Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Horeca nieuws - archiefpagina 09


Restaurants die-er-toe-doen een dwarsdoorsnede van culinair Nederland

20071102_nieuws_001[zondag 28 oktober]
Je struikelt in het Restaurant Sensa in Den Dolder op het feestje van Ton de Zeeuw over de culinaire coryfeeën. Het boek Tafelen met Ton wordt ten doop gehouden en de hoofdrolspelers ‘de restaurants, die-er-toedoen’ zijn hiervoor uitgenodigd. En dat zijn de eerste 100 restaurants.

Er volgt later nog een deel 2. Ton de Zeeuw schrijft in zijn culinaire rubriek ‘Tafelen met Ton’ wekelijks over bekende en onbekende restaurants in Dagblad De Telegraaf. Hij weet altijd zijn waardering prachtig te verwoorden voor de passie en het vakmanschap van de kookkunst en de wijze waarop de culinaire creatie aan de gasten wordt voorgezet. Er ontgaat Ton de Zeeuw niets. Of het nu het proeven van de gebruikte ingrediënten is of de sfeer en de inrichting van het restaurant. Ton is trots op culinair Nederland. En wij zijn trots op Ton.

 

 

Gastheer/vrouw van Restaurant Sensa: Marco & Joyce Hipke


20071102_nieuws_002Tafelen met Ton
In een prachtig gebonden glossy-achtig boek beschrijft Ton de Zeeuw zijn eerste reeks van honderd ‘restaurants die-er-toe-doen’. Het is een dwarsdoorsnede van culinair Nederland. Aan de opvolger wordt gewerkt. De titel verwijst naar Ton’s gelijknamige culinaire rubriek in Dagblad De Telegraaf. Een compleet naslagwerk met vakgerichte intermezzo’s (over thee, kweekzalm, smaakkruiden, cavachampagne, kalfsvlees en zelfs uitgaansmode) en bijzondere fotografie door een team van specialisten.

 

 

 

Thérèse Boer neemt het eerste exemplaar in ontvangst en
brengt een toast uit op Ton de Zeeuw


Waarom Zondag 23 december voor Schmidt Zeevis Rotterdam een ongewone werkdag is?

20071026_nieuws_001De vissen trekken zich weinig aan van hoe de zon- en feestdagen in december 2007 vallen. Wel willen ze vers op de feestdis verschijnen. Daarom zal dan ook op zondag 23 december 2007 alle routes gereden worden om het de chef-kok zo makkelijk mogelijk te maken verse vis aangeleverd te krijgen. Om te helpen met de voorbereidingen voor de drukke kerstdagen.


Mag het een onsje meer zijn?

20071019_nieuws_001Toen chef-kok John Messchaert - van het Crowne Plaza Den Haag
Promenade Hotel
- de bestelling van een heilbot doorgaf zei hij erbij: ‘Doe maar de grootste!’

En dat heeft hij geweten ook. Er kwam, zeg maar een slagschip van meer dan 260 kilo binnen. John heeft toch maar even ruggespraak gehouden met zijn directie. Met open armen werd de heilbot afgeleverd en John heeft er tot laat in de avond zijn fileerkunsten op kunnen botvieren. Genoeg eten voor honderden gasten.


Koester de Oester

20071019_nieuws_002Met de nieuwe oogst platte Zeeuwse Oesters en uitgekiende wijnen: Chablis, Champagne en Sauvignon Blanc lieten de gasten zich maar al te graag verleiden. Met dit thema opende Ralph Woerde en zijn team op 30 september het nieuwe oesterseizoen in hun beroemde Visrestaurant “Oesterbar” in Amsterdam.

Proef, Probeer en Geniet.20071019_nieuws_004


15 Oktober start van het Wild seizoen !!!

20071012_nieuws_001Speciaal voor onze horeca klanten heeft Schmidt Zeevis de volgende Vis, schaal- en schelpdieren in de aanbieding!

 • Verse Wilde Zeeduivel 1-2 kilo
 • Verse Wilde Zeeduivel 2 kilo up
 • Verse Wilde Creuses middel
 • Vers Coquille vlees uit Amerika
 • Diepvries Wilde Heilbot loins 130-170 Royal Greenland
 • Diepvries Wilde Sea-tiger Garnalen met kop (maat 2/4 ca. 30 cm p/st, maat 4/6 ca. 25 cm p/st, maat 6/8 ca. 20 cm p/st)
 • Delicatessen Wilde Paling gerookt heel
 • Delicatessen Diverse soorten gerookte Wilde makreel: Peper, Ui, Fiësta, Naturel

Neem contact op met één van onze verkoopmedewerkers via 010 - 444 35 55!


De weidse view van Holiday Inn Amsterdam Schiphol

20071012_nieuws_002Je kijkt je ogen uit in het gloednieuwe (niet-rokers) hotel Holiday Inn Amsterdam Schiphol. Op 10 minuten rijafstand van zowel Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp als Schiphol is dit voor de zakelijke gasten een welkome aanvulling op het aanbod rondom Schiphol. Het is gevestigd op het Airport Business Park Lijnden, aan de A9 vlakbij de afslag Badhoevedorp.

Om extra aandacht te geven aan de landelijke ligging is er een paar maanden geleden een foto-shoot gehouden met een echte koe, die door allerlei ruimten heen liep (met de nodige voorzorgsmaatregelen). Het weidse karakter van het complex wordt zeker niet meer vergeten. Onvergetelijk was ook de presentatie van de wervelende show tijdens de opening begin oktober 2007 in de grote zaal voor 500 genodigden. In een audiovisuele act bracht de koe als MASK het weidse nogmaals onder de aandacht.

Chef-kok Bert Brat heeft met z’n team de 500 gasten in de watten gelegd met de 16 verschillende gangen, die elk kwartier de smaakpapillen kwamen verrassen. Deze proeverij was een feestje op zich. En zeker een stimulans om later terug te komen om gebruik te maken van de facilitaire mogelijkheden. Het is aangenaam zakelijk vertoeven in het conferentiecentrum met 19 multifunctionele vergaderruimten en 6 business rooms (allen voorzien van daglicht) en de 290 moderne sfeervolle standaard kamers en nog eens 52 executive hotelkamers. Voor een snelle lunch of een uitgebreid diner kan men terecht in de Brasserie “Leeghwater”, The “Waterwolf Bar and Lounge” en het “Grand Café”.

Klik hier voor meer informatie.

20071012_nieuws_004 20071012_nieuws_005
20071012_nieuws_003

Harmonie op je bord

20071005_nieuws_001De kleurrijke kok Sieberen Meerema heeft een (kook)boek gemaakt, waar iedereen iets aan heeft. Of het nu over de liefde voor het koken en de goede smaak gaat of over de kunst en cultuur, je vindt het allemaal in zijn boek “Harmonie op je bord”.

Het boek is tegelijkertijd een kijkje in zijn leven. Zijn omgeving met mensen, of het nu collega’s, leveranciers, medewerkers of gasten zijn. Er is een band. Sieberen weet ze te boeien.

Zijn boek zit dan ook boordevol anekdotes. De culi’s kunnen zich een jaar lang laten inspireren door de twaalf mooie maandmenu’s. Met de  receptuur kan je zelf lekker koken of je gewoon laten verwennen in het restaurant van Sieberen Meerema “De Harmonie” aan de Westersingel 95 in Rotterdam.
 

“Harmonie op je bord”
ISBN 978-90-805484-9-7
Uitgeverij Trichis Publishing

Klik hier voor meer informatie.

20071005_nieuws_002
20071005_nieuws_004 20071005_nieuws_003

Gek op kreeft

20070928_nieuws_001Duizenden kreeften laten zich door liefhebbers oppeuzelen.

Het is nu een jaarlijkse terugkerende traditie geworden om in september een kreeftenfestival te organiseren in de Leidse Holiday Inn. Drie weken lang staat het Garden Restaurant bol van de kreeft. Het is een echt evenement, waarvoor de gasten uit alle uithoeken van Nederland afreizen naar Leiden. Executive chef Bert Bonhof heeft zijn 9-koppige keukenbrigade geïnspireerd om er een echt kreeftenfeestje van te maken.

In samenwerking met de enthousiaste bediening onder leiding van Frank Ploth is dit uitstekend gelukt. Het menu: kopje kreeftensoep, diverse voorgerechten en een itgebreid kreeftenbuffet en als afsluiting een mooi dessertbuffet. Per avond was er capaciteit voor 350 gasten.

De uit Canada ingevlogen kreeften lieten zich goed smaken. Onbeperkt genieten van al die heerlijkheden. Sommige gasten bleken echte diehards en kwamen gedurende de drie weken vier maal terug.

‘Het spreekt de mensen kennelijk aan om voor een zeer redelijk bedrag te kunnen genieten van zo’n exclusief gerecht’ aldus Ronald Reichert (Assistent General Manager Holiday Inn Leiden).

Ook aan educatieve relatie-evenementen is gedacht. In samenwerking met Schmidt Zeevis leerden de deelnemers alles over kreeft en zijn bereidingen. Over de leerzame en smakelijke workshops wordt nog lang enthousiast nagepraat. Het festival voor 2008 staat al weer genoteerd.

Klik hier voor meer informatie over deze jaarlijkse traditie.


Schmidt Zeevis hofleverancier bij Queens

Als grootse wolken
Hoog verheven
Zich buigen om ons
Een indruk te geven
Ongrijpbaar zwart
Duister en zwaar
Met goud omrand
Grandeur is daar
Koninklijke treds
Bombastisch maar sereen
Hun schaduwen die kruipen
Al tergend over ons heen
Gedreven door gouden licht
Door onzichtbare zuchten gedragen
Zover ons oog kan rijken
Maliënkolders en molensteenkragen

20070924_nieuws_006

20070924_nieuws_007

Slierten nevel
Als kronen geregen
Omgeven hun haar
Victoriaanse regen
Dan spat het los
De Renaissance herboren
De pompadour daalt lustig neer
Om ieder te bekoren
De cape, de pofbroek
Laarzen om te rijgen
Laten menig vriend en weinig vijand
Verbijsterd in elkander zijgen
Zwijgend het nakijken
Dit overkomt je maar even
Ze zijn van een zeldzaam soort
De Queens van dit leven


Hotel restaurant Villa Augustus in Dordrecht
Je kijkt je ogen uit

20070907_nieuws_004Bijna twee jaar aan voorbereidingen zijn er aan Villa Augustus vooraf gegaan tot wat er nu is gepresteerd. Een plek in Dordrecht, waar mensen hun ogen uit kijken op de verscheidenheid, zowel bouw en inrichting als de culinaire vindingrijkheid. Maar wat wil je als de geestelijke vader en moeder van Hotel New York op een historisch industrieel bouwwerk los laat.

Patron- Cuisinier Michael van der Struis (vm. chef-kok van Hotel New York) heeft ook anderhalf jaar samen met zijn echtgenote Claire van der Struis , - zijn linker en rechter hand - zijn creativiteit kunnen botvieren.

En dat is te zien en te proeven. Eigenlijk is het meer een belevenis. Het meubilair is bij elkaar gesprokkeld op markten en bij opkopers. Elke stoel is anders. Elke stoel heeft ook een geschiedenis. Ze zijn al doorleefd. Wat kan je als stoel beter overkomen, dan nu in Villa-Augustus staan?

De entree is een gezellige markt met aangrenzende bakkerij voor brood en heerlijke taarten. Op de markt zijn een keur aan verse producten uit de eigen tuin te koop en allerlei delicatessen. Een uitgebreid aanbod boeken. De bar voor een heerlijke espresso of een koel drankje.

Bij binnenkomst van het restaurant een enorme ruimte met een open keuken in het restaurantgedeelte. Hier werken straks 30 koks (nu nog 25). Aangrenzend een ruimte voor het ontbijt met leestafel en zitjes om rustig te kunnen lezen. Buiten een terras met een enorme moestuin, die uitkomt op de watertoren, waarin het hotel is gevestigd. Naast het hotel een prachtig bijgebouw een zgn. Limonaia  een soort Oranjerie voor het overwinteren van de citrusboompjes.

De pers is zeer lovend. Cees den Bakker van het AD formuleerde het als volgt: Ongekende uitstraling van Villa Agustus. Een creatie van een aantal befaamde Rotterdamse en toch in Dordrecht wonende ondernemers. Het klopt op de een of andere manier helemaal. De sfeer, de ambiance, het personeel, de keuken en de tuin, het hoort bij elkaar, dat ik toch van een knap stukje werk durf te spreken.

Meer informatie op: www.villa-augustus.nl

20070907_nieuws_005
20070907_nieuws_006

3 dagen lang culinaire uitspattingen op hoog niveau

20070907_nieuws_003

Foto:
 De commissaris van de Koningin Jan Franssen opent de driedaagse proeverij Bibelot en brengt een toast uit op Caroline en Ton Ververs.

Het 30 jarig bestaan
van Restaurant Bibelot in Waddinxveen is de aanleiding om een driedaagse proeverij op touw te zetten van grote allure. Vrijdag 24 augustus werd de aftrap gegeven. Een luxe tentenkamp met paviljoens was nodig om de uiteindelijk 750 gasten gedurende de drie dagen te verrassen met zo'n 20 gerechtjes.

Het waren echte verrassingsavonden. Een soepventer of een Brusselse wafelbakker. Je kwam ze allemaal tegen. De Franse en andere keukens hebben  zich uitgesloofd om culinaire indruk te maken. En dat hebben ze zeker gedaan. Ook de Japanse Geisha en de Italiaanse kofiekunstenaar. Behalve de bijzondere hapjes en de drankjes werd er ook goed uitgepakt met de diverse optredens van o.a. Lee Towers, Joke Bruijs en het trio "Geweldige noten", bestaande uit soapies Winston Post en Bas Muys en Peter Groenendijk (Streamlife).

Dit was allemaal life en in alle paviljoens opgestelde latscreens te volgen. Elk dag werd gepresenteerd in een ander thema. Zo stond vrijdag de kunst centraal. Op zaterdag de mode en op zondag was de culinaire proefrit van Frank Pronk Haarmode met klassieke auto's en cabrio's een echte hit. Het weer was perfect. En het was weer perfect.  Dit is Ton Ververs wel toevertrouwd.

In de 30 jaar dat Bibelot nu bestaat is er heel veel veranderd in de culinaire wereld en Bibelot is daar in meegegroeid. Ton Ververs: 'Er is heel veel veranderd en wat mij opvalt is dat het klassiekere weer terugkomt in combinatie met interessante proefdingetjes'.

Meer informatie op: www.bibelot.info


Kaat Mossel opent het nieuwe mosselseizoen met een culinaire zevenklapper

20070706_nieuws_001De vaste klanten kunnen bijna niet langer wachten. Maar op 4 juli is het dan zover. Mooie jonge mosselen. De zaak zit overvol en het culinaire genieten kan beginnen.

Chef-kok Ron Hirt heeft een zevental mosselvarianten op de kaart gezet:

 • mosselen á l éscargots gegratineerd met oude kaas;
 • gekookte mosselen du chef met Pernod en crème fraîche;
 • gebakken mosselen met ui en masala kerrie;
 • gegratineerde mosselen uit de oven;
 • gekookte mosselen naturel;
 • gekookte mosselen Provençaal met knolook, tijm, rozemarijn en tomaat en
 • last but not least: gekookte mosselen op z’n Italiaans, pikant aangemaakt met sambal, knolook, olijfolie en laurier.

Het etablissement Kaat Mossel – een brasserie met vele specialiteiten vis, schaal- en schelpdieren en vlees – wordt wel eens de “huiskamer” van Rotterdam genoemd.

Het sfeervolle restaurant is authentiek, gezellig en je kan er vooral lekker eten. Maar ook zien en gezien worden. Het is een plek, waar de zakenmensen uit Rotterdam elkaar treffen. Perfect om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Als je een visje bestelt, krijg je een vis. Natuurlijk is Kaat Mossel ook beroemd om de geweldige mosselen. Een jaarlijks terugkomend evenement is de uitreiking van de “gouden mossel” aan een welbesproken persoon uit Rotterdam en omstreken. In september is het weer zover. De eigenaar Joop Zijlaard is niet alleen bekend om z’n authentieke restaurant. Als gangmaker op de derny is hij reeds een legende in de sportwereld in binnen- en buitenland.

20070706_nieuws_002 20070706_nieuws_003 20070706_nieuws_004

Meer informatie over dit gezellige restaurant staat op www.kaatmossel.nl


Las Palmas even het middelpunt van Nederland

De finale van Hermans Helden

20070629_nieuws_001Rotterdam was de afgelopen week even in de ban van Hermans Helden. De opening van het visrestaurant Las Palmas van Herman den Blijker en zijn zakenpartner David Crouwel trok nogal wat genodigden.

De gasten werden bij Restaurant Zeezout aan de Westerkade verzameld en met de Spido naar de overkant van de Maas gebracht. Daar tussen de bestaande en nog te bouwen wolkenkrabbers in het voormalige pakhuis Las Palmas op de Wilhelmina pier vlakbij Hotel New York is het nieuwe VISRESTAURANT LAS PALMAS gevestigd. In het gebouw is ook het Instituut voor Beeldcultuur gevestigd. Als gast slaat ook Chief Marketing van Rotterdam Mai Elmar dit spektakel gade en geniet er met plezier van. ‘Dit is Rotterdam promotie, waar je trots op kunt zijn.’ De opening viel samen met de finale en de ontknoping van de keuze van de nieuwe chef-kok.

In een rechtstreekse televisie uitzending kan half Nederland meegenieten van het spektakel. In de reality reeks Hermans Helden was wekenlang de zoektocht en onderlinge strijd tussen de vele profs op de voet te volgen. In de laatste uitzending gaat het om de overgebleven helden Erik of Kris. Erik is uiteindelijk de echte held geworden. Hij kan zijn borst nat maken, want het restaurant is nu al wekenlang volgeboekt.

De meer dan 3000 gasten, die bij de opening aanwezig zijn kunnen alleen maar over de hoofden heenkijken en zullen later nog een keer terug moeten komen om echt te kijken, hoe het er allemaal uitziet. Een voorproefje kregen de gasten tijdens de opening met een bluefin tonijn van 180 kilo. De tonijn werd als sashimi hapje aan de gasten aangeboden door een team van vakmensen van Schmidt Zeevis. Met hun demonstraties van filereen wisten ook zij het publiek te boeien.

Foto’s: Kimberly Gomes

20070629_nieuws_005 20070629_nieuws_003 20070629_nieuws_002 20070629_nieuws_004

20070622_nieuws_001Grand Hotel Philadelphia
biedt medewerkers een betere kans op de arbeidsmarkt met leerwerktraject

Medewerkers van Grand Hotel Philadelphia in rotterdam kregen op woensdag 13 juni op feestelijke wijze een portfolio overhandigd van wethouder Geluk van rotterdam. Met de overhandiging wordt het eerste jaar van hun leerwerktraject oficieel afgerond. De medewerkers met een licht verstandelijke beperking worden deze dag in het zonnetje gezet door gastheer John Buysman, een bekende Rotterdamse acteur. In het portfolio zijn een uitgebreide cv en een overzicht van de opgedane vaardigheden vastgelegd. De medewerkers kunnen zich hiermee presenteren wanneer zij op zoek gaan naar een nieuwe werkplek en hebben zo beter toegang tot de arbeidsmarkt. Grand Hotel Philadelphia is een uniek initiatief van de stichting Philadelphia Zorg. In het hotel volgen jongeren met een licht verstandelijke beperking onder leiding van een professioneel horecateam een leerwerktraject, in de keuken, bakkerij, wasserij, huishouding, bediening of bij de receptie. Omdat in de praktijk bleek dat er naast de bestaande begeleiding meer nodig was, is in oktober 2006 in samenwerking met de stichting rotterdamse Avondschool (sTrAs) het onderwijsaanbod uitgebreid met lessen Nederlands, engels, rekenen en sociale en praktische vaardigheden. Ook deze vakken zijn vakgericht en toegespitst op de horeca. Niet alleen de individuele ontwikkeling, maar ook de ontwikkeling binnen de groep krijgt veel aandacht. De vaardigheden samenwerken en communiceren lopen dan ook als een rode draad door het gehele lesprogramma.

Achtergrond Grand Hotel Philadelphia
In het hart van het statige Rotterdamse Scheepvaartkwartier ligt Grand Hotel Philadelphia. De drie prachtige klassieke panden van het 19e eeuwse scheepvaartkantoor zijn gerenoveerd tot een modern hotel dat in mei 2005 haar deuren opende. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten: 20 bijzondere hotelkamers (standard, superior en deluxe), een Grand Café-Restaurant, private dining- of meetingrooms, een wasserij en een bakkerij. Alle tweepersoons hotelkamers zijn voorzien van een bad met separate douche en alle overige faciliteiten die van een viersterrenhotel mogen worden verwacht. De hotelkamers zijn in 2006 voorzien van een kluisje en draadloos internet. Nagenoeg geen kamer is gelijk, door behoud van de unieke bouwstijl van het pand! Enkele kamers hebben toegang tot het dakterras en/of hebben een eigen balkon.

Meer informatie over dit bijzondere hotel staat op www.grandhotelphiladelphia.nl


20070619_nieuws_002Haringparty Nyenrode - Zien en gezien worden op de haringparty’s

Marcel van Breda - directeur bij Schmidt Zeevis – is er blij mee, dat de haringparty’s een vast onderdeel aan het worden zijn van belangrijke netwerkbijeenkomsten. En sommige haringparty’s zijn een netwerkbijeenkomst op zichzelf, waarvoor men graag uitgenodigd wordt. Het is de ideale manier om  te zien en gezien te worden en onder het genot van een harinkje oude relaties te verstevigen en nieuwe relaties te ontmoeten. En dat op een relaxte en in een ongedwongen sfeer.

Wat wil een mens nog meer?


20070619_nieuws_003 Hollandse Nieuwe geboren 06-06-07

Precies op 6 juni 2007, de dag van de Hollandse Nieuwe Haring wordt Maurice Langezaal vader van zijn tweede kind. De naam is Olivier. Als kwaliteitsmanager bij Schmidt Zeevis heeft hij dit zeer secuur gepland. Het geluk is van zijn gezicht af te lezen.

Wij wensen ook de moeder en het kind veel geluk toe.


20070531_nieuws_001 De gasten kunnen zich even “miljonair” voelen

Op een van de meest schildrachtige plekjes in het oude Schiedam is Bistrot & Auberge Hosman Frères gevestigd in een monumentaal pand, dat stamt uit het begin van de 14e eeuw. Sinds februari dit jaar is het restaurant overgenomen door Ed Bijsterveld.

Van hem is de uitspraak:

“Een gast moet zich even miljonair kunnen voelen,
maar de rekening is het tegendeel daarvan.”

Ed kan rekenen op de culinaire inbreng van een geweldig team. Chef-kok Peter Berm en souschef Björn Staneke en zes koks. Het restaurant is al ruim 32 jaar een begrip voor vele verwende gasten.

Wie is er niet gek op taart van de van origine Franse Pâtissier Jean Maurain. Al 28 jaar werkt hij hier en adviseert de gast ook bij de juiste keuze van een menu of gerecht. Van de Auberge en Bistrot zijn de keukens en het interieur ingrijpend verbouwd. Prachtig in de originele staat teruggebracht. Alles is vernieuwd van tafellinnen tot het zilver en straalt een vertrouwde warme sfeer uit, zodat de gast zich welkom en thuis voelt. De oude glorie is terug en dat is van de menukaarten af te lezen.

Chef-kok Peter Berm heeft de meest tongstrelende gerechten op het menu staan. En dan de beroemde verzamelingen: Imponerend is de grootste Port verzameling van Nederland. Vanaf 1940 tot heden zijn ze allemaal op voorraad. Ook het assortiment Whiskey is zeer groot met enkele zeer exclusieve soorten. Deze beslaat een complete muur van het restaurant. Dit is een beetje uit de hand gelopen hobby van Ed Bijsterveld. Hosman Frères is meer dan een bezoekje waard.

Kijk op de website voor de vele mogelijkheden. Meer info www.hosman-freres.nl


20070525_nieuws_002 Een perfecte avond uit: Theater en diner.

Het nieuwe Luxor theater wordt wel het mooiste theater van Nederland genoemd. Het is een architectonisch hoogstandje en wij kunnen met trots zeggen dat de karakteristieke uitstraling en invulling ook is doorgetrokken in restaurant Leipzig. Het restaurant is volledig opgenomen in de ontwikkeling van het theater en sluit naadloos aan op de sfeervolle ambiance van het gebouw.

Grenzend aan het water van de Rijnhaven biedt restaurant Leipzig u een uitgelezen kans om te genieten van een uitstekende keuken. Eten en drinken op hoog niveau, goed bereikbaar met alle soorten vervoer en een prachtig terras op het zuiden.

In Leipzig draait alles om verleiding. De keuken, de inrichting, de bediening en de sfeer zouden in geen enkele wereldstad misstaan. Op voorstellingsdagen is Leipzig een comfortabel en gezellig restaurant. U kunt dan kiezen voor de à la carte kaart of een 2- of 3 gangen theater arrangement dat direct bij het theaterkaartje gereserveerd kan worden. Beide culinaire verleidingen voeren u mee langs trends en tradities, soms brutaal, soms klassiek. Dat Leipzig ambitieus is kan chef-kok Marcel Beijerling van dit eigenzinnige restaurant beamen.

‘Er zijn verrassende arrangementen samensgesteld. ’Leipzig biedt niet alleen de verzorging voor, tijdens of na een voorstelling maar biedt ook een prachtige locatie voor een eigen besloten evenement. Een arrangement betekent verwend worden. Wij kunnen arrangementen voor kleinere gezelschappen verzorgen in Leipzig of voor grotere gezelschappen in één van de foyers van het nieuwe Luxor. Kun je je voorstellen, dat bij een voorstelling 500 gasten binnenkomen, die binnen een uur een volledig diner opgediend krijgen? Dat is echt topsport.

Leipzig is een restaurant waar goed eten nog beter smaakt door alles eromheen: een unieke combinatie!

Meer info www.leipzig.nl

20070525_nieuws_001 20070525_nieuws_003 20070525_nieuws_004

20070521_nieuws_001 Châlet De Uilenboom “oude glorie in ere herstelt“

Net van de snelweg af bij IJmuiden belandt men in een oase van groen en rust in het dorpje Santpoort. Sinds vele jaren staat hier een prachtig Châlet wat zo in Zwitserland of Oostenrijk zou kunnen staan. De beroemde Keizerin van Oostenrijk Sisi heeft hier ooit gelogeerd om op krachten te komen van een ongelukkig huwelijk. Zoals wij weten.

Dennis van Tintelen en Marcel van Gool hoefden dan ook niet lang na te denken om restaurant De Uilenboom in Santpoort over te nemen en nieuw leven in te blazen. Slechts één week hadden zij nodig.

Weliswaar hebben zij dag en nacht gewerkt om een complete metamorfose te realiseren. De zwart geblakerde plafonds en wanden werden schoon gemaakt, voorzien van nieuwe kleuren en geheel nieuw meubilair Het restaurant beschikt over verschillende kamers voor bijvoorbeeld privat dining. In de oergezellige opkamer is er gelegenheid om in alle rust na een culinaire avond een voortreffelijke sigaar te roken zonder dat de andere gasten in het restaurant hier hinder van ondervinden, uiteraard worden de sigaren in een humidor bewaard. Ook hier alleen maar kwaliteit die natuurlijk ook terug te vinden is in de keuken.

Zowel Marcel als Dennis hebben in de afgelopen jaren wel bewezen een topprestatie te kunnen neerzetten beiden hebben in verschillende topzaken gewerkt.

20070521_nieuws_002

20070511_nieuws_001 Weer een nieuw boegbeeld

In ieder vak heb je mensen die goed zijn. En mensen die héél goed zijn. In de horeca zijn dat de mannen en vrouwen die echt top zijn in hun vak. Als kroon op hun werk behalen ze de SVH meestertitel . Op donderdag 15 februari dit jaar is de titel SVH Meesterkok behaald door Maarten Camps, chef-kok bij Restaurant Wolfslaar* in Breda.

De SVH titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid voor koks in de restaurants en hotelsector. Door het behalen van de titel door Maarten komt het huidige aantal SVH Meesterkoks volgens de nieuwe proef op 25. De titel SVH Meesterkok moet bewezen worden in de praktijk en kan niet via een beroepsopleiding worden behaald.

Het Horeca Branche Instituut neemt namens de bedrijfstak Horeca de SVH Meesterproeven af. De commissie bestaande uit o.a. Meesterkok Cees Helder en Meesterkok Imko Binnerts en de secretaris van de commissie Jasper van Almerkerk nam de proef af.

Voor de lunch koos de commissie 3 verschillende voor-, hoofd-, en nagerechten van de á la carte kaart. Deze gerechten werden begeleid door een passende wijn. De commisie besloot na deze voortreffelijke lunch dat Maarten Camps door kon gaan met de voorbereidingen van zijn Meesterlijk diner. Het Meesterlijk diner bestond uit verschillende amuses en daarna een 6 gangen menu, dat was opgebouwd uit producten en ingrediënten uit de omgeving en passend bij het juiste jaargetijde. Uiteraard werd dit Meesterlijk diner ook weer begeleid door bijpassende wijnen. Bij een Meesterproef wordt niet alleen beoordeeld op het presenteren van een menu op hoog niveau maar Maarten werd ook beoordeeld op:

 • instructie en begeleiding,
  • organisatie en planning van productieprocessen,
   • automatisering, financieel keukenmanagement,
    • kwaliteit van de inkoop,
     • taalvaardigheid en presentatie,
      • samenstelling menu en assortiment van de kaart,
       • mis en place en hygiëne conform de Hygiënecode voor de horeca.

Dagelijks levert Maarten een topprestatie in het door Michelin met één ster onderscheiden restaurant samen met zijn zeer gedreven en enthousiaste keukenbrigade. Op zondag 3 juni zal de inauguratie plaatsvinden en zal hij op feestelijke wijze de bijbehorende versierselen uitgereikt krijgen, die bij de SVH Meester-koktitel horen.

Voor meer informatie:  www.wolfslaar.com

20070511_nieuws_003 20070511_nieuws_004 20070511_nieuws_002

20070504_nieuws_001 L’Esprit de France.
FLO Amsterdam de garantie voor een heerlijke Franse avond

FLO Amsterdam is uitgeroepen tot beste restaurant binnen de wereldwijde organisatie van FLO vestigingen. Door de bezielende leiding van SVH-Meesterkok Rudolf Bos en de inzet van zijn brigade is FLO Amsterdam een begrip en niet meer weg te denken uit deze stad. FLO Amsterdam is gevestigd in het Eden Rembrandt Square Hotel nabij het Rembrandtplein en het Waterlooplein.

De bekende grote Brasseries van de Groupe FLO in Parijs hebben model gestaan voor de Amsterdamse vestiging. Rudolf  laat u genieten van bekende gerechten uit de klassieke Franse keuken, maar wel met een eigen identiteit.

Onmiddellijk bij binnenkomst zult u het “Franse gevoel” ervaren. Één van de specialiteiten van FLO Amsterdam is het grote Fruits de Mer buffet met een keur van schaal- en schelpdieren. Dagelijkse verse aanvoer en keuze uit vijf verschillende oesters o.a. Gillardeau nr.2 en Zeeuwse Bélons. Gesitueerd bij de ingang, kenmerkend voor de originele Parijse Brasseries.

Op het menu staan typische Franse gerechten met originele culinaire creaties, geïnspireerd door de aanvoer van dagverse seizoenproducten van de hoogste kwaliteit. Het ambachtelijke vakmanschap van de ervaren brigade gecombineerd met de uitstekende FLO service is de garantie voor een perfecte Franse avond!

20070504_nieuws_002 20070504_nieuws_004 20070504_nieuws_003

20070427_nieuws_001 Haring trendy op Hollandse Week in Uruguay

Paul Verheul – souschef van de Kurzaal in het Steigenberger  Kurhaushotel – is op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade naar de hoofdstad Montevideo van Uruguay afgereisd om daar de “Hollandse Week” te organiseren.

In samenwerking met het Sheraton hotel in Montevideo heeft Paul Verheul de eer (voor de tweede keer) om gedurende 7 dagen een buffet uitsluitend met Hollandse gerechten te presenteren.

Voor- en hoofdgerechten en een dessertbuffet. Na een vliegreis van circa 22 uur arriveerde Paul in Montevideo. Uruguay is drie keer zo groot dan Nederland en heeft in totaal 3 miljoen inwoners waarvan er 2 miljoen in de hoofdstad Montevideo wonen. De (meegevlogen) haring en paling van Schmidt Zeevis zijn natuurlijk een must tijdens een Hollandse Week.

Het was even improviseren met de erwtensoep i.p.v. spliterwten werden de regionale doperwten gebruikt. Met de keukenbrigade van het Sheraton hotel heeft Paul allerlei Hollandse gerechten bereid: huzarensalade, Hollandse asperges met eiersalade, Hollandse haring met roggebrood, poffertjes, griesmeelpudding, oliebollen en nog meer lekkernijen.

Het werd weer net als het jaar ervoor een groot succes. Eet smakelijk! De pers kwam er maandagavond op af. Dinsdagmorgen werd er “live” gekookt op de nationale televisie in de populaire ochtendshow van Puglia (een grote bekendheid in Zuid-Amerika. Hier komen veel politieke gasten en wordt afgewisseld met wat spannende kookdemo’s). In dit geval samen met executive chef van het Sheraton hotel Roberto Tourn en Paul Verheul van het Kurhaus hotel. Met passie en een moderne voortvarendheid bereidde Paul Leidsche hutspot met spekjes, krokante aardappel, wortelchips en peterselie met een bal gehakt.

Het publiek kan het allemaal erg waarderen. De haring van Schmidt Zeevis heeft daar ook zijn televisiedebuut gemaakt. Deze keer niet de haring bij de staart pakken en in de mond laten glijden, maar op een stukje roggebrood met ui en rode bietenchips. Na 2 weken hard werken in Zuid-Amerika is Paul weer een ervaring rijker. Met een uitnodiging voor volgend jaar op zak (Buenos Aires) ging Paul weer vol voldoening terug naar huis.

20070427_nieuws_002 20070427_nieuws_003 20070427_nieuws_004
20070427_nieuws_005 20070427_nieuws_007 20070427_nieuws_006

20070420_nieuws_001 “L’ amour et voilà”

‘Culinair toptalent moet er komen uit de nieuwe Culinaire Cas Spijkers Academie van het voormalig Klooster Elsendael in Boxmeer’. ROC Nijmegen en Métier de Cas hebben op woensdag 11 april in restaurant “En Pluche” tijdens een drukbezochte persconferentie de plannen bekend gemaakt voor deze culinaire academie op topniveau. De nieuwe opleiding zal worden vorm gegeven in samenwerking met meesterkok Cas Spijkers. Hij is nog steeds het voorbeeld voor jongeren die in het koksvak willen uitblinken. Zijn vakmanschap in de culinaire wereld wordt alom gewaardeerd. Cas Spijkers is een vakman met een grote passie (l’amour voilà) voor het koken. Hij is de grondlegger en inspirator van een hele generatie koks. Hij wordt geroemd door zijn oudleerlingen zoals Erik van Loo, Margot Rutten en Marc van Gulick.

En nu is er de kans voor studenten uit het hele land om in te schrijven op de Cas Spijkers Academie voor culinair toptalent. Een jury van topkoks onder leiding van Cas
Spijkers bepaalt of  een kandidaat over voldoende talent en l’amour beschikt om de opleiding te kunnen volgen. De keuken van het klooster wordt volledig verbouwd en aangepast aan de eisen die voor deze opleidingen gesteld worden. De Casting voor het schooljaar 2007-2008 vindt plaats op zaterdag 19 mei, donderdag 24 mei en zaterdag 23 juni.

Voor meer info:
ROC Nijmegen
www.roc-nijmegen of www.casspijkersacademie.nl

20070420_nieuws_003 20070420_nieuws_002

Tijdens de persconferentie wordt de jarige Joop Braakhekke enorm verrast.


20070413_nieuws_005 Restaurant Vanille opent zijn deuren

Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling, een eigen restaurant.

Peter van Rooij opent de deuren van zijn restaurant Vanille in Eijsden op maandag 15 januari 2007. Na een culinaire toer bij de restaurants Scholteshof, Kasteel Erenstein, de Blaosbalg, Kasteel Vaalsbroek en ‘de Mangerie’ is het dan eindelijk zo ver. Restaurant Vanille is een feit!

Peter’s restaurant voegt een eigen smaak toe aan het culinaire landschap van Zuid-Limburg. Hier komen alle ideeën samen die door de jaren heen zijn opgebouwd. Een plek om je heerlijk culinair te laten verwennen en te genieten van een bijzondere ambiance.

Smaakstrelende gerechten en voortreffelijke wijnen in een decor dat vraagt om te blijven of beter nog: om terug te komen. U kunt uw keuze laten vallen op de dagsuggestie of dansen door de menukaart en zelf uw samenstelling bepalen. In restaurant Vanille geen superlatieven als het om de prijs gaat, maar eerlijk koken met uitgelezen ingrediënten.

Kom binnen en ontdek zélf de smaak van restaurant Vanille!

Restaurant Vanille
Diepstraat 1
6245 BJ Eijsden
043 - 409 35 54

Of neemt u eens een kijkje op onze website.

20070413_nieuws_007 20070413_nieuws_006 20070413_nieuws_008

20070413_nieuws_001 Hotel Beaumont vierde op 1 april
vijfennegentig jaar innovatie Beaumont:
Vijfennegentig jaar vertrouwd maar toch anders

Maastricht - Als aprilgrap is het allemaal niet begonnen op 1 april 1912. Hotel Beaumont in Maastricht is vanaf die datum een begrip in de ’Nederlandse hotellerie. Vijfennegentig jaar nadat Willem Beaumont het hoekcafé Swelsen aan de Wycker brugstraat overneemt en omdoopt tot Hotel Beaumont, viert nu kleinzoon Harrie Beaumont zijn bijna dertig jarig jubileum.

Op 1 april 1978 nam hij de zaak van zijn vader over en wist in Nederland met het befaamde Elzasser specialiteiten restaurant een gastronomische reputatie op te bouwen, terwijl ook het hotel grondig werd gerenoveerd. In 2005 stond Hotel Beaumont in de landelijke belangstelling door de prestigieuze ‘Dutch Hotel Award’ te winnen voor de wijze waarop innovatie binnen het hotelconcept op alle fronten was doorgevoerd. Hotel Beaumont behoort met zijn vijfennegentig jaar tot een van oudste familiehotels van Nederland.

Het restaurant van Beaumont is een gewilde pleisterplaat van fijnproevers. Het is een restaurant met de allure van de betere Parijse brasseries, waarvan zoals bekend de patron-cusiniers doorgaans uit de Elzas afkomstig zijn. De Franse keuken van keukenmanager Rick Bartelink is dan ook geïnspireerd op de Elzas.

Beaumont al jarenlang in de Lekker-gids vermeld en is vanzelfsprekend lid van Maastricht Culinair, het samenwerkingsverband van top-restaurants in Maastricht. De persoonlijke relatie van eigenaar Harrie Beaumont met vooraanstaande wijnhuizen als Spitz, Rolly Gassmann, Josmeyer, Kuentz-Bas levert een begerenswaardige wijnkaart op, met als apotheose een collectie van tientallen eau-de-vie’s van onder andere het tophuis Metté. Dat alles maakt Beaumont een bijzonder huis, waar sfeer, een persoonlijke noot en uitgesproken gastronomie vanzelfsprekend zijn.

Of kijk op onze website.

20070413_nieuws_002 20070413_nieuws_004 20070413_nieuws_003

20070330_nieuws_001 Water, water en nog eens water!

Vanaf de opvallende uitstekende bovenste verdieping van het Inntel heeft u een prachtig panoramisch zicht op alles wat water is in Rotterdam. Aan de voet van de Erasmusbrug kijkt u omhoog naar een imposant gebouw op een opvallende lokatie.

In Amsterdam zingen ze “aan de voet van die mooie Wester”, maar wij hebben nu onze Panoramatoren van Golden Tulip Hotel Inntel. Onder in het gebouw bevinden zich twee bijzondere zaken.

Met een ingang aan de Nieuwe Leuvebrug is de trendy Bar/brasserie WATER gevestigd. Met uitzicht over het water geniet je van een uitgebreid menu in RESTAURANT AAN HET WATER.

Bar/brasserie WATER is een gezellige ontmoetingsplek. In een informele sfeer genieten van een gerecht van de afwisselende kaart of een drankje aan de bar; het kan allemaal. U heeft het al geraden: alles draait hier om water. De bar is gemaakt van een deel van een robuuste zeecontainer, terwijl de verlichting uit kranen komt. Vanaf 10.00 ’s morgens tot 1.00 ’s nachts kun je hier genieten van een gerecht of een drankje terwijl je uitkijkt over een bedrijvig stukje Rotterdam.

20070330_nieuws_002Wie zin heeft in een uitgebreider diner loopt een stukje verder. Restaurant AAN HET WATER biedt inderdaad en uniek uitzicht over het water. Het is dubbel genieten èn van het steeds wisselende decor van schepen die af en aan varen èn van een heerlijk à la carte diner. Iedere dag zijn er wisselende specialiteiten, zowel als voorgerecht als hoofdgerecht (vlees & vis). Gerechten worden hier geserveerd “zoals het hoort” , maar ook in een informele sfeer. Niels Huijzens is met zijn brigade verantwoordelijk voor alle culinaire hoogstandjes. Natuurlijk is er in een restaurant met deze naam ook gedacht aan een aparte waterkaart. Grotere feesten en partijen kunnen groots gevierd worden in de zalen op de bovenste verdiepingen. Nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe HOTSPOT in Rotterdam? De deur zwaait voor u open!

Of kijk op onze website.


20070323_nieuws_001 De rode loper uitgerold voor de Luca Brothers

De rode loper lag uitgerold op vrijdagavond 16 maart 2007. Een klein gezelschap kreeg alvast een voorpoefje van de mooie gerechtjes, die we straks bij de opening kunnen verwachten. Het ligt mooi, ter hoogte van de Meent, aan de Herenplaats 93 in Rotterdam. Het restaurant heeft  de deuren geopend op 20 maart 2007. Het is een intiem restaurant, met maar 36 plaatsen, waarin je je waant om uitgenodigd te zijn door een gezellige Italiaanse familie. Het is ook min of meer een familierestaurant, want eigenaar/chef-kok Bernardo de Luca, die ook de scepter zwaait in de keuken, heeft zijn broer Claudio de Luca overgehaald om minimaal drie dagen per week als Maître van het restaurant de gasten op en top te verwennen. En dat zal hem zeker lukken. De kaart is klein, maar indrukwekkend. Er wordt Italiaans gekookt met een knipoog naar de Franse en Spaanse keuken. Specialiteiten van het seizoen en de streek het hele jaar door. Groenten van de volle grond en altijd verse aanvoer.  Met Frans Limousin vlees en de mooiste vis uit het Schmidt Zeevis assortiment. Er worden geen concessies gedaan op het gebied van smaak/kwaliteit. Een tomaat moet naar tomaat smaken, anders niet. De wijnen komen van Italiaanse tophuizen. Prachtige Toscaanse, Siciliaanse en Lombardia wijnen. De huiswijn rood/wit Cusamano is een aanrader. Het voorgerecht van tonijn met king crab laat zich graag begeleiden met een mousserende Alto Adige van het huis Ferrari, een verleidelijke wijn met de delicate inesse van de robuuste Pinot Noir en de verijning van de Chardonnay. De wijnkaart laat zich lezen als een aaneenschakeling van mooie gedichten. Het concept voor een intiem gastvrij huiskamer restaurant zat al langer in het hoofd van Bernardo de Luca. Na zich jaren lang ingezet te hebben voor kwaliteitsrestaurants van anderen, werd het nu tijd om de lang gekoesterde wens om een eigen restaurant te beginnen uit te voeren. “The proof of the pudding is in the eating.” Trouwens het dessert is ook niet te versmaden.

Op de foto: Links Bernardo de Luca en rechts Claudio de Luca

Kijk alvast op de website.


20070316_nieuws_001 Een ware make-over aan de Meent

Een bulldozer is er niet aan te pas gekomen, maar van een gewone verbouwing kan je niet spreken. Alles is uit het voormalige Argentijnse Grillrestaurant gesloopt om de metamorfose, die de nieuwe eigenaren Gert Blom en Harrie Baas drie jaar geleden in hun hoofd hadden te kunnen realiseren.

Sinds augustus 2006 is Rotterdam een nieuw restaurant met de naam Amarone rijker. Het is strak en klassiek ingericht en doet warm aan. Spiegels en grote ramen zorgen voor een gevoel van ruimte. Het zijn de open keuken, de open haard, luxe fauteuils en lange banken die Amarone warmte en gezelligheid verlenen. Hier voelen zowel de zakelijke als de particuliere gasten zich thuis.

De keuken van Amarone is Frans-Mediterraan, waarbij de nadruk ligt op de Franse keuken. Chef-kok Gert Blom heeft zijn souschef Jeffrey Maagdelijn en het keukenteam in korte tijd tot grote hoogte gebracht.

Harrie Baas kan met recht trots zijn op de indrukwekkende “inloop”wijnklimaatkast, die de hele achterzijde van de zaak beslaat. Het assortiment bestaat uit 250 soorten wijn. Extra ruimte is er gereserveerd voor de topwijn Amarone uit de Valpolicelli, die wordt gevormd door drie druivensoorten en staat voor kracht en subtiliteit.

Het Restaurant Amarone uit Rotterdam wordt beheerd door drie personen. Zowel aan de “voor”kant als in de keuken worden Blom en Baas bijgestaan door gedreven en enthousiaste medewerkers die kracht en subtiliteit uitstralen, zoals een Amarone moet zijn! Tot zover is de overeenkomst van de naam duidelijk. Maar dat Restaurant Amarone ook de top bereiken zal is slechts een kwestie van tijd, want zeven maanden na de opening zit het restaurant elke dag bomvol en de recensies zijn juichend.

Kijk alvast op de website.

20070316_nieuws_002 20070316_nieuws_004 20070316_nieuws_003


Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.