Menu
Inloggen bestaande klant
Bestellen zonder account
Let op: u spaart dan geen zeemijlen!Maak een account aan
U kunt dan in het vervolg sneller bestellen,ontvangt exclusieve aanbiedingen en spaart
zeemijlen voor interessante korting!
Schaal- en schelpdieren

Het seizoen van de Oosterschelde kreeft is weer geopend en loopt tot 15 juli. Traditiegetrouw wordt de eerste kreeft geveild, de opbrengst gaat naar een goed doel. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het DNA van de Oosterschelde kreeft afwijkt van andere soorten kreeften. Dit verschil maakt dat de Oosterschelde kreeft een fijnere en zachtere smaak heeft.
Gewicht per stuk: ca. 500 gram
Aantal:
€ 35,95

Oestermes
Laguiole oestermes, om zelf uw oesters te openen. Een exclusief cadeautje!
Aantal:
€ 14,50

Inhoud 2 kg
Hangcultuur Mosselen Zeeland.
Het seizoen voor de Zeeuwse hangcultuur mosselen is weer gestart; het koude voorjaar met veel regen heeft voor een uitstekende oogst gezorgd, nl. veel regen geeft veel algen, waardoor de mosselschelpen goed gevuld zijn.
Volgens de mosselkwekers op werkeiland Neeltje Jans en Bruinisse is dit één van de mooiste oogsten in jaren, alleen moet de oogst in Bruinisse nog beginnen.
Neeltje Jans is de eerste de mosselkwekers die zich sinds de jaren negentig met de mosselkweek bezig houden.
Ervaring was er niet, dus men reisde af naar Frankrijk, Spanje en Italië. Daar werd deze methode al langer gebruikt voor de wereldberoemde Moules Bouchot uit de baai van Mont St. Michel.
Maar onze eigen Zeeuwse “Zeker Zeeuws” zijn niet te versmaden. De mosselen worden horizontaal gekweekt aan touwen, in Frankrijk worden deze veelal op verticale staande eiken palen gekweekt.
Het seizoen voor de Zeeuwse hangcultuur mosselen is weer gestart; het koude voorjaar met veel regen heeft voor een uitstekende oogst gezorgd, nl. veel regen geeft veel algen, waardoor de mosselschelpen goed gevuld zijn.
Volgens de mosselkwekers op werkeiland Neeltje Jans en Bruinisse is dit één van de mooiste oogsten in jaren, alleen moet de oogst in Bruinisse nog beginnen.
Neeltje Jans is de eerste de mosselkwekers die zich sinds de jaren negentig met de mosselkweek bezig houden.
Ervaring was er niet, dus men reisde af naar Frankrijk, Spanje en Italië. Daar werd deze methode al langer gebruikt voor de wereldberoemde Moules Bouchot uit de baai van Mont St. Michel.
Maar onze eigen Zeeuwse “Zeker Zeeuws” zijn niet te versmaden. De mosselen worden horizontaal gekweekt aan touwen, in Frankrijk worden deze veelal op verticale staande eiken palen gekweekt.
Aantal:
€ 14,95