Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Horeca nieuws


  Oosterschelde kreeft ‘een lieve lust’

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Oosterschelde kreeft ‘een lieve lust’Met een beetje geduld is het dan toch gelukt. Voldoende aanvoer van die prachtige Zeeuwse kreeften. Het seizoen van de Oosterschelde kreeft begint in april en loopt tot half juli.

De watertemperatuur was tijdens de officiële start van het kreeftenseizoen op 29 maart in Zierikzee nog te koud om voldoende kreeften uit hun schuilplaatsen te lokken. De watertemperatuur moet zeker 6 tot 10 graden Celsius zijn. Mondjes maat is de aanvoer op gang.

De Oosterschelde kreeft is familie van de Europese zeekreeft en is prachtig metallic blauw tot zwart van kleur. Ze hebben in de loop der tijd een eigen DNA ontwikkeld. Ze onderscheiden zich van andere kreeften door de verfijnde smaak. Het vlees is stevig en spierwit. De waterkwaliteit in de Oosterschelde is dusdanig van goede kwaliteit, dat de kreeften zich goed kunnen ontwikkelen. Schmidt Zeevis haalt meerdere keren per week tanks met Oosterschelde water op om te gebruiken in de kreeftenbakken en voor levering aan restaurants met een eigen homarium.

Kreeft eten is ook voor de jonge generatie een geliefd gerecht in restaurants. De meeste restaurants hebben nu dit populaire gerecht vast op de menukaart staan. Het is niet meer het ‘feestbeest’, dat alleen bij speciale gelegenheden in dure restaurants wordt gegeten.

Nog steeds is de Kreeft Thermidor dé klassieker uit de Franse keuken. Maar de meeste chefs hebben wel een eigen variant bedacht om kreeft eten nog aantrekkelijker te maken.

Onze winkelchef Ricardo Vis van Heemst heeft ook een paar mooie recepten geschreven om er een echt feestje van de maken. Het eerste recept is een gegratineerde Kreeft met mosterd en Pecorinokaas. Het andere recept is gegrilde kreeft met roerbakgroenten en botersaus. Deze zijn terug te vinden in het door hem samengestelde “Schmidt Originals Zeevis kookboek” (blz 112 t/m 115).

Onze Oosterschelde kreeften zijn ook via de webwinkel te bestellen.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Oosterschelde kreeft ‘een lieve lust’ Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Oosterschelde kreeft ‘een lieve lust’

Restaurant Aan de Zweth
Genieten in optima forma aan de Delftse Schie

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Aan de ZwethNu het voorjaar goed heeft ingezet zijn de restaurantbezoekers weer op zoek naar de unieke plekjes om buiten te kunnen dineren. Restaurant Aan De Zweth is zo’n unieke locatie aan de Delftse Schie en de Rotterdamse weg.

 Drie jaar geleden namen Joris en Anjeta Peters het restaurant over van Mario Ridder (De Zwethheul). Dit was best een risico, maar het heeft zeer goed uitgepakt. Het duo presteert met hun teams buitengewoon. Al na één jaar kregen ze de waardering van Michelin met één ster met onderstaand quote:

‘Tafelen aan de Delftse Schie in De Zweth heeft voordelen:
in dit elegante restaurant en op het terras hebt u een prachtig zich op de passerende boten. Spectaculair! Spanning vindt u ook op het bord. De chef serveert kleine gerechtjes die mooi gebalanceerd zijn. Geen overvloed aan ingrediënten, maar smaken met diepgang en power!’

Op hun website vatten Joris & Anjeta Peters een en ander compact samen:
Bij Joris eten is genieten in optima forma. Sinds de opening van Aan de Zweth in januari 2015 komen gasten van heinde en verre naar Schipluiden om te genieten van zijn gerechten. De Noordzeekrab met curry en kalfstartaar is inmiddels Joris zijn signatuurgerecht en is niet meer van de kaart weg te denken.

De gastvrije benadering van Anjeta en haar brigade, de relaxte sfeer, het uitzicht over de Delftse Schie maken het plaatje helemaal af. Binnen één jaar al bekroond met een Michelin ster en in 2017 gestegen naar nummer 78 in de top 100 beste restaurants van Nederland in de ‘Lekker’. En sinds 1 januari trots lid van de Alliance Gastronomique die onlangs haar 50 jarig bestaan vierde. Topsommelier Arnold Zwartkruis is door Gault & Millau uitgeroepen tot wijn/spijs specialist van 2018.

Meer informatie via de website van Restaurant Aan de Zweth.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Aan de Zweth Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Aan de Zweth

No winebar, no bar, no café, no espressobar ….
Just The LisaMarie

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The LisaMarieTwo Friends ( Paul&Paul ), Two Ladies ( Lisanne &Maria )
One Bar THE LISA MARIE.

A starter bar, wines, drinks, coffee cocktails and starters (small dishes). Dit is de ‘eigen wijze’ Starterbar The LisaMarie in de Rotterdamse wijk Katendrecht.

Wat te doen met een leuk hoekpandje aan de Atjehstraat in het hippe Katendrecht? De creatieve ondernemers kunstenaar Paul van den Hout en fotograaf Paul Posse weten er wel raad mee. Paul Posse is de succesvolle ondernemer achter de horecaonderneming POSSE aan de zijkant van de laagdrempelige foodhal Fenix Food Factory. Paul van den Hout is kunstenaar en vriend van Paul. Toen de vraag kwam om iets leuks te beginnen in dit pandje was het snel beslist.

Op een hun ‘eigenwijze’ manier hebben ze zelf alles ontworpen en gemaakt en het resultaat is een bar restaurantje met een eigen karakter en een niet alledaagse menukaart. Het is een starterbar, waar kleine, mooie gerechtjes worden bereid ter grootte van een voorgerecht. Het is het idee van een tapas, maar dan ‘above tapas’.

Er staan 10 mooie gerechtjes op de kaart.
Samen met een biertje of een glas wijn. Er zijn 2 bijzondere tapbieren: Een Budweiser Budvar uit Tsjechië, waar dit bier al in de 17e eeuw werd gebrouwen. En een bier Saison du Pont, een fris lekker biertje uit Wallonië, dat in de winter werd gebrouwen voor de seizoensarbeiders om te drinken in het voorjaar.

De naam The LisaMarie is vernoemd naar de dochter van Elvis Presley en is ook de samentrekking van de namen van de vriendinnen van Paul van den Hout en Paul Posse resp. Lisanne en Maria. Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 23:00 uur

Meer informatie via de website van The LisaMarie.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The LisaMarie Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The LisaMarie

Oosterscheldekreeft gedraagt zich als echte Slow Food
Even wachten...
op de Zeeuwse Zilte Zaligheid

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Even wachten op de OosterscheldekreeftDonderdag 29 maart staat de promotie van Oosterschelde Kreeft in Zierikzee gepland. Een jaarlijks promotiecircus waarbij de pers en genodigden getuigen kunnen zijn van het bovenhalen van de eerste Oosterschelde kreeften. Dit is een jaarlijks terugkerend gebeuren om aandacht voor de Oosterschelde kreeft of de Zeeuwse kreeft in de media te krijgen.

Alleen de natuur werkte dit jaar niet echt mee. Het is nog te koud om de kreeften in beweging te zetten. De watertemperatuur zal zeker tot 6 tot 10 C. moeten stijgen voordat de kreeften bereid zijn uit hun schuilplekken tevoorschijn te komen om in de kreeftenkorven te stappen. Nu werd er nog geen 150 kilo kreeft naar boven gehaald. Vorig jaar rond de 1500 kilo. Er zal dus nog een flink aantal weken gewacht moeten worden voordat er voldoende aanvoer zal zijn.

Al met al was het uitvaren van de boten met pers en genodigden een succes. De Commissaris van de Koning van Zeeland Han Polman heeft de kreeftenkoningin Marianne Bout gekroond. Zij zal een jaar lang optreden als ambassadrice van de Oosterscheldekreeft.

De eerste bovengehaalde kreeften werd in ontvangst genomen door de eregasten: Claudia en Jannis Brevet van Restaurant Inter Scaldes, die daarna werden overhandigd aan Edwin Vinke van Restaurant De Kromme Watergang en een exemplaar voor de veiling, die op die middag op de vismijn Colijnsplaat voor het goede doel WAR CHILD werd geveild. Deze kreeft heeft uiteindelijk € 22.500 opgebracht.

Met de complimenten aan Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, Stichting Zeker Zeeuws en Zeeland Slow Food.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Even wachten op de Oosterscheldekreeft Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Even wachten op de Oosterscheldekreeft

Een nieuwe culinaire bries in Dordrecht
Visrestaurant Zeeblauw aan de Spuiboulevard

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Visrestaurant ZeeblauwPeter de Leeuw, eigenaar van Dok in Zwijndrecht en het Dordtse Dok Bar & Bites, heeft onlangs een nieuw visrestaurant geopend met een zeer doordachte sfeervolle inrichting, waar de kleur zeeblauw de hoofdtoon vormt. En het heeft natuurlijk alles met de zee te maken.

Zodra je aan een tafeltje zit, voel je je helemaal thuis en heb je even tijd nodig om alle details van de zeer smaakvolle inrichting in je op te nemen. Het is niet heel groot. Plaats voor 42 gasten. Maar wel heel slim ingericht. De open keuken zit achter de bar, waardoor er direct contact is met de gasten en het bedienend personeel is.

De nog jonge chef-kok Mitchel Visser heeft eerder het vak geleerd bij een tal van restaurants  in Frankrijk en Oostenrijk en later in Nederland bij o.a. Huis Roodenburgch in Dordrecht, De Lachende Gans, De Ertepeller in Papendrecht en Restaurant FG** in Rotterdam, Mitchel Visser en zijn souschef Simon Pronk hebben al eerder met elkaar samengewerkt en vormen een hecht team samen met nog een zelfstandig werkende kok. Met drie koks in de keuken is het flink aanpakken.

Maître Emina Omanovic werkt ook met een team van drie personen en zij zorgen dat de gasten kunnen genieten van wat er op tafel komt. En dat is niet mis. Pure smaken. Een kaart met goed uitgekiende gerechten. Voor 90% wordt er vis geserveerd. Bij binnenkomst zien gasten direct een vitrine met daarin de vis op crushed ijs. Voor vleesliefhebbers en vegetariërs is er natuurlijk ook wat lekkers.

Het concept wordt volledig anders dan Dok Bar & Bites, dat enkele deuren verderop zit. Voorlopig gaat de nieuwe zaak alleen 's avonds open. Dit is een restaurant, waar gasten hun hele avond kunnen doorbrengen. Van woensdag t/m zondag vanaf 17:00 uur tot einde avond.

Meer informatie via de website van Visrestaurant Zeeblauw.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Visrestaurant Zeeblauw Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Visrestaurant Zeeblauw

Paviljoen van DE DAME

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paviljoen van DE DAMEDit paviljoen in Paterswolde ligt op een unieke rustige locatie aan het Paterswoldsemeer. Makkelijk bereikbaar ook per openbaar vervoer.

Het is een alles-in-één-locatie met een idyllisch terras. Het is ontworpen door Tim Vermeend van Urtban Climate Architects. Modern met veel glas. Het heeft vele multifunctionele ruimtes, waardoor er veel mogelijk is. Trouwerijen, partijen en zakelijke ontmoetingen zijn wekelijks terugkerende evenementen.

Het paviljoen heeft nu na twee jaar haar frequente gasten gevonden. Het is luxe, maar ook laagdrempelig. Patron Imogen Westerhof weet een perfecte sfeer te creëren. Zij is voortdurend op zoek naar de nieuwe trends. Gasten kunnen per boot aan de eigen steiger aanleggen. Als ze tijdig een telefoontje geven, dan wordt er geholpen met aanleggen. Het paviljoen heeft ook 2 eigen sloepen, die kunnen worden gehuurd met een arrangement.

Op de menukaart staan luxe en eenvoudige gerechten. Voor ieder wat wils. Saté, sushi, poké-bowl en veel vis. In het seizoen staan er naast zalm ook de duurdere en luxere vissoorten op de kaart, zoals Noordzee tong, tarbot, rog, tonijn etc. Aan het water en vis eten is altijd een perfecte combinatie. Zeker als de vis kraakvers binnenkomt.

Oesters, schaal- en schelpdieren zijn populair. Elke maandag is het Lobster Monday. Voor € 27,50 een hele kreeft.

Meer informatie via www.paviljoenvandedame.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paviljoen van DE DAME Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paviljoen van DE DAME

Restaurant Post in Dordrecht
Het leukste restaurant van Dordrecht

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Post in DordrechtAfgelopen januari 2018 is het twee jaar geleden dat de ondernemers Alex Verburg en Edwin Roestenburg de ‘guts’ hadden om in het voormalige postkantoor van Dordrecht een groots opgezet café en restaurant te gaan exploiteren.

Nu twee jaar later spreken we met floor manager Mark Bakker en chef-kok Wouter Bos. Door een goed samenspel tussen keuken en café & restaurant lukt het om als een geoliede machine te werken, waardoor er extra aandacht aan de gasten kan worden gegeven.

Wouter Bos: ‘Alle gerechten worden zelf bereid met de allerbeste ingrediënten. Pure smaken geïnspireerd door de mediterrane keuken. De gasten weten de pure smaken zeer te waarderen en komen hiervoor graag terug’.

Bij de ‘gouden pollepel’ staat dit restaurant met een 8.1 als tweede beste restaurant van Dordrecht genoteerd. En bij de verkiezing van het “Leukste Restaurant” is Restaurant Post nu genomineerd tot leukste restaurant van Dordrecht.

Mark Bakker: ‘Er gebeurt hier zoveel, waanzinnig, elke dag wordt het beter. We doen het met liefde en plezier. Wij krijgen veel complimenten van de gasten, maar die geven we ook vaak terug omdat we zulke plezierige, tevreden gasten hebben. En daar gaat het uiteindelijk om. Het overtreffen van de verwachtingen’. Er is veel reuring in dit etablissement. Van vroeg tot laat. Diverse proeverijen, cursus broodbakken en zelfs elke 2e donderdagavond een live radio-uitzending van Via Cultura.

De openingstijden: van maandag t/m vrijdag zijn van 8:00 uur tot 01:00 uur. Op zaterdag en zondag vanaf 10:00 uur tot 01:00 uur.

Meer informatie via www.restaurantpost.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Post in Dordrecht Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Post in Dordrecht

Restaurant De Olijfboom in Barendrecht
Een topteam met topgerechten en een topsfeer

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De OlijfboomAls je nooit eerder bij Restaurant De Olijfboom bent binnen geweest, dan ervaar je al bij binnenkomst een aangename sfeer. Het ruikt lekker. De medewerkers stralen iets uit. Je weet al dat dit een geweldige avond wordt. En dat wordt meer dan waargemaakt.

De patrons Jurgen en Mieke de Boom en het team gaan ervoor. Jurgen: ‘Iedere dag hebben wij één kans om onze gasten een geweldige culinaire avond te bezorgen en dat realiseren wij ons maar al te goed. Ons team heeft passie voor het vak en dat zie je terug in de gerechten, op je bord èn in je glas. Dat doen we inmiddels al 10 jaar’.

Er wordt gekookt met de beste ingrediënten van de beste leveranciers. Ze kunnen rekenen op veel vaste gasten. Het aanbod door de seizoenen heen is steeds verrassend. De nieuwe website en de nieuwsbrief, die elke 6 weken uitkomt wordt goed gelezen en zorgen voor extra reserveringen. Er zijn 70 zitplaatsen en nog eens 40 op het terras. Het restaurant ligt aan het Havenhoofd 31 in Barendrecht en er kan gratis geparkeerd worden in de buurt of in de parkeergarage. Uitrijkaarten voor de gasten, die later op de avond de parkeergarage uit willen.

 • Elke woensdag een kreeftenmenu:
  2 gangen kreeft + dessert voor € 39,50.
 • Op zondag van 15:00 tot 18:00 uur is er een high-wine
  met 5 gangen voor € 32,50.

Het lievelingsgerecht van Jurgen is Coquille – buikspek – witlof.

Goede recensies bij Iens 8,3 /10 en Tripadvisor 4 /5 en steevast de opmerkingen: Plezierig en gastvrij. Top dus!

 Meer informatie via www.deolijfboom.nl  

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De Olijfboom
Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De Olijfboom Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De Olijfboom

Le Barrage in Alblasserdam
Nu in Full Swing

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Le Barrage AlblasserdamVorige maand opende burgemeester Paans van Alblasserdam het nieuwe restaurant Le Barrage.  De culinaire hotspot is inmiddels vol in bedrijf. Chef-kok Marcel Hayes heeft met zijn keukenteam de vaart erin. Hij is een ambachtelijke kok, klassiek opgeleid met leermeesters als Kranenborg en Fagel. De menukaart zit vol verrassingen. Franse keuken met een eigen Le Barrage twist. Klassiek aangevuld met culinaire hoogstandjes uit andere wereldkeukens. Zoals de ‘Le Barrage’ poké bowl. Met sushirijst, gemarineerde yellowfin tonijn, wasibi mayonaise, wakamé salade, zoetzure komkommer en groene appel-wasibi sorbet. Maar ook de bitterballen van oma zijn top. Hier kun je ook nog de klassieke Stroganoff proeven. Marcel maakt trouwens de allerbeste pepersaus. Hij gaat liever voor een volle zaak dan een ster. Als de menukaart al vol met verrassende gerechten staat, hoe verrassend zal dan het 3 gangen verrassingsmenu á la chef zijn? Er wordt goed geluisterd naar de gasten. De enthousiaste zwarte brigade verwelkomt de gasten en zorgt ervoor dat het aan niets ontbreekt.
Le Barrage heeft de meest uitgebreide selectie aan wijnen op de wijnkaart staan. Met de juiste temperatuur regulering in de wijnkluis wordt de kwaliteit van de wijnen behouden.

Meer informatie via www.lebarrage.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Le Barrage Alblasserdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Le Barrage Alblasserdam

Restaurant Pesca bruist van enthousiasme

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant PescaToen initiatiefnemers Sven Sallaerts en Jos de Jong twee jaar geleden Restaurant PESCA in Amsterdam presenteerden als de nieuwe visbeleving, ook wel als een ‘theater van vis’ hadden critici hun bedenkingen. Met dit nieuwe innovatieve concept wordt vis op een toegankelijke manier aangeboden.

En dat is meer dan gelukt. Ze doen dat door de gasten zelf de gerechten te laten kiezen vanaf de zogenaamde visafslag in het hart van de zaak. Daarna nog wat side dishes en een drankje erbij. In een ijsemmer kan de wijn, het bier en het water meegenomen worden en aan de tafel opgehangen worden.

De formule werkt zo goed, dat de heren uitkijken naar een tweede geschikte locatie in Amsterdam. Ook zijn er plannen om dit concept in Berlijn te lanceren. Pesca is onderdeel van Younique Concepts en is in 2016 uitgeroepen tot 'Best Hospitality Concept 2016' en beloond met een Entree Award.

Het team weet met regelmaat de pers te halen. De ene keer met de grootste zwaardvis van bijna vier meter en een gewicht van 238 kilo binnen te takelen. Als catch of the day.

En onlangs nog met het bericht dat zij dit jaar voor het eerst € 10.000,- van de winst van restaurant Pesca verdeelden onder het volledige team. Ook de afwasser kreeg € 1000,- in handen. De horeca-branche is toe aan een revolutie als het gaat om omgang met het personeel.

 Meer informatie via www.pesca-amsterdam.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Pesca Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Pesca Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Pesca

Urban Restaurant Hendriks
Fast Good Food Concept

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Urban Restaurant HendriksDit onlangs geopende nieuwe restaurant in de Prins Hendrikstraat in Den Haag wordt met veel enthousiasme ontvangen door de bewoners van de Zeeheldenkwartier. Deze buurt aan de rand van het centrum is de laatste jaren sterk in opkomst. Veel expats en jong publiek weten deze wijk te vinden.

De openingshandeling bestond uit het onthullen van de ‘eyecatcher’ van het restaurant, de keuken. Het pand bestaat uit twee delen. Het voorste gedeelte is bedoeld als bar, waar je ook kunt eten en het achterste gedeelte is het restaurant, waar je ook kan drinken. Hier is ook de open keuken. Puur en ambachtelijke producten staan centraal.

Hoge kwaliteit gerechten zonder schuldgevoel.
Gemak is het woord dat Hendriks perfect omschrijft. Fast good food, ingewikkelder gaan ze het niet maken. De producten komen van de beste leveranciers. De vis wordt kraakvers aangeleverd. Ook wordt er samengewerkt met de biologische stadstuin.

In het bar gedeelte met hoge zitjes is er een ruime keuze aan biersoorten (32). Er zijn wijn en spijs combinaties. Maar hier is er extra aandacht besteed aan bier en spijs combinaties. Merel Haijemaije is de biersommelier.

De eigenaren van Restaurant Hendriks, Brigitte van Benschop, Harry van den Ouweelen en Sebastiaan Riemen, zagen de afgelopen jaren een stijgende lijn in de behoefte naar duurzame producten in plaats van fastfood toenemen. Genoeg reden om Restaurant Hendriks te openen in Den Haag.

Urban Restaurant Hendriks is het broertje van Beachclub Titus en At Sea in Kijkduin. Fabian Maasland is de executive chef voor alle zaken. Urban, een combinatie tussen industrieel en botanisch, is de stijl die velen zullen herkennen bij Urban Restaurant Hendriks. Met de gekleurde velvet stoelen en marmeren tafels bij binnenkomst, de lange mosgroene bank met hoog borrelgehalte en het stalen frame als eyecatcher rondom de open keuken, geeft Urban Restaurant Hendriks een warm en sfeervol karakter.

Het restaurant moet een sociale plek in de wijk worden, ideaal voor borrel en diner in een ongedwongen sfeer. Dat is dan ook precies waar Prins Hendrik om bekend stond.

 Meer informatie via www.restauranthendriks.nl

20180202-nieuws-03 20180202-nieuws-04

De IK-vorm bestaat niet bij Restaurant Zenne; het is WIJ eten.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant ZenneBij restaurant Zenne aan de Willemskade 27 in Rotterdam, tegenover het Wereldmuseum, gaat het er anders aan toe dan in andere restaurants. In een mediterrane sfeer lunchen of genieten van een diner vol verrassingen. Gasten krijgen er een culinaire rondreis door Turkije. Er is geen kaart. De IK-vorm bestaat niet; het is WIJ eten.

Een 3 gangen menu met 1 groot hoofdgerecht vis, vlees of vegetarisch of een 4 gangen menu, klein vis gerecht, een klein vlees of gerecht vegetarisch. Te beginnen met een heerlijke combinatie van 8 koude Mezethes. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn artisjok, gebakken aubergine, geroosterde paprika, fèta met olijven, gemarineerde courgette of tonijnsalade.

Na deze uitgebreide gang krijgt u een warm visgerecht, zoals kabeljauw op een bedje van wilde Turkse spinazie, in verse sinaasappelsaus gesmoorde zalm of misschien gamba’s met munt en knoflook. Dan volgt er nog een vleesgerecht, aubergine gevuld met rundvlees, ossenhaas à la Bosporus op een bedje van snijbonen of een stoofschotel van groenten van het seizoen met kalfsvlees, om maar wat te noemen.

Voor wie liever vegetarisch eet, is er een wisselend, volwaardig menu. Als afsluiting een overheerlijk dessert. Room-yoghurt met walnoten en honing, baklava of misschien wel iets heel anders! Het moet tenslotte wel een verrassing blijven!
Patron, Recep Aluc is de drijvende kracht achter dit restaurant.

Ooit gestart met een eenvoudig restaurant in het Wereldmuseum en later op de punt van de kade - waar ooit de pont naar de overkant heen en weer ging - met een eenvoudige uitspanning tijdens zomerse dagen. Dit bleek zo succesvol, dat er een grote partytent werd neergezet en toen was Zenne een feit. Zeer gewaardeerd door een groot publiek. Het was een tijdelijke situatie. Het heeft jaren geduurd voordat de plannen werden goedgekeurd om een vast gebouw te kunnen neerzetten. De ligging is uniek te noemen naast de Veerhaven aan de Maas met een groot beschut terras en een riant uitzicht over de rivier. Alle dagen van de week geopend. Tot rust komen aan de Maas met een kop koffie of een wijntje. Lekker lunchen. Dineren vanaf 18:00 uur.

 Meer informatie via www.zenne.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Zenne Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Zenne


Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.