Terug naar hoofdindex

Nieuwtjes uit de visserijwereld

 


Hoe de versheid van vis te herkennen? Lees meer


Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam winkel aanbiedingen

Op onze Schmidt Zeevis Rotterdam Maandaanbiedingenverse vis afdeling bijvoorbeeld:

  • Rode Poon
  • Roodbaars en
  • Tongschar

Op de afdeling schaal- en schelpdieren vindt u:

  • Lamsoren en
  • Alikruiken

Op de “Kant & Klaar” afdeling vindt u:

  • Paella en
  • Kokos Koriander garnalen

En op de delicatessen afdeling kunt u onder andere de volgende aanbiedingen halen:

  • Gerookte Schotse zalm
  • Rivierkreeftjesvlees en
  • Diverse tapasgarnituren

Ook in onze webwinkel hebben wij altijd aanbiedingen. Klik hier om via de webwinkel te bestellen.


Rode Poon ‘vis van het jaar 2017’ in België

Schmidt Zeevis Rotterdam - Rode Poon, de vis van het jaarMet een snuit die weggelopen lijkt uit een cartoon, en (soms) een hevig rode kleur schrikt hij consumenten af. De VLAM, de Vlaamse agro-marketingorganisatie, heeft weer een vis van het jaar benoemd.

Nick Trachet, de Belgische blogger en foodie, schrijft in FoodLog (journalistiek rond voeding en voedsel) over de Vlaamse vis van het jaar: “Jaarlijks wordt er in België een vis gepromoot. Want niet alle vissen brengen evenveel geld op: er zijn soorten die een steuntje van de marketeers kunnen gebruiken.

De rode poon is er zo één. Met een snuit die weggelopen lijkt uit een cartoon, en (soms) een hevig rode kleur schrikt hij consumenten af. Dat zullen dan geen Chinezen zijn, want een rode vis is bij hen een teken van geluk. Een poon wordt ook niet zo erg groot, dikke moten kun je er niet van snijden. Wij noemen poon alle leden van de familie der Triglidae. Er zijn er drie die door vissers worden aangevoerd, maar wereldwijd komen er heel wat meer voor. De Fransen spreken van grondin, de Britten van gurnard.

In de viswinkel kan hij helemaal gefileerd worden gekocht, maar zelf koop ik hem natuurlijk altijd heel. Ponen worden niet gestript (“gekuist”) aan boord, daarvoor zijn ze blijkbaar te goedkoop. Dat geeft mij gelukkig de lever en de ingewanden als bonus, eventueel wat kaviaar plus de stevige zwemblaas (waarmee men bier kan klaren). Die ingewanden gaan karakter geven aan de soep die ik met de kop en graten maak. Poonsoep is bijzonder aangenaam. De vis heeft een heel ander parfum dan - bijvoorbeeld - kabeljauw.

De officiële voorstelling van de vis van het jaar gebeurde in januari in een sterrenkijkend restaurant in Beveren aan de Leie. De jonge chef Maarten Bouckaert brouwt er een uitbundige keuken van eenvoudige ingrediënten zoals poon, gecombineerd met dingen als boerenbrood, feta en aubergine... Verrassend. Hij serveerde ons poon in verschillende combinaties. Maar wat mijn aandacht vooral trok, was het recept waarbij de chef vertelde dat hij de vis eenvoudig had gegaard door ze te overgieten met kokende vloeistof en dan enkele minuten te laten staan”.


Gaat u zelf kokkerellen met Pasen? Plaats nu alvast uw bestelling voor de Pasen

Schmidt Zeevis heeft voor u een compleet 5-gangen menu samengesteld. Inclusief recepten. Makkelijker én lekkerder kan niet! Deze paas specialiteiten kunnen alleen vrijdag 14 en zaterdag 15 april bezorgd worden.

20170303-index-01Het Schmidt Zeevis Paasmenu bestaat uit de volgende vijf gangen:

  • Coquilles gemarineerd met een tapenade van zongedroogde tomaatjes, rucola, pijnboompitjes en groentenchips.
  • Kaipara oesters gegratineerd met hollandaisesaus en jonge kaas.
  • Tonijnburger met wasabimayonaise, oestersaus, jonge prei en knapperige little-gem sla.
  • Zeeduivelfilet met puree van aardappel en kruiden met jonge spinazie en een saus van mosterd.
  • Tiramisu van banaan en advocaat.

Ook kunt u kiezen voor het Schmidt Original’s Paasmenu dat bestaat de volgende vier gangen:

  • Gekookt scharrelei met kaviaar (blz.150)
  • Risotto met rode mul en venkel ( blz. 52)
  • Gebakken zeewolf op bladerdeeg groene aspergetips met een saus van groene mosterd ( blz. 92)
  • Tiramisu van banaan en advocaat

Bij dit heerlijke menu is het Schmidt Originals kookboek inbegrepen.

Of gaat u voor de Schmidt Zeevis Paasschotel?
Schmidt Zeevis heeft voor Pasen weer een heerlijke schaal samengesteld, om tijdens de Paasdagen van te snoepen. De schotel is gevuld met:

  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 100 gram gerookte Royal zalm
  • 100 gram tapenade tricolore
  • 100 gram peppadews
  • 100 gram makreel du chef salade
  • 100 gram gerookte aalfilet
  • 100 gram Italiaanse tonijnsalade
  • stokbrood Van Menno
  • bakje cocktailsaus

Bestel uw paas specialiteiten direct via onze webwinkel.


Schmidt Originals Zeevis Kookboek: 50 authentieke recepten en meer...

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Schmidt Originals Zeevis Kookboek Al 100 jaar is Schmidt Zeevis een begrip op het gebied van zeevis. Hoe je ervoor zorgt dat zeevis lekker en smaakvol op het bord komt, leer je in het Schmidt Originals Zeevis Kookboek. Een prachtig kook- en kijkboek met 240 pagina’s vol wetenswaardigheden en verrukkelijke recepten.

Het Schmidt Originals Zeevis Kookboek is een waar handboek voor liefhebbers van lekker eten. Er staan maar liefst 50 Schmidt Originals gerechten in, bereid met vis uit alle zeeën en oceanen van de wereld. En leuke weetjes over vis, vissers, kooktechnieken en culinaire wetenswaardigheden van de beste topkoks van Nederland.

Bent u meteen overtuigd?
Klik op deze link om uw exemplaar van het Schmidt Originals Zeevis Kookboek te bestellen.

Wilt u eerst een gerecht voorproeven?
Probeer dan alvast een van deze recepten.

 


Schmidt Zeevis Fresh Fish Corner in De Koperen Hoogte

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Fresh Fish CornerReist u af naar het (hoge) Noorden van Nederland? Dan kunt u vanaf nu daar ook genieten van de Schmidt Originals!

Om precies te zijn: in de Koperen Hoogte, langs de A28 bij tussen Zwolle en Meppel. De Koperen Hoogte is een oude watertoren, waar u kunt dineren, lunchen, overnachten en zelfs feestjes kunt geven.

In samenwerking met De Koperen Hoogte is Schmidt Zeevis daar een Fresh Fish Corner gestart met nagenoeg hetzelfde assortiment als onze eigen winkel in Rotterdam! Dat betekent een heerlijke tuna burger, garnalenkroket, vissoep of een lekker broodje haring.

Klik hier voor meer informatie.


100-jarige Schmidt Zeevis voortaan Koninklijk
Commissaris van de Koning Jaap Smit reikt predicaat uit aan jubilaris

Koninklijke Schmidt Zeevis RotterdamROTTERDAM – De honderdjarige hofleverancier van de zee: Schmidt Zeevis in Rotterdam mag voortaan het predicaat Koninklijk voeren. Hiermee verwerft het bedrijf landelijke erkenning van kwaliteit en zal met name de export van vis naar internationale klanten toenemen, verwacht de directie.

Commissaris van de Koning in Zuid Holland Jaap Smit onthulde vrijdagmiddag 2 september in het bijzijn van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam het kroontje boven het logo bij het nieuwe pand, dat op 8 december 2015 door H.M. Koningin Máxima werd geopend. Daarbij overhandigde hij de directie het officiële predicaat, dat door Z.M. Koning Willem-Alexander persoonlijk is goedgekeurd.

De Commissaris noemde Schmidt Zeevis een marktleider die maatschappelijk gezien voorop loopt en voor wie duurzaamheid een kernbergrip is. ,,Deze onderneming is zeer vooraanstaand en - om in maritieme termen te spreken - een parel voor Rotterdam en Zuid-Holland. Met een uitstraling en bereik dat de Zuid-Hollandse provinciegrenzen ruim overschrijdt. Een begrip in Nederland en ver daarbuiten,” aldus Smit.

Na de verhuizing vanuit het centrum van Rotterdam naar de nieuwbouw in de vorm van een zeeschip - een landmark langs de A20 - en het openingsfeest met H.M. Koningin Maxima in december, is dit de derde mijlpaal binnen een jaar voor het familiebedrijf.
Directeur Marcel van Breda, die al 35 jaar bij Schmidt Zeevis werkt en het bedrijf in 2012 samen met Jos van Vuren overnam, is verguld van trots. ,,We zijn hier op nuchtere Hollandse wijze heKoninklijke Schmidt Zeevis Rotterdamel erg blij mee.” zegt hij.

Het bedrijf heeft inmiddels een nauwe band met het Koninklijk Huis. Zo levert het al ruim dertig jaar vis aan het Hof. Van Breda: ,,Het was voor ons al een hele eer dat H.M. Koningin Máxima ons nieuwe bijzondere pand kwam openen. U zult wel begrijpen, dat wij weglopen met ons Koningshuis. Het predicaat Koninklijk geeft natuurlijk extra erkenning en voor ons het commitment om door te gaan met het leveren van waar we goed in zijn: ‘topkwaliteit’ en dit zal zeker ook internationaal zijn vruchten afwerpen.”

Het predicaat Koninklijk is een onderscheiding die namens de Koning wordt uitgereikt aan grotere Nederlandse bedrijven die minstens 100 jaar oud zijn, zeer belangrijk zijn in hun vakgebied en een goede reputatie hebben. Schmidt Zeevis voldoet aan al die vereisten.

Het bedrijf werd in 1916 opgericht door oma Schmidt en zat 99 jaar lang in hartje Rotterdam. Daar groeide het bedrijf uit zijn jasje. Het is één van de grootste en meest bekroonde ambachtelijke vishandels van Nederland. Het telt 140 medewerkers, verdeeld over zes divisies en levert over de hele wereld ruim 133 vissoorten aan restaurants, hotels, cateringbedrijven, winkels en groothandels, zee-cruise-schepen, superjachten en luchthavens.


1e oogst Zeker Zeeuws® Platte Oesters
Herman den Blijker trapt oesterseizoen af

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Eerste Zeker Zeeuwse OestersDe Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct viert de nieuwe oogst van dit seizoen van de echte Zeeuwse Platte Oester met de feestelijke overhandiging van het eerste mandje aan Herman den Blijker in Las Palmas te Rotterdam.

Deze platte oesters mogen als enige het door de stichting uitgegeven certificaat Zeker Zeeuws® Streekproduct dragen. Met de officiële overhandiging wil de stichting samen met de erkende oesterleveranciers Schmidt Zeevis en Adri & Zoon een jaarlijks evenement creëren, zoals dat ook met de eerste baal mosselen, het eerste haringvaatje en de eerste Oosterscheldekreeft gebeurd.

Het Zeker Zeeuws keurmerk garandeert dat het gaat om oesters die op duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze in Zeeuwse wateren worden gekweekt. Naast Zeeuwse platte oesters zijn er ook Zeeuwse ‘creuses’ die het Zeker Zeeuws® Streekproduct keurmerk mogen voeren. Het keurmerk is mede geïnitieerd door de Provincie Zeeland om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar echte streekproducten.

In Nederland worden platte oesters en creuses gekweekt. De Zeeuwse Platte wordt geroemd als dé Koningin onder de oesters, met een zeer verfijnde smaak. Deze unieke smaak komt volgens kenners door de fijne Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Eerste Zeker Zeeuwse Oestersaroma’s van algen én de vele zonuren die Zeeland rijk is. De Zeker Zeeuws oesters groeien op in de Grevelingen en in de Oosterschelde. Hier zijn de omstandigheden ideaal.

De platte Zeeuwse oesters zijn vanaf nu ook weer verkrijgbaar bij Schmidt Zeevis, in de maten 3/0, 4/0, 5/0 en 6/0. Uiteraard met het keurmerk Zeker Zeeuws®!

We tonen u ook een leuk filmpje over de feestelijke overhandiging, met collega Wil van Merkensteijn en chef-kok Herman den Blijker.

 



Terug naar hoofdindex

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.