Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis College

college_001

Wat is het doel van het Schmidt Zeevis College en wat wil Schmidtzeevis hiermee bereiken, en voor wie is het bedoeld.

Het belangrijkste doel is hoogwaardige educatie.
Door rechtstreeks  contact met onze huidige en eventuele nieuwe relaties binnen de horeca, met elkaar  in alle rust over de juiste vissoorten in de beste periode  (de seizoenen), aanvoer het hoe en waarom, te kunnen discussiëren. Iedereen is welkom zowel de keukenbrigade als

  • de general manager,
  • de maître,
  • f & b manager,
  • de beste gemotiveerde leerling.

Echter met een maximum van twee personen per bedrijf per Masterclass.

Op alle Masterclasses is een gastkok een topper uit de horeca aanwezig om met u over het vak te praten en op deze manier uw en onze ervaringen over en weer kunnen uitwisselen. Inmiddels zijn reeds vele Masterclasses succesvol gepresenteerd door onder andere:

                  • Cees Helder
                    • Pascal Jalhaij
                      • Erik van Loo
                        • Jonnie Boer
                          • Cas Spijkers
                            • Herman den Blijker
                              • Hans van de Wolde
                                • Ron Blaauw
                                  • Imko Binnerts
                                    • Lucas Rive

Ook dit jaar zullen er weer een aantal Masterclasses plaatsvinden en u kunt zich aanmelden via info@schmidtzeevis.nl.

Klik hier voor enkele foto’s van de gegeven masterclasses...


Serie Masterclasses

Fieldtrip Schmidt Zeevis COLLEGE naar Bretagne, chefs met hun poten in de modder
Als afsluiting van een reeks COLLEGES  is met dit college de aandacht gevestigd op schelpdieren. Op 14 september is een select gezelschap chefs, die gespecialiseerd zijn in de verkoop van oesters, mosselen en fruits de mers afgereisd naar Cancale in Bretagne. Twee dagen om de geest en de smaakpapillen te scherpen. Vandaag gaan we naar de baai van Mont St Michel om meer te weten te komen over de Moules Bouchot.
Lees meer

Stil staan om te verdiepen
Maurice Langezaal is één van de koks, die bij Schmidt Zeevis Rotterdam voortdurend in de weer is om de klanten (koks) met raad en daad bij te staan op het gebied van de culinaire aspecten van vis als account manager. Intern is hij voortdurend alert als manager kwaliteit.
Lees meer
 

De brede culinaire horizon van François Geurds
Deze week praten we met François Geurds, die samen met Luc en Jeroen veel deelnemers heeft verrast met hun moleculaire benadering. De nieuwe keuken wordt nog wel eens verkeerd uitgelegd.
Lees meer

Het totaal plaatje van Jeroen Bavelaar
De in Rotterdam geboren Jeroen Bavelaar heeft bij de start van zijn kokscarrière in een serie horeca zaken ervaringen opgedaan. Daar heeft hij de snelheid geleerd en het logisch nadenken over het vak. Om zijn leergierigheid te kunnen stillen kreeg hij bij Kasteel van Rhoon alle ruimte bij Meesterkok Aart van der Hoek.
Lees meer

De schaamte voorbij
Het driemanschap Luc Kusters, Jeroen Bavelaar en François Geurds zijn aan elkaar gewaagd als zij uitleg geven aan de ins & outs van de moleculaire gastronomie. Deze keer praten we na met Luc Kusters. Hij heeft zich al lange tijd verdiept in het nieuwe fenomeen en vooral in het vacumeren. Zijn nauwe band en vriendschap met François Geurds heeft gezorgd voor een extra dimensie.
Lees meer

Een beetje visgek moet je zijn
Er zijn nu 13 Masterclasses achter de rug en Bert Hol heeft er helaas nog maar twee kunnen bijwonen. De Masterclass met Jonnie Boer en onlangs de Masterclass met de drie koks François Geurds, Luc Kusters en Jeroen Bavelaar. François Geurds is trouwens terug in Nederland en is nu de patron-cuisnier in Restaurant Puur in het Brabantse Asten.
Lees meer

Tot ziens op het Schmidt Zeevis College. Wilt u meer verslagen van de masterclasses nalezen? Raadpleeg dan het archief.

 

20071026_szc_001
20071012_szc_001
20071005_szc_00102
20070928_szc_001
20070622_szc_001
20070924_szc_001
20070601_szc_001 20070619_szc_001
20070511_szc_001 20070525_szc_001
20070504_szc_001 20070427_szc_001
20070420_szc_001 20070413_szc_002
20070413_szc_001
20070330_szc_001
20070216_szc_001
20070312_szc_001
20070202_szc_001 20061117_szc_002
20070112_szc_001 20061013_szc_002
20060224_szc_cas_001 20060224_szc_pascal_001 20060224_szc_pascal_003 20060224_szc_rijnmond_001
20060224_szc_erikvloo_002 20060224_szc_jonnie_001

Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.