Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca
Terug naar horeca gerelateerd nieuws

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Horeca nieuws - archiefpagina 10


20070312_nieuws_001 Bekijk alles positief, dan krijg je er veel voor terug!
Als je iets wilt bereiken, gá er dan gewoon voor!

Brasserie Restaurant Millers staat voor kwaliteit, creativiteit en gastvrijheid. U zult daarom niet merken dat er zich iets heel bijzonders afspeelt in het restaurant: een leer- en werkervaringsproject voor Rotterdamse dak- en thuisloze jongeren van de Stichting MaasJeugd en Toekomst (MaasJeT). Brasserie Restaurant Millers bevindt zich in een prachtig gerestaureerd pakhuis in het hart van Historisch Delfshaven. Verdeeld over drie charmant ingerichte etages biedt Millers de juiste sfeer: romantisch
voor een intiem etentje, gezellig voor feesten en jubilea en zakelijk voor een bijeenkomst of vergadering. U kunt in Millers terecht voor een diner, lunch, borrel, buffet, hightea of kofietafel. Het pand Voorhaven 3 is oorspronkelijk een pakhuis. De architectuur is eenvoudig en tamelijk grof. IJsselstenen en robuust houten balken zijn zichtbaar, maar de sierlijke kroonluchters, spiegels en antieke ornamenten verluchtigen het interieur. De tafels zijn fantasievol gedekt. Bij warm weer neemt u plaats op ons terras aan het water met uitzicht op de geschiedenis van Delfshaven met zijn prachtige gevels, oude schepen en de Piet Heynbrug. De chef-kok laat zich inspireren door de Franse keuken, soms maakt hij verrassende uitstapjes. Vol passie en creativiteit bereidt hij de heerlijkste gerechten. Het Millers-team bestaat uit professionals in de keuken en bediening én een aantal jongeren uit Pension Maaszicht. Denkt u dat deze jonge mensen kansloos zijn en blijven? Gaat u gerust eens dineren in Millers en maak het tot een plek waar werelden elkaar ontmoeten. U biedt daarmee de jongeren een kans werkervaring op te doen. Op de fieldtrips naar leveranciers/bedrijven doen de jongeren veel kennis op. Zo ook bij Schmidt Zeevis, waar een rondleiding/workshop werd gehouden. Zij werken aan hun toekomst,
terwijl hun enthousiasme en het heerlijke eten u een onvergetelijke middag of avond zullen bezorgen. De Paasbrunch op 8 en 9 april en het Koninklijk diner op 30 april bezorgt u een alibi om eens zelf een kijkje ter plekke te nemen.

Kijk alvast op de website of  mail naar info@restaurantmillers.nl.


20070302_nieuws_001 Kent u het programma KOOKKUNST?

In Kookkunst ziet u het toppunt van lekker en snel koken, deze keer Kabeljauw en papillot. In nog geen 10 minuten maakt Jeroen Plooij, ook bekend als chef-kok van Holland Casino Amsterdam , een heerlijke complete maaltijd!  
Schmidt Zeevis Rotterdam levert Jeroen de mooiste vissoorten waarmee hij vervolgens prachtige gerechten maakt. Deze gerechten zijn door iedereen met een beetje affiniteit voor koken te bereiden. Vaak "eenvoudig" maar altijd verrassend van smaak.

Kookkunst is een programma dat uitgezonden wordt via interned1. Interned is een gratis TV zender die slechts uitzendt via internet. Alle programma's zijn elk moment van de dag via uw computer te bekijken. Kookkunst bekijkt u via Interned1 als het U uitkomt!

Klik hier om de bereiding van Kabeljauw en papillot te zien.

Klik hier om de bereiding van kabeljauw en paillot te bekijken.


20070223_haai_001 Het geheim van de S-factor in het Vip-dorp tijdens
het ABN-AMRO world tennis tournament in Ahoy Rotterdam

Martin Air Party Catering zorgt tijdens het ABN-AMRO tennis tournament in Ahoy met honderden mensen voor de totale culinaire verzorging. Ook dat is topsport. Het team van Schmidt Zeevis weet daarvan mee te praten, want dat wordt ingezet om de topkwaliteit van het visrestaurant te garanderen. Vorige jaren werd er deels achter de schermen gewerkt. Dit jaar is er gekozen voor een open keuken en konden de gasten zien met welke passie en gedrevenheid Maurice, Bert, Jonn en Anton de lekkernijen uit zee op de borden toverden. Zo schoven er 550 stuks Canadese kreeft, 100 kilo Koningskrab van het eiland Kamchatka, vele honderden platte Zeeuwse oesters, creuses en Gillardeaus (de huisoester van Flo Parijs) en het ene na het andere prachtig gesorteerde plateau Fruits de Mer over de toonbank. De visspecialisten hebben allemaal een koks-achtergrond en werken binnen Schmidt Zeevis op diverse afdelingen zoals kwaliteit, sales, winkel en fileerderij. Met dit culinaire uitje waren ze alle vier weer even helemaal terug bij hun roots. Wijnkooperij De Lange BV uit Oosterhout was present met uitzonderlijke champagnes van het huis Ruinart in de herkenbare karaktervolle les. De Champagnebar met Visrestaurant was een gewild stekkie in het VIP-dorp. Een echte place-to-be.

Klik hier voor meer informatie over de haringhaai.

Een fles champagne was er te winnen door degene, die het juiste gewicht zou raden van de prachtige haai (124 kilogram en 400 gram). De aaibare haai, die stoer lag te liggen voor het restaurant was een echte publiekstrekker.


20070223_nieuws_001 Chef-kok van Brazzo kookt nu “sterren” van de hemel

Op sterrenniveau te mogen meekoken en dan ook nog met twee meesterkoks, dat is de droom van bijna iedere kok. Dit overkwam Martin Voeten, chef-kok van Restaurant Brazzo in Rotterdam. Hij wist door te dringen op de keukenvloer van het met 3 Michelin sterren bekroonde Restaurant Librije in Zwolle. Met regelmaat gaan koks een kijkje nemen en inspiratie opdoen bij collega’s elders in het land.  Martin Voeten: ‘Om op sterren niveau te mogen meekoken met het keukenteam van de Librije en geïnspireerd te worden door Jonnie Boer en Sidney Schutte geeft je vleugels.’

 

Klik hier voor meer informatie.

 

 

Op foto: Jonnie Boer, Martin Voeten en Sidney Schutte


20070216_nieuws_001 Het Wapen van Willemstad de gelukkige winnaar van de
Schmidt Seastar Gamba actie

390 kilo gamba’s heeft patron cuisinier Anthonie Post met zijn jonge en dynamische keukenbrigade in 2006 verkocht. Trots bezorgt onze chauffeur Cor Philipsen als bonus 90 kilo Seastar gamba’s. (20 % van de omzet). De tweede plaats is voor restaurant De Waal in Heersjansdam. Zij verkochten ruim 356 kilo Seastar gamba’s.

Het Wapen van Willemstad staat bekend om zijn Surf en Turf menu. Een mooi gerecht met een tournedos en 2 gamba’s met kreeftensaus. Voor de Noordzeetong en de kreeftensoep vinden de gasten een omweg meer dan waard. Verder beschikt patron Anthonie over diverse locaties zoals het Mauritshuis (17e  eeuw) en het Arsenaal waar vroeger de kanonslopen en ander wapentuig bewaard werd. Anthonie Post is sinds 1976 patron cuisinier, daarvoor was het Wapen van Willemstad in handen van zijn vader.

Klik hier voor meer informatie.

 

Foto vlnr:
Cor Philipsen Schmidt Zeevis, Anthonie Post, Evelien Vastenhoud en souschef Pieter Peeman.

20070216_nieuws_005 20070216_nieuws_002 20070216_nieuws_004

20070214_nieuws_001 Golden Tulip Hospitality begint 2007 feestelijk

Een gezelschap van zo’n 250 man, bestaande uit zakelijk partners, hoteliers, investeerders en enkele special guests, vierde 26 januari samen met het management van Golden Tulip het 45-jarig bestaan van het concern en de opening van het eerste BRANCHE Restaurant, Bar & Lounge in Nederland. De nieuwjaarsreceptie vond plaats van 16.00 – 21.00 uur in het Golden Tulip Loosdrecht.

Klik hier voor meer informatie.

 

 

20070214_nieuws_002

Al weer 45 jaar... Golden Tulip!

Foto van links naar rechts: Met de hulp van chefkok Joop Braakhekke en de oprichter van Golden Tulip de heer Tuinema, vult Hans Kennedie, President & CEO van Golden Tulip Hospitality, de champagne glazen voor de toast...

20070214_nieuws_003

Joop Braakhekke en Bert Hol

20070214_nieuws_004

André Westphal


20070202_nieuws_004 Skrei recept gepresenteerd in Business Class

Half februari opent het visrestaurant De oesterbar aan het Leidseplein in Amsterdam. Wat de Amsterdamse Restaurants Spring, Oud-Zuid en de Oesterbar met elkaar gemeen hebben is de hoge kwaliteit, het informele karakter en
mede-eigenaar Ralph Woerde.

De patron/cuisinier Ralph Woerde heeft de populaire etablissementen afzonderlijk onder de aandacht gebracht in de uitzending van Business-class op 28 januari 2007. Chefkok Menno Graafsma van Restaurant De Oesterbar heeft voor de gasten van het praatprogramma de lunch bereid. Omdat het Skrei seizoen net gestart is. (duurt 2 maanden) heeft hij een mooi gerechtje samengesteld:
Op de huid gebakken Skrei kabeljauwfilet met een kreeftencassoulette en krokante langoustines.

Klik hier voor het skrei recept.

Foto: Van links naar rechts: Menno Graafsma, Marcel van Breda Schmidt Zeevis en Ralph Woerde, Patron/cuisinier van de drie establissementen: Restaurant Oesterbar, Restaurant Spring en Restaurant OudZuid in Amsterdam

 


20070126_nieuws_001 Euro-Toques restaurantprijs 2007

Volgens voorzitter Fred Dijsselbloem is de Gertruda Hoeve een voorbeeld voor velen. ‘De uitstraling van het restaurant is geweldig. Voor Euro-Toques heeft het restaurant afgelopen jaar nog een prima kookdemonstratie gegeven in Parijs. Verder verzorgde het als eerste een proefsessie met onze mobiele keuken’, aldus Dijsselbloem.

1670
Restaurant Gertruda Hoeve is gevestigd in een historische hoeve uit 1670. Het gebouw was tot 1970 in bedrijf als boerderij. Het hedendaagse restaurant biedt plaats aan vijftig gasten. Het restaurant heeft een serre-wintertuin voor 24 personen. Daarnaast heeft het een terras voor veertig gasten. Sinds 1992 is Evert Thielen er de kok en Marlies Thielen de gastvrouw.

Weer Brabant
Tweede bij de verkiezing werd het Kookmuseum in Appelscha. Derde Restaurant Cadzandria in het Zeeuwse Cadzand. Met De Gertruda Hoeve blijft de restauranttitel in Brabant. Vorig jaar won De Goeikamer in Baarschot. Het jaar daarvoor ging de titel naar Het Heerenhuys in Waalwijk.

 


20070119_nieuws_001 Metamorfose VOOR De Zwethheul

Het monumentale pand aan de Zweth heeft binnen een totale metamorfose ondergaan. De vakantie sluiting van december is gebruikt om de gehele inrichting te vernieuwen, zo is er een o.a. een prachtige chefstable gerealiseerd. Maandag 9 januari gingen de deuren open van het vernieuwde restaurant. Het afgelopen jaar 2006 heeft het restaurant zijn 2 Michelinsterren kunnen behouden, stegen zij in het blad Lekker van de 10e naar de 6e  plaats, ook de GaultMilaut liet zich niet onbetuigd en beloonde eigenaar Cees Wildschut en zijn medewerkers met 17 punten , ook weer hoger dan de andere jaren.

Executive chef kok Mario Ridder, slechts 34 jaar jong, mede gesteund door toppers als Gijs Verbeek en Jeroen Bos, behaalde deze waarderingen. Begin dit jaar verschijnt de nieuwe uitgave van Amuse, het boekje met achtergrondartikelen en prachtige foto’s van Restaurant De Zwethheul en uiteraard recepten van Mario. Dit boekje ontvangen de vaste gasten per post automatisch, wilt u Amuse ook graag ontvangen, stuurt u dan een e-mail met uw adresgegevens naar:  info@zwethheul.nl.

 


De sterrendans van Michelin

De 70 inspecteurs van de Michelingidsen hebben hun buiken in 40.000 restaurants in Europa volgegeten en komen met hun eindoordeel. Voor Nederland zijn er nu 93 sterren verdeeld over 81 restaurants . Een ster krijgen of een ster erbij doet wat met de emoties.

Ook zakelijk levert het wat op, want de gast is bereid voor een ster om te rijden. Het is immers de belangrijkste waardebepaling voor gastronomische kwaliteit. Omdat het een grotere uitdaging is om Michelinsterren te behouden dan er één te krijgen feliciteren we iedereen met een ster(ren).


20061201_hn_001 Ferry verruilt Wereld Havenstad voor Limburgse vlaai

Na 23 jaar Parkhotel is Operationeel Manager, Ferry Bredius, na 23 jaar gewerkt te hebben in de Grand Dame van Rotterdam het Bilderberg Parkhotel, onlangs vertrokken naar het gezellige Limburg. Ferry is daar inmiddels benoemd tot General Manager van Bilderberg Hotel de Bovenste Molen in Venlo. Limburg is Bourgondisch , gezellig, vriendelijk en dat is zeker iets voor onze Ferry.

Binnengekomen als leerling en daarna zo’n beetje iedere functie bekleed die er in het hotelvak bestaat op het gebied van eten, drinken en organisatie: Chef de Rang, Restaurant Manager, F&B Manager en Operationeel Manager.

Maar dan nu de ultieme uitdaging; General Manager van een prachtig hotel in Venlo, gelegen aan een zwanenmeer, midden in de bossen en voorzien van een culinair hoogstaand restaurant, vergaderfaciliteiten en zelfs een beautyfarm. Rotterdam zal hem gaan missen.

 


Marcel van Breda van Schmidt Zeevis in Business Class

Geachte visliefhebber,
Zondag 26 november zal Mario Ridder chef-kok van Restaurant De Zwethheul uit Schipluiden (bij Rotterdam) de lunch bereiden voor de gasten van de talkshow in het programma Business Class. Hij is daar samen met de sommelier Sigurd Snoeys. Er is gekozen voor een recept dat favoriet is bij de gasten van De Zwethheul; Coquilles met gekarameliseerde kastanjes, Lardo di Colonata met zwarte peperschuim. In het keuken-item zal het gesprek van Harry Mens met Marcel van Breda van Schmidt Zeevis in het teken staan van de coquille.

Zondag 26 november 2006 11:00 uur RTL7.
Business Class is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet. Ongeveer 30 minuten na de 'live' uitzending is het programma Business Class via internet te bekijken.

Neemt u ook eens een kijkje de website van de Zwethheul.

20061201_hn_002 20061201_hn_003

20061124_hn_001 Het team is enthousiast en het plezier straalt eraf

Als we op de opinie van Sophia af moeten gaan, dan voorspelt de Iens Independent Index nog veel goeds voor het onlangs geopende restaurant Fris in Haarlem. ‘Ik heb heerlijk gegeten bij Fris. Fris is een goede nieuwe aanwinst voor Haarlem.

Het team is enthousiast en het plezier straalt eraf. De prijs/kwaliteit is goed. Alleen maar verse ingrediënten in herkenbare gerechten. De sfeer is ongedwongen. Mooie houten tafels, naturel tinten en vriendelijke bediening. Ook voor de kinderen kan je er terecht. Wij komen terug.’ 27/10/06 Sophia Wat is er mooier voor een restaurant dan gasten die terugkomen. Het culinaire team staat dan ook garant om het de gasten naar de zin te maken. Gastheer Lex Gasseling heeft jarenlang in topzaken gewerkt als de Bokkedoorns in Overveen en De Kas in Amsterdam en is nu zijn droom aan het verwezenlijken in Restaurant Fris te Haarlem.

Hij heeft dan ook een droom-team in de keuken, die met dagverse producten van de beste leveranciers elke dag iets moois op tafel zetten. Chef-kok Michael van Rixel is afkomstig van Chapeau! in Bloemendaal . De selectieve, steeds wisselende kaart afgestemd op de seizoenen. Met een verfijnd 3-gangenmenu voor € 32,50 komen de gasten helemaal aan hun trekken. Zo blijven ze terugkomen.

Bezoekt u ook eens de website van de restaurant Fris.


20061117_hn_008 Hip bedevaartsoord voor culi’s

Van ver buiten de landsgrenzen komen ze naar Eys. Niet voor het uitbundige natuurschoon, maar voor het culinaire paradijs van de familie Leclerq en chef-kok Marc Creusen.

De Eyserhalte van fruitwinkel tot hip bedevaartsoord voor culi’s. Een concept mag je het niet noemen. Dat woord is taboe voor André Leclerq. De Eyserhalte, zo benadrukt André is het product van liefde voor lekker eten en op je gevoel afgaan. André is de zoon van Margriet en Jef die begin tachtig jaren begonnen met het aan huis verkopen van de appels die uit hun fruitbedrijf kwamen. Jef had het telersvak geleerd van Tom Brand, de legendarische operazanger, die in Eys een grote boomgaard bezat.

André was voorbestemd een fruitteler te worden, maar hij wilde méér. In 2000 vond er een nieuwe kentering plaats, toen André bij een feest in Epen kok Marc Creusen tegen het lijf liep. Marc had onder topkoks gewerkt, zoals de fameuze Bocuse. Na een paar Limburgse pilsjes hadden de Limburgers elkaar gevonden. Beiden hadden het idee om een zaak te beginnen waar mensen komen die aandacht geven aan lekker eten en bereid zijn om daar iets meer voor te betalen dan bij een gemiddelde zaak. Het leek hen ook wel sjiek om zelfgemaakte producten in leuke potjes te verkopen. Inmiddels hebben de beide fanaten een imposante klantenlijst opgebouwd. Binnen enkele weken barst het geweld weer los dan willen de klanten mooie producten en goede adviezen hebben van de Eysserhalte waarin in de feestmaand ook kerstpakketten niet ontbreken. Verder verzorgen de heren kookcursussen voor groepen.

Bezoekt u ook eens de website van de Eysserhalte.

20061117_hn_007 20061117_hn_006 20061117_hn_005

20061103_hn_001 Herberg Stadt Stevenswaert in nieuwe outfit

Het is al vele jaren de lieveling van veel culinaire genieters: restaurant Herberg Stadt Stevenswaert, het domein van patron-meesterkok Marcus Schmidt en zijn ega -gastvrouw Pascalle. Het restaurant heeft zojuist haar interieur vernieuwd. Mokka en beige zijn nu de dominante kleuren in het comfortabele interieur, dat meteen plaats biedt aan 40 gasten en dat is 10 meer dan voorheen. Voor de zomer al werd de keuken vernieuwd, wat met name de deelnemers aan kookcursussen ten goede komt. Zij kunnen nu met zijn zevenen tegelijk kokkerellen. Met de verbouwing van de keuken en het restaurant, ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan, willen zij nog meer kwaliteit, comfort en culinaire verrassingen creëren.

Naast een kleine lounge-ruimte voor 8 personen biedt het restaurant nog een opkamer voor max 10 personen, dat geschikt is voor private diners of kleine vergaderingen.

Eind oktober verwachten zij hun eerste kookboekje “eten in Limburg”, een smaakvol boekwerkje waarin alle toprestaurateurs van Limburg hun favoriete gerechten hebben samengebracht. Foto’s in prachtige kleuren illustreren de culinaire gedachten van de keukenmeesters.

Gasten van deze herberg keren graag terug, ook omdat de kaart er wekelijks
wisselt. De keuken is een kruising van Frans, Italiaans en cross over.
Bent u nieuwsgierig geworden, kijk voor meer informatie op hun website.

Bezoekt u ook eens de website van het Herberg-Stevensweert.


20061027_hn_0012 x Meesterkok2

In de vorige editie van deze weekmailing hebben we verslag gedaan over de inauguratie van Sydney Schutte tot Meesterkok. Hiermee zou De Librije het enige restaurant zijn met twee Meesterkoks. Dit klopt niet. En dat hadden wij moeten weten. Ook het Restaurant Het Kasteel van Rhoon heeft al sinds 1994 twee Meesterkoks: In 1988 werden Ad Janssen de versierselen omgehangen en in 1994 kreeg chef-kok Aart van den Hoek de eer toegezwaaid. Inmiddels kent Nederland 110 titeldragers van de SVH- Meestertitel. Een teken dat de culinaire kwaliteit in Nederland op een steeds hoger plan komt. Aan hen de taak om een voorbeeldfunctie te vervullen.

Het vak op een goede manier uitdragen lijkt beide heren op het lijf geschreven. Zo zwaait Aart van den Hoek al decennia lang de scepter als chef-kok bij het Kasteel van Rhoon, waardoor eigenaar Ad Janssen alle ruimte kan nemen om zijn talenten als televisiekok en Meesterkok in de kookstudio uit te buiten. En vergeet niet zijn talent als culinair zakenman. Met de aankoop van unieke nieuwe locaties is de GasteRhoongroep een opvallende gastronomische grootheid aan het worden. Onlangs is nog Taartarchitect Jeroen van der Graaf bij de groep ingelijfd. Als kers op een culinair toetje.

Bezoekt u ook eens de website van het Kasteel van Rhoon.

20061027_hn_002 20061027_hn_004 20061027_hn_003

20061020_hn_001Sydney Schutte

Op 5 juli j.l. legde Sydney Schutte zijn meesterproef af. De commissie bestaande uit SVH meesterkoks Henk Savelberg, Marc van Gulick en secretaris George van Vugt beoordeelden Sydney een dag lang op zijn vakmanschap.

Tijdens de proef werd de lunch geserveerd in de keuken waardoor de commissie zich een goed beeld kon vormen van de uiterst gedisciplineerde, maar toch ontspannen wijze waarop Sydney zijn medewerkers aanstuurt. Een natuurlijk leider met oog voor de mens achter de prestatie. Daarnaast toonde Sydney een grote kennis van producten en gerechten en is hij gedreven op zoek naar vernieuwingen in en voor het koksvak.

Tijdens het diner bestaande uit tien topgerechten waren de commissieleden meer dan overtuigd van het meesterlijke niveau van Sydney.

De versierselen behorende bij de titel SVH Meesterkok werden maandag 16 oktober tijdens de oficiële inauguratiebijeenkomst uitgereikt in Club restaurant Koperen Kees Zwolle. Jonnie en Therese Boer beschikken niet alleen over culinaire talenten. Zij eerden Sydney ’s avonds met een koninklijk optreden, wat doorspekt was met veel humor. Restaurant de Librije beschikt nu oficieel over twee meesterkoks in één keuken. Daarmee is de Librije het enige restaurant met twee meesterkoks. Maandag kreeg chefkok Sydney Schutte de versierselen uitgereikt, die horen bij de inauguratie tot SVH Meesterkok. Schutte is de rechterhand van topkok Jonnie Boer.


20061013_hn_001De Gieser Wildeman

Omgeven door de ongerepte schoonheid en de landelijke rust van de Alblasserwaard vindt u in het idyllische dorpje Noordeloos het exclusieve restaurant De Gieser Wildeman. De Gieser Wildeman is bij uitstek ook het vertrouwde en betrouwbare adres voor lunch- of dinerafspraken in de zakelijke en/of privé sfeer, vanzelfsprekend nauwkeurig afgestemd op de wensen van onze gasten. We bieden U een weldadig rustpunt aan in het jachtige bestaan van managers en bestuurders in het bedrijfsleven, maar het spreekt natuurlijk ook voor zich dat wij ons geruisloos aanpassen aan de tijdsdruk in uw agenda. Zowel vanuit Rotterdam (A15 en A27) als vanuit Utrecht (A27) is (de afslag) Noordeloos eenvoudig bereikbaar. Terwijl het verkeer over de  autosnelwegen verder raast, laat u de drukte van het jachtige bestaan in de Randstad achter, om even op te gaan in de rust van de Alblasserwaard.


20061007_hn_001BusinessClass

Zondag 8 oktober zal René Tichelaar chef-kok van Restaurant De Gieser Wildeman uit Noordeloos de lunch bereiden voor de gasten van de talkshow in het programma BusinessClass . Hij is daar samen met zijn Mâitre Danny Dwarswaard

In het keuken-item zal Wil van Merkensteijn van Schmidt Zeevis Rotterdam in gesprek met Harry Mens het belang onderstrepen van “vis in de seizoenen”. In het programma zullen o.a.Tarbot en Koningscrab op de voorgrond komen.

Op korte termijn zullen wij het recept, van de hand van de meesterkok René Tichelaar, op onze website plaatsen.

Zondag 8 oktober 2006 11:00 uur RTL7
Business Class is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet. Ongeveer 30 minuten na de 'live' uitzending is het programma Business Class via internet te bekijken.

Bezoekt u ook eens de website van Restaurant de Gieser Wildeman.

20061007_hn_002 20061013_hn_002

Oprechte gastvrijheid in Restaurant Kampanje

20060929_hn_001Restaurant Kampanje, het kloppend hart van Hardinxveld-Giessendam, is één van de toonaangevende restaurants in de regio Gorinchem. Het restaurant heeft een jarenlange traditie van culinaire prestaties, een uitgebreide wijncollectie en een oprechte gastvrijheid. Vanaf 14 februari 2006 (Valentijnsdag) zijn Frank en Monique Honders de trotste eigenaren van Kampanje, het restaurant, zalencentrum en catering waar zij jarenlang leiding aan gaven.

Metamorfose
Frank en Monique Honders zijn terecht trots op ‘hun’ Kampanje, in 2002 is het hele pand geweldig verbouwd. Zowel binnen als buiten onderging Kampanje een volledige metamorfose. Het restaurant is stijlvol, strak, modern met een Italiaanse tint. Het echte hart van Restaurant Kampanje is natuurlijk de keuken waar chefkok Ed Pekel met zijn zevenkoppige brigade de mooiste gerechten voor u samenstelt. Voor alle duidelijkheid, wij pretenderen niet de top na te willen streven, maar opereren wel boven het middensegment. Een eerlijke duidelijke keuken en dat komt ook tot uitdrukking op de menukaart waar uitsluitend Nederlandse tekst op staat. ‘Bij Kampanje is verse zeetong honderd procent eerlijk en komen de Hollandse garnalen echt uit Stellendam’, legt Frank Honders uit.

Veelzijdig
Restaurant Kampanje met zalencentrum blinkt vooral uit door haar veelzijdigheid. De zalen, die zoals vanouds de stijl van een schip uitstralen, kunnen maximaal 20060929_hn_002350 gasten herbergen voor uw bruiloft, receptie, seminar of bedrijfspresentatie. Bij een feest in één van de zalen van Kampanje voelt u zich echt gast. De sfeer, de entourage gaat net iets verder. Wilt u uw feest echter in eigen omgeving organiseren dan kan Kampanje ook uw partner zijn. Kampanje heeft veel ervaring met het organiseren van bedrijfsfeesten op locatie. Hospitality zit hen in de genen. Zij geven uw gasten het thuisgevoel. ‘Daag ons uit onszelf te overtreffen.’

Restaurant Kampanje
Troelstrastraat 5
3371 VJ  Hardinxveld-Giessendam
Tel. 0184 – 61 26 13
Fax 0184 – 61 19 53
www.restaurantkampanje.nl

Van lnr Frank Honders, sous chef Vanessa van Daalen en chef kok Ed Pekel.


20060922_hn_001

Van lnr: Jochem, Ivar, Niels, Geert en Remco chef-kok.

De Industrieële Groote Club Amsterdam gerenoveerd.

Na veel teken-, reken- en denkwerk is het dan eindelijk zo ver, het restaurant maar ook de bar van De Industrieële Groote Club zijn geheel gerenoveerd en in een nieuw jasje gestoken! Op 27 september was de feestelijke heropening.

In ons restaurant hebben wij er voor gekozen om een aparte hoek te creëren waar de gasten kunnen genieten van kookdemonstraties, maar waar ook de amuses en voorgerechten bereid worden.

Chef-kok Remco Hoffmeister en zijn brigade zorgen in deze druk bezochte, besloten Businessclub aan de Dam, voor lunch en diner. Er is een à la carte restaurant maar ook bieden wij banqueting faciliteiten tot wel 250 personen.

Met een feestelijke opening en hulp van onze leveranciers zijn wij weer fris begonnen. Wij danken dan ook onze leveranciers: Schmidt Zeevis, maar ook Carl Siegert, Jacobs Koppent Cress en Piet van den Berg voor hun inzet en medewerking aan deze avond.

De oesters waren fantastisch!

Remco Hoffmeister


20060915_hn_001

Feestelijk geklonken op de opening van “VanHarte Resto”

Loes Luca opent VanHarte Resto Albeda Rotterdam

Op maandag 11 september 2006 opende van VanHarte Resto haar 9de vestiging in Rotterdam; VanHarte Resto Albeda Rotterdam. Bij het VanHarte Resto Albeda kunnen mensen uit de buurt, lekker en gezond eten en elkaar ontmoeten waarbij de nadruk ligt op de cirkel van sociale armoede en uitsluiting van mensen te doorbreken. VanHarte Resto Albeda zal door actrice Loes Luca op haar eigen bekende wijze geopend worden.

VanHarte Resto Albeda aan de Breitnersstraat is gevestigd in het ROC waar de beroepsopleiding Horeca en Zorg wordt gegeven. Iedere maandag verzorgen de leerlingen maaltijden voor de gasten van VanHarte Resto Albeda. Het mes snijdt aan twee kanten; de gasten van VanHarte Resto Albeda krijgen een lekkere en gezonde maaltijd en de leerlingen doen op deze manier belangrijke werkervaring op. Het restaurant wordt bemand door Jan Jaap Bakker, keuken, Cynthia Offermans, docent bediening, en Martin Rijke.

Over VanHarte
VanHarte is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie die bijdraagt aan het doorbreken van de cirkel van sociale armoede en sociale uitsluiting van mensen.

VanHarte vestigt zich in wijken van steden en gemeenten waar mensen gezond én lekker eten, elkaar in een sfeervolle omgeving kunnen ontmoeten en de huisarts en wijkagent regelmatig aanschuiven. Rondom het thema ‘maaltijd en ontmoeting’ ontplooit en bevordert VanHarte allerhande initiatieven die gericht zijn op het versterken van onderlinge verbondenheid en deelname van mensen aan het maatschappelijk leven. De initiatieven variëren van sport, theater tot stimulering van onderwijs en (vrijwilligers)werk. In dit kader werkt VanHarte intensief samen met wijkorganisaties actief op gebied van zorg, welzijn, onderwijs, werkgelegenheid, religie en cultuur. VanHarte is een initiatief van enkele grondleggers van Artsen Zonder Grenzen, een Rotterdams gemeenteraadslid en een aantal betrokken ondernemers en kunstenaars.

Het VanHarte initiatief in Rotterdam wordt mogelijk gemaakt door: Vastgoedbedrijf Metterwoon, Skan Fonds, de stichtingen Dooren, Blankenheym van Ede, Volkskracht en van Leeuwen van Lignac.


20060908_hn_001

Op de foto in de keuken van Business Class.
Van links naar rechts:
Marcel van Breda, directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam
Edwin Roestenberg, Patron-Cuisinier van Visrestaurant De Stroper
Hans van der Laan, Maître van Visrestaurant De Stroper

Een heerlijke brunch met de wilde Prim7Star Gamba in het televisie programma Business Class

Zondag 3 september j.l. waren Edwin Roestenberg Patron-Cuisinier en Maître Hans van der Laan te gast bij Harry Mens in het programma Business Class. Het was het eerste programma in het nieuwe televisie seizoen 2006-2007. In het veel bekeken keukenitem heeft Edwin Roestenberg een heerlijke brunch bereid met de wilde Prim7Star Gamba, die gevangen wordt voor de kust van Nigeria. Een Ravioli van gamba’s met garnalenjus met een oosters vleugje
(gember, koriander en limoen), daaronder een tartaar van Gamba met gestoofde pompoen.

Edwin is sinds vijf jaar Patron-Cuisinier van visrestaurant De Stroper in Dordrecht. De keuken kan het beste beschreven worden als de klassieke Franse keuken als basis, maar in een modern jasje gestoken. De rust, die Edwin tijdens de uitzending uitstraalde was opmerkelijk, als je bedenkt, dat zijn echtgenote elk moment kan bevallen. Gelukkig gebeurde dit niet tijdens de uitzending. Harry Mens is blij, dat er voor een opvolger is gezorgd.

Als koken uw hobby is kunt het bewuste recept uitprinten en zelf uit proberen. Klik hier voor het recept.

Voor meer info over Visrestaurant de Stroper zie: www.destroper.nl


’t Is “ech” wel Prachtig bij Prachtig

20060901_hn_001PRACHTIG® is een uniek Grand Café - Restaurant op een magnifieke locatie.

PRACHTIG® is namelijk gevestigd onder en naast de Erasmusbrug in een strak vormgegeven pand. Door de grote glazen puien heb je vanuit het restaurant een schitterend uitzicht over De Maas, de Rotterdamse skyline en de Erasmusbrug.

Niet alleen het uitzicht maakt PRACHTIG® zo bijzonder. In het Grand Café - Restaurant kunt u genieten van een heerlijke lunch of diner. De koks bereiden onder leiding van chefkok Robert-Jan de Ridder uitstekende menu’s en gerechten, met ingrediënten afkomstig uit landen over de hele wereld.

Enorm trots zijn ze bij PRACHTIG® op de recentelijke benoeming van
hét terras van het jaar door AD/Rotterdams Dagblad.

Met haar grote dinerterras en loungeterras is het op een mooie dag de moeite waard neer te strijken en te genieten van het uitzicht én de gerechten! In mei 2003 startte Charles de Bruin met zijn project. Hij spreekt niet in de eerste persoon enkelvoud. ‘We doen dit met z’n allen. Zoiets doe je niet alleen.’ ‘Het broeide al jaren bij me om iets voor mezelf te beginnen. Wat vind ik leuk om te doen? Vroeg ik mezelf af. Het organiseren van feesten, creatief werken. Dus heb ik een businessplan geschreven voor een concept dat alles in zich heeft: een grand café / restaurant, terrassen, een zaal voor hippe feesten en concerten, een combi van dat alles.

En dat is PRACHTIG® geworden.

Hij heeft PRACHTIG® van de grond af opgebouwd. Er was een paar jaar geleden onder de Erasmusbrug nog niets. Uiteraard was er ook nog geen naam. ‘Die naam moest de lading dekken, maar dat doet natuurlijk niets als je zoveel tegelijk te bieden hebt. We kozen voor PRACHTIG® omdat het sterk en positief is en natuurlijk vanwege het prachtige uitzicht.’ Onder de Erasmusbrug door glijden de hele dag schepen, ‘s avonds feeëriek verlicht. De locatie vond hij zelf. ‘Ik ben gaan praten met horecavertegenwoordigers van bierbrouwers. Die weten als eerste waar een plek in de stad beschikbaar komt.’ Het ontwikkelingsbedrijf Rotterdam had nog geen bestemming voor de ruimte onder de Erasmusbrug. Charles de Bruin en een aantal anderen dienden plannen in en voor het plan van De Bruin werd gekozen als ‘meest wenselijke’. ‘Ik denk dat als je kwaliteit biedt, dat daar ruimte voor is in de stad. Nu, voorjaar 2006, heeft PRACHTIG® 25 man in vaste dienst. ‘s Zomers zijn dat er wegens het grote terras ruim 60!

Restaurant PRACHTIG®
Willemsplein 73-79
3016 DR Rotterdam
Reserveringen en informatie:
010-411 53 21
Website: www.prachtig-rotterdam.nl

20060901_hn_002 20060901_hn_003 20060901_hn_004

Company Club De Hooge Vorssel

20060825_hn_00115 jaar geleden werd Company Club De Hooge Vorssel in Nistelrode opgericht door de heer Karel van Eerd. Hij bedacht het concept business to business dat tot op heden een groot succes genoemd mag worden. Het feit dat 80% van de leden nog steeds lid is sinds de oprichting is het bewijs. Het prachtig gelegen terrein met het à la carte restaurant en de brasserie staan onder de culinaire leiding van chef-kok Marcel Arts . Marcel is al vanaf de oprichting werkzaam bij Company Club De Hooge Vorssel en sinds twee jaar is Marcel maître de cuisine. Dagelijks worden hier onder zijn leiding de mooiste gerechten bereid, waarbij aan de kwaliteit hoge eisen gesteld worden.

Het 3e lustrum wordt gevierd met een “feestweek” weet general manager Andre van Heumen te vermelden, waarbij de opbrengsten van de wedstrijden en de te houden veiling, aan diverse goede doelen geschonken zullen worden, zoals op 23 augustus j.l. aan de Daniël den Hoedkliniek in Rotterdam. Andre van Heumen spreekt over bedragen van € 20.000 of meer. Helaas voor particulieren, zij kunnen geen lid worden, maar wel van de prachtige website genieten. De club is uitsluitend voor ”Members Only”. Wij van Schmidt Zeevis feliciteren Company Club De Hooge Vorssel met hun 3e lustrum.

Voor meer info: www.dehoogevorssel.nl


20060714_hn_001Fabuleuze Kreeftenaktie Restaurant Fundi Made

In restaurant Fundi, onderdeel van het Best Western hotel, De Korenbeurs te Made was op 25 juni jl. de aftrap voor een voortreffelijke kreeftenproeverij. Chef-kok Martijn Broeke kookte met zijn keukenbrigade de sterren van de hemel. Tartaar van kreeftenstaart met een salade van haricots verts, bieslook verrijkt met quenelle van crème fraiche en een krul ganzenlever. Verder werd er een loempia van kreeft, gegratineerde kreeft en licht gerookte kreeft geserveerd. Dit alles werd begeleid met een mooie champagne van het huis Mallard. Voor de prijs hoeft men het niet te laten. Het duurste gerecht kost slechts € 24,00 voor een hele kreeft. Het festival duurt nog tot medio augustus.

Voor meer info zie www.korenbeurs.nl


Restaurant Engels en Rotterdam Marketing samen online

 
Donderdag 29 juni jl. opende aan het Weena in een ruimte van Engels het VVV Rotterdam Info Café. Een toeristisch informatiepunt en Horecagelegenheid ineen. Het Info Café hanteert een vernieuwde vorm van informatieverstrekking. Een servicebalie is aanwezig, maar de bezoeker zal ook via internet en de ruim aanwezige brochurerekken direct toegang hebben tot informatie over Rotterdam. Onder het genot van eigentijdse food and drinks kan men zich rustig voorbereiden op een dagje uit in Rotterdam. Burgemeester Ivo Opstelten opende deze voor de stad Rotterdam belangrijke aanwinst.

20060714_hn_003

Burgemeester Ivo Opstelten.

20060714_hn_002

Frans Engels jr, Els van der Vloed-Engels en echtgenoot
Willem van der Vloed.Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.