Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca
Terug naar horeca gerelateerd nieuws

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Horeca nieuws - Archiefpagina 11


Restaurant “Bellevue”

20060622_hn_009Al meer dan een eeuw staat Bellevue aan de haven van Willemstad. Sinds januari 2005 heeft Bellevue twee nieuwe eigenaren (Gerbert van Beusekom en Marc Hofman) beiden hebben jarenlang op hoog niveau gekookt.

Bellevue was voorheen een hotel-restaurant. De vijf hotelkamers en een kleine vergaderruimte zijn omgebouwd tot twee zalen die gebruikt kunnen worden voor besloten diners, feesten en partijen. Tevens is het mogelijk om deze ruimte te gebruiken als extra restaurantruimte. Vanuit de zalen kunt u over de haven naar het Hollandsch Diep kijken. De zalen hebben twee namen gekregen Salon Wigant en Salon Sian Liem. Salon Wigant is genoemd naar de familie die Bellevue zo’n honderd jaar in bezit had.

Het is mogelijk om in deze salon te dineren met ongeveer 90 personen. Salon Sian Liem is genoemd naar een schilderes uit Krimpen aan de Lek. In deze zaal hangen bijzondere schilderijen van deze schilderes. Salon Sian Liem is aanzienlijk kleiner met plaats voor ongeveer 24 personen. Het restaurantgedeelte biedt plaats voor ongeveer 70 personen. Dit is evenveel als het terras dat aan de haven ligt. Het restaurant is gezellig ingericht met een houten vloer en veel nautische elementen. Die maritieme sfeer past perfect voor deze locatie, zo aan de haven, die vooral in de zomer vol ligt met motor- en zeiljachten. De menukaart is erg divers. Van een eenvoudig garnalenkroketje tot en met gegrilde grietilet. Mensen kunnen te allen tijde á la carte bestellen. Vanaf twintig personen wordt er om praktische redenen met een menu gewerkt. De keuken is deels Frans georiënteerd, maar aangevuld met diverse andere invloeden.

20060622_hn_010 20060622_hn_011 20060622_hn_012

Wie is er bang voor een Zeeduivel?

Een zeeduivel van 37 kilogram. In het 8 uur Journaal van de NOS was het maandagavond de uitsmijter na het weerbericht. De volgende morgen stond ook RTV Rijnmond met hun camera’s voor de deur om dit item in Rotterdam uitgebreid voor het voetlicht te brengen. Carlo Overduin de inkoper van Schmidt Zeevis had de hand weten te leggen op een gigantische zeeduivel. Normaal komen ze zo tussen de 2 en 6 kilo binnen. Deze keer ging het om een echt monster van 37 kilogram. Gevangen aan de Noorse kust met een net op 200 meter diepte.

Herman den Blijker heeft zich erover ontfermd en Wim Severein de chefkok van restaurant De Engel weet er wel raad mee. De volgende dag bellen we Wim nog op voor de stand van zaken: “Hij ligt nu eerst in de pekel, daarna een dagje neutraliseren in de melk en ik denk, dat we hem een lichte rook gaan geven. Heel dun snijden op een salade en tomaten. Niet teveel poespas.”Hoe bereiden jullie standaard zeeduivel? “Er gaat niets standaard bij de Engel. Het is hier vooral improviseren. We hebben wel een kaart maar het meeste gaat buiten de kaart om. Het ligt eraan, wat voor spullen je binnen krijgt en de garnituur. Daar koken we mee. Ook nu kijken we naar het product. Wat doen we ermee.

Ik ga hem eerst proeven voor die gerookt wordt. Deze zeeduivel heeft een speciale langzame behandeling nodig. De structuur is best wel wat stug, denk ik. Misschien nog een marinade. Maar mogelijk ook puur alleen gepekeld. Dat kan ook lekker zijn, een carpaccio ervan met een beetje pesto en tomaten. Niet te moeilijk mee doen”. Uiteindelijk is er voor consumptie maar 5 kilogram ilet overgebleven. Omdat het toch een uitzonderlijk exemplaar blijkt te zijn, zijn de kop en de harde delen voor preparatie naar het Natuurkundig Museum in Rotterdam gegaan. Daar wordt de kop op alcohol gezet, zodat deze straks voor een groter publiek te aanschouwen is.

20060622_hn_008
20060622_hn_007

Herrie in de Utrechtsestraat

20060622_hn_001En herrie was er, zaterdag 3 juni was het eindelijk zover na 3 maanden en 800 kandidaten verder is Lars Litz uitgeroepen tot chef-kok  van bar restaurant Herrie in de Utrechtse straat, overigens vanaf nu heet dit stukje Amsterdam de Rotterdamse straat Herman den Blijker en David Crouwel ontvingen hiervoor beiden een nieuw straatnamen bord met de naam Rotterdamse straat.

Vele genodigden waren aanwezig om dit heugelijke feit bij te wonen, ook de laatste kandidaten waren erbij om Lars en Dennis te steunen. En sommige van die oud kandidaten hebben inmiddels werk nummer drie van de finish Job werkt nu bij de Engel en Walter de hobbykok werkt bij Herrie maar in de bediening. Het was zo druk dat zelfs de trams en het verdere verkeer minuten lang hebben moeten stilstaan om ruim baan te maken voor de eindkandidaten die door Herman en David ingehaald werden met een band van koks met potten en pannen waar ook nog muziek uit kwam het geheel begeleid door een aantal dames waarbij de tafel reeds gedekt was met bestek.

En dan valt het doek na veel spanning en emotie zowel voor Dennis als voor Lars alleen het doek van Lars was met een foto die het gehele pand van dak tot aan de straat in beslag nam. Hierna knipten Lars en Herman samen het lint door en sprak Herman “en nu naar je keuken”.

Het was voor Herman en David zeker geen gemakkelijke beslissing normaal ontstaat er geleidelijk een band en gevoel met elkaar op langere termijn, nu moest dit in 3 maanden gebeuren en moesten de deelnemers naar de smaak van Herman gaan koken.

Wij wensen iedereen veel succes en feliciteren hierbij Lars met deze uitdaging.

20060622_hn_002 20060622_hn_006
20060622_hn_004
20060622_hn_003
20060622_hn_005

20060602_hn_001

Grandioos afscheid!

 

Bedankt Cees en Rosalie Helder


Het nieuwe boek van Herman de Blijker

“Herrie in de keuken” winkelprijs € 19,90 nu voor een speciale horecaprijs € 15,90

20060602_hn_002

Restaurant Allemansgees Voorschoten

Van uitspanning in 1870 tot ontspanning in een oase van rust in restaurant Allemansgeest.

Sinds 1966 is Philip Lucie eigenaar van restaurant Allemansgeest. Sinds 20 jaar zwaait chef-kok Jan de Lange de scepter in de keuken. Specialiteit van het huis is de gerookte zalm, deze wordt door Jan de Lange gerookt volgens een geheime receptuur.

Het restaurant is vooral bij de zakenwereld goed bekend vanwege een voortreffelijk drie gangen lunchmenu en de ruime parkeergelegenheid. Bij mooi weer is er volop gelegenheid om in alle rust bij het water te genieten van een goed glas wijn en een uitstekende maaltijd.

Uiteraard staat op het lunchmenu ook de huisgerookte zalm met  mierikswortelroomsaus. Al sinds een aantal jaren is Philip Lucie promotor en deelnemer van het Leids culinair festival , dat dit jaar plaats vindt van 6 tot en met 9 juli. Dochter Nicole werkt sinds maart dit jaar mee in het familierestaurant. Het is de bedoeling dat Nicole uiteindelijk de nieuwe eigenaresse van Allemansgeest wordt.

Voor meer informatie zie www.allemansgeest.nl

20060519_hn_001
20060519_hn_002
20060519_hn_003

Wereldberoemde Parijse brasserie bij Rembrandtplein

Flo Amsterdam opent de deuren

FLO Amsterdam zal de gast al buiten het Franse gevoel geven door een groot buffet van schaal- en schelpdieren bij de ingang, kenmerkend voor veel Parijse etablissementen.

De menukaart zal geïnspireerd zijn door de typisch Franse ‘cuisine’ en ambachtelijk vakmanschap. FLO Amsterdam is met 140 couverts dé nieuwe plek voor culinaire liefhebbers. FLO richt zich op iedereen die aangenaam op ‘Franse wijze’ uit eten wil, zowel nationaal als internationaal.

Brasserie FLO Amsterdam gaat voorlopig open voor ontbijt van 7.00 tot 10.30 uur (op zondag tot 11.00 uur) en voor diner van 17.30 tot 24.00 uur (de keuken is open tot
23.00 uur).

De befaamde brasseriën van de Groupe FLO zijn in Parijs centra waar beroemde kunstenaars, mensen uit het bedrijfsleven, inwoners van de Franse hoofdstad en toeristen samenkomen. Zo zaten kunstenaars als de Amerikaanse schilder-fotograaf Man Ray, de Zwitserse beeldhouwer Alberto Giacometti en het Franse model Anaïs Nin na een zware nacht vaak al vroeg aan het ontbijt in La Coupole aan de Boulevard Montparnasse.

Aan de basis van de Groupe FLO staat de voormalige Franse kok Jean-Paul Bucher, die in 1968 Brasserie FLO in het centrum van Parijs kocht. Daarna breidde hij zijn bedrijf steeds verder uit met het aankopen van typische traditionele brasseriën, die in Parijs min of meer als een soort nationaal erfgoed worden gezien. Groupe FLO telt nu meer dan 160 zaken, waaronder ook de in Frankrijk bekende grillrestaurants Hippopotamus en de meer op Italiaans-Mediterrane keuken gerichte bistro’s Romain. Buiten Parijs heeft Groupe FLO ook in Metz, Nice, Reims, Barcelona, Peking en Sjanghai vestigingen.

FLO Amsterdam
Amstelstraat 9
NL-1017 DA Amsterdam
Tel. +31.20.8904757
www.floamsterdam.com

20060512_hn_001
20060512_hn_003 20060512_hn_002

In het soetste van de meye Was tot Bergen groot geschreye ’t verbrande alle stocken, staecken behalve Olifant en Draecke.

In 1937 teisterde een gigantische brand de binnenstad van Bergen op Zoom. Veel gebouwen verdwenen in de vuurzee. Zoals het oude rijmpje hierboven al aangeeft, waren er twee panden de dans ontsprongen. De Olifant en De Draak. Het eerste gebouw van Hotel & Residence De Draak is dan ook de oudste uit de karakteristieke rij aan de grote markt. Schuin tegenover De Draak staat de Residence, ook dit gebouw bestaat sinds 1879, hier herhaalde de vreselijke geschiedenis en werd het pand bedreigd door brand op 16 juni 2005.
Het aangrenzende Chinese restaurant ging in vlammen op en werd de Residence geteisterd door enorme water en rookschade.

21 april 2006 werd de Residence feestelijk heropend door de burgemeester van Bergen op Zoom de heer Polman en onthulde de nieuwe naam “Residence Dagmara“. Voor meer informatie www.hoteldedraak.com

20060428_hn_002

De heer en mevrouw Hazen

20060428_hn_001

Het voltallige personeel

20060428_hn_003

Het sfeervol verlichte hotel


Genieten nieuwe stijl in Restaurant Da Vinci...

Restaurant Da Vinci is vernieuwd! Met comfortabel meer plek om te genieten, zoals de fraaie nieuwe aperitiefruimte en de bijzonder stijlvolle after dinerruimte:

speciaal bedacht om na aloop van het diner heerlijk na te genieten.

En uiteraard is alles stijlvol vormgegeven in de bekende Da Vinci-stijl. Met de nieuwe aanbouw kijkt Da Vinci vooruit. De ruimte die het nieuwe pand biedt gaat niet gebruikt worden om het aantal couverts uit te breiden, uitgangspunt is en blijft de kwaliteit die gasten gewend zijn van Da Vinci. In het vernieuwde Da Vinci is natuurlijk gedacht aan een state-of-the-art keuken. Deze voldoet aan de modernste technieken en regelgevingen, en heeft flink meer ruimte. In het nieuwe deel van Da Vinci biedt een negen meter hoge vide bovendien vanuit elke verdieping uitzicht op de keuken die fraai omgeven is door glas. En wilt u Da Vinci recht vanuit het hart beleven, dan neemt u plaats aan de gastentafel in de keuken.

Zelf noemen wij het genieten nieuwe stijl.

RESTAURANT DA VINCI
Havenstraat 27
6051 CS  Maasbracht
Telefoon 0475-465979
www.restaurantdavinci.nl

20060330_hn_003

Elke ruimte is even sfeer- en stijlvol ingericht...

20060330_hn_001

Met recht een state-of-the-art keuken te noemen...

20060330_hn_002

Een kijkje vanuit de stijlvolle vide...


“Amsterdam meets Rotterdam”

In de jaren 80 werkte Erik Troost als leerling kok bij Restaurant Aux Moulins te Kinderdijk. Erik deed mee aan vele wedstrijden en masterclasses om zo veel mogelijk kennis en ervaring op te doen.

Toen viel Erik al op door zijn leergierigheid. Op zijn CV staan vele toprestaurants.
De laatste jaren was hij werkzaam als executive chefkok bij NH Barbizon Capelle a/d Ijssel. Momenteel werkt de pas 34 jarige Erik als executive chef in het prachtige NH Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam. Samen met sous chef Patrice Melein en Len Sprangen vormen zij een goed en hecht team. Er wordt zelfs wel eens voorzichtig over Feyenoord gesproken. Krasnapolsky is met zijn rijke historie een van de meest gerenommeerde hotels van Nederland. Achter de gevel van NH Grand Hotel Krasnapolsky gaat een aantal restaurants en een compleet congrescentrum schuil. Zo is er de adembenemende Winter Garden, het glazen paleis uit 1880 waar gasten ontbijten en lunchen.

Restaurant Relet is het tijdloze restaurant uit Belle Epoque met Bourgondische keuken. Beide staan op de Nationale Monumentenlijst. In The Lounge kijkt u bij een kopje kofie of een high tea uit op de Dam en het Koninklijk Paleis.

20060317_hn_002

van links naar rechts: Erik, Patrice en Len.

20060317_hn_001

De wintertuin

20060317_hn_003

Een sfeervol plaatje


Jonge koks openen Restaurant “O”

Maastricht is vanaf 3 maart in het oudste straatje van Nederland een restaurant rijker. Twee jonge koks die ervaring mochten opdoen in restaurants als Beluga en Sapiche hebben besloten hun eigen culinaire kookkunsten te etaleren. De naam “O” is de vrije
vertaling van het franse “eau”. Jeroen Raes en Dennis van der Meer willen hiermee aangeven dat zij zich voornamelijk richten op al het lekkers dat uit het water komt. Er is echter ook keuze voor vleesliefhebbers en er is een aparte kaart voor fruits de mer en oesters. Het nieuwe restaurant aan de Rechtstraat biedt plaats aan 28 personen. Verder is er aan de bar ruimte gecreëerd om bij de open keuken te genieten van een hapje en een drankje.

Met vriendelijke groet,
Jeroen Raes en Dennis van der Meer

20060310_hn_001

Oude glorie herleeft

In het centrum van Maastricht staat het voormalige vijftiende eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale Gotische kerk is dit
complex getransformeerd tot een zeer bijzonder design hotel. Een unieke plek waar oudheden en design met elkaar verweven zijn, maar waar ook architectonische contrasten tussen het verleden en heden heel transparant worden. Het omvangrijke gebouwencomplex fungeerde sinds de oprichting in 1438 als klooster en kerk voor de Orde der Kruisheren. Tijdens de Franse revolutie deed het dienst als kazerne en arsenaal. Eind 2000 nam Camille Oostwegel het initiatief de bijzondere gebouwen van de ondergang te redden. Een grondige restauratie resulteerde in een luxueus en eigentijds design hotel. De kroon op al het werk van de verbouwing was de “European Design Award 2005”. De keukenbrigade staat onder leiding van Chris Hartmann, die de nodige ervaring opgedaan heeft in diverse toprestaurants in binnen- en  buitenland. Het hotel is prachtig gelegen aan het Kommelplein in het centrum van Maastricht, een bijna vergeten, maar volledig teruggevonden plein op slechts vijf minuten van het Vrijthof.

 

Voor meer info www.chateauhotels.nl

20060303_hn_003

Een kijkje in één van de hotelkamers

20060303_hn_002

De sfeervolle binnentuin van het Kruisherenklooster

 

20060303_hn_001

Links staat chef kok Chris Hartmann en rechts sous chef Chris Loo

 


Oficiële heropening door Burgemeester Opstelten
Benoemd tot Oficial Rotterdam Stopover Yacht Club Hotel in de Volvo Ocean Race

BILDERBERG PARKHOTEL ROTTERDAM HEEFT GRANDEUR TERUG

20060224_hn_001Rotterdam, 21 februari 2006
Het Bilderberg Parkhotel Rotterdam is gekozen tot ‘Oficial Rotterdam Stopover Yacht Club Hotel’ van de Volvo Ocean Race, die van 6 t/m 15 juni als voorlaatste zeiletappe Rotterdam aandoet. Dat werd gisteravond bekend gemaakt tijdens de feestelijke heropening van het hotel, die werd verricht door burgemeester Ivo Opstelten. Na een maandenlange en ingrijpende renovatie is het hotel weer hersteld in de grandeur van‘La Grande Dame’ van de Maasstad.

Het Parkhotel, historisch gezien het ‘landmark hotel’ van Rotterdam, dateert uit 1922. Al diverse keren werd er gemoderniseerd en bijgebouwd. De afgelopen maanden werden alle 189 kamers van het hotel voorzien van een nieuw interieur en nieuwe badkamers. Ook is de bar compleet vernieuwd en zijn de lobby en andere openbare ruimten link onder handen genomen. De formule van het restaurant werd aangepast naar een Frans-Mediterrane keuken. Eerder dit jaar opende het Parkhotel al een volledig vernieuwd terras/binnentuin. Met de revitalisatie investeert Bilderberg enkele miljoenen euro’s in de Rotterdamse markt.

“Wij zijn al die jaren met Rotterdam meegegroeid, omdat we geloven in deze markt. We willen onze positie in Rotterdam, zowel zakelijk als op vrijetijdsgebied, verder uitbreiden. Onze nieuwe bar gaat daarbij de ontmoetingsplaats van Rotterdam worden,” aldus Erik de Wit, directeur van het Bilderberg Parkhotel, in zijn openingswoord tot de genodigden. “De kroon op ons werk”, noemde hij het feit dat het Parkhotel nu is gekozen tot oficieel stopover hotel in de Volvo Ocean Race.

Met een schaduw- en lichtspel werden de bouwwerkzaamheden gesymboliseerd. Toen de markante schaduw van burgemeester Opstelten achter het doek zichtbaar werd en hij de laatste hand legde aan de renovatie, was dat het sein dat de oficiële heropening een feit was.“Deze oude dame heeft een linke ‘make-over’ gehad, zoals we dat vandaag zeggen. Op de respectabele leeftijd van ruim 80 jaar zijn alle sporen van het verleden  met gevoel voor traditie uitgewist. Nu is ze klaar voor de toekomst, met minstens nóg eens 80 jaar erbij”, sprak Opstelten tot de ruim 175 aanwezige gasten.

De renovatie van de oude stadsvilla aan de Westersingel, waar het Parkhotel in 1922 de deuren opende en de tuinkamers aan de achterzijde van het pand grijpen terug naar de stijl en traditie van weleer. De DeLuxe kamers in de Hobokentoren (1983) bevatten een interieur dat is gebaseerd op natuurtinten, terwijl de jongste uitbreiding van het hotel, de Mecanootoren (1992) zijn moderne architectuur heeft behouden. In deze vier volledig verschillende stijlen wordt de groei van de Maasstad door de jaren heen gesymboliseerd.

20060224_hn_002Volvo Ocean Race
Tot grote verrassing van de vele genodigden werd deze avond ook bekend gemaakt dat het Parkhotel is geselecteerd als “Oficial Rotterdam Stopover Yacht Club Hotel” Voorzitter Hans den Oudendammer van de in de Volvo Ocean Race 2005-2006. Van 6 t/m15 juni is Rotterdam de laatste oficiële Stichting Rotterdam Stopover (links) ondertekent etappeplaats, voordat de deelnemers koers zetten naar de inish in het Zweedse de samenwerkingsovereenkomst waarmee het  Gothenburg. Het Parkhotel beschikt niet alleen over de juiste uitstraling, ook de Parkhotel zich “Oficial Rotterdam Stopover centrale ligging ten opzichte van de Veerhaven, waar de zeiljachten afgemeerd liggen, Yacht Club” in de Volvo Ocean Race 2006 mag is ideaal. Voorzitter Hans den Oudendammer van de Stichting Rotterdam Stopover noemen. Naast hem directeur Erik de Wit van en Erik de Wit tekenden gezamenlijk de overeenkomst en hieven het glas op de samenwerking.Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.