Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca
Terug naar op weg naar een duurzame...

20050304_logo_001

Verantwoord vis eten

20061208_100jaar_001

Lees meer


Schmidt Zeevis RotterdamMSC Haring certificering
Schmidt Zeevis heeft het traject van de traceerbaarheidscertificering van de Marine Steward Council (MSC) goed doorlopen . Dat wil zeggen dat Schmidt MSC gecertificeerde producten onder het keurmerk mag verkopen, waaronder ook de MSC gecertificeerde maatjesharing van Astrid Fiske North Sea herring.

MSC is een wereldwijde onafhankelijke non-profit organisatie die zich inzet voor de instandhouding van de visbestanden en het leven in zee. MSC heeft een standaard voor duurzame en goed beheerde visserij ontwikkeld . Vis uit MSC  gecertificeerde visserijen mag het blauwe logo met het visje erin dragen. Wanneer u dit logo ziet dan kunt u erop vertrouwen dat het product afkomstig is van een visserij die gecertificeerd is volgens de normen van Marine Stewardship Council voor een goed beheerde visserij.

Het aantal duurzaamheidslabels blijft in de visserijsector toenemen, zo ook de verwarring bij consumenten en industrie over wat nu wel of niet duurzaam is. Naast het keurmerk MSC is er vanuit officiŽle instanties weinig beschikbaar met betrekking tot keurmerken of certificering op het gebied van duurzame visserij dus rest ons als handel en verwerker goed te kijken op welke wijze er gevist wordt en met welke schepen zodat we weten dat er duurzaam gevangen vis beschikbaar is. Steeds meer vissers van de Nederlandse vloot zitten in het MSC certificerings traject. Ook de visafslagen zijn allen gecertificeerd en zodoende kunnen onze inkopers MSC gecertificeerde vis kopen. Duurzame vis van dichtbij.

www.msc.org/nl


20091016_nws_002Haring innovatie
Na de uitvinding van het kaken van haring door Willem Beukelszoon in 1482, opnieuw een vinding die de kwaliteit van de haring ten goede komt.
Nieuwe Nederlandse innovatie voor de Hollandse Nieuwe

Techniek in optima forma - Globale werking
Vanwege het seizoensgebonden karakter van het product is het systeem in een container geplaatst. Dan kom je al snel bij Transmo Special Products terecht. In de container is een 50 cm hoge, waterdichte bak geplaatst, met een warmtewisselaar op de bodem. 7.000 liter pekelwater dient als accu, waarin de energie wordt opgeslagen. De warmtewisselaar is gevuld met foodproof antivries met een vriespunt van -10įC. Deze antivries wordt gevoerd door een op de kop van de container geplaatste warmtepomp, die naar behoefte koelt of verwarmt. Lees meer


Schmidt ZeevisSchmidt Zeevis introduceert machinaal gepelde Noordzeegarnalen

Grootste garnalenverwerker Heiploeg gaat machinaal pellen
Het pellen van Noordzeegarnalen was tot op heden nog vooral handwerk. Door de variŽrende pelbaarheid van de garnaal bleek het lastig een machine te ontwikkelen die alle garnalen met  een goed rendement pelt. Decennialang is door Heiploeg in Zoutkamp aan de ontwikkeling van een geschikte pelmachine gewerkt. Vader en zoon Appie en Klaas Kant zijn nu in staat gebleken deze machine te ontwikkelen. Lees meer


20080314_duurzaam_007Shetland verantwoord gekweekte zalm
In de voedingssector is het woord Ďverantwoordí inmiddels niet meer weg te denken. De consument is zich steeds meer bewust van de wijze waarop het voedsel dat zij tot zich nemen, geteeld of gekweekt wordt. En maakt daarop zijn keuze.

Schmidt Zeevis Rotterdam introduceert daarom de verantwoord gekweekte Shetland zalm.
Deze zalm wordt gekweekt in ťťn van de meest ruige en afgelegen gebieden ter wereld, de Shetland eilanden. Daar waar de Noordzee en de Atlantische Oceaan samenkomen, ontstaan de optimale leefcondities voor de Atlantische zalm. Lees meer


20080125_nieuws_002

Viskalender

Schmidt Zeevis Rotterdam maakt chef-koks middels de viskalender op deze website, bewust van duurzaamheid. Het doel van Schmidt Zeevis Rotterdam is om de koks te bewegen tot het op de kaart zetten van vis die seizoensafhankelijk is.

Vis in de kuitzieke periode wordt daarmee vermeden op de menukaarten in de Nederlandse restaurants. De vis kan zich dan in alle rust voortplanten. Uiteraard beseft Schmidt Zeevis Rotterdam zich wanneer ze seizoensgebonden vis inkopen en verkopen dit gevolgen heeft in de keten bij de aanvoersector.

Ook de aanvoersector moet de kans krijgen zich te kunnen herstructureren. Schmidt Zeevis weet dat met alle veranderingen gaande in de gehele sector dat verduurzaming niet op de een of andere dag mogelijk is. Individuele en collectieve ideeŽn en uitvoeringen van vissers, afslag en handel  zijn de eerste stappen op weg naar een duurzame gezonde vissector.

Maak samen met Schmidt Zeevis Rotterdam van een individueel idee een collectieve stap naar een gezonde vissector. Probeer zoveel mogelijk vis op de kaart te zetten volgens de viskalender. Bekijk hier de viskalender.


Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.