Recepten om Sushi te bereiden zijn:

 

Basis recept voor 4 stuks
Prei-sushi's met avocado en garnalen (4 stuks)
Prei-sushi's met tonijn en tomaat (4 stuks)
Gerookte zalm-sushi's met gember (4 stuks)
Gerookte zalm-sushi's met komkommer (4 stuks)
Nori-sushi's met zalm en avocado (4 stuks
Nori-sushi's met crabstick en lente-ui (4 stuks)


De Japanse Sushiís staan erom bekend dat ze lastig te bereiden zijn.
Maar er bestaan ook eenvoudige en razendsnelle varianten, zoals uit onderstaande recepten zal blijken.
 

IngrediŽnten:

 

75 g Japanse of Surinaamse rijst

1/2 eetlepel Japanse rijstazijn, of zachte, blanke azijn

mespunt suiker

mespunt zout

 

 

 

Basis recept voor 4 stuks

Bereiding:

Kook de rijst met ca. 1 1/2 dl water in ca. 20 minuten gaar. Laat de rijst enkele minuten nastomen. De rijst moet kleverig zijn, maar niet papperig.
Klop de azijn met de suiker en het zout door elkaar en schep dit door de rijst.
Spreid de rijst uit en laat hem afkoelen.

 

Eet smakelijk !


terug naar boven


IngrediŽnten:

 

1 x het basisrecept

enkele preibladeren

wasabi of geraspte mierikswortel uit een potje

1/4 avocado in reepjes

2 grote gepelde garnalen

 

 

 

 

Prei-sushi's met avocado en garnalen (4 stuks)

Bereiding:

Dompel de preibladeren enkele minuten in kokend water en spoel ze met koud water af. Snijd de bladeren in 2 mooie stukken van 15 cm en spreid ze elk op een sushimatje of stuk folie uit. Verdeel de rijst erover en houd aan de brede kant ca. 2 cm vrij.
Bestrijk de rijst met wat wasabi (niet te veel want het is zeer pittig van smaak) of mierikswortel.
Halveer de garnalen en leg ze met de reepjes avocado op de rijst. Rol de prei met behulp van het matje of de folie op en snijd de rol in 4 stukken.

 

Eet smakelijk !


terug naar boven


IngrediŽnten:

 

1 x het basisrecept

enkele preibladeren

wasabi of geraspte mierikswortel uit een potje

1/2 tomaat in reepjes

1/4 blikje tonijn in stukjes

 

 

 

 

Prei-sushi's met tonijn en tomaat (4 stuks)

Bereiding:

Dompel de preibladeren enkele minuten in kokend water en spoel ze met koud water af. Snijd de bladeren in 2 mooie stukken van 10 cm en spreid ze elk op een sushimatje of stuk folie uit. Verdeel 1/3 deel van de rijst erover en houd aan de brede kant ca. 2 cm vrij.
Bestrijk de rijst met wat wasabi (niet te veel want het is zeer pittig van smaak) of mierikswortel. Leg de tonijn en reepjes tomaat op de rijst. Rol de prei met behulp van het matje of de folie op en snijd de rol in 4 stukken.

 

Eet smakelijk !


terug naar boven


IngrediŽnten:

 

1 x het basisrecept

wasabi of geraspte mierikswortel uit een potje

2 plakken gerookte zalm

2 bolletjes gember

 

 

 

 

Gerookte zalm-sushi's met gember (4 stuks)

Bereiding:

Spreid de plakken zalm elk uit op het matje of een stuk folie en verdeel de rijst erover. Houd aan de brede kant ca. 2 cm vrij. Bestrijk de rijst met wat wasabi (niet te veel want het is zeer pittig van smaak) of mierikswortel.
Snijd de bolletjes gember in dunne reepjes en leg ze achter elkaar in het midden van de rijst. Rol de zalm met behulp van het matje of de folie op en snijd elke rol in 2 stukken.

 

Eet smakelijk !


terug naar boven


IngrediŽnten:

 

1 x het basisrecept

wasabi of geraspte mierikswortel uit een potje

2 plakken gerookte zalm

1 stukje komkommer

 

 

 

 

Gerookte zalm-sushi's met komkommer (4 stuks)

Bereiding:

Spreid de plakken zalm elk uit op het matje of een stuk folie en verdeel de rijst erover. Houd aan de brede kant ca. 2 cm vrij. Bestrijk de rijst met wat wasabi (niet te veel want het is zeer pittig van smaak) of mierikswortel.
Snijd het stukje komkommer in dunne reepjes en leg ze achter elkaar in het midden van de rijst. Rol de zalm met behulp van het matje of de folie op en snijd elke rol in 2 stukken.

 

Eet smakelijk !


terug naar boven


IngrediŽnten:

 

1 x het basisrecept

2 vellen nori

wasabi of geraspte mierikswortel uit een potje

1 eetlepel mayonaise

1/4 avocado

1 plak gerookte zalm

 

 

 

Nori-sushi's met zalm en avocado (4 stuks)

Bereiding:

Spreid de vellen nori elk uit op het matje of een stuk folie en verdeel de rijst erover. Houd aan de brede kant ca. 2 cm vrij. Bestrijk de rijst met wat wasabi (niet te veel want het is zeer pittig van smaak) of mierikswortel.
Strijk daarover een weinig mayonaise. Snijd een plak gerookte zalm in reepjes en leg ze samen met de reepjes avocado achter elkaar in het midden van de rijst.
Rol de vellen nori met behulp van het matje of de folie op en snijd elke rol in 2 stukken.

 

Eet smakelijk !


terug naar boven


IngrediŽnten:

 

1 x het basisrecept

2 vellen nori

wasabi of geraspte mierikswortel uit een potje

1 eetlepel mayonaise

1 crabstick

1 lente-uitje in reepjes

 

 

 

Nori-sushi's met crabstick en lente-ui (4 stuks)

Bereiding:

Spreid de vellen nori elk uit op het matje of een stuk folie en verdeel de rijst erover. Houd aan de brede kant ca. 2 cm vrij. Bestrijk de rijst met wat wasabi (niet te veel want het is zeer pittig van smaak) of mierikswortel.
Strijk daarover een weinig mayonaise. Trek de crabstick uit elkaar in reepjes en leg ze samen met de lente-ui achter elkaar in het midden van de rijst.
Rol de vellen nori met behulp van het matje of de folie op en snijd elke rol in 2 stukken.

 

Eet smakelijk !


terug naar boven


Terug naar hoofdindex
Terug naar alle weetjes over alle vissen
Terug naar viskalender
Terug naar visrecepten

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.