Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Horeca nieuws


Fuiks eten en drinken

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Fuiks eten en drinkenFuiks eten en drinken is gelegen in het Vuykpark, direct aan de Hollandse IJssel in Capelle aan den IJssel . Fuiks is 6 dagen per week geopend voor zowel de lunch als het diner, alsmede voor een borrel, High Tea, High Wine, #TypischFuiks BBQ, bruiloft of andere feesten.

Het publiek is vrij divers; van de zakelijke gast tot aan de families, tweeverdieners en millennials. Fuiks staat voor verse producten uit de streek, met zo min mogelijk waste, aldus Gaston Scholte, Chef-kok van Fuiks.

Hij is al 8 jaar werkzaam op deze mooie locatie. Kenmerkend voor de kaart zijn o.a. de Fuiks Klassiekers (Bisque, Mosterdsoep, Poke Bowl, Proeverij plateau) als wel de typische fuiksgerechten, dit zijn gerechten in het seizoen met invloeden vanuit de gehele culinaire wereld.

Daarnaast is er ook nog de “VANDAAG.” met daarop, een elke dag wisselend “3 gangen menu”, de “Catch of the Day” en “Wat de pot schaft”.

Gaston en zijn collega koks zijn altijd op zoek naar vissen die niet op elke kaart voorkomen. Hij laat in zijn creaties graag de hoofdproducten de hoofdrol spelen, zonder onnodige extra toevoegingen.

Hij werkt graag met vis vanwege de diversiteit in smaken en structuren. De kwaliteit & service zijn voor Gaston de belangrijkste reden om met Schmidt Zeevis te werken, hetgeen ze al 7 jaar met ons doen naar volle tevredenheid.

Meer informatie via www.fuiks.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Fuiks eten en drinken Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Fuiks eten en drinken

Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer en Erik van Loo in jouw keuken!
Serveer binnen 20 minuten signature gerechten van sterrenchefs met Cook Like a Chef

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Cook Like a ChefKook thuis gerechten van:

  • Jonnie Boer – De Librije***
  • Jacob Jan Boerma – De Leest***
  • Soenil Bahadoer - De Lindehof**
  • Erik van Loo - Parkheuvel**

In Nederland zijn we inmiddels gezegend met een groot aantal geweldige restaurants waar men op gastronomisch wereldniveau kookt. Een avond dineren in een Michelin*** restaurant: voor veel mensen bestaat er geen mooiere culinaire ervaring.

Hoe mooi zou het zijn als je ook thuis kunt genieten van de gerechten van een gerenommeerde sterrenchef?

De topgerechten van De Librije op je bord, maar dan lekker binnen de romantiek van je eigen huiskamer. Vanaf nu is dat allemaal mogelijk met het recent gelanceerde Cook Like A Chef.
 

Meer informatie via www.cooklikeachef.nl


Delta Hotel en Grand Café Nautique

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Delta Hotel en Grand Café NautiqueEr is een plek pal aan het water, waar overnachten, eten, feest vieren en vergaderen naadloos met elkaar te combineren zijn. Een plek waar je een goed glas wijn drinkt en lekker eet terwijl de schepen voorbij glijden.

Waar je een inspirerende brainstormsessie organiseert en de energie van oceaanzeilers aan boord haalt. Waar je onder de wol kruipt met een fabelachtig uitzicht op de zonsondergang. Een uniek hotel, grand café en vergaderplek in één. Executive Chef John Gebuis heeft de leiding over de keuken waar Schmidt Zeevis dagelijks de vis mag leveren.

John werkt het liefst met verse vis uit onze eigen Noordzee zoals tong, schelvis, mosselen en oesters. Met al het lekkers uit zijn open keuken en met de dynamiek op het water, kom je hier ogen en oren te kort.

Wil je gewoon even ontsnappen aan de hectiek van alle dag? Dan kun je in het grand café of op het terras aan het water ontspannen met een kop koffie, een koel glas bier of een heerlijk glas wijn.

Het Delta Hotel Vlaardingen heeft verschillende zalen, met een eigen karakter, voor bijvoorbeeld diners en feesten. Elk van deze zalen heeft een stoere, frisse uitstraling en een knipoog naar het leven op zee.  Dat moet je met eigen ogen zien.

Meer informatie via www.deltahotel.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Delta Hotel en Grand Café Nautique Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Delta Hotel en Grand Café Nautique

Paviljoen Stormvogel Oostvoorne

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paviljoen Stormvogel OostvoorneAan het begin van de Maasvlakte vindt u het Oostvoornse meer.
Vňňr 1970 was dit nog een zeestrand, later werd het afgesloten voor eb en vloed. Deze plek is zeer geliefd bij duikers, windsurfers, vliegvissers en mountainbikers.

In de loop der Jaren is er ontzettend veel veranderd bij Paviljoen Stormvogel, vertelt Eigenaresse en Chef-Kok Karin. De capaciteit van Paviljoen Stormvogel is gegroeid van 80 naar 350 couverts. Het paviljoen is prachtig gelegen aan het strand van het Oostvoornse meer. Mede hierdoor zijn de gasten zeer divers, van zakenlunch
tot grote barbecue partijen.

Bij de Stormvogel is alles mogelijk!

Karin laat graag haar voorliefde voor verse vis, schaal en schelpdieren zien. Zo zie je bij binnenkomst een homarium met kreeft en tarbot en is de koelvitrine royaal gevuld met verse vis van Schmidt Zeevis.

Vakkundig zal onder leiding van chef Dimitri de vis gefileerd en bereid worden. Een aanrader is zeker de mooie fruits de mer met een goed glas wijn en uitzicht op de ondergaande zon. Kwaliteit en service staan hoog in het vaandel van team Paviljoen Stormvogel.

Meer informatie via www.paviljoen-stormvogel.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paviljoen Stormvogel Oostvoorne Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paviljoen Stormvogel Oostvoorne

BCN de trainingslocaties

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - BCN de trainingslocatiesBCN is de toonaangevende speler in het faciliteren van trainingslocaties. Wij onderscheiden ons door de unieke combinatie van kennis en vakmanschap. Onze vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht verwelkomen dagelijks vele gasten. Wij besteden bewust veel aandacht aan voeding omdat wij weten dat een trainingsdag veel energie kost.

Dagelijks serveren wij een lunch in buffetvorm waarvan de gerechten elke dag verschillend zijn, hierdoor hebben onze gasten een gevarieerde keus. Natuurlijk mag een heerlijk kroketje niet ontbreken, maar onze focus ligt bij het samenstellen van de lunch vooral op gezonde voeding, want gezonde voeding geeft je voldoende energie om je dag door te komen.

Naast de verschillende vezelrijke broodsoorten en een ruime keus aan broodbeleg, is er keus uit verschillende soorten soep, een saladebar, verschillende warme gerechten en een uitgebreid dessertbuffet. Zo is er voor iedereen voldoende keus.

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en dat betekent dat we dus zo veel mogelijk met verse producten werken, maar met deze grote aantallen is het ook ontzettend belangrijk om zo effectief mogelijk te kunnen werken.

Door de uitstekende service en maatwerk van Schmidt Zeevis, zijn zij de perfecte partner voor BCN!

Meer informatie via bcn.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - BCN de trainingslocaties Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - BCN de trainingslocaties Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - BCN de trainingslocaties

&MOSHIK, twee Michelin sterrenrestaurant in Amsterdam

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - &MOSHIK AmsterdamMoshik verhuisde van Israël naar Nederland toen hij begin twintig was. Hij startte zijn carričre als pizzeriamanager in Amsterdam, maar zijn droom was om de beste mogelijke chef te worden.

Hij greep zijn kans toen hij mocht werken bij de Librije in Zwolle en daarna bij de Zwetheul in Schipluiden.

In 2012 hebben Moshik Roth en ondernemer Salem Samhoud de krachten gebundeld.
&Moshik is een twee Michelin sterrenrestaurant in Amsterdam, waar Moshik Roth gastronomische gerechten creëert en voedsel innoveert.

Vanaf januari 2018 is &Samhoud places verder gegaan onder de naam &Moshik. Salem Samhoud ziet de nieuwe naam als een eerbetoon aan de culinaire genie Moshik Roth. &Moshik neemt je letterlijk mee in het extravagante, creatieve brein van Moshik. De puurheid van smaken en ingrediënten die hij in zijn hoofd samenbrengt en zijn culinaire reizen, lopen over in de ambiance en het interieur van het restaurant.

Zijn signatuur-gerechten zijn een inspiratiebron geweest voor de ongedwongen en karakteristieke charme van het restaurant. Door het creëren van meerdere ruimtes ontstaat er een intiemere setting en biedt het restaurant plek aan meer gasten.

Naast de sublieme smaaksensatie, de persoonlijke beleving, is het de excellente service, onder leiding van Maître Ralph Lokker en Maître-Sommelier Janine Kinderman, die de gastronomische ervaring compleet maakt.

Moshik Roth werkt veel met vis en zijn favoriete vis is Tong, deze eet hij zelf ook regelmatig. Zijn favoriete vis gerecht is Tong ŕ la meuniere. Een favoriete vissoort om mee te koken heeft hij niet. Alles wat vers is vind hij lekker en leuk om mee te werken.

Meer informatie via moshikrestaurant.com

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - &MOSHIK Amsterdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - &MOSHIK Amsterdam

Brasserie Njoy
Njoy is een brasserie in het winkelcentrum Ridderhof in Ridderkerk.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie NjoyEdwin & Marleen runnen de brasserie nu zo’n 1,5 jaar. Het is een brasserie die door zijn prijs/kwaliteit verhouding toegankelijk is voor een breed publiek aldus Edwin.

De kaart varieert van een lekker eenvoudig broodje tot uitgebreide hoofdgerechten, die zowel overdag als in de avond worden geserveerd. Maar ook alleen voor een wijntje met een lekkere vis of vleesproeverij ben je van harte welkom.

Op de kaart staan diverse vissoorten waaronder; gerookte zalm, gebakken zalm, kabeljauw, gamba’s, mosselen en tonijnslade. Ook is er elke week een “Schmidt special” (te vinden op het krijtbord in de zaak). We zijn er nu een aantal weken mee bezig en het loopt goed “mensen vragen er zelfs al om” zegt Edwin.

Edwin zijn favoriete vis is Zalm, maar ook van een portie heerlijke gamba’s kan hij genieten.
De keuze voor Schmidt Zeevis, als leverancier voor hun vis, heeft vooral te maken met het feit dat ze de kwaliteit naar een hoger niveau willen tillen en wij hier door onze goede naam & kwaliteit de ideale partner zijn.

Meer informatie via brasserienjoy.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Njoy Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Njoy

Restaurant de Witte Zwaan in de Bilt

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de Witte ZwaanChef Timo Agterberg is opgegroeid in het restaurant van zijn vader Rene Agterberg waar Timo vanaf het moment dat hij kon lopen zijn eerste champignons stond te snijden op een limonade kratje omdat hij anders niet boven de werkbank uit kwam. De liefde voor het vak is daar begonnen.

Sinds ongeveer 3,5 jaar heeft hij de keuken van zijn vader overgenomen en niet zonder succes. De Moderne keuken wordt gecombineerd met de klassieke keuken de keuken brigade verrast de gasten met 4 tot 7 gangen menu’s met de favorieten van de chef.

Timo verwerkt hierin dan ook graag mooie producten van Schmidt Zeevis zoals hand gedoken Coquilles, Verse Langoustines en Hamachi. De Witte Zwaan heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld tot een restaurant dat meedoet in de hogere regionen van ons land.

Als JRE-lid sinds ruim een jaar, landelijk winnaar van de restaurant 10-daagse en verschillende noteringen in gidsen als de lekker, Gault Millau en Michelin gids timmert de Witte Zwaan aan de weg.

Gastvrouw van de Witte Zwaan is Danique Haaksman, tevens partner van Timo. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel: gasten mogen zich thuis voelen en daar hoort ook een praatje met de kok aan tafel bij.

Openingstijden:
Dinsdag t/m Donderdag vanaf 17:30 uur Vrijdag en Zaterdag vanaf 18:00 uur
Dorpstraat 8 3732 HJ De Bilt tel: 0302210125 Email: info@witte-zwaan.nl

Meer informatie via witte-zwaan.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de Witte Zwaan Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de Witte Zwaan

Paviljoen van de Dame,
interview met de chefkok

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paviljoen van DE DAMEHoe omschrijf je jouw restaurant/het restaurant waar je werkt?
Restaurant naam: "Stripes"
Grilled Fine Dining, waarbij de nadruk ligt op verse en eerlijke producten.

Werken jullie veel met vis?
Jazeker. Op de a la carte met 4 verschillende soorten.
Op de banqueting met twee verschillende soorten.

Wat is je favoriete vis?
(opmerking: in smaak, maar ook om mee te werken)
Zeebaars. Lekker krokant huidje en de smaak is subtiel, maar komt zeker binnen.

En je favoriete visgerecht om te maken?
Op de huid gebakken zeebaars/kruiden fregola/zoetzuur van venkel/radijs/jus van bisque.

Waarom Schmidt Zeevis als leverancier?
Betrouwbaar, staat voor kwaliteit, erg flexibel in alle aspecten, denkt met ons mee!!
Krijgt waar voor je geld.

Meer informatie via www.paviljoenvandedame.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paviljoen van DE DAME Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paviljoen van DE DAME

Poke Bowl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Poké Bowl RotterdamPoke bowl is een Hawaiaans gerecht met als centrale grondstof vis, kip of vegetarisch(tofu).De basis bestaat altijd uit rijst of sla (of beide), daarna kan je je poke bowl zelf verder samenstellen met diverse smaakmakers.

Poke Bowl is begonnen in 2016 met de eerste Poke Bowl van de Benelux, gesitueerd op de Hoogstraat in Rotterdam.

Irene Pan is vanaf dag 1 betrokken bij de opstart, momenteel is ze operationeel manager van alle Poke Bowls. Inmiddels is de 4e zaak van dit concept geopend in Eindhoven. Eerder was er al een 2e zaak geopend in Rotterdam op de Karel Doormanstraat en een franchise vestiging in Antwerpen.

De favoriete Poke bowl van Irene zelf is; zalm met avocado, zeewiersalade, mango & komkommer met als toppings masago eitjes, gebakken uitjes en lente-uitjes. (zie foto)

Poke bowls zijn ideale maaltijden, gezond, lekker en vers en is samen te stellen naar ieder zijn smaak.

Dit maakt het concept uniek aldus Irene.We zijn altijd op zoek naar enthousiaste ondernemers, om eventueel een eigen Poke bowl te Franchisen, zodat het concept op meerdere plaatsen bekend wordt.

Wij hebben gekozen voor Schmidt Zeevis als onze leverancier vanwege de versheid van de vis. Dit is voor ons het allerbelangrijkst, omdat we met rauwe vis werken, ook de goede service is een belangrijk onderdeel om voor hun te kiezen. Tel daar bij op dat de vis wordt geleverd in de vorm zoals wij dat willen zodat de versheid bewaard blijft.

Meer informatie via de website van Poké Bowl.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Poké Bowl Rotterdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Poké Bowl Rotterdam

Tio Paco, Tapas in Hillegersberg
Tapas y Mas!

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Tio Paco TapasTio Paco is de nieuwe hotspot in Rotterdam-Hillegersberg. Het concept van eigenaar Frans van Breemen & chef-kok Bas van Amerongen is een Spaans Tapasrestaurant/Wijnbar.

De kaart bestaat uit diverse kleine tapashapjes & vanaf 17:00 uur een bar vol Pincho’s gemaakt door de Spaanse kok Jesus. Uiteraard is er ook voldoende keus aan vis, denk hierbij aan o.a. oesters, gamba’s en uiteraard paella. Elke donderdagavond is er vanaf 17:00 uur een Paella fiesta.

Chef-kok Bas is al 10 jaar werkzaam bij de zaken van Frans (Facet, Aan tafel en nu dus Tio Paco)
Zijn voorkeur gaat uit naar mooie visgerechten die hij met liefde creëert. Zijn favoriete vis is tonijn.
Nu met de nieuwe kaart ontdekt hij weer leuke Spaanse visgerechten, zoals de verse paella.
Bas werkt al een aantal jaren met Schmidt Zeevis als zijn vaste visleverancier. Kwaliteit & goede afspraken over levering en prijs zijn de redenen dat hij graag met Schmidt Zeevis werkt!

Openingstijden: ma t/m zat 11:00-23:00 uur, zondag van 12:00-22:00 uur
Nieuwe Kerkstraat 6-8a, Rotterdam

Meer informatie via de Facebook pagina van Tio Paco.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Tio Paco Tapas Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Tio Paco Tapas

Impressie Seabourn Ovation
Cruiseschip Holland America Line

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Seabourn Ovation Cruiseschip Holland America LineIDe Kennissenclub was uitgenodigd om te lunchen aan boord van de Seabourn Ovation, het 5-sterren+ cruiseschip van de Holland America Line. Het is een prachtig schip, dat is nog zacht uitgedrukt!

Het schip heeft alle luxe aan boord, een prachtig glazen trappenhuis (12 verdiepingen!), een a la carte restaurant met Michelinster (onder leiding van sterrenkok Thomas Keller) en een zonnedek met whirpool/design douche/zwembad.

De Kennissenclub? Ze zijn dé denktank van ondernemend Nederland. Dé denktank die staat voor wederzijds vertrouwen, professionaliteit, veel- zijdigheid, flexibiliteit en dynamiek! Ze dragen bij aan de economische ontwikkeling van het Nederlandse en internationale bedrijfsleven.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Seabourn Ovation Cruiseschip Holland America Line Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Seabourn Ovation Cruiseschip Holland America Line

Dinner in the Sky & Koninklijke Schmidt Zeevis organiseren een spectaculair event op hoog niveau!

Dinner in the Sky & Koninklijke Schmidt ZeevisDinner in the Sky is een unieke, spectaculaire en culinaire beleving op hoog niveau. Stelt u zich eens voor: een prachtig gedekte tafel waar een chefkok culinaire hoogstandjes bereid voor de ogen van 22 personen, begeleid met een overheerlijk wijnarrangement en dit alles op 50 meter hoogte.

Geniet van het uitzicht én van de heerlijkste gerechten van onze chef Ricardo Vis van Heemst

Op 20 oktober heeft u zes keer de mogelijkheid om een unieke ervaring te beleven. Tussen 12:00 uur en 20:00 uur wordt er een lunch geserveerd, een High Wine en een 3-gangen diner.

Arrangement

  • Ontvangst met Champagne & Bites
  • Rondleiding voor een kijkje in de keuken bij Koninklijke Schmidt Zeevis - Dinner in the Sky flight
  • After Drinks & Bites tot een half uur na de flight

Reserveren kan via de webwinkel van Schmidt Zeevis, daar kunt u ook meer informatie vinden.


Groeispurt voor de 6e editie van Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Horecavakbeurs Gastvrij RotterdamHorecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kende weer een stijging op alle fronten. Met 450 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen, masterclasses en demonstraties werden wederom records gebroken. Maar liefst 14.264 vakprofessionals passeerden de toegangspoorten van Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy, een stijging van maar liefst 12%.

Bezoekers konden zich drie dagen lang oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen op horecagebied. De kwaliteit van het ruime aanbod was opnieuw hoger en een goede afspiegeling van de op volle toeren draaiende horecabranche. Ook het aantal vierkante meters beursoppervlakte breidde zich uit naar maar liefst vijf goedgevulde beurshallen, en de ruimte werd benut door een grote diversiteit aan leveranciers van food en non-food, waarvan vele met primeurs en noviteiten.

Gastvrij Rotterdam presenteerde verschillende themapleinen en een hoogwaardig programma verspreid over drie beursdagen waarin meerdere sterrenchefs acte de présence gaven. Ook kende de horecavakbeurs veel nieuwe initiatieven en finales, zoals

  • The Green House pop-up restaurant,
  • de uitreikingen van de AD Gouden Pollepels,
  • de inauguratie van de eerste SVH Meesterhorecaondernemer,
  • de strijd om Het Glazen Kalf,
  • de eerste editie van de interland tussen Nederland en België om de PalingBokAal,
  • Entree’s Best Barista competitie,
  • een FoodIntro LIVE Paviljoen en
  • een heuse Stage of Spirits.

Gastvrij Rotterdam 2019
De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy.

Meer informatie via de website van Gastvrij Rotterdam.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam

De visfavorieten van De Bovenmeester in Steenwijk

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Bovenmeester in SteenwijkHoe omschrijf je De Bovenmeester?
Kevin Schlaman, chef-kok: kwaliteit staat bij De Bovenmeester hoog in het vaandel. Zowel in de keuken als in de bediening. Ons team is goed gekwalificeerd en staat klaar om de gasten een culinaire sensatie te bezorgen.

In de keuken van ons restaurant wordt iedere dag hard gewerkt met de producten die wij geleverd krijgen, te verwerken tot een heerlijke lunch of diner.

Werken jullie veel met vis?
Ons menu van de Chef is een menu dat samengesteld is met dagverse producten van veelal lokale leveranciers. Gasten worden verrast met een combinatie van vis- en vleesgerechten.

Op onze a la carte kaart hebben wij ook uiteraard de keuze uit gerechten met vis, schaal- en schelpdieren.

Wat is je favoriete vis?
In ons menu van de Chef hebben we zwaardvis op de kaart. Geweldig om met zo’n prachtige vis te mogen werken! Daarnaast werk ik graag met handgedoken coquilles, snoekbaars en langoustines.

En je favoriete visgerecht om te maken?
Mijn favoriete visgerecht om te maken is: ceviche van lijngevangen zeebaars, dubbel gedopte tuinbonen en doperwten, chilipeper en een vinaigrette van kafir lime.

Waarom Schmidt Zeevis als leverancier?
Bij de Bovenmeester staan we voor kwaliteit en werken wij met dagverse seizoensproducten. Schmidt Zeevis kan hier volledig in meekomen. Altijd super verse producten en de bezorging is altijd super mooi op tijd. Daarnaast een top vertegenwoordiger die altijd met je meedenkt!!

Meer informatie via de website van De Bovenmeester in Steenwijk.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Bovenmeester in Steenwijk Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Bovenmeester in Steenwijk

A-muze: huiselijke sfeer met nét dat beetje extra

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant A-muzeHoe omschrijf je restaurant A-muze?
Chef-kok Joris van der Zwet : “A-muze is een leuk grand café te Lisse met de nadruk op lekker eten en drinken in een gezellige omgeving. We serveren lunch, high-tea en diner vanuit een open keuken, 6 dagen in de week (maandag gesloten). Perfect om even te stoppen voor koffie met huisgemaakt gebak, lunch, high-tea, borrel of diner”.

Werken jullie veel met vis?
In het menu verwerken wij geregeld vis. In het voorgerechten bijna altijd wel, en in het hoofgerecht enkel wanneer het seizoen dit toelaat. Altijd seizoensgebonden.

Wat is je favoriete vis?
Smaak: wilde zeebaars vind ik een super vis, de structuur is mooi stevig en je kan er vele kanten mee op.

Om mee te werken vind ik roodbaars en kabeljauw een fijn product. Ook hier vele mogelijkheden mee.

En je favoriete visgerecht om te maken?
Een verse Noordzee tong van Schmidt Zeevis, gebakken in de roomboter.

Waarom Schmidt Zeevis als leverancier?
Goede kwaliteit, service en altijd bereid om mee te denken. En is altijd in staat een passende oplossing te realiseren.

Meer informatie via de website van Restaurant A-muze.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant A-muze Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant A-muze

Gastvrij Rotterdam: gastvrijheid, beleving & kwaliteit

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Gastvrij Rotterdam: gastvrijheid, beleving & kwaliteitVan 17 t/m 19 september 2018 staat Rotterdam Ahoy alweer voor de 6e keer in het teken van culinaire verrassingen, innovatieve food en non-food producten en oplossingen voor in de horeca.

Wat is er te doen?
Er zijn meer dan 400 exposanten, een keur aan workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen.

Als Founding Partner van Gastvrij Rotterdam mag Koninklijke Schmidt Zeevis natuurlijk niet ontbreken en verwelkomen we graag onze klanten op deze beurs.

Vraag uw vertegenwoordiger om vrijkaartjes, of neem contact op met onze horeca-afdeling: 010 444 3 555 of horeca@schmidtzeevis.nl
 


PORTFOLIO RESTAURANT, DEN HAAG
Kasper Verlinden, mede-eigenaar en chef Portfolio

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant PortfolioHoe omschrijf je jouw restaurant?
Restaurant Portfolio is een plek waar wij al onze ervaringen en visie tot uiting kunnen laten komen. Met ons jonge en gedreven team zetten wij een spannende gastronomische ervaring neer die zich continu ontwikkelt en vernieuwt, maar altijd trouw blijvend aan onze culinaire visie. Eten, drinken en service op zeer hoog niveau maar in een laagdrempelige en ontspannen sfeer. Bij Portfolio serveren we één vast menu waarbij groenten en vis een hoofdrol spelen en waar zoveel mogelijk met seizoensgebonden en biologische producten wordt gekookt. Qua wijnen werken we veelal met natuurlijk en zuivere wijnen, passend bij de kookstijl van Kasper. Mede-eigenaar Remco is verantwoordelijk voor de passende wijnen.

Portfolio zit in de Prinsestraat in het centrum van Den Haag, één van de leukste en opkomende straten. Het interieur is modern, toegankelijk en warm. Maar vooral ook intiem door het beperkte aantal couverts (30), waarbij de open keuken een centrale positie inneemt. Gastronomisch hoog niveau met een ontspannen en persoonlijke insteek. Geen verstoppertje van chefs, maar een chef die zelf ook graag zijn eigen gerechten komt uitserveren.

Werken jullie veel met vis?
Ja, wij werken veel en graag met vis. Wij bieden een volledig 6 gangen diner aan, waarbij er 9 momenten van eten zijn. Hiervan is zeker 70% vis.

Wat is je favoriete vis?
In smaak: de lijngevangen zeebaars van Schmidt Zeevis is het allermooiste dat er is. Deze komt lijkstijf binnen en moet nog 2 dagen besterven. Verser kan niet, TOP!

Om mee te werken: ik vind langoustines het allermooiste schaaldier dat er is. Je kan er zoveel verschillende bereidingen aan geven, dat is het leuke.

En je favoriete visgerecht om te maken?
Rauwe king-crab gebakken, tamarinde crčme, pomelo, kaffir lime en groene-curry schuim.

Waarom Schmidt Zeevis als leverancier?
Schmidt Zeevis levert goede service, mooie verse producten en een leuke vertegenwoordiger ;-), waar wij zelfs nog mee hebben gewerkt.


Moderne gerechten geserveerd op een middeleeuws pleintje
De Smaeck van Brielle

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Smaeck van BrielleDe Smaeck van Brielle van eigenaar Henk Steenbergen, is gelegen aan het pittoreske Wellenrondom en aan de voet van de Brielse Dom. Een zeer veelzijdig en sfeervol restaurant!

Henk serveert hier sinds 2006 7 dagen per week lunch én diner. In 2015 hebben ze een verbouwing gedaan waardoor de Smaeck plaats kan bieden aan 60 couverts. Ook beschikken ze nu over een aparte bovenruimte, ideaal voor vergaderingen of private diner. Na een wandeling door het historische centrum van Brielle is het heerlijk vertoeven op het gezellige terras op het middeleeuws pleintje, uitkijkend op de oude waterpomp uit het jaar 1590.

Chef-kok Rendal Bijleveldt werkt met zijn team in een half open keuken waar ze de menukaart aanpassen aan de seizoenen. Naast de kaart een wekelijks wisselend viergangenmenu met keuze uit vis, vlees of vegetarisch: een ware culinaire belevenis!

Op de kaart onder andere een salade met pulled jackfruit, zilte groenten op diverse wijzen en een poulet noir kippetje.

Meer informatie via de website van De Smaeck van Brielle.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Smaeck van Brielle Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Smaeck van Brielle

Grandcafé Swins

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Grandcafé SwinsSinds 2016 hebben eigenaren Sjoerd van Wolferen en Kevin Makkus de deuren weer geopend van Grandcafé Swins gevestigd in een uniek pand aan de Swinsedreef nabij het strand en midden in de prachtige duinen en het mooie bosgebied van Rockanje.

Swins heeft 140 zitplaatsen binnen die zijn verdeeld over 4 gemoedelijke sfeerconcepten, maar bij een goede temperatuur geniet u ook heerlijk van ons ruime, rustig gelegen en bijna altijd zonnige terras.

Komend najaar zal er na het grote succes van afgelopen keer weer een prachtige Fishmarket gepresenteerd worden waar de verse vis en Fruit de mer weer in overvloed aanwezig zullen zijn.

Chef kok Milan Doedens werkt hier onder andere met een echte houtskool grill waarop naast heerlijke steaks en burgers ook verse tonijn en gamba's bereid worden, gecombineerd met rijke salades, gezonde smoothies en prachtige desserts creeërt Grandcafé Swins een bourgondische, betaalbare maar vooral unieke smaakbeleving.

Meer informatie via de website van Grandcafé Swins.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Grandcafé Swins Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Grandcafé Swins

Brasserie het Gemaal!?

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie het GemaalHet goede van vroeger meenemen naar het heden: een mooi voorbeeld hiervan is Brasserie Het Gemaal in Halfweg. Ze hebben het geheel omgetoverd tot een hedendaagse ontmoetingsplek waar de gasten een drankje en een hapje kunnen nuttigen. Het is een plek om heerlijk te genieten aan het water. Doordat er bij het gebouw vroeger een botenloods zat, is het ideaal te bereiken via het water en heeft een ruime privé-aanlegsteiger voor boten.

Een stukje geschiedenis…
Het gebouw waar de brasserie in is gevestigd was ooit een onderdeel van het naastgelegen (uit 1852 daterende) Stoomgemaal Halfweg en deed destijds dienst als timmer-/houtloods. In de timmerloods is nu het huidige restaurantgedeelte gevestigd en in het keukengedeelte zat de houtloods. Een prachtig pand met een lange geschiedenis. Het naastgelegen stoomgemaal draait nog regelmatig onder stoom.

Veel vis in de keuken?
“We werken meer met vlees, maar wekelijks voeren we een Menu van de Chef waarin geregeld een visgerecht in voor komt. Naast dit menu hebben we een Chefs Special, waarbij Noordzee tong, kreeft of een hele zeebaars op het krijtbord is vermeld”.

Favoriete vis?
Qua smaak: Coquilles
Om mee te werken: schaal en schelpdieren; eenvoudig, snelle bereidingstijd en heerlijk van smaak!

Favoriete visgerecht in de keuken?
Paella met mosselen, grote garnalen en wat witvis

Waarom Schmidt Zeevis als leverancier?
“Constante kwaliteit, op drukke dagen kunnen wij rekenen op goede kwaliteit vis zodat wij ons kunnen focussen op de gerechten”.

Meer informatie via de website van Brasserie het Gemaal.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie het Gemaal Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie het Gemaal

Moules bouchots: misschien wel de lekkerste mosseltjes!?

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Moules bouchotsDe feiten
Herkomst:
Bretagne, Normandië, Atlantische kust
Latijnse naam: Mytilus edulis
Seizoen: juli - januari

Het verhaal
Tussen Normandië en Bretagne ligt de Baai van Mont Saint-Michel (dat trouwens ook zeker een bezoek waard is: Mont Saint-Michel is sinds 1979 werelderfgoed). Deze baai kent hier het grootste getijdenverschil: er is 14 meter verschil tussen eb en vloed. Het water is dus voortdurend in beweging.

De Bouchot mosselen worden gekweekt aan houten palen (in het Frans bouchots) die omwikkelt zijn met touw. De mosselen hangen aan de palen en raken de zeebodem niet. Ze zijn dus volledig zandvrij.

Met de getijden komen de mosselen tweemaal per dag in aanraking met de openlucht. Dankzij de unieke biologische rijkdom van het water kan de mossel op een volledige natuurlijke wijze in de Baai gekweekt worden. Als de bouchots 2 jaar zijn, worden ze geoogst en vervolgens verhandeld.

De looks en smaak
De mosselen zijn blauw/zwart van kleur met donkerblauwe streepjes. De schelp is tweekleppig en is rijk aan calcium, magnesium, ijzer, zink en selenium. Het mosselvlees is steeds geel tot mooi oranje en het visvlees is romig en zoetig met een mooie zilte nasmaak.
 

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Moules bouchots Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Moules bouchots

Brasserie De Taanketel
“100% blije gasten: dat is waar wij het voor doen!”

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie De TaanketelBij Brasserie de Taanketel kunnen gasten genieten van gerechten met seizoensgebonden producten. Eigenaar en chef Erwin van Altena wisselt de kaart minimaal elke 3 maanden, om zo het beste van elk seizoen te kunnen bieden.

Hoe omschrijf je jouw restaurant?
Ons doel is om er in de eerste plaats te zijn voor de lokale gasten uit Waterland en de omliggende plaatsen die houden van smakelijk eten in een laagdrempelige ambiance. Niet te veel tamtam, geen overdreven culinaire hoogstandjes, maar wel onderscheidend.

Werken jullie veel met vis?
Ja, als historisch vissersdorp is het ontzettend belangrijk om kwaliteit vis aan te bieden.

Wat is je favoriete vis?
Qua smaak: tarbot!!!
Om mee te werken: Noordzee tong, de presentatie is geweldig, de smaak is fantastisch en het verwachtingspatroon wordt altijd overtroffen. 100% gegarandeerd blije gasten, dat is waar wij het voordoen!

En je favoriete visgerecht om te maken?
Gestoofde paling met “buttereek” (boter, zwarte peper en azijn). Helaas staat dit niet op de kaart vanwege het beschermingsplan voor wilde paling uit het IJsselmeer. Over 3 jaar komt het zeker op de kaart!

Waarom Schmidt Zeevis als leverancier?
Een betrouwbare partner en de vis is altijd vers! Netjes verpakt en schoon aangeleverd. De vis ruikt naar de Noordzee en stinkt nooit.

Meer informatie via de website van Brasserie De Taanketel.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie De Taanketel Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie De Taanketel

Het legendarische cruise schip “Het” SS Rotterdam
In de volksmond “De Rotterdam”.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Het legendarische cruise schip “Het” SS Rotterdam De 28 jarige Pascal Troost is sinds één jaar de chef-kok van het restaurant de Club Room. Voor de chef is het seizoen van alle producten erg belangrijk omdat hij dan zijn gasten het beste kan aanbieden. Pascal werkt alleen met dagverse producten en heeft aan het restaurant al zijn eigen signature gegeven.

Zijn specialiteit is o.a. een salade van rivierkreeft met avocado en tandoori mayonaise en een koude doperwtensoep. Zacht gegaarde parelhoen, langoustine met morillesaus . Gezien de historie van het cruiseschip staan er ook regelmatig internationale gerechten regelmatig op de menukaart, die 4 maal per jaar gewisseld wordt.

Een hobby en passie van Pascal is het experimenteren met zelf azijn, likeur en cress maken. Hier kan hij al zijn ziel en zaligheid in kwijt.

Voor zowel chef-kok Pascal als de executive chef Raymon Rademaker is het zelf intern opleiden van leerlingen een belangrijk onderdeel. Wat is er leuker dan op deze locatie opgeleid te worden door vakbekwame mensen die in de praktijk staan?!

We kunnen wel zeggen dat het Clubroom restaurant behoort tot de beste restaurants van Rotterdam en in de entourage van het schip waan je weer in vroegere tijden.

Meer informatie via de website van restaurant de Clubroom - het SS Rotterdam.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Het legendarische cruise schip “Het” SS Rotterdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Het legendarische cruise schip “Het” SS Rotterdam

Foto SS Rotterdam: Fred Libochant


Central Park
Gevestigd in het Rijksmonument Villa Vreugde en Rust te Voorburg

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - hotel- restaurant Central ParkIn het idyllische park Vreugde en Rust in Voorburg ligt het prachtige hotel-restaurant Central Park, waar sinds 3 jaar de 25 jaar jonge Tim Bood werkt en executive chef is, bijgestaan door sous chef Randy Paerai en een jong en dynamisch keukenteam Tim heeft o.a. Fouget in Den Haag en de Zwetheul op zijn CV staan.

Het signatuur gerecht van Tim is langoustine gemarineerd geserveerd met tomaat en basilicum, een oester met Granny Smith en champagneschuim. Topgerechten van deze talentvolle chef!

De menukaart wisselt elke twee maanden, de kaart is geďnspireerd op de seizoenen. Joey de Kruijf is General manager en heeft de algehele leiding. Joey is door Gault Millau uitgeroepen als Talentvol gastheer van het jaar 2017 (toen nog in dienst van Restaurant Parkheuvel, waar hij bijna 9 jaar onder de scepter van Dhr. Van Loo zijn vak uitoefende).

Het hotel beschikt over 14 kamers en er zijn ook meerdere gelegenheden voor private dinners en overige events.

Er is keuze uit 16 verschillende soorten champagne en wel 300 soorten wijn, die op het geweldig mooie terras nog beter tot hun recht komen. Een ongelofelijk mooi stukje Nederland. Zeker de moeite waard voor een bezoek!

Meer informatie via de website van hotel-restaurant Central Park.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - hotel- restaurant Central Park Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - hotel- restaurant Central Park

Binnenkort een feestje voor Patrick ’t Hart
Restaurant ZEEZOUT bestaat 20 jaar!

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant ZEEZOUT bestaat 20 jaar!Twintig jaar geleden op zondag 8 juli gingen de deuren open van Zeezout aan de Westerkade in Rotterdam. De deuren zaten er zelfs nog niet eens in. Patrick was jarenlang souschef bij Herman den Blijker en kreeg de kans om samen met Herman en David en Alain Adriaanse een nieuwe zaak te starten. Hij was voor 20% mede-eigenaar. Een echt visrestaurant was er nog niet in Rotterdam.  Een aantal jaren later zijn Patrick ’t Hart en zijn echtgenote Anet volledig eigenaar geworden.

Een leven van een top-chef is geen feestje. Patrick is een uiterst bevlogen chef. Elke dag hard werken om je gasten tevreden te houden. Alles geven en alles scherp houden. De spreuk, die destijds in de keuken hing bij De Engel is nog elke dag zijn leitmotiv:

“Eenvoud is het kenmerk van het ware”.

Als je hem vraagt hoe hij terugkijkt op de afgelopen 20 jaren is zijn eerste antwoord: ‘Allemaal hetzelfde’, maar daar komt hij snel op terug. ‘Het vak is voortdurend aan het veranderen. De kwaliteit van de menu’s zijn top, maar vooral de beleving van gasten is anders geworden. Die zijn veel mondiger geworden en zeggen hoe zij het ervaren en beleven. Goed of niet goed. Of het nu klopt of niet. Je moet wat doen met die feedback.’

Toch eist deze topsport zijn tol, zowel fysiek als geestelijk. Mijn gezin staat op nummer één. Zestien uur per dag werken gaat je niet in de koude kleren zitten. Om het vol te houden heeft Patrick jaren geleden de tijd genomen om sportieve training in zijn drukke agenda in te plannen en dat maakt hem energieker.

Toch een feestje dan?
Van 31 augustus t/m 3 september een uitstapje met alle medewerkers en er zijn plannen om op 6 of 7 september met een verrassing te komen.

Meer informatie via de website van Restaurant Zeezout.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant ZEEZOUT bestaat 20 jaar! Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant ZEEZOUT bestaat 20 jaar!

Poké Bowl
Ontdek dit traditioneel gerecht uit Hawaii

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Poké Bowl Original RotterdamDe poké bowl trend kan je bijna niet ontgaan zijn.
Wat is Poké? Poké (spreek uit als po-keej) is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis in blokjes en groente centraal staat. In een Poké bowl kies je jouw favoriete vissoort, gemengd met verse gezonde ingrediënten.

In Hawaii is Poké een eeuwenoud menu onderdeel. Gezonde voeding past daar in de lifestyle van Hawaiianen. De trend van dit gerechtje hier zorgt er ook nog eens voor dat we er wat bewuster door gaan eten. Want het zijn veelal verse en lichte ingrediënten die gebruikt worden in een poké bowl. Als voorgerecht of tussendoortje. Een gezonde tegenhanger van gefrituurde snacks.

In Rotterdam zijn er nu twee eigen Poké Bowl zaken.
In de Hoogstraat op 117b en in de Karel Doormanstraat 457a. En sinds kort ook een franchise in Antwerpen. Operationeel manager Irene Pan zag in het begin heel veel drukte rondom lunchtijd. Nu begint het ook tijdens dinertijd storm te lopen. Behalve ter plekke eten, wordt het veel als meeneem maaltijd gekocht.

De zaken zijn zeven dagen per week geopend van 12:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag zelfs tot 21:00 uur.

Er zijn een 5-tal Signature Bowls: Aloha Salmon, Hula Tuna, Toffe Tofu, Holy Shrimp en Chili Chicken. Maar het is ook leuk om je Poké Bowl zelf samen te stellen.

  1. Kies een basis Rijst of salade
  2. Kies 1 favoriete proteďne Zalm, garnalen, gebakken tofu, tonijn of gegrilde kip
  3. Kies 4 mix-ins Komkommer, zeewier, rode ui, rode kool,mais, rode bieten, Edaname, wortel, mango, Japanse rettich, Surimi sticks
  4. Kies 1 favoriete dressing: Poké dressing, Sriracha mayo, Sesam dressing, Wasibi mayo
  5. Kies 3 toppings: Massago, Spaanse pepers, Sesam-mix, gebakken uitjes, Lente-uitjes, Fuzikake (Japanse seasoning mix), geraspte kokos, gebakken knoflook

Meer informatie via de website van Poké Bowl.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Poké Bowl Original Rotterdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Poké Bowl Original Rotterdam

Big Green Egg & OFYR BBQ Contest
Wie gaan er dit jaar met de eer strijken?

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Big Green Egg & OFYR BBQ ContestEén keer per jaar doen ze het bij FG Food Labs (1 Michelinster) in Rotterdam anders dan anders. Eén keer per jaar pakken ze groots uit met een Big Green Egg & OFYR BBQ Contest op en rond het vernieuwde terras en dat doen ze dit jaar op zondag 24 juni. De contest geldt als het gezelligste buitenfestival van het jaar.

Tijdens dit festival strijden negen barbecuekoppels zowel op de Big Green Egg Large als op de OFYR om de titel Grillmaster van ’t Jaar. En dat doen ze met verve, dat doen ze onder meer met zeebaars van Schmidt Zeevis. Op het spel staat immers 2 x MiniMax van Big Green Egg voor het winnende duo. De prijzen voor de nummers 2 en 3 worden aangeboden door Verstegen Spices & Sauces . Het oordeel is -uiteraard- aan de jury bestaande uit sterrenchef François Geurds, tv-kok Herman den Blijker en andere fijnproevers. Het leukst geklede koppel krijgt als bonusprijs een waardecheque en stoer schort uitgereikt van Denoism for LokalHeroz.

Het publiek hoeft niet stil te zitten die dag. Er is entertainment voor jong en oud – de dj heeft reeds aangekondigd er een nog groter feest van te maken dan bij de vorige edities.

De opdrachten voor de deelnemers zijn geheim, op de signature dish na. Die signature dish mogen ze thuis (voor-)bereiden. De signature dish is een vrije opdracht. Met elk gerecht kan indruk worden gemaakt mits de BBQ-flavor de boventoon voert.

De deelnemers dienen om 9.00 uur aanwezig te zijn. Voor de supporters en het overige publiek begint de Big Green Egg BBQ & OFYR Contest om 12.00 uur. Voor 50 euro per persoon -exclusief drank- kan er volop worden mee geproefd van de grill. Tafels zijn via marketing@fgrestaurant.nl te reserveren.

Meer informatie via de website van FG Foodlabs.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Big Green Egg & OFYR BBQ Contest Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Big Green Egg & OFYR BBQ Contest

Opening fruits de mer seizoen door Herman den Blijker

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Opening fruits de mer seizoen door Herman den BlijkerAfgelopen woensdag is aan de oever van de Oosterschelde het fruits de mer seizoen 2018 geopend. Seafarm in Kamperland presenteerde de grootste Fruits de Mer toren van Nederland, waar 250 personen van hebben gesmuld na de onthulling door top chef Herman den Blijker.

De indrukwekkende Fruits de Mer toren bestond uit enorme hoeveelheden van de beste ingrediënten, waaronder alleen al 75 kilo kreeft en krab, 250 kilo schelpen waaronder mesheften, kokkels, vongole en mosselen en 400 oesters. Twee chefs van Schmidt Zeevis serveerden samen met de specialisten van Seafarm de gasten rechtstreeks van de toren.

Seafarm, marktleider in duurzaam gekweekte tarbot en schaal- en schelpdieren, heeft voor deze inaugurele bijeenkomst de handen ineen geslagen met ruim 20 collega’s uit de Zeeuwse agri food branche. Deze manier van werken staat symbool voor de toekomst, waarin samenwerking de sleutel is voor groeiende handel op duurzame wijze. Zo is er een interactieve sessie met chefs gericht op het delen van kennis, ervaring en inspiratie over tarbot, schaal- en schelpdieren.

Eigenaar Dave van Seafarm in Kamperland begon 4 jaar geleden een klein restaurantje Seafarm Seafood & Proeverij naast hun verwerkingsbedrijf voor  schelpdieren.

Zoals hij zelf zegt ‘een uit de hand gelopen hobby’. Afgelopen winter is er dan ook hard gewerkt aan de verbouwing van het restaurantgedeelte, om een prachtige zaak te realiseren met schaal- en schelpdieren in de hoofdrol. Gasten uit Nederland, België en Duitsland komen hierheen om diverse oesters, de Fruits de Mer en Plateau de Crustaces van chef Erwin te proeven.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Opening fruits de mer seizoen door Herman den Blijker Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Opening fruits de mer seizoen door Herman den Blijker

Brasserie Huszár in Delft
Ontbijten, lunchen en dineren met een verhaal

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie HuszárVijf jaar geleden gestart aan de Hooikade 13 in Delft in een uniek rijksmonument. Een pand met geschiedenis en vele mogelijkheden in en buiten het gebouw. Hergebruikte materialen geven het interieur een bijzondere uitstraling. Vanaf het verhoogde podium in het lichte en ruime eetcafé heb je een prachtig uitzicht over de Kolk, één van de mooiste stukjes van de Delftse Schie, de plek waar Johannes Vermeer zijn ‘Zicht op Delft’ schilderde.

De naam Huszár is gekozen vanwege een andere kunstenaar - de Hongaar Vilmos Huszár -, de maker van het glas in lood kunstwerk. Hij werkte samen in ‘De Stijl’ met Piet Mondriaan en Theo van Doesburg. Een andere toevallige bijkomstigheid is dat de overgrootvader van de uitbater heeft gediend bij de cavalarie en dus ook een huzaar. Dan koester je zo’n naam en maak je er je logo en visitekaartje van. Met dezelfde passie wordt er zaken gedaan en worden de gasten ’s morgens vanaf 11:00 uur tot middernacht 24:00 uur voorzien van de lekkerste gerechten.

Het is een café, brasserie, restaurant, gastro-pub, maar bovenal een gezellig familiebedrijf. Een plek waar je je thuis voelt en waar eerlijke producten, kwaliteit čn service hoog in het vaandel staan. Van taarten, sauzen tot soepen, alles komt uit eigen keuken van chef-kok Vera de Graaf.

Bij mooi weer is het aan de terraskant een gezellige drukte-van-jewelste. Binnen is er plaats voor 100 gasten en buiten 50 plekken om te dineren met nog eens 30 borrelplekken. Met fluisterbootjes kunnen gasten de grachten op met lekkere proviand van Huszár.

Al met al een boeiend decor voor presentaties, bedrijfsborrels en muziekvoorstellingen. Reuring alom. Zeven dagen per week open. De ondernemers Pascal en Marieke ter Laak hebben 35 mensen aan de gang om de zaak te runnen.

Meer informatie via de website van Brasserie Huszár.


Groot Limburgs Aspergediner bij Da Vinci

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Da VinciOok dit jaar vond het jaarlijkse Groot Limburgs Aspergerdiner weer plaats bij Restaurant Da Vinci in Maasbracht. De opbrengst van het diner + opbrengst van de veiling (totaal € 120.000,-!) komt ten goede aan het kankeronderzoek van het UMC in Maastricht.

Chef-kok Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools hebben met hun team wederom een geweldige prestatie geleverd. Een geöliede machine.

De gasten worden ontvangen met Moët & Chandon Réserve Impériale Brut Champagne vergezeld door mond vermaakjes van het Limburgse goud. Daarna volgden er een aantal gangen met verschillende aspergegerechtjes.

Sterrenrestaurant Da Vinci heeft sommelier Jesse dean Bruijstens aangetrokken als maître-sommelier. Hij gaat vanaf 6 iuni 2018 aan de slag in het Limburgse restaurant. Hij komt over van restaurant Tribeca in Heeze. Da Vinci krijgt er een vakkundige en gastgerichte gastheer bij met een enorme passie voor wijn. Jesse assisteert Petro op wijngebied en er worden al mooie plannen gesmeed voor bijzondere wijn-events en andere activiteiten, onder meer in het kader van het 25-jarig bestaan van Da Vinci in september 2018.

Meer informatie via de website van Restaurant Da Vinci.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Da Vinci Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Da Vinci

Villa Augustus een schitterend voorbeeld
Industrieel erfgoed omtoveren tot een gastronomische en culinaire hotspot

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Villa AugustusKoninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Villa AugustusDe bevlogen eigenaren Daan van der Have, Hans Loos en Dorine de Vos kunnen voldaan terugkijken. De transformatie van het voormalige drinkwaterterrein aan het Wantij met monumentale watertoren en pompgebouw is meer dan een succes.

Al tien jaar is Arthur van Brug werkzaam in Villa Augustus, waarvan de laatste twee jaar als chef-kok. Hij is net zo bevlogen als de eigenaren, waardoor het gemakkelijk afstemmen is op de visie en missie van deze bijzondere onderneming. Met een eigenzinnige aanpak loopt men hier mijlen vooruit op andere bedrijven. Hier gebeurt veel meer dan in een gemiddeld restaurant.

Met een team van 60 man wordt de keuken gerund. Totaal werken er in Villa Augustus 200 mensen. Winkel/markt, bakkerij, restaurant en hotel.

Nederlands/Italiaanse keuken. Arthur verstaat de kunst van het weglaten. Gerechten met 3 tot 4 ingrediënten zijn puur, eerlijk en lekker. Niet te veel gedoe op je bord.

Villa Augustus is 7 dagen per week geopend voor ontbijt, lunch, diner en late night. Vanaf 7:00 uur tot 24:00 uur. Vrijdag, zaterdag en zondag tot 01:00 uur.

Waar vroeger de waterbassins waren (tussen de watertoren en het pompgebouw) is nu een enorme moestuin van 1,5 hectare, die uniek is voor Nederland. Er groeit en bloeit alles wat ze in de keuken kunnen gebruiken. Volop groenten, fruit en kruiden en veel vergeten groenten, zoals bijvoorbeeld de 'zeekool'. Voor Nederland een nieuwe groente die groeit op ziltige grond en zoveel mogelijk uit de zon moet blijven.De seizoensoogst uit de biologische tuin bepaalt de voortdurend wisselende menukaart.

Er wordt weinig geld uitgegeven aan marketing en promotie: "mensen moeten maar aan elkaar vertellen hoe leuk het is". En dat doen ze dan ook.

Meer informatie via de website van Villa Augustus.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Villa Augustus Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Villa Augustus

Restaurant Mer-Sea Méditerranée in Vught
“l’avenue culinair”. Bienvenue!

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Ferro Restaurant & WijnbarDeze maand is Mariette Lamers – eigenaresse en gastvrouw – van restaurant Mer -Sea in het centrum van Vught gestart met een uniek concept. Café – restaurant, seafoodbar, viswinkel en traiteur.

Zij heeft door haar jarenlange ervaring in de horeca zowel aan voorkant als aan de achterkant heel veel ideeën opgedaan, die nu tot uiting komen in deze nieuwe zaak.

De inrichting is door haar zelf slim doordacht met heel veel markante en sfeervolle details, die bijdragen aan een bijzondere beleving. Een Mediterraan gevoel. De wanden, vloeren, verlichting, menukaart; overal is over nagedacht.

En niet op de laatste plaats de producten op de kaart. Chef-kok Patrick Sebregts en zijn keukenteam hebben er in zin in. Hij is jarenlang zelfstandig ondernemer geweest en ooit leerling van Cas Spijkers. Op de menukaart staan Franse klassiekers, met een knipoog naar de Italiaanse en Spaanse keuken.

Om met woorden van Mariette Lamers te spreken:
’Lekkere muziek, verwennerij op de plateaux des amuses bij een lekkere fles wijn of een biertje uit een Parijse stadsbrouwerij, fruits de mer, een fijn terras...

BIENVENUE A MERSEA MEDITERRANEE, A BIENTOT’
In de viswinkel achter in het restaurant - die ook bereikbaar is via de naastgelegen steeg - liggen de kraakverse vissen en het uitgebreide assortiment schelp- en schaaldieren te wachten op de visliefhebbers. Traiteur-maaltijden om mee te nemen, of om te laten bezorgen.
Alle vis wordt door Mersea Méditerranée duurzaam ingekocht. Wilde vis uit het seizoen, die gevangen kan en mŕg worden. Maar ook ze zijn ook voorstander van duurzaam gekweekte vis om zo overbevissing tegen te gaan.

Meer informatie via de website van Restaurant Mer-Sea Méditerranée.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Ferro Restaurant & Wijnbar Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Ferro Restaurant & Wijnbar

Ferro Restaurant & Wijnbar met een altijd zonnig terras!

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Ferro Restaurant & WijnbarWat ooit een oude smederij was, is nu een modern en prachtig gelegen restaurant aan een binnenwater in Berkel en Rodenrijs.

Eigenlijk had eigenaresse Letty Wuijts (28) de oude smederij willen omtoveren tot een unieke plek. Dit bleek helaas niet mogelijk. Gelukkig heeft zij vanaf het begin de hand gehad in de ontwikkeling van één en ander. Zelf heeft ze ook het interieur bedacht.

De ligging maakt het mogelijk 2 parallelle terrassen te hebben, waar - als de zon schijnt - het er van ‘s morgens 11:00 uur tot ’s avonds 21:00 uur zonnig is. Zo zie je de gasten in de namiddag een terrasje pikken om te borrelen en wat kleine gerechtjes te eten en uiteindelijk doorgaan met share-dining. De opzet is slim doordacht en helemaal gericht op de wensen van de lokale bevolking, van jong tot oud. Veel bewoners in dit gebied werken in de grote omliggende steden en als ze thuiskomen zoeken ze liever iets in eigen buurt.

Letty Wuijts is eigenaresse en gastvrouw en heeft zich omringd met culinair talent zoals André Pardoel, bedrijfsleider vanaf het eerste uur (nu 3 jaar), chef-kok Jeroen Prins en een enthousiast team.

Er is steeds volop schwung in dit establishment. Van tijd tot tijd een DJ of live muziek en er wordt ingespeeld op steeds weer verrassende thema’s. De keuken wordt zeer gewaardeerd met elke dag verse aanvoer en bereidingen. Het lievelingsgerecht van Letty is Tuna Tataki.

De culinaire rubriek De Buik van Rotterdam is lovend: ‘Bij Ferro kom je voor een gezellige borrel en een goed bord eten. Aantrekkelijk en sfeervol’.

Meer informatie via de website van Ferro Restaurant & Wijnbar.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Ferro Restaurant & Wijnbar Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Ferro Restaurant & Wijnbar

    Oosterschelde kreeft ‘een lieve lust’

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Oosterschelde kreeft  ‘een lieve lust’Met een beetje geduld is het dan toch gelukt. Voldoende aanvoer van die prachtige Zeeuwse kreeften. Het seizoen van de Oosterschelde kreeft begint in april en loopt tot half juli.

De watertemperatuur was tijdens de officiële start van het kreeftenseizoen op 29 maart in Zierikzee nog te koud om voldoende kreeften uit hun schuilplaatsen te lokken. De watertemperatuur moet zeker 6 tot 10 graden Celsius zijn. Mondjes maat is de aanvoer op gang.

De Oosterschelde kreeft is familie van de Europese zeekreeft en is prachtig metallic blauw tot zwart van kleur. Ze hebben in de loop der tijd een eigen DNA ontwikkeld. Ze onderscheiden zich van andere kreeften door de verfijnde smaak. Het vlees is stevig en spierwit. De waterkwaliteit in de Oosterschelde is dusdanig van goede kwaliteit, dat de kreeften zich goed kunnen ontwikkelen. Schmidt Zeevis haalt meerdere keren per week tanks met Oosterschelde water op om te gebruiken in de kreeftenbakken en voor levering aan restaurants met een eigen homarium.

Kreeft eten is ook voor de jonge generatie een geliefd gerecht in restaurants. De meeste restaurants hebben nu dit populaire gerecht vast op de menukaart staan. Het is niet meer het ‘feestbeest’, dat alleen bij speciale gelegenheden in dure restaurants wordt gegeten.

Nog steeds is de Kreeft Thermidor dé klassieker uit de Franse keuken. Maar de meeste chefs hebben wel een eigen variant bedacht om kreeft eten nog aantrekkelijker te maken.

Onze winkelchef Ricardo Vis van Heemst heeft ook een paar mooie recepten geschreven om er een echt feestje van de maken. Het eerste recept is een gegratineerde Kreeft met mosterd en Pecorinokaas. Het andere recept is gegrilde kreeft met roerbakgroenten en botersaus. Deze zijn terug te vinden in het door hem samengestelde “Schmidt Originals Zeevis kookboek” (blz 112 t/m 115).

Onze Oosterschelde kreeften zijn ook via de webwinkel te bestellen.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Oosterschelde kreeft  ‘een lieve lust’ Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Oosterschelde kreeft  ‘een lieve lust’

Restaurant Aan de Zweth
Genieten in optima forma aan de Delftse Schie

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Aan de ZwethNu het voorjaar goed heeft ingezet zijn de restaurantbezoekers weer op zoek naar de unieke plekjes om buiten te kunnen dineren. Restaurant Aan De Zweth is zo’n unieke locatie aan de Delftse Schie en de Rotterdamse weg.

 Drie jaar geleden namen Joris en Anjeta Peters het restaurant over van Mario Ridder (De Zwethheul). Dit was best een risico, maar het heeft zeer goed uitgepakt. Het duo presteert met hun teams buitengewoon. Al na één jaar kregen ze de waardering van Michelin met één ster met onderstaand quote:

‘Tafelen aan de Delftse Schie in De Zweth heeft voordelen:
in dit elegante restaurant en op het terras hebt u een prachtig zich op de passerende boten. Spectaculair! Spanning vindt u ook op het bord. De chef serveert kleine gerechtjes die mooi gebalanceerd zijn. Geen overvloed aan ingrediënten, maar smaken met diepgang en power!’

Op hun website vatten Joris & Anjeta Peters een en ander compact samen:
Bij Joris eten is genieten in optima forma. Sinds de opening van Aan de Zweth in januari 2015 komen gasten van heinde en verre naar Schipluiden om te genieten van zijn gerechten. De Noordzeekrab met curry en kalfstartaar is inmiddels Joris zijn signatuurgerecht en is niet meer van de kaart weg te denken.

De gastvrije benadering van Anjeta en haar brigade, de relaxte sfeer, het uitzicht over de Delftse Schie maken het plaatje helemaal af. Binnen één jaar al bekroond met een Michelin ster en in 2017 gestegen naar nummer 78 in de top 100 beste restaurants van Nederland in de ‘Lekker’. En sinds 1 januari trots lid van de Alliance Gastronomique die onlangs haar 50 jarig bestaan vierde. Topsommelier Arnold Zwartkruis is door Gault & Millau uitgeroepen tot wijn/spijs specialist van 2018.

Meer informatie via de website van Restaurant Aan de Zweth.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Aan de Zweth Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Aan de Zweth

No winebar, no bar, no café, no espressobar ….
Just The LisaMarie

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The LisaMarieTwo Friends ( Paul&Paul ), Two Ladies ( Lisanne &Maria )
One Bar THE LISA MARIE.

A starter bar, wines, drinks, coffee cocktails and starters (small dishes). Dit is de ‘eigen wijze’ Starterbar The LisaMarie in de Rotterdamse wijk Katendrecht.

Wat te doen met een leuk hoekpandje aan de Atjehstraat in het hippe Katendrecht? De creatieve ondernemers kunstenaar Paul van den Hout en fotograaf Paul Posse weten er wel raad mee. Paul Posse is de succesvolle ondernemer achter de horecaonderneming POSSE aan de zijkant van de laagdrempelige foodhal Fenix Food Factory. Paul van den Hout is kunstenaar en vriend van Paul. Toen de vraag kwam om iets leuks te beginnen in dit pandje was het snel beslist.

Op een hun ‘eigenwijze’ manier hebben ze zelf alles ontworpen en gemaakt en het resultaat is een bar restaurantje met een eigen karakter en een niet alledaagse menukaart. Het is een starterbar, waar kleine, mooie gerechtjes worden bereid ter grootte van een voorgerecht. Het is het idee van een tapas, maar dan ‘above tapas’.

Er staan 10 mooie gerechtjes op de kaart.
Samen met een biertje of een glas wijn. Er zijn 2 bijzondere tapbieren: Een Budweiser Budvar uit Tsjechië, waar dit bier al in de 17e eeuw werd gebrouwen. En een bier Saison du Pont, een fris lekker biertje uit Wallonië, dat in de winter werd gebrouwen voor de seizoensarbeiders om te drinken in het voorjaar.

De naam The LisaMarie is vernoemd naar de dochter van Elvis Presley en is ook de samentrekking van de namen van de vriendinnen van Paul van den Hout en Paul Posse resp. Lisanne en Maria. Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 23:00 uur

Meer informatie via de website van The LisaMarie.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The LisaMarie Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The LisaMarie

Oosterscheldekreeft gedraagt zich als echte Slow Food
Even wachten...
op de Zeeuwse Zilte Zaligheid

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Even wachten op de OosterscheldekreeftDonderdag 29 maart staat de promotie van Oosterschelde Kreeft in Zierikzee gepland. Een jaarlijks promotiecircus waarbij de pers en genodigden getuigen kunnen zijn van het bovenhalen van de eerste Oosterschelde kreeften. Dit is een jaarlijks terugkerend gebeuren om aandacht voor de Oosterschelde kreeft of de Zeeuwse kreeft in de media te krijgen.

Alleen de natuur werkte dit jaar niet echt mee. Het is nog te koud om de kreeften in beweging te zetten. De watertemperatuur zal zeker tot 6 tot 10 C. moeten stijgen voordat de kreeften bereid zijn uit hun schuilplekken tevoorschijn te komen om in de kreeftenkorven te stappen. Nu werd er nog geen 150 kilo kreeft naar boven gehaald. Vorig jaar rond de 1500 kilo. Er zal dus nog een flink aantal weken gewacht moeten worden voordat er voldoende aanvoer zal zijn.

Al met al was het uitvaren van de boten met pers en genodigden een succes. De Commissaris van de Koning van Zeeland Han Polman heeft de kreeftenkoningin Marianne Bout gekroond. Zij zal een jaar lang optreden als ambassadrice van de Oosterscheldekreeft.

De eerste bovengehaalde kreeften werd in ontvangst genomen door de eregasten: Claudia en Jannis Brevet van Restaurant Inter Scaldes, die daarna werden overhandigd aan Edwin Vinke van Restaurant De Kromme Watergang en een exemplaar voor de veiling, die op die middag op de vismijn Colijnsplaat voor het goede doel WAR CHILD werd geveild. Deze kreeft heeft uiteindelijk € 22.500 opgebracht.

Met de complimenten aan Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, Stichting Zeker Zeeuws en Zeeland Slow Food.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Even wachten op de Oosterscheldekreeft Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Even wachten op de Oosterscheldekreeft

Een nieuwe culinaire bries in Dordrecht
Visrestaurant Zeeblauw aan de Spuiboulevard

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Visrestaurant ZeeblauwPeter de Leeuw, eigenaar van Dok in Zwijndrecht en het Dordtse Dok Bar & Bites, heeft onlangs een nieuw visrestaurant geopend met een zeer doordachte sfeervolle inrichting, waar de kleur zeeblauw de hoofdtoon vormt. En het heeft natuurlijk alles met de zee te maken.

Zodra je aan een tafeltje zit, voel je je helemaal thuis en heb je even tijd nodig om alle details van de zeer smaakvolle inrichting in je op te nemen. Het is niet heel groot. Plaats voor 42 gasten. Maar wel heel slim ingericht. De open keuken zit achter de bar, waardoor er direct contact is met de gasten en het bedienend personeel is.

De nog jonge chef-kok Mitchel Visser heeft eerder het vak geleerd bij een tal van restaurants  in Frankrijk en Oostenrijk en later in Nederland bij o.a. Huis Roodenburgch in Dordrecht, De Lachende Gans, De Ertepeller in Papendrecht en Restaurant FG** in Rotterdam, Mitchel Visser en zijn souschef Simon Pronk hebben al eerder met elkaar samengewerkt en vormen een hecht team samen met nog een zelfstandig werkende kok. Met drie koks in de keuken is het flink aanpakken.

Maître Emina Omanovic werkt ook met een team van drie personen en zij zorgen dat de gasten kunnen genieten van wat er op tafel komt. En dat is niet mis. Pure smaken. Een kaart met goed uitgekiende gerechten. Voor 90% wordt er vis geserveerd. Bij binnenkomst zien gasten direct een vitrine met daarin de vis op crushed ijs. Voor vleesliefhebbers en vegetariërs is er natuurlijk ook wat lekkers.

Het concept wordt volledig anders dan Dok Bar & Bites, dat enkele deuren verderop zit. Voorlopig gaat de nieuwe zaak alleen 's avonds open. Dit is een restaurant, waar gasten hun hele avond kunnen doorbrengen. Van woensdag t/m zondag vanaf 17:00 uur tot einde avond.

Meer informatie via de website van Visrestaurant Zeeblauw.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Visrestaurant Zeeblauw Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Visrestaurant Zeeblauw

Restaurant Post in Dordrecht
Het leukste restaurant van Dordrecht

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Post in DordrechtAfgelopen januari 2018 is het twee jaar geleden dat de ondernemers Alex Verburg en Edwin Roestenburg de ‘guts’ hadden om in het voormalige postkantoor van Dordrecht een groots opgezet café en restaurant te gaan exploiteren.

Nu twee jaar later spreken we met floor manager Mark Bakker en chef-kok Wouter Bos. Door een goed samenspel tussen keuken en café & restaurant lukt het om als een geoliede machine te werken, waardoor er extra aandacht aan de gasten kan worden gegeven.

Wouter Bos: ‘Alle gerechten worden zelf bereid met de allerbeste ingrediënten. Pure smaken geďnspireerd door de mediterrane keuken. De gasten weten de pure smaken zeer te waarderen en komen hiervoor graag terug’.

Bij de ‘gouden pollepel’ staat dit restaurant met een 8.1 als tweede beste restaurant van Dordrecht genoteerd. En bij de verkiezing van het “Leukste Restaurant” is Restaurant Post nu genomineerd tot leukste restaurant van Dordrecht.

Mark Bakker: ‘Er gebeurt hier zoveel, waanzinnig, elke dag wordt het beter. We doen het met liefde en plezier. Wij krijgen veel complimenten van de gasten, maar die geven we ook vaak terug omdat we zulke plezierige, tevreden gasten hebben. En daar gaat het uiteindelijk om. Het overtreffen van de verwachtingen’. Er is veel reuring in dit etablissement. Van vroeg tot laat. Diverse proeverijen, cursus broodbakken en zelfs elke 2e donderdagavond een live radio-uitzending van Via Cultura.

De openingstijden: van maandag t/m vrijdag zijn van 8:00 uur tot 01:00 uur. Op zaterdag en zondag vanaf 10:00 uur tot 01:00 uur.

Meer informatie via www.restaurantpost.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Post in Dordrecht Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Post in Dordrecht

Restaurant De Olijfboom in Barendrecht
Een topteam met topgerechten en een topsfeer

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De OlijfboomAls je nooit eerder bij Restaurant De Olijfboom bent binnen geweest, dan ervaar je al bij binnenkomst een aangename sfeer. Het ruikt lekker. De medewerkers stralen iets uit. Je weet al dat dit een geweldige avond wordt. En dat wordt meer dan waargemaakt.

De patrons Jurgen en Mieke de Boom en het team gaan ervoor. Jurgen: ‘Iedere dag hebben wij één kans om onze gasten een geweldige culinaire avond te bezorgen en dat realiseren wij ons maar al te goed. Ons team heeft passie voor het vak en dat zie je terug in de gerechten, op je bord čn in je glas. Dat doen we inmiddels al 10 jaar’.

Er wordt gekookt met de beste ingrediënten van de beste leveranciers. Ze kunnen rekenen op veel vaste gasten. Het aanbod door de seizoenen heen is steeds verrassend. De nieuwe website en de nieuwsbrief, die elke 6 weken uitkomt wordt goed gelezen en zorgen voor extra reserveringen. Er zijn 70 zitplaatsen en nog eens 40 op het terras. Het restaurant ligt aan het Havenhoofd 31 in Barendrecht en er kan gratis geparkeerd worden in de buurt of in de parkeergarage. Uitrijkaarten voor de gasten, die later op de avond de parkeergarage uit willen.

  • Elke woensdag een kreeftenmenu:
    2 gangen kreeft + dessert voor € 39,50.
  • Op zondag van 15:00 tot 18:00 uur is er een high-wine
    met 5 gangen voor € 32,50.

Het lievelingsgerecht van Jurgen is Coquille – buikspek – witlof.

Goede recensies bij Iens 8,3 /10 en Tripadvisor 4 /5 en steevast de opmerkingen: Plezierig en gastvrij. Top dus!

 Meer informatie via www.deolijfboom.nl  

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De Olijfboom
Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De Olijfboom Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De Olijfboom

Le Barrage in Alblasserdam
Nu in Full Swing

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Le Barrage AlblasserdamVorige maand opende burgemeester Paans van Alblasserdam het nieuwe restaurant Le Barrage.  De culinaire hotspot is inmiddels vol in bedrijf. Chef-kok Marcel Hayes heeft met zijn keukenteam de vaart erin. Hij is een ambachtelijke kok, klassiek opgeleid met leermeesters als Kranenborg en Fagel. De menukaart zit vol verrassingen. Franse keuken met een eigen Le Barrage twist. Klassiek aangevuld met culinaire hoogstandjes uit andere wereldkeukens. Zoals de ‘Le Barrage’ poké bowl. Met sushirijst, gemarineerde yellowfin tonijn, wasibi mayonaise, wakamé salade, zoetzure komkommer en groene appel-wasibi sorbet. Maar ook de bitterballen van oma zijn top. Hier kun je ook nog de klassieke Stroganoff proeven. Marcel maakt trouwens de allerbeste pepersaus. Hij gaat liever voor een volle zaak dan een ster. Als de menukaart al vol met verrassende gerechten staat, hoe verrassend zal dan het 3 gangen verrassingsmenu á la chef zijn? Er wordt goed geluisterd naar de gasten. De enthousiaste zwarte brigade verwelkomt de gasten en zorgt ervoor dat het aan niets ontbreekt.
Le Barrage heeft de meest uitgebreide selectie aan wijnen op de wijnkaart staan. Met de juiste temperatuur regulering in de wijnkluis wordt de kwaliteit van de wijnen behouden.

Meer informatie via www.lebarrage.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Le Barrage Alblasserdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Le Barrage Alblasserdam

Restaurant Pesca bruist van enthousiasme

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant PescaToen initiatiefnemers Sven Sallaerts en Jos de Jong twee jaar geleden Restaurant PESCA in Amsterdam presenteerden als de nieuwe visbeleving, ook wel als een ‘theater van vis’ hadden critici hun bedenkingen. Met dit nieuwe innovatieve concept wordt vis op een toegankelijke manier aangeboden.

En dat is meer dan gelukt. Ze doen dat door de gasten zelf de gerechten te laten kiezen vanaf de zogenaamde visafslag in het hart van de zaak. Daarna nog wat side dishes en een drankje erbij. In een ijsemmer kan de wijn, het bier en het water meegenomen worden en aan de tafel opgehangen worden.

De formule werkt zo goed, dat de heren uitkijken naar een tweede geschikte locatie in Amsterdam. Ook zijn er plannen om dit concept in Berlijn te lanceren. Pesca is onderdeel van Younique Concepts en is in 2016 uitgeroepen tot 'Best Hospitality Concept 2016' en beloond met een Entree Award.

Het team weet met regelmaat de pers te halen. De ene keer met de grootste zwaardvis van bijna vier meter en een gewicht van 238 kilo binnen te takelen. Als catch of the day.

En onlangs nog met het bericht dat zij dit jaar voor het eerst € 10.000,- van de winst van restaurant Pesca verdeelden onder het volledige team. Ook de afwasser kreeg € 1000,- in handen. De horeca-branche is toe aan een revolutie als het gaat om omgang met het personeel.

 Meer informatie via www.pesca-amsterdam.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Pesca Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Pesca Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Pesca

Urban Restaurant Hendriks
Fast Good Food Concept

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Urban Restaurant HendriksDit onlangs geopende nieuwe restaurant in de Prins Hendrikstraat in Den Haag wordt met veel enthousiasme ontvangen door de bewoners van de Zeeheldenkwartier. Deze buurt aan de rand van het centrum is de laatste jaren sterk in opkomst. Veel expats en jong publiek weten deze wijk te vinden.

De openingshandeling bestond uit het onthullen van de ‘eyecatcher’ van het restaurant, de keuken. Het pand bestaat uit twee delen. Het voorste gedeelte is bedoeld als bar, waar je ook kunt eten en het achterste gedeelte is het restaurant, waar je ook kan drinken. Hier is ook de open keuken. Puur en ambachtelijke producten staan centraal.

Hoge kwaliteit gerechten zonder schuldgevoel.
Gemak is het woord dat Hendriks perfect omschrijft. Fast good food, ingewikkelder gaan ze het niet maken. De producten komen van de beste leveranciers. De vis wordt kraakvers aangeleverd. Ook wordt er samengewerkt met de biologische stadstuin.

In het bar gedeelte met hoge zitjes is er een ruime keuze aan biersoorten (32). Er zijn wijn en spijs combinaties. Maar hier is er extra aandacht besteed aan bier en spijs combinaties. Merel Haijemaije is de biersommelier.

De eigenaren van Restaurant Hendriks, Brigitte van Benschop, Harry van den Ouweelen en Sebastiaan Riemen, zagen de afgelopen jaren een stijgende lijn in de behoefte naar duurzame producten in plaats van fastfood toenemen. Genoeg reden om Restaurant Hendriks te openen in Den Haag.

Urban Restaurant Hendriks is het broertje van Beachclub Titus en At Sea in Kijkduin. Fabian Maasland is de executive chef voor alle zaken. Urban, een combinatie tussen industrieel en botanisch, is de stijl die velen zullen herkennen bij Urban Restaurant Hendriks. Met de gekleurde velvet stoelen en marmeren tafels bij binnenkomst, de lange mosgroene bank met hoog borrelgehalte en het stalen frame als eyecatcher rondom de open keuken, geeft Urban Restaurant Hendriks een warm en sfeervol karakter.

Het restaurant moet een sociale plek in de wijk worden, ideaal voor borrel en diner in een ongedwongen sfeer. Dat is dan ook precies waar Prins Hendrik om bekend stond.

 Meer informatie via www.restauranthendriks.nl

20180202-nieuws-03 20180202-nieuws-04

De IK-vorm bestaat niet bij Restaurant Zenne; het is WIJ eten.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant ZenneBij restaurant Zenne aan de Willemskade 27 in Rotterdam, tegenover het Wereldmuseum, gaat het er anders aan toe dan in andere restaurants. In een mediterrane sfeer lunchen of genieten van een diner vol verrassingen. Gasten krijgen er een culinaire rondreis door Turkije. Er is geen kaart. De IK-vorm bestaat niet; het is WIJ eten.

Een 3 gangen menu met 1 groot hoofdgerecht vis, vlees of vegetarisch of een 4 gangen menu, klein vis gerecht, een klein vlees of gerecht vegetarisch. Te beginnen met een heerlijke combinatie van 8 koude Mezethes. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn artisjok, gebakken aubergine, geroosterde paprika, fčta met olijven, gemarineerde courgette of tonijnsalade.

Na deze uitgebreide gang krijgt u een warm visgerecht, zoals kabeljauw op een bedje van wilde Turkse spinazie, in verse sinaasappelsaus gesmoorde zalm of misschien gamba’s met munt en knoflook. Dan volgt er nog een vleesgerecht, aubergine gevuld met rundvlees, ossenhaas ŕ la Bosporus op een bedje van snijbonen of een stoofschotel van groenten van het seizoen met kalfsvlees, om maar wat te noemen.

Voor wie liever vegetarisch eet, is er een wisselend, volwaardig menu. Als afsluiting een overheerlijk dessert. Room-yoghurt met walnoten en honing, baklava of misschien wel iets heel anders! Het moet tenslotte wel een verrassing blijven!
Patron, Recep Aluc is de drijvende kracht achter dit restaurant.

Ooit gestart met een eenvoudig restaurant in het Wereldmuseum en later op de punt van de kade - waar ooit de pont naar de overkant heen en weer ging - met een eenvoudige uitspanning tijdens zomerse dagen. Dit bleek zo succesvol, dat er een grote partytent werd neergezet en toen was Zenne een feit. Zeer gewaardeerd door een groot publiek. Het was een tijdelijke situatie. Het heeft jaren geduurd voordat de plannen werden goedgekeurd om een vast gebouw te kunnen neerzetten. De ligging is uniek te noemen naast de Veerhaven aan de Maas met een groot beschut terras en een riant uitzicht over de rivier. Alle dagen van de week geopend. Tot rust komen aan de Maas met een kop koffie of een wijntje. Lekker lunchen. Dineren vanaf 18:00 uur.

 Meer informatie via www.zenne.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Zenne Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Zenne


Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.