Scheveningen met een fantastisch uitzicht over de zee. Geen wonder dat de keuze op de kersverse vis of schelp- en schaaldieren valt. Vis altijd in het seizoen en veelal van de Flyshoot vissers. Dat proef je gewoon.

Patron Edwin van de Goor heeft kans gezien om de Seinpost tot een populair trefpunt te maken voor de culi’s uit Den Haag en wijde omgeving. Met zijn bezielende leiding weet Edwin met zijn team en de uitzonderlijke gastronomie de gasten echt te verwennen en hen een ontspannen en bijzondere culinaire ervaring te laten beleven. Edwin: ‘Uit eten gaan moet ten slotte een feestje zijn’.

Seinpost, Zeekant 60 Scheveningen, www.seinpost.nl

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Seinpost Scheveningen Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Seinpost Scheveningen

Trends a la Carte: Gastropups

Schmidt Zeevis Rotterdam - GastropupsIn New York is de omslag al tijden bezig in restaurants als Landmark en kindereetwinkels als Kid Fresh en Pomme Bébé. Maar ook hier valt het op: met de vervrouwelijking van economie en maatschappij kan het geen toeval zijn dat steeds meer kinderen aan de restauranttafel worden gespot. Of liever: culikids, gastropups, minigastronomen, gastro- of gourmetkids . Maar de chefs gaan nog een stap verder: na de boer te hebben opgevoerd als de edele wilde, brengen ze nu de jeugdherinnering als de ultieme culinaire Proust-ervaring. Food=Oral History!

Van die kinderen die niet alleen olijven, sardientjes, truffel, zwezerik en oesters lusten, maar ook hun hand niet omdraaien voor het bereiden van pakweg kielbasa en bovendien de rudimenten van de tafeletiquette kennen. Gastropups of culikids als statussymbool, hét accessoire du saison.

Kinderen worden al jaren gezien als verlengstuk van de ouders. Kregen ze eerst dezelfde designerkleding aangemeten, nu wordt ook zo vroeg mogelijk gestreefd naar volwassen smaakpapillen. De moderne opvoeder heeft namelijk letterlijk geen trek meer om in een familierestaurant aan te schuiven waar het menu kip met appelmoes dicteert. Noch om dagelijks twee verschillende maaltijden te koken. Daarvoor is de tijd te schaars, de schaarse tijd met de kids te kostbaar én past het niet in hun levensstijl en zorgvuldig opgebouwde imago. Een kind dat ‘alles’ lust, daarentegen, daar kun je mee gezien worden.

De kinderen zelf worden intussen steeds vroeger volwassen. KGOY (Kids Grow Older Younger) heet dit verschijnsel al jaren in marketingkringen. En hoewel daar op kledinggebied dan ook allang wordt ingesprongen, verschijnen er pas de laatste jaren etenswaren in die lijn op de markt. Van gastronomische kinderdrankjes tot potjes haute babyvoeding voor de elitebaby. Gastropups, ‘de nieuwe gastronomische grens’. Kinderkooklessen, kinderkookboeken, kinderkookkampen, oesterverjaarspartijtjes en culinair speelgoed zijn big business. In Amerika worden babyfood making wedstrijden georganiseerd. In Japan bestaan hele productlijnen van kinderkookgereedschap gericht op het aanzetten tot koken, dus met een hoog fungehalte. Van sushirollers tot noedelmakers in de vorm van een waterglijbaan. Omgekeerd komt steeds meer typisch kindereten op het volwassen menu terecht, van suikerspin tot knettersuiker.

Gespot door Marjan Ippel van Talkin’food®
Klik hier voor meer informatie.


Hollandse trots: Oosterschelde kreeft!

Donderdag  28 maart is het seizoen van de Oosterschelde kreeft geopend, traditiegetrouw met de veiling van de eerste kreeft. De opbrengst van de veiling gaat elk jaar naar een goed doel.

Schmidt Zeevis heeft de hand weten te leggen op de eerste Oosterschelde kreeft. Onze inkoper Jeroen van Merkensteijn heeft de veiling flink weten op te stoken.
Erica Terpstra (ambassadeur van het Liliane Fonds) heeft aan boord van het schip van de kreeftenvisser Gerrie van den Hoek, de eerste kreeft naar boven gehaald. Vervolgens is zij met de helikopter naar Colijnsplaat gevlogen en heeft zij daar deze kreeft geveild. Jeroen van Merkensteijn was uiteindelijk de winnaar van de veiling en had dus de meest vaste hand van alle bieders!

De kreeft heeft € 19.850,- opgeleverd voor het Liliane Fonds. De kreeft is geveild door middel van een Amerikaanse veiling. De kreeft was bestemd voor The Harbour Club

Op de eerste foto ziet u Jeroen van Merkensteijn en onze vertegenwoordigster Nicoline Voogd. Op de tweede foto Erica Terpstra, Mark & Jacco (The Harbour Club), Jeroen van Merkensteijn en Nicoline Voogd.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Oosterschelde kreeft Schmidt Zeevis Rotterdam - Oosterschelde kreeft

Puur Hellevoetsluis regionale winnaar Restaurantweek

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Puur HellevoetsluisRestaurant Puur in Hellevoetsluis is tot regionale winnaar verkozen van de Publieksprijs Restaurantweek voorjaar 2013. Het restaurant werd door de gasten beoordeeld met een 9,2. De bezoekers van de Restaurant Week beoordelen op kwaliteit, service en prijs.

Eigenaar/chefkok Ricardo Vis van Heemst van Restaurant Puur scoorde al zes jaar lang in de top 5 van de Restaurantweek. Dit sfeervolle restaurant aan de jachthaven van het idylische stadje Hellevoetsluis wordt gerund door Ricardo samen met echtgenote Berlinda en dochters Liza en Rosalie

Ricardo: “Alles draait om gastvrijheid. Dat de gasten naar jou toe komen, moet je waarderen door de gasten te verwennen. Je moet het echt menen. Dat is net zo puur als dat wat er op tafel komt. Nooit bezuinigen op kwaliteit”.

De landelijke winnaar is De Kromme Dissel in Heelsum. Wie te laat was met reserveren, krijgt nog een herkansing. Van 25 maart tot en met 7 april serveren de publieksprijswinnaars nogmaals hun Restaurant Week-menu.

Aan de afgelopen Restaurant Week namen de 750 beste restaurants van Nederland deel. Tijdens deze week konden gasten voor een aantrekkelijke prijs kennismaken met toprestaurants en genieten van een avond uit. Na afloop werden ze gevraagd hun mening te geven over onder andere de bediening in de restaurants, de kwaliteit van de gerechten en het prijsniveau.

De top 5 publieksprijswinnaars in Rotterdam zijn:

 1. Puur Hellevoetsluis (9,2) Hellevoetsluis
 2. Allure (8,9) Rotterdam
 3. Boerengat (8,9) Rotterdam
 4. Prins van Terbregge (8,8) Rotterdam
 5. Amarone (8,7) Rotterdam

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Puur uit Hellevoetsluis.


Goed verborgen geheim in Den Haag
Restaurant Mazie is de ontdekking waard

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Mazie Den HaagAls u denkt dat er geen geheimen zijn in Den Haag heeft u het mis. In een zijstraat van het Noordeinde kunt u Restaurant Mazie ontdekken. In de Maziestraat notabene. De meeste gasten hebben het van horen zeggen of hebben lovende recensies gelezen op internet. De reactie van een gast via IENS: “Elke keer weer een genot om bij Mazie te eten. Heerlijke wijn, goede bediening, en voortreffelijk eten. Van voor tot nagerecht worden er pareltjes op tafel gezet”. Special Bite: “(on)opvallend goed”.

Het is een restaurant voor iedereen die van goed en puur eten houdt. Chefkok Takis Panagakis is een kei in het aanbrengen van verrassende nuances in zijn gerechten. In zijn filosofie van puur en eerlijk, vlees is vlees en vis is vis, maar hij brengt wel een moderne twist aan in zijn manier van koken. De Frans/Mediterrane keuken met internationale allures. Ook klassiek, maar waar het kan speels met een schuim of een gel.

Bij restaurant Mazie is de prijs-kwaliteitverhouding goed en de prijzen zijn daardoor eerlijk. Het viergangen-dagmenu kost € 38,50.

Mazie gaat over twee liefhebbers die hun sporen ruim verdiend hebben in hoogwaardige en goede restaurants en die nu hun eigen geschiedenis schrijven. De zomer van 2010 is voor eigenaar en gastheer Koen Cramer het moment om zijn liefde voor het vak te bekronen met een eerste eigen zaak in de Haagse Maziestraat. De zeer bekwame kok Takis Panagakis proeft aan de plannen dat het goed gaat worden en wil graag in de Maziestraat de sterren van de hemel komen koken. Nu bijna drie jaar later liggen ze goed op koers. Proef dit geheim.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Mazie.


Studenten halen hoge punten met het organiseren van een Dinner Show

Schmidt Zeevis Rotterdam - Dinner Show HAVO/VWOEr zit verrassend veel talent onder de studenten op DE THEATER HAVO/VWO (middelbare school voor Theater, film en vormgeving) in Rotterdam.

Tijdens de voorbereidingen van een evenement moet er heel wat samengewerkt worden en alle talenten benut worden van de 15 studenten, die betrokken zijn bij het neerzetten van deze Dinner-Show. Alle stress, zweet en tranen blijken functioneel voor het eindresultaat. En dat mocht er wezen. Voor en achter de schermen. Ieder heeft zijn taak, zowel in het voorbereidende traject als tijdens de uiteindelijke show. Er val heel wat te regelen zoals uit de draaiboeken blijkt. Student Sterre Grob: ‘Met dit project zijn we enkele maanden bezig geweest. Eerst brainstormen en denken hoe en wat en dan elke week 2 x een uur met 15 studenten en begeleiders zorgen dat alle voorbereidingen resulteren in een geweldig evenement. Dit project komt dan in de plaats van een stage. Met de totale opleiding, die 5 of 6 jaar duurt (HAVO 0f VWO) heb je het diploma, maar kun je ook doorstromen naar de Kunstacademie’.

Er is veel medewerking gekregen van het bedrijfsleven. Zo mocht gast-kok Nils Kooyman van Schmidt Zeevis met zijn hulpkok in de pannen roeren en stelde het nabij gelegen Restaurant De Machinist haar keuken open om die als satelliet te gebruiken om de culinaire hoogtepuntjes tussen de show door voor elkaar te krijgen. Zang, dans en culinair genieten. Als voorafje een vuurspuwer bij de entree. Het was een geslaagde show met volle bak. De 72 gasten genoten enorm en gaven aan het eind een staande ovatie. Geslaagd! Bravo!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Dinner Show HAVO/VWO Schmidt Zeevis Rotterdam - Dinner Show HAVO/VWO

Navenant Culinair Live met het beste van Limburg

Schmidt Zeevis Rotterdam - Navenant Culinair LiveHet Lifestyle Magazine Navenant heeft in samenwerking met TV Limburg een TV programma met de titel Navenant Culinair Live opgezet. Dit programma wordt al enkele jaren met succes opgenomen en uitgezonden. In eerste instantie werd een vaste locatie bij The Scelta Institute in Venlo gebruikt. Daarna zijn er vele uitzendingen op de locatie van Brasserie Pollux in de Maaspoort in Venlo opgenomen. Dit jaar 2013 zal er elke maand een locatie zorgvuldig worden gekozen in een wisselend restaurant om daar de kookkunsten van de chef te ervaren. De gasten worden een avond lang in de watten gelegd en krijgen een heerlijk viergangen diner met bijpassende wijnen.

De sympathieke presentator en bariton Sef Thissen neemt de kijkers mee in de smaakvolle Limburgse wereld. Hij interviewt interessante leveranciers, de betreffende chef-kok en diverse gasten. Alles wordt opgenomen door de camera’s van TV Limburg en is vrijdag daaropvolgend op deze omroep te bewonderen.

De volgende uitzending van Navenant Culinair live! 2013 wordt op 26 maart opgenomen bij Restaurant De Oolderhof in Herten. Vanaf 18.30 zijn de gasten van harte welkom voor een aperitief. Daarna schuiven zij aan tafel voor het heerlijke diner.

De derde uitzending van Navenant Culinair live! 2013 wordt opgenomen bij Hostellerie de Hamert in Wellerlooi op 23 april 2013. Daarna komen er nog meer interessante restaurants zoals Da Vinci en Restaurant De Leuf.

Eveneens is er het programma Navenant Experience, die 20 tot 25 minuten duren en meer gericht zijn op lifestyle op het gebied van kunst, cultuur, interieur, mode, wonen en ondersteuning van goede doelen. Allemaal zaken, die het Limburgse leven aangenaam maken.

Klik hier voor meer informatie over Navenant.


’t Amsterdammertje: ‘Van Brasserie tot Restaurant’

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant 't AmsterdammertjeSinds de jaren '80 is 't Amsterdammertje een begrip in de Gooi- en Vechtstreek. Het was één van de eerste brasseries in het land die een 3 - gangen keuzemenu aanboden.

In begin 2009 kreeg André Gerrits samen met zijn vrouw, Geneviève, de kans om deze zaak met een mooie en lange geschiedenis over te nemen. Samen hebben zij deze unieke kans met beide handen aangegrepen. Als eerste wilden zij de roemruchte Brasserie naar een Restaurant omtoveren. Het restaurant waar een brede groep zich thuis voelt en waar je uitstekend eten en drinken met passende service voor een eerlijke prijs krijgt.

André Gerrits: ‘Op mijn 16e begon ik aan mijn professionele carrière als kok. Het met één Michelin ster bekroonde Restaurant de Kromme Dissel te Arnhem was het startpunt van mijn culinaire carrière. Na werkervaring te hebben opgedaan in de keukens van Ron Blaauw en Jan de Wit, keerde ik terug bij 'de Dissel' en werd ik als 'jonkie' van 21 jaar souschef bij chef-kok Tonny Berentsen. Na 5 jaar souschef in 'de Dissel' besloot ik terug te keren naar de keuken van Ron Blaauw om daar mijn culinaire vaardigheden naar een hoger level te trekken. Ik kreeg daar als duo de dagelijkse leiding over de keuken. Passie, eerlijkheid, laagdrempeligheid, natuurlijk, gedreven, bevlogen en een snufje gekheid zijn woorden die dicht bij mij staan en die wij ook willen uitdragen in ’t Amsterdammertje’.

De stijl van koken zou je kunnen omschrijven als modern, puur, eerlijk met een klassieke basis, vernieuwend in zowel techniek als opmaak. Met het samenstellen van de gerechten laat hij zich inspireren door de seizoenen.

André Gerrits: ‘Het succes van 't Amsterdammertje berust op de gedrevenheid van mijn vrouw en mijzelf, maar zonder ons gepassioneerde en gedreven team, dat zich elke dag met evenveel bevlogenheid en teamgeest inzetten, waren wij nooit zover gekomen. Hiervoor is het restaurant in november 2010 bekroond met een eerste Michelin ster’.

Klik hier voor meer informatie over 't Amsterdammertje.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant 't Amsterdammertje Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant 't Amsterdammertje Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant 't Amsterdammertje

Het wapen van Willemstad 2.0

Schmidt Zeevis Rotterdam - Het Wapen van WillemstadMet de opening op vrijdag 15 februari 2013 zal op de vertrouwde plek van het v.m. Het Wapen van Willemstad aan de Benedenkade pal aan de jachthaven een totaal nieuw “Restaurant Het Wapen van Willemstad” herrijzen. Een restaurant van deze tijd met de nadruk op vis, schaal- en schelpdieren. De vier eigenaren die al langer het restaurant De Rosmolen runnen hebben het lef om in deze tijd iets groots neer te zetten.  Het is niet zomaar een verbouwinkje. Het interieurconcept is samen met  Horecare ontwikkeld. Voor de derde keer schakelen ze Hugo Broeders in voor het ontwerpen van deze totale interne metamorfose. Zijn succesvolle horecaconcepten dragen bij aan een gastvrije en kloppende totaalbeleving, waarin mensen elkaar graag ontmoeten.

Hugo Broeders: ‘Onze kracht is een persoonlijke aanpak waarin de balans wordt gevonden tussen stijl en functie. In dit geval hebben we gekozen voor een stoer en krachtig interieur met een verrassend samenspel van klassieke en moderne elementen die sfeerverhogend werken. Dit gaan we terugzien in het materiaal- en kleurgebruik, maar zeker ook in de opvallende interieurelementen in de diverse ruimtes. Een interieur in de stijl die past bij de horecaondernemers en uiteraard de doelgroep.

Mede-eigenaar-chef-kok Jeroen Timmermans is de laatste 6 weken zowat dag en nacht bezig geweest met zijn team  met alle voorbereidingen. Het sfeervolle restaurant biedt plaats aan 85 gasten. Een terras voor 75 gasten. In de lounge is er plaats voor 40 gasten, die vooraf een drankje willen drinken of gezellig willen natafelen. Op de 1ste verdieping is een sfeervolle zaal, voor bruiloften, vergaderingen en partijen. Hier kunnen100 mensen letterlijk uit hun dak gaan. Dan beschikt Het Wapen van Willemstad nog over 6 bijzondere hotelkamers.

Sous-chef Jörn van den Heuvel kan niet wachten om zijn culinair talent op de borden tot uiting te laten komen. Hij is er klaar voor. Jessie Nieuwkoop (assistent bedrijfsleider en gastvrouw) heeft alles in zich om de gasten een geweldig diner of lunch te bezorgen.

Na 49 jaar Het Wapen van Willemstad met alle ups en downs is het nu aan de nieuwe eigenaren en medewerkers om geschiedenis te schrijven in deze historische vestingstad.

Klik hier voor meer informatie over het Wapen van Willemstad.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Het Wapen van Willemstad Schmidt Zeevis Rotterdam - Het Wapen van Willemstad

Chef-kok bij Sanadome vindt grote parel in oester

Schmidt Zeevis Rotterdam - Parel in oester SanadomeZaterdag 2 februari j.l. deed Jacco Beck, chef-kok bij Sanadome een bijzondere vondst. Tijdens de voorbereidingen van het ‘Flavours of the World diner buffet’ dat iedere vrijdag- en zaterdagavond wordt geserveerd, vond hij een parel in een oester.

Jacco Beck (chef-kok bij Sanadome) vertelt; ‘Ik was zeer verbaasd toen ik de parel in de oester vond. De afgelopen 17 jaar hebben we dit bij Sanadome nog nooit eerder mee gemaakt. In eerste instantie had ik niet in de gaten dat deze vondst zo bijzonder was en had ik de parel mee naar huis genomen. Later toen ik het aan mijn collega’s vertelde en de reacties hoorde begreep ik dat het zo bijzonder is, dit met name door de grootte van 0,75 cm van deze parel. We hebben daarna contact opgenomen met onze visleverancier Schmidt’.

Schmidt Zeevis in Rotterdam, de leverancier van de oester waarin de parel is gevonden, is erg verrast door de vondst van de parel. Wil van Merkensteijn (Communicatie & Educatie bij Schmidt Zeevis Rotterdam): ‘Het is erg zeldzaam dat er een parel wordt gevonden in een oester. In ongeveer 1 op de 35.000 wilde oesters wordt een parel gevonden. Zelfs onze oesterleveranciers vanuit Frankrijk en Zeeland hebben dit nog nooit gezien.

Volgens Wil van Merkensteijn is het een lang proces voordat een parel van deze grootte zich heeft gevormd. Als de oester eet opent hij zijn schelp en zuigt plankton naar binnen. Een enkele keer zuigt hij ook zand, een stukje zeewier, hout of afval mee. Het stukje irriteert de oester en probeert het uit zijn schelp te krijgen. Als dat niet lukt vormt hij een dun laagje parelmoer om het deeltje om zichzelf te beschermen. Zolang het stukje blijft zitten, vormt de oester steeds laagjes om het stukje heen. Voor een parel met een dikte van 1 millimeter zijn 200 laagjes nodig. Het duurt dus jaren voordat er een redelijk grote parel in de oester is gevormd.

De oesters waren bestemd voor het internationale diner buffet dat Sanadome iedere vrijdag- & zaterdagavond in het à la carte & buffet restaurant Flow serveert. Het internationaal diner buffet is een culinaire reis om de wereld met specialiteiten uit de Mediterrane, Aziatische en Europese keuken.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Parel in oester Sanadome Schmidt Zeevis Rotterdam - Parel in oester Sanadome

Restaurant De Librije opent pop-up restaurant op MS Rotterdam

De Librije gooit het over een andere boeg: een varende versie van De Librije. In april wordt het concept pas gepresenteerd aan de pers, maar het draait al wel.

De Librije heeft het pop-up restaurant geopend op de MS Rotterdam, één van de grootste cruiseschepen van de Holland America Line. Eens in de tien dagen is er een Taste of Librije-avond, waarbij het restaurant van de MS Rotterdam een metamorfose krijgt naar De Librije. De souschefs van De Librije gaan mee en verzorgen het diner. De bediening is getraind in De Librije en loopt ook in de kleding van De Librije. De wijnkaart is uiteraard samengesteld door Thérèse Boer.

In april wordt er meer bekend gemaakt over de plannen van De Librije op de MS Rotterdam.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant De Librije.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De Librije

Lovende kritieken op het nieuwe boek van Erik van Loo
Soepen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Soepen Erik van Lo‘De meeste kookboeken zijn boeken met onbereikbare complexe gerechten, waarop ook nog eens licht hysterische vormgevers en fotografen zijn losgelaten. Die uiterlijke poeha is omgekeerd evenredig met de bruikbaarheid in de keuken. Kijken, kijken, maar niet koken, zou het boekmotto kunnen zijn, aldus Menno Steketee van NRC NEXT.

Volgens Menno Steketee van NRC Next is het boek ‘Soepen’, evenals zijn eerdere boek Sauzen van Erik van Loo, chef-eigenaar van het Rotterdamse restaurant Parkheuvel – twee Michelin-sterren – een uitzondering. Niet dat er geen barokke recepten in staan – voorbeeld: buikspek met kaviaar – maar de bulk van Soepen is vooral een begrijpelijke handleiding voor het maken van zes basisbouillons, „in volgorde van toenemende kracht”: groentebouillon, visbouillon, kippenbouillon, kalfsbouillon, runderbouillon, ossenstaartbouillon. Van daaruit kun je volgens Van Loo uitstapjes maken, bijvoorbeeld door de kip door duiven te vervangen en de vis door langoustines. Die bouillons kunnen vervolgens dienen als fundament voor een trits eenvoudige én complexe recepten. Met een beetje groenteman, visboer en slager in de buurt kun je ze allemaal zelf maken.’

Soep maak je volgens Van Loo niet uit de losse pols, maar volgens een kundig uitgedacht bouillonstelsel met afleidingen. Chic en stijlvol, soep als amuse, voor- of tussengerecht.

Essentieel bij het maken van bouillon is dat je begint met koud water en de bouillon niet laat koken. Dan komen de smaakstoffen vrij. Bouillon is op smaak gebracht water.
Dat is de basis voor de gerechten in dit boek: familierecepten van het Limburgse land en signatuurgerechten uit de keuken van restaurant Parkheuvel.

De Telegraaf: Dat het boek uit handen van een sterrenkok komt is overduidelijk. Van der Loo biedt naast de soepen tevens een aantal gerechten aan die je kunt maken met de verschillende bouillons. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Ravioli met ragout van Bresse-kip, Tête de veau met bladerdeegkrokantjes of een Ossenstaartbitterbal met Le Puy-linzen? Hoewel de titels ingewikkeld klinken, is dit bij de recepten niet het geval. Van der Loo legt stap voor stap uit hoe je deze gerechten bereidt, waardoor zelfs een leek een sterrengerecht op tafel kan toveren.

Een kijkje in het leven
De simpele, maar prikkelende illustraties van gerechten worden afgewisseld met foto’s uit het privéleven van de kok. Dit samen met zijn persoonlijke verhaaltjes tussendoor, maakt Soepen tot veel meer dan alleen een kookboek.


Nieuwe eigenaren Schmidt Zeevis Rotterdam

Na 12 jaar onderdeel van de Kennemervis Groep te zijn geweest staat Schmidt Zeevis Rotterdam sinds 14 december 2012 weer geheel op eigen benen. Er heeft een management buy-out plaatsgevonden waarbij algemeen directeur Marcel van Breda en financieel directeur Jos van Vuren alle aandelen overgenomen hebben en daarmee de nieuwe eigenaren zijn van Schmidt Zeevis Rotterdam.

Toen de toekomstplannen van de Kennemervis Groep en die van Schmidt Zeevis tegen het licht gehouden werden, bleken die niet goed met elkaar verenigbaar te zijn. Als totaalleverancier van vis en visproducten richt Kennemervis zich op verdere groei in Europa in vooral de marktsegmenten Foodservice en Foodretail. Schmidt Zeevis wil juist in de breedte groeien, met behoud van haar eigen identiteit, het brede assortiment en de eigen logistiek: plannen die, gegeven de huidige marktomstandigheden, binnen de Kennemervis Groep niet gerealiseerd zouden kunnen worden. Daarop werd besloten dat Schmidt Zeevis beter als zelfstandig bedrijf verder kon gaan.

Schmidt Zeevis Rotterdam bestaat bijna 100 jaar en is een sterk merk.We leveren meer dan 133 soorten verse vis aan de horeca, groothandel, scheepvaart, cruise & export, catering én niet te vergeten rechtstreeks aan de consument, met onze eigen winkel en webwinkel. 140 medewerkers leveren elke dag weer een topprestatie.U begrijpt, Marcel en Jos zijn trots op het mooie bedrijf dat ze de komende jaren verder willen laten groeien en bloeien. De plannen daarvoor liggen al klaar, dus Schmidt Zeevis gaat met volle kracht en vol vertrouwen vooruit!
 

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwe eigenaren Schmidt Zeevis Rotterdam

Wereldatlas wijst de weg naar Maasbracht
Margo Reuten nu Grand Chef in de fameuze gids van Relais & Chateaux

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Da VinciRestaurant Da Vinci in Maasbracht was in november 2012 even het middelpunt van de wereld tijdens de officiële toekenning van het lidmaatschap van Relais & Chateaux en de wereldpresentatie van de Relais & Chateaux-gids 2013 met een oplage van 1 miljoen exemplaren.

De president van de organisatie Jaume Tàpies (eigenaar van het restaurant El Castell de Ciutat aan de voet van de Pyreneeën in Spanje) kwam persoonlijk naar Nederland om de begeerde plaquette met  de gouden lelie bij de ingang van het restaurant Da Vinci te onthullen. Margo Reuten en partner Petro Kools zijn terecht erg trots met deze extra kwaliteitsgarantie. Zij hebben zich hiermee op de wereldkaart gezet. Met deze gids stippelen gasten en gebruikers hun globale tour uit langs de beste plekjes in de wereld. Er moet met een luxe hotel of restaurant voldaan worden aan de vijf Franse C’s;

 • Caractère
 • Courtoise
 • Calme
 • Charme et
 • Cuisine

oftewel: karakter, hoffelijkheid, rust, uitstraling, een voortreffelijke keuken en je moet de eigenaar zijn.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Da Vinci.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Da Vinci Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Da Vinci

Nieuwe bestemming voor uniek historisch pand
Speciaal biercafé/wijnbar De Boterhal, een aanwinst voor de Grote Markt in Breda

Schmidt Zeevis Rotterdam - De Boterhal BredaMet een uniek concept is het historische pand aan de Grote Markt in Breda tot een bijzondere gastronomische uitgaansplek omgetoverd. Speciaal biercafé/wijnbar ondersteund met kleine gerechten met de historische naam De Boterhal. Ooit was het een vleeshal, een boterhal, een Bredaas museum en zat er Café Dante. Nu wordt er nieuwe geschiedenis geschreven. Na een grondige verbouwing, nu een totaal nieuw decor. Een 18 meter lange bar met 23 tapkranen op de begane grond. Naast de uitgebreide keus in tapbieren kan er ook nog eens gekozen worden uit ruim 90 bieren op fles. Er is geen link met een brouwerij, waardoor de keuze heel breed kan zijn voor de gasten. Zo kunnen de gasten ook kiezen uit 17 verschillende wijnsoorten per glas. Daarnaast keuze uit 50 wijnen op fles. Behalve de drank zijn natuurlijk ook de spijzen van belang. Mede-eigenaar Wouter van de Graaff mikt met zijn concept op de Bourgondiërs. Daarvoor is er de chef-kok Lars Albers, die zijn sporen heeft verdiend in verscheidene restaurants en last but not least als sous-chef bij het inmiddels befaamde restaurant IVY in Rotterdam.

Mede-eigenaar Joost Maarschalkerweerd is één van de managers. Culinair hebben ze het dus in de vingers. Maar het zal hier op een bijzondere, maar laagdrempelige wijze worden aangepakt. Recht toe, recht aan met een grote keuze aan internationale hapjes in de vorm van culinaire tapas. Tegen vriendelijke prijzen. Tussen de 15 en 30 euro p.p. kom je de avond wel door. Daarnaast zijn er aantrekkelijke surprises in de vorm van een High Beer of High Wine en een bierproefplateau met 5 soorten bier van eigen tap als proeverij.

Er is ruimte op de begane grond + 1e etage voor 140 á 150 couverts. Op het terras buiten kunnen volgend seizoen nog eens 150 gasten genieten en zien en gezien worden.

Later zal de kelder nog als proeflokaal worden ingericht met aandacht voor bier-spijs en wijn-spijs combinaties. Uitgekiende gerechtjes, die het geweldig doen bij bier en/of wijn. De 1e verdieping dient als restaurant en wordt verhuurd voor bijzondere gelegenheden.

Klik hier voor meer informatie over De Boterhal in Breda.

Schmidt Zeevis Rotterdam - De Boterhal Breda
Schmidt Zeevis Rotterdam - De Boterhal Breda Schmidt Zeevis Rotterdam - De Boterhal Breda

Club Restaurant Moskou in Deventer
Moskou aan de IJssel

Schmidt Zeevis Rotterdam - Club Restaurant Moskou DeventerOp de Brink 50 t/m 60 in Deventer treffen we het Club Restaurant Moskou, waar het bruist van de bedrijvigheid en een sfeer uitstraalt waar het goed toeven is. Niet alleen goed toeven in een waanzinnig interieur - waarmee dit restaurant in 2009 de prestigieuze ‘The Best Interior Design’ * AWARD heeft gewonnen- maar vooral goed eten.

Han Meiberg, de restaurant manager/gastheer speelt met zijn culinaire team in op nieuwe trends en de wensen van zijn gasten. Chef-kok Patrick Evers en zijn sous-chef Gijs Heilkema begrijpen dit helemaal. Er zijn dan ook legio internationale en lokale verrassingen voorhanden. Melvin Rompas is zelfs de heuse sushi-chef in het team.

Chef’s ‘table-dance’ met verse zelf gemaakte sushi's, die langs komen via een sushi band om steeds een favoriete sushi te kunnen pakken.

Of een Japanse HOT & COLD 5 gangen menu. Lunchen, dineren of een speciale Businessclub aanbod, het is allemaal afgestemd op een veeleisend publiek met een nette prijsstelling. Slimme zet om de business-club een eigen wijnkluis aan te bieden, waarin de geselecteerde wijnen worden opgeslagen en waaruit bij elk bezoek een passende wijnen kunnen worden gehaald.

Interessant, dat zij ook inspelen op de nieuwe trends zoals de HIGH WINE.

High Tea is passé
Dit jaar nog gaan we voor de High Wine bij Moskou. Rond borreltijd komen de glazen wijn in combinatie met lekkere hapjes op tafel. De Nijmeegse lunchrooms zijn er mee begonnen en daarna veroverde de High Wine al snel de rest van het land. In plaats van een pot thee kan er nu gekozen worden uit verschillende wijnen. De sandwiches en koekjes blijven dit keer achterwege en worden vervangen door bijvoorbeeld olijven, gamba’s en pepers gevuld met roomkaas.
Een lekkere bite om op vrijdag het weekend mee in te luiden, of gewoon doordeweeks met vrienden lekker bijpraten!
De High Wine package:
- bij ontvangst een heerlijk glas Rosecco
- 2 glazen wijn, hierbij keuze uit een chardonnay of malbec van het huis Finca La Linda uit Argentinie of een sauvignon blanc en merlot van La Tulipe uit Frankrijk
- Een overvolle heelijk gevulde etagere met lekkernijen,waaronder brood met tapenade’s, gezoete olijven, mini carpaccio, mini vitello tonato, diverse sushi’s, albondigas, gemarineerde gamba’s, calamares ringen, etc.

€ 24,50 per persoon inclusief 2 glazen wijn en een glas rosecco, voor de BOB rekenen wij 14,50 excl. wijn

*Moskou Deventer, winnaar van "The Best Interior Design 2009".

Het juryrapport luidde als volgt:
Moskou Deventer een multifunctionele venue waar bar, restaurant en sushibar zich verenigen, is volgens de jury een buitengewone presentatie voor de lokatie. Zij roemden de succesvolle uitvoering van de indeling, die zorgen voor een zeer dynamisch karakter. Iedere ruimte heeft zijn eigen sfeer en uitstraling, maar allen beschikken zij over een gemeenschappelijke ziel. De verbouwing van het pand is met veel respect uitgevoerd, waardoor de charme is behouden. Dit wordt nog eens extra versterkt door de bevlogen houding van de ondernemers.

Klik hier voor meer informatie over Club Restaurant Moskou in Deventer.


Michelin sterren
Blijdschap en tranen...

Schmidt Zeevis Rotterdam - Michelin SterrenAlle sterrenzaken gefeliciteerd met het behalen en behouden van de ster(ren). Vooral voor de nieuwe gelukkigen is het een bijzondere gelegenheid. De spanning, de opluchting, de blijdschap en de roes. Proficiat voor de inspanningen van het team van executive chef Richard van Oostenbrugge en souschef Thomas Groot van Restaurant Bord’Eau in ‘l Europe. Nog maar 14 maanden open en nu al een ster! Fantastisch. Chef Moshik Roth die eerder in zijn restaurant in Overveen twee Michelinsterren verdiende, heeft deze opnieuw weten te verdienen in het in september in Amsterdam geopende &samhoud places! Hulde!

Jammer en nog eens jammer voor Restaurant SOLO in Gorinchem. Ik sprak zojuist de sous-chef Gerrit van den Berg, die nog niet is hersteld van de zware mokerslag, dat de ster niet behouden is. Er is zo hard voor gewerkt met het team, nadat in november 2011 eigenaar/chef Mohammed El Harouchi levensgevaarlijk gewond was geraakt en nog steeds met zijn herstel bezig is.

Gerrit van den Berg: ‘We proberen ons groot te houden. We hebben het met z’n allen zwaar en moeilijk. Natuurlijk respecteren we de uitslag van Michelin. Het is erg jammer. We krijgen veel steun getuigenissen van leveranciers, collega’s en gasten. Mede hierdoor pakken we de draad weer op en gaan we ervoor! 2013 gaat ons jaar worden’.


Een door Mohamed El Harouchi geïnspireerd team blijft de gasten in Restaurant SOLO* verbazen door hun enorme inzet en kookkunst
 

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Solo* GorinchemEerder dit jaar schreven we het volgende over de situatie van de eigenaar chef Mohamed El Harouchi en de enorme passie
van het culinaire team:

Het was in November 2011 enorm schrikken voor het culinaire team van Restaurant SOLO* in Gorinchem toen bleek dat eigenaar en chef Mohamed El Harouchi levensgevaarlijk gewond was geraakt bij een auto-ongeluk. Hij lag dagen in coma met een gekneusde hersenstam. Toen de artsen niets meer voor hem konden doen moest hij er op eigen kracht uit komen. Heel langzaam bleek dat te lukken. Zijn spraak en gehoor weer terugkrijgen is de volgende uitdaging. Zijn enorme wilskracht en support van de medici van het Erasmus Medisch Centrum brengt hem stapje voor stapje terug naar de werkelijkheid. En er is nog een hele weg te gaan.
Hij wordt nu in Dordrecht verder behandeld.

... intussen draait het Restaurant SOLO* door met vereende energie en respect voor Mohamed El Harouchi. Souschef Gerrit van den Berg doet er een extra schepje bovenop met zijn gemotiveerde team. Elke dag wordt er in de keuken een kaarsje aangestoken om de moed en de energie, die Mohamed elke dag nodig heeft extra kracht mee te geven.

Toen Gerrit van den Berg drie jaar geleden als sous-chef werd binnengehaald heeft hij veel geleerd over de kookkunsten en gedachtengoed over eten en het omgaan met gasten van zijn grote chef. De sublieme manier om de combinaties te maken met de Marokkaanse invloeden. Combinaties met kruiderij en oliën. In het kruiderij en oliën. In het t kookboek, dat in 2008 uit kwam wordt Mohamed bejubeld door zijn beroemde collega’s in het vak. Cees Helder beschrijft hem als volgt: “Mohamed weet door zijn Marokkaanse achtergrond een geraffineerde interessante eigen dimensie aan zijn gerechten toe te voegen”. Een Michelin ster
veroveren lag dan ook in de lijn van verwachtingen.

Voor Gerrit van den Berg is Mohamed meer een vriend dan een werkgever. Ook is hij met zijn leermeester mee geweest naar Marokko om daar in 2010 tijdens de viering van 400 jaar relatie Nederland -Marokko in het Hyatt te koken voor de Nederlandse Ambassadeur en zijn vele gasten in Casablanca.

Compagnon en bedrijfsleider Marcel Hak is onder de indruk van de extra energie, die het hele team dagelijks levert aan dit mooie bedrijf.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Solo* uit Gorinchem.


A little LUXURY for every moment

Kaviaar Anders...

Schmidt Zeevis Rotterdam - En-K KaviaarOp de Europese Seafood Exposition in Brussel begin dit jaar sleepte Kaviari met  en -K de caviar®  twee prijzen in de wacht tijdens de Prix d’Elite uitreiking. De ene prijs voor ‘Best New Retail Product’ en de andere prijs voor ‘Best Retail Packaging’. Niet alleen het product is goed, maar het is vooral een fantastische innovatie.

De luxe blikjes kaviaar uitgebracht door Kaviari in zes hippe kleuren trekken meteen de aandacht. Het slimme  langwerpige blikje gevuld met 15 gram Baeri Caviar, voorzien van een speciaal kaviaar lepeltje doet het goed bij speciale situaties tijdens allerlei evenementen.

En-K betekent snack in het Frans. In dit geval een exclusieve snack!

In Parijs al gesignaleerd in hippe clubs en restaurants. Handig om te serveren in  een VIP lounge of in het vliegtuig. Samen met een glas champagne aan de rand van het zwembad of op het achterdek van een luxe cruiser. Of gewoon lekker tijdens een picknick.

Bij Schmidt Zeevis zijn de blikjes nu ook verkrijgbaar, in de kleuren zwart, goud en fuchsia.


De voortreffelijke kwaliteiten van Canadese producten

De Canadese Ambassade heeft chef-kok Todd Perrin uit Newfoundland naar Nederland laten komen om een proeverij te houden op de residentie van de ambassadeur Lambert op de Groot in Wassenaar om de typische Canadese producten te promoten.

Trade commissionars Bill Pound en Diederik Beutener zijn in Nederland actief om o.a. de Nederlandse Gastronomie te attenderen op de voortreffelijke kwaliteiten van producten uit Canada.

De Canadese producten komen van goede huize. O.a. de kreeften komen uit de koude en schone waterrijke gebieden van Nova Scotia, waar een zeer streng toezicht wordt gehouden op de kwaliteit van de natuur en de vangstquota.

Chef Todd Perrin heeft een hele proeverij in de vorm van een Walking Dinner met de vele specialiteiten uit Canada samengesteld. Zo komen alle producten van Kreeft, Ribeye, rundvlees uit Alberta, Surf Clams, Coquilles, Garnalen, Wilde rijst en zelfs de beroemde Maple syrup goed tot hun recht.

Todd Perrin start in december zijn nieuwe restaurant in St. John in NewFoundland.

Schmidt zeevis Rotterdam - Todd Perrin Canada
Schmidt zeevis Rotterdam - Todd Perrin Canada Schmidt zeevis Rotterdam - Todd Perrin Canada

Restaurant De Kromme Dissel* in Heelsum

Altijd op zoek naar nieuwe combinaties, out of in the box.

Schmidt Zeevis Rotterdam - De Kromme DisselRestaurant De Kromme Dissel in Heelsum heeft een kookboek uitgebracht met de titel ‘Elementen’. Chef Tonny Berentsen schetst al in het voorwoord hoe het team een team vormt om met Aandacht, Oorsprong, Beleving en Gevoel te werk te gaan. Altijd op zoek naar nieuwe combinaties, nieuwe visies op wat klassiek en wat eigentijds is.

Zij hebben als één van de oudste toprestaurants van Nederland een eer hoog te houden en zijn er van doordrongen te werken met veel liefde voor pure, zuivere ingrediënten en met respect voor traditie.

Alle teamleden krijgen veel ruimte om met eigen creativiteit en visie ideeën uit te werken om er later in de groep ermee aan de slag te gaan. De culinaire creaties of meesterwerkjes die tot stand zijn gekomen, komen aan bod in dit prachtige samengestelde boek. Stuk voor stuk komen de culinaire artiesten in dit boek uit de verf. Sous-chef/entremetier Dietmar Baars, sous-chef  Sierk Burwalda, garde-manger Marcel Wurster, tournant Anne Dijkstra en pâtissier Vincent van Keulen. Zij hebben allemaal het Disselgevoel, zoals Tonny Berentsen dat zo vol trots uitdraagt. Hij zwaait de scepter alweer 12 jaar. De culi’s, hobbykoks en vele gasten zullen smullen van de smakelijke recepten en de boeiende omschrijvingen.

In het 41 jarig bestaan hebben vele kopstukken een bijdrage geleverd aan de onbetwiste reputatie van de Kromme Dissel. Het begon allemaal bij chef-kok Bert Willemsen, die in 1971 de Michelin-ster binnenhaalde. Hij werd opgevolgd in 1988 door Angelique Schmeinck en in 2000 door Tonny Berentsen, die nog door Bert Willemsen werd aangenomen. De Kromme Dissel is recordhouder in het behouden van de Michelin-ster gedurende 41 jaar. Continuïteit gewaarborgd. Daarom is het voor de vaste gasten steeds opnieuw thuiskomen bij de Kromme Dissel, dat naast het Bilderberg Hotel Klein-Zwitserland ligt. Gastheer Iddo Krips en gastvrouw Geartsje de Bruin zorgen ervoor dat het voor iedereen een feestje wordt.

Het boek is voor € 27,50 te koop bij www.krommedissel.nl en binnenkort via  de webwinkel van Schmidt Zeevis.

Schmidt Zeevis Rotterdam - De Kromme Dissel Schmidt Zeevis Rotterdam - De Kromme Dissel Schmidt Zeevis Rotterdam - De Kromme Dissel

Novemberactie van Schmidt Zeevis Rotterdam:

Gratis ‘Herman zalm’ met trancheermes

Schmidt Zeevis Rotterdam - November actie webwinkelDe decembermaand staat weer voor de deur, een uitgelezen moment om onze geliefden én zakelijke relaties een mooi cadeau te geven. Voor uw zakelijke relaties hebben we mooie én smakelijke geschenken: deze staan gebundeld in onze Business Gifts brochure. In deze brochure staan ook onze heerlijke schotels voor de feestdagen.

Denk bij Business Gifts bijvoorbeeld aan een partypakket met verschillende gerookte vissoorten, een mooi kaviaarpakket of stel zelf uw vispakket samen met onder andere gestoomde makreel, aalfilet, palingmootjes en pepermakreel.

Ons assortiment voor de feestdagen bestaat uit heerlijke visschotels, bijvoorbeeld een Ocean Paradise schotel met verschillende vissoorten of een kreeftenschotel.

Alle geschenken en schotels worden mooi verpakt en desgewenst bezorgd!

Voor meer informatie kunt u de Business Gifts brochure aanvragen, door te replyen op deze e-mail. U kunt ook bellen of een e-mail sturen naar Els Kromwijk (06 - 302 93 222 of ekromwijk@schmidtzeevis.nl).

ACTIE NOVEMBER - Bij een bestelling boven de € 100,00 ontvangt u een 'Herman gerookte zalm rugstuk' met een Laguiole zalmtrancheermes *

De 'Herman gerookte zalm' is speciaal geselecteerd door Herman den Blijker voor zijn restaurant Las Palmas in Rotterdam. Gewicht per rugstuk: 170 gram

* Met uitzondering van een bestelling met alleen cadeaukaarten
* Deze actie is alleen geldig in de webwinkel van Schmidt Zeevis
* Deze actie loopt van 1 november tot en met 30 november

Kijk voor meer informatie over deze actie in onze webwinkel

LET OP: TIJDENS KERST BEZORGEN WIJ OOK OP ZONDAG 23 DECEMBER EN MAANDAG 24 DECEMBER. ZATERDAG VOOR 12 UUR BESTELD, IS ZONDAG GELEVERD. ZONDAG BESTELD VOOR 12 UUR WORDT MAANDAG GELEVERD. HEEFT U AL EEN DINER OP KERSTAVOND? LAAT DAN DE BESTELLING BINNENKOMEN OP ZONDAG 23 DECEMBER.


Schmidt Zeevis behoort tot de beste leerbedrijven in de Top Drie
Vers bedrijf en groothandel vers

Vakmanschap is Meesterschap. Om te blijven voldoen aan de hoge eisen die vandaag de dag gesteld worden in bedrijven werkzaam in de versbranche, is ‘permanente educatie’ allang gemeengoed bij Schmidt Zeevis.

Sinds enkele jaren is deze ‘permanente educatie’ uitgebreid met de kennis die beschikbaar is bij SVO op het gebied van leidinggeven, communicatie, samenwerken en alle andere belangrijke dingen in relatie tot het werk. Stichting Kenniscentrum Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven SVO is verantwoordelijk voor de begeleiding van deelnemers en leerbedrijven.

Anja Wertmuller, personeelszaken bij Schmidt Zeevis, zegt: “Bij Schmidt Zeevis maken we een dubbelslag, omdat een groot deel van de medewerkers ook ‘on the spot’ hun vakmanschap leren en doorgeven. Dit is belangrijk omdat de certificering BRC (Europese voedselveiligheid) en HACCP met de regelmatige audits onze medewerkers scherp houden”.

Steeds meer medewerkers bij Schmidt Zeevis zullen trainingen gaan volgen in het coachingstraject niveau 1 t/m 4. Ook een eigen Schmidt vakopleiding vis en voor buitenlandse medewerkers een training voorbereidend Nederlands niveau 1.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Beste leerbedrijf
Schmidt Zeevis Rotterdam - Beste leerbedrijf Schmidt Zeevis Rotterdam - Beste leerbedrijf

Straks slowfood in een paar minuten?

Schmidt Zeevis Rotterdam - Food Professional DayTijdens de Food Professional Day in Wageningen werd er heel wat voorgeschoteld op de manier van voedsel bereiden. Veel indruk maakte het team  van IXL Netherlands BV, die met een verrassend technologisch concept bezig zijn en binnenkort de testfase afronden. John Verbon, de executieve Chef bij het Restaurant van de Toekomst is er volop mee aan het experimenteren. Het eerste model van de
Nutri-Pulse® e-Cooker.

De werking van het ‘nieuwe koken’  gaat het met elektrische pulsen, waardoor de structuur van vlees, vis of groente verandert. De cellen worden van elkaar losgemaakt en de celwanden worden doorlaatbaar. Het voedsel wordt hierdoor eetbaar, kauwbaar en verteerbaar. Langdurig koken bij 100˚ is niet langer nodig. Het voedsel warmt op tot de ingestelde temperatuur door Ohmse verhitting. Binnen enkele minuten en bij lage temperatuur kan het voedsel bereid worden. Er blijven meer nutriënten behouden. Energie verbruik kan hiermee verlaagd worden naar 1/3 tot een 1/6. Het is een technologie, die het verschil maakt. Innovatief, bespaart energie, en vermindert verspilling van voedingsmiddelen.

Geen wonder dat het bedrijf vorig jaar de Food Valley Award in ontvangst mocht nemen. Hans Roelofs (innovation manager) en zijn collega Govert van Oord (managing director) zijn nu zo ver om deze innovatie op grotere schaal te laten produceren.

Klik hier voor de website van de Food Professional Day.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Food Professional Day Schmidt Zeevis Rotterdam - Food Professional Day Schmidt Zeevis Rotterdam - Food Professional Day

The Manhattan Hotel Rotterdam ontvangt World Luxury Hotel Award

Schmidt Zeevis Rotterdam - The Manhattan Hotel RotterdamThe Manhattan Hotel Rotterdam is in Kuala Lumpur onderscheiden met de World Luxury Hotel Award. Het Rotterdamse vijfsterren-hotel ontving de prijs in de categorie Luxury Business Hotel. De prijsuitreiking heeft zaterdagavond 13 oktober plaatsgevonden tijdens een galaceremonie in de Maleisische hoofdstad.

De World Luxury Hotel Awards is een mondiale verkiezing bedoeld voor tophotels die hun gasten faciliteiten van wereldklasse en excellente service bieden. De prijzen worden toegekend in verschillende categorieën, zowel op nationaal als internationaal niveau. Met het toekennen van de prijzen hoopt de organisatie ook de service in de luxe hotels te stimuleren en nog verder te verbeteren.

De prijs is de derde belangrijke onderscheiding die The Manhattan Hotel Rotterdam dit jaar toegekend heeft gekregen. Eerder is het hotel onderscheiden door de Nederlandse vakantiebeoordelingswebsite Zoover en heeft het een Excellence Award ontvangen van de internationale reiswebsite Tripadvisor.

Hotelmanager Erik de Wit is meer dan trots op de toegekende World Luxury Hotel Award. "Het is fantastisch in deze vorm erkenning vanuit het buitenland te krijgen," zegt hij. "Als hotel streven wij er naar voorop te lopen bij het bieden van een unieke gastvrijheidsbeleving. Met deze prijs onderscheiden we ons niet alleen in Nederland, maar juist ook in het buitenland als een leading luxury hotel."

Proficiat!

Klik hier voor meer informatie over The Manhattan Hotel Rotterdam.

Schmidt Zeevis Rotterdam - The Manhattan Hotel Rotterdam
Schmidt Zeevis Rotterdam - The Manhattan Hotel Rotterdam Schmidt Zeevis Rotterdam - The Manhattan Hotel Rotterdam

Eén dag, twee meesters
Restaurant Bolenius aan de Amsterdamse Zuidas

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant BoleniusDe leergierige jonge honden Luc Kusters en Xavier Giesen zijn geïnaugureerd tot respectievelijk Meester-kok en Meester-gastheer. Veel collega’s, vrienden, familie en cliëntèle waren op zondagmiddag 7 oktober 2012 naar Amsterdam gekomen om het glas te heffen op het behalen van deze hoogste graad van bekwaamheid in de beroepstak.

Robert Kranenborg mocht zijn vroegere leerlingen de versierselen omhangen en vatte het bereiken van deze mijlpaal als volgt samen: “Vakmanschap geeft het leven kleur. Meesters zetten de standaard, zij dragen verantwoording voor de smaak in deze tijd, het samengaan van traditie en nieuwe ontwikkeling. Wat Meesters bindt, is de liefde voor hun vak en de wilskracht om te excelleren. Het zijn de boegbeelden voor jonge vakmensen.

Chef Luc Kusters en sommelier/gastheer Xavier Giesen hebben na een culinaire rondreis via La Rive, Vossius, de Kas en Le Cirque de handen ineengeslagen om een droom waar te maken. Begin november 2010 hebben zij aan de George Gershwinlaan, de beoogde ‘parel van de Zuidas’ in Amsterdam, de deuren van restaurant Bolenius geopend.

De menukaart laat zich omschrijven als Nieuw Amsterdams. Luc Kusters: “`Als je in Amsterdam rondloopt, ervaar je de hele wereld in één stad. Alles is er, alle culturen bewegen er door elkaar heen en beïnvloeden elkaar. Zo wil ik ook koken. Vrij en grenzeloos.

Dagverse groenten uit eigen tuin en andere lokale producten als traditionele ossenworst en Amsterdamse uien worden in Bolenius gecombineerd met ingrediënten uit de wereldkeukens, waaronder in onbruik geraakte specerijen uit het VOC-tijdperk. De wijnkaart is al net zo internationaal en gedurfd.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Bolenius.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Bolenius Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Bolenius Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Bolenius

Het thema- en theaterrestaurant
Alle dagen feest in de Heksenkethel

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de HeksenkethelDe avondvullende belevenissen in de Heksenkethel in Rotterdam aan de Baan 44 trekt elke dag bussen vol mensen die iets te vieren hebben. Ze hebben daar bij de Heksenkethel ook wat te bieden. Eigenlijk is dat volgens gastheer en mede-exploitant Dio van Velden samen te vatten in drie woorden: ‘Aandacht, aandacht en nog eens aandacht.’ En daar ontbreekt het bij de Heksenkethel zeker niet aan. De drankjes, het eten en het entertainment zijn allemaal top. Er wordt elke dag vers gekookt met verse ingrediënten. Niks uit pakjes of blikjes. De drankjes zijn feestelijk en het entertainment is vermakelijk. In de open keuken kunnen de gasten ‘lifecooking’ aanschouwen en zelf kiezen wat ze willen eten en hoeveel ze kunnen eten. Ze hebben toch een feestje te vieren!

Er valt heel wat te kiezen uit het aanbod ‘feesten en partijen’. Wordt het een Bonte Avond vol hilariteit en showelementen met tussendoor lekker eten. De Indoor Camping , waar het 100% zon, 100% droog en 100% feest is. Voor groepen collega’s die gezelligheid en teambuilding willen combineren.

Of een sprankelende Dinnershow met de veelzeggende titels “Burbesque Bizarre’ of ‘Jakkes, alweer Kerst’ of als u alles al gezien, gehoord en geproefd hebt: ‘De paradijsvogels’, het allernieuwste, avondvullende diner-spektakel. Een bijzondere belevenis voor personeel of cliëntèle. U komt zintuigen tekort. Een show boordevol bijzondere mensen. In de Jubileum Show gaat u swingend terug in de tijd. Een Flower Power Disco Show met ‘Hair, West Side Story met Grease. Een show vol opzwepende zang, muziek, dans en special effects waar de vonken vanaf spatten. Een ultieme totaalbeleving.

Kookgoot, de puur Rotterdamse versie van Masterchef! Met collega’s, vrienden en/of familie gaat u onder professionele begeleiding kokkerellen. Amuses, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts en alles met een ‘wow-effect’! Leerzaam, verbroederend, heerlijk, verbluffend eenvoudig thuis te herhalen, ontspannend, supergezellig en bij tijd en wijlen ook nog hilarisch!

Niets is te dol. Van open-inschrijfavonden tot compleet maatwerk voor besloten festiviteiten.

Klik hier voor de website van thema- en theaterrestaurant de Heksenkethel.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de Heksenkethel Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de Heksenkethel Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de Heksenkethel

Roger van Damme als dessertenkunstenaar

Antwerpse lunchlounge Het Gebaar een droom voor culinaire fanaten.

Roger van Damme is een bekende Nederlander in België. Als Nederlandse patissier scoort hij hoge ogen in Antwerpen. Zijn lunchlounge Het Gebaar in de Kruidtuin in het centrum van Antwerpen kan rekenen op een constante stroom van terugkerende gasten.

Aanvankelijk werd hij bekend door zijn koffie-thee compleet, dat hij samen met zijn vrouw Cindy uitbouwde met lunchsuggesties en later omgetoverd heeft in een zeer gerenommeerd lunch restaurant. In 2010 kreeg hij een eerste Michelinster. Eerder werd hij bejubeld met Trofee’s en Gouden Medailles. Door GaultMillau België uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2010 en een quotatie van 18 op 20.

Roger van Damme zet samen met zijn Cindy en een zeer gemotiveerd team een uniek lunchconcept op tafel. Op één bord evenveel bereidingen en technieken zoals je in een klassiek restaurant in een voor- en hoofdgerecht krijgt. Een ontdekking van smaken en texturen. Zijn visie om  ‘Zoet-Zuur’ te combineren scoort geweldig. Door een combinatie 70% chocolade en 30% fruit raak je niet zo snel verzadigd. Rechterhand in de keuken is Marieke Harkema, die na de Hotelschool er tijdens een stage bij Richard Ekkebus in The Landmark Mandarin Oriental in Hongkong achter kwam dat haar passie in de patisserie zit. Na ervaring opgedaan te hebben bij andere toprestaurants begrijpt ze helemaal waar het bij Roger van Damme om gaat.

Voor de Vlaamse digitale themazender Njam!, dat culinaire programma’s maakt is Roger elke week te zien en maakt hij één basisdessert klaar.

Klik hier om naar de website van Het Gebaar te gaan of klik hier om naar de website van Njam! te gaan.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Lunchlounge Het Gebaar Schmidt Zeevis Rotterdam - Lunchlounge Het Gebaar
Schmidt Zeevis Rotterdam - Lunchlounge Het Gebaar

Schmidt Zeevis presenteert eigen oesterlijn

Vol trots presenteren we u ons schitterende oesterassortiment voor het komende seizoen!
We hebben vanaf 24 september een eigen oesterlijn uit de belangrijkste Franse oesterstreken:

 • Normandië
 • Bretagne
 • Vendée
 • Charente Maritime
 • Middellandse Zee

In deze streken hebben we onze eigen kistjes staan en met de coöperaties hebben we de afspraak dat zij zorgen dat deze gevuld worden met de beste kwaliteit welke in hun regio te vinden is. Hierdoor worden we flexibeler om zelfs op weekniveau van leverancier te kunnen wisselen zonder dat we tegen problemen aan lopen, zoals wisselende artikelnummers.

We denken dat we op deze manier uw kwaliteit en de beste prijzen nog beter kunnen continueren. Daarnaast blijven we uiteraard ook werken met de geselecteerde en vermaarde oesterhuizen zoals:

 • Gillardeau,
 • Tsarkaya,
 • Beia Maraa,
 • Kys-Marine en
 • het nieuwe oesterhuis Geay.

Voor onze Nederlandse oesters hebben we twee kleine oesterboertjes in Yerseke. Deze leveren ons de oesters uit de Oosterschelde en uit de Grevelingen.

De oesters uit de Grevelingen worden overigens pas omstreeks half oktober verwacht. De Oosterschelde start in september en loopt tot ongeveer mei, afhankelijk hoe warm het voorjaar is. De Oosterschelde creuse is aantrekkelijk vanwege de goede prijs/ kwaliteit verhouding. De Grevelingen creuse is heerlijk romig en vet.

Voor de platte oesters maken we enkel gebruik van de Grevelingen. Deze oesterkweker vist alleen uit dit gebied en mixt niet met buitenlandse oesters. De aanvoer van de platte oesters ziet er veelbelovend uit en we kunnen dit jaar zelfs weer 5/0 aanbieden. De cijfers 3/0, 4/0 en 5/0 ontlenen zich aan de jaarringen van de oester. De platte oester 3/0 heeft 3 jaarringen en is dus 3 jaar oud. Deze ringen zijn aan de buitenkant van de oester te zien.

Heeft u nog vragen, schroom niet ons te bellen voor verdere uitleg of advies!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Eigen Oesterlijn
Schmidt Zeevis Rotterdam - Eigen Oesterlijn
Schmidt Zeevis Rotterdam - Eigen Oesterlijn

High-end mosselgerecht ‘Wereldse proeverij’ eet je met stokjes

Schmidt Zeevis Rotterdam - Wereldse ProeverijChef-kok Johan Drenth van Hampshire Paping Hotel & Spa in Ommen is verkozen tot Mosselchef 2012 terwijl Giovanni Verhaert zich Mosselkok 2012 mag noemen in de categorie hobbykoks.

In het Miele Culinairy Institute in Vianen is de kookwedstrijd tussen hobbykoks en professionele chef -koks georganiseerd om de veelzijdigheid van de gezonde Zeeuwse lekkernij meer bekendheid te geven tijdens de nationale mosselweek.

De deelnemers aan de kookwedstrijd zijn geselecteerd op basis van hun ingezonden recept. De jury beoordeelde de mosselgerechten tijdens de wedstrijd  op originaliteit, bereidingswijze, cuisson, smaak, presentatie en vakmanschap.

Johan Drenth overtuigde de juryleden, onder wie Marcel de Leeuw (Chef-kok DoubeTree by Hilton Hotel in Amsterdam) en Jeroen Robberegt (Chef-kok Grand Hotel Karel V in Utrecht), beiden SVH Meesterkok, met zijn Mosselgerecht ‘Wereldse proeverij' van diverse bereidingen van Zeeuwse mosselen'. "De vele kookcreaties die hij in zijn mosselgerecht heeft gebruikt waarbij de pure smaak van de mossel behouden is gebleven maakt deze bereiding tot winnend gerecht", aldus jurylid en Meesterkok Jeroen Robberegt .

In de categorie hobbykoks is Giovanni Verhaert verkozen tot Mosselkok 2012 in de kookwedstrijd. Het mosselgerecht ‘Mosselen Da Giovanni' overtrof de bereidingen van alle andere hobbykoks. Elke maand gaan de mosselen in huize Verhaert een paar keer in de pan, wok of op de barbecue. "Sinds kort bereid ik de verse mosselen graag met een marinade van geperste olijven, knoflook en uienringen. Door de positieve reacties van mijn gasten heb ik besloten met dit recept in te schrijven. Tot mijn verrassing werd ik uitgenodigd en was de jury ook nog eens onder de indruk van de verrassende smaak" aldus een trotse Giovanni Verhaert.

Met de wedstrijd wil het mosselkantoor in Yerseke professionele chefs en hobbykoks inspireren om creatieve mosselgerechten te maken. Ongeveer zes op de tien mosseleters experimenteert graag met producten en recepten. Alhoewel de traditionele mosselpan populair blijft - 84% eet mosselen met mosselgroenten en friet - wil tweederde ook graag andere bereidingen proberen. Zolang de recepten eenvoudig en snel klaar te maken zijn, want mosselen eten wordt vaak geassocieerd met gezellig, lekker en makkelijk.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Wereldse Proeverij Schmidt Zeevis Rotterdam - Wereldse Proeverij Schmidt Zeevis Rotterdam - Wereldse Proeverij

De Industrieele Groote Club is springlevend
In Good Company noemt het Fris & Fruitig

Schmidt Zeevis Rotterdam - De industrieele groote clubDe laatste jaren is er heel wat energie in gestopt om dit Amsterdamse bolwerk ‘state of the art’ te krijgen om de members te bieden, wat ze van een business club / sociëteit verwachten. De Club kan bogen op een roemrijke historie. De huisvesting in het monumentale pand ‘Industria’ aan de Dam tegenover het Paleis, Krasnapolsky en de Bijenkorf straalt iets bijzonders uit met de sfeervolle zalen, bibliotheek, bar en restaurant.

Het restaurant is zeer professioneel en de keuken onder leiding van chef de cuisine Remco Hoffmeister kan wedijveren met de toprestaurants in Amsterdam. Remco is klassiek geschoold, maar ook van deze tijd met een moderne twist, die past in een wereldstad als Amsterdam. Voor de eigen leden is het restaurant alle werkdagen geopend voor lunch en diner met uitzondering van de vrijdagavond en het weekend. In het weekend is de club beschikbaar voor partijen en evenementen.

De leden van De Industrieele Groote Club zijn voor een groot deel ondernemers en representanten van bedrijven uit alle branches. Hierdoor is het mogelijk om vakgenoten te ontmoeten en te spreken, maar ook om verrassende ontmoetingen te hebben met clubleden uit geheel andere vakgebieden. De Club is voor de leden zowel een zakelijk als persoonlijk trefpunt en een uitstekende plek om te netwerken. Leden en hun introducés hebben exclusief toegang tot de clubzaal, de bar en het restaurant en kunnen deelnemen aan alle clubactiviteiten. De nieuwe generatie kan hier geïnspireerd worden en kennis delen. Delen is vermenigvuldigen is het credo.

Klik hier voor meer informatie over de Industrieele Groote Club.

Schmidt Zeevis Rotterdam - De industrieele groote club Schmidt Zeevis Rotterdam - De industrieele groote club
Schmidt Zeevis Rotterdam - De industrieele groote club

Gasten blijven graag terugkomen bij Herberg Stadt Stevenswaert

Schmidt Zeevis RotterdamHerberg Stadt Stevenswaert is schitterend gelegen in Stevensweert aan een pleintje, waarbij je je in een filmdecor waant. Er zou zo een filmscript voor geschreven kunnen worden, want de voorouders van veel van de 1660 inwoners hebben al heel veel meegemaakt. Door de ligging op een eiland tussen twee maasarmen (Oude Maas en Nieuwe Maas) werd dit stadje door de Spanjaarden tijdens de tachtigjarige oorlog omgebouwd tot vestingstad. De zevenhoekige omtrek is nog terug te zien in het stratenplan. De grachten en wallen zijn verdwenen, maar de oude monumenten, de straten en pleinen geven het stadje een grote historische uitstraling en is daarom voor een deel beschermd dorpsgezicht.

De ligging van het stadje tussen Maaseik en Roermond trekt veel watersportliefhebbers, waar veel Duitse toeristen zelfs een vaste ligplaats voor hun boot hebben.

Pascalle en Marcus Schmidt runnen hier hun restaurant Herberg Stadt Stevenswaert sinds 1995 en staat hoog aangeschreven bij de Bourgondiërs uit de streek om de constante kwaliteit en bijzondere gerechten. Altijd vers. Echte culinaire verrassingen. Uit de enorme groentetuin van het restaurant worden groenten, kruiden en eetbare bloemen geteeld. Via de eigen kookclub nodigt de Meesterkok Marcus Schmidt u uit voor een culinaire wereldreis. Hier worden aroma’s, kruiden, specerijen, ingrediënten en kooktechnieken uit verschillende continenten vermengd om een waar smaakwonder te beleven. Daarna kunt u met uw kookvrienden genieten bij een glas wijn van de heerlijk zelfbereide gerechten. Aan tafel worden tips en kleine geheimen uitgewisseld.
 

De toekenning van Michelin “Bib Gourmand 2012” voor uitstekende keuken voor een schappelijke prijs is terecht verdiend. De GaultMillau geeft 13 punten. ‘Het gebruik van kwaliteitsproducten, waarvan een flink deel uit eigen tuin, resulteert hier in eerlijke maar vooral bijzondere smaakvolle gerechten.....’ schrijft de GaultMillau. De mooiste en liefste waarderingen zijn te vinden in het gastenboek, dat ook te vinden is op de website.

Klik hier voor meer informatie over Herberg Stadt Stevenswaert.


‘Wat een mooie tent, wat een sfeer en wat een geweldig team’
Boutique Hotel Quartier Du Port

Schmidt Zeevis Rotterdam - Boutique Hotel Quartier Du PortHet begon voor Sieberen Meerema allemaal met een kookstudio in het voormalige scheepvaartkantoor aan de Van Vollenhovenstraat in Rotterdam. Er is een totaalconcept uitgedacht om te slapen, te eten, drinken, te loungen in een perfect doorgevoerde stijl, dat past in het bijzondere pand. Een combinatie tussen klassiek en artistiek met het moderne van nu. Retro-chic hoor ik noemen. In het decorum voel je je direct thuis. Een quasi-nonchalance sfeer. Sieberen Meerema nu in een nieuwe rol. Hij noemt zichzelf liever een herbergier, die het de gasten naar de zin wil maken en hen een thuisgevoel wil geven. Dat zal zeker lukken.

De professionals Chantal de Raaf en Rolph Hensens voelen als gedreven culinair duo precies aan hoe ze de gasten een onvergetelijk verblijf kunnen bezorgen. Zij zullen de gasten het allerbeste voorzetten. Rotterdam kan trots zijn op deze nieuwe aanwinst. De betaalbare kwaliteit en de bijzondere uitstraling zal behalve toeristen ook veel zakenmensen aantrekken. Lekker ontspannen lunchen of dineren in de gezellige stadstuin. Vergaderfaciliteiten aanwezig. Of met je team zelf koken in de kookstudio.

Klik hier voor meer informatie Boutique Hotel Quartier Du Port.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Boutique Hotel Quartier Du Port
Schmidt Zeevis Rotterdam - Boutique Hotel Quartier Du Port Schmidt Zeevis Rotterdam - Boutique Hotel Quartier Du Port

Visrestaurant de Oesterbar een geliefd icoon in het bruisende Amsterdam

Schmidt Zeevis Rotterdam - Visrestaurant De OesterbarEr gaat een geschiedenis (sinds 1938) aan vooraf om aanzien te verwerven met een visrestaurant in Amsterdam. Van oudsher is de Oesterbar een “place to be” in het woelige centrum rondom het Leidseplein. In maart dit jaar is het nog interessanter nu er de grootste officiële Apple Store is gevestigd in het Hirschgebouw aan het Leidseplein.

Dit deel van Amsterdam is ook een magneet voor toeristen. Terugkerende toeristen weten de Oesterbar te vinden. Net als de trouwe gasten, die hun geliefde stekje niet zouden willen missen. Het is een kleine zaak, maar heeft zoveel karakter en goed bewaarde interieur kenmerken, zoals de prachtige tegelplateaus met taferelen van vissersboten en het leven van vissers. Uit de keuken komen de lekkerste visgerechten en de plateaus met oesters en andere schelpdieren vinden gretig hun weg naar de watertandende gasten. Chef-kok Guillaum Corneil heeft er duidelijk schik in om het ene plateau na het andere op de passeer te zetten. Niet alleen de gerechten uit de klassieke keuken worden er bereid. Ook de gerechten van deze tijd staan volop in de belangstelling. Amsterdam is tenslotte een wereldstad. Met de Stadsschouwburg en het de la Mar Theater vlakbij wordt er ’s-avonds tot 20:00 uur ook een speciaal theater-menu geserveerd.

Boven het restaurant bevind zich een sfeervolle ruimte, die geschikt is om op een informele wijze  in de ‘privat dining’ te lunchen of te dineren. Geschikt voor 20 á 30 personen. ‘Ook de interessante Dining & Meeting arrangementen met een informeel karakter slaan goed aan’ aldus de Maître Antony van der Moezel.

Het Amsterdamse restaurant OUD- ZUID en de Oesterbar hebben volgens algemeen directeur/ mede-eigenaar Ralph Woerde het succes te danken aan de constante hoge kwaliteit en het informele karakter. Gasten willen verwend worden. En dat kan zeven dagen in de week van 12:00 uur tot 23:00 uur.

Klik hier voor meer informatie over Visrestaurant De Oesterbar.


People and fish are alike
GASTVRIJHEID met hoofdletters in The Fish Club in Kijkduin

Schmidt Zeevis Rotterdam - The Fish ClubAan de boulevard van Kijkduin is sinds deze zomer “The Fish Club” gestart. Het restaurant ligt aan de voet van het Atlantic Hotel aan het Deltaplein met een waanzinnig terras voor 140 gasten.

De sfeer in het restaurant is verrassend. Een chique uitstraling met een oergezellig interieur en uitnodigende tafels met stoer geblokte theedoeken als servet en de grote bus zeezout en ketchupfles op tafel. Binnen kunnen er nog eens 170 gasten een plekje vinden. Chefkok Rick Reedijk en maître Petra de Ruiter zorgen er met hun teams voor dat de gasten niets te kort komen. Hier wordt gastvrijheid met hoofdletters geschreven. De producten puur en dagvers. Natuurlijk veel vis. Visliefhebbers kunnen hier uit hun bol gaan met de schitterende fruits de mer of oesterplateaus, sardines, mosselen, kreeften en andere mooie vissoorten. Ook Fish & Chips worden op een verrassende wijze gepresenteerd. Voor de vleesliefhebber liggen er in de vleeskast de mooiste entrecotes, lamskoteletjes of echte hamburgers klaar.

Geen vlees of vis? Groenten als artisjok met Dyon vinaigrette en gerechten met gegrilde groenten bieden een voortreffelijk alternatief.

Zeven dagen per week geopend van 11:30 tot 1:00 uur ’s nachts.

Klik hier voor meer informatie over restaurant The Fish Club.

Schmidt Zeevis Rotterdam - The Fish Club
Schmidt Zeevis Rotterdam - The Fish Club Schmidt Zeevis Rotterdam - The Fish Club

Flyshootvissen: the movie!

Ter promotie van de flyshootvismethode liet Flyshoot Quality de volgende film maken:

 


Zeg ken jij de mosselchef?

20120629-voorpaginaMisschien word jij wel de nieuwe mosselchef. Het mosselbureau van het Productschap Vis heeft een wedstrijd uitgeschreven voor alle koks die graag mosselen bereiden. Op drie verschillende niveaus kan er meegedaan worden: 1. Professionele koks 2. Leerling koks en 3. Hobby koks. Er zullen na inzending van het menu een aantal voorrondes worden gehouden op de drie niveaus.

Het ingezonden menu wordt beoordeeld op het gebruik van het ingrediënt mosselen, de creativiteit, de bereidingstechnieken en de bereidingswijze. Het menu moet bestaan uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht (Zeeuwse twist, eventueel met gebruik van mosselen).

De voorrondes zijn op maandag 3 september voor de professionele koks. Op dinsdag 4 september voor de leerling-koks en op woensdag 5 september voor de hobbykoks in het Miele Culinary Institute in Vianen.

Let op vóór 30 juli het mosselmenu insturen naar nkoert@mosselkantoor.nl met de vermelding in welke categorie. De geselecteerde koks krijgen voor 15 augustus bericht of zij deelnemen aan de voorrondes met hun ingezonden menu. Kijk ook op www.mosselen.nl.


Gorinchem’s nieuwe hotspot
Grand Café TAX met allure

Schmidt zeevis Rotterdam - Grand Café TaxHet straalt er vanaf. Drie jaar is Marcel Hak al in de weer met zijn droom om een Grand Café te openen waarin hij zijn ideeën kwijt kan. Na bloed, zweet en tranen heeft hij het voor elkaar gekregen met zijn team. Op 12 juli is het dan zover dat de burgemeester van Gorinchem P. IJssels het lint kan doorknippen van het voormalige belastingkantoor aan de Groenmarkt 12. Een swingende brassband zorgt er met hun ritme en decibellen voor dat iedereen rondom de Groenmarkt en Markt op de hoogte is van de nieuwe hotspot. Eat, drink, love!

Voor het eten staat chef-kok Tim Schoneveld garant. Hij kookt elke dag met de beste verse ingrediënten. Op de kaart de klassieke sandwich, ossenhaas van de grill met huisgemaakte friet en salade. Een lekker visgerechtje van de vangst van de dag. De grote bar nodigt uit voor  een lekker tapbiertje of een bijzondere cocktail. Koffieliefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen met een pittige espresso of een mooi gecreëerde cappuccino van het koffiemerk Dibar. Met iets lekkers erbij van bakker Jos van Velzen.

Donderdag, vrijdag en het weekend afwisselend live muziek en/of een DJ die de kunst verstaat om met zijn muziekkeuze, timing en tempo het publiek een geweldige avond te bezorgen.

Gorinchem kan trots zijn op deze aanwinst.

Klik hier voor meer informatie over Grand Café Tax.

Schmidt zeevis Rotterdam - Grand Café Tax
Schmidt zeevis Rotterdam - Grand Café Tax Schmidt zeevis Rotterdam - Grand Café Tax

De Dam in Zaandam weer een hotspot rijker
Bar Bistro MANZO’S zorgt voor extra reuring

Schmidt Zeevis Rotterdam - Bar Bistro Manzo'sMet een capaciteit voor 130 gasten mikt Bar Bistro Manzo’s op een breed publiek. Nu is de Dam in Zaandam wel een magneet waar rondom terras aan terras, wel 15 zaken groot en klein zijn gevestigd. De eigenaar van het tegenover liggende Restaurant Wonder’s Eten en Drinken zag dit pand voorbijkomen en heeft er met het team hun ideeën op los gelaten. Ligt de belangstelling van het publiek bij Wonder’s op vis, dan ligt bij Manzo’s de nadruk meer op vlees. De geheime kracht voor beide restaurants is de authentieke sfeer die er gecreëerd is en daar helpt alles aan mee. De inrichting is smaakvol uitgevoerd met boeiende details. Met als resultaat een gezellige hippe, stoere en warme uitstraling.

De keuken is open van 10:30 tot 22:30, daarna de bistrokaart tot 24:00 uur. Chef-kok Jeroen Lens heeft het er met zijn team in de open keuken knap druk mee. De rotisserie en de lavagrill wachten op een mooi stuk vlees of een lekker visje. Smaakvolle gerechtjes te kies en te keur. Of proef van alles wat. Op de ‘manzo’s wood’, een mooi gevormde houten plank van een meter lang met daarop een variatie aan gerechtjes + een soepje, verrassend!

De gezellige, lange en opvallende eiland bar nodigt uit om te genieten van lekkere drankjes en mooie cocktails. Aan alle kanten van de barkan er uitgebreid worden gegeten. De Bistro Bites of alles van de kaart. Met een keur aan  hapjes tussendoor lijkt het Barcelona wel. Er is altijd reuring, buiten en binnen. Elke donderdag van de maand een PUB KWIS. Op de website is alles nog een keer her te beleven.

Het pand zal nog uitgebreid worden met 12 hotelkamers, waarvoor binnenkort de vergunning wordt verwacht.

Klik hier voor meer informatie over Bar Bistro Manzo's.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Bar Bistro Manzo's
Schmidt Zeevis Rotterdam - Bar Bistro Manzo's Schmidt Zeevis Rotterdam - Bar Bistro Manzo's

Schmidt Zeevis Rotterdam opnieuw in de top 5 van de AD Haringtest

Schmidt Zeevis Rotterdam - Haringtest ADElk jaar opnieuw een spannend moment om de uitslag te horen van de haringtest. Het team van het AD, Keurmeester Aad Taal en journalist Paul Hovius hebben er een behoorlijke kluif aan. 100 adressen door het hele land af om de kwaliteit van de haringen te testen. Er wordt beoordeeld op schoonmaak, geur, presentatie en smaak. De uitslag wordt onderverdeeld in een cijfer voor haring, rijping, schoonmaak, gewicht (in grammen), prijs per stuk per 100 gram, temperatuur in °C, vet in % en de microbiologische gesteldheid.

Van de 100 bezochte adressen zaten er 33 detaillisten, die scoren met eindcijfer 8 of hoger. Een onvoldoende, slechte en zeer slechte beoordeling bij 24 detaillisten en 11 detaillisten eindigden in de rubriek oneetbaar.

Schmidt Zeevis Rotterdam smaakte het genoegen om wederom in de top 5 te belanden met een eindcijfer 10−. De beoordeling van AD luidt: “Een topharing. Zoals we gewend zijn strak gesneden. Schmidt heeft gekozen voor heel lichte rijping. Uitstekend. Met als conclusie: Het team van Schmidt houdt zich fanatiek met haring bezig en dat merk je. Gedreven vakmensen halen het beste uit hun grondstof. Je eet er je vingers bij op.

Operationeel manager Wichert Steller en kwaliteit manager Martin de Heer van Schmidt Zeevis namen met genoegen de beker en het certificaat in ontvangst.

Zij feliciteren de andere toppers: Vishandel Atlantic in Leiden, Vishandel Koning in Rijswijk, Vishandel Simonis in Den Haag en Visgilde Oosterschelde in Bergen op Zoom.

Klik hier om de Hollandse Nieuwe in onze webwinkel te bestellen.


Topuitslag in de Nationale haringtest van het AD!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nationale Haringtest ADAanstaande zaterdag wordt de Nationale Haringtest van het AD gepubliceerd. Voor vishandelaren en spannende dag, want een goede uitslag betekent topdrukte!

Schmidt Zeevis heeft dit jaar wederom een prachtig resultaat bereikt: een 10- en dat betekent de 4e plaats!

Er zijn 5 bedrijven met een 10-, om de uitslag te bepalen is naar de prijs per 100 gram gekeken.

Haring?
De Latijnse naam is Clupea Harengus. Er bestaan wel meer dan 200 soorten. Tot de familie van de Cupeidae de haringachtige behoren ook de sprot, sardien, elft en fint waarvan de laatste de rivieren op zwemmen om kuit te schieten, maar door de vervuiling van sommige rivieren zijn deze schaars geworden. Er wordt haring in Canada gevangen maar ook bij Japan: een wolfs haring.

De haringvisserij start ongeveer half april, soms wat later en er wordt tot juli/augustus op gevist. Tot die periode spreken we van Hollandse Nieuwe, daarna gaat de haring als maatjesharing door het leven.

Al sinds mensenheugenis wordt er door de Nederlanders op haring gevist, groot was dan ook de teleurstelling dat er in de jaren eind zeventig begin tachtig een verbod werd uitgevaardigd dat het in onze Noordzee verboden was op haring te vissen, dit om de visstand weer op orde te brengen.

Rotterdamse en Amsterdamse haring?
Er is een groot verschil met Rotterdamse en Amsterdamse haring. Het verhaal gaat dat vroeger in de Jordaan veel armoede was en er veel grote gezinnen waren. Om ieder kind toch een stukje haring te laten eten “want haring in het land dokter aan de kant” hiervoor kiezen de Amsterdammers een grote haring. Deze sneed men in stukjes, maar omdat deze grote haringen naar levertraan smaakten werd er gele ui, augurk en ui bij gegeten waardoor de traansmaak minder heftig was.

De Rotterdamse manier: pak de haring bij de staart en met zo min mogelijk uitjes deze naar binnen laten glijden. Tegenwoordig wordt de graat tot aan de staart verwijderd, maar de echte Rotterdamse haring blijft aan de graat zitten en wordt in tweeën getrokken. Overigens eten wij de Hollandse nieuwe of maatjesharing wanneer zij ongeveer 2 tot 3 jaar oud zijn. In Duitsland heten deze matjes en ook onze buren houden van een grote harde haring, in Scandinavië wordt de haring (Sil) in stukjes gemarineerd in verschillende marinades gegeten.

Klik hier om de Hollande Nieuwe in onze webwinkel te bestellen.


Zeeuwse hangcultuur mosselen

Schmidt Zeevis RotterdamHet mosselseizoen komt langzaam weer op gang! Een aantal weken geleden waren de Franse hangcultuur mosseltjes (Moules Bouchot) er al.Vanaf vandaag zijn de Zeeuwse hangcultuur mosselen weer verkrijgbaar! En binnenkort zijn de welbekende Zeeuwse bodemcultuur mosselen er weer.

Zeeuwse hangcultuur mosselen?
Hangcultuur mosselen hangen in de zee, in plaats van dat ze op banken in zee liggen. De mosselen van Schmidt Zeevis hangen aan de buitenkant van de Oosterschelde in de Noordzee. Daardoor krijgen ze een heerlijke zilte smaak.

Het proces van het kweken van de mossel is erg bijzonder. Het mosselzaad wordt aan rafelige touwen bevestigd en omwikkeld met een sok. Hierdoor kunnen ze goed hechten aan het touw en groeien. Na 12 tot 18 maanden zijn de mosselen klaar voor consumptie. Ze worden dan van de touwen gehaald, gespoeld en gesorteerd.

Verkrijgbaar per bak à 2 kg, voor € 13,95

Klik hier om de Zeeuwse hangcultuur mosselen te bestellen in onze webwinkel.

Vergeet niet om voor 1 juli uw gespaarde zeemijlen van mei in te leveren!!


Een door Mohamed El Harouchi geïnspireerd team blijft de gasten in Restaurant SOLO verbazen door hun enorme inzet en kookkunst

Schmidt Zeevis Rotterdam - Resaurant SOLO GorinchemHet was vorig jaar november enorm schrikken voor het culinaire team van Restaurant SOLO* in Gorinchem, toen bleek dat eigenaar en chef Mohamed El Harouchi levensgevaarlijk gewond was geraakt bij een auto-ongeluk. Hij lag dagen in coma met een gekneusde
hersenstam. Toen de artsen niets meer voor hem konden doen moest hij er op eigen kracht uit komen. Heel langzaam bleek dat te lukken. Zijn spraak en gehoor weer terugkrijgen is de volgende uitdaging. Zijn enorme wilskracht en support van de medici van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam brengt hem stapje voor stapje terug naar de werkelijkheid. En er is nog een hele weg te gaan.

Intussen draait het Restaurant SOLO door met vereende energie en respect voor Mohamed El Harouchi. Souschef Gerrit van den Berg doet er een extra schepje bovenop met zijn gemotiveerde team. Elke dag wordt er in de keuken een kaarsje aangestoken om de moed en de energie die Mohamed elke dag nodig heeft, extra kracht mee te geven.

Toen Gerrit van den Berg drie jaar geleden als sous-chef werd binnengehaald heeft hij veel geleerd van zijn grote chef over de kookkunsten en gedachtegoed over eten en het omgaan met gasten. De sublieme manier om de combinaties te maken met Marokkaanse invloeden. Combinaties met kruiderij en oliën. In het kookboek dat in 2008 uit kwam, wordt Mohamed bejubeld door zijn beroemde collega’s in het vak. Cees Helder beschrijft hem als volgt: “Mohamed weet door zijn Marokkaanse achtergrond een geraffineerde interessante eigen dimensie aan zijn gerechten toe te voegen”. Een Michelin ster veroveren lag dan ook in de lijn van verwachtingen.

Voor Gerrit van den Berg is Mohamed meer een vriend dan een werkgever. Zo is hij met zijn leermeester in 2010 mee geweest naar Marokko om daar tijdens de viering van 400 jaar relatie Nederland - Marokko in het Hyatt te koken voor de Nederlandse ambassadeur en zijn vele gasten in Casablanca.

Compagnon en bedrijfsleider Marcel Hak is onder de indruk van de extra energie die het hele team dagelijks levert aan dit mooie bedrijf.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant SOLO uit Gorinchem.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant SOLO
Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant SOLO Schmidt Zeevis Rotterdam - Restauant SOLO Gorinchem

Amsterdam is een hip en trendy hotspot rijker
The Harbour Club in Amsterdam is een waanzinnige publiekstrekker

Schmidt Zeevis Rotterdam - HorecanieuwsVoor de opening van The Harbour Club in Amsterdam was op 4 juni heel veel belangstelling. Ondanks de enorme toestroom aan gasten was er toch genoeg ruimte in dit enorme complex - een oude wijnterminal waar vroeger wijn werd gebotteld -. Anno 2012 gaan de bottles wijn hier open om de feestelijke opening te vieren.

Ondanks de aanwezigheid van zo’n 2000 gasten vond iedereen zijn weg in het complex van 2200 m2. Het ontbrak niemand aan een drankje of hapje. Een bewijs dat je hier kunt komen voor een zakelijke bijeenkomst, groot event, een huwelijksfeest of een klein intiem feestje.

De ruimtes zijn opgedeeld in verschillende gedeeltes. Een sushiruimte, een chef’s restaurant, een bar en een club naast het restaurant. Enorme doorzichtige wijn -klimaat-kasten reiken tot aan het plafond. Verderop een kleurrijke cocktailbar om fantasierijke cocktails te laten shaken. Buiten een terras aan het water waar je je in een idyllisch oord waant met strak en wit terrasmeubilair. Een steiger voor het aanleggen van een boot. Verderop nog een steiger die herinnert aan dit industrieel/gastronomisch erfgoed. De open keuken en de grandioze presentatie van de mooiste vissen en het enorme aanbod oesters en andere schaal- en schelpdieren dwingen respect af bij de gasten.

Algemeen Manager Joost Ripson en chefkok Mark Vaessen kunnen met hun geweldige teams de hele wereld aan. Kom maar op!

Klik hier voor meer informatie over The Harbour Club in Amsterdam.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Horecanieuws
Schmidt Zeevis Rotterdam - Horecanieuws Schmidt Zeevis Rotterdam - Horecanieuws

Proeven van bekwaamheid
Goddelijk genieten in Da VinciSchmidt Zeevis Rotterdam - Horecanieuws

Meesterkok Margo Reuten en partner Petro Kools runnen met hun teams een restaurant met twee Michelin sterren aan de haven van het Limburgse Maasbracht.
 

Niet zomaar een restaurant. Het imposante gebouw dat in Maasbracht staat zou zo in New York, Barcelona of Berlijn kunnen staan. De architect Maarten Engelman heeft het in 1990 ontworpen als eigen kantoor en een scheepvaart museum met een grand café Da Vinci. Het gebouw heeft de kenmerken van een schip. De kajuit met in kopergroen de brug van waaruit men uitkijkt over de grootste binnenhaven van heel Nederland. De architect heeft in het interieur mooie materialen gebruikt zoals roestvrij staal, glas en hoogwaardige houtsoorten. Bij de entree gepatineerde dof grijze zinkplaten, die aan elkaar zijn geklonken alsof het een scheepswand betrof.

Dit is dan nog maar het gebouw, waar ze met recht trots op zijn. In het boek album ‘Proeven van bekwaamheid’ en de ‘Special edition’ is het succes van Margo & Petro in woord en beeld en recepten vastgelegd. Van het lezen van dit boek wordt je al heel blij. Je proeft dan ook de ongedwongen sfeer, die er bij Da Vinci heerst. Dat is echt thuiskomen. Wauw! Dat is het voor Margo en Petro al sinds de opening in 1993.

Over Restaurant Da Vinci
Restaurant Da Vinci is een culinair samenspel van details, passie en kunde. Natuurlijk spelen de gerechten van Margo een centrale rol hierin: de finesse, het raffinement, de creativiteit. Allemaal even belangrijk. Maar Da Vinci is veel meer. Da Vinci is persoonlijke aandacht aan tafel, een uitgelezen wijnkeuze uit de speciale vinoteca van Petro, Da Vinci is onvergetelijk.

U wordt ontvangen in onze aperitiefruimte. Samen heerlijk in de stemming komen met een sprankelend glas champagne. Hier kijkt u uw ogen uit. Het trappenhuis naar de afterdinnerruimte, die u via de loopplank bereikt en waar u lekker uitgezakt in een van onze loungestoelen heerlijk kunt nakeuvelen. En wie naar beneden kijkt, ziet hoe in onze gloednieuwe keuken het ene na het andere meesterwerk bereid wordt.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Da Vinci.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Horecanieuws
Schmidt Zeevis Rotterdam - Horecanieuws Schmidt Zeevis Rotterdam - Horecanieuws

Jong aanstormend culinair talent opgelet!
Leer de fijne kneepjes van het vak op Chefs Revolution

Heb je ambitie om de nieuwe Jonnie Boer te worden? En wil je van hem (en andere sterrenkoks) de fijne kneepjes van het vak leren? Dan mag je een bezoek aan Chefs Revolution absoluut niet missen! Schrijf je in en win een kaart voor één dag, t.w.v. € 150,00!

Chefs Revolution is een tweedaags gastronomisch evenement – 3 en 4 juni 2012 -, georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer van de Librije in Zwolle. Een aantal sterrenkoks uit het buitenland komen speciaal naar Zwolle om hun kookdemonstraties te geven. Op de BOERENmarkt koken Alliance chefs heerlijke gerechtjes met mooie streekproducten. Op deze markt staan een groot aantal boeren met hun ambachtelijke producten, zoals geitenkaas en heerlijk vlees. Schmidt Zeevis Rotterdam is trots dat zij partner is van het evenement!

Onder het jonge talent van onze klanten verloten wij 9 kaarten voor één dag op Chefs Revolution! Deze kaarten zijn geldig voor één persoon.

Je kunt mee doen door onderstaand formulier in te vullen:

 

Naam

 

 

 

Leeftijd

 

 

 

Emailadres

 

 

 

Bedrijfsnaam

 

 

 

Functie

 

 

 

 

 

 

 

   

Schmidt Zeevis Rotterdam - Chefs Revolution

Vrijdag 18 mei verloten we de kaarten onder de inzendingen en krijg je bericht. Je wordt op zaterdag 26 mei uitgenodigd om de kaart in ontvangst te nemen, met een rondleiding door Schmidt Zeevis en als afsluiting een drankje en heerlijk vishapje!

Kijk voor het uitgebreide programma op: www.chefsrevolution.nl.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Chefs Revolution Zwolle
Schmidt Zeevis Rotterdam - Jonnie Boer Schmidt Zeevis Rotterdam - Chefs Revolution

Culiteam Gastrovan on tour door Europa
Jonge enthousiaste koks als culinaire ontdekkingsreizigers

Schmidt Zeevis Rotterdam - Culiteam GastrovanMet een omgebouwde camper gaan Sjaak Bosboom en zijn twee maten Olivier van der Ree en Jeroen Simons bewijzen hoe culinair creatief zij om kunnen gaan met onzekere omstandigheden. Daar is veel lef voor nodig, want de meeste koks zijn er van nature op ingesteld alle voorbereidingen onder controle te hebben/houden. Dat zal straks de proef op de som zijn.

Natuurlijk zijn nu alle voorbereidingen getroffen om alles aan boord van de camper te hebben wat keukenuitrusting betreft. Apparatuur zoals oven, gril en smoker zijn omgebouwd of eigen fabricaat om het zo compact mogelijk in de bus te kunnen meenemen. Ze gaan er wel vanuit dat er in 95% van de gevallen buiten gekookt kan worden. Ze gaan op zoek naar de oorsprong van klassieke gerechten, natuurlijke producten en bijzondere mensen om daar later een kookboek over te maken. Telkens zullen ze een plek (streek, dorp, stad) opzoeken om daar met de coryfeeën van de plaatselijke bevolking en hun culinaire producten een bijzonder diner samen te stellen.

Zondag 22 april is de aftrap om via Zeeland hun avontuur te beginnen. Aan de dijk van de Wilhelminapolder hebben ze hun eerste aanhang laten samen komen om onder begeleiding van Marcel Schouwenaar van OESTOUR oesters te rapen om die daarna met elkaar rauw en bereid - rondom de uitklapbare buitenkeuken - te nuttigen.

Klik hier om Culiteam Gastrovan te volgen op Facebook.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Culiteam Gastrovan
Schmidt Zeevis Rotterdam - Culiteam Gastrovan
Schmidt Zeevis Rotterdam - Culiteam Gastrovan

Er is een metamorfose tot stand gebracht

Schmidt Zeevis Rotterdam - Crown Plaza Promenade Hotel Den HaagDe general manager Vincent Pahlplatz van het Crown Plaza Promenade Hotel in Den Haag is erin geslaagd te renoveren en uit te breiden zonder teveel overlast te veroorzaken aan de verblijvende gasten. De ideeën die hij in zijn hoofd had zitten zijn voortreffelijk verwerkt in het bouwplan. Nu de bouw is afgerond is er een ware metamorfose tot stand gebracht.

Er is een nieuwe vleugel aangebouwd met 75 nieuwe kamers. Het atrium tussen bestaande bouw en de nieuwbouwvleugel geeft ruimte en grandeur. Extra sfeer door de tros handgeblazen lichtbollen. De begane grond met een oppervlakte van 800 m2 is helemaal benut als Promenade Health Club & Spa. Met buiten een beschutte plek met ook een buitensauna.

Ook de keuken is totaal vernieuwd om efficiënt aan de hoge eisen van de gasten te kunnen voldoen. In de trendy brasserie ‘Brut Brasserie ‘bubbles & bites’ zullen de gasten zich thuis voelen en kunnen zij genieten van een reeks culinaire hoogstandjes.

Chefkok Sido de Brabander zal met zijn team vindingrijke uitvoeringen van klassiekers uit de Franse keuken bereiden. Maar ook een uitgebreidere keuze uit zijn bijzondere ‘bites’. Samen met een enorme keuze uit champagnes van het champagnehuis ZARB. Zelfs het roken van een sigaar of sigaret kan comfortabel in een speciaal ingerichte rookkamer.

Sido de Brabander is helemaal op zijn plaats in deze uitdagende omgeving. Zijn ervaring bij ADO Den Haag als food & beverage manager en daarvoor als souschef bij het restaurant van Hotel Des Indes, het Atlantic Hotel en Restaurant De Nederlanden heeft hem allround gemaakt.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Crown Plaza Promenade Hotel Den Haag
Schmidt Zeevis Rotterdam - Crown Plaza Promenade Hotel Den Haag
Schmidt Zeevis Rotterdam - Crown Plaza Promenade Hotel Den Haag

20120413-nieuws-00104Restaurant Amice heeft het mooiste terras van Loosdrecht

De eerste lentezon zorgt ervoor dat de terrassen weer snel vol zitten. Daar zijn ze bij Restaurant Amice aan Veendijk in Oud Loosdrecht blij mee.

Patron/Gastvrouw Marjolein Lengers wordt er nog vrolijker van dan ze al is. Terwijl er al een aantal restaurants in Loosdrecht het loodje hebben moeten leggen, floreert dit restaurant als geen ander.

Het succes is een optelsom van simpele dingen. Goed gastheerschap (lees gastvrouwschap), een goede keuken, een inrichting om je thuis te voelen en een groot terras met chique Borek meubilair en een geweldig uitzicht op de uitgestrekte plassen.

Marjolein heeft jarenlange ervaring opgebouwd als stewardess bij de KLM. Organiseerde beurzen en boatshows om plezierjachten te verkopen en is als jachtmakelaar betrokken bij de promotie van De Vanguard Dutch Marine. Dit is de avantgarde in de Nederlandse jachtbouw. De VanDutch is een snel superjacht, dat een geweldige techniek uitstraalt, strak design en ook een ultiem comfort aan boord heeft. Marjolein kan meepraten over het bootwereldje. Dit alles heeft haar gevormd tot een energieke en innemende zakenvrouw, die begrijpt wat gasten willen. Met als gevolg de start op 13 november 2008 van deze bijzondere locatie. Vele fijne trouwe gasten komen hier graag terug. Marjolein krijgt energie van de glimlach van een tevreden klant.

Chefkok Erik-Jan Schotsman kan ook bogen op een rijke ervaring: vier jaar bij Restaurant ‘De Nederlanden’ in Vreeland en zes jaar bij Tante Koosje in Loenen aan de Vecht.

Sinds een jaar is hij bij Amice als chefkok aan de slag. Met een brede aantrekkelijke kaart waarvan iedereen zijn lievelingsgerecht kan kiezen. Het valt op dat er steeds meer vis wordt gegeten. Vooral in het lunchmenu. Het lievelingsgerecht van Erik-Jan is ‘bouillabaisse’; hoe kan het ook anders.

Zeven dagen per week geopend. We hebben er nu al zin in. We kijken uit naar een mooie zomer.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Amice uit Loosdrecht.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Amice Loosdrecht
Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Amice Loosdrecht

Hotel restaurant De Korenbeurs made in MADE
Een trotse familie Van der Made trotseert tijd en omstandigheden met succes sinds 1882

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel restaurant De KorenbeursHet boek, dat ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van hotel-restauranttaverne De Korenbeurs is uitgebracht, opent met een foto uit de periode na 1882.

De foto afgedrukt over twee bladzijden van de ‘uitspanning en logement’. Het is een prachtig historisch plaatje met paarden en koetsjes, trotse familie met personeel en de vaste stamgasten. Je ziet dan ook gelijk waar het woord ‘uitspanning’ vandaan komt. De paarden werden uitgespannen en kregen water en haver. De koetsier nam een cognacje. Behalve het koffiehuis was er een kleine herberg met vijf kamers. Ook een koetshuis met paardenstal.

Het is de tijd, dat Dr. Ing. Carl Benz een gemotoriseerde koets bouwde zonder paarden. “Ersatz für Pferde”. Dit groeide in 125 jaar uit tot een enorme industrie.Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel restaurant De Korenbeurs

Zo groeide ook het Madesch Koffiehuis uit tot een hotel-restaurant met een viersterren kwalificatie. Aangesloten bij de keten Best Western. Nu met 70 kamers, party- en congrescentrum met 12 zalen, een taverne, een grand café en het Restaurant Fundi. Het koetshuis en de paardenstal hebben al lang geleden plaats gemaakt voor een ruime parkeerplaats voor onze moderne auto’s.

Het keukenteam met chefkok Martijn Broeken en souschef Richard van Meel begrijpen als geen ander hoe ze aan de culinaire wensen van hun gasten kunnen voldoen. Er is een geweldig aanbod van streekproducten in de regio. Tuinbouw op hoog niveau. Een ijsboerderij in de buurt en een boerderij waar de speciale Galloway runderen, worden grootgebracht. Alles van dit rund wordt gebruikt.

Er valt te kiezen uit een eerlijk en eenvoudig dagmenu tot een uitgebreid zesgangen diner. En vergeet niet de specialiteiten zoals nu een bijzonder aspergemenu. In de zomer een kreeftenfestival en een zomers ‘Fruits de Mer’ menu met 12 soorten schaal- en schelpdieren. Deze evenementen zijn wijd bekend en trekken vele liefhebbers.

Gastvrijheid zit in de genen bij de familie Van der Made. Patrons Ton en Marja van der Made staan de hele week klaar om het eigen karakter en de identiteit van de Korenbeurs uit te dragen.

Hun passie is gastvrijheid. Moeder Elly is nog steeds energiek en standby als Ton en Marja een dagje vrijaf nemen.

Klik hier voor meer informatie over hotel-restaurant De Korenbeurs.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel restaurant De Korenbeurs Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel restaurant De Korenbeurs Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel restaurant De Korenbeurs

Honderd jaar GASTRONOMIE met hoofdletters in Hotel Restaurant Beaumont in Maastricht

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel Restaurant Beaumont MaastrichtDe familie Beaumont heeft met recht geschiedenis geschreven met Hotel Restaurant Beaumont. Begonnen in 1912 met 12 kamers en vandaag de dag uitgegroeid tot een respectabel hotel-restaurant van deze tijd met alle faciliteiten, die je in 2012 mag verwachten.

Gastvrijheid en persoonlijke service staat al 100 jaar hoog in het vaandel. Nu met 121 kamers. De Britse architect David Chipperfield heeft van 2003 tot 2005 het hotel en restaurant met zijn ontwerp extra allure gegeven met zijn transformatie.

Culinair ligt de lat ook hoog. Chef de Cuisine Audrey Eussen kookt internationaal met respect voor traditie en een accent op natuurlijke en regionale producten.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel Restaurant Beaumont MaastrichtAudrey: “Om een goed eindproduct te kunnen leveren is het belangrijk om met eerlijke kwaliteitsproducten te werken. Schmidt Zeevis helpt me altijd graag met het maken van de juiste keuzes en heeft een uitstekende service, geen wonder dat zij al bijna 100 jaar bestaan!”

Het monumentale pand aan de Wijcker Brugstraat heeft met behoud van het karakter van het pand heel wat ‘metamorfoses’ ondergaan. En dat zal wel doorgaan nu ook de vierde generatie Beaumont de zonen Jean-Marc en Christophe Beaumont tot het management team is toegetreden.

Green Globe
Dat het management bij de tijd is, is zeker. Als eerste hotel in Limburg hebben zij de officiële internationale erkende Green Globe certificering in de wacht gesleept vanwege het duurzame beleid.

Predicaat Hofleverancier
Als kers op de pudding ontving Harrie Beaumont onlangs uit handen van de Limburgse gouverneur Bovens de oorkonde voor het recht tot het voeren van het Koninklijk wapen.


Klik hier voor meer informatie over Hotel Restaurant Beaumont in Maastricht.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel Restaurant Beaumont Maastricht
Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel Restaurant Beaumont Maastricht

The Manhattan - 5 sterren hotel in het Millennium gebouw is een topperSchmidt Zeevis Rotterdam - The Manhattan Rotterdam

Nog geen twee jaar na de ‘re-branding' naar het huidige THE MANHATTAN HOTEL met dezelfde private Engelse eigenaren, behoort het tot de top van de Nederlandse Hotellerie. De eigenaren hebben de ambitie om het internationale 5 sterren hotel tot de Europese top te brengen. Met de aanstelling van de gelouterde General Manager Erik de Wit is het goed op weg. Erik de Wit bezit de gave om een team te vormen, waarvan ieder zijn capaciteiten en talenten ten volle kan benutten. En dat is te merken. Zo bestiert de chefkok Maarten Post de keuken, die de missie heeft om voor de hotelgasten internationaal herkenbaar te zijn. Klassiek gastheerschap met een moderne Brasserie. Overgewaaid uit Parijs en aangepast in Londen en NewYork. Opnieuw toegespitst op wat er in Nederland gebeurt en met name in de kosmopoliet Rotterdam.

De vier seizoenen geven voldoende inspiratie om daar telkens weer een geweldige menukaart van te maken. Er worden zeven hoofdgerechten aangeboden, waarvan drie vlees, drie vis en één vegetarisch. Veel eer weet Maarten te halen uit alles wat uit zee komt. Zo is er de 'catch van de dag' en ook de schelpen o.a. kokkels uit de Noordzee zijn favoriete gerechten. Maarten's eigen lievelingsgerecht is wel de Noordzee tong. Wat de gasten bijzonder aanspreekt is de wijze waarop Maarten alle sauzen ambachtelijk bereidt. Verfijnde, elegante lichte sauzen. Niks kant en klaar. Alles zelf bereiden. Zelf de bouillon trekken voor de fonds en nagenoeg geen boter gebruiken, maar een waardige olijfolie zonder het te hoeven monteren. Hierdoor is ook de keuze van bijpassende wijnen beter af te stemmen. Alleen in de aspergetijd kiest hij voor asperges à la Flamande met boter. Een eenvoudig recept, dat uit de Middeleeuwse Vlaamse keuken stamt.

Mâtre d’ Hotel / Sommelier Boudewijn Bax is de gastheer aan tafel. Zijn wijnkaart omvat een prachtige selectie topwijnen, die zeer betaalbaar zijn.

Vanuit de Bar/Brasserie is er een uniek uitzicht op het unieke bouwproject van het splinternieuwe dynamische Centraal Station, dat bijna zijn voltooiing nadert. Hier worden per dag 110.000 reizigers verwerkt. In 2025 323.000 per dag. De driedubbele beglazing laat alle stadsgeluiden buiten.

Met de directe overdekte vebindingsgang van het hotel naar het naast gelegen theater en congrescentrum De Doelen kunnen er leuke arrangementen aangeboden worden met hotelverblijf en/of theaterdiner. Strauss concerten, Matheus Passion, het Rotterdams Philharmonisch orkest, Jazz en HipHop.

Het swingt de pan uit in The Manhattan.

Klik hier voor meer informatie over 5 sterren hotel The Manhattan in Rotterdam.


Alles is mogelijk...

Het exclusieve Van der Valk Hotel Rotterdam – Blijdorp ligt op een unieke locatie. Op loopafstand van diergaarde Blijdorp, direct aan het knooppunt Kleinpolderplein, waar de A13 en A20 samenkomen. Met zijn 189 kamers een welkome aanvulling in Rotterdam. Dichtbij de Airport Rotterdam – The Haque.

Het is voor 80% een hotel voor de zakelijke markt. Het is zeer exclusief opgezet met een heel eigen koers en toch loopt er de rode draad van Van der Valk doorheen.

Een restaurant met 180 zitplaatsen en zalen voor feesten en partijen. Scherpe prijzen, maar toch elke dag vers koken met duurzame en veelal natuurlijke producten van topleveranciers. Zij scoren hoog met hun uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Met een Valk Loyal Card extra voordelen en een ‘personal touch’.

Het hoge niveau van koken zit ingebakken in het keukenteam. Interim Chef Pascal Martens kent het klappen van de zweep. Alhoewel hij die zweep hier niet nodig heeft. Zijn beide souschefs Fred van Winden en Kosta Manetas zijn helemaal op hun plaats in deze bijzondere vestiging. Met vereende krachten sturen zij het op elkaar ingespeelde keukenteam aan.

Bij Van der Valk is alles mogelijk, van sterrendiner tot de klassieke schnitzel. Eerder was hij chefkok bij de Euromast en werkte onder andere bij Restaurant Kip, Parkzicht, Hosman Frères. Exclusieve catering en alles op het gebied van gastronomie doet hij tegenwoordig op interim basis. Pascal: ‘Koken is mijn lust en mijn leven. Ik zit al vanaf mijn 18e jaar in de gastronomie’.

Klik hier voor meer informatie over het Van der Valk Hotel Rotterdam – Blijdorp.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Van der Valk Hotel Rotterdam - Blijdorp
Schmidt Zeevis Rotterdam - Van der Valk Hotel Rotterdam - Blijdorp
Schmidt Zeevis Rotterdam - Van der Valk Hotel Rotterdam - Blijdorp

MimosA moet je ontdekken

Nabij het drukke centrum van Rotterdam en toch in de luwte rondom de Nieuwe Markt herontwikkelt zich een stukje Rotterdam met leuke kleine winkeltjes, designshops en interessante horeca. Zo ook het kleine en sfeervolle restaurant MimosA, met de voordeur aan de Pannekoekstraat en een achterdeur die uitkomt op het rustieke pleintje de Nieuwe Markt, waar zich een gezellig terras bevindt. Laat de lente maar komen!Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant MimosA

De eigenaren Mark Heuvelman (chef) en Aad Dekker (maître) vervullen met verve de culinaire wensen van de gasten op maat. Er wordt puur en eerlijk gekookt zonder poespas. De open keuken zorgt ervoor dat gasten de transparantie ervaren en zien dat er uitsluitend met verse producten van topkwaliteit wordt gewerkt. De stijl is Frans met mondiale invloeden. De menukaart wisselt om de zes weken. 60% van de gerechten bestaat uit vis. Een drie-gangen menu kost € 39,00. Viergangen menu € 45,00. Driegangen lunchmenu € 29,00. Het restaurant is geopend van dinsdag t/m zaterdag.

Het strakke moderne interieur met warme houten elementen en prachtige zwart/wit foto’s geeft het restaurant MimosA een sfeervol en gezellig karakter.

Vanwaar de naam MimosA? Het is in eerste instantie een mooie naam, ook de naam van een bloem en van een lekkere cocktail van jus d’orange en champagne. Een leuke bijkomstigheid is dat de naam begint met de M van Mark en eindigt met de A van Aad.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant MimosA.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant MimosA Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant MimosA Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant MimosA
Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant MimosA

Mooie filets met een aantrekkelijke prijs
Speciaal voor de restaurant week!

 • Schmidt Zeevis Rotterdam - RestaurantweekBretonse bonte baars (filet met vel geschubd)
 • Coquillevlees USA
 • Dorade Royal 300 - 400 gram (filet met vel geschubd, zonder graat)
 • Dorade Royal 400 - 600 gram (filet met vel geschubd, zonder graat)
 • Dorade Royal 600 - 800 gram (filet met vel geschubd, zonder graat)
 • Hake (filet met vel)
 • Forel (filet met vel geschubd)
 • Hamwangen
 • Harder (filet met vel geschubd)
 • Kabeljauw import (rugstuk met vel)
 • Kabeljauw import (rugstuk zonder vel)
 • Makreel (filet met vel)
 • Roodbaars import (filet met vel)
 • Schelvis (filet met vel)
 • Sliptong (heel)
 • Victoriabaars (filet zonder vel)
 • Wijting (filet met vel geschubd)
 • Noorse Zalm import (filet met vel)
 • Zeebaars 300 - 400 gram (filet met vel, zonder graat)
 • Zeebaars 400 - 600 gram (filet met vel, zonder graat)

Horeca weekmailing in uw e-mailbox*

De Schmidt Zeevis weekmailing met aanbiedingen versturen we wekelijks per e-mail en als dit gewenst is per post aan onze horeca klanten. Binnenkort verschijnt de papieren versie eens in de twee weken, maar wel wekelijks per e-mail.

Mocht u de weekmailing per e-mail nog niet ontvangen, geef uw gegevens dan door, zodat u de aanbiedingen niet mist!

Het is mogelijk om de weekmailing naar meer mensen in uw organisatie te laten zenden. Vul het onderstaande formulier in en u krijgt de weekmailing voortaan ook in uw e-mailbox.

Aanmelden digitale horeca weekmailing

 

 

Bedrijfsnaam:

 

Contactpersoon voornaam:

 

Contactpersoon achternaam:

 

Email 01

 

Email 02

 

Email 03

 

Email 04

 

Email 05

 

Eventuele opmerkingen of vragen kunt u hieronder invullen:

 

 

 

 

 

 

 

   

Schmidt Zeevis Rotterdam

‘Genieten van een goede kwaliteit van leven met respect voor onze planeet‘

Schmidt Zeevis Rotterdam - UnileverUnilever heeft een lange traditie op het gebied van duurzaamheid. Het wereldwijde Unilever Sustainable Living Plan, dat in november 2010 gelanceerd is, geeft structuur aan alle reeds bestaande initiatieven op milieu- en gezondheidsgebied en de ambitieuze doelstellingen voor 2020.

Het restaurant van Unilever in het hoofdkantoor in Rotterdam is ook volop bezig om dit plan uit te rollen. Ook van de leveranciers wordt gevraagd hun steentje bij te dragen. Zo heeft Schmidt Zeevis Rotterdam in samenwerking met het Hospitality team van Unilever een workshop verzorgd voor zijn gasten om de duurzame visserijmethoden (o.a. Flyshoot) te belichten.

Chef-kok Evert Vermandel runt samen met het Hospitality team eigenlijk een hotel met alle concepten die daarvoor nodig zijn. Het enige verschil is dat de gasten thuis slapen. Congressen, banqueting, complete vergaderservice voor de vele meetings, roomservice op de werkplekken. Noem maar op. Voor eten en drinken zijn er allerlei restaurant typen in verschillende zalen mogelijk. In het personeelsrestaurant van ontbijt tot diner. In de Weena-corner een uitgebreid aanbod met sandwiches en
take-away service. De kwaliteit van de producten zijn buiten kijf. Alle ingrediënten voldoen aan de hoogste eisen in combinatie met de producten van Unilever.

De uitreiking van de Misset Catering Award vijf jaar geleden heeft de motivatie
enorm gestimuleerd. Wat is er mooier om uitgeroepen te worden tot het beste bedrijfsrestaurant van Nederland? F&B manager Wouter van Dort kijkt er nog met trots op terug. Het Unilever Sustainable Living Plan is weer een nieuwe uitdaging, dat een voorbeeld zal zijn voor de aanpak ook buiten Unilever. Dit plan getuigt van visie en lef.

Het Sustainable Living Plan heeft als doel iedereen te helpen te genieten van een goede kwaliteit van leven met respect voor onze planeet. Unilever heeft zich drie grote doelen gesteld die ze tegen 2020 willen bereiken:

 • De milieuvoetafdruk van de productie en van het gebruik van haar producten halveren.
 • Meer dan 1 miljard mensen helpen in actie te komen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren.
 • 100% van de landbouwgrondstoffen betrekken uit duurzame landbouw.

In 2011 werd Unilever uitgeroepen tot meest duurzame onderneming in Nederland. De GREEN OWL AWARD is weer een enorme stimulans
om de ambitieuze plannen te realiseren.

Klik hier en hier voor meer informatie.


Restaurant De Matroos en het Meisje
nu al beroemd in Rotterdam en omstreken

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De Matroos en het MeisjeDeze week wordt de nieuwe naam voor het bestaande Restaurant De Jonge de Jong in Katendrecht bekend gemaakt.

Ooit was Katendrecht een stadsdeel van Rotterdam, waar zeelieden hun vertier zochten. Een bruisend en onstuimig uitgaansleven, dat dag en nacht doorging en waar op het Deliplein kroeg aan kroeg zat (zie ook kader voor een korte geschiedenisles).

Aan de revitalisering van de wijk hebben de eigenaren en initiatiefnemers Rachel van Olm en Harry-Jan Bus met o.a het Theater Walhalla behoorlijk bijgedragen. Behalve het theater was er ook een behoefte van het theaterpubliek om vooraf in de buurt te kunnen eten. Rachel en Harry-Jan ontdekten de toen 20 jarige Jim de Jong in de zomer van 2009, die stage liep in het restaurant Le Jardin de Sens in Montpellier.

Zij vroegen hem in Rotterdam te komen koken en mede-eigenaar te worden van een restaurant, dat ook zijn naam mocht dragen (De Jonge de Jong). De inrichting is heel opvallend door een kunstwerk van graffiti kunstenaar Hugo Kaagman. De leuke gastvrije bediening en de gedurfde gerechten zijn een groot succes geworden. Jim de Jong is inmiddels naar een nieuwe uitdaging op zoek en is eind 2011 is gestopt.

De bedrijfsleidster en sinds kort mede-eigenaar Eva Eekman heeft echter samen met Rachel en Harry-Jan een nieuw en veelbelovend culinair team gerekruteerd. Chefkok Dimitri Roedoe zal samen met Gijs Peterse de scepter gaan zwaaien in de keuken. Dimitri heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in toprestaurants en komt van Restaurant De Jachthaven en Gijs van Restaurant De Unie . De ingezette koers zal worden voortgezet. Het principe van table d’hôtes restaurant, waarbij het motto “eten wat de pot schaft” wordt gehuldigd blijkt, een groot succes. Er is keuze uit 3 - 6 gangen. Ook wordt rekening gehouden met dieetwensen en restricties. Mochten gasten iets niet lekker vinden, dan krijgen ze gewoon iets anders.

Alles komt vers binnen.
Er wordt met de seizoenen meegekookt en zoveel mogelijk met duurzame ingrediënten gewerkt. Bij de verschillende gangen past een mooie uitgekiende wijn, die in samenwerking met Lammert Wiegmink van Wijnhaven Wijnimport, wordt uitgekozen.

Uitgaan op het Deliplein heeft een nieuwe dimensie gekregen. Kom over de brug!

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De Matroos en het Meisje Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De Matroos en het Meisje

Katendrecht

Katendrecht is een wijk van Rotterdam, op Zuid, deelgemeente Feijenoord, als een schiereiland gelegen tussen de Rijnhaven en Maashaven. De wijk heeft een oppervlakte van 5,6 km² met 4070 inwoners (1 januari 2005), van wie 55% niet-westerse allochtonen (vooral Surinamers, Antillianen, Chinezen en Kaapverdiërs)

De bijnaam van de wijk is De Kaap. Het was vroeger ook het Rotterdamse Chinatown. Vele Chinese migranten woonden hier in boarding houses. Tegenwoordig is het Chinatown vrijwel verdwenen, al zijn er nog Chinese winkels te vinden, zoals het beroemde Wing Wah (Tante Sjaan) een Chinese kerk en niet te vergeten is het dit jaar China op de Kaap.

Katendrecht was tot 1895 een lieflijk dorp met een belangrijke veerverbinding naar de Veerhaven aan de noordzijde van de Nieuwe Maas. Voor de aanleg van de haventerreinen werd het dorp afgebroken en werd Katendrecht een schiereiland met goedkope arbeiderswoningen, zeemanskroegen, prostituees en stond Katendrecht vooral bekend als Chinatown en als hoerenbuurt, en draagt dat beruchte imago onder veel Rotterdammers nu nog met zich mee. Tegenwoordig is Katendrecht de status als probleemwijk kwijt.

De recente vernieuwingen hebben veel bijgedragen aan veiligheid en stabiliteit in de wijk. De veiligheidsindex van de gemeente Rotterdam toont inmiddels al jaren achtereen dat Katendrecht tot de veiligste wijken van Rotterdam gerekend mag worden. In de komende jaren zal de wijk nog verder gerenoveerd worden. Oude huurwoningen omgevormd. Het schiereiland heeft nu al een groene kade met o.a. een wandelpromenade, een aanlegplaats voor de watertaxi en enkele openbare kunstwerken waaronder een beeld van Ketelbinkie.

Sinds 2009 is er een amfibiebus die gebruik maakt van het strandje op Katendrecht om een rondvaart door de Maas te maken. Het passagiersschip SS Rotterdam ligt sinds 4 augustus 2008 afgemeerd op de kop van Katendrecht. Het schip is een grote publiekstrekker geworden. De brug van Katendrecht naar Hotel New York, die net is geopend zorgt ervoor dat Katendrecht dichter bij de stad is komen te liggen.zullen worden vernieuwd en tot koopwoningen worden.


De 'Tango for Two' op SS Rotterdam

Schmidt Zeevis Rotterdam - SS RotterdamDans de Tango in de roemruchte Ballroomzaal van SS Rotterdam en kom in de sfeer van weleer, alsof u op een cruise reis bent. Vooraf is er gelegenheid om in een van de restaurants aan boord van het schip van een geweldig tweegangen diner te genieten.

In het restaurant Club Room wordt men verrast met een voorgerecht van coquilles met gemarineerde champignons, groene aspergetips en krokant van oude kaas en hazelnootmayonaise. Als hoofdgerecht:  gebakken black Angus biefstuk met knolselderij, gepofte paprika, groene asperge en eigen jus.

Het Lido restaurant heeft als hoofdgerecht Berkshire procureur vlees van het beroemde Engelse varken, dat eerst wordt gemarineerd en gevacumeerd om daarna langzaam te garen in een Roner. Tot slot nog even krokant gebakken en voorzien van chimichurri. Chimicurri is een Spaanse salsa, dat gevijzeld wordt met de volgende ingrediënten: peterselie, knoflook, chilipeper, oregano, olijven, worteltjes, sjalotjes, rode wijnazijn en vers gemalen zwarte peper. Als nagerecht een Crema de sant Josep met vanille-ijs.

Met de regelmaat van de klok staan er boeiende bijeenkomsten gepland, die helemaal passen in de grandeur van het nostalgische schip. Van Opera Familia, beroemde big bands, jazzy party’s , hightea’s, tot zomerse Fruits de Mer buffetten.

F&B director Erik Troost is trots op zijn culinaire teams, die aangevoerd worden door chefkok Gert Hamoen (Lido restaurant), chefkok John Gebuis en souschef Thijs van Woerkom (Club Room restaurant). Zij begrijpen waarmee zij de cliëntèle van vandaag een complete belevenis kunnen geven.

Op 8 februari zal door de opening van de Rijnhavenbrug (de fiets- en loopbrug) tussen Wilhelminapier en Katendrecht de SS Rotterdam voor veel Rotterdammers een beetje dichterbij liggen.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - SS Rotterdam Schmidt Zeevis Rotterdam - SS Rotterdam

Een Werelds Restaurant in het Wereldmuseum in Rotterdam

Schmidt Zeevis Rotterdam - Wereldmuseum restaurantHet Wereldmuseum herbergt behalve kostbare kunstschatten uit heel de wereld ook een werelds restaurant. Chefkok Wim Severein en Maître-sommelier Danny Gonzalez met hun team van het Restaurant van het Wereldmuseum kunnen trots zijn op de wijze waarop ze in twee jaar tijd ‘naam’ hebben gemaakt.

Superchef Cees Helder, die bij de start heeft geadviseerd, heeft een goede zet gedaan bij de rekrutering van talent. Wim Severein heeft eerder aan de basis gestaan van de Michelinster bij De Engel en later bij de Seinpost. Danny Gonzalez was het gezicht van De Jachthaven in Hillegersberg.

Eerder als voor mogelijk gehouden duiken ze nu op in de Lekker op nummer 70 en scoren ze bij Gault-Millau 15 punten . Danny Gonzalez is onlangs in het Circustheater in Scheveningen onderscheiden met de GaultMillau Award 2012 met de eretitel: “Gastheer van het Jaar”. De vaste gasten kennen dit adresje aan de Willemskade als geen ander.

Wim Severein gebruikt veel streekproducten en is voortdurend op zoek naar iets bijzonders op het gebied van smaken, zoals kruiden en specerijen uit de hele wereld. De keuken is geweldig. Frans/internationaal/mediterraans of gewoon werelds. Met 11 mensen in de keuken hebben ze hun handen vol aan het restaurant en de vele ruimtes in het gebouw. De enorme Balzaal waar uitzonderlijke Banquets kunnen worden gehouden biedt plaats aan 150 gasten (sitdown). In de Salon kunnen 65 gasten dineren en op het dak 4 hoog is nog een ruimte genoemd naar Dr. Elie van Rijckevorsel (een Rotterdamse mecenas, wetenschapper en wereldreiziger). Om te vergaderen of voor ‘privat-dining’.

Naast het Restaurant bevindt zich een Café/Wijnbar, die ook helemaal past. Geheel in de stijl van De Yachtclub van Prins Hendrik 'de zeevaarder'. De Artichole lampen van Louis Poulsin en borreltafels met comfortabele chesterfields zijn de stijlkenmerken van de bar. Wijn per glas uit alle windstreken en patisserie, koffie en thee (van het merk De Eenhoorn). Niet alleen de museumbezoekers maken gebruik van al deze bijzondere culinaire geneugten.

Het Restaurant in het Wereldmuseum is een aanwinst voor het Scheepvaartkwartier in Rotterdam.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Wereldmuseum restaurant Schmidt Zeevis Rotterdam - Wereldmuseum restaurant

The Harbour Club Scheveningen uitgebreid met NEXT DOOR

Schmidt Zeevis Rotterdam - Harbour Club ScheveningenSteeds meer wordt The Harbour Club een plek waar zakenmensen lunchen of dineren en hun netwerkborrel houden. De locatie leent zich daar geweldig voor aan de Scheveningse Jachthaven. Met de eigentijdse en Amerikaanse stoer ogende inrichting is er direct een sfeer.

Culinair is er voor iedere smaak keus in overvloed. Het water loopt je al in de mond als je bij binnenkomst het zeer uitgebreide vis- en oesterassortiment aanschouwt dat in de koelvitrines ligt te glimmen. Ook de vleesliefhebber komt hier uitgebreid aan zijn trekken.

Niet voor niets is het bedrijf bekroond met de Venuez Award voor het meest toonaangevende horecabedrijf. Sinds korte tijd is The Harbour Club uitgebreid met een aangrenzend perceel met de toepasselijke naam “Next Door”, dat exclusief kan worden afgehuurd. Er kunnen borrels worden gehouden voor groepen tot 250 personen. Voor een ‘sitdowndiner’ kunnen er 100 personen terecht.

Algemeen manager Joost Ripson:
‘Het pand van je buurman komt maar één keer voorbij, is het gezegde. We zijn er erg blij mee.’ Chefkok Mark Vaessen is in zijn element. Hij bruist van de ideeën. Zijn internationale ervaring komt hem goed van pas. Hij werkte in toprestaurants en op privé jachten in de Caribbean en rond de Middellandse Zee.

De special van de maand ‘Sushi & Sake’ valt goed in de smaak. Verse kreeft Maki Rol. In The Harbour Club hoeven ze niet te wachten op de zomer. Het loopt hier het hele jaar door.

 

Schmidt Zeevis Rotterdam - Harbour Club Scheveningen
Schmidt Zeevis Rotterdam - Harbour Club Scheveningen
Schmidt Zeevis Rotterdam - Harbour Club Scheveningen

Het is zover...na maanden intensieve voorbereidingen is onze
webwinkel vanaf heden geopend!
www.schmidtzeevis.nl/webwinkel

Schmidt Zeevis Rotterdam - WebwinkelBijna 300 verschillende producten zijn nu online te bestellen. Zo’n uitgebreid assortiment heeft u niet eerder op het web gezien! Van levende kreeft tot opgemaakte kreeftenschotel, van gerookte, wilde Schotse zalm tot zalmsalade, van verse vis tot Oma Schmidt’s verrukkelijke vissoep...het water loopt je in de mond bij zo veel lekkers! Alles is 24 uur per dag met een paar muisklikken te bestellen en het wordt keurig bij u thuis afgeleverd. Hoe gemakkelijk kan het zijn?

Voor 12.00 uur besteld, de volgende dag vers in huis
Schmidt Zeevis beschikt over 20 vrachtwagens met gescheiden koel- en diepvriescompartiment, die vastgestelde routes rijden. Wij leveren dus zelf uw bestelling af. Zo kunnen wij de kwaliteit en versheid garanderen waar wij om bekend staan. Als u voor 12.00 uur bestelt, ontvangt u diezelfde dag om ± 16.00 uur een e-mail van ons met de aflevertijd. Dit is een bloktijd van 3 uur, dus bijvoorbeeld tussen 14.00 en 17.00 uur. De chauffeur belt u ± een half uur voor aflevering dat hij er aan komt. U hoeft dus niet de hele dag thuis te blijven. Wel zo prettig!

ACTIE - Alle bestellingen vanaf € 25,- in november GRATIS thuisbezorgd!

Apetrots zijn wij op onze nieuwe webwinkel. Daarom hebben we een speciale openingsactie: als u voor
€ 25,- of meer bestelt in november, komen wij uw bestelling GRATIS thuis bezorgen.

Neem nu een kijkje in onze nieuwe webwinkel en bestel 24 uur per dag de beste vis van de beste vissers!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Webwinkel
Schmidt Zeevis Rotterdam - Webwinkel Schmidt Zeevis Rotterdam - Webwinkel


Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.