Kreeft, zeekreeft

Er zijn honderden soorten kreeften. Variërend van langoesten en rivierkreeftjes tot ‘de stoere jongens’ uit Nova Scotia (Noord-Oost-Canada). Kreeft kan in diepvries (in eigen vocht zg. ‘tubes’) geleverd worden maar vers is veruit het lekkerst. Schmidt heeft wel 40 verschillende ‘homaria’ waarin de levende kreeften in alle soorten en maten zwemmen. Voor veel mensen is een vers gekookte kreeft een ware delicatesse, waarbij de inhoud van de poten het absolute summum is.
Kreeft kan warm (gekookt of gegrilld) of koud (met mayonaise) gegeten worden. Van de onderdelen kan heerlijke soep gemaakt worden. Een fruits de mer-schotel met een koude kreeft is voor de visliefhebber een feest om te zien en te eten. Schmidt heeft directe - dagelijkse - aanvoerlijnen per KLM vanuit Nova Scotia. Ook onze eigen Oosterscheldekreeft is niet te versmaden en ook die wordt dagelijks vers aangevoerd. Voedingswaarde: als garnalen.

 


Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca
Terug naar alle weetjes over alle vissen

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.