Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Business Class


Schmidt Zeevis in Business Class in 2018 / 2019

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class Op zeer regelmatige basis vertelt Marcel van Breda – directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam  - in het programma Business Class over vis en visgerelateerde onderwerpen. Business-Class wordt elke zondagmorgen uitgezonden op RTL7, om 10.30 uur.

Ook in 2018 is Schmidt Zeevis Rotterdam weer veelvuldig te zien in het programma Business Class van Harry Mens.

Zo zullen wij op de volgende data te zien zijn in onder andere ”het keuken item”:

 • 25 feb 2018
 • 25 maart 2018
 • 29 april 2018
 • 13 mei 2018
 • 24 juni 2018
 • 30 september 2018
 • 21 oktober 2018
 • 25 november 2018
 • 16 december 2018
   
 • 27 januari 2019
 • 24 februari 2019
 • 24 maart 2019
 • 14 april 2019
 • 19 mei 2019
 • 2 juni 2019

Business Class 30 september 2018

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class Zondag 30 september is het al een beetje Kerstmis tijdens de lunch aan tafel voor de gasten van de talkshow in Business Class. Ricardo Vis van Heemst, culinair chef bij Schmidt Zeevis, zal een Kerstmenu op tafel zetten.

Het Kerstmenu dat Ricardo Vis van Heemst gaat maken komt uit het Schmidt Originals Zeevis Kookboek. Ricardo: ‘Kook dit exclusieve Kerstmenu met behulp van Schmidt’s Originals Kookboek. Verras uzelf en uw gasten met dit heerlijke diner”.

 • Oesters met champagne sabayon en Finger Lime (citrus kaviaar)
 • Prei sushi met tonijn
 • Sushi met gerookte zalm en komkommer
 • Zeeduivel met Iberico ham, quenelles van doperwt
 • Panna cotta met Italiaanse kersen en Italiaanse meringue

In het keuken-item zal Marcel van Breda aandacht besteden aan het uitgebreide assortiment aan (vis)kerstgeschenken en (vis)business gifts. September is al zo goed als voorbij en over 12 weken zitten we in de kerstsfeer...

De uitzending is zondag 30 september 2018 - RTL7 - 10:30 uur

 


Business Class 13 mei 2018

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassZondag 24 juni a.s. heeft Marcel van Breda in het keuken-item verslag gedaan van de “Nieuwe Haring”.

Twee weken lang worden er door het hele land haringpartijen georganiseerd. Een goede gelegenheid om te netwerken en een harinkje te happen. Toch gaat er heel wat aan vooraf, voordat de haring bij de staart kan worden gepakt door de consument.

Zie het filmpje op het Schmidt Zeevis Youtube kanaal.

Ook werd onze webwinkel onder de aandacht gebracht worden. Door heel het land (met uitzondering van de waddeneilanden) kan er ook bij particuliere klanten bezorgd worden.

Zondag 24 juni RTL7 om 10:30 uur

 


Business Class 13 mei 2018

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassZondag 13 mei verzorgde Executive chef Roel Gilissen van het vijfsterren Hotel Des Indes kreeft en asperges bereiden voor de gasten aan tafel in de talkshow van Business Class.

General Manager Coen Masselink van dit hotel vertelde over zijn uitdaging. Dit prestigieuze vijfsterrenhotel verwelkomt al 136 jaar lang gasten, waaronder leden van koninklijke huizen en beroemdheden en biedt elegantie en grandeur in het hart van Den Haag. Komt u voor een formele lunch of diner in het prachtige Restaurant Des Indes, of voor een High Tea of een rustig ontbijt in de karakteristieke Des Indes Lounge: u zult keer op keer een vijfsterren ervaring krijgen.

Marcel van Breda heeft in het keuken-item aandacht gevraagd voor lijngevangen Bluefin tonijn.

Zondag 13 mei 2018 RTL7 10:30 uur

 


Business Class 28 januari 2018

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassIn de uitzending van Business Class op zondag 28 januari zal chefkok Gerrit van den Berg van het restaurant Ross Lovell de brunch verzorgen voor de gasten van de talkshow van Harry Mens.

In november 2017 is naast de bestaande locatie in Rijsoord/Ridderkerk (Ross Lovell aan de Waal), de tweede locatie van dit restaurant (Ross Lovell aan den IJssel) in Krimpen aan den IJssel door niemand minder dan Cees Helder geopend.

“We gaan in Krimpen, net als in Rijsoord/Ridderkerk, onze reputatie ‘betaalbaar culinair’ waarmaken”, aldus het enthousiaste horecaduo Isabella Wildtham en Gerrit van den Berg. In de Business Class keuken vertellen ze over de menu’s, de wijnkaart en het populaire driegangenmenu voor dertig euro.

Deze keer zal Marcel van Breda aandacht besteden aan de Skrei, ofwel de Noorse winterkabeljauw. Skrei kabeljauw is een bijzonder seizoensproduct en een echte winterdelicatesse. Elke jaar trekken ze met honderdduizenden tegelijk vanuit de noordpoolcirkel naar de iets warmere wateren rond de Lofoten om zich voort te planten.

Skrei kenmerkt zich door spierwit en stevig visvlees gevormd door de grote trektocht en het weinige voedsel dat onderweg gegeten is. De vissers hebben een vergunning nodig om op Skrei te vissen. Het aantal dat wordt gevangen is bepalend voor de visstand. Aan de vergunning is daarom een quotum gekoppeld, zodat het kabeljauw bestand gezond blijft. Het Skreiseizoen valt in de periode januari tot medio april.

Uitzending op zondag 28 januari 2018 bij RTL7 om 10:30 uur.

 Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.