20050304_logo_001

Opgepoetste schepen en honderden vlaggetjes

20061208_100jaar_001

Lees meer


Opgepoetste visserschepen, honderden vlaggetjes en heel veel verse vis maken zaterdag 12 juli de sfeer, wanneer in de binnenhaven van Stellendam een Vlaggetjesdag wordt gehouden. De Vlaggetjesdag wordt georganiseerd door Vissersvereniging Zuid West in nauwe samenwerking met de Visafslag Stellendam (UFA)

Vlaggetjesdag Goereese Vloot 2008 is een feestelijke presentatie van de Goereese vloot, die in het teken zal staan van de vele visserschepen die wekelijks vanuit Stellendam de Noordzee opvaren en de vis waarmee zij huiswaarts keren.

Na de officiŽle opening start om 10.00 uur de braderie met diverse (visserijgerelateerde) artikelen, een vistafel met vis die de Goereese vloot wekelijks vangt, verenigingen zullen zich presenteren en op het culinaire plein wordt op verschillende wijzen vis bereid en verkocht. Ook zijn er ambachten en demonstraties en een shantykoren festival. Voor de kleine gasten wordt een pleintje ingericht met kermisactiviteiten.

Als hoogtepunt van de dag wordt een Vlootschouw op het Haringvliet gehouden. Onder aanvoering van het Vlaggenschip zullen naar verwachting dertig kotters in formatie een tocht van zoín anderhalf uur over het Haringvliet maken. Belangstellenden kunnen meevaren tijdens deze tocht.

Kortom, Vlaggetjesdag Goereese Vloot 2008 omvat een keur aan activiteiten en behalve veel te zien valt er ook veel te proeven! De perfecte plek voor nadere kennismaking met de visserij op Goeree.

Kijk voor meer informatie op: www.vis4all.nl

Schmidt Zeevis
20081620_nieuws_007 Schmidt Zeevis

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.