Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Business Class


Schmidt Zeevis in Business Class in 2017

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class Op zeer regelmatige basis vertelt Marcel van Breda – directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam  - in het programma Business Class over vis en visgerelateerde onderwerpen. Business-Class wordt elke zondagmorgen uitgezonden op RTL7, om 10.30 uur.

Ook in 2017 is Schmidt Zeevis Rotterdam weer veelvuldig te zien in het programma Business Class van Harry Mens.

Zo zullen wij op de volgende data te zien zijn in onder andere ”het keuken item”:

 • 26 februari
 • 9 april
 • 21 mei
 • 18 juni
 • 24 september
 • 29 oktober
 • 16 november en
 • 17 december 2017

Business Class 26 februari 2017

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassZondag 27 februari was koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam voor de eerste keer dit jaar weer in Business Class te zien. Dit keer namen we Restaurant The Bishop uit Leiden mee.

Patron Mello de Witte was met chef-kok Rik Thesing aanwezig om de brunch te bereiden voor de gasten aan tafel bij Business Class. Rik maakte een van de klassiekers van het restaurant: een combinatie van zacht gegaard buikspek met langoustine.

Bij afwezigheid van Marcel van Breda vertelde Wil van Merkensteijn iets over zogenaamde vergeten visjes:

 • de hondstong,
 • wijting en de
 • steenbolk.

Wil is vooral bezig met educatie en is daarmee ook betrokken bij de Cas Spijkers Academie, die al weer 10 jaar bestaat.

U kunt het business class item via deze link bekijken.


Business Class 30 oktober 2016

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class Zondag 30 oktober was er weer een uitzending van BusinessClass. In het keuken -item heeft Marcel van Breda in deze uitzending de aandacht gevraagd voor de winkel in het pand aan de Matlingeweg 333 in Rotterdam-Spaansepolder.

Daar gebeurt van alles. Een visje kopen of een visje eten in de lunchcorner en van tijd tot tijd een extra verrassing zoals een FlashMob met de operazangers Vocal Chord.
Onlangs heeft Schmidt Zeevis een Schmidt Originals Zeevis kookboek uitgebracht met aandacht voor de verscheidenheid van vissoorten en een uitleg om makkelijk thuis zelf een visgerecht te bereiden.

Ricardo Vis van Heemst - de culinaire chefkok in de winkel - heeft de recepten geschreven en getest. Hij heeft ook in het keuken-item de gerechten gemaakt voor aan tafel bij de gasten van Harry Mens tijdens de brunch.

De keuze is gevallen op 'Gebakken zeewolf op bladerdeeg en groene aspergetips'.
Marcel van Breda heeft iets verteld over deze Zeewolf. Deze vis mag er dan wel lelijk uitzien, maar hij smaakt verrukkelijk. En wat zo fijn is, dat de vis maar één graat heeft in het midden van zijn lijf. Dus geen gepeuter, maar lekker peuzelen.

U kunt het business class item via deze link bekijken.


Business Class 25 september 2016

Koninklijke Schmidt Zeevis - Business ClassZondag 25 september 2016 zal in de talkshow van Business-Class de chef kok Cees Meekers van Restaurant De Koperen Hoogte voor de gasten aan tafel de brunch bereiden. Eigenaar van de Koperen Hoogte Hennie van der Most zal het bijzondere project belichten.

De Koperen Hoogte is een restaurant met grand café-faciliteit in de voormalige watertoren De Lichtmis. De uit 1932 stammende watertoren deed sinds eind jaren tachtig niet meer als zodanig dienst.

In 1990 werd de toren in opdracht van Hennie van der Most verbouwd tot het restaurant en hotel 'De Koperen Hoogte'. Het restaurant kwam in 2001 gereed na een acht jaar durende verbouwing. Het bijzondere aan dit restaurant boven in de toren, is dat het zeer langzaam kan ronddraaien. Het gebouw is gelegen aan de A28 tussen Meppel en Zwolle ter hoogte van de kruising met de provinciale weg N377, van Hasselt naar Coevorden.

U kunt het business class item over De Koperen Hoogte via deze link bekijken

Business gifts Koninklijke Schmidt Zeevis
Marcel van Breda zal de mooie collectie Relatie/geschenkpakketten tonen. Over een kleine 3 maanden zijn de feestdagen weer in zicht.

U kunt het business class item via deze link bekijken of u kunt via deze link naar onze business gifts folder gaan.


Business Class 29 mei 2016

Schmidt Zeevis - Business ClassZondag 29 mei zijn er wel drie chefs bezig om de lunch te bereiden voor de gasten aan tafel van BusinessClass. Marcel van Breda geeft het podium aan deze 3 chefs.

Ondernemer en chef-kok Ralph Woerde presenteert zijn Visrestaurant De Oesterbar, Restaurant Oud-Zuid en delicatessenmerk Bokall. De Oesterbar op het Leidseplein in Amsterdam is al meer dan 75 jaar een begrip en icoon op hét plein van Amsterdam. Onder regie van Ralph heeft het restaurant de afgelopen tien jaar een nieuwe weg ingeslagen.

Restaurant Oud-Zuid aan de Johannes Verhulstraat heeft een klassiek Franse inslag met aandacht voor verfijnde vleesgerechten.

Bokall bestaat uit verse producten en delicatessen van hoog niveau die in een handomdraai thuis op tafel gezet kunnen worden.

Chef-kok Björn Wester van Restaurant De Oesterbar gaat een gerecht bereiden met Noordzeevis van Schmidt Zeevis. Chef-kok en mede-eigenaar Guillaume Corneil van Bokall laat de gasten kennis maken met de delicatessen van Bokall.

Meer informatie kunt u vinden via:

U kunt het item via deze link bekijken.


Business Class 1 mei 2016

Schmidt Zeevis Rotterdeam - Busienss Class Marcel van Breda viert deze week een Zeeuws feestje. De Oosterscheldekreeft is op z’n best, de Zeeuwse oesters zijn van topkwaliteit en het lamsoor en zeekraal is in overvloed verkrijgbaar.

Deze producten worden niet alleen door restaurants afgenomen, ook particulieren uit heel Nederland kunnen de vis van Schmidt thuis bezorgd krijgen of gaan halen in de nieuwe winkel aan de Matlingeweg 333 in Rotterdam-Spaansepolder, afslag 12.

Via de website besteld, de volgende dag in huis (met uitzondering van zon- en feestdagen). Ideaal ook voor bijvoorbeeld het Pinksterweekend.

Schmidt Zeevis heeft speciaal voor Pinksteren een mooi pakket samengesteld dat kant en klaar wordt thuisbezorgd. www.schmidtzeevis.nl/webwinkel

Vanaf 6 mei is Amsterdam een visbeleving rijker: Restaurant Pesca opent haar deuren aan de Rozengracht 133. Dit nieuwe concept wordt door de initiatiefnemers Sven Sallaerts en Jos de Jong ook wel omschreven als een theater waar men vis op een andere manier kan beleven.

De pers omschrijft de heren als jonge ondernemers met een goede opleiding en een innovatief nieuw concept. Sven en Jos willen vis op een toegankelijke manier aanbieden. Dit doen ze door de gasten zelf de gerechten te laten kiezen vanaf de zogenaamde visafslag, in het hart van de zaak. De prijs varieert, ook op de dag zelf. Dit alles maakt het eten bij Pesca tot wel dertig procent goedkoper dan in een regulier visrestaurant. Chef-kok Bryce Steba serveert voor de gasten bij Harry aan tafel een drietal kleine gerechten.

Meer informatie kunt u vinden op www.pesca-amsterdam.nl

U kunt het Schmidt Zeevis item via deze link bekijken.


Business Class 13 maart 2016

Schmidt Zeevis ERotterdam - Business ClassZondag 13 maart zal Marcel van Breda van Schmidt Zeevis zal het unieke van Skrei Kabeljauw belichten en ook nog even aandacht vragen voor de mooi samengesteld paasschotels, die ook via de webwinkel zijn te bestellen.

Nog 2 weken en de Paasdagen staan voor de deur. En wellicht onze chauffeur om uw bestelling aan uw voordeur af te geven. U bent ook meer dan welkom in de winkel in ons nieuwe pand aan de Thurledeweg 333, afslag 12 Spaanse Polder Rotterdam.

De broers Eric & Marcel Swaghoven van Restaurant Valuas in Venlo de brunch verzorgen voor de tafelgasten in de Talkshow van BusinessClass.

Zij zullen een gerecht met Skrei kabeljauw, oester en asperges bereiden en iets vertellen over hun onlangs totaal vernieuwde keuken.

U kunt het Schmidt Zeevis item via deze link bekijken.


Business Class 21 februari 2016

Schmidt Zeevis Rotterdam - Harry Mens - Business ClassHet is bijna niet voor te stellen, maar over een maand is het alweer Pasen.

Daarom deze week alvast ruim aandacht voor paasmenu’s en pakketten van het hoogste niveau, met producten van de beste kwaliteit. Bijvoorbeeld een fluweelzachte kreeftensoep en verse grietfilet. Uiteraard zijn er ook diverse schotels verkrijgbaar met overheerlijke visdelicatessen, lekker en gemakkelijk voor bij de paasbrunch of borrel.

KIlik hier om de paasmenu’s en pakketten in onze webwinkel te bekijken.

Particulieren kunnen via de webwinkel van Schmidt Zeevis bestellen. Plaats uw bestellingen op werkdagen voor 12.00 uur,dan worden deze de volgende dag door heel Nederland en België geleverd.

Zondag 11 februari 2016 om 10:30 uur op RTL7.

U kunt het Schmidt Zeevis item via deze link bekijken.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Harry Mens - Business Class Schmidt Zeevis Rotterdam - Harry Mens - Business Class

Business Class 13 december 2015

Schmidt Zeevis Rotterdam - Grand opening door Koningin MáximaMarcel van Breda heeft samen met zijn compagnon Jos van Vuren een spectaculaire week achter de rug met de Grand Opening van het nieuwe pand in de vorm van een schip aan de Matlingeweg 333 in de Spaanse Polder aan de rand van Rotterdam.

Niet minder dan Koningin Máxima heeft de openingshandeling verricht door op een originele Telegraaf de hendel op VOLLE KRACHT VOORUIT te zetten gevolgd door een groet (3x) op de scheepshoorn. Eerder vond de ’omgekeerde tewaterlating’ plaats door de inlaat van water rondom het schip. Het is niet een echt schip, maar een gebouw in de vorm van een schip, dat door de architecten Nico Alsemgeest en Albert Jan Braakman ontworpen is.

De dagbladen en TV stations hebben er ruim aandacht aan besteed en ook in het Talk Programma van Business Class van zondag 13 december was er een impressie van de koninklijke opening te zien in het SUZE item. Zaterdagavond om 19:30 uur werd bij de EO ook aandacht besteed aan het bezoek van Koningin Máxima op 8 december.

Nu de opening achter de rug is, zal er weer met volle kracht gewerkt worden om de clientèle alle aandacht te geven. In het programma van Business Class vroeg Marcel van Breda met het oog op de aankomende feestdagen de aandacht voor de uitgebreide reeks feestelijke feestschotels en de fraaie business-geschenkpakketten.

Zondag 13 december 2015 om 10:30 uur op RTL7.

U kunt het item van Suze via deze link bekijken.


Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.