Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Horeca nieuws


Het WOW-effect van MORE-Itz

Koninklijke Schmidt Zeevis - More-Itz “More-Itz maakt het onmogelijke mogelijk. Hier is de ‘sky’ echt de ‘limit’ en kan alles. Een mondaine après ski-hut aan het water? Waarom niet? Ooit is wintersport in St. Moritz begonnen met een weddenschap. Mensen geloofden niet dat het ook in de winter geweldig zou zijn. Maar dit populaire ski oord bewees het tegendeel. En dat is precies wat wij ook gaan doen. More-Itz is onvoorstelbaar. Die uitdaging willen wij ook met onze gasten aangaan. Wij geloven dat wij de mooiste ligplaatsen hebben in de zomer, maar dat je ook in de winter naar More-Itz gaat. Wij durven te wedden dat het in de winter net zo gezellig is als in de zomer. Op het moment dat strandtenten sluiten, gooien wij de tent open. More-Itz is 360 graden en 365 dagen beleving”

Aldus de patrons Thomas Langerwerf en Myra Meijer. De filosofie, dat de beleving van enorm belang is in een horecazaak maken ze aan de Nieuwe Jachthaven in Drimmelen helemaal waar. Groot respect voor Myra Meijer, die de totale inrichting heeft uitgedacht en gerealiseerd. Op de begane grond de keuken met het restaurant, bar, binnenterras en buitenterras, strandje. Op de eerste verdieping private-dining en vergader en/of event ruimten met rondom buitenterrrassen met buitenkeuken. De sfeer van de ski-hut voelt goed en ruikt goed.

Daarmee moet chef-kok René van den Berg concurreren en dat lukt hem buitengewoon goed. Zijn ervaring in binnen- en buitenland heeft zijn invloed op de overzichtelijke kaart.  Puur eten, verse producten. Inspelen op de trends, zoals de Poké Bowl, een gerecht met rauwe tonijn en zalm, avocado, zeewier, sojabonen, sesamdressing en gemarineerde basmati rijst.

Tot het voorjaar doen ook de vele varianten Zwitserse kaasfondue het geweldig. Straks in het voorjaar weer de mooie plateaus Fruits de Mer en More-Itz. De fingerfoods en bites en de gerechtjes ‘In Betweens’ zijn smakelijke starters aan de bar of het terras bij een mooie wijn of het eigen bier. Laat de zomer maar komen. Maar nu in februari is het ook goed vertoeven.

Vorige week werd het één-jarig bestaan gevierd! Nogmaals Proficiat!

Klik hier voor meer informatie over MORE-Itz.

Koninklijke Schmidt Zeevis - More-Itz Koninklijke Schmidt Zeevis - More-Itz

De keuken van Fitzgerald helemaal op stoom...

Koninklijke Schmidt Zeevis - FitzgeraldHet keukenteam o.l.v. chef-kok Remco Kuijpers heeft het nu helemaal in de vingers om die perfectie te bereiken, die men inmiddels verwacht. Ondanks dat het restaurant wat verscholen ligt op het Gelderseplein onder het nieuwe cititzenM-hotel weet men het inmiddels wel te vinden.

De tam-tam doet zijn werk. Mond tot mond reclame, aangevuld door lovende recensies in veel kranten en bladen. De inspecteurs van de MICHELIN gids omschreven het als volgt:
‘Je hebt er Italiaans marmer, grote glasramen, design- en vintage- elementen... Laat het ons zo stellen: Fitzgerald heeft allure.

Dat geldt ook voor de ervaren equipe, die u laat genieten van een keuken, die op-en-top modern is, gevarieerd en smakelijk’. Zij voegen er als mededeling in hun eigen jargon aan toe: zeer goede standing.

Ook kwam Restaurant Fitzgerald met een score van 8,2 uit bus als winnaar van de Gouden Pollepel, een prijs van het AD.

De ligging is wat verscholen, maar naast de historische Oude Haven, achter het Witte Huis en vlakbij de Markthal zijn toch interessante aanwijzingen om het te vinden. Parkeerruimte voldoende in de omgeving en het kan ook in de naastgelegen privé parkeergarage Blaakhaven na 18:00 uur. Wel vooraf aanmelden bij restaurant.

Bij binnenkomst een gezellige bar en keuze uit een ruim assortiment drankjes. Een glaasje ‘champagne’ als starter misstaat hier zeker niet.  Het restaurant is vernoemd naar de Amerikaans romancier en schrijver van korte verhalen F. Scott Fitzgerald. Hier past zijn beroemde quote: “Too much of anything is bad, but too much Champagne is just right’. Eigenaar en gastheer Danny Gonzalez zal de gasten ook graag wijzen op de 499 andere wijnen, die ‘Just Right’ zijn.

Klik hier voor meer informatie over Fitzgerald.

Koninklijke Schmidt Zeevis - Fitzgerald Koninklijke Schmidt Zeevis - Fitzgerald

Proef de sfeer van vroegere tijden...

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam -  Galerie de HoeveGalerie de Hoeve, voorheen Albertushof is een 100 jaar oude kloosterhoeve aan de rand van Venlo. Deze karakteristieke Limburgse hoeve omsluit een typische binnenplaats, waar een gezellig terras voor de gasten is gecreëerd. De oude boomgaard van het nabij gelegen klooster loopt door tot aan de zijkant van Galerie de Hoeve. Bij goed weer is dit een plek voor een onvergetelijke Bourgondische ervaring in de buitenlucht.

Deze locatie staat open voor feestelijke gelegenheden, zoals bruiloften, partijen en zakelijke bijeenkomsten. Jules Christis kan samen met zijn keukenteam chef Rob Schatorie en souschef Dennis Schell inspelen op de wensen van de gasten, met zowel regionale als internationale gerechten. Culinair zijn ze van alle markten thuis, ook op locatie.

Vorige week werd hier NAVENANT Culinair Live! Gehouden. Met een mooi samengesteld diner.

  • Als voorgerecht: gerookte rib-eye, panna cotta van bloemkool, avocado, radijs, frisee sla, winterpostelein en gele biet.
  • Als tussengerecht: Op de huid gebakken doradefilet, paddenstoelen, crème van knolselderij en knoflook kerrie olie.
  • Als hoofdgerecht: twee bereidingen van sukade; gestoofd en gegrild, zoete aardappel, assortiment gegrilde vergeten groenten, ramanas, gele wortel, schorseneren en pastinaak.
  • Als dessert: Luchtige blanke mousse van witte chocolade, met een interieur van frambozen/aardbeien crèmeux afgewerkt met chocolade en rote grütze van banketbakkerij Lamers.

Ook Domani gevestigd in de Dominicanekerk valt onder de directie van Jules Christis en Pieter Beurskens. Het organiseren van feesten zit in hun bloed. Sinds vorig jaar is er ook een bijzondere samenwerking gestart met “Het Gebroken Slot”, een prachtig gelegen landgoed aan de Maas in Grubbenvorst.
 

Klik hier voor meer informatie over Galerie de Hoeve.


De bevlogenheid van Gebr. Hartering

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam -  Gebr. HarteringDe bevlogenheid van Gebr. Hartering valt in de smaak. De twee broers Paul en Niek zijn opgegroeid in Limburg. Hun ouders hadden een moestuin met rondscharrelende dieren naast het huis. Allebei de ouders kookten, niet direct bijzonder maar wel altijd met goede ingrediënten. Een oom die slager was en een aangetrouwd familielid uit Sardinië met een delicatessenwinkel.

Dat zijn de omstandigheden, waarbij onbewust de basis wordt gelegd om iets te gaan betekenen in de culinaire wereld. Ze volgden geen opleiding in die richting, want pas veel later kwamen zij in aanraking met het bijzondere pandje pal aan het water in de Peperstraat 10 in Amsterdam.

In een buurt, met oude pakhuizen en nostalgische straatjes en oude bruggetjes, zoals de Peperbrug. En uitzicht op de Montelbaanstoren. De toeristen fotograferen hier wat af. In het pandje van Paul en Niek zit ook heel wat historie. Ooit zat er een jute zaken bedrijfje van de firma Vischjager. Uitgebrand in 1921 en daarna heeft het allerlei functies gehad, zoals een groentezaak, een koffiehuis van Montelbaan, een restaurant van Kind & Co, daarna een Italiaans Restaurant Rosairoos.

En nu sinds zes jaar de Gebroeders Paul en Niek Hartering. Zij zijn met de beste leveranciers in zee gegaan. Zij zijn autodidactisch en hebben zicht verdiept in bereidingen en smaken. Zij zijn hiermee niet onopgemerkt gebleven. Zij kregen een uitgebreid artikel in het boek SHORTLIST AMSTERDAM van Famke & Floor van Praag, waarin ook de recepten van een aantal typische gerechten zijn omschreven. Zoals Gezouten kabeljauw met geroosterde prei en pistache; Runderribstuk van de barbecue; Burrata met doperwten en tuinbonen en Crème brûlée met citroen.

Ook in het boek ‘MUST EAT AMSTERDAM VAN Luc Hoornaert blijven ze niet onvermeld. TIP: “Ga het zelf ontdekken”.

Klik hier voor meer informatie over Gebr. Hartering.


Pesca Theatre of Fish in Amsterdam
Waarom wij glimlachen?

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam -  PescaVorig jaar mei is PESCA gestart met een visrestaurant aan de Rozengracht in Amsterdam volgens een nieuw concept. De oprichters Sven en Jos vonden het tijd voor een revolutie binnen de horeca op het gebied van vis. Klaar waren zij met witte tafellakens, traditionele gerechten en producten uit de diepvriezer. Vers, betaalbaar, puur, origineel en kwalitatief super! Zoals vis hoort te zijn: terug naar de basis. En dan vooral weer eens in een warme en mediterrane ambiance.

Bij de entree van het restaurant is er een vismarkt/afslag en liggen de vissen prachtig uitgestald op ijs en kan de gast voorgelicht worden over de verscheidenheid aan vissoorten om  een keuze maken. Daarna lopen de gasten langs het wijnwinkeltje om een mooie fles wijn uit te zoeken, die ze in een (ijs)emmertje mee naar hun tafel kunnen nemen. Bij de entree hebben de gasten een apparaatje meegekregen met een nummer, waarop - zodra het gerecht bereid is - lichtjes gaan branden, zodat het gerecht opgehaald kan worden. Bryce zwaait de scepter in de keuken en bereid de heerlijkste visgerechten!

Van tijd tot tijd komt er iemand langs met kar vol dranken om nog iets extra’s te kunnen bestellen. Bij de koffiebar kunnen de gasten na naast de desserts, digestieven , koffie of de huisgemaakte limoncello en alle dranken bestellen. Verder vinden de gasten als wat nodig is op tafel. Borden, water- en wijnglazen en bestek en servetten.
In de praktijk blijkt het een gewaardeerde formule. Bij de start vorig jaar is er via Crowdfunding € 90.000 opgehaald bij 189 investeerders. Deze ambassadeurs staan met hun namen afgedrukt op de groene servetdoeken, die bij de ijsemmertje worden meegegeven. Ook alle medewerkers delen jaarlijks mee in de behaalde winst. Dat is mede de reden, dat zij zo graag glimlachen.

En natuurlijk ook de waardering bij de toekenning van de award Best Hospitality Concept 2016 tijdens een gala in Studio 21 in Hilversum. Volgens de jury heeft Pesca een vernieuwende kijk op de horeca. Het juryrapport omschrijft: ‘de jonge ondernemers van dit ijzersterke concept geven echt álles. Bij alle genomineerden staat dit jaar het product centraal. Pesca heeft een goede service, maar dan net even anders dan anders. Een effectieve bedrijfsvoering, maar wel met dat ene sympathieke randje. Een goed doordacht prijsbeleid, maar met een twist. Kortom, originaliteit, vriendelijkheid en betaalbaarheid in de juiste balans. Het is tijd om dit concept te belonen’.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Pesca.


De totale beleving van Parkheuvel in Rotterdam

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam -  ParkheuvelEen toprestaurant is aan zichzelf verplicht om continu te focussen op de kwaliteit van de gerechten, de bediening en alles daarom heen. Zo hebben Erik en Anja van Loo al enkele jaren geleden Jeroen Smeele in de arm genomen om een masterplan te creëren om de inrichting van het restaurant stap voor stap up-to-date te houden. Niet hapsnap, maar het grote geheel in de gaten houden. Deze continue verbeteringen dragen uiteraard bij tot ‘het product’ PARKHEUVEL. Onlangs is er weer een belangrijk deel van dit plan gereedgekomen.

Met het akoestische plafond en een compleet nieuw lichtplan wordt het restaurant in zacht licht gezet. 3D behang en uitbreiding van de kunstcollectie van de Rotterdamse kunstenaar Hans Kleinjan zorgen voor een frisse aanblik en kleuren het geheel. Het is een eclectische mix van stijlen door elkaar met een knipoog naar art deco voor vandaag en de komende tijd. Wie naar buiten kijkt kan genieten van het uitzicht op de Maas. Door de speelse ronde vorm van het restaurant is er overal uitzicht op het water.

Erik van Loo vat het in een aantal woorden samen: ‘Kwaliteit, stijl, persoonlijkheid, creativiteit en smaak: Beleving is meer dan de delen. Wie eenmaal aan tafel zit, hoeft alleen maar te ontspannen en in alle rust te genieten van wat er op tafel komt'.

Gastvrouw Anja van Loo: ‘Parkheuvel is emotie, hartstocht, rennen, vliegen, gasten verwelkomen en uitzwaaien. Parkheuvel is heel hard werken, iedere dag weer. Vaak met heel veel voldoening.'

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Parkheuvel.


Eten moet op eten lijken

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Gieser WildemanCulinair genieten op het hoogste niveau in de landelijke rust van de Alblasserwaard. Welkom in De Gieser Wildeman . Weg van de drukte en toch heel centraal gelegen, bij een kruispunt van wegen van west naar oost en van noord naar zuid. Laat u verrassen in het gerenommeerde restaurant van meesterkok René Tichelaar en wijnmeester Danny Dwarswaard.

Om gelijk maar in huis te vallen met bovenstaand citaat op hun website.
Het jaar 2016 is voor het restaurant een prachtig jaar geworden t.o.v. 2015. Wel minder partijtjes in dat jaar, maar de reserveringen voor 2017 laten nu al zien dat er weer toenemende belangstelling is.

Wat is het geheim?
Constante goede kwaliteit gerechten en service. Het eten moet herkenbaar zijn. “Eten moet op eten lijken” voegt René Tichelaar eraan toe. En een keukenteam dat er telkens weer vol voor gaat. Als waardering voor die prestaties gaat René in de loop van dit jaar telkens met een kok ergens dineren. Het restaurant mag de kok zelf uitzoeken . Anders kijken, proeven en tot een gesprek komen is het motto.

De redacteuren van het magazine LEKKER 500 2017 hebben De Gieser Wildeman met acht plaatsen laten stijgen en geven het volgende weer:
‘SVH Meesterkok en SVH Meestergastheer wordt je niet zomaar. Chef-kok René Tichelaar en compagnon en sommelier Denny Dwarswaard wel. Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Gieser WildemanEn terecht: al jaren vertoef je in hun ruime en stemmig ingerichte restaurant in de groene polder op een niveau dat het spreekwoordelijke omrijden waard is.

Na twee prachtige voorafjes – een kroepoekje met makreelmousse en sojaparels, naast tartaar van biet met vijfkruiden crème en piccalilly – zitten we met ons glas smakelijke sauvignon blanc klaar voor wat gaat komen.

Het begint met werkelijk voortreffelijke black angus tartaar, op smaak gebracht met radijs, komkommer, avocado en tartaarsaus. Ook de paté van Iberico-varken, ganzenlever en truffel is perfect bereid, hoewel we door de knoflook en de kruiden de truffel minder goed kunnen proeven. Maar dan de Oosterschelde kreeft! Opgediend in kreeftenjus met beetgare groene asperges en smeuïge, kruidige polenta (puree en koekje): een onovertroffen gerecht. Het vlees sappig en glazig en de saus krachtig. Wat een smaken en cuissons, wat een balans.

Net als bij het volgende gerecht van Limousin-kalf met morieljes merk je het vakmanschap en smaken evenwicht (en de afwezigheid van liflafjes). Het vlees subtiel gebraden, groenten als groene kool, groene asperges, doperwten en dubbel gedopte tuinboontjes stuk voor stuk à point gegaard. En dan de bindingen: crème van parmezaan, krachtige jus van kalfsvlees en een romige saus van morieljes.

Grote klasse!
Afsluitend zijn er mooie kazen, uitstekend toegelicht door de bediening, en een formidabel dessert van aardbeien in verschillende tinten, boerenroomijs, champagneschuim en gebrokkelde merinque peper en maanzaad’.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant De Gieser Wildeman.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Gieser Wildeman Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Gieser Wildeman

De vindingrijkheid van Restaurant De Waterman

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De WatermanDeze week viert eigenaar John de Vries van Restaurant De Waterman met zijn team het 3de lustrum. Het restaurant in Werkendam ligt op een unieke locatie aan de rand van het Nationale Park de Brabantse Biesbosch met uitzicht over de Jachthaven, gelegen nabij de Nieuwe Merwede. De ruimte in het restaurant is slim ingericht in een nautische sfeer met als eyecatcher een bar, die authentiek als oude visserskotter is nagebouwd.  De ruimte biedt plaats aan 140 gasten die a la carte kunnen dineren. Ook buitengewoon geschikt voor he geven van een feestje tot 275 mensen. Of het nu een bruiloft is of welke andere partij bij De Waterman maken ze er iets bijzonders van. Sinds 2009 is het ook erkend als een officiële trouwlocatie.

De komende maanden wordt er verbouwd om een ‘All You Can Grill’ concept neer te zetten met keuze uit 3 x vis en 5 x vlees. Ook komt er een Italiaan naar Werkendam die life pizza’s maken tot een feestje verheft.

Naast een feestje op deze locatie heeft ook De Waterman Catering vele pijlen op de boog om de meest uiteenlopende cateringprojecten te verzorgen in binnen- en buitenland.  Zo zijn er in de loop van de tijd al heel wat haringparty’s verzorgd in samenwerking met Schmidt Zeevis.

John de Vries heeft zich zo ingeleefd in de haringsfeer, dat hij gehuld in een visserskostuum een ‘verhalenverteller en sfeermaker’ is geworden. Op party’s, waar o .a. Amerikanen en Canadezen komen, is hij een ware entertainer die het Nederlandse fenomeen van haringhappen op originele manier voor het voetlicht weet te brengen.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant De Waterman.


Chef-kok André Gerrits wereldkampioen Taste of the World

Schmidt Zeevia Rotterdam - Taste of the WorldHet begon met het winnen van de kookwedstrijd op het Food Festival Taste of Amsterdam*. Daarna was er de competitie met alle winnaars uit de 25 steden rond de wereld. In Abu Dhabi vond de finale plaats. ‘The Global Winner is André Gerrits’ Met zijn gerechtje Taste of the World, werd hij door de Internationale jury uitgeroepen tot de beste chef van de wereld.

Etihad Airlines is één van de sponsors van deze Taste of the World festivals en het gerechtje van André Gerritsen zal een jaar lang aan de passagiers worden geserveerd in de vliegtuigen van Etihad. Etihad staat bekend om zijn First Class Dining aan board.

In 2009 heeft hij de roemruchte Brasserie ’t Amsterdammertje overgenomen en samen met zijn vrouw Geneviève en het bevlogen team deze brasserie omgetoverd tot een restaurant met allure. Een restaurant waar een brede groep zich thuis voelt en waar je uitstekend eten en drinken met passende service voor een eerlijke prijs krijgt. In 2010 bekroond met een Michelin ster en later ook met de Smiley Award van GaultMillau.

André: ‘Passie, eerlijkheid, laagdrempeligheid, natuurlijk, gedreven, bevlogen en een snufje gekheid zijn woorden die dicht bij mij staan en die wij ook willen uitdragen in ’t Amsterdammertje. Mijn stijl van koken zou ik het liefste omschrijven als modern, puur, eerlijk met een klassieke basis, vernieuwend in zowel techniek als opmaak. Met het samenstellen van de gerechten laat ik mij inspireren door de seizoenen’.

* Taste of Amsterdam is onderdeel van het internationale culinaire evenement ‘Taste Festivals’. In 2004 vond in Londen de eerste editie van “Taste of” plaats. Intussen zijn er meer dan 25 spraakmakende steden rond de wereld, waaronder Londen, Sydney, Melbourne, Kaapstad, Auckland, Dublin, Dubai, Milaan, Parijs, Oslo en sinds 2009 ook Amsterdam, gastheer van dit unieke concept.


Vroege Oogst Mosselen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Vroege oogst mosselenOm de mooiste mosselen van constante kwaliteit in het mosselpannetje te krijgen worden nu de mosselen in Zeeland voor Schmidt Zeevis opgevist uit de percelen die eigenlijk pas in het voorjaar open zouden gaan. Deze zgn. ‘vroege oogst mosselen’ hebben een hoog mosselvlees percentage en een dunnere schelp.

Deze mosselen dragen het door de stichting uitgegeven certificaat Zeker Zeeuws® Streekproduct. Dit keurmerk garandeert dat het gaat om mosselen die op duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze in Zeeuwse wateren worden gekweekt. De Zeker Zeeuws mosselen groeien vlakbij de grens met de Noordzee, aan het begin van de Oosterschelde voor het eiland Neeltje Jans. Deze mosselen worden gevoed met water uit de Oosterschelde; het schoonste en lekkerste zilte water van Nederland waar de mossel zijn unieke smaak door krijgt.

Al zeker 100 jaar worden mosselen op dezelfde manier gekweekt. Het begint met het verzamelen van mosselzaad, wat vroeger praktisch overal mocht, maar waar nu strenge regels aan verbonden zijn om de natuurlijke mosselbanken te behouden. Tegenwoordig gebeurt het met een speciale vanginstallatie; een soort web waar de larfjes zich aan hechten. Als die tot kleine schelpjes zijn gegroeid, worden ze afgeborsteld. Vervolgens wordt het mosselzaad uitgestrooid op een stuk zeebodem in de Oosterschelde. Zo krijgen de mosselen hun verfijnde smaak.


De nieuwe verrassing in Rotterdam
Restaurant Tosca vaart nieuwe koers

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant ToscaHet gezellige Restaurant Tosca in het Oude Noorden van Rotterdam heeft zijn sporen in het verleden al eerder verdiend. De jonge chef-kok Michael van der Kroft is nu 3 maanden aan de gang en kookt op een bijzondere manier met zeer verrassende smaakcombinaties. 95% Nederlands met ingrediënten van lokale leveranciers met een Mediterrane twist. Keuze uit een vier tot zeven gangen menu. Of a la carte. Prijs voor een zeven gangen diner € 55,00, vier gangen € 39,00.

Als je echt verrast wilt worden, bestel dan een zeven gangen surprise menu. Mijn tafelgenoot, waardoor ik werd uitgenodigd, is een expert op smaakgebied. Hij constateerde dat een aantal gerechten de kwaliteit hebben van een sterrenzaak.

Is het Nordisk met een eigen stijl?
Michael gaat het nog ver schoppen in de gastronomie. Het is een klein en gezellig restaurant in een hoekpand van de 1 ste Pijnackerstraat aan een soort pleintje. In de zomer is het terras een plek waar je je op vakantie waant. Het is niet alleen wat je op je bord krijgt wat dit restaurant uniek maakt, maar ook de leuke manier waarop je wordt ontvangen door gastvrouw Annita Baidjoe, hartelijk en innemend. Patron en vinoloog Akko Dallinga mag trots zijn op zijn team. Thom Hoorweg – sommelier-in-opleiding – weet al heel veel te vertellen over de mooie wijnen die er geschonken worden.

Wekelijks wordt het menu aangepast op wat er op dat moment beschikbaar is in het seizoen. Samen met junior souschef Wouter Kok zorgt Michael van der Kroft dat de 38 gasten in het restaurant geraakt worden en het restaurant van harte aanbevelen bij vrienden en kennissen. So I do!

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Tosca.



Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.