Meerval

Tot 3 meter. Gladde huid,  dus niet kosjer. Van de huid wordt leer gemaakt. Zeer fijne smaak, vooral van jongere dieren. Van de eieren maakt men namaakkaviaar. Wordt in Nederland met steeds meer succes gekweekt.
Veel gezond vet: 12% bingo!, eiwit 14%

Uit De Telegraaf van 5-9-2000



Zoon Ilja (19), vader Floor de Vries en zijn broer Edwin (32) uit Boesingheliede poseren trots met een aantal meervallen die ze hebben gevangen in de Petit-Rhône en de Rhône in Frankrijk. In tien dagen tijd haalden ze maar liefst 54 meervallen boven water. Het grootste exemplaar dat het trio aan de haak sloeg, bleek 2,26 meter lang. Dat is maar drie centimeter korter dan de grootste meerval ooit in Frankrijk gevangen. De meerval van 1,90 meter waarmee ze in mei deze krant haalden, bestempelen ze inmiddels als "een kleintje." Alle 54 gevangen meervallen kregen hun vrijheid


Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca
Terug naar alle weetjes over alle vissen

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.