![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
||||
|
|
![]() |
Tartaar van haring
Voor 4 personen
Voorbereiding: Meng de mayonaise, crème fraîche en wasabipasta, en breng op smaak met wat peper en zout. Was de mesclun sla in ijswater, laat een paar minuten staan en daarna uitlekken in een vergiet. Meng ¼ van de gesnipperde sjalot met citroensap, olijfolie, peper en zout. Bereiding: Besprenkel met de sjalotvinaigrette. Garneer het gerecht met bietenscheutjes en een takje dille. |
![]() |
|||
![]() |
Gebakken gamba’s met tomaat en komkommerlinten
Voor 2 personen
Voorbereiding: De komkommer wassen en met een kaasschaaf in lange linten schaven (tot aan de zaadkern schaven, anders krijg je rafelige linten). Hierna de komkommer 3 à 4 minuten marineren in de azijn, aangemaakt met een snufje peper en zout. De overige knoflook fijnsnijden en mengen met 100 ml olijfolie, peper en zout. Bereiding: De gamba’s per 3 stuks op de sereh stengels prikken, op een schaaltje leggen en bij de tomaten in de oven zetten. Hak de bieslook fijn, houd 10 sprieten achter voor garnering. Voeg de gehakte bieslook toe aan de komkommer en verdeel de linten over 2 borden. Haal de garnalenspiesjes en tomaten uit de oven en leg ze op de komkommerlinten. Serveren met bieslooksprieten en eventueel een partje citroen. |
![]() |
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over onze site? Mail dan naar: info@schmidtzeevis.nl (niet voor bestellingen) Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V. |