Menu
Uw winkelwagen is leeg
Let op: voor bezorgen op 23, 24, 30 en 31 december betaalt u altijd bezorgkosten van €14,90 en is het minimum orderbedrag € 99,--

Duurzaamheid

Schmidt Zeevis neemt verantwoordelijkheid

De maatschappij schreeuwt om verduurzaming. De vissers worden daar als eerste op aangesproken, maar wij vinden dat we als Schmidt Zeevis ook onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Daarom neemt Schmidt Zeevis Rotterdam deel aan studiegroepen van, voor en door vissers, die samen zoeken naar oplossingen. Ook werken we samen aan imagoverbetering van de visserijsector en het verspreiden van kennis over visserijtechnieken, met name over flyshootvisserij.

Vis in de seizoenen

Schmidt Zeevis is een groot voorstander van vis in de seizoenen en hanteert een eigen samengestelde Viskalender. Deze  kalender is samengesteld door vakmensen die dagelijks met vis werken en geeft per vissoort aan in welke maand en/of seizoen de vis het beste geconsumeerd kan worden. Wij raden u aan om vis die mager is of in de kuitperiode zit, bij voorkeur niet op het menu te zetten, zodat deze zich ongestoord kan voortplanten.

MSC (Marine Stewardship Council)

Schmidt Zeevis Rotterdam heeft het traject van de onafhankelijke traceerbaarheidscertificering van de Marine Steward Council (MSC) goed doorlopen. Dat wilzeggen dat Schmidt Zeevis gecertificeerde producten onder dit keurmerk mag verkopen. MSC is een wereldwijde, onafhankelijke, non-profit organisatie die zich inzet voor de instandhouding van de visbestanden en het leven in zee. MSC heeft een standaard ontwikkeld voor duurzame en goed beheerde visserij. Vis uit MSC-gecertificeerde visserijen mag het blauwe logo met het visje erin dragen.

Duurzaamheidlabels

Het aantal duurzaamheidslabels blijft in de visserijsector toenemen, zo ook de verwarring bij consumenten en industrie over wat nu wel of niet duurzaam is. Naast het keurmerk MSC is er vanuit officiële instanties weinig beschikbaar met betrekking tot keurmerken of certificering op het gebied van duurzame visserij. Dus rest ons als handel en verwerker goed te kijken op welke wijze er gevist wordt en met welke schepen, zodat we weten waar duurzaam gevangen vis beschikbaar is. 

Versere vis zwemt nog!
Algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden Privacy statement Disclaimer