Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Business Class


Schmidt Zeevis in Business Class in 2018 / 2019

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class Op zeer regelmatige basis vertelt Marcel van Breda – directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam  - in het programma Business Class over vis en visgerelateerde onderwerpen. Business-Class wordt elke zondagmorgen uitgezonden op RTL7, om 10.30 uur.

Ook in 2017 is Schmidt Zeevis Rotterdam weer veelvuldig te zien in het programma Business Class van Harry Mens.

Zo zullen wij op de volgende data te zien zijn in onder andere ”het keuken item”:

  • 25 feb
  • 25 maart
  • 29 april
  • 13 mei
  • 24 jun
  • 30 september 2018
  • 21 oktober 2018
  • 3 december 2018
  • 16 december 2018
     
  • 27 januari 2019
  • 24 februari 2019
  • 24 maart 2019
  • 14 april 2019
  • 19 mei 2019
  • 2 juni 2019

Business Class 28 januari 2018

20141017-nieuws-001In de uitzending van Business Class op zondag 28 januari zal chefkok Gerrit van den Berg van het restaurant Ross Lovell de brunch verzorgen voor de gasten van de talkshow van Harry Mens.

In november 2017 is naast de bestaande locatie in Rijsoord/Ridderkerk (Ross Lovell aan de Waal), de tweede locatie van dit restaurant (Ross Lovell aan den IJssel) in Krimpen aan den IJssel door niemand minder dan Cees Helder geopend.

“We gaan in Krimpen, net als in Rijsoord/Ridderkerk, onze reputatie ‘betaalbaar culinair’ waarmaken”, aldus het enthousiaste horecaduo Isabella Wildtham en Gerrit van den Berg. In de Business Class keuken vertellen ze over de menu’s, de wijnkaart en het populaire driegangenmenu voor dertig euro.

Deze keer zal Marcel van Breda aandacht besteden aan de Skrei, ofwel de Noorse winterkabeljauw. Skrei kabeljauw is een bijzonder seizoensproduct en een echte winterdelicatesse. Elke jaar trekken ze met honderdduizenden tegelijk vanuit de noordpoolcirkel naar de iets warmere wateren rond de Lofoten om zich voort te planten.

Skrei kenmerkt zich door spierwit en stevig visvlees gevormd door de grote trektocht en het weinige voedsel dat onderweg gegeten is. De vissers hebben een vergunning nodig om op Skrei te vissen. Het aantal dat wordt gevangen is bepalend voor de visstand. Aan de vergunning is daarom een quotum gekoppeld, zodat het kabeljauw bestand gezond blijft. Het Skreiseizoen valt in de periode januari tot medio april.

Uitzending op zondag 28 januari 2018 bij RTL7 om 10:30 uur.

 



Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.