Menu
Uw winkelwagen is leeg
Schaal- en schelpdieren
Deze 3 producten worden het meest besteld:
Mosselen
€ 14,95
Coquillevlees
35 g
€ 2,00
Vongole
€ 24,90
Kreeft, Oosterschelde (levend)
Het seizoen van de Oosterschelde kreeft is weer geopend en loopt tot 15 juli. Traditiegetrouw wordt de eerste kreeft geveild, de opbrengst gaat naar een goed doel. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het DNA van de Oosterschelde kreeft afwijkt van andere soorten kreeften. Dit verschil maakt dat de Oosterschelde kreeft een fijnere en zachtere smaak heeft.  
Gewicht per stuk: ca. 500 gram
Aantal:
€ 39,95
Coquillevlees
Deze Amerikaanse coquilles zijn al uit de schelp gehaald. Zachtjes in boter gebakken zijn ze een traktatie!  
Gewicht per stuk: ca. 35-40 gram
Aantal:
€ 2,00
Amandes
De amande heeft een dikke schelp met veel vlees en een stevige bite.  
Net à ca. 1 kg
Aantal:
€ 8,90
Bulot
Wulken worden meestal gekookt geserveerd met een naald erbij, zodat de slak uit zijn huisje gehaald kan worden.  
Net à ca. 1 kg
Aantal:
€ 17,90
Palourde
De palourde is vooral populair in Spanje en Frankrijk, waar men het fijne, malse vlees bijzonder op prijs stelt.  
Net à ca. 1 kg
Aantal:
€ 23,90
Scheermessen, Hollands
Het witte en zachte vlees van de scheermes is neutraal van smaak en kan worden gegrild, gestoomd of gebakken.  
Bos à ca. 1 kg
Aantal:
€ 11,90
Alikruiken
De kleinste eetbare slak doet het goed op een plateau fruits de mer. De smaak doet denken aan die van kip.  
Net à ca. 1 kg
Aantal:
€ 14,90
Vongole
Een heerlijke schelp om in pastagerechten of soepen te verwerken.  
Net à ca. 1 kg
Aantal:
€ 24,90
Creuses Blanche de Normande

Maat: nr. 1. Deze oesters uit Normandië hebben een lichte schelp en hun zachte en heerlijke vlees, hun unieke jodiumachtige smaak en lichte nootaroma zullen de gehemeltes strelen!

Wilt u geopende oesters? Kijk dan bij de categorie Schotels.  
Per 6 stuks
Aantal:
€ 10,50
Creuses Geay, nr 3

“De Edelman”

De Familie Geay kweekt al oesters sinds 1874 met name de Geay, echt een Grand cru onder Franse oesters.
De oester heeft een nootachtige ondertonen en frisse nasmaak

Wilt u geopende oesters? Kijk dan bij de categorie Schotels.  
Per 6 stuks
Aantal:
€ 17,50
Creuses Gillardeau, nr 3

Heerlijke oesters van het wereldberoemde oesterhuis Gillardeau! Ze slagen erin om 365 dagen per jaar topoesters te leveren. De Gillardeau's hebben een volle romige smaak, zowel zoet als zoutig.

Wilt u geopende oesters? Kijk dan bij de categorie Schotels.  
Per 6 stuks
Aantal:
€ 18,00
Oestermes
Laguiole oestermes, om zelf uw oesters te openen. Een exclusief cadeautje!
Aantal:
€ 14,50
Rivierkreeft (levend)
Het vlees van de rivierkreeft zit vooral in de staart en is wit tot roodkleurig. Het vlees kan, eerst gekookt, warm of koud gegeten worden.  
Gewicht per stuk: ca. 50 gram per stuk
Aantal:
€ 1,60
Crab Tourteau (levend)
Crab Tourteau is de Franse benaming voor onze Noordzeekrab. Krabben worden levend, gekookt, diepgevroren of ingeblikt verkocht.  
Gewicht per stuk: ca. 800 gram
Aantal:
€ 13,55
Kreeft, Canadees (levend)
Het vlees van de Canadese kreeft is zoet en zacht. Het vlees uit de poten is het meest smaakvol. De kreeft kan koud, gekookt of gegrild geserveerd worden.  
Gewicht per stuk: ca. 500 gram
Aantal:
€ 25,95
Langoustines, klein
Het kleine familielid van de kreeft, kort en puur bereiden. Laat de smaak zelf spreken!  
Gewicht per stuk: ca. 60 gram
Aantal:
€ 1,80
Langoustines, groot
Het kleine familielid van de kreeft, kort en puur bereiden. Laat de smaak zelf spreken!  
Gewicht per stuk: ca. 70 gram
Aantal:
€ 2,65
Mosselen Bouchot
Deze Franse mossel met lichtpikant vlees is de laatste jaren erg populair geworden in Nederland.  
Bak à 1 kg
Aantal:
€ 9,90
Mosselen Zeeuws, Hangcultuur

Hangcultuur Mosselen Zeeland.
Het seizoen voor de Zeeuwse hangcultuur mosselen is weer gestart; het koude voorjaar met veel regen heeft voor een uitstekende oogst gezorgd, nl. veel regen geeft veel algen, waardoor de mosselschelpen goed gevuld zijn.
Volgens de mosselkwekers op werkeiland Neeltje Jans en Bruinisse is dit één van de mooiste oogsten in jaren, alleen moet de oogst in Bruinisse nog beginnen.
Neeltje Jans is de eerste de mosselkwekers die zich sinds de jaren negentig met de mosselkweek bezig houden.
Ervaring was er niet, dus men reisde af naar Frankrijk, Spanje en Italië. Daar werd deze methode al langer gebruikt voor de wereldberoemde Moules Bouchot uit de baai van Mont St. Michel.
Maar onze eigen Zeeuwse “Zeker Zeeuws” zijn niet te versmaden. De mosselen worden horizontaal gekweekt aan touwen, in Frankrijk worden deze veelal op verticale staande eiken palen gekweekt.  
Aantal:
€ 8,95
Mosselkruiden
zakje 13 gram
Natuurlijke kruidenmix om uw gekookte mosselen mee op smaak te brengen. Gemaakt van de beste ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen.  
Aantal:
€ 0,95
Mosseldip Trio
bakje met 3 sauzen
Triobakje met drie heerlijke mosseldipsauzen:
- Mosterd-kerriesaus
- Knoflooksaus
- Tartaarsaus
210 gram
Aantal:
€ 3,25
Mosselpan
1 persoons
Schmidt's eigen mosselpan, om uw mosselen in te koken en te serveren. In de pan kunt u 1 kilo mosselen (1 persoon) bereiden.
Aantal:
€ 16,50
Oester Supplement
6 toppings voor een extra touch
Geef de oesters eens extra smaakje met dit setje van 6 supplementen: hollandaisesaus, geraspte kaas, gesnipperde bieslook, haringkaviaar, rode wijnazijn en gesnipperde witte ui. De moeite van het proberen waard!
Aantal:
€ 9,95
Mosselpakket

Mosselpakket om thuis te koken;
2 kg Zeeuwse Hangcultuur mosselen
1 zakje Schmidt mosselkruiden
1 bakje mosselgroenten
1 stokbrood Van Menno van 200 gram
1 saustrio
Aantal:
€ 26,95
Versere vis zwemt nog!
Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden Privacy statement Disclaimer