Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Horeca nieuws


La Cocotte vernieuwt!
 

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - La CocotteDeze zomer krijgt de brasserie van horecaonderneming La Cocotte (te Hoogvliet) een nieuw interieur. Maar dat is niet alles. Zij openen een extra eventlocatie: De Kas.

Met De Kas zet La Cocotte een nieuw concept in de regio neer. De glazen kas, met daaraan het vernieuwde terras, haalt buiten naar binnen. Dat maakt het de perfecte eventlocatie. In De Kas kunt u terecht voor een gezellige borrel met collega’s, een diner met zakelijke partners of een bruilofts- of verjaardagsfeest met vrienden en familie.

Tijdens live cooking-events zullen koks in uw bijzijn de heerlijkste gerechten bereiden voor uw gezelschap. Het familiebedrijf kijkt met deze investering vooruit. Het hele gezin Bergwerff werkt bij La Cocotte. Samen met hun horecafamilie - de loyale koks, gastheren en gastvrouwen van La Cocotte - kijken zij uit naar de opening deze zomer!

La Cocotte deelt alle bouwontwikkelingen op hun sociale media kanalen.

Meer informatie kunt u vinden op de website van La Cocotte.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - La Cocotte Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - La Cocotte

Restaurant Dok
reis door de Franse en Mediterrane keuken.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - restaurant DokRestaurant Dok staat voor een avondje uit, waarbij wij u meenemen op een reis door de Franse en Mediterrane keuken. Wij werken met biologische producten, zijn zeer creatief en geïnspireerd door de met ons grote zorg uitgezochte producten.

Producten die passen bij het seizoen en zo de smaak van het seizoen op uw bord tot leven brengen. De menukaart wordt per maand samengesteld met zeer bijzondere, verrassende en smaakvolle gerechten met voldoende keuze in de voor- hoofd- en nagerechten. Hierbij moet u denken aan mooie gerechten die net even anders zijn.

Buiten de diversiteit aan producten presenteert restaurant Dok een zeer gevarieerde wijnkaart, welke volledig afgestemd is op de producten die wij in ons restaurant serveren.

Restaurant Dok is vooral bekend om de open keuken waar het team zorg draagt voor een huiselijke sfeer. Graag bieden wij u een kijkje in onze keuken, waar uw keuze door ons bereid wordt. Alles met een klassieke, maar tevens hippe touch.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Restaurant Dok.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - restaurant Dok Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - restaurant Dok

Kasteel De Vanenburg
Veel passie en aandacht

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel De VanenburgKasteel De Vanenburg ligt op een uniek landgoed uit de 17e eeuw op de Veluwe.
In het kasteel kunt u lunchen en dineren met uitzicht over de prachtige kasteeltuinen.

Met veel passie en aandacht zet de keukenbrigade onder leiding van chef-kok Richard Broersma verrassende creaties op tafel.

De menukaart wordt elk seizoen vernieuwd en is gebaseerd op de Franse keuken, met een open blik naar culinaire invloeden vanuit de gehele wereld – variërend van de Oosterse keuken tot en met de Veluwe.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Kasteel de Vanenburg.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel De Vanenburg Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel De Vanenburg

High Hill Beach
heerlijk eten, drinken en loungen met een fenomenaal uitzicht

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - High Hill BeachBij High Hill Beach ervaar je nog het echte strandgevoel. Geen restaurant op palen – waar verder niets mis mee is – maar een robuust paviljoen zonder al te veel tierelantijnen en des te meer sfeervol hout, dat sterk doet denken aan de ouderwetse witte strandhuisjes en de blank houten loopplanken op het strand. Een echt strandpaviljoen dus.

Wie ‘s avonds een tafeltje aan het raam weet te bemachtigen, wordt naast het lekkers uit de keuken getrakteerd op de mooiste zonsondergang die je kunt bedenken. Door de hoge ligging – de naam zegt het al – is het uitzicht fenomenaal. Bij echt lekker warm zomerweer verkies je natuurlijk het terras, waar je onder de blote hemel heerlijk kunt borrelen, dineren of een lekker ijsje eten met de kids. High Hill Beach is een echt familiestrandpaviljoen. Een heerlijke plek om met je hele gezin, de hond, in je eentje, met vrienden of met je lief te vertoeven.

Zelfs als het geen strandweer is, is het Domburgse strand aantrekkelijk. Lekker uitwaaien om je daarna tegoed te doen aan een warme chocomel of iets sterkers. Probeer als je er bent vooral eens één van de fameuze flammkuchen. Ze zijn er in wel 10 verrassende variaties. Geniet van de verse Zeeuwse mosselen, of deel gezellig een tapasplateau.

Om High Hill Beach te bereiken kies je de duinovergang aan de Hallehoogte. Automobilisten kunnen de auto kwijt op het grote parkeerterrein aan de Van Voorthuijsenstraat onder aan de duinen.

Meer informatie kunt u vinden op de website van High Hill Beach.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - High Hill Beach Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - High Hill Beach Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - High Hill Beach Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - High Hill Beach

Boas bekent kleur
Het gebeurde bij toeval

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant BoasWat per toeval is ontstaan, blijkt een voortreffelijk succes: het ‘menu de couleur’ van Restaurant Boas uit Deventer. Waar zij normaliter een klassieke Franse keuken voeren, vinden eigenaar Peter van Emde Boas en zijn brigade, het een uitdaging om soms nét even wat anders te doen.

Dit is daar een prachtig voorbeeld van. “Het gebeurde bij toeval. In het voorjaar waren wij bezig met het samenstellen van de nieuwe kaart, toen ik twee groene gerechtjes te proeven kreeg. Gekscherend vroeg ik de jongens of zij in hun groene periode zaten.
De gerechtjes bleken naar meer te smaken en het idee om op kleur te koken maakte ons allemaal enthousiast.” Aldus Peter.

Menu vert, blanc, rouge & orange
Zo kwam het dat in 2019 al een aantal kleuren de revue hebben gepasseerd. De kleur groen had de primeur, vanwege het vroege voorjaar. Toen de asperges kwamen werd wit de centrale kleur. In de zomer serveerden zij uitsluitend rode kleuren op het bord.

Tijdens de herfst, staat de gasten een warm en zalig oranje palet te wachten. Wie denkt dat er met kleurstoffen wordt gewerkt wordt van repliek gediend. “Wij werken uitsluitend met verse, seizoen producten die deze kleur als basis hebben. In de klassieke Franse keuken gaat het altijd om smaak en balans. Dat is altijd ons uitgangspunt geweest en doen daar uiteraard met dit menu geen afbreuk aan.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Restaurant Boas.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Boas Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Boas

De Boterlap
"#Omarvertelt #Chef #Boterlap"

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Boterlap‘‘Onze kraak verse vis kopen wij in bij Schmidt Zeevis Rotterdam. Zij hebben toegang tot de meeste visafslagen in Europa.

De visser verblijft bijna altijd meerdere dagen op zee, dus de vis kan ook al een aantal dagen opgeslagen liggen. Schmidt Zeevis koopt de vis van de laatste afslagen en dus de meest verse vangst! Met recht kraakvers dus.

Jaren geleden zijn we bij De Boterlap begonnen met de Catch of the Day – verse vis
van de dag. Onze duurzame gedachte daarachter is dat je vis moet kopen die in het seizoen gevangen wordt, dus eigenlijk bepaalt de visboer wat wij serveren.

Van oudsher is vrijdag visdag, zeker vanuit Harderwijker traditie. Dus op vrijdag kochten we verschillende soorten vis in en ontstond de Friday Night Fishmarket.
Vanwege dit grote succes en de dagelijkse behoefte aan verse vis, hebben we nu elke dag een uitgebreide Fishmarket!

Dit recept komt van uit mijn periode bij het Amstel Hotel; van mijn grootste leermeesters Robert Kranenborg. Vers gemarineerde stukken vis met olijfolie, sinaasappel, venkel en saffraan met verse kruiden als dragon en kervel. Gewoon een genot voor de tong! De huisgemaakte rouille, geraspte Parmezaan, Boterlap olijfolie en een breekbroodje, maken het gerecht voor mij compleet. Dit voorjaars- en zomergerecht is steevast een zekerheid op onze menukaart.

De lekkerste oesters zijn voor mij toch wel de romige platte oesters uit Zeeland. Ook heel hoog op mijn lijstje
staan de creuses uit Normandië of Bretagne. Die laatste zijn in de weekenden bijna altijd voorradig. Tijd voor
een kraak verse oester met een goed gekoelde witte wijn?’’

Meer informatie kunt u vinden op de website van De Boterlap.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Boterlap Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Boterlap

DOYY Eindhoven,
vervulling, genieten en tevredenheid

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - DOYY EindhovenVoldoening is een beknopte vertaling van DOYY. De betekenis omvat eigenlijk alles wat vervulling, genieten en tevredenheid oproept.

Nadat in de nazomer van 2018 de deuren openden, net buiten het centrum van Eindhoven, timmerden Yavuz Yildrim en chef Cas Pikaar hard aan de weg richting de top.

Zo kreeg Cas (23) de allereerste Young Chef Award tijdens het Michelinsterren gala. Eerder in november kreeg DOYY ook al een Bib gourmand.

Zelf omschrijven ze DOYY; waar mensen op een laagdrempelig manier op hoog niveau kunnen eten.

Sinds december voert DOYY ook zijn eigen kaviaar onder hun eigen private label. Dit is ook mogelijk voor uw restaurant. Vanzelfsprekend is kaviaar de rode draad in het  menu van DOYY. De basis van DOYY’s keuken is klassiek Frans, met exotische tinten uit het Oosten.

Meer informatie kunt u vinden op de website van DOYY.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - DOYY Eindhoven Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - DOYY Eindhoven

Restaurant Publique
Wij laten ons inspireren door de internationale keuken.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant PubliqueWat een rijkdom aan smaken en mogelijkheden! Onze keukenbrigade combineert,
voegt toe en vervangt net zo lang tot de heerlijkste creaties ontstaan. Altijd prachtig gepresenteerd op zorgvuldig opgemaakte borden. Dat vinden wij belangrijk. Van goed eten, moet je met al je zintuigen kunnen genieten! Daarom hebben wij ook gekozen voor een stijlvol interieur met sprekende details.

In 2014 ging Restaurant Publique van start aan het mooie Anna Paulownaplein. Publique is een beleving van internationale gerechten, sexy cocktails, prachtige wijnen, mooie interieur (Kolenik Eco Chic Design) en een heerlijk terras.

Bij Publique gaat het puur om beleving en genieten! Het idee voor Publique is ontstaan met Casper en Sjoerd Smits. Wij vonden dat het tijd werd in Den Haag voor een restaurant met internationale uitstraling, hoge kwaliteit producten en waar het gastheerschap voorop staat! Waar wordt nog de deur voor je open gehouden bij binnenkomst? De kleine dingen maken een wereld van verschil.

Een restaurant met een goede keuken, voor iedereen toegankelijk en met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Een bedrijf met gepassioneerde en professionele mensen, gastvrij, verzorgd en goed gekleed.

Een plek waar je komt voor een totale beleving in een ongedwongen sfeer. Wij hebben een concept willen neer zetten voor de toekomst en ben erg trots met wat er tot nu toe is bereikt. Ik ben erg benieuwd waar onze weg ons zal brengen.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Restaurant Publique.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Publique Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Publique

"Als je van de Olijfboom hebt geproefd,
kom je terug voor meer"

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - de OlijfboomPuur genieten van bijzondere smaken op je bord. In dit restaurant waait de passie overal rond:

 • in de keuken,
 • aan tafel en
 • aan de bar.

Want, alleen met passie krijg je het voor elkaar, je gasten keer op keer te verrassen en te verwennen met het allerbeste. Dat zie je hier op je bord en in je glas. Lekker hoeft niet per se maar één vinger lang te zijn!  Eet hier seizoen gerechten met dagverse ingrediënten.

Neem er een goed glas wijn bij en geniet van dit culinaire moment!

Team Olijfboom

Meer informatie kunt u vinden op de website van De Olijfboom.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - de Olijfboom Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - de Olijfboom

Restaurant Antichic
"Een verborgen pareltje"

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant AntichicWij zijn Ron & Ank van restaurant Antichic in hartje centrum van Rotterdam. Zoals onze gasten vaak zeggen, "een verborgen pareltje".

Wij zijn een beetje gek Rotterdamsch, daarom zeggen we vaak "wij zijn Anti" en wat je krijgt is Chic. Vanaf het moment dat onze gasten binnenstappen, dompelen we ze onder in culinaire verhalen en het enige wat ze mogen kiezen is het aantal gangen en of ze wel of geen wijnen willen… en die wil je natuurlijk!

Alles vergezeld met de prachtigste verhalen, over waarom juist die wijn bij dat stukje vis of vlees hoort. Dat is de lol die het team Antichic erin heeft en dat straalt over op onze gasten!

Verder een wekelijks wisselend menu met biologische en verse producten en een signature dish, namelijk de pappardelle truffel en bospaddestoelen. Hiermee won Ron namelijk het hart van Ank op hun eerste date. Als je een hap neemt, dan snap je ook meteen waarom het de signature dish is, of zoals Ank met haar Rotterdamse tongval aangeeft: “Omdat er gewoon geen lekkerder gerecht is als dat”.

Met dat wekelijks wisselend menu komt Schmidt Zeevis natuurlijk om de hoek kijken. Ron heeft dagelijks contact met zijn vertegenwoordiger en die weet wat Ron wil . Zo hebben we de beste, mooiste en meest verse vis! Makkelijker kunnen we het niet voor u maken.

Ook over alle andere gerechten wordt goed nagedacht, tongschar alleen in de weken dat ie op z’n best is en de entrecote smaakt zo goed, omdat ze perfect nagedacht hebben over het proces, voordat ie op je bord ligt. Vanaf het moment van binnenstappen tot aan de koffie, aan het eind is Antichic een beleving die je minimaal een keer in je leven moet hebben meegemaakt.
Daarna wil je het waarschijnlijk nog veel vaker.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Restaurant Antichic.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Antichic Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Antichic

Villa Heidebad
Is een unieke vergaderlocatie op de Veluwe.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Villa HeidebadHet moderne en sfeervolle conferentiehotel, met 45 hotelkamers en vier vergaderzalen, is volledig afgestemd op de zakelijke gast.

U ervaart de warme, gastvrije sfeer zodra u over de drempel stapt. Villa Heidebad is een familiehotel met een klein team dat dag en nacht voor u klaarstaat. Behulpzaam en flexibel, zodat u een zo productief mogelijk verblijf heeft. De bosrijke omgeving van Epe draagt daar natuurlijk ook aan bij! Door de centrale ligging is conferentiehotel Villa Heidebad goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

De vijf ruime, lichte vergaderzalen - tot 135 personen - zijn voorzien van alle moderne apparatuur en gratis Wi-Fi. De hele dag kunt u versgemalen koffie zetten en worden de petitfours en andere lekkernijen voor u verzorgd. Ook staan er fruit en verse sappen klaar en is de snoep pot goed gevuld. Bij mooi weer vergaderen in de buitenlucht? In de weelderige tuin van maar liefst 6.500 m2 kunt u in alle privacy confereren. En is het tijd voor een pauze, dan wandelt u vanuit de tuin zó het bos in.

Culinair vergaderen op de Veluwe
Confereren en vergaderen in Villa Heidebad betekent culinair genieten. De chef-kok volgt de seizoenen en gebruikt de beste lokale ingrediënten. Het driegangenmenu wisselt elke dag en de creaties zijn een lust voor het oog. Alvorens u aan tafel gaat, kunt u plaatsnemen in de sfeervolle bar of lounge.

Combineer uw verblijf bij Villa Heidebad met sportieve teambuildingactiviteiten in de vrije natuur. Wat dacht u van een boswandeling met wildgids, mountainbiketocht of speurtocht over de hei? Optioneel gevolgd door een heerlijke wijnproeverij. Bent u na een lange dag vergaderen toe aan ontspanning? In het grote, verwarmde buitenzwembad van Villa Heidebad zwemt u de drukte van de dag zó van u af.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Villa Heidebad.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Villa Heidebad Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Villa Heidebad

Héroine Restaurant & Bar, Rotterdam
Eigentijds restaurant in een historisch monument

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Héroine Restaurant & BarHéroine is een eigentijds restaurant,

Gerund door oprichters Eva Eekman en Michael Schook, verstopt in de zuidelijke vleugel van Het Industriegebouw: een historisch monument in hartje Rotterdam.

Bij Heroine geniet je van een modern chefsmenu van 7 gangen, waarvan de gerechten regelmatig wisselen en waarbij zij zich laten inspireren door kookstijlen vanuit de hele wereld. De gerechten worden begeleid door bijzondere wijnen die met veel zorg zijn uitgezocht door hun sommelier Maaike Kauffman.

Je mag ook aanschuiven voor 4 of 5 gangen. Voor de lunch serveren zij een even verleidelijk menu, bestaande uit 3, 4 of 5 gangen.

Wil je alleen wat drinken?
Dan kun je altijd plaatsnemen aan de bar en de uitgebreide wijnkaart ontdekken. Kies uit veel wijnen per glas, mezcals, lekkere cocktails en speciaalbieren met bijpassende barsnacks.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Héroine Restaurant & Bar.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Héroine Restaurant & Bar Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Héroine Restaurant & Bar

Restaurant Wolfslaar, Breda
Streven naar perfectie met regionale producten

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant WolfslaarRestaurant Wolfslaar is gehuisvest in een oud koetshuis op Landgoed Wolfslaar. Het met een Michelinster bekroonde restaurant staat bekend om het gebruik van regionale producten, waarbij chef-kok Maarten Camps streeft naar perfectie.

De sommeliers maken het geheel compleet door deze gerechten te combineren met mooie wijnen uit de historische wijnkelder. De wijnkaart biedt een keur aan wijnen uit alle windstreken. Sommelier Kayleigh Hagesteijn weet deze wijnen uitstekend te combineren met de gerechten van Maarten Camps. De Meester-kok kookt het liefst met groenten uit eigen moestuin en producten uit de regio. Zijn kookstijl is eerlijk en smaakvol.

Naast het prachtige koetshuis heeft Wolfslaar ook nog het imposante en modern ingerichte landhuis dat de sfeer van vroeger tijden ademt. De mooie salons zijn veelzijdig inzetbaar voor een zakelijk evenement en receptie tot een (kook) workshop of bedrijfsuitje. Wolfslaar staat daarnaast bekend als een bijzondere en unieke trouwlocatie.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Restaurant Wolfslaar.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Wolfslaar Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Wolfslaar

SPOTT Eten & Drinken
Gespecialiseerd in Vis en vleesgerechten uit de houtskooloven

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - SPOTT eten & DrinkenWie of wat is SPOTT?
Wij zijn Jacqueline en Marco, broer en zus uit het nabij gelegen stadje Rhenen. Beiden opgegroeid in Rhenen en vanaf onze tienerjaren al actief in de horeca. De ervaring die wij de afgelopen jaren bij tal van bedrijven hebben opgedaan, laten we nu in Doorn zien.

In de prachtige omgeving van de Utrechtse Heuvelrug, viel ons oog op het vrijstaande pand aan de Dorpsstraat nummer 29. Een oud herenhuis met twee mooie, aangebouwde witte serres. Door de ouderwetse, maar toch stijlvolle sfeer heerst er een heel huiselijk gevoel. Hierdoor kunt u bij ons dineren en borrelen in een mooie en gezellige ambiance, op een goed bereikbare, centrale locatie.

En u kunt nu bij SPOTT zelfs uw e-Bike opladen!

De keuken is gespecialiseerd in Vis en vleesgerechten die in de houtskooloven worden bereid. Onze producten worden dagelijks vers bezorgd, waardoor er bij SPOTT met Dagverse vis van Schmidt Zeevis wordt gewerkt. Ook de koffie, wijnen en de (speciaal)bieren zijn zorgvuldig voor u uitgekozen. Kortom, kom langs en geniet bij SPOTT Eten & Drinken.
    
Meer informatie kunt u vinden op de website van SPOTT Eten & Drinken.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - SPOTT eten & Drinken Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - SPOTT eten & Drinken

Restaurant Lot & de Walvis
Ontsnap aan de drukte en geniet

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Lot & de Walvis"Ontsnap aan de drukte en geniet, eet en drink, droom en doe nieuwe inspiratie op".
Lot is met haar busje De Walvis de hele wereld rond gereisd. Na deze fantastische wereldreis is ze nu thuis, in de haven van Leiden.

Al haar ervaringen, ideeën en souvenirs van deze reizen komen samen in haar restaurant Lot en de Walvis. Het is een fijne plek aan de haven van Leiden met een altijd zonnig terras.

Op de kaart staat gewoon lekker eten dat met liefde is bereid door haar knappe koks. Chef, Duco Brinckmann, zijn roots liggen in Indonesië. Met zijn passie voor de Aziatische keuken is zijn signature dish bij Lot dan ook de Pepesan Ikan Nasi Koening. Een Indische pittige makreel gestoomd in bananenblad met verse gember, knoflook, rode pepertjes, limoenblad, zoetzure komkommer en nasi koening.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Lot en de Walvis.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Lot & de Walvis Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Lot & de Walvis

Miyagi and Jones Asian fushion streetfood restaurant,
brengt u in magische sferen

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Miyagi and Jones Asian fushionMiyagi and Jones is een Asian fushion streetfood restaurant, dat u in de magische sferen brengt van het Oosten en het Westen.

Miyagi vindt u het meest terug in de keuken, waarbij de rebel Jones niet bang is om zijn eigen draai hier aan te geven. Er is een ruim aanbod van kleine vis, vlees en vegetarische gerechten, die u onder het mom van shared dining kunt delen met uw tafelgenoten. Op deze manier kunt u veel verschillende smaken met elkaar ervaren. U kunt er voor kiezen om à la carte te eten of in de vorm van een 3- of zelfs 4-gangen menu. Bij deze menu’s mag je 2 gerechten per persoon per gang bestellen.

Jones ziet u vooral terug aan de bar met verschillende Gin & Tonics en gave cocktails, waar in veel huisgemaakte siropen en puree’s gebruikt worden. Toffe glazen en andere te gekke toevoegingen, zoals droog ijs, geven de cocktails nog meer karakter. Miyagi laat ook graag zichzelf hier even zien, zo worden er veel Aziatische garneringen gebruikt. Denk hierbij aan rode peper, koriander en gember.

Ook is er een ruim assortiment aan diverse wijnen en meer dan 30 soorten speciaal bier. Het interieur geeft nog meer een unieke beleving met zich mee. Elk hoekje is anders en er is veel te zien. De achterwand van het restaurant is bekleed met een mooie graffiti wand.

Let vooral op details, hier en daar worden er stoere woorden en quotes gebruikt. In deze vernieuwde sfeer staat ook een DJ live te draaien van donderdag tot en met zaterdag en kunt u genieten van heerlijke deuntjes!

Meer informatie kunt u vinden op de website van Miyagi and Jones.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Miyagi and Jones Asian fushion Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Miyagi and Jones Asian fushion

Brasserie Brocante
De leukste brasserie van Pijnacker- Nootdorp

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie BrocanteBrasserie Brocante is een brasserie en restaurant, gevestigd in het centrum van Pijnacker . Al zeven jaar een wel bekende plek voor een lekkere lunch, high tea, borrel en diner.

Huib Pruijssers staat al deze jaren al achter het fornuis van Brocante. Met verse producten maakt Huib de lekkerste gerechten voor een betaalbare prijs. Maandelijks worden er nieuwe, creatieve en leuke gerechten op de kaart gezet. Een 3-gangen maandmenu voor €31,50. Daarnaast ook een à la carte kaart met keuze uit verschillende vis- en vleessoorten. Ook voor de vegetarische gasten maakt Huib elke keer weer nieuwe creaties.

De keukenbrigade maakt alles zelf, van gebak tot aan de Kloosterkaas kroketjes, waar Brocante goed om bekend staat. Ook is het mogelijk op bestelling en naar wens van de gast een catering samen te stellen.

Brocante heeft zo’n 70 zitplaatsen binnen, 25 zitplaatsen in de serre en zo’n 34 op het terras. Van dinsdag tot en met zaterdag is de Brasserie geopend vanaf 11:00 uur tot 21:30 uur. Op zondag alleen  geopend voor diner vanaf 17:00 uur tot 21:30 uur.

Bij Brocante worden alle leeftijden ontvangen, van jong tot oud. Met alle Brocante attributen aan de muren is er gesprekstof zat. Oudere gasten herkennen veel van vroeger, hoewel de jongere gasten het herkennen van hun opa en oma. Veel Brocante servies staat er uitgestald en oude foto’s hangen aan de muur.

Onlangs is de Brasserie nog uitgeroepen tot ‘leukste brasserie, restaurant van Pijnacker- Nootdorp’. Dit was een beloning op het werk van iedere medewerker die bij Brocante betrokken is. Na deze prijs in ontvangst te hebben genomen gaat het Brocante personeel met goede, frisse energie verder! En wie weet, winnen ze het volgend jaar weer!

 

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Brocante Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Brocante

't Leeuwtje
Midden in het Groene Hart

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Bistrobar 't LeeuwtjeSinds 1 augustus 1992 dagelijks geopend. Als twee jonge broekies begonnen Patrick en Coen Café ’t Leeuwtje en al gauw werd het een gezellig dorpscafé. Heel wat mensen hebben hier avondjes aan de bar doorgebracht, op de bar gedanst, door de microfoon gezongen, een feestje gevierd, een biefstuk gegeten of op het terras gezeten.

Toen ’t Leeuwtje net open was kon je iedere dag met de pot mee eten, toen nog voor 5 gulden. Een lekker prakkie gemaakt door Moeder Aad. Tien jaar later sneden wij zelf verse patat en hadden we drukbezochte Fishmarket avonden. Er is in al die jaren veel veranderd, gezellig is het altijd gebleven.

Dat de omgeving hier prachtig is, is voor veel mensen niet onbekend. Midden in het Groene Hart tussen de weilanden vindt u het kleine dorpje Noorden. Kenmerkend voor de omgeving zijn de uitgestrekte polders, mooie natuurgebieden en het water. De Nieuwkoopse plassen, de Groene Jonker, Kromme Mijdrecht en de Meije met de vele kromme weggetjes en boerderijen. Prachtig! En er is nog zoveel meer.

De laatste jaren zijn er ook veel B&B in de omgeving gekomen. Na uw avondje uit bij ons kunt u dus lekker overnachten in de buurt. Geniet ervan!

Meer informatie kunt u vinden op de website van ‘t Leeuwtje.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Bistrobar 't Leeuwtje Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Bistrobar 't Leeuwtje

Mout: Foodhall & Brouwerijcafé
één van de visitekaartjes van ‘t-Gooi
 

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Mout: Foodhall & BrouwerijcaféMOUT heeft in mei 2017 haar intrek genomen in het voormalige pand van de ‘Euro-bioscoop’.

Ooit stond het bekend als het meest lelijke pand van Hilversum, aan het meest lelijke plein, is nu één van de visitekaartjes van ‘t-Gooi. De gevel uit 1912 is in ere hersteld en doet mensen nog steeds verbazen, dat zo’n Art-niveau gevel schuil ging achter de vreselijke stenen muur, wist bijna niemand.

Het Marktplein is inmiddels opgeknapt en VUE-bioscopen bouwde een ultramoderne bioscoop.  Wat toen een troosteloos marktplein was, is totaal veranderd in een levendige plek waar de wekelijkse markt en een tal van evenementen plaatsvinden.

Een Foodhall mét service:
MOUT biedt onderdak aan zeven internationale keukens, waar zelfstandig ondernemers zeven dagen per week de gehele culinaire wereld vertegenwoordigen. Toegankelijkheid is één van de pijlers van MOUT, dat zie je o.a. terug in het ruime assortiment aan food.

Steven Weber “er is echt alles wat je wenst, van bitterballen tot kaviaar en van sushi tot vegan-burgers”. Het pand waar MOUT gevestigd is, is uniek en spectaculair. De inrichting is ook toegankelijk, zo plof je makkelijk op de bank bij de openhaard, schuif aan bij de lange eikenhouten tafels of zit lekker aan de bar.

Steven is één van de ondernemers bij MOUT en zwaait de scepter in ‘BARFOOD’ en ‘Fish & Fries’. Vanaf dag één is Steven betrokken bij MOUT. “Mijn goede vriend, en eigenaar van MOUT, Jerry de Vries maakte mij enthousiast over het plan. Zonder lang na te denken zei ik volmondig JA”. Na een half jaar bestond voor Steven de mogelijkheid een tweede keuken, Fish & Fries te exploiteren. En ja, daar gaat mijn hart sneller van kloppen.

‘Fish & Fries’ serveert verschillende soorten frites, waar de zoete aardappel-frites met Parmezaan en basilicummayonaise de meest populaire is. Daarnaast serveren wij o.a. tonijncarpaccio, zeebaarstartaar en oesters. Wij bakken veel vis, voornamelijk kabeljauw, calamares en mosselen.

Mensen zijn oprecht verbaasd als zij voor het eerst onze gebakken vis eten, het is échte vis. Bij Schmidt Zeevis leveren ze natuurlijk alleen maar top - kwaliteit, en dat proef je. Ook de Gooische Bierbrouwerij is gevestigd in MOUT en brouwt hier haar bieren.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Mout: Foodhall & Brouwerijcafé.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Mout: Foodhall & Brouwerijcafé Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Mout: Foodhall & Brouwerijcafé

Restaurant de Saffraan
Kwaliteit, creativiteit, vakmanschap en super veel enthousiasme

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de SaffraanElke dag zijn we met het keuken team bezig met het verder ontwikkelen van smaken, bereidingstemperaturen, texturen en het perfectioneren van onze gerechten. Als team proberen we elkaar keer op keer te prikkelen en zo het allerbeste uit een ieder te halen om steeds maar weer een stapje verder te komen.

In de keuken van de Saffraan werken we met zoveel mogelijk inlandse producten, de producten die echter niet in Nederland te verkrijgen zijn, worden door onze leveranciers uit het buitenland gehaald. Kakelverse producten van hoge kwaliteit zijn onze basis waar wij met z’n allen nog een flinke dosis creativiteit en vakmanschap aan toevoegen.

Kwaliteit, creativiteit, vakmanschap en super veel enthousiasme zijn de sleutelwoorden voor onze keuken. De Saffraan is al jaren lid van de restaurant vereniging JRE.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Restaurant de Saffraan.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de Saffraan Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de Saffraan

Restaurant aan de Zweth
Genieten in optima forma

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant aan de ZwethBij Joris eten is genieten in optima forma. Sinds de opening van Aan de Zweth in januari 2015 komen gasten van heinde en verre naar Schipluiden om te genieten van zijn gerechten.

De Noordzeekrab met curry en kalfstartaar is inmiddels Joris zijn signatuurgerecht en is niet meer van de kaart weg te denken.

De gastvrije benadering van Anjeta en haar brigade, de relaxte sfeer, het uitzicht over de Delftse Schie maken het plaatje helemaal af.

Binnen één jaar al bekroond met een Michelin ster en in 2018 gestegen naar nummer 76 in de top 100 beste restaurants van Nederland in de ‘Lekker’. En sinds 1 januari 2017 trots lid van de Alliance Gastronomique.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Restaurant aan de Zweth.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant aan de Zweth Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant aan de Zweth

Hotel Amerika gerenoveerd en uitgebreid,
in centrum van Hoek van Holland

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel AmerikaDe bistro van Hotel Amerika in Hoek van Holland is sinds juni van dit jaar geopend en heeft 35 zitplaatsen en 20 hotelkamers. Het hele restaurant en Hotel zijn gerenoveerd maar met behoud van de karakteristieke eigenschappen van onder andere de glas in lood ramen. Met de Metro zit je in 25 minuten vanuit Rotterdam in Hoek van Holland, dus ook bij Hotel Amerika en het strand.

‘s Morgens kunnen de gasten van het hotel hier rustig ontbijten. In de avond is het restaurant open voor iedereen om te genieten van een heerlijke diner of borrel. De menukaart is Amerikaans georiënteerd met onder andere stoere burgers, heerlijke spareribs en American pan cakes.

Natuurlijk vindt u op de kaart ook tal van andere specialiteiten voor liefhebbers van vlees, vis en vegetarische gerechten. De ambiance van het restaurant is al even smaakvol. Dat maakt Hotel Amerika geschikt voor een intiem diner-voor-twee of een grotere groep. “Meet me in Hotel Amerika!”

Waarom Schmidt Zeevis?
Omdat Schmidt altijd constante kwaliteit levert met altijd kakel verse vis! En ze nooit moeilijk doen om een extra ritje te rijden als je nog wat extra nodig hebt. Dat is voor mij als chef kok de reden dat ik al meer 15 jaar samen werk met Schmidt Zeevis.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Hotel Amerika.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel Amerika Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Hotel Amerika

Plenty of Fisk in the sea
zien, proeven, ruiken bij Bar Fisk

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Bar Fisk Bar Fisk brengt de bruisende energie van markten in Tel Aviv naar Amsterdam. Gasten komen en gaan, blijven hangen en sluiten aan. Bar Fisk brengt de dynamiek en gastvrijheid van markten in Tel Aviv op slechts enkele meters afstand van de Amsterdamse Albert Cuyp.

Het is zien, proeven, ruiken op de Eerste Sweelinckstraat 23. De internationale staff serveert brood met verse dips nog voor de wijn ingeschonken is, de geur van kruiden waait vanuit de open keuken de bar binnen en als de avond valt, gaat de muziek langzaam harder, zonder dat de keuken sluit. Op een rustige zondagmiddag, tot een nacht die volop bruist; je voelt altijd de energie van Bar Fisk.

Tel Aviv
Het rumoer van Bar Fisk kent vele gezichten. Expats, buurtbewoners, studenten, koppeltjes, reizigers, ondernemers en vrienden vermengen zich. Van een rustige zondagmiddag tot diep in de nacht, iedereen is altijd welkom bij Bar Fisk.

Het seizoensmenu reikt verder dan de klassieke visplateau’s en vis a la plancha. Bar Fisk houdt gerechten simpel, maar maakt ze fris en verrassend door te kiezen voor ingrediënten die barsten van smaak. Bossen kruiden en verse, veelal lokale, marktgroentes, zorgen dat tierlantijnen overbodig zijn. Een Big Green Egg geeft waar nodig wat rokerigheid.

Invloeden uit Tel Aviv en Mediterrane regionen zijn terug te proeven in de visgerechten. Vegetariërs vissen echter niet achter het net; Bar Fisk brengt dezelfde levendige smaken in de groentegerechten voor degene die geen zin hebben in vis.

De visbar
De Mediterrane energie van Bar Fisk vroeg om een design dat gasten de ruimte geeft om zich intuïtief te bewegen. High seating overheerst daarom in het interieurontwerp van Sheryl Leysner. Voor in de zaak, achter aan de gedeelde tafel, en zomers op het terras zijn enkele lage tafels te vinden. De keuken en bar van Fisk lopen naadloos in elkaar over. Gasten aan de bar kijken mee met bartenders en chefs die direct voor hun neus hun werk verrichten. Door de open aansluiting gonst de dynamiek van de keuken constant door de ruimte. Beton, hout en groene planten zijn de basis in het design. Deze lichte Scandinavische stijl kreeg ongepolijste details die her en der een knikje maken naar het visthema van Bar Fisk. Lampen zijn aan hengels gemonteerd en het gaas in de reling rond de bar en verlichting doet denken aan visnetten. Ook de onderkant van de houten bar kreeg een schubbenstructuur. Deze stijl voelt zich als een vis in het water in de opkomende Eerste Sweelinckstraat 23.

Een tafel reserveren kan via de website, www.barfisk.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Bar Fisk Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Bar Fisk

Restaurant Bøg
New Nordic Cuisine

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant BøgNew Nordic Cuisine brengt de open, vrijzinnige Deense cultuur samen met de natuurlijke kracht en puurheid van het noorden. Contrasten inspireren ons. Juist door de diversiteit en eigenheid van verschillende elementen te combineren, creëert BØG heldere harmonieën. 

Wat ons drijft, is de zoektocht naar de ultieme balans tussen eenvoud en verfijning, tussen ambacht en vernieuwing, tussen rust en dynamiek.

Onze Scandinavische mentaliteit vertaalt zich in een toegankelijke sfeer, creatieve gastronomie, zorgzame gastvrijheid en onvoorwaardelijke kwaliteit. Wij werken vanzelfsprekend met duurzame, biologische producten. Wij bieden onze gasten een vijf gangen tasting menu, waarin zij kunnen kiezen uit een vis/vlees menu of een vegetarisch menu.

Chefs:
Luc Rensen en Thomas van Voorst
, staan vanaf mei in de keuken van restaurant Bøg, De twee chefs zijn oud collega's van elkaar uit Breda. Hier hebben zij samen in de keuken gestaan van restaurant de Stadstuin, bekroond met een Bib Gourmand.

Na deze goede samenwerking, gingen de chefs allebei hun eigen avontuur aan. Luc in Amsterdam bij restaurant The White Room en Thomas in Wouw bij restaurant Mijn Keuken . Nu gaan beide chefs een nieuw avontuur aan bij restaurant Bøg. Zo gaan zij hun ervaring terug laten komen op het bord van dit New Nordic restaurant in onze hofstad.

Een tafel reserveren kan via de website, bøg.com

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Bøg Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Bøg

Gastvrij Rotterdam Ahoy 
Bezoek Koninklijke Schmidt Zeevis op Gastvrij Rotterdam
Het is weer bijna zover!

De beste Horecavakbeurs van Nederland in Ahoy Rotterdam vindt weer plaats op maandag 23, Dinsdag 24 en Woensdag 25 September.
De beurs waar leveranciers en Food professionals elkaar ontmoeten.

Ook dit jaar zal Schmidt Zeevis niet ontbreken op deze beurs, in onze eigen thuishaven Rotterdam. Wij nodigen u dan ook graag uit om een kijkje te nemen op onze stand, waar onze vertegenwoordigers u zullen ontvangen met een hapje en een drankje, vanuit onze mobiele keuken waar onze Chef Milton inspirerende en verassende gerechtjes zal bereiden. Dit alles onder begeleiding van live piano spel.

Als Founding partner van Gastvrij Rotterdam, kijken wij ernaar uit om u te mogen ontvangen op onze stand.

Op zowel maandag als dinsdag kunt u het netwerken, na Gastvrij Rotterdam, voortzetten in toonaangevende horecazaken in Rotterdam. U kunt alle avonden bijkletsen in een amicale setting, onder het genot van live muziek, dj’s en een ruime keuze uit hapjes en drankjes. Ideaal om relaties en gasten te ontvangen of om samen met collega’s de dag goed af te sluiten.

Voor toegangskaarten neemt u contact op met uw vertegenwoordiger of onze horeca afdeling.

Bezoek Koninklijke Schmidt Zeevis op Gastvrij Rotterdam

Hex by Paul & Inge
"Kom binnen en voel je thuis"

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant HexRestaurant Hex op de Markt in Oudewater heeft twee enthousiaste nieuwe eigenaren. Met Hex by Paul & Inge maken Paul en Inge Janmaat een lang gekoesterde wens waar.

Na beide jarenlang ervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde horecabedrijven is het nu tijd voor hun eigen horecadroom!Iedereen is welkom bij Hex by Paul & Inge voor koffie met taart, een lekker biertje met bitterballen of een uitgebreid diner met goede wijn.

Paul: "Kom binnen en voel je thuis! Je mag jezelf zijn bij ons, terwijl je geniet van lekker eten en drinken in ons restaurant of op het terras."

Hex by Paul & Inge is sinds begin april open.  We hebben veel blije en enthousiaste reacties ontvangen. Onze gasten voelen zich welkom, dat is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen."

'Laagdrempelig met een twist', luidt het credo van Hex by Paul & Inge. Er is een nieuwe kaart met veel bekende gerechten, met een twist van Paul en Inge. Een sandwich met zoete aardappelhumus en geroosterde provinciaalse groenten of salade met zacht gegaarde zalmfilet, limoen, courgette, scharrelei en bimi.

Voor het diner worden mooie vlees-, vis- en vegetarische gerechten geserveerd. Rib Eye van de Josper grill, rode poon, punt paprika, zomer postelein stamppot, gekonfijte venkel en gamba's of Polderhoender met artisjokken ravioli.

Paul en Inge gebruiken mooie en verse producten, die tegelijkertijd heel betaalbaar zijn. "Een goede prijs-kwaliteit verhouding vinden we heel belangrijk."

Een tafel reserveren kan via de website, www.hexrestaurant.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Hex Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Hex

The Harbour Club Amsterdam Oost
Melchor Soto Fernandez, Creative chef

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The Harbour Club Amsterdam OostZijn passie voor koken komt voort uit zijn familie. Al van jongs af aan keek hij mee met zijn moeder, ooms en tantes die veel tijd in de keuken doorbrachten.

Om zoveel mogelijk ervaring op te doen heeft hij altijd fulltime in de keuken gestaan. In The Harbour Club Amsterdam begon hij in 2012 als Chef de Partie en uiteindelijk als Sous Chef. Na 2,5 jaar in Amsterdam, vertrok hij naar Vancouver en Toronto in Canada voor een jaar om daar te reizen en te werken in verschillende keukens. In Vancouver deed hij ervaring op, op het gebied van shared dining in een Japans-Canadees restaurant. Eenmaal in Toronto breidde hij zijn passie uit op het gebied van Latin Street Food, waar hij met smaken als Ceviche, verse chorizo en BBQ empanadas leerde werken.

Ook de Chinese keuken bleef hem niet onbekend en leerde hem de beroemde Peking Duck bereiden. De culinaire reis door Canada sloot hij af met een reis door het land van de discipline en respect voor het product: Japan. Hij leerde zijn zintuigen gebruiken door te kijken en te voelen op Japanse versmarkten en de beroemde Tsukiji vismarkt.

Alle ervaringen van de onvergetelijke reis, nam hij weer mee terug naar The Harbour Club Amsterdam Oost en verwerkt al deze kennis in de huidige menukaart.

‘Bij The Harbour Club werken we alleen met de beste kwaliteit en dagverse producten. Elke ochtend brengt Schmidt Zeevis dan ook de beste stukken vis waar wij met veel passie en plezier mee aan de slag gaan. Van zalm tot zeetong, van king crab tot tonijn, we verwerken alles in onze gerechten.

We staan bekend door onze sushi en sashimi, maar ook gerechten als Ceviche van zeebaars, pulpo en verschillende bereidingen van gamba’s kan je terugvinden bij ons op de kaart. Naast de vaste gerechten, werken we ook elke dag met een Catch of the Day waarin we wisselende visspecials bereiden’.

Kom langs bij The Harbour Club en laat je verrassen door de smaaksensaties

Meer informatie kunt u vinden op de website van Harbour Club Amsterdam Oost.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The Harbour Club Amsterdam Oost Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The Harbour Club Amsterdam Oost

Restaurant Binnenmaas
Voor een unieke culinaire beleving

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant BinnenmaasRestaurant Binnenmaas is gelegen op een historische plaats aan het water in de Hoeksche Waard. In juni 2019 heropende het restaurant, na een rigoureuze verbouwing onder een nieuwe eigenaar, Bres Accommodaties.

“Als vierde generatie ondernemers in dit pand, hebben wij met oog voor traditie, een vleug vernieuwing toegevoegd aan het restaurant, dat van grote betekenis is voor vele Hoeksche Waarders”, vertelt Chef-Kok René Stok. “Iedereen kent wel iemand die hier zijn babyborrel, jubileum of trouwfeest vierde.”

“Wij kozen voor een menukaart met een twist”, gaat René verder. “Zo zijn er intrigerende kleine voorgerechten voor bij de borrel of om te delen. Uit eten gaan hoort een ontdekkingsreis te zijn.”

Ook tussen de visgerechten kijk je je ogen uit, zo staat er bijvoorbeeld rode poon met smeuïge linzen, tomaat, paprika en krokantjes van octopus op de kaart te pronken.
Wij kijken er naar uit om u te mogen verwelkomen in ons restaurant voor een unieke culinaire beleving aan de oevers van de Binnenmaas.

Restaurant Binnenmaas is open van woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur.

Een tafel reserveren kan via de website van restaurant Binnenmaas.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Binnenmaas Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Binnenmaas

Restaurant Zout en Citroen
Eerst Eten...

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Zout en CitroenHierom staat Oosterhout bekend, wij geloven hier zelf ook zeker in. "Goed eten is brandstof voor de ziel, het kan beroeren, verbazen, inspireren..."

Het zorgt voor discussie aan tafel en als je het heel goed beheerst, mensen tot tranen van geluk brengen.

Ik word geïnspireerd door muziek, kunst, collega's, leveranciers, personeel, mijn lief... eigenlijk alles om me heen. ik blijf mezelf en mijn team elke keer weer pushen om onze gerechten te vernieuwen, waardoor mijn keuken evolueert.

Een einddoel is er niet, ik geniet teveel van de reis ernaartoe, genietend van verse ingrediënten en proevend van het leven.

Bram Helleman

Meer informatie kunt u vinden op de website van Zout en Citroen.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Zout en Citroen Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Zout en Citroen

Kyatcha
meer passie, meer comfort meer beleving

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - KyatchaIn oktober 2018 opende Kyatcha haar eerste sushibar in de Foodhallen van Rotterdam. Het was de eerste plek waar ze hun smaken, passie en beleving konden uitoefenen op de gasten en dit is altijd de focus geweest voor het team.

Dit viel bijzonder goed in de smaak waardoor de sushibar steeds vaker werd gevuld. Ook de beleving van hoe de sushi Chef 's van Kyatcha de gerechtjes klaarmaken vinden de gasten prachtig om te zien.

Toch was het team van Kyatcha niet tevreden en vonden zij dat ze nog mèèr konden geven, namelijk nog meer passie, comfort en beleving. Wellicht is de tijd aangebroken om door te groeien!

Kyatcha Blaak op het Groenendaal 491, dat was het antwoord.

Er werd steeds meer vertrouwen gegeven op de smaken en creaties van het team van Kyatcha. Steeds meer gasten vroegen de chefs om verrassende plateaus of menu’s voor te schotelen. Dit willen we graag doorzetten in de nieuwe zaak.”

De focus komt dan ook te liggen op ‘omakase’, een eeuwenoud begrip in Japan, waarbij de gast zich volledig overgeeft aan de kunsten van de chef, tijdens het dineren.
Kyatcha Blaak gaat vooral menu’s serveren, waarbij het merendeel, in de vorm van sushi is.

"Wij zien steeds vaker dezelfde gasten terug komen, wij proberen de smaken te onthouden van onze gasten, zodat we ze bij het eerstvolgende bezoek kunnen verassen met een verrassingsmenu op basis van de smaken van de gast. Bij het menu komen ook volwaardige hoofdgerechten, met bijvoorbeeld een stukje vlees of vis en een dessert. “Dat is ook iets nieuws voor ons, we kunnen volwaardige gangen aanbieden.

We doen meer dan rollen, het gaat om de Dining Experience.”!

Meer informatie kunt u vinden op de website van Kyatcha Blaak en Kyatcha Foodhallen.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Kyatcha Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Kyatcha

Restaurant Fortezza
kom genieten van Italiaanse gerechten, gastvrijheid en gezelligheid

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant FortezzaEen modern Italiaans restaurant, gevestigd in het unieke historische pand het Pompgebouw, in de vesting van Hellevoetsluis. Met uitzicht op de jachthaven, het droogdok "Jan Blanken” en het museumschip "De Buffel", kunt u in een ambiance van gastvrijheid en gezelligheid genieten van onze Italiaanse gerechten.

Op zonnige dagen is het extra genieten op het in het water gelegen terras. Of het gaat om een drankje, een pizza, een pasta of een uitgebreid diner. Onze menukaart staat vol heerlijke gerechten uit de moderne Italiaanse keuken. Vlees, vis of vegetarisch.

Met z’n twee, uw gezin of een groter gezelschap?
Bij restaurant Fortezza is er plaats voor iedereen. Ons restaurant leent zich ook uitstekend voor feesten en bedrijfsbijeenkomsten. Tot snel in ons restaurant!

Meer informatie kunt u vinden op de website van Restaurant Fortezza.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Fortezza Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Fortezza

De Visserij
van Fruits de Mers tot Fish & Chips

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De VisserijBij De Visserij geniet je van allerlei soorten vis: van Fruits de Mers tot Fish & Chips. De avond start of eindig je met een aperitief of borrel in Het Kleine Café. Ons visrestaurant aan de Piushaven in Tilburg is een echt familiebedrijf, dat we met 3 broers runnen.

Je kent ons misschien wel van De Burgerij in de Noordstraat. Bij De Visserij gooien we het over een andere boeg. Je kunt bij ons terecht voor topkwaliteit vis. Puur, vers en met liefde bereid. Van oesters, kreeft, luxe visplateaus, tot een lekker visje uit de pan. Uiteraard hebben we ook aan de vleesliefhebbers en vegetariërs gedacht!

Bij ons is binnen een beetje buiten. Je eet te midden van golfbrekers, schelpenpaden en we hebben zelfs gezorgd voor een passend uitzicht op zee.

Op ons terras aan het water kun je bij lekker weer ook op en top genieten. Wil je lekker hangen in onze strandstoelen? Of kies je voor een tafeltje met uitzicht op de haven? In Het Kleine Café bij De Visserij kun jeterecht voor een borrel voor of na het diner. In de sfeer van een echt bruin café.

Meer informatie kunt u vinden op de website van De Visserij.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Visserij Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Visserij

Bistro Karel 5
Casual Classic genieten van onze kloosterkeuken

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Bistro Karel 5Waan je Maria van Hongarije, of Karel V, op het ruime terras in de appel- en perenboomgaard van Bistro Karel 5, voorheen Brasserie Goeie Louisa.

Of als het kouder is, binnen in onze gezellige bistro in Utrecht-centrum, waar je kunt lunchen en dineren, rond de open kloosterkeuken en borrelen in de Bar & Lounge.

Bistro Karel 5 in Utrecht: geniet van onze kloosterkeuken met een creatieve twist In de kloosterkeuken bereidt chef-kok Mat Zwetsloot, dagelijks klassieke gerechten van seizoensproducten, vaak uit eigen regio.

Klassiek, maar altijd met een eigentijdse en creatieve twist. Kijk op onze menukaart voor de laatste creaties van onze chef. Voor een cappuccino met taart of een lekker glas wijn, zit je bij ons in de brasserie goed. En onze borrelkaart omvat meer dan alleen bitterballen!

“Waar je nu zit, was het vroeger shit”

En dan te bedenken dat in de Bar & Lounge zich vroeger de beerput bevond waar ook Karel V zijn hoop nog heeft laten varen. De trap onder de glasplaat in de kloosterkeuken leidt naar de kelder, die diende onder meer voor het wassen van kleding en het verzorgen van gewonden.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Karel 5.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Bistro Karel 5 Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Bistro Karel 5

Pesca
Theatre of Fish

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Pesca Theatre of Fish Bij Pesca maken wij vis toegankelijk op een hele eigenwijze manier! Verwacht geen traditioneel restaurant als je de deuren bij Pesca opent. We hebben alle oude regels overboord gegooid: geen menu’s of wit linnen. Het gaat bij ons allemaal om de ervaring op de vismarkt waar jij zelf je vis en bijgerechten uitkiest!

Op de vismarkt hebben we een dynamisch prijsbeleid.

Gedurende de dag gooien de visverkopers de prijs van de vis omlaag om zo de vis uit te kunnen verkopen. Op deze manier voorkomen wij onnodige verspilling. Het wisselende aanbod op de vismarkt is afhankelijk van de dagelijkse levering, seizoengebonden beschikbaarheid en weersomstandigheden!

Doordat jij zelf participeert in ons concept, hebben wij minder personeel nodig. Hierdoor zijn onze personeelskosten lager dan in andere restaurants, waardoor wij de vis voor een nog lagere prijs kunnen aanbieden.

Welkom bij ons Theatre of Fish! Are you ready for the show?

Meer informatie kunt u vinden op de website van Pesca.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Pesca Theatre of Fish Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Pesca Theatre of Fish

Beachclub 't Gorsje
Totaalbeleving aan het strand

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Beachclub 't GorsjeBeachclub ’t Gorsje vindt u op één van de mooiste plekken van Nederland. Aan het brede Noordzeestrand, op de rand van Zuid-Holland en Zeeland. Hier kom je om uit te waaien en te relaxen, om te genieten van het uitzicht, van heerlijk eten en van elkaar.

Dankzij ons intieme restaurant en sfeervolle loungeterras en een eigen evenementenorganisatie biedt Beachclub ’t Gorsje een unieke totaalbeleving. Zo brengen we ontspanning en inspanning samen.

Centraal in de Beach keuken staat de Josper Grill. Chef kok Pieter van der Kruk bereid hierop o.a Pieterman filet heerlijk gegaard zacht vis vlees en een krokant huidje of scheermessen van de grill, mooi gegaarde zalm in combinatie met de topkwaliteit van Schmidt Zeevis.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Beachclub 't Gorsje.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Beachclub 't Gorsje Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Beachclub 't Gorsje

Wijnbar Pierre par CP opent op Haagse Denneweg

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Wijnbar Pierre par CPOp dinsdag 28 mei opent wijnbar Pierre Par CP in hartje Den Haag, onder de vleugels van restaurant Central Park Voorburg.

Eigenaar Joey de Kruijf en sommelier Tessy Geurds presenteren wijnen uit het assortiment van Central Park Voorburg.

Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met bedrijfsleider Tessey Geurds de voorraad van ruim 750 wijnen van Central Park toegankelijk voor elke wijnliefhebber. Het assortiment bestaat uit exclusieve én toegankelijke wijnen van over de hele wereld. Barbites en heerlijke gerechtjes van chefs Tim Bood en Krisztian Parlagi maken de wijnervaring compleet.

Wijnbar Pierre par CP
Eigenaar en SVH Meestergastheer Joey de Kruijf presenteert bij Pierre par CP met trots een selectie uit de bijzondere wijnvoorraad van restaurant Central Park. Met kennis en gevoel voor sfeer schenkt hij samen met zijn team exclusieve wijnen, maar ook toegankelijke en moderne wijnen uit de mooiste streken.

Denk daarbij aan een Pingus, Montrachet of een mooie champagne als Dom Perignon uit 1998. Maar ook toegankelijke wijnen zoals een frisse Grüner Veltliner staan op de kaart. De prijs per glas begint al bij € 4,25. En de meest kostbare? Dat hangt af van de keuze. Ook is het mogelijk een fles te kopen om mee naar huis te nemen.

Wine, food & coffee
Vanaf de lunch tot laat in de avond kunnen wijnliefhebbers genieten van het uitgebreide culinaire aanbod dat met liefde en kennis is samengesteld door chefs Tim Bood & Krisztian Parlagi. De menukaart bestaat uit een tiental kleine gerechten die je naar hartenlust kunt combineren. Ook is het mogelijk om uit een vast zes-, acht- of tien gangenmenu te kiezen. De gerechten kunnen uiteraard ook à la carte worden besteld. Daarnaast staan er heerlijke bar bites op het menu, zoals oesters, kaviaar met blini’s, pata negra en meer lekkernijen.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Wijnbar Pierre par CP Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Wijnbar Pierre par CP

De hoop op d’swarte walvis
kies voor een culinaire totaalbeleving

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De hoop op d’swarte walvisOp 8 augustus 1965 bestond vereniging De Zaansche Molen 40 jaar. Op deze dag werd voor het eerst gegeten in wat later restaurant D’Swarte Walvis was. Mevrouw Bosman, een van de grondlegsters van de Zaanse Mosterd en een van de eerste bewoners van de Zaanse Schans, organiseerde dit etentje met broodjes van bakkerij Doba en soep gesponsord door Honig. Dit is waar het verhaal van ons prachtige restaurant begint…

De drie panden waarin D’Swarte Walvis gevestigd is, vertellen veel over de rijke Zaanse geschiedenis. De keuken maakt deel uit van een Koopmanshuis. Het restaurant, de brasserie, de Regentenkamer en de bovenzaal zijn gevestigd in een voormalig Weeshuis. En in de replica van een Vleethuis (pakhuis voor walvisvaarders) zijn de bar en de Commandeurskamer gerealiseerd.

Kiezen voor d’Swarte Walvis, is kiezen voor een culinaire totaalbeleving waarin wij je van harte welkom heten om te genieten en je thuis te voelen. “Uit eten gaan” moet een bijzondere beleving zijn, een culinaire reis met subtiele verrassingen. Met de klassieke keuken als basis, creëren wij gerechten met een moderne twist.

Het hoofdingrediënt van een gerecht komt zoveel mogelijk uit het seizoen en de streek of provincie, waar veel te halen is. Denk aan de Zaan waar we aan grenzen, de vele hectares landbouw en veeteelt in Noord-Holland of denk aan de grote variëteit vissoorten uit de Noordzee en het IJsselmeer. Het zijn deze producten die wij combineren met internationale smaken.

Waar eerder is gekozen voor “De nieuwe Zaanse keuken”, kijken wij nu verder dan de Zaan lang is en kiezen wij voor een nieuwe route in “Modern Dutch Cuisine”. Hierin maken wij zo veel mogelijk de keuze voor lokale en duurzame ingrediënten, die wij internationale allure geven.

Meer informatie kunt u vinden op de website van De hoop op d’swarte walvis.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De hoop op d’swarte walvis Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De hoop op d’swarte walvis

Ontmoetingscentrum Prinsenhof,
het Huis van de Wijk in Rotterdam Prinsenland

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Ontmoetingscentrum PrinsenhofOntmoetingscentrum Prinsenhof is het Huis van de Wijk in Rotterdam Prinsenland en gevestigd in een nieuw gebouw aan de rand van het Prinsenpark, genaamd “Het Alexander hof”. OC Prinsenhof ondersteunt en organiseert, met behulp van vrijwilligers en andere welzijnspartijen, activiteiten door en voor wijkbewoners.

Alhoewel wij speciale aandacht aan senioren, mensen met een verstandelijke beperking en kwetsbare wijkbewoners geven, zijn wij er voor iedereen in de wijk. Het ontmoetingscentrum brengt (sociale) dienstverlening, (zinvolle) dagbesteding en vrijwilligerswerk samen met als speerpunten “Ontmoeten, Verbinden, Ontwikkelen en Ondersteunen”.

Een belangrijk onderdeel van het aanbod is het Grand Café, dat gelegenheid biedt voor een kopje koffie en een drankje, maar dat ook gevarieerde lunches en ’s avonds een gevarieerd diner verzorgd. Met behulp van een professionele keukencoach maken vrijwilligers lekkere betaalbare maaltijden. Hiernaast hebben wij dagelijks creatieve en educatieve activiteiten die in ieder geval ontmoeting en verbinding stimuleert. Zodoende hopen wij isolement en eenzaamheid in de wijk te onderdrukken.

Wij zijn erg dankbaar voor de verschillende partners die ons ondersteunen, op allerlei manieren om ons concept staand en betaalbaar te houden voor iedereen. Dankzij Schmidt Zeevis hebben we met name de lekkerste Lekkerbek op de kaart kunnen zetten, die enorm populair is bij onze gasten.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Ontmoetingscentrum Prinsenhof.


Restaurant de Waterman
“ de Parel van de Biesbosch “

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de WatermanJe kunt het boogvormige pand van Restaurant De Waterman niet missen als je richting de jachthaven van Werkendam rijdt.

Het markante gebouw huisvest niet alleen een Brasserie met een gezellig terras maar ook een zalencomplex.  Eigenaar John de Vries (47) opende het pand in 2002 en is een enthousiast gastheer en ondernemer.

Brasserie de Botter
De brasserie biedt plaats aan 50 gasten die er comfortabel van de nautische en Biesbosch sfeer kunnen proeven.

In de brasserie is de blikvanger ongetwijfeld de bar die in de stijl van een authentieke vissersbotter is nagebouwd.  De brasserie heeft een naadloos aansluitende ruimte genaamd “ ’t Scheepsruim “, waar nog eens 75 bezoekers kunnen aanschuiven.
De inrichting is eigentijds in zwart/wit, hetgeen in combinatie met de raampartijen een licht en strak geheel geeft, deze ruimte is tevens door een geluidsdichte schuifwand te scheiden.

Vanaf het terras wat aansluit op “ ’t Scheepsruim “ kunnen zo’n 50 gasten met zicht op de jachthaven ook volop genieten en de kleintjes kunnen er ravotten in het speeltuintje.

John: ”We werken hier met dagverse producten en kwaliteit is hier het enige dat telt. Voeg dat bij onze gastvrijheid en je weet wat je hier mag verwachten. We willen de gast echt dat ‘uitgevoel’ geven. Zowel de dinerkaart als lunchkaart biedt een ruime keus en wij proberen aan al uw wensen invulling te geven...

Feesten en partijen
Met een totaal zalencapaciteit voor 275 personen is De Waterman ook een uitgelezen locatie voor recepties, feesten en partijen. Het is ook een officiële trouwlocatie waar men elkaar het jawoord kan geven en de dag geheel kan laten verzorgen. Daarnaast bestaat ook. “ Waterman Culinair “ het bedrijf dat op locatie party’s organiseert. Indien gewenst inclusief feesttent(en), meubilair, decoratie en muzikale omlijsting. Als trotse partner van Schmidt Zeevis Rotterdam, hebben wij elkaar al meerdere malen ontmoet in het land bij de door ons samen georganisserrde haringparty’s.

Bedrijfsleven
Dat het restaurant iedere werkdag tijdens de lunch vrijwel vol zit geeft wel aan dat zakenmensen er graag komen. Ook de zaalruimte met uitgebreide faciliteiten is beschikbaar voor o.a. vergaderingen en presentaties. Bedrijven kunnen overigens ook gebruik maken van de cateringservice van de Waterman, dat heerlijke verse broodjes en maaltijden levert voor bijvoorbeeld de overwerkers. De organisatie van de eindejaarborrel, jubilaris, opening of elk andere gelegenheid  is er in vertrouwde handen en kan ook op locatie worden georganiseerd.

Meer informatie kunt u vinden op de website van De Waterman.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de Waterman Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de Waterman

The Duke Club
"Where precious moments are created!"

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The Duke ClubThe Duke Club is het dynamische middelpunt waar buitengewone momenten gecreëerd kunnen worden. Het totaalconcept van The Duke biedt een ervaring op het allerhoogste niveau en is ongekend in Nederland.

Op de 18 holes golfbaan, de stijlvolle clubvilla, het restaurant en de twintig suites voeren comfort, privacy en traditie de boventoon. The Duke Club is voor de Business Members een ontmoetingsplek voor ondernemers en hun zakelijke relaties, vrienden en familieleden.

De gastvrijheid en de service bij The Duke Club nodigt telkens weer uit tot een bezoek aan deze unieke locatie. The Duke Club Exclusive Suites zijn stuk voor stuk elegant ingericht in dezelfde landhuisstijl als de clubvilla. In- en uitchecken behoort tot het verleden, uw butler regelt het allemaal. In het restaurant geniet u van exclusieve gerechten en het heeft een vermelding in de Gault & Millau.

Wij zijn ongelofelijk trots op de unieke totaalbeleving die wij in de loop der jaren voor onze members hebben ontwikkeld. Van een croque-monsieur tot een hele Oosterschelde-kreeft: alles wat de keuken van chef-kok Remco Henkes verlaat moet van uitmuntende kwaliteit zijn.

Voor minder dan perfect doe ik het niet. Het begint bij het selecteren van de allerbeste verse producten. Het meest exclusieve van ver, maar ook schitterende producten uit de regio waar we dankbaar gebruik van maken met ons Dutch Cuisine menu. In het uiteindelijke samenspel van kleuren, smaken en texturen zit de beleving.

Dineren in ons restaurant is een complete onvergetelijke avond uit.

Meer informatie kunt u vinden op de website the Duke Club.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The Duke Club Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The Duke Club

Goed eten, goed drinken, geen gedoe, gewoon top.
Gewoon GOUD.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Goud Kom binnen in de wereld van GOUD, marmer, en groen fluweel: De zaak van Herman den Blijker en Nick de Kousemaeker.

Na de verkoop van Las Palmas miste Herman toch het gevoel van een eigen winkel, maar wist ook: met een bistro, op z'n Hermans, met opa Stroganoff die in de pannen roert, ga ik het niet redden. De gasten willen meer, iets van deze tijd, iets meer...

Nick de Kousemaeker komt uit de stal van Den Blijker en beschikt over hetzelfde DNA, maar is net een tikkie meer van nu. Daarmee is het duo een combi van ervaring, kwaliteit en vernieuwing.

Glimmend, blinkend en lekker chique dat is GOUD, een uitgesproken jaren 50-stijl met glas, goud en marmer. Kitsch, met een sexy randje.

Of, volgens Herman: correct ordinair.

Een beetje porno, maar dan met héél lekker eten. En drinken! Want GOUD is óók een relaxte bar met de beste cocktailshakers van Rotterdam.

Meer informatie kunt u vinden op de website van GOUD.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Goud Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Goud

Joelia by Mario Ridder
Gastronomisch, uitdagend en brutaal

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Joelia by Mario RidderAl jaren kookt hij de sterren van de hemel in Zuid-Holland!
In 2015 opende Mario in het bruisende hart van Rotterdam; Joelia by Mario Ridder. Hier behaalde hij binnen enkele maanden weer een Michelinster!

Gastronomisch, uitdagend en brutaal.
Een plek waar je graag wilt zijn. Bij ons kom je niet alleen eten, dat is niet eens mogelijk…. de stad Rotterdam krijgt u er altijd als cadeautje bij! Aan dit imposante cadeau voegt Joelia iets toe. Een beleving van top-gastronomie in al haar facetten.

Smaken die men van Mario kent, in een omgeving die verleidt, maken van een bezoek aan Joelia een exclusieve betekenis.

Mario doet al sinds 1996 handel met Marcel en het is natuurlijk fantastisch om als Rotterdamse ondernemers samen te werken.

De kwaliteit van de vis en visproducten van Schmidt Zeevis is onomstreden maar vooral de service is buitengewoon

Meer informatie kunt u vinden op de website van Joelia by Mario Ridder.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Joelia by Mario Ridder Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Joelia by Mario Ridder

The Lemon Tree
Voel je voor even in het culinaire Kopenhagen.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The Lemon TreeVoel je voor even in het culinaire Kopenhagen door pure smaken in een natuurlijke ambiance. Met een menu van de chef en fantastische wijnen geniet je van alles wat de wereld te bieden heeft. Ervaar de zinderende spanning bij de chef’s table of kies voor de fine dining experience in het restaurant. Laat je hart veroveren bij The Lemon Tree in hartje Deventer.

Experience The Taste Of Life
The Lemon Tree is een restaurant zonder menukaart. Onze gasten kiezen simpel uit een heel (8 gangen), half (6 gangen) of een kwart (4 gangen) menu.
We koken met producten die op dit moment het mooist zijn en alles geïnspireerd op de Deense keuken. We vinden de stijl van de kopenhaagse restaurants erg mooi, denk aan Relea of Geist als voorbeeld.

We werken veel met vis en het is voor ons belangrijk dat de kwaliteit constant is. Soms bestellen we vissen heel en soms juist aparte delen die wat minder bekend zijn.

Zo hadden we laast Lompvis in het menu en dat was bijzonder. Een heel lelijk uitziende vis, maar weer geweldig stevig van structuur en een mooie intense smaak. Mooie verse schaaldieren gebruiken we ook veel, die houden zo puur mogelijk, Heerlijk!

Onze favoriete vis is de lijngevangen Zeebaars. Deze is prachtig, de structuur en de smaak zijn zo verfijnd. We maken er nu een gerechtje mee met Calamansi, koffie en kamille. Dat is volgens al onze gasten ook hun favoriet van dit moment.

Maar iets met rode mul, vind ik ook geweldig. Het is een kostbare vis maar zo geweldig, Heel lekker met gerookte yuzu, we serveren het vaak met knapperige mini groenten van Puurgroenten.

Meer informatie kunt u vinden op de website van The Lemon Tree.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The Lemon Tree Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The Lemon Tree

Welkom bij restaurant “Bierhandel” De Pijp
De Pijp is tijdloos en gaat met de tijd mee.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant “Bierhandel” De PijpIn 1898 begonnen, loopt de eerste Pijpgeschiedenis tot 1940 , toen het etablissement door het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940 vernietigd werd. De tweede jeugd van De Pijp vangt aan op 15 augustus 1940, als “de nieuwe Pijp” van start gaat in een oude garage annex fietsenstalling aan de Gaffelstraat.

In de oorlogsjaren speelt De Pijp een vooraanstaande rol in het studentenverzet. Nadat de Duitsers in 1941 de sociëteit van het Rotterdamsch Studenten Corps (RSC) aan de Eendrachtsweg hebben gesloten, doet De Pijp tijdelijk dienst als ondergrondse sociëteit. Ondanks dat verzetsoperaties nooit daadwerkelijk vanuit De Pijp hebben plaatsgevonden was het een geschikte plek voor het verzet om samen te komen.

Het is tevens op deze locatie dat de Pijp moeiteloos de stap over de drempel naar de eenentwintigste eeuw heeft gezet. Zo omspant Bierhandel De Pijp al drie eeuwen in Rotterdam. Een terechte reden om te spreken over een Rotterdams Instituut.

Restaurant “Bierhandel” De Pijp heeft nog steeds die studentikoze inrichting en is niet alleen het oudste restaurant van Rotterdam, maar tevens “hét trefpunt voor maatschappelijk verkeer”.

Achter de ruiten in een zijstraat van de Nieuwe Binnenweg, achter dat (vergane) metalen uithangbord, achter die verweerde houten toegangsdeur, daar beland je in een andere wereld.

Eigen tafels kent men er niet, er zijn lange tafels en het is aanschuiven. De open keuken staat aan één kant midden in de zaak en een menukaart ontbreekt: de gerechten zijn met krijt op schoolborden geschreven. Oppervlakte is slechts 70 m2, met 68 couverts. De Pijp en Rotterdam zijn één. Toegankelijk en informeel. Alle werelden voelen zich er thuis.

De Pijp is tijdloos en gaat met de tijd mee.

Meer informatie kunt u vinden op de website van “De Pijp”.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant “Bierhandel” De Pijp Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant “Bierhandel” De Pijp

Restaurant Tout À Fait

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Tout À FaitMidden in het historische centrum van Maastricht, dichtbij het Onze-Lieve-Vrouweplein, is Tout à Fait sinds 1999 gevestigd. Voorin de zaak bevindt zich een aperitiefruimte waar u wordt ontvangen met een aperitief zoals champagne of crémant de Bourgogne. Daarnaast worden er diverse cocktails geserveerd.

Kortom een heerlijke plek voor een rustig aperitief, eventueel begeleid door een oester of dun gesneden Italiaanse ham. Het restaurant daarachter bestaat uit twee sfeervolle niveaus, waarvan één met zicht op de open keuken.

Geïnspireerd door de seizoenen verrast Patron-Cuisinier Bart Ausems zijn gasten met subtiele combinaties waarin traditie en originaliteit hand in hand gaan. Mede door zijn nooit aflatende toewijding en zijn continue zoektocht naar nieuwe gerechten, is Tout à Fait sinds 2002 bekroond met een "Michelin-ster".

Afgelopen zondag, 31 maart, vond de inauguratie plaats van Patron-Cuisinier Bart Ausems als SVH Meesterkok. Op woensdag 12 december 2018 behaalde patron -cuisinier Bart Ausems zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Afgelopen zondag, 31 maart 2019, was het tijd voor zijn inauguratie als 147ste SVH Meesterkok van Nederland. Een bijzonder feestje; "Het behalen van deze belangrijke titel voelt als de kroon op mijn werk en carrière”.

Bart wil deze titel nu inzetten om jong talent enthousiast te maken voor het vak.

Meer informatie kunt u vinden op onze website.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Tout À Fait Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Tout À Fait

vanderLOO Catering zorgt voor de "WOW" factor

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - vanderLOO CateringEen evenement is pas geslaagd, als de gasten de "WOW" factor hebben ervaren.
Complimenten als: “Aan alles is gedacht”, “Ik voelde me echt te gast”, “Jeetje wat een avond”, zijn de brandstof voor onze motor. De juiste balans is dan ook zeer belangrijk. Wij willen graag uw boodschap overbrengen en de gasten een bijzondere beleving geven.

Making memorable moments!

Vol passie staan de broers Henry en Laurens van der Loo aan het roer van vanderLOO catering, decor & events.

“Waarin wij ons onderscheiden in de evenementenbranche?
De combinatie van catering en decor, afdelingen die wij beide in eigen beheer hebben. Een decorhal waar onze ontwerpers, decorbouwers en schilders de mooiste sferen creëren en een gedreven keukenbrigade, die niet kookt vanuit een foodbook maar vanuit pure passie.”

vanderLOO staat bovendien bekend om haar persoonlijke en betrokken werkwijze.
“In een tijd waar we continu prikkels ervaren dankzij de (sociale) media en waar de techniek een steeds belangrijkere rol inneemt, heeft men meer behoefte aan persoonlijk contact. Mensen willen opgaan in het ‘nu’, genieten van het moment en daar vervolgens lang op terug kunnen kijken. Daar ligt onze toegevoegde waarde. Wij brengen sfeer en ambacht samen en creëren een beleving, oftewel memorable moments voor de toekomst!”

Meer informatie kunt u vinden op onze website.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - vanderLOO Catering Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - vanderLOO Catering

Stripes
Comfortabel en energiek

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - StripesDirect gelegen aan Schiphol Airport Amsterdam, is een comfortabel restaurant met een energieke ambiance waar gasten de mogelijkheid krijgen om hun eigen gerecht te creëren.

Stripes serveert perfect bereide steaks en heerlijke vis, bereid op een houtskoolgrill van wereldklasse, die ze een kenmerkende en unieke smaak geeft. Details in het interieurontwerp weerspiegelen de Nederlandse cultuur en karakteristieke landschappen. De medewerkers bieden een persoonlijke doch snelle service, waardoor elk bezoek aan Stripes een verrijkende culinaire ervaring is.

De naam en logo zijn geinspireerd door het grill patroon, dat verschijnt als het vlees/vis de grill raakt. Het logo staat ook voor de strepen die achterblijven in de lucht na het opstijgen van een vliegtuig, een kleine link naar de plek waar het restaurant zich bevindt, namelijk op Amsterdam Aiport Schiphol.

Meer informatie kunt u vinden op onze website.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Stripes Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Stripes

Cornelis Bar & Kitchen
Een bruisende plek

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Cornelis Bar & KitchenEen bruisende plek, tegenover het Stadhuis, waar lunch, diner, borrel en muziek dagelijks naadloos in elkaar overlopen. Een plek voor iedereen die van een bourgondisch bestaan houdt en waar niemand iets te kort komt.

De grote open keuken vormt het culinaire hart van Cornelis Bar & Kitchen waarin, de filosofie van chef Karim Aggoun en zijn brigade simpel is: geen poespas, juist traditionele en pure gerechten. Een goed stuk  vis, vlees van de houtskoolgrill of een vegetarisch gerecht, het staat allemaal op het menu. Er wordt dan wel gekookt met stoere grill-technieken, maar dit neemt niet weg dat er geen plaats is voor verfijning.

Dit zorgt voor een combinatie van verschillende stijlen en kooktechnieken waarbij gebruik wordt gemaakt van dagverse seizoensproducten van veelal lokale leveranciers. Eén van die lokale leveranciers is Schmidt Zeevis, waarmee een duurzame samenwerking is opgebouwd. Zij doen wat ze beloven en leveren dagelijks de mooiste pareltjes waar de chef spraakmakende combinaties van maakt, aldus Karim.

Zoals de huisgerookte zalm met Granny Smith appel, mierikswortel-yoghurt en haring kaviaar of de tonijn tataki met togarashi, ponzu gelei, rettich, komkommer en gember -sesamdressing. Deze tataki wordt gemaakt van “blackfin tuna” waar chef Karim ambassadeur van is.

Hij is met name te spreken over de stevige structuur, smaak en het feit dat deze soort niet overbevist is. In tegenstelling tot de yellowfin en bluefin tuna. Dat de “blackfin tuna” tataki op het menu van Cornelis Bar & Kitchen staat is behoorlijk uniek te noemen, omdat deze soort niet overal verkocht wordt.

Neem gerust eens een kijkje op onze website www.cornelisrotterdam.nl.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Cornelis Bar & Kitchen Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Cornelis Bar & Kitchen

ONE24, nieuwe hotspot bij Carlton President

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - ONE24Met de opening van het nieuwe restaurant One24, de extra vergaderzaal genaamd Glass Room en de gerestylde lobby is de transformatie van Carlton President voltooid. In een eerdere fase werden 115 hotelkamers, 9 vergaderzalen, brainstormruimtes en congreszaal ook compleet getransformeerd naar het nieuwe concept.

Er wordt gekeken met een vernieuwende, frisse blik naar werken waarbij plezier voorop staat. De verrassende combinaties en concepten zijn in alle ruimtes terug te zien in het design.

One24 brengt mensen, stijlen, sferen en verschillende keukens samen. Het is de hernieuwde ontmoetingsplek voor zakelijke gasten, Utrechters, internationale gasten en dagjesmensen.

Het restaurant heeft een internationale menukaart met invloeden vanuit de Mediterrane keuken, vermengd met Midden-Oosterse invloeden. Mooie tradities en nieuwe trends verwerkt in lekkere gerechten, bomvol voedingsstoffen en kleuren die meebewegen met de seizoenen.

General Manager Bart Blikman: ‘Ik ben trots op de voltooiing van deze belangrijke fase in onze totale transformatie. Het is bijzonder om te zien hoe elke gast zijn of haar favoriete plek in One24 uitzoekt om daar het beste uit de dag te kunnen halen en vol energie weer op pad te gaan’.

Chefkok Andy Huijbregts, Food and Beverage Manager Brecht Veenman en hun teams hebben afgelopen zomer hard gewerkt aan het nieuwe foodconcept, waarbij vitaliteit, laag in koolhydraten en sharing dishes centraal staan. De menukaart biedt een nagenoeg gelijk aantal variaties in vlees-, vis- en vegetarische gerechten.
Het kenmerkende pand van Carlton President is gelegen in Utrecht nabij de A2 en station Maarssen. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het hotel vanaf het stadscentrum Utrecht en de Jaarbeurs in slechts 15 minuten bereikbaar. Het hotel beschikt over 250 gratis parkeerplaatsen en is 200 meter van de bushalte gelegen.

Neem gerust eens een kijkje op onze website www.carlton.nl/president.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - ONE24 Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - ONE24

In gesprek met chefs Gerrit en Jeroen.
Grand Café Novels

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Grand Café Novels“Wij zijn een allermans vriend!”
Grand café Novels is dé plek waar je op ieder moment van de dag welkom bent.
Zeven dagen per week, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, waar je onze heerlijke Pink Latte drinkt, waar je komt lunchen met collega’s of waar je met een gerust hart de kinderen mee naartoe neemt.

De plek waar je ’s avonds met vrienden gerechten deelt van onze uitgebreide dinerkaart met internationale invloeden. Lekker uitgezakt op de kleurrijke banken in ons restaurant of heerlijk aan de bar met een mooie cocktail. Wij creëren een unieke belevenis in hartje Zaandam.

“And we can’t wait to see you soon”.

Wij werken met een uitgebreide kaart, voor elk wat wils. In de weekspecials promoten we de vis in het seizoen, waar Schmidt Zeevis ons uitstekend bij helpt.
Met stip een van onze meest gewilde voorgerechten: The Tuna Stack. Een heerlijk tartaartje van Yellowfin tonijn geserveerd met verse avocado, een citrus vinaigrette en sesam. Genieten met een hoofdletter G!

Waarom Schmidt Zeevis als leverancier?
Schmidt Zeevis levert altijd goede vis, lang houdbaar en een breed assortiment. Ze zijn absoluut marktleider, een kwaliteitsleverancier met een oog voor detail.

Neem gerust eens een kijkje op onze website www.novels.nl.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Grand Café Novels Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Grand Café Novels

Eetcafé De Nar
Aan uitzicht en entertainment geen gebrek

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Eetcafé De Nar In Eetcafé De Nar doe je als je binnenkomt een jas uit, maar tegelijkertijd doe je een warme jas aan. Dit komt door de warme sfeer die in dit gezellige eetcafé hangt.

Het pand stamt uit 1920 en was voorheen een kledingwinkel en daarvoor een woonhuis. De verbouwing van dit pand heeft een aantal maanden geduurd. Het resultaat mag er zijn. Een laag balkenplafond, een gezellige bar, leuke zitjes geschikt voor twee personen.

De bijbehorende tuin werd aan een grondige verbouwing onderworpen. Er werd een veranda aangebouwd ( wind- en waterdicht) en het vroegere grasveld werd voorzien van steentjes waardoor er in de zomermaanden buiten gegeten kan worden in Toscaanse sferen. De oude perenboom en de berkenbomen zijn wel blijven staan, waardoor je je in het buitenland waant, in plaats van in het hartje van Lekkerkerk.

Vandaag de dag biedt de Nar plaats aan 85 personen binnen, de overdekte en verwarmde veranda aan 38 personen en in de tuin kunnen ook nog eens zo’n 60 personen plaats nemen.

Gastheer Patrick Weijnen en zijn vrouw Yvonne doen de bediening en in de keuken, staan al vanaf dag 1, chefkok Viktor Okhuijsen en chefkok Mark Wagemakers . Elke 3 maanden wisselt de menukaart, waardoor u altijd seizoensgebonden producten vindt bij de Nar.

Op het specialiteitenbord staan regelmatig lekkere dingen buiten de kaart om. Let ook even op de open keuken waar de koks in volle actie te zien zijn, gekleed in een speciaal narrentenue. Aan de wand een aantal foto´s, waarop de oorspronkelijke bewoners nog te zien zijn en een aangezicht van de Kerkweg waarop ook het pand nog te zien is uit ongeveer 1930.

Aan uitzicht en entertainment geen gebrek zo midden op het dorp.

Neem gerust eens een kijkje op onze website www.eetcafedenar.nl.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Eetcafé De Nar Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Eetcafé De Nar

Bistro Flores Nijmegen
Gedreven door passie

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Bistro Flores NijmegenEind jaren 50 zijn opa & oma Van der Donk begonnen met hun koffiehuis in ’t keetje aan de overkant.

Vanaf 1963 zijn ze verhuisd naar de huidige locatie. Het was hard werken. Om 6 uur in de ochtend, ging het koffiehuis open en was het volle bak tot 8 uur ’s avonds.

Ze hadden alles in huis. Van een kop koffie tot broodje gebakken ei, met spek, kippenlevertjes met ui & stamppotten in de winterse dagen. De ouders van Elroy hebben het koffiehuis in 1980 overgenomen. De naam werd in ere gehouden en ze werkten er hard en met veel plezier.

Heden dag streven wij naar eenvoud en kwaliteit , waar smaak en gerechten zonder poespas de basis vormen. Het liefst koken we van kop tot staart en van het bot tot op het bord. Op ons vlees zijn wij trots, wij houden van gerijpt rundvlees en het varken.

We zijn verzot op verse vissen en zeedieren.

Bistro Flores heeft een productkeuken, geïnspireerd door de verschillende seizoenen en een veelheid aan producten uit waar mogelijk lokale streken. Bistro Flores leent zich perfect om met natuurlijk gemaakte wijnen en bieren een gezellige en fijne avond te hebben met je vrienden, date, familie, collega’s of wie dan ook aan tafel.

Gedreven door passie, runnen wij onze zaak en streven er naar om de gasten een beleving mee te geven met pure smaken uit onze keuken. Het mag gezellig zijn, niet te stijf en een beetje passé vinden wij fijn.

Neem gerust eens een kijkje op onze website www.bistroflores.nl.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Bistro Flores Nijmegen Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Bistro Flores Nijmegen Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Bistro Flores Nijmegen

Partyservice Catering van den Berg

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Partyservice Catering van den BergWij zijn banketbakkerij en Partyservice (Catering) Van den Berg, met daarbij ook nog een chocolaterie en een lunchroom/stroopwafelbakkerij in Gouda.

In de banketbakkerij worden de mooiste taarten, minigebak, bruidstaarten, desserts en banket gemaakt en in de chocolaterie, worden bonbons met de hand gemaakt.
In onze vestiging in Gouda is een winkel een stroopwafelbakkerij en een lunchroom waar ongeveer 80 gasten gebruik kunnen maken van een heerlijke lunch of een kopje koffie met gebak.

Partyservice Catering van den berg kan voor zowel bedrijven als particulieren een compleet feest organiseren.

Wij maken de mooiste hapjes en bereiden de lekkerste gerechten en buffetten.
Van ontbijt tot lunch en diner. Ook koken wij bij mensen thuis, van Walking diners tot Barbecues.

Neem gerust eens een kijkje op onze website www.vd-berg.nl.

 

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Partyservice Catering van den Berg Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Partyservice Catering van den Berg Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Partyservice Catering van den Berg

De Stroper
Je voelt je als een vis in het water

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De StroperEen hartelijk ontvangst als je binnenkomt en een gemoedelijke sfeer van de open keuken, waar de chef en zijn brigade je trakteert op eerlijke en pure smaken.

Een prachtige locatie aan de mooiste grachten van Dordrecht, met uitzicht over het water, waar ’s zomers de rondvaart start.

De Stroper bestaat al sinds 1987 en heeft zijn naam te danken aan de oprichter die regelmatig op paling stroopte in de Biesbosch! Tegenwoordig gaan wij voor de duurzame vangst en zijn wij steunpilaar van "the Ocean Clean-up" een organisatie, om plastic afval op te ruimen uit de oceanen, dat bedacht is door Boyan Slat, een Nederlandse uitvinder en milieuactivist.

Samen met onze leveranciers zijn wij voortdurend op zoek naar de mooiste producten en de bijpassende wijnen.

Loop gerust ‘s middags binnen voor een heerlijke lunch met kleine gerechten, of laat je tijdens diner verrassen door 1 van de prachtige menu's.

Meer informatie via www.destroper.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Stroper Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Stroper
Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Stroper

Restaurant Wiesen zet uw smaakpapillen aan het feesten

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant WiesenEr worden hoge culinaire toppen gescheerd in Restaurant Wiesen. In deze gezellige zaak komt u niets tekort, dankzij een equipe die flair heeft en een chef die uw smaakpapillen aan het feesten zet.

De producten zijn herkenbaar, maar prikkelen dankzij fijne, precieze bereidingen.
Bij Wiesen is het genieten!

Patron cuisinier Yuri Wiesen:
“Als klein jongetje speelde ik al met potten en pannen. Wanneer wij uit eten gingen bestelde ik altijd de meest bijzondere gerechten van de kaart”.

Een koksopleiding was een logisch gevolg. Op mijn 16e begon ik als leerling kok. Ik klom op tot sous chef en daarna tot chef kok, om in 2010 chef van mijn eigen restaurant te worden.

Ik heb ervaring op mogen doen bij verschillende sterrenchefs. Van hen heb ik de klassieke basis meegekregen. Mooie, eerlijke producten, creativiteit en passie symboliseren mijn keuken.

Samen met een gedreven team die elke dag weer naar perfectie streeft.

Meer informatie via www.wiesen-restaurant.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Wiesen Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Wiesen Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Wiesen

De Hillegonda flat

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Hillegonda flatDe Hillegonda flat is een serviceflat waarvan de bewoners dagelijks verwend worden door de kookkunsten van chef kok, Andre Bernard.

Dat kan uiteraard alleen door gebruik te maken van de allerbeste ingrediënten En dus komt de vis van Schmidt. Het restaurant heeft een eigen Chef en eigen keuken- en bedienend personeel.

Dit betekent dat zij de bewoners persoonlijk kennen en dus zo goed mogelijk met de wensen rekening kunnen houden. Zondag tot en met vrijdag serveert het restaurant een 3-gangenmenu naar keuze met verse ingrediënten en op zaterdag wordt een eenvoudige lunch geserveerd in het restaurant. Desgewenst worden de maaltijden in het appartement bezorgd.

Meerdere keren per jaar, onder meer tijdens Sint Nicolaas, Kerst en Pasen, wordt er een themadiner of buffet georganiseerd, bijvoorbeeld een asperge diner, mosselavond, veder wild en grof wild.

Ook familie en vrienden zijn van harte welkom in het restaurant
Het is ook mogelijk om in een aparte ruimte een diner of high tea te laten serveren, voor een grotere groep, bijvoorbeeld bij een verjaardag.

Het culinaire lot ligt in handen van chef-kok Andre Bernard. Andre heeft in meerdere gerenommeerde restaurants gewerkt waaronder De Engel. Bij de Hillegonda flat kook André dagelijks op hoog niveau voor vijftig tot zestig bewoners.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Hillegonda flat Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Hillegonda flat

Skrei kabeljauw
De Noorse winterkabeljauw

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Skrei kabeljauwWat is er zo bijzonder aan de Skrei?
Skrei kabeljauw is een bijzonder seizoensproduct en een ware winterdelicatesse.
Elk jaar trekken ze met honderdduizenden tegelijk vanuit de noordpoolcirkel naar de warmere wateren rond de Lofoten, om zich voort te planten.

Skrei (skreid = Noors voor zwerver) is in Noorwegen wat de Hollandse nieuwe in Nederland is: een delicatesse, waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. Skrei kenmerkt zich door spierwit en stevig visvlees, gevormd door de grote trektocht en het weinige voedsel dat onderweg gegeten is.

De vissers hebben een vergunning nodig om op Skrei te vissen.
Het aantal dat wordt gevangen is bepalend voor de visstand. Aan de vergunning is daarom een quotum gekoppeld, zodat het kabeljauwbestand gezond blijft. Het Skreiseizoen valt in de periode januari tot medio april.

 

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Skrei kabeljauw Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Skrei kabeljauw

Beet Rotterdam

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Beet RotterdamBeet Rotterdam is een nieuw visrestaurant op de Rodezand.

Sinds begin november is Beet geopend. Eigenaar Rishi Singh en zijn team zijn rustig gestart om alles te fine tunen voor de echte opening afgelopen woensdag en wat voor een opening... Binnen korte tijd stond de hele zaak gevuld met genodigden en geïnteresseerden.

Leontine van Moorsel opende restaurant Beet met confetti en champagne waarna het feest begon met heerlijke wijnen, caviaar en lekkere vis hapjes.

Chef Lennart bereid de mooiste vis gerechten van Tonijn Tataki tot kibbeling en High Beet etagère tot Gamba Tempura.

Je kan bij Beet altijd terecht voor lekkere lunch, borrel of diner. Op vrijdag en zaterdag is Beet tot 2:00 uur geopend met goede muziek, wijn en natuurlijk een overvloed van heerlijkheden uit de zee.

Iedere zondag wordt de week afgesloten met oesters voor 1 euro per stuk. Rotterdam is weer een nieuwe hotspot rijker en zoals ze bij Beet zeggen:

Your Fish is our command

Meer informatie via www.beetrotterdam.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Beet Rotterdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Beet Rotterdam

Fuiks eten en drinken

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Fuiks eten en drinkenFuiks eten en drinken is gelegen in het Vuykpark, direct aan de Hollandse IJssel in Capelle aan den IJssel . Fuiks is 6 dagen per week geopend voor zowel de lunch als het diner, alsmede voor een borrel, High Tea, High Wine, #TypischFuiks BBQ, bruiloft of andere feesten.

Het publiek is vrij divers; van de zakelijke gast tot aan de families, tweeverdieners en millennials. Fuiks staat voor verse producten uit de streek, met zo min mogelijk waste, aldus Gaston Scholte, Chef-kok van Fuiks.

Hij is al 8 jaar werkzaam op deze mooie locatie. Kenmerkend voor de kaart zijn o.a. de Fuiks Klassiekers (Bisque, Mosterdsoep, Poke Bowl, Proeverij plateau) als wel de typische fuiksgerechten, dit zijn gerechten in het seizoen met invloeden vanuit de gehele culinaire wereld.

Daarnaast is er ook nog de “VANDAAG.” met daarop, een elke dag wisselend “3 gangen menu”, de “Catch of the Day” en “Wat de pot schaft”.

Gaston en zijn collega koks zijn altijd op zoek naar vissen die niet op elke kaart voorkomen. Hij laat in zijn creaties graag de hoofdproducten de hoofdrol spelen, zonder onnodige extra toevoegingen.

Hij werkt graag met vis vanwege de diversiteit in smaken en structuren. De kwaliteit & service zijn voor Gaston de belangrijkste reden om met Schmidt Zeevis te werken, hetgeen ze al 7 jaar met ons doen naar volle tevredenheid.

Meer informatie via www.fuiks.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Fuiks eten en drinken Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Fuiks eten en drinken

Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer en Erik van Loo in jouw keuken!
Serveer binnen 20 minuten signature gerechten van sterrenchefs met Cook Like a Chef

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Cook Like a ChefKook thuis gerechten van:

 • Jonnie Boer – De Librije***
 • Jacob Jan Boerma – De Leest***
 • Soenil Bahadoer - De Lindehof**
 • Erik van Loo - Parkheuvel**

In Nederland zijn we inmiddels gezegend met een groot aantal geweldige restaurants waar men op gastronomisch wereldniveau kookt. Een avond dineren in een Michelin*** restaurant: voor veel mensen bestaat er geen mooiere culinaire ervaring.

Hoe mooi zou het zijn als je ook thuis kunt genieten van de gerechten van een gerenommeerde sterrenchef?

De topgerechten van De Librije op je bord, maar dan lekker binnen de romantiek van je eigen huiskamer. Vanaf nu is dat allemaal mogelijk met het recent gelanceerde Cook Like A Chef.
 

Meer informatie via www.cooklikeachef.nl


Delta Hotel en Grand Café Nautique

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Delta Hotel en Grand Café NautiqueEr is een plek pal aan het water, waar overnachten, eten, feest vieren en vergaderen naadloos met elkaar te combineren zijn. Een plek waar je een goed glas wijn drinkt en lekker eet terwijl de schepen voorbij glijden.

Waar je een inspirerende brainstormsessie organiseert en de energie van oceaanzeilers aan boord haalt. Waar je onder de wol kruipt met een fabelachtig uitzicht op de zonsondergang. Een uniek hotel, grand café en vergaderplek in één. Executive Chef John Gebuis heeft de leiding over de keuken waar Schmidt Zeevis dagelijks de vis mag leveren.

John werkt het liefst met verse vis uit onze eigen Noordzee zoals tong, schelvis, mosselen en oesters. Met al het lekkers uit zijn open keuken en met de dynamiek op het water, kom je hier ogen en oren te kort.

Wil je gewoon even ontsnappen aan de hectiek van alle dag? Dan kun je in het grand café of op het terras aan het water ontspannen met een kop koffie, een koel glas bier of een heerlijk glas wijn.

Het Delta Hotel Vlaardingen heeft verschillende zalen, met een eigen karakter, voor bijvoorbeeld diners en feesten. Elk van deze zalen heeft een stoere, frisse uitstraling en een knipoog naar het leven op zee.  Dat moet je met eigen ogen zien.

Meer informatie via www.deltahotel.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Delta Hotel en Grand Café Nautique Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Delta Hotel en Grand Café Nautique

Paviljoen Stormvogel Oostvoorne

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paviljoen Stormvogel OostvoorneAan het begin van de Maasvlakte vindt u het Oostvoornse meer.
Vòòr 1970 was dit nog een zeestrand, later werd het afgesloten voor eb en vloed. Deze plek is zeer geliefd bij duikers, windsurfers, vliegvissers en mountainbikers.

In de loop der Jaren is er ontzettend veel veranderd bij Paviljoen Stormvogel, vertelt Eigenaresse en Chef-Kok Karin. De capaciteit van Paviljoen Stormvogel is gegroeid van 80 naar 350 couverts. Het paviljoen is prachtig gelegen aan het strand van het Oostvoornse meer. Mede hierdoor zijn de gasten zeer divers, van zakenlunch
tot grote barbecue partijen.

Bij de Stormvogel is alles mogelijk!

Karin laat graag haar voorliefde voor verse vis, schaal en schelpdieren zien. Zo zie je bij binnenkomst een homarium met kreeft en tarbot en is de koelvitrine royaal gevuld met verse vis van Schmidt Zeevis.

Vakkundig zal onder leiding van chef Dimitri de vis gefileerd en bereid worden. Een aanrader is zeker de mooie fruits de mer met een goed glas wijn en uitzicht op de ondergaande zon. Kwaliteit en service staan hoog in het vaandel van team Paviljoen Stormvogel.

Meer informatie via www.paviljoen-stormvogel.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paviljoen Stormvogel Oostvoorne Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paviljoen Stormvogel Oostvoorne

BCN de trainingslocaties

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - BCN de trainingslocatiesBCN is de toonaangevende speler in het faciliteren van trainingslocaties. Wij onderscheiden ons door de unieke combinatie van kennis en vakmanschap. Onze vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht verwelkomen dagelijks vele gasten. Wij besteden bewust veel aandacht aan voeding omdat wij weten dat een trainingsdag veel energie kost.

Dagelijks serveren wij een lunch in buffetvorm waarvan de gerechten elke dag verschillend zijn, hierdoor hebben onze gasten een gevarieerde keus. Natuurlijk mag een heerlijk kroketje niet ontbreken, maar onze focus ligt bij het samenstellen van de lunch vooral op gezonde voeding, want gezonde voeding geeft je voldoende energie om je dag door te komen.

Naast de verschillende vezelrijke broodsoorten en een ruime keus aan broodbeleg, is er keus uit verschillende soorten soep, een saladebar, verschillende warme gerechten en een uitgebreid dessertbuffet. Zo is er voor iedereen voldoende keus.

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en dat betekent dat we dus zo veel mogelijk met verse producten werken, maar met deze grote aantallen is het ook ontzettend belangrijk om zo effectief mogelijk te kunnen werken.

Door de uitstekende service en maatwerk van Schmidt Zeevis, zijn zij de perfecte partner voor BCN!

Meer informatie via bcn.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - BCN de trainingslocaties Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - BCN de trainingslocaties Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - BCN de trainingslocaties

&MOSHIK, twee Michelin sterrenrestaurant in Amsterdam

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - &MOSHIK AmsterdamMoshik verhuisde van Israël naar Nederland toen hij begin twintig was. Hij startte zijn carrière als pizzeriamanager in Amsterdam, maar zijn droom was om de beste mogelijke chef te worden.

Hij greep zijn kans toen hij mocht werken bij de Librije in Zwolle en daarna bij de Zwetheul in Schipluiden.

In 2012 hebben Moshik Roth en ondernemer Salem Samhoud de krachten gebundeld.
&Moshik is een twee Michelin sterrenrestaurant in Amsterdam, waar Moshik Roth gastronomische gerechten creëert en voedsel innoveert.

Vanaf januari 2018 is &Samhoud places verder gegaan onder de naam &Moshik. Salem Samhoud ziet de nieuwe naam als een eerbetoon aan de culinaire genie Moshik Roth. &Moshik neemt je letterlijk mee in het extravagante, creatieve brein van Moshik. De puurheid van smaken en ingrediënten die hij in zijn hoofd samenbrengt en zijn culinaire reizen, lopen over in de ambiance en het interieur van het restaurant.

Zijn signatuur-gerechten zijn een inspiratiebron geweest voor de ongedwongen en karakteristieke charme van het restaurant. Door het creëren van meerdere ruimtes ontstaat er een intiemere setting en biedt het restaurant plek aan meer gasten.

Naast de sublieme smaaksensatie, de persoonlijke beleving, is het de excellente service, onder leiding van Maître Ralph Lokker en Maître-Sommelier Janine Kinderman, die de gastronomische ervaring compleet maakt.

Moshik Roth werkt veel met vis en zijn favoriete vis is Tong, deze eet hij zelf ook regelmatig. Zijn favoriete vis gerecht is Tong à la meuniere. Een favoriete vissoort om mee te koken heeft hij niet. Alles wat vers is vind hij lekker en leuk om mee te werken.

Meer informatie via moshikrestaurant.com

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - &MOSHIK Amsterdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - &MOSHIK Amsterdam

Brasserie Njoy
Njoy is een brasserie in het winkelcentrum Ridderhof in Ridderkerk.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie NjoyEdwin & Marleen runnen de brasserie nu zo’n 1,5 jaar. Het is een brasserie die door zijn prijs/kwaliteit verhouding toegankelijk is voor een breed publiek aldus Edwin.

De kaart varieert van een lekker eenvoudig broodje tot uitgebreide hoofdgerechten, die zowel overdag als in de avond worden geserveerd. Maar ook alleen voor een wijntje met een lekkere vis of vleesproeverij ben je van harte welkom.

Op de kaart staan diverse vissoorten waaronder; gerookte zalm, gebakken zalm, kabeljauw, gamba’s, mosselen en tonijnslade. Ook is er elke week een “Schmidt special” (te vinden op het krijtbord in de zaak). We zijn er nu een aantal weken mee bezig en het loopt goed “mensen vragen er zelfs al om” zegt Edwin.

Edwin zijn favoriete vis is Zalm, maar ook van een portie heerlijke gamba’s kan hij genieten.
De keuze voor Schmidt Zeevis, als leverancier voor hun vis, heeft vooral te maken met het feit dat ze de kwaliteit naar een hoger niveau willen tillen en wij hier door onze goede naam & kwaliteit de ideale partner zijn.

Meer informatie via brasserienjoy.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Njoy Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Njoy

Restaurant de Witte Zwaan in de Bilt

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de Witte ZwaanChef Timo Agterberg is opgegroeid in het restaurant van zijn vader Rene Agterberg waar Timo vanaf het moment dat hij kon lopen zijn eerste champignons stond te snijden op een limonade kratje omdat hij anders niet boven de werkbank uit kwam. De liefde voor het vak is daar begonnen.

Sinds ongeveer 3,5 jaar heeft hij de keuken van zijn vader overgenomen en niet zonder succes. De Moderne keuken wordt gecombineerd met de klassieke keuken de keuken brigade verrast de gasten met 4 tot 7 gangen menu’s met de favorieten van de chef.

Timo verwerkt hierin dan ook graag mooie producten van Schmidt Zeevis zoals hand gedoken Coquilles, Verse Langoustines en Hamachi. De Witte Zwaan heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld tot een restaurant dat meedoet in de hogere regionen van ons land.

Als JRE-lid sinds ruim een jaar, landelijk winnaar van de restaurant 10-daagse en verschillende noteringen in gidsen als de lekker, Gault Millau en Michelin gids timmert de Witte Zwaan aan de weg.

Gastvrouw van de Witte Zwaan is Danique Haaksman, tevens partner van Timo. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel: gasten mogen zich thuis voelen en daar hoort ook een praatje met de kok aan tafel bij.

Openingstijden:
Dinsdag t/m Donderdag vanaf 17:30 uur Vrijdag en Zaterdag vanaf 18:00 uur
Dorpstraat 8 3732 HJ De Bilt tel: 0302210125 Email: info@witte-zwaan.nl

Meer informatie via witte-zwaan.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de Witte Zwaan Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de Witte Zwaan

Paviljoen van de Dame,
interview met de chefkok

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paviljoen van DE DAMEHoe omschrijf je jouw restaurant/het restaurant waar je werkt?
Restaurant naam: "Stripes"
Grilled Fine Dining, waarbij de nadruk ligt op verse en eerlijke producten.

Werken jullie veel met vis?
Jazeker. Op de a la carte met 4 verschillende soorten.
Op de banqueting met twee verschillende soorten.

Wat is je favoriete vis?
(opmerking: in smaak, maar ook om mee te werken)
Zeebaars. Lekker krokant huidje en de smaak is subtiel, maar komt zeker binnen.

En je favoriete visgerecht om te maken?
Op de huid gebakken zeebaars/kruiden fregola/zoetzuur van venkel/radijs/jus van bisque.

Waarom Schmidt Zeevis als leverancier?
Betrouwbaar, staat voor kwaliteit, erg flexibel in alle aspecten, denkt met ons mee!!
Krijgt waar voor je geld.

Meer informatie via www.paviljoenvandedame.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paviljoen van DE DAME Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paviljoen van DE DAME

Poke Bowl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Poké Bowl RotterdamPoke bowl is een Hawaiaans gerecht met als centrale grondstof vis, kip of vegetarisch(tofu).De basis bestaat altijd uit rijst of sla (of beide), daarna kan je je poke bowl zelf verder samenstellen met diverse smaakmakers.

Poke Bowl is begonnen in 2016 met de eerste Poke Bowl van de Benelux, gesitueerd op de Hoogstraat in Rotterdam.

Irene Pan is vanaf dag 1 betrokken bij de opstart, momenteel is ze operationeel manager van alle Poke Bowls. Inmiddels is de 4e zaak van dit concept geopend in Eindhoven. Eerder was er al een 2e zaak geopend in Rotterdam op de Karel Doormanstraat en een franchise vestiging in Antwerpen.

De favoriete Poke bowl van Irene zelf is; zalm met avocado, zeewiersalade, mango & komkommer met als toppings masago eitjes, gebakken uitjes en lente-uitjes. (zie foto)

Poke bowls zijn ideale maaltijden, gezond, lekker en vers en is samen te stellen naar ieder zijn smaak.

Dit maakt het concept uniek aldus Irene.We zijn altijd op zoek naar enthousiaste ondernemers, om eventueel een eigen Poke bowl te Franchisen, zodat het concept op meerdere plaatsen bekend wordt.

Wij hebben gekozen voor Schmidt Zeevis als onze leverancier vanwege de versheid van de vis. Dit is voor ons het allerbelangrijkst, omdat we met rauwe vis werken, ook de goede service is een belangrijk onderdeel om voor hun te kiezen. Tel daar bij op dat de vis wordt geleverd in de vorm zoals wij dat willen zodat de versheid bewaard blijft.

Meer informatie via de website van Poké Bowl.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Poké Bowl Rotterdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Poké Bowl Rotterdam

Tio Paco, Tapas in Hillegersberg
Tapas y Mas!

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Tio Paco TapasTio Paco is de nieuwe hotspot in Rotterdam-Hillegersberg. Het concept van eigenaar Frans van Breemen & chef-kok Bas van Amerongen is een Spaans Tapasrestaurant/Wijnbar.

De kaart bestaat uit diverse kleine tapashapjes & vanaf 17:00 uur een bar vol Pincho’s gemaakt door de Spaanse kok Jesus. Uiteraard is er ook voldoende keus aan vis, denk hierbij aan o.a. oesters, gamba’s en uiteraard paella. Elke donderdagavond is er vanaf 17:00 uur een Paella fiesta.

Chef-kok Bas is al 10 jaar werkzaam bij de zaken van Frans (Facet, Aan tafel en nu dus Tio Paco)
Zijn voorkeur gaat uit naar mooie visgerechten die hij met liefde creëert. Zijn favoriete vis is tonijn.
Nu met de nieuwe kaart ontdekt hij weer leuke Spaanse visgerechten, zoals de verse paella.
Bas werkt al een aantal jaren met Schmidt Zeevis als zijn vaste visleverancier. Kwaliteit & goede afspraken over levering en prijs zijn de redenen dat hij graag met Schmidt Zeevis werkt!

Openingstijden: ma t/m zat 11:00-23:00 uur, zondag van 12:00-22:00 uur
Nieuwe Kerkstraat 6-8a, Rotterdam

Meer informatie via de Facebook pagina van Tio Paco.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Tio Paco Tapas Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Tio Paco Tapas

Impressie Seabourn Ovation
Cruiseschip Holland America Line

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Seabourn Ovation Cruiseschip Holland America LineIDe Kennissenclub was uitgenodigd om te lunchen aan boord van de Seabourn Ovation, het 5-sterren+ cruiseschip van de Holland America Line. Het is een prachtig schip, dat is nog zacht uitgedrukt!

Het schip heeft alle luxe aan boord, een prachtig glazen trappenhuis (12 verdiepingen!), een a la carte restaurant met Michelinster (onder leiding van sterrenkok Thomas Keller) en een zonnedek met whirpool/design douche/zwembad.

De Kennissenclub? Ze zijn dé denktank van ondernemend Nederland. Dé denktank die staat voor wederzijds vertrouwen, professionaliteit, veel- zijdigheid, flexibiliteit en dynamiek! Ze dragen bij aan de economische ontwikkeling van het Nederlandse en internationale bedrijfsleven.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Seabourn Ovation Cruiseschip Holland America Line Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Seabourn Ovation Cruiseschip Holland America Line

Dinner in the Sky & Koninklijke Schmidt Zeevis organiseren een spectaculair event op hoog niveau!

Dinner in the Sky & Koninklijke Schmidt ZeevisDinner in the Sky is een unieke, spectaculaire en culinaire beleving op hoog niveau. Stelt u zich eens voor: een prachtig gedekte tafel waar een chefkok culinaire hoogstandjes bereid voor de ogen van 22 personen, begeleid met een overheerlijk wijnarrangement en dit alles op 50 meter hoogte.

Geniet van het uitzicht én van de heerlijkste gerechten van onze chef Ricardo Vis van Heemst

Op 20 oktober heeft u zes keer de mogelijkheid om een unieke ervaring te beleven. Tussen 12:00 uur en 20:00 uur wordt er een lunch geserveerd, een High Wine en een 3-gangen diner.

Arrangement

 • Ontvangst met Champagne & Bites
 • Rondleiding voor een kijkje in de keuken bij Koninklijke Schmidt Zeevis - Dinner in the Sky flight
 • After Drinks & Bites tot een half uur na de flight

Reserveren kan via de webwinkel van Schmidt Zeevis, daar kunt u ook meer informatie vinden.


Groeispurt voor de 6e editie van Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Horecavakbeurs Gastvrij RotterdamHorecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kende weer een stijging op alle fronten. Met 450 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen, masterclasses en demonstraties werden wederom records gebroken. Maar liefst 14.264 vakprofessionals passeerden de toegangspoorten van Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy, een stijging van maar liefst 12%.

Bezoekers konden zich drie dagen lang oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen op horecagebied. De kwaliteit van het ruime aanbod was opnieuw hoger en een goede afspiegeling van de op volle toeren draaiende horecabranche. Ook het aantal vierkante meters beursoppervlakte breidde zich uit naar maar liefst vijf goedgevulde beurshallen, en de ruimte werd benut door een grote diversiteit aan leveranciers van food en non-food, waarvan vele met primeurs en noviteiten.

Gastvrij Rotterdam presenteerde verschillende themapleinen en een hoogwaardig programma verspreid over drie beursdagen waarin meerdere sterrenchefs acte de présence gaven. Ook kende de horecavakbeurs veel nieuwe initiatieven en finales, zoals

 • The Green House pop-up restaurant,
 • de uitreikingen van de AD Gouden Pollepels,
 • de inauguratie van de eerste SVH Meesterhorecaondernemer,
 • de strijd om Het Glazen Kalf,
 • de eerste editie van de interland tussen Nederland en België om de PalingBokAal,
 • Entree’s Best Barista competitie,
 • een FoodIntro LIVE Paviljoen en
 • een heuse Stage of Spirits.

Gastvrij Rotterdam 2019
De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy.

Meer informatie via de website van Gastvrij Rotterdam.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam

De visfavorieten van De Bovenmeester in Steenwijk

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Bovenmeester in SteenwijkHoe omschrijf je De Bovenmeester?
Kevin Schlaman, chef-kok: kwaliteit staat bij De Bovenmeester hoog in het vaandel. Zowel in de keuken als in de bediening. Ons team is goed gekwalificeerd en staat klaar om de gasten een culinaire sensatie te bezorgen.

In de keuken van ons restaurant wordt iedere dag hard gewerkt met de producten die wij geleverd krijgen, te verwerken tot een heerlijke lunch of diner.

Werken jullie veel met vis?
Ons menu van de Chef is een menu dat samengesteld is met dagverse producten van veelal lokale leveranciers. Gasten worden verrast met een combinatie van vis- en vleesgerechten.

Op onze a la carte kaart hebben wij ook uiteraard de keuze uit gerechten met vis, schaal- en schelpdieren.

Wat is je favoriete vis?
In ons menu van de Chef hebben we zwaardvis op de kaart. Geweldig om met zo’n prachtige vis te mogen werken! Daarnaast werk ik graag met handgedoken coquilles, snoekbaars en langoustines.

En je favoriete visgerecht om te maken?
Mijn favoriete visgerecht om te maken is: ceviche van lijngevangen zeebaars, dubbel gedopte tuinbonen en doperwten, chilipeper en een vinaigrette van kafir lime.

Waarom Schmidt Zeevis als leverancier?
Bij de Bovenmeester staan we voor kwaliteit en werken wij met dagverse seizoensproducten. Schmidt Zeevis kan hier volledig in meekomen. Altijd super verse producten en de bezorging is altijd super mooi op tijd. Daarnaast een top vertegenwoordiger die altijd met je meedenkt!!

Meer informatie via de website van De Bovenmeester in Steenwijk.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Bovenmeester in Steenwijk Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Bovenmeester in Steenwijk

A-muze: huiselijke sfeer met nét dat beetje extra

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant A-muzeHoe omschrijf je restaurant A-muze?
Chef-kok Joris van der Zwet : “A-muze is een leuk grand café te Lisse met de nadruk op lekker eten en drinken in een gezellige omgeving. We serveren lunch, high-tea en diner vanuit een open keuken, 6 dagen in de week (maandag gesloten). Perfect om even te stoppen voor koffie met huisgemaakt gebak, lunch, high-tea, borrel of diner”.

Werken jullie veel met vis?
In het menu verwerken wij geregeld vis. In het voorgerechten bijna altijd wel, en in het hoofgerecht enkel wanneer het seizoen dit toelaat. Altijd seizoensgebonden.

Wat is je favoriete vis?
Smaak: wilde zeebaars vind ik een super vis, de structuur is mooi stevig en je kan er vele kanten mee op.

Om mee te werken vind ik roodbaars en kabeljauw een fijn product. Ook hier vele mogelijkheden mee.

En je favoriete visgerecht om te maken?
Een verse Noordzee tong van Schmidt Zeevis, gebakken in de roomboter.

Waarom Schmidt Zeevis als leverancier?
Goede kwaliteit, service en altijd bereid om mee te denken. En is altijd in staat een passende oplossing te realiseren.

Meer informatie via de website van Restaurant A-muze.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant A-muze Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant A-muze

Gastvrij Rotterdam: gastvrijheid, beleving & kwaliteit

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Gastvrij Rotterdam: gastvrijheid, beleving & kwaliteitVan 17 t/m 19 september 2018 staat Rotterdam Ahoy alweer voor de 6e keer in het teken van culinaire verrassingen, innovatieve food en non-food producten en oplossingen voor in de horeca.

Wat is er te doen?
Er zijn meer dan 400 exposanten, een keur aan workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen.

Als Founding Partner van Gastvrij Rotterdam mag Koninklijke Schmidt Zeevis natuurlijk niet ontbreken en verwelkomen we graag onze klanten op deze beurs.

Vraag uw vertegenwoordiger om vrijkaartjes, of neem contact op met onze horeca-afdeling: 010 444 3 555 of horeca@schmidtzeevis.nl
 


PORTFOLIO RESTAURANT, DEN HAAG
Kasper Verlinden, mede-eigenaar en chef Portfolio

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant PortfolioHoe omschrijf je jouw restaurant?
Restaurant Portfolio is een plek waar wij al onze ervaringen en visie tot uiting kunnen laten komen. Met ons jonge en gedreven team zetten wij een spannende gastronomische ervaring neer die zich continu ontwikkelt en vernieuwt, maar altijd trouw blijvend aan onze culinaire visie. Eten, drinken en service op zeer hoog niveau maar in een laagdrempelige en ontspannen sfeer. Bij Portfolio serveren we één vast menu waarbij groenten en vis een hoofdrol spelen en waar zoveel mogelijk met seizoensgebonden en biologische producten wordt gekookt. Qua wijnen werken we veelal met natuurlijk en zuivere wijnen, passend bij de kookstijl van Kasper. Mede-eigenaar Remco is verantwoordelijk voor de passende wijnen.

Portfolio zit in de Prinsestraat in het centrum van Den Haag, één van de leukste en opkomende straten. Het interieur is modern, toegankelijk en warm. Maar vooral ook intiem door het beperkte aantal couverts (30), waarbij de open keuken een centrale positie inneemt. Gastronomisch hoog niveau met een ontspannen en persoonlijke insteek. Geen verstoppertje van chefs, maar een chef die zelf ook graag zijn eigen gerechten komt uitserveren.

Werken jullie veel met vis?
Ja, wij werken veel en graag met vis. Wij bieden een volledig 6 gangen diner aan, waarbij er 9 momenten van eten zijn. Hiervan is zeker 70% vis.

Wat is je favoriete vis?
In smaak: de lijngevangen zeebaars van Schmidt Zeevis is het allermooiste dat er is. Deze komt lijkstijf binnen en moet nog 2 dagen besterven. Verser kan niet, TOP!

Om mee te werken: ik vind langoustines het allermooiste schaaldier dat er is. Je kan er zoveel verschillende bereidingen aan geven, dat is het leuke.

En je favoriete visgerecht om te maken?
Rauwe king-crab gebakken, tamarinde crème, pomelo, kaffir lime en groene-curry schuim.

Waarom Schmidt Zeevis als leverancier?
Schmidt Zeevis levert goede service, mooie verse producten en een leuke vertegenwoordiger ;-), waar wij zelfs nog mee hebben gewerkt.


Moderne gerechten geserveerd op een middeleeuws pleintje
De Smaeck van Brielle

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Smaeck van BrielleDe Smaeck van Brielle van eigenaar Henk Steenbergen, is gelegen aan het pittoreske Wellenrondom en aan de voet van de Brielse Dom. Een zeer veelzijdig en sfeervol restaurant!

Henk serveert hier sinds 2006 7 dagen per week lunch én diner. In 2015 hebben ze een verbouwing gedaan waardoor de Smaeck plaats kan bieden aan 60 couverts. Ook beschikken ze nu over een aparte bovenruimte, ideaal voor vergaderingen of private diner. Na een wandeling door het historische centrum van Brielle is het heerlijk vertoeven op het gezellige terras op het middeleeuws pleintje, uitkijkend op de oude waterpomp uit het jaar 1590.

Chef-kok Rendal Bijleveldt werkt met zijn team in een half open keuken waar ze de menukaart aanpassen aan de seizoenen. Naast de kaart een wekelijks wisselend viergangenmenu met keuze uit vis, vlees of vegetarisch: een ware culinaire belevenis!

Op de kaart onder andere een salade met pulled jackfruit, zilte groenten op diverse wijzen en een poulet noir kippetje.

Meer informatie via de website van De Smaeck van Brielle.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Smaeck van Brielle Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Smaeck van Brielle

Grandcafé Swins

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Grandcafé SwinsSinds 2016 hebben eigenaren Sjoerd van Wolferen en Kevin Makkus de deuren weer geopend van Grandcafé Swins gevestigd in een uniek pand aan de Swinsedreef nabij het strand en midden in de prachtige duinen en het mooie bosgebied van Rockanje.

Swins heeft 140 zitplaatsen binnen die zijn verdeeld over 4 gemoedelijke sfeerconcepten, maar bij een goede temperatuur geniet u ook heerlijk van ons ruime, rustig gelegen en bijna altijd zonnige terras.

Komend najaar zal er na het grote succes van afgelopen keer weer een prachtige Fishmarket gepresenteerd worden waar de verse vis en Fruit de mer weer in overvloed aanwezig zullen zijn.

Chef kok Milan Doedens werkt hier onder andere met een echte houtskool grill waarop naast heerlijke steaks en burgers ook verse tonijn en gamba's bereid worden, gecombineerd met rijke salades, gezonde smoothies en prachtige desserts creeërt Grandcafé Swins een bourgondische, betaalbare maar vooral unieke smaakbeleving.

Meer informatie via de website van Grandcafé Swins.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Grandcafé Swins Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Grandcafé Swins

Brasserie het Gemaal!?

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie het GemaalHet goede van vroeger meenemen naar het heden: een mooi voorbeeld hiervan is Brasserie Het Gemaal in Halfweg. Ze hebben het geheel omgetoverd tot een hedendaagse ontmoetingsplek waar de gasten een drankje en een hapje kunnen nuttigen. Het is een plek om heerlijk te genieten aan het water. Doordat er bij het gebouw vroeger een botenloods zat, is het ideaal te bereiken via het water en heeft een ruime privé-aanlegsteiger voor boten.

Een stukje geschiedenis…
Het gebouw waar de brasserie in is gevestigd was ooit een onderdeel van het naastgelegen (uit 1852 daterende) Stoomgemaal Halfweg en deed destijds dienst als timmer-/houtloods. In de timmerloods is nu het huidige restaurantgedeelte gevestigd en in het keukengedeelte zat de houtloods. Een prachtig pand met een lange geschiedenis. Het naastgelegen stoomgemaal draait nog regelmatig onder stoom.

Veel vis in de keuken?
“We werken meer met vlees, maar wekelijks voeren we een Menu van de Chef waarin geregeld een visgerecht in voor komt. Naast dit menu hebben we een Chefs Special, waarbij Noordzee tong, kreeft of een hele zeebaars op het krijtbord is vermeld”.

Favoriete vis?
Qua smaak: Coquilles
Om mee te werken: schaal en schelpdieren; eenvoudig, snelle bereidingstijd en heerlijk van smaak!

Favoriete visgerecht in de keuken?
Paella met mosselen, grote garnalen en wat witvis

Waarom Schmidt Zeevis als leverancier?
“Constante kwaliteit, op drukke dagen kunnen wij rekenen op goede kwaliteit vis zodat wij ons kunnen focussen op de gerechten”.

Meer informatie via de website van Brasserie het Gemaal.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie het Gemaal Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie het Gemaal

Moules bouchots: misschien wel de lekkerste mosseltjes!?

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Moules bouchotsDe feiten
Herkomst:
Bretagne, Normandië, Atlantische kust
Latijnse naam: Mytilus edulis
Seizoen: juli - januari

Het verhaal
Tussen Normandië en Bretagne ligt de Baai van Mont Saint-Michel (dat trouwens ook zeker een bezoek waard is: Mont Saint-Michel is sinds 1979 werelderfgoed). Deze baai kent hier het grootste getijdenverschil: er is 14 meter verschil tussen eb en vloed. Het water is dus voortdurend in beweging.

De Bouchot mosselen worden gekweekt aan houten palen (in het Frans bouchots) die omwikkelt zijn met touw. De mosselen hangen aan de palen en raken de zeebodem niet. Ze zijn dus volledig zandvrij.

Met de getijden komen de mosselen tweemaal per dag in aanraking met de openlucht. Dankzij de unieke biologische rijkdom van het water kan de mossel op een volledige natuurlijke wijze in de Baai gekweekt worden. Als de bouchots 2 jaar zijn, worden ze geoogst en vervolgens verhandeld.

De looks en smaak
De mosselen zijn blauw/zwart van kleur met donkerblauwe streepjes. De schelp is tweekleppig en is rijk aan calcium, magnesium, ijzer, zink en selenium. Het mosselvlees is steeds geel tot mooi oranje en het visvlees is romig en zoetig met een mooie zilte nasmaak.
 

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Moules bouchots Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Moules bouchots

Brasserie De Taanketel
“100% blije gasten: dat is waar wij het voor doen!”

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie De TaanketelBij Brasserie de Taanketel kunnen gasten genieten van gerechten met seizoensgebonden producten. Eigenaar en chef Erwin van Altena wisselt de kaart minimaal elke 3 maanden, om zo het beste van elk seizoen te kunnen bieden.

Hoe omschrijf je jouw restaurant?
Ons doel is om er in de eerste plaats te zijn voor de lokale gasten uit Waterland en de omliggende plaatsen die houden van smakelijk eten in een laagdrempelige ambiance. Niet te veel tamtam, geen overdreven culinaire hoogstandjes, maar wel onderscheidend.

Werken jullie veel met vis?
Ja, als historisch vissersdorp is het ontzettend belangrijk om kwaliteit vis aan te bieden.

Wat is je favoriete vis?
Qua smaak: tarbot!!!
Om mee te werken: Noordzee tong, de presentatie is geweldig, de smaak is fantastisch en het verwachtingspatroon wordt altijd overtroffen. 100% gegarandeerd blije gasten, dat is waar wij het voordoen!

En je favoriete visgerecht om te maken?
Gestoofde paling met “buttereek” (boter, zwarte peper en azijn). Helaas staat dit niet op de kaart vanwege het beschermingsplan voor wilde paling uit het IJsselmeer. Over 3 jaar komt het zeker op de kaart!

Waarom Schmidt Zeevis als leverancier?
Een betrouwbare partner en de vis is altijd vers! Netjes verpakt en schoon aangeleverd. De vis ruikt naar de Noordzee en stinkt nooit.

Meer informatie via de website van Brasserie De Taanketel.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie De Taanketel Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie De Taanketel

Het legendarische cruise schip “Het” SS Rotterdam
In de volksmond “De Rotterdam”.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Het legendarische cruise schip “Het” SS Rotterdam De 28 jarige Pascal Troost is sinds één jaar de chef-kok van het restaurant de Club Room. Voor de chef is het seizoen van alle producten erg belangrijk omdat hij dan zijn gasten het beste kan aanbieden. Pascal werkt alleen met dagverse producten en heeft aan het restaurant al zijn eigen signature gegeven.

Zijn specialiteit is o.a. een salade van rivierkreeft met avocado en tandoori mayonaise en een koude doperwtensoep. Zacht gegaarde parelhoen, langoustine met morillesaus . Gezien de historie van het cruiseschip staan er ook regelmatig internationale gerechten regelmatig op de menukaart, die 4 maal per jaar gewisseld wordt.

Een hobby en passie van Pascal is het experimenteren met zelf azijn, likeur en cress maken. Hier kan hij al zijn ziel en zaligheid in kwijt.

Voor zowel chef-kok Pascal als de executive chef Raymon Rademaker is het zelf intern opleiden van leerlingen een belangrijk onderdeel. Wat is er leuker dan op deze locatie opgeleid te worden door vakbekwame mensen die in de praktijk staan?!

We kunnen wel zeggen dat het Clubroom restaurant behoort tot de beste restaurants van Rotterdam en in de entourage van het schip waan je weer in vroegere tijden.

Meer informatie via de website van restaurant de Clubroom - het SS Rotterdam.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Het legendarische cruise schip “Het” SS Rotterdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Het legendarische cruise schip “Het” SS Rotterdam

Foto SS Rotterdam: Fred Libochant


Central Park
Gevestigd in het Rijksmonument Villa Vreugde en Rust te Voorburg

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - hotel- restaurant Central ParkIn het idyllische park Vreugde en Rust in Voorburg ligt het prachtige hotel-restaurant Central Park, waar sinds 3 jaar de 25 jaar jonge Tim Bood werkt en executive chef is, bijgestaan door sous chef Randy Paerai en een jong en dynamisch keukenteam Tim heeft o.a. Fouget in Den Haag en de Zwetheul op zijn CV staan.

Het signatuur gerecht van Tim is langoustine gemarineerd geserveerd met tomaat en basilicum, een oester met Granny Smith en champagneschuim. Topgerechten van deze talentvolle chef!

De menukaart wisselt elke twee maanden, de kaart is geïnspireerd op de seizoenen. Joey de Kruijf is General manager en heeft de algehele leiding. Joey is door Gault Millau uitgeroepen als Talentvol gastheer van het jaar 2017 (toen nog in dienst van Restaurant Parkheuvel, waar hij bijna 9 jaar onder de scepter van Dhr. Van Loo zijn vak uitoefende).

Het hotel beschikt over 14 kamers en er zijn ook meerdere gelegenheden voor private dinners en overige events.

Er is keuze uit 16 verschillende soorten champagne en wel 300 soorten wijn, die op het geweldig mooie terras nog beter tot hun recht komen. Een ongelofelijk mooi stukje Nederland. Zeker de moeite waard voor een bezoek!

Meer informatie via de website van hotel-restaurant Central Park.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - hotel- restaurant Central Park Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - hotel- restaurant Central Park

Binnenkort een feestje voor Patrick ’t Hart
Restaurant ZEEZOUT bestaat 20 jaar!

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant ZEEZOUT bestaat 20 jaar!Twintig jaar geleden op zondag 8 juli gingen de deuren open van Zeezout aan de Westerkade in Rotterdam. De deuren zaten er zelfs nog niet eens in. Patrick was jarenlang souschef bij Herman den Blijker en kreeg de kans om samen met Herman en David en Alain Adriaanse een nieuwe zaak te starten. Hij was voor 20% mede-eigenaar. Een echt visrestaurant was er nog niet in Rotterdam.  Een aantal jaren later zijn Patrick ’t Hart en zijn echtgenote Anet volledig eigenaar geworden.

Een leven van een top-chef is geen feestje. Patrick is een uiterst bevlogen chef. Elke dag hard werken om je gasten tevreden te houden. Alles geven en alles scherp houden. De spreuk, die destijds in de keuken hing bij De Engel is nog elke dag zijn leitmotiv:

“Eenvoud is het kenmerk van het ware”.

Als je hem vraagt hoe hij terugkijkt op de afgelopen 20 jaren is zijn eerste antwoord: ‘Allemaal hetzelfde’, maar daar komt hij snel op terug. ‘Het vak is voortdurend aan het veranderen. De kwaliteit van de menu’s zijn top, maar vooral de beleving van gasten is anders geworden. Die zijn veel mondiger geworden en zeggen hoe zij het ervaren en beleven. Goed of niet goed. Of het nu klopt of niet. Je moet wat doen met die feedback.’

Toch eist deze topsport zijn tol, zowel fysiek als geestelijk. Mijn gezin staat op nummer één. Zestien uur per dag werken gaat je niet in de koude kleren zitten. Om het vol te houden heeft Patrick jaren geleden de tijd genomen om sportieve training in zijn drukke agenda in te plannen en dat maakt hem energieker.

Toch een feestje dan?
Van 31 augustus t/m 3 september een uitstapje met alle medewerkers en er zijn plannen om op 6 of 7 september met een verrassing te komen.

Meer informatie via de website van Restaurant Zeezout.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant ZEEZOUT bestaat 20 jaar! Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant ZEEZOUT bestaat 20 jaar!

Poké Bowl
Ontdek dit traditioneel gerecht uit Hawaii

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Poké Bowl Original RotterdamDe poké bowl trend kan je bijna niet ontgaan zijn.
Wat is Poké? Poké (spreek uit als po-keej) is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis in blokjes en groente centraal staat. In een Poké bowl kies je jouw favoriete vissoort, gemengd met verse gezonde ingrediënten.

In Hawaii is Poké een eeuwenoud menu onderdeel. Gezonde voeding past daar in de lifestyle van Hawaiianen. De trend van dit gerechtje hier zorgt er ook nog eens voor dat we er wat bewuster door gaan eten. Want het zijn veelal verse en lichte ingrediënten die gebruikt worden in een poké bowl. Als voorgerecht of tussendoortje. Een gezonde tegenhanger van gefrituurde snacks.

In Rotterdam zijn er nu twee eigen Poké Bowl zaken.
In de Hoogstraat op 117b en in de Karel Doormanstraat 457a. En sinds kort ook een franchise in Antwerpen. Operationeel manager Irene Pan zag in het begin heel veel drukte rondom lunchtijd. Nu begint het ook tijdens dinertijd storm te lopen. Behalve ter plekke eten, wordt het veel als meeneem maaltijd gekocht.

De zaken zijn zeven dagen per week geopend van 12:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag zelfs tot 21:00 uur.

Er zijn een 5-tal Signature Bowls: Aloha Salmon, Hula Tuna, Toffe Tofu, Holy Shrimp en Chili Chicken. Maar het is ook leuk om je Poké Bowl zelf samen te stellen.

 1. Kies een basis Rijst of salade
 2. Kies 1 favoriete proteïne Zalm, garnalen, gebakken tofu, tonijn of gegrilde kip
 3. Kies 4 mix-ins Komkommer, zeewier, rode ui, rode kool,mais, rode bieten, Edaname, wortel, mango, Japanse rettich, Surimi sticks
 4. Kies 1 favoriete dressing: Poké dressing, Sriracha mayo, Sesam dressing, Wasibi mayo
 5. Kies 3 toppings: Massago, Spaanse pepers, Sesam-mix, gebakken uitjes, Lente-uitjes, Fuzikake (Japanse seasoning mix), geraspte kokos, gebakken knoflook

Meer informatie via de website van Poké Bowl.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Poké Bowl Original Rotterdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Poké Bowl Original Rotterdam

Big Green Egg & OFYR BBQ Contest
Wie gaan er dit jaar met de eer strijken?

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Big Green Egg & OFYR BBQ ContestEén keer per jaar doen ze het bij FG Food Labs (1 Michelinster) in Rotterdam anders dan anders. Eén keer per jaar pakken ze groots uit met een Big Green Egg & OFYR BBQ Contest op en rond het vernieuwde terras en dat doen ze dit jaar op zondag 24 juni. De contest geldt als het gezelligste buitenfestival van het jaar.

Tijdens dit festival strijden negen barbecuekoppels zowel op de Big Green Egg Large als op de OFYR om de titel Grillmaster van ’t Jaar. En dat doen ze met verve, dat doen ze onder meer met zeebaars van Schmidt Zeevis. Op het spel staat immers 2 x MiniMax van Big Green Egg voor het winnende duo. De prijzen voor de nummers 2 en 3 worden aangeboden door Verstegen Spices & Sauces . Het oordeel is -uiteraard- aan de jury bestaande uit sterrenchef François Geurds, tv-kok Herman den Blijker en andere fijnproevers. Het leukst geklede koppel krijgt als bonusprijs een waardecheque en stoer schort uitgereikt van Denoism for LokalHeroz.

Het publiek hoeft niet stil te zitten die dag. Er is entertainment voor jong en oud – de dj heeft reeds aangekondigd er een nog groter feest van te maken dan bij de vorige edities.

De opdrachten voor de deelnemers zijn geheim, op de signature dish na. Die signature dish mogen ze thuis (voor-)bereiden. De signature dish is een vrije opdracht. Met elk gerecht kan indruk worden gemaakt mits de BBQ-flavor de boventoon voert.

De deelnemers dienen om 9.00 uur aanwezig te zijn. Voor de supporters en het overige publiek begint de Big Green Egg BBQ & OFYR Contest om 12.00 uur. Voor 50 euro per persoon -exclusief drank- kan er volop worden mee geproefd van de grill. Tafels zijn via marketing@fgrestaurant.nl te reserveren.

Meer informatie via de website van FG Foodlabs.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Big Green Egg & OFYR BBQ Contest Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Big Green Egg & OFYR BBQ Contest

Opening fruits de mer seizoen door Herman den Blijker

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Opening fruits de mer seizoen door Herman den BlijkerAfgelopen woensdag is aan de oever van de Oosterschelde het fruits de mer seizoen 2018 geopend. Seafarm in Kamperland presenteerde de grootste Fruits de Mer toren van Nederland, waar 250 personen van hebben gesmuld na de onthulling door top chef Herman den Blijker.

De indrukwekkende Fruits de Mer toren bestond uit enorme hoeveelheden van de beste ingrediënten, waaronder alleen al 75 kilo kreeft en krab, 250 kilo schelpen waaronder mesheften, kokkels, vongole en mosselen en 400 oesters. Twee chefs van Schmidt Zeevis serveerden samen met de specialisten van Seafarm de gasten rechtstreeks van de toren.

Seafarm, marktleider in duurzaam gekweekte tarbot en schaal- en schelpdieren, heeft voor deze inaugurele bijeenkomst de handen ineen geslagen met ruim 20 collega’s uit de Zeeuwse agri food branche. Deze manier van werken staat symbool voor de toekomst, waarin samenwerking de sleutel is voor groeiende handel op duurzame wijze. Zo is er een interactieve sessie met chefs gericht op het delen van kennis, ervaring en inspiratie over tarbot, schaal- en schelpdieren.

Eigenaar Dave van Seafarm in Kamperland begon 4 jaar geleden een klein restaurantje Seafarm Seafood & Proeverij naast hun verwerkingsbedrijf voor  schelpdieren.

Zoals hij zelf zegt ‘een uit de hand gelopen hobby’. Afgelopen winter is er dan ook hard gewerkt aan de verbouwing van het restaurantgedeelte, om een prachtige zaak te realiseren met schaal- en schelpdieren in de hoofdrol. Gasten uit Nederland, België en Duitsland komen hierheen om diverse oesters, de Fruits de Mer en Plateau de Crustaces van chef Erwin te proeven.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Opening fruits de mer seizoen door Herman den Blijker Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Opening fruits de mer seizoen door Herman den Blijker

Brasserie Huszár in Delft
Ontbijten, lunchen en dineren met een verhaal

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie HuszárVijf jaar geleden gestart aan de Hooikade 13 in Delft in een uniek rijksmonument. Een pand met geschiedenis en vele mogelijkheden in en buiten het gebouw. Hergebruikte materialen geven het interieur een bijzondere uitstraling. Vanaf het verhoogde podium in het lichte en ruime eetcafé heb je een prachtig uitzicht over de Kolk, één van de mooiste stukjes van de Delftse Schie, de plek waar Johannes Vermeer zijn ‘Zicht op Delft’ schilderde.

De naam Huszár is gekozen vanwege een andere kunstenaar - de Hongaar Vilmos Huszár -, de maker van het glas in lood kunstwerk. Hij werkte samen in ‘De Stijl’ met Piet Mondriaan en Theo van Doesburg. Een andere toevallige bijkomstigheid is dat de overgrootvader van de uitbater heeft gediend bij de cavalarie en dus ook een huzaar. Dan koester je zo’n naam en maak je er je logo en visitekaartje van. Met dezelfde passie wordt er zaken gedaan en worden de gasten ’s morgens vanaf 11:00 uur tot middernacht 24:00 uur voorzien van de lekkerste gerechten.

Het is een café, brasserie, restaurant, gastro-pub, maar bovenal een gezellig familiebedrijf. Een plek waar je je thuis voelt en waar eerlijke producten, kwaliteit èn service hoog in het vaandel staan. Van taarten, sauzen tot soepen, alles komt uit eigen keuken van chef-kok Vera de Graaf.

Bij mooi weer is het aan de terraskant een gezellige drukte-van-jewelste. Binnen is er plaats voor 100 gasten en buiten 50 plekken om te dineren met nog eens 30 borrelplekken. Met fluisterbootjes kunnen gasten de grachten op met lekkere proviand van Huszár.

Al met al een boeiend decor voor presentaties, bedrijfsborrels en muziekvoorstellingen. Reuring alom. Zeven dagen per week open. De ondernemers Pascal en Marieke ter Laak hebben 35 mensen aan de gang om de zaak te runnen.

Meer informatie via de website van Brasserie Huszár.


Groot Limburgs Aspergediner bij Da Vinci

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Da VinciOok dit jaar vond het jaarlijkse Groot Limburgs Aspergerdiner weer plaats bij Restaurant Da Vinci in Maasbracht. De opbrengst van het diner + opbrengst van de veiling (totaal € 120.000,-!) komt ten goede aan het kankeronderzoek van het UMC in Maastricht.

Chef-kok Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools hebben met hun team wederom een geweldige prestatie geleverd. Een geöliede machine.

De gasten worden ontvangen met Moët & Chandon Réserve Impériale Brut Champagne vergezeld door mond vermaakjes van het Limburgse goud. Daarna volgden er een aantal gangen met verschillende aspergegerechtjes.

Sterrenrestaurant Da Vinci heeft sommelier Jesse dean Bruijstens aangetrokken als maître-sommelier. Hij gaat vanaf 6 iuni 2018 aan de slag in het Limburgse restaurant. Hij komt over van restaurant Tribeca in Heeze. Da Vinci krijgt er een vakkundige en gastgerichte gastheer bij met een enorme passie voor wijn. Jesse assisteert Petro op wijngebied en er worden al mooie plannen gesmeed voor bijzondere wijn-events en andere activiteiten, onder meer in het kader van het 25-jarig bestaan van Da Vinci in september 2018.

Meer informatie via de website van Restaurant Da Vinci.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Da Vinci Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Da Vinci

Villa Augustus een schitterend voorbeeld
Industrieel erfgoed omtoveren tot een gastronomische en culinaire hotspot

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Villa AugustusKoninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Villa AugustusDe bevlogen eigenaren Daan van der Have, Hans Loos en Dorine de Vos kunnen voldaan terugkijken. De transformatie van het voormalige drinkwaterterrein aan het Wantij met monumentale watertoren en pompgebouw is meer dan een succes.

Al tien jaar is Arthur van Brug werkzaam in Villa Augustus, waarvan de laatste twee jaar als chef-kok. Hij is net zo bevlogen als de eigenaren, waardoor het gemakkelijk afstemmen is op de visie en missie van deze bijzondere onderneming. Met een eigenzinnige aanpak loopt men hier mijlen vooruit op andere bedrijven. Hier gebeurt veel meer dan in een gemiddeld restaurant.

Met een team van 60 man wordt de keuken gerund. Totaal werken er in Villa Augustus 200 mensen. Winkel/markt, bakkerij, restaurant en hotel.

Nederlands/Italiaanse keuken. Arthur verstaat de kunst van het weglaten. Gerechten met 3 tot 4 ingrediënten zijn puur, eerlijk en lekker. Niet te veel gedoe op je bord.

Villa Augustus is 7 dagen per week geopend voor ontbijt, lunch, diner en late night. Vanaf 7:00 uur tot 24:00 uur. Vrijdag, zaterdag en zondag tot 01:00 uur.

Waar vroeger de waterbassins waren (tussen de watertoren en het pompgebouw) is nu een enorme moestuin van 1,5 hectare, die uniek is voor Nederland. Er groeit en bloeit alles wat ze in de keuken kunnen gebruiken. Volop groenten, fruit en kruiden en veel vergeten groenten, zoals bijvoorbeeld de 'zeekool'. Voor Nederland een nieuwe groente die groeit op ziltige grond en zoveel mogelijk uit de zon moet blijven.De seizoensoogst uit de biologische tuin bepaalt de voortdurend wisselende menukaart.

Er wordt weinig geld uitgegeven aan marketing en promotie: "mensen moeten maar aan elkaar vertellen hoe leuk het is". En dat doen ze dan ook.

Meer informatie via de website van Villa Augustus.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Villa Augustus Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Villa Augustus

Restaurant Mer-Sea Méditerranée in Vught
“l’avenue culinair”. Bienvenue!

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Ferro Restaurant & WijnbarDeze maand is Mariette Lamers – eigenaresse en gastvrouw – van restaurant Mer -Sea in het centrum van Vught gestart met een uniek concept. Café – restaurant, seafoodbar, viswinkel en traiteur.

Zij heeft door haar jarenlange ervaring in de horeca zowel aan voorkant als aan de achterkant heel veel ideeën opgedaan, die nu tot uiting komen in deze nieuwe zaak.

De inrichting is door haar zelf slim doordacht met heel veel markante en sfeervolle details, die bijdragen aan een bijzondere beleving. Een Mediterraan gevoel. De wanden, vloeren, verlichting, menukaart; overal is over nagedacht.

En niet op de laatste plaats de producten op de kaart. Chef-kok Patrick Sebregts en zijn keukenteam hebben er in zin in. Hij is jarenlang zelfstandig ondernemer geweest en ooit leerling van Cas Spijkers. Op de menukaart staan Franse klassiekers, met een knipoog naar de Italiaanse en Spaanse keuken.

Om met woorden van Mariette Lamers te spreken:
’Lekkere muziek, verwennerij op de plateaux des amuses bij een lekkere fles wijn of een biertje uit een Parijse stadsbrouwerij, fruits de mer, een fijn terras...

BIENVENUE A MERSEA MEDITERRANEE, A BIENTOT’
In de viswinkel achter in het restaurant - die ook bereikbaar is via de naastgelegen steeg - liggen de kraakverse vissen en het uitgebreide assortiment schelp- en schaaldieren te wachten op de visliefhebbers. Traiteur-maaltijden om mee te nemen, of om te laten bezorgen.
Alle vis wordt door Mersea Méditerranée duurzaam ingekocht. Wilde vis uit het seizoen, die gevangen kan en màg worden. Maar ook ze zijn ook voorstander van duurzaam gekweekte vis om zo overbevissing tegen te gaan.

Meer informatie via de website van Restaurant Mer-Sea Méditerranée.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Ferro Restaurant & Wijnbar Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Ferro Restaurant & Wijnbar

Ferro Restaurant & Wijnbar met een altijd zonnig terras!

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Ferro Restaurant & WijnbarWat ooit een oude smederij was, is nu een modern en prachtig gelegen restaurant aan een binnenwater in Berkel en Rodenrijs.

Eigenlijk had eigenaresse Letty Wuijts (28) de oude smederij willen omtoveren tot een unieke plek. Dit bleek helaas niet mogelijk. Gelukkig heeft zij vanaf het begin de hand gehad in de ontwikkeling van één en ander. Zelf heeft ze ook het interieur bedacht.

De ligging maakt het mogelijk 2 parallelle terrassen te hebben, waar - als de zon schijnt - het er van ‘s morgens 11:00 uur tot ’s avonds 21:00 uur zonnig is. Zo zie je de gasten in de namiddag een terrasje pikken om te borrelen en wat kleine gerechtjes te eten en uiteindelijk doorgaan met share-dining. De opzet is slim doordacht en helemaal gericht op de wensen van de lokale bevolking, van jong tot oud. Veel bewoners in dit gebied werken in de grote omliggende steden en als ze thuiskomen zoeken ze liever iets in eigen buurt.

Letty Wuijts is eigenaresse en gastvrouw en heeft zich omringd met culinair talent zoals André Pardoel, bedrijfsleider vanaf het eerste uur (nu 3 jaar), chef-kok Jeroen Prins en een enthousiast team.

Er is steeds volop schwung in dit establishment. Van tijd tot tijd een DJ of live muziek en er wordt ingespeeld op steeds weer verrassende thema’s. De keuken wordt zeer gewaardeerd met elke dag verse aanvoer en bereidingen. Het lievelingsgerecht van Letty is Tuna Tataki.

De culinaire rubriek De Buik van Rotterdam is lovend: ‘Bij Ferro kom je voor een gezellige borrel en een goed bord eten. Aantrekkelijk en sfeervol’.

Meer informatie via de website van Ferro Restaurant & Wijnbar.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Ferro Restaurant & Wijnbar Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Ferro Restaurant & Wijnbar

  Oosterschelde kreeft ‘een lieve lust’

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Oosterschelde kreeft ‘een lieve lust’Met een beetje geduld is het dan toch gelukt. Voldoende aanvoer van die prachtige Zeeuwse kreeften. Het seizoen van de Oosterschelde kreeft begint in april en loopt tot half juli.

De watertemperatuur was tijdens de officiële start van het kreeftenseizoen op 29 maart in Zierikzee nog te koud om voldoende kreeften uit hun schuilplaatsen te lokken. De watertemperatuur moet zeker 6 tot 10 graden Celsius zijn. Mondjes maat is de aanvoer op gang.

De Oosterschelde kreeft is familie van de Europese zeekreeft en is prachtig metallic blauw tot zwart van kleur. Ze hebben in de loop der tijd een eigen DNA ontwikkeld. Ze onderscheiden zich van andere kreeften door de verfijnde smaak. Het vlees is stevig en spierwit. De waterkwaliteit in de Oosterschelde is dusdanig van goede kwaliteit, dat de kreeften zich goed kunnen ontwikkelen. Schmidt Zeevis haalt meerdere keren per week tanks met Oosterschelde water op om te gebruiken in de kreeftenbakken en voor levering aan restaurants met een eigen homarium.

Kreeft eten is ook voor de jonge generatie een geliefd gerecht in restaurants. De meeste restaurants hebben nu dit populaire gerecht vast op de menukaart staan. Het is niet meer het ‘feestbeest’, dat alleen bij speciale gelegenheden in dure restaurants wordt gegeten.

Nog steeds is de Kreeft Thermidor dé klassieker uit de Franse keuken. Maar de meeste chefs hebben wel een eigen variant bedacht om kreeft eten nog aantrekkelijker te maken.

Onze winkelchef Ricardo Vis van Heemst heeft ook een paar mooie recepten geschreven om er een echt feestje van de maken. Het eerste recept is een gegratineerde Kreeft met mosterd en Pecorinokaas. Het andere recept is gegrilde kreeft met roerbakgroenten en botersaus. Deze zijn terug te vinden in het door hem samengestelde “Schmidt Originals Zeevis kookboek”.

Onze Oosterschelde kreeften zijn ook via de webwinkel te bestellen.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Oosterschelde kreeft ‘een lieve lust’ Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Oosterschelde kreeft ‘een lieve lust’

Restaurant Aan de Zweth
Genieten in optima forma aan de Delftse Schie

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Aan de ZwethNu het voorjaar goed heeft ingezet zijn de restaurantbezoekers weer op zoek naar de unieke plekjes om buiten te kunnen dineren. Restaurant Aan De Zweth is zo’n unieke locatie aan de Delftse Schie en de Rotterdamse weg.

 Drie jaar geleden namen Joris en Anjeta Peters het restaurant over van Mario Ridder (De Zwethheul). Dit was best een risico, maar het heeft zeer goed uitgepakt. Het duo presteert met hun teams buitengewoon. Al na één jaar kregen ze de waardering van Michelin met één ster met onderstaand quote:

‘Tafelen aan de Delftse Schie in De Zweth heeft voordelen:
in dit elegante restaurant en op het terras hebt u een prachtig zich op de passerende boten. Spectaculair! Spanning vindt u ook op het bord. De chef serveert kleine gerechtjes die mooi gebalanceerd zijn. Geen overvloed aan ingrediënten, maar smaken met diepgang en power!’

Op hun website vatten Joris & Anjeta Peters een en ander compact samen:
Bij Joris eten is genieten in optima forma. Sinds de opening van Aan de Zweth in januari 2015 komen gasten van heinde en verre naar Schipluiden om te genieten van zijn gerechten. De Noordzeekrab met curry en kalfstartaar is inmiddels Joris zijn signatuurgerecht en is niet meer van de kaart weg te denken.

De gastvrije benadering van Anjeta en haar brigade, de relaxte sfeer, het uitzicht over de Delftse Schie maken het plaatje helemaal af. Binnen één jaar al bekroond met een Michelin ster en in 2017 gestegen naar nummer 78 in de top 100 beste restaurants van Nederland in de ‘Lekker’. En sinds 1 januari trots lid van de Alliance Gastronomique die onlangs haar 50 jarig bestaan vierde. Topsommelier Arnold Zwartkruis is door Gault & Millau uitgeroepen tot wijn/spijs specialist van 2018.

Meer informatie via de website van Restaurant Aan de Zweth.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Aan de Zweth Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Aan de Zweth

No winebar, no bar, no café, no espressobar ….
Just The LisaMarie

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The LisaMarieTwo Friends ( Paul&Paul ), Two Ladies ( Lisanne &Maria )
One Bar THE LISA MARIE.

A starter bar, wines, drinks, coffee cocktails and starters (small dishes). Dit is de ‘eigen wijze’ Starterbar The LisaMarie in de Rotterdamse wijk Katendrecht.

Wat te doen met een leuk hoekpandje aan de Atjehstraat in het hippe Katendrecht? De creatieve ondernemers kunstenaar Paul van den Hout en fotograaf Paul Posse weten er wel raad mee. Paul Posse is de succesvolle ondernemer achter de horecaonderneming POSSE aan de zijkant van de laagdrempelige foodhal Fenix Food Factory. Paul van den Hout is kunstenaar en vriend van Paul. Toen de vraag kwam om iets leuks te beginnen in dit pandje was het snel beslist.

Op een hun ‘eigenwijze’ manier hebben ze zelf alles ontworpen en gemaakt en het resultaat is een bar restaurantje met een eigen karakter en een niet alledaagse menukaart. Het is een starterbar, waar kleine, mooie gerechtjes worden bereid ter grootte van een voorgerecht. Het is het idee van een tapas, maar dan ‘above tapas’.

Er staan 10 mooie gerechtjes op de kaart.
Samen met een biertje of een glas wijn. Er zijn 2 bijzondere tapbieren: Een Budweiser Budvar uit Tsjechië, waar dit bier al in de 17e eeuw werd gebrouwen. En een bier Saison du Pont, een fris lekker biertje uit Wallonië, dat in de winter werd gebrouwen voor de seizoensarbeiders om te drinken in het voorjaar.

De naam The LisaMarie is vernoemd naar de dochter van Elvis Presley en is ook de samentrekking van de namen van de vriendinnen van Paul van den Hout en Paul Posse resp. Lisanne en Maria. Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 23:00 uur

Meer informatie via de website van The LisaMarie.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The LisaMarie Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The LisaMarie

Oosterscheldekreeft gedraagt zich als echte Slow Food
Even wachten...
op de Zeeuwse Zilte Zaligheid

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Even wachten op de OosterscheldekreeftDonderdag 29 maart staat de promotie van Oosterschelde Kreeft in Zierikzee gepland. Een jaarlijks promotiecircus waarbij de pers en genodigden getuigen kunnen zijn van het bovenhalen van de eerste Oosterschelde kreeften. Dit is een jaarlijks terugkerend gebeuren om aandacht voor de Oosterschelde kreeft of de Zeeuwse kreeft in de media te krijgen.

Alleen de natuur werkte dit jaar niet echt mee. Het is nog te koud om de kreeften in beweging te zetten. De watertemperatuur zal zeker tot 6 tot 10 C. moeten stijgen voordat de kreeften bereid zijn uit hun schuilplekken tevoorschijn te komen om in de kreeftenkorven te stappen. Nu werd er nog geen 150 kilo kreeft naar boven gehaald. Vorig jaar rond de 1500 kilo. Er zal dus nog een flink aantal weken gewacht moeten worden voordat er voldoende aanvoer zal zijn.

Al met al was het uitvaren van de boten met pers en genodigden een succes. De Commissaris van de Koning van Zeeland Han Polman heeft de kreeftenkoningin Marianne Bout gekroond. Zij zal een jaar lang optreden als ambassadrice van de Oosterscheldekreeft.

De eerste bovengehaalde kreeften werd in ontvangst genomen door de eregasten: Claudia en Jannis Brevet van Restaurant Inter Scaldes, die daarna werden overhandigd aan Edwin Vinke van Restaurant De Kromme Watergang en een exemplaar voor de veiling, die op die middag op de vismijn Colijnsplaat voor het goede doel WAR CHILD werd geveild. Deze kreeft heeft uiteindelijk € 22.500 opgebracht.

Met de complimenten aan Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, Stichting Zeker Zeeuws en Zeeland Slow Food.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Even wachten op de Oosterscheldekreeft Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Even wachten op de Oosterscheldekreeft

Een nieuwe culinaire bries in Dordrecht
Visrestaurant Zeeblauw aan de Spuiboulevard

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Visrestaurant ZeeblauwPeter de Leeuw, eigenaar van Dok in Zwijndrecht en het Dordtse Dok Bar & Bites, heeft onlangs een nieuw visrestaurant geopend met een zeer doordachte sfeervolle inrichting, waar de kleur zeeblauw de hoofdtoon vormt. En het heeft natuurlijk alles met de zee te maken.

Zodra je aan een tafeltje zit, voel je je helemaal thuis en heb je even tijd nodig om alle details van de zeer smaakvolle inrichting in je op te nemen. Het is niet heel groot. Plaats voor 42 gasten. Maar wel heel slim ingericht. De open keuken zit achter de bar, waardoor er direct contact is met de gasten en het bedienend personeel is.

De nog jonge chef-kok Mitchel Visser heeft eerder het vak geleerd bij een tal van restaurants  in Frankrijk en Oostenrijk en later in Nederland bij o.a. Huis Roodenburgch in Dordrecht, De Lachende Gans, De Ertepeller in Papendrecht en Restaurant FG** in Rotterdam, Mitchel Visser en zijn souschef Simon Pronk hebben al eerder met elkaar samengewerkt en vormen een hecht team samen met nog een zelfstandig werkende kok. Met drie koks in de keuken is het flink aanpakken.

Maître Emina Omanovic werkt ook met een team van drie personen en zij zorgen dat de gasten kunnen genieten van wat er op tafel komt. En dat is niet mis. Pure smaken. Een kaart met goed uitgekiende gerechten. Voor 90% wordt er vis geserveerd. Bij binnenkomst zien gasten direct een vitrine met daarin de vis op crushed ijs. Voor vleesliefhebbers en vegetariërs is er natuurlijk ook wat lekkers.

Het concept wordt volledig anders dan Dok Bar & Bites, dat enkele deuren verderop zit. Voorlopig gaat de nieuwe zaak alleen 's avonds open. Dit is een restaurant, waar gasten hun hele avond kunnen doorbrengen. Van woensdag t/m zondag vanaf 17:00 uur tot einde avond.

Meer informatie via de website van Visrestaurant Zeeblauw.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Visrestaurant Zeeblauw Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Visrestaurant Zeeblauw

Restaurant Post in Dordrecht
Het leukste restaurant van Dordrecht

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Post in DordrechtAfgelopen januari 2018 is het twee jaar geleden dat de ondernemers Alex Verburg en Edwin Roestenburg de ‘guts’ hadden om in het voormalige postkantoor van Dordrecht een groots opgezet café en restaurant te gaan exploiteren.

Nu twee jaar later spreken we met floor manager Mark Bakker en chef-kok Wouter Bos. Door een goed samenspel tussen keuken en café & restaurant lukt het om als een geoliede machine te werken, waardoor er extra aandacht aan de gasten kan worden gegeven.

Wouter Bos: ‘Alle gerechten worden zelf bereid met de allerbeste ingrediënten. Pure smaken geïnspireerd door de mediterrane keuken. De gasten weten de pure smaken zeer te waarderen en komen hiervoor graag terug’.

Bij de ‘gouden pollepel’ staat dit restaurant met een 8.1 als tweede beste restaurant van Dordrecht genoteerd. En bij de verkiezing van het “Leukste Restaurant” is Restaurant Post nu genomineerd tot leukste restaurant van Dordrecht.

Mark Bakker: ‘Er gebeurt hier zoveel, waanzinnig, elke dag wordt het beter. We doen het met liefde en plezier. Wij krijgen veel complimenten van de gasten, maar die geven we ook vaak terug omdat we zulke plezierige, tevreden gasten hebben. En daar gaat het uiteindelijk om. Het overtreffen van de verwachtingen’. Er is veel reuring in dit etablissement. Van vroeg tot laat. Diverse proeverijen, cursus broodbakken en zelfs elke 2e donderdagavond een live radio-uitzending van Via Cultura.

De openingstijden: van maandag t/m vrijdag zijn van 8:00 uur tot 01:00 uur. Op zaterdag en zondag vanaf 10:00 uur tot 01:00 uur.

Meer informatie via www.restaurantpost.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Post in Dordrecht Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Post in Dordrecht

Restaurant De Olijfboom in Barendrecht
Een topteam met topgerechten en een topsfeer

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De OlijfboomAls je nooit eerder bij Restaurant De Olijfboom bent binnen geweest, dan ervaar je al bij binnenkomst een aangename sfeer. Het ruikt lekker. De medewerkers stralen iets uit. Je weet al dat dit een geweldige avond wordt. En dat wordt meer dan waargemaakt.

De patrons Jurgen en Mieke de Boom en het team gaan ervoor. Jurgen: ‘Iedere dag hebben wij één kans om onze gasten een geweldige culinaire avond te bezorgen en dat realiseren wij ons maar al te goed. Ons team heeft passie voor het vak en dat zie je terug in de gerechten, op je bord èn in je glas. Dat doen we inmiddels al 10 jaar’.

Er wordt gekookt met de beste ingrediënten van de beste leveranciers. Ze kunnen rekenen op veel vaste gasten. Het aanbod door de seizoenen heen is steeds verrassend. De nieuwe website en de nieuwsbrief, die elke 6 weken uitkomt wordt goed gelezen en zorgen voor extra reserveringen. Er zijn 70 zitplaatsen en nog eens 40 op het terras. Het restaurant ligt aan het Havenhoofd 31 in Barendrecht en er kan gratis geparkeerd worden in de buurt of in de parkeergarage. Uitrijkaarten voor de gasten, die later op de avond de parkeergarage uit willen.

 • Elke woensdag een kreeftenmenu:
  2 gangen kreeft + dessert voor € 39,50.
 • Op zondag van 15:00 tot 18:00 uur is er een high-wine
  met 5 gangen voor € 32,50.

Het lievelingsgerecht van Jurgen is Coquille – buikspek – witlof.

Goede recensies bij Iens 8,3 /10 en Tripadvisor 4 /5 en steevast de opmerkingen: Plezierig en gastvrij. Top dus!

 Meer informatie via www.deolijfboom.nl  

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De Olijfboom
Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De Olijfboom Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De Olijfboom

Le Barrage in Alblasserdam
Nu in Full Swing

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Le Barrage AlblasserdamVorige maand opende burgemeester Paans van Alblasserdam het nieuwe restaurant Le Barrage.  De culinaire hotspot is inmiddels vol in bedrijf. Chef-kok Marcel Hayes heeft met zijn keukenteam de vaart erin. Hij is een ambachtelijke kok, klassiek opgeleid met leermeesters als Kranenborg en Fagel. De menukaart zit vol verrassingen. Franse keuken met een eigen Le Barrage twist. Klassiek aangevuld met culinaire hoogstandjes uit andere wereldkeukens. Zoals de ‘Le Barrage’ poké bowl. Met sushirijst, gemarineerde yellowfin tonijn, wasibi mayonaise, wakamé salade, zoetzure komkommer en groene appel-wasibi sorbet. Maar ook de bitterballen van oma zijn top. Hier kun je ook nog de klassieke Stroganoff proeven. Marcel maakt trouwens de allerbeste pepersaus. Hij gaat liever voor een volle zaak dan een ster. Als de menukaart al vol met verrassende gerechten staat, hoe verrassend zal dan het 3 gangen verrassingsmenu á la chef zijn? Er wordt goed geluisterd naar de gasten. De enthousiaste zwarte brigade verwelkomt de gasten en zorgt ervoor dat het aan niets ontbreekt.
Le Barrage heeft de meest uitgebreide selectie aan wijnen op de wijnkaart staan. Met de juiste temperatuur regulering in de wijnkluis wordt de kwaliteit van de wijnen behouden.

Meer informatie via www.lebarrage.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Le Barrage Alblasserdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Le Barrage Alblasserdam

Restaurant Pesca bruist van enthousiasme

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant PescaToen initiatiefnemers Sven Sallaerts en Jos de Jong twee jaar geleden Restaurant PESCA in Amsterdam presenteerden als de nieuwe visbeleving, ook wel als een ‘theater van vis’ hadden critici hun bedenkingen. Met dit nieuwe innovatieve concept wordt vis op een toegankelijke manier aangeboden.

En dat is meer dan gelukt. Ze doen dat door de gasten zelf de gerechten te laten kiezen vanaf de zogenaamde visafslag in het hart van de zaak. Daarna nog wat side dishes en een drankje erbij. In een ijsemmer kan de wijn, het bier en het water meegenomen worden en aan de tafel opgehangen worden.

De formule werkt zo goed, dat de heren uitkijken naar een tweede geschikte locatie in Amsterdam. Ook zijn er plannen om dit concept in Berlijn te lanceren. Pesca is onderdeel van Younique Concepts en is in 2016 uitgeroepen tot 'Best Hospitality Concept 2016' en beloond met een Entree Award.

Het team weet met regelmaat de pers te halen. De ene keer met de grootste zwaardvis van bijna vier meter en een gewicht van 238 kilo binnen te takelen. Als catch of the day.

En onlangs nog met het bericht dat zij dit jaar voor het eerst € 10.000,- van de winst van restaurant Pesca verdeelden onder het volledige team. Ook de afwasser kreeg € 1000,- in handen. De horeca-branche is toe aan een revolutie als het gaat om omgang met het personeel.

 Meer informatie via www.pesca-amsterdam.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Pesca Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Pesca Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Pesca

Urban Restaurant Hendriks
Fast Good Food Concept

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Urban Restaurant HendriksDit onlangs geopende nieuwe restaurant in de Prins Hendrikstraat in Den Haag wordt met veel enthousiasme ontvangen door de bewoners van de Zeeheldenkwartier. Deze buurt aan de rand van het centrum is de laatste jaren sterk in opkomst. Veel expats en jong publiek weten deze wijk te vinden.

De openingshandeling bestond uit het onthullen van de ‘eyecatcher’ van het restaurant, de keuken. Het pand bestaat uit twee delen. Het voorste gedeelte is bedoeld als bar, waar je ook kunt eten en het achterste gedeelte is het restaurant, waar je ook kan drinken. Hier is ook de open keuken. Puur en ambachtelijke producten staan centraal.

Hoge kwaliteit gerechten zonder schuldgevoel.
Gemak is het woord dat Hendriks perfect omschrijft. Fast good food, ingewikkelder gaan ze het niet maken. De producten komen van de beste leveranciers. De vis wordt kraakvers aangeleverd. Ook wordt er samengewerkt met de biologische stadstuin.

In het bar gedeelte met hoge zitjes is er een ruime keuze aan biersoorten (32). Er zijn wijn en spijs combinaties. Maar hier is er extra aandacht besteed aan bier en spijs combinaties. Merel Haijemaije is de biersommelier.

De eigenaren van Restaurant Hendriks, Brigitte van Benschop, Harry van den Ouweelen en Sebastiaan Riemen, zagen de afgelopen jaren een stijgende lijn in de behoefte naar duurzame producten in plaats van fastfood toenemen. Genoeg reden om Restaurant Hendriks te openen in Den Haag.

Urban Restaurant Hendriks is het broertje van Beachclub Titus en At Sea in Kijkduin. Fabian Maasland is de executive chef voor alle zaken. Urban, een combinatie tussen industrieel en botanisch, is de stijl die velen zullen herkennen bij Urban Restaurant Hendriks. Met de gekleurde velvet stoelen en marmeren tafels bij binnenkomst, de lange mosgroene bank met hoog borrelgehalte en het stalen frame als eyecatcher rondom de open keuken, geeft Urban Restaurant Hendriks een warm en sfeervol karakter.

Het restaurant moet een sociale plek in de wijk worden, ideaal voor borrel en diner in een ongedwongen sfeer. Dat is dan ook precies waar Prins Hendrik om bekend stond.

 Meer informatie via www.restauranthendriks.nl

20180202-nieuws-03 20180202-nieuws-04

De IK-vorm bestaat niet bij Restaurant Zenne; het is WIJ eten.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant ZenneBij restaurant Zenne aan de Willemskade 27 in Rotterdam, tegenover het Wereldmuseum, gaat het er anders aan toe dan in andere restaurants. In een mediterrane sfeer lunchen of genieten van een diner vol verrassingen. Gasten krijgen er een culinaire rondreis door Turkije. Er is geen kaart. De IK-vorm bestaat niet; het is WIJ eten.

Een 3 gangen menu met 1 groot hoofdgerecht vis, vlees of vegetarisch of een 4 gangen menu, klein vis gerecht, een klein vlees of gerecht vegetarisch. Te beginnen met een heerlijke combinatie van 8 koude Mezethes. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn artisjok, gebakken aubergine, geroosterde paprika, fèta met olijven, gemarineerde courgette of tonijnsalade.

Na deze uitgebreide gang krijgt u een warm visgerecht, zoals kabeljauw op een bedje van wilde Turkse spinazie, in verse sinaasappelsaus gesmoorde zalm of misschien gamba’s met munt en knoflook. Dan volgt er nog een vleesgerecht, aubergine gevuld met rundvlees, ossenhaas à la Bosporus op een bedje van snijbonen of een stoofschotel van groenten van het seizoen met kalfsvlees, om maar wat te noemen.

Voor wie liever vegetarisch eet, is er een wisselend, volwaardig menu. Als afsluiting een overheerlijk dessert. Room-yoghurt met walnoten en honing, baklava of misschien wel iets heel anders! Het moet tenslotte wel een verrassing blijven!
Patron, Recep Aluc is de drijvende kracht achter dit restaurant.

Ooit gestart met een eenvoudig restaurant in het Wereldmuseum en later op de punt van de kade - waar ooit de pont naar de overkant heen en weer ging - met een eenvoudige uitspanning tijdens zomerse dagen. Dit bleek zo succesvol, dat er een grote partytent werd neergezet en toen was Zenne een feit. Zeer gewaardeerd door een groot publiek. Het was een tijdelijke situatie. Het heeft jaren geduurd voordat de plannen werden goedgekeurd om een vast gebouw te kunnen neerzetten. De ligging is uniek te noemen naast de Veerhaven aan de Maas met een groot beschut terras en een riant uitzicht over de rivier. Alle dagen van de week geopend. Tot rust komen aan de Maas met een kop koffie of een wijntje. Lekker lunchen. Dineren vanaf 18:00 uur.

 Meer informatie via www.zenne.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Zenne Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Zenne


Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.