Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca
Terug naar Schmidt Zeevis College

Een beetje visgek moet je zijn

Er zijn nu 13 Masterclasses achter de rug en Bert Hol heeft er helaas nog maar twee kunnen bijwonen. De Masterclass met Jonnie Boer en onlangs de Masterclass met de drie koks François Geurds, Luc Kusters en Jeroen Bavelaar. François Geurds is trouwens terug in Nederland en is nu de patron-cuisnier in Restaurant Puur in het Brabantse Asten. Jammer, dat ik niet meer kookdemonstraties heb meegemaakt. Het is hier zo druk, dat je er bijna niet aan toe komt. Toch is het goed om daar af en toe toch bij te zijn, want de ontwikkelingen gaan heel snel’.

Bert Hol heeft vele jaren als kok achter de rug en werkt inmiddels acht jaar bij Schmidt Zeevis als accountmanager. Met een team is hij het aanspreekpunt voor de klanten. Informatie over vissoorten, advies over de samenstelling van een menukaart, informatie over de seizoenen. Bert Hol kan er over meepraten en adviseren. Hij spreekt de taal van de koks.

Het is zeker geen 9 tot 5 baan?
Bert:
‘Je moet een beetje visgek zijn als je bij Schmidt Zeevis werkt. Het is handig als je al een beetje vroeg aanwezig bent, want dan zie je welke vissoorten er allemaal binnenkomen en hoe ze er uit zien. Dan is het makkelijker om klanten te adviseren. In veel gevallen zijn de producten al van tevoren verkocht en is het een kwestie van logistiek’. Hij is ook het aanspreekpunt voor de cooperate chefs bij de River Cruises. Steeds meer gasten laten zich in de watten leggen en boeken de luxe schepen. Met mooie vis op hun bord.

20071005_szc_001

 


Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.