Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Business Class


Schmidt Zeevis in Business Class

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class Op zeer regelmatige basis vertelt Marcel van Breda – directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam  - in het programma Business Class over vis en visgerelateerde onderwerpen. Business-Class wordt elke zondagmorgen uitgezonden op RTL7, om 10.30 uur.

 


Business Class 26 februari 2017

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassZondag 27 februari was koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam voor de eerste keer dit jaar weer in Business Class te zien. Dit keer namen we Restaurant The Bishop uit Leiden mee.

Patron Mello de Witte was met chef-kok Rik Thesing aanwezig om de brunch te bereiden voor de gasten aan tafel bij Business Class. Rik maakte een van de klassiekers van het restaurant: een combinatie van zacht gegaard buikspek met langoustine.

Bij afwezigheid van Marcel van Breda vertelde Wil van Merkensteijn iets over zogenaamde vergeten visjes:

 • de hondstong,
 • wijting en de
 • steenbolk.

Wil is vooral bezig met educatie en is daarmee ook betrokken bij de Cas Spijkers Academie, die al weer 10 jaar bestaat.

U kunt het business class item via deze link bekijken.


Business Class 30 oktober 2016

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class Zondag 30 oktober was er weer een uitzending van BusinessClass. In het keuken -item heeft Marcel van Breda in deze uitzending de aandacht gevraagd voor de winkel in het pand aan de Matlingeweg 333 in Rotterdam-Spaansepolder.

Daar gebeurt van alles. Een visje kopen of een visje eten in de lunchcorner en van tijd tot tijd een extra verrassing zoals een FlashMob met de operazangers Vocal Chord.
Onlangs heeft Schmidt Zeevis een Schmidt Originals Zeevis kookboek uitgebracht met aandacht voor de verscheidenheid van vissoorten en een uitleg om makkelijk thuis zelf een visgerecht te bereiden.

Ricardo Vis van Heemst - de culinaire chefkok in de winkel - heeft de recepten geschreven en getest. Hij heeft ook in het keuken-item de gerechten gemaakt voor aan tafel bij de gasten van Harry Mens tijdens de brunch.

De keuze is gevallen op 'Gebakken zeewolf op bladerdeeg en groene aspergetips'.
Marcel van Breda heeft iets verteld over deze Zeewolf. Deze vis mag er dan wel lelijk uitzien, maar hij smaakt verrukkelijk. En wat zo fijn is, dat de vis maar één graat heeft in het midden van zijn lijf. Dus geen gepeuter, maar lekker peuzelen.

U kunt het business class item via deze link bekijken.


Business Class 25 september 2016

Koninklijke Schmidt Zeevis - Business ClassZondag 25 september 2016 zal in de talkshow van Business-Class de chef kok Cees Meekers van Restaurant De Koperen Hoogte voor de gasten aan tafel de brunch bereiden. Eigenaar van de Koperen Hoogte Hennie van der Most zal het bijzondere project belichten.

De Koperen Hoogte is een restaurant met grand café-faciliteit in de voormalige watertoren De Lichtmis. De uit 1932 stammende watertoren deed sinds eind jaren tachtig niet meer als zodanig dienst.

In 1990 werd de toren in opdracht van Hennie van der Most verbouwd tot het restaurant en hotel 'De Koperen Hoogte'. Het restaurant kwam in 2001 gereed na een acht jaar durende verbouwing. Het bijzondere aan dit restaurant boven in de toren, is dat het zeer langzaam kan ronddraaien. Het gebouw is gelegen aan de A28 tussen Meppel en Zwolle ter hoogte van de kruising met de provinciale weg N377, van Hasselt naar Coevorden.

U kunt het business class item over De Koperen Hoogte via deze link bekijken

Business gifts Koninklijke Schmidt Zeevis
Marcel van Breda zal de mooie collectie Relatie/geschenkpakketten tonen. Over een kleine 3 maanden zijn de feestdagen weer in zicht.

U kunt het business class item via deze link bekijken of u kunt via deze link naar onze business gifts folder gaan.


Business Class 29 mei 2016

Schmidt Zeevis - Business ClassZondag 29 mei zijn er wel drie chefs bezig om de lunch te bereiden voor de gasten aan tafel van BusinessClass. Marcel van Breda geeft het podium aan deze 3 chefs.

Ondernemer en chef-kok Ralph Woerde presenteert zijn Visrestaurant De Oesterbar, Restaurant Oud-Zuid en delicatessenmerk Bokall. De Oesterbar op het Leidseplein in Amsterdam is al meer dan 75 jaar een begrip en icoon op hét plein van Amsterdam. Onder regie van Ralph heeft het restaurant de afgelopen tien jaar een nieuwe weg ingeslagen.

Restaurant Oud-Zuid aan de Johannes Verhulstraat heeft een klassiek Franse inslag met aandacht voor verfijnde vleesgerechten.

Bokall bestaat uit verse producten en delicatessen van hoog niveau die in een handomdraai thuis op tafel gezet kunnen worden.

Chef-kok Björn Wester van Restaurant De Oesterbar gaat een gerecht bereiden met Noordzeevis van Schmidt Zeevis. Chef-kok en mede-eigenaar Guillaume Corneil van Bokall laat de gasten kennis maken met de delicatessen van Bokall.

Meer informatie kunt u vinden via:

U kunt het item via deze link bekijken.


Business Class 1 mei 2016

Schmidt Zeevis Rotterdeam - Busienss Class Marcel van Breda viert deze week een Zeeuws feestje. De Oosterscheldekreeft is op z’n best, de Zeeuwse oesters zijn van topkwaliteit en het lamsoor en zeekraal is in overvloed verkrijgbaar.

Deze producten worden niet alleen door restaurants afgenomen, ook particulieren uit heel Nederland kunnen de vis van Schmidt thuis bezorgd krijgen of gaan halen in de nieuwe winkel aan de Matlingeweg 333 in Rotterdam-Spaansepolder, afslag 12.

Via de website besteld, de volgende dag in huis (met uitzondering van zon- en feestdagen). Ideaal ook voor bijvoorbeeld het Pinksterweekend.

Schmidt Zeevis heeft speciaal voor Pinksteren een mooi pakket samengesteld dat kant en klaar wordt thuisbezorgd. www.schmidtzeevis.nl/webwinkel

Vanaf 6 mei is Amsterdam een visbeleving rijker: Restaurant Pesca opent haar deuren aan de Rozengracht 133. Dit nieuwe concept wordt door de initiatiefnemers Sven Sallaerts en Jos de Jong ook wel omschreven als een theater waar men vis op een andere manier kan beleven.

De pers omschrijft de heren als jonge ondernemers met een goede opleiding en een innovatief nieuw concept. Sven en Jos willen vis op een toegankelijke manier aanbieden. Dit doen ze door de gasten zelf de gerechten te laten kiezen vanaf de zogenaamde visafslag, in het hart van de zaak. De prijs varieert, ook op de dag zelf. Dit alles maakt het eten bij Pesca tot wel dertig procent goedkoper dan in een regulier visrestaurant. Chef-kok Bryce Steba serveert voor de gasten bij Harry aan tafel een drietal kleine gerechten.

Meer informatie kunt u vinden op www.pesca-amsterdam.nl

U kunt het Schmidt Zeevis item via deze link bekijken.


Business Class 13 maart 2016

Schmidt Zeevis ERotterdam - Business ClassZondag 13 maart zal Marcel van Breda van Schmidt Zeevis zal het unieke van Skrei Kabeljauw belichten en ook nog even aandacht vragen voor de mooi samengesteld paasschotels, die ook via de webwinkel zijn te bestellen.

Nog 2 weken en de Paasdagen staan voor de deur. En wellicht onze chauffeur om uw bestelling aan uw voordeur af te geven. U bent ook meer dan welkom in de winkel in ons nieuwe pand aan de Thurledeweg 333, afslag 12 Spaanse Polder Rotterdam.

De broers Eric & Marcel Swaghoven van Restaurant Valuas in Venlo de brunch verzorgen voor de tafelgasten in de Talkshow van BusinessClass.

Zij zullen een gerecht met Skrei kabeljauw, oester en asperges bereiden en iets vertellen over hun onlangs totaal vernieuwde keuken.

U kunt het Schmidt Zeevis item via deze link bekijken.


Business Class 21 februari 2016

Schmidt Zeevis Rotterdam - Harry Mens - Business ClassHet is bijna niet voor te stellen, maar over een maand is het alweer Pasen.

Daarom deze week alvast ruim aandacht voor paasmenu’s en pakketten van het hoogste niveau, met producten van de beste kwaliteit. Bijvoorbeeld een fluweelzachte kreeftensoep en verse grietfilet. Uiteraard zijn er ook diverse schotels verkrijgbaar met overheerlijke visdelicatessen, lekker en gemakkelijk voor bij de paasbrunch of borrel.

KIlik hier om de paasmenu’s en pakketten in onze webwinkel te bekijken.

Particulieren kunnen via de webwinkel van Schmidt Zeevis bestellen. Plaats uw bestellingen op werkdagen voor 12.00 uur,dan worden deze de volgende dag door heel Nederland en België geleverd.

Zondag 11 februari 2016 om 10:30 uur op RTL7.

U kunt het Schmidt Zeevis item via deze link bekijken.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Harry Mens - Business Class Schmidt Zeevis Rotterdam - Harry Mens - Business Class

Business Class 13 december 2015

Schmidt Zeevis Rotterdam - Grand opening door Koningin MáximaMarcel van Breda heeft samen met zijn compagnon Jos van Vuren een spectaculaire week achter de rug met de Grand Opening van het nieuwe pand in de vorm van een schip aan de Matlingeweg 333 in de Spaanse Polder aan de rand van Rotterdam.

Niet minder dan Koningin Máxima heeft de openingshandeling verricht door op een originele Telegraaf de hendel op VOLLE KRACHT VOORUIT te zetten gevolgd door een groet (3x) op de scheepshoorn. Eerder vond de ’omgekeerde tewaterlating’ plaats door de inlaat van water rondom het schip. Het is niet een echt schip, maar een gebouw in de vorm van een schip, dat door de architecten Nico Alsemgeest en Albert Jan Braakman ontworpen is.

De dagbladen en TV stations hebben er ruim aandacht aan besteed en ook in het Talk Programma van Business Class van zondag 13 december was er een impressie van de koninklijke opening te zien in het SUZE item. Zaterdagavond om 19:30 uur werd bij de EO ook aandacht besteed aan het bezoek van Koningin Máxima op 8 december.

Nu de opening achter de rug is, zal er weer met volle kracht gewerkt worden om de clientèle alle aandacht te geven. In het programma van Business Class vroeg Marcel van Breda met het oog op de aankomende feestdagen de aandacht voor de uitgebreide reeks feestelijke feestschotels en de fraaie business-geschenkpakketten.

Zondag 13 december 2015 om 10:30 uur op RTL7.

U kunt het item van Suze via deze link bekijken.


Business Class 5 juli 2015

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Spaanse PolderZondag 5 juli werd de laatste Business Class uitzending van dit seizoen uitgezonden (vakantiestop gedurende de zomermaanden).

Jonn de Vreede en Leo Kalkman zijn koks en culinair specialisten in de winkel/lunchcorner van Schmidt Zeevis in Rotterdam. Zij zullen de gasten aan tafel tijdens de brunch een heerlijke Tonijnburger voorschotelen.

Marcel van Breda zal de aandacht vestigen op op de BBQ pakketten. Ook zal de bouw van het nieuwe pand van Schmidt Zeevis in de Spaanse Polder, dat al heel ver gevorderd is, aan de orde komen.

Zondag 5 juli - RTL 7 om 10:30 uur

Kijk voor meer informatie op www.schmidtnieuwbouw.nl


Business Class 17 mei 2015

Schmidt Zeevis Rotterdam - barbecueschotel Marcel van Breda komt een met een prachtig Pinksterpakket én een barbecueschotel, die beide in de winkel én de webwinkel verkrijgbaar zijn! Het Pinksterpakket kan alleen worden opgehaald of bezorgd op vrijdag 22 en zaterdag 23 mei.

Zondag 17 mei zal Martin Kruithof van Restaurant de Lindenhof in Giethoorn de brunch verzorgen voor de gasten in de talkshow van Business Class. Martin neemt zijn chef Seb Smit en sommelier Kim Bruggink mee en bereidt voor de gasten Langoustine Royale met asperges en kamille.

Dit restaurant prijkt al jaren achtereen op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Chef-kok Martin Kruithof telt ook internationaal mee. Dat bewijzen de twee Michelinsterren die een kroon op zijn creatieve talent betekenen. Martin Kruithof is altijd op zoek naar nieuwe smaaksensaties en tongstrelende combinaties, die bovendien een lust zijn voor het oog.

Zondag 17 mei - RTL 7 om 10:30 uur

Kijk voor meer informatie op www.restaurantdelindenhof.nl


Business Class 1 maart 2015

Schmidt Zeevis Rotterdam - Rode Poon Marcel van Breda geeft deze week uitleg over diverse vissen die visueel op elkaar lijken. Wat zijn nou de verschillen!? Neem het verschil tussen een Franse en grauwe poon, schar en bot of tongschar en schol. Het wordt een educatieve en leerzame les!

Restaurant Aan Zee
André Sminia en Dave Zwaartman
van het Restaurant Aan Zee in Oostvoorne zullen zondag 1 maart 2015 de brunch bereiden voor de gasten aan tafel bij Business Class . Zij zullen een mooi gerecht met poon bereiden. André en Dave gebruiken daar regionale kruiden bij, die zij zoeken in de duinen rondom het restaurant. Dit restaurant in Oostvoorne is gebouwd met natuurlijke en duurzame materialen. De benodigde energie wordt opgewekt uit zon en wind en er wordt gekookt op hout, dus is er geen aansluiting voor gas nodig. Op het dak zijn zonnepanelen en zonneboilers geplaatst en naast het restaurant staan windmolens, daarmee wordt voor het bedrijf de elektriciteit uit zonnewarmte en wind gewonnen.

Kijk voor meer informatie op www.aanzeeoostvoorne.nl

Zondag 1 maart 2015 op RTL7  om 10:30 uur


Business Class 30 november 2014

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassZondag 30 november weer een uitzending van Business Class. De kersverse patrons chef-kok Gerrit van den Berg en Maître/sommelier Isabella Wildtham van Restaurant ROSS LOVELL aan de Waal in Ridderkerk -Rijsoord in het historische pand van het voormalige Wapen van Rijsoord en voormalige Hermitage zullen voor de gasten in de talkshow van Business Clas acte de présence geven.

Met de Frans-Mediterraanse kookstijl van Gerrit zal hij een van zijn gerechtjes bereiden. Isabella zal haar uitgelezen wijnkaart toelichten, die goed combineren met de spijzen. Gerrit van den Berg en Isabella Wildtham waren de laatste 3 jaar de drijvende krachten achter Restaurant Solo in Gorinchem.

Voor Marcel van Breda zijn de feestdagen al begonnen.
Hij zal laten zien hoe de consumenten zich thuis gemakkelijk kunnen maken met de luxe feestschotels en verrukkelijke amuses. De viskwartetten, zalmproeverij, saladesets en kreeftenschotels zijn maar een begin van het feest. Op de website www.schmidtzeevis.nl/webwinkel is al het lekkers nog eens goed te bekijken en te bestellen uiteraard.

Zondag 30 november om 10:30 uur RTL7

Kunst aan het Vasteland
Op zaterdag 29 november 2014 zal de kunstenaar Bart Louman schilderen en poseren in de winkel aan het Vasteland 60 in Rotterdam. Dit keer komt hij met een speciale missie: Schilderen voor een goed doel. 50% van de opbrengst van zijn kunstwerken gaan naar Kinderatelier Punt 5 in Delfshaven. Schmidt Zeevis maakt een extra gebaar om alle bezoekers te trakteren op een glas echte champagne.


Business Class 26 oktober 2014

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassMarcel van Breda van Schmidt Zeevis Rotterdam in de uitzending van Business Class.

Zondag 26 oktober zullen Joeri de Jong en chef-kok Rick Reedijk van 'The Fish Club' in Kijkduin een heerlijk visgerecht bereiden voor de gasten aan tafel van de talkshow in Business Class.

In het keuken-item zal Marcel van Breda met het oog op de naderende feestdagen de aandacht vestigen op de Business Gifts. Het is goed om te geven en goed om te ontvangen. Wie goed doet, goed ontmoet is een wijsheid van weleer en is nog steeds geldig. Het hoeft niet altijd kaviaar te zijn. Een prachtige gerookte zalm van de hoogste kwaliteit, daarmee wordt altijd veel waardering geoogst. Blijk van waardering met de feestdagen is een hoog goed.

Wilt u het item over Schmidt Zeevis online bekijken? Klik hier.

Een zeer innovatief meet- en inspectiesysteem om door middel van een speciale camera de versheid van vis te kunnen bepalen, wordt gepresenteerd door Condi Food. Prof. dr Marco Beijersbergen vertelt over de toepassing bij Schmidt Zeevis. De camera herkent 200 soorten licht en kleur. De camera kan zo de versheid van producten bepalen en of er bepaalde bacteriën op zitten. Een belangrijke innovatie op het gebied van voedselveiligheid en -integriteit!

Wilt u het item over Condi Food online bekijken? Klik hier.

 


Business Class 29 juni 2014

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class Marcel van Breda van Schmidt Zeevis Rotterdam in de uitzending van Business Class.

Marcel van Breda van Schmidt Zeevis is nog maar net bijgekomen van de hectische start van het haringseizoen en blikt vooruit naar een zomerse zomer. Een keur aan zomervissen voor in de oven of op de grill maken hun opwachting in een blauwe Schmidt krat op crusted ice voor hun televisie optreden.

Schmidt Zeevis blijft volop in beweging.

Noteer alvast de volgende data's:

 • Zaterdag 26 juli 2014 in de winkel aan het Vasteland
  Life Act Painting door kunstenaar Menno Baars
 • Zaterdag 9 augustus 2014 in de winkel aan het Vasteland
  Kookdemo's op de Big Green Egg met Jeroen Hazebroek

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Oceans - Business ClassWilt u het item over Schmidt Zeevis online bekijken? Klik hier

Zondag 29 juni zullen mede-eigenaar van Restaurant OCEANS, Preshaan Gangapersadsing en chef-kok John van de Put acte de presence geven in de uitzending van Business Class.

Voor de gasten van de talkshow zullen ze een zomerse brunch samenstellen om een ieder in gedachten mee te nemen naar het Noordzee strand in Scheveningen. Deze zomer zijn er twee unieke locaties bijgekomen in Scheveningen. De OCEANS Square op het Gevers Deynootplein en OCEANS Beachhouse aan de Strandweg 32.

Wilt u het item over Restaurant OCEANS online bekijken? Klik hier

Zondag 29 juni 2014 RTL5 om 10:30 uur, dit was de laatste uitzending van dit seizoen. In het najaar volgt er weer een nieuw seizoen.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class

Business Class 18 mei 2014

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class Marcel van Breda van Schmidt Zeevis Rotterdam in de uitzending van Business Class.

Marcel van Breda verscheen in het programma met de laatste vangst van zijn spartelend verse vissen.  "Versere vis zwemt nog" is al vele jaren zijn slogan. Schmidt bestaat al bijna honderd jaar en is een begrip in culinair Nederland.

Marcel van Breda:
“Wij leveren aan bijna alle toonaangevende chefs, horecagelegenheden, groothandels en cateringbedrijven in het hele land. Twintig vrachtwagens met gescheiden koel- en diepvriescompartiment rijden de hele dag af en aan.

Ook leveren wij voor de scheepvaart in het Rotterdamse havengebied, de Holland Amerika-lijn en exporteren we zelfs naar het Midden-Oosten. Of het levering via de eigen winkel aan de consument betreft, of levering aan de scheepvaart, restaurants en cateringbedrijven, vis van Schmidt Zeevis staat voor vers en hoge kwaliteit.”

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De Leest - Business ClassWilt u het item over Schmidt Zeevis online bekijken? Klik hier

Zondag 18 mei presenteerden Ewout Eleveld en maître Kim Veldman Restaurant De Leest*** in Business Class. Er valt wat te vieren. Een jubileum en het behalen van de derde Michelin ster afgelopen jaar.

De brunch voor de  gasten aan tafel bij de talkshow zal extra feestelijk zijn met rivierkreeftjes, Noordzee krab en kaviaar.

Wilt u het item over Restaurant De Leest*** online bekijken? Klik hier

RTL 7 op zondag 18 mei 2014 om 10:30 uur.


Business Class 13 april 2014

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business class Marcel van Breda van Schmidt Zeevis Rotterdam geeft in de uitzending van Business Class een voorzet voor de Pasen.

De Rotterdamse visleverancier voor de horeca, heeft zoals u weet, sinds een aantal jaar een goedlopende webwinkel waar ook particulieren kwaliteitsvis kunnen bestellen. Marcel van Breda verteld deze week over het speciale Paaspakket.

Ideaal voor visliefhebbers die graag een smakelijk en goed menu met de Paasdagen op tafel willen zetten. Het pakket bestaat uit diverse delicatessen en amuses, een voor- en een hoofdgerecht voor twee personen. De vispakketten worden tot en met zaterdag 19 april bezorgd. Lees meer

Wilt u het item over Schmidt Zeevis online bekijken? Klik hier

Happy Seafood
In februari 2014 opende de Glendale Group met grote trots haar nieuwste aanwinst: Happy Seafood, het allereerste en enige visconcept op Schiphol Plaza. Hier kunt u terecht voor allerlei lekkers uit de zee. Van haring, gebakken mosselen, kibbeling en lekkerbekjes tot oesters, inktvisringen en een broodje met paling of Hollandse garnalen. Kortom; voor elke visliefhebber wat wils.

Happy Seafood is gevestigd in de NS-hal op Schiphol en is van 10.00 tot 22.00 uur open. Sander Vleut is store-manager van Happy Seafood en vertelt over het concept dat een samenwerking is tussen Glendale Group en Schmidt Zeevis Rotterdam. Voor de gasten wordt een voorjaarsgerecht bereidt met asperges en zalm.

Voldoende redenen om te kijken!

Wilt u het item over Happy Seafood online bekijken? Klik hier

RTL 7 op zondag 13 april 2014 om 10:30 uur.


Business Class 16 maart 2014

Schmidt Zeevis Rotterdam - Blue Cobia Marcel van Breda van Schmidt Zeevis Rotterdam brengt in de uitzending van Business Class een voor Nederland onbekende vis onder de aandacht.

Het is de Blue Cobia (Latijns: Rachycentron canadum) deze wordt onder andere gekweekt in de Carribean Sea nabij  Panama in de Provincie Colon. Het gaat dan ook om een kweekvis, die op zeer zorgvuldige manier wordt gekweekt in diep, schoon water in enorm grote netten in de open oceaan. 12 km uit de kust en op een diepte van 10 meter onder de wateroppervlakte. De vis krijgt volop de ruimte om stressvrij op te groeien in een natuurlijke omgeving in harmonie met de oceaan. De vis ziet niet tweemaal hetzelfde water.

Het Canadese platform Open Blue staat garant voor het hele proces: van de kraamkamer, de eitjes, het opgroeien, het uitgroeien tot een gezonde vis van 3 tot 5 kilogram, het oogsten, het verwerken en uiteindelijk de distributie naar de afnemers over de gehele wereld.

Culinair is de vis geschikt om te bakken, roken en grillen. Het heeft een stevige structuur en een zachte smaak. Ook rauw kan de vis in sashimi of sushi worden gebruikt. In Engeland wordt de vis Black Kingfish of Black Salmon genoemd. De naam Lemonfish lijkt hem meer te passen. Wij houden het op de Blue Cobia.

De exploitanten van het HBM Restaurant chef-kok Rolph Hensens en Maître/sommelier Chantal de Raaf zullen voor de gasten  in de ’talkshow' van Business Class de brunch bereiden. Ze zullen de gasten verrassen met een bijzondere bereiding van tartaar van zeebaars met eendenlever en als nagerecht een sorbet van mandarijnen en Yuzu.

Februari j.l openende HMB Restaurant haar deuren. Het restaurant huisvest zich in het grootste gebouw van Nederland, De Rotterdam. Deze verticale stad is een ontwerp van Rem Koolhaas. Het gebouw, de unieke inrichting, de culinaire kwaliteiten en het uitzicht op de Maas en Erasmusbrug maken het restaurant tot een culinaire hotspot.

Voldoende redenen om te kijken!

RTL 7 op zondag 16 maart 2014 om 10:30 uur.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Blue Cobia - Business Cllass Schmidt Zeevis Rotterdam - Blue Cobia - Business Class Schmidt Zeevis Rotterdam - HMB Restaurant - Business Class

Business Class 23 februari 2014

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassZondag 23 februari zal chef-kok van Restaurant De Prins van Terbregge Antoine Schweig samen met
sous-chef Tim Berkhout de brunch bereiden voor de gasten van de talkshow Business Class. Hij zal de gasten het water in de mond laten lopen met zijn bereiding van de Alaska crabpoten.

Marcel van Breda zal de aandacht vestigen op de steeds grotere sortering schaal- en schelpdieren die ook voor de consument aantrekkelijk is door de kleinere verpakkingen. Hierdoor is er een aantrekkelijk gesorteerde Fruits de Mer samen te stellen.

RTL 7 op zondag 26 januari 2014 om 10:30 uur.

 


Business Class 26 januari 2014

20140124-nieuws-005Op zondag 26 januari zullen 2 chefs aanwezig zijn om de brunch te bereiden voor de gasten aan tafel bij de talkshow van Business-Class.

Chefkok/eigenaar Jürgen de Boom van Restaurant De Olijfboom uit Barendrecht heeft zijn vriend/collega Patrick 't Hart, chefkok/eigenaar van Restaurant Zeezout uit Rotterdam uitgenodigd om samen te koken.

Nu het seizoen van Skrei kabeljauw is begonnen zullen zij daar hun culinaire talenten op los laten.
Marcel van Breda van Schmidt Zeevis kijkt terug op de hectische feestdagen en zal iets vertellen over de bijzonderheden van de Skrei kabeljauw.

Verder aandacht voor Vis, die niet te eten is. De werken van kunstenaar Bart Louman zijn op zaterdag 1 februari  'live in Rotterdam' te bewonderen in de winkel aan het Vasteland 60 te Rotterdam. Zijn kleurrijke doeken met veel vismotieven voelen zich in deze omgeving lekker thuis.

RTL 7 op zondag 26 januari 2014 om 10:30 uur.

 


Business Class 22 december 2013

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassBij een kerstdiner mag een mooi voorgerecht of hapje met garnalen niet ontbreken. Schmidt Zeevis levert gepelde Wieringse garnalen. De garnalen worden met minder conserveringsmiddelen bewerkt en zijn toch goed houdbaar.

“Eindelijk een garnaal die echt goed op smaak is”, aldus Marcel van Breda. Op de website ook aandacht voor onder andere het amusefestijn en de zalmproeverij die u rechtstreeks op de kersttafel kunt neerzetten.

De visleverancier uit Rotterdam levert volop aan zowel particulieren als horeca. U kunt online kant en klaar opgemaakte schotels tot en met kreeften, oesters en salades bestellen.

Op werkdagen voor 12.00 uur besteld, betekent de volgende dag geleverd (m.u.v. beide kerstdagen en Nieuwjaarsdag).

 


Business Class 24 november 2013

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassIn het Brabantse Made is Hotel-restaurant-taverne De Korenbeurs al sinds 1882 in handen van de Familie Van der Made. Patron Ton van der Made heeft dit samen met zijn echtgenote Marja van der Made uitgebouwd tot een hotel-restaurant met een viersterren kwalificatie. Aangesloten bij de de keten Best Western.

Chef-kok Martijn Broeken zal de lunch bereiden voor de gasten in het programma Business Class. Omdat zij veel werken met streekproducten is gekozen voor snoekbaars. Een gerecht met op de huid gebakken snoekbaars, zachte truffelsaus met gebakken bospaddestoelen en een mousseline van knolselderij.

Wil van Merkensteijn van Schmidt Zeevis zal de snoekbaars uit het Hollands Diep nader toelichten. Met de feestdagen in het vooruitzicht zal hij vooral aandacht vragen voor het assortiment Business Gifts met smaak, maar ook de mogelijkheden van verse vis en diverse visschotels via de webwinkel.
 


Business Class zondag 9 juni: waar blijft de haring?

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class KaviaarDe Business Class uitzendingen beginnen weer op 22 september 2013. Deze keer komt Francois Geurds van FG Restaurant (oude naam was Ivy) uit Rotterdam met zijn team koken voor de gasten in de talkshow. Hij zal één van zijn signature gerechtjes bereiden: zalm gegaard in zoutkorst.

Wil van Merkensteijn - educatie & evenementen - van Schmidt Zeevis zal in het keuken-item aandacht besteden aan het onlangs gelanceerde eigen label Kaviaar, dat verkrijgbaar is in vier varianten. Daarnaast is er de Canadese Raspberry Point Oester met de verrassend zoet/ziltige smaak uit het gebied Prince Edward Island. Een topper!

Zondag 22 september 2013 RTL7 om 10:30 uur


Business Class zondag 9 juni: waar blijft de haring?

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class 9 juni 2013In de uitzending van Business Class a.s. zondag 9 juni zouden we willen opscheppen over de geweldige Hollandse Nieuwe Haring die deze week aan land zou moeten zijn. Helaas willen de haringen nog even doorhappen van de plankton in zee om aan het vetgehalte te komen dat ze tot Nieuwe Maatjes maakt. De natuur heeft zijn eigen agenda. En maar goed ook.

Wil van Merkensteijn, die zich binnen Schmidt Zeevis met educatie en events bezig houdt, zal in het keuken-item van Business Class het wel en wee van haringen uit de doeken doen.

Voor de gasten aan tafel van de talkshow zal Chef de cuisine Tonny Berentsen van de Kromme Dissel in Heelsum zijn kookkunsten demonstreren. Al sinds 1971 is Restaurant de Kromme Dissel, restaurant van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, ieder jaar door Michelin bekroond. Dit is een absoluut record in Nederland. Zij zetten al jarenlang de toon met culinaire prestaties op topniveau.

Zondag 9 juni 2013 RTL7 om 10:30 uur


Business Class zondag 12 mei

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class 12 mei 2013Zondag 12 mei 2013 zal souschef Jõrn van den Heuvel de brunch verzorgen voor de gasten aan tafel bij Business Class.  Samen met assistent bedrijfsleider en gastvrouw Jessie Nieuwkoop van het restaurant Het Wapen van Willemstad in Willemstad, wordt er uitgepakt met een prachtige Fruits de Mer.

Marcel van Breda van Schmidt Zeevis zal in het keuken-item de aandacht richten op garnalen. In het assortiment van Schmidt Zeevis komen bijna honderd varianten voor. Met als toppers o.a. de zeegevroren King Prawns uit Australië van Fishermans Choice en de zeegevroren witte Prim7star uit Afrika.

Zondag 12 mei 2013 RTL7 om 10:30 uur


Business Class 7 april

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class 7 april 2013Chef-kok en eigenaar van Kaat Mossel in Rotterdam Ron Hirt en zijn partner Marie-Claire zullen zondag 7 april 2013 in de Talkshow van Business Class de brunch bereiden voor de gasten aan tafel. Ron zal met zijn rechterhand Titus Willems het voorjaar inluiden met het witte goud: asperges. Samen met de Sockey zalm en coquilles wordt dit smullen geblazen voor de gasten.

In het keuken-item brengt Marcel van Breda een verscheidenheid aan Coquilles mee. Vanuit bijna de hele wereld. Dit geliefde schelpdier met zijn schitterende schelp kent vele benamingen en bereidingswijzen.

Zondag 7 april om 10:30 uur op RTL7 Business Class


Business Class 24 maart

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class 24 maart 2013Nog een week en dan begint echt het voorjaar!

Een goede reden voor Marcel van Breda aandacht te besteden in het keuken-item van Business Class voor een Paaspakket met vislekkernijen voor de Paasdagen. Daarnaast brengt hij een mooie vis mee, namelijk de Zeeduivel (ook wel Ham genoemd), die op het paasmenu zeker ook niet zal misstaan.

De brunch zal bereid worden door The Harbour Club, die met hun Fruits de Mer de gasten aan tafel zal verrassen. Daarnaast zullen zij uitpakken met het 5-jarig jubileum, de nieuwe Harbour Club op Ibiza en de terrassen.

Business Class RTL 7 op zondag 24 maart om 10:30 uur

Het Paaspakket is ook te bestellen via de webwinkel en wordt aan uw voordeur afgeleverd. Kijk op de website: www.schmidtzeevis.nl/webwinkel.


Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class 17 februari 2013Business Class 17 februari

Chef-kok / eigenaar André Gerrits van het Restaurant 't Amsterdammertje* in Loenen uit de Gooi- en Vechtstreek zal samen met zijn souschef Michiel Fokke de brunch bereiden voor de gasten in de talkshow van Business-Class.

Business Class RTL 7 op zondag 17 februari om 10:30 uur

Marcel van Breda van Schmidt Zeevis komt in het keuken-item met wel heel bijzondere exemplaren van niet alledaagse vissen: Octopus, Inktvis (zgn flessen) en sepia Deze vissoorten komen over de hele wereld voor.


Business Class 16 december

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business Class 16 december 2012Zondag 16 december zal Marcel van Breda in de talkshow van Business Class laten zien welke visschotels met de feestdagen de deur uitvliegen. Elk jaar worden er weer nieuwe varianten aan het uitgebreide assortiment toegevoegd. Zoals de tapasschotels Tarragona en Malaga, een schotel met gerookte Schotse wilde zalm en de viskwartetten Deluxe en Exclusief (met en zonder kaviaar).

De brunch tijdens de uitzending wordt verzorgd door The Dutch in Noordwijk.

Business Class RTL 7 op zondag 16 december om 10:30 uur

Als u tijdens de feestdagen onze winkel aan het Vasteland 60 wilt bezoeken, dan zijn er aangepaste openingstijden:

 • Zaterdag 22 december van 8:00 tot 16:00 uur
 • Zondag   23 december van 9:00 tot 16:00 uur
 • Maandag 24 december van 7:00 tot 16:00 uur
 • Maandag 31 december van 7:00 tot 16:00 uur

Ook kunt u via de webwinkel uw bestelling plaatsen en door heel Nederland thuis bezorgd krijgen. Wij bezorgen ook op zondag 23 december en maandag 24 december. U kunt uw bestelling voor de Kerst uiterlijk zondag 23 december voor 12:00 uur doorgeven.


Business Class 18 november

Schmidt Zeevis Rotterdam - Webwinkel - Business ClassMet de novembergeur in de neus en alle Sinterklazen in aantocht belanden we al weer snel in de feestmaand december. Smullen en genieten, dat is de rode draad, die door onze reeks aan geschenken en business gifts loopt.

In het Business Class programma zal Marcel van Breda a.s.zondag flink uitpakken met een schitterend assortiment 'Business Gifts met Smaak'

De brunch wordt bereid door Executive Chef Maurice Hoegee samen met souschef Rob van der Salm van de Hotels van Oranje.

Zondag 18 november 2012 om 10:30 uur op RTL7

Vraag onze brochure Business Gifts met smaak aan
via Els Kromwijk (ekromwijk@schmidtzeevis.nl) of 06 - 302 93 222).


Business Class 29 april

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassDit keer komt de hoofddocent Jean-Paul Bunschoten van de Cas Spijkers Academie samen met één van de veelbelovende leerlingen Tom Lamers in de keuken van Business-Class om aandacht te vestigen voor deze bijzondere opleiding. Tom Lamers zal samen met zijn medestudenten een lauwwarme salade maken met Oosterschelde kreeft en kokkels voor de gasten in de talkshow van Business Class. Op deze academie wordt toptalent opgeleid.

Cas Spijkers’ missie bij de start van de academie zes jaar geleden luidt:
‘Goed koken is de basis, maar om de top te bereiken heb je meer nodig: warenkennis, beheersing van de kooktechnieken, leren leiding geven aan de brigade, leren calculeren, maar ook passie om iedere dag op topniveau te presteren en durf om iets nieuws te creëren.’

Het is een groot gemis dat Cas Spijkers op 29 oktober 2011 op 65 jarige leeftijd is overleden. Hoofddocent Cees Helder - voormalig patron cuisinier 3*** van restaurant Parkheuvel in Rotterdam - zorgt voor de inspiratie van de leerlingen, stelt met hen de mooiste menu’s samen die dan verder uitgewerkt worden.

Klik hier voor meer informatie over de Cas Spijkers Academie.

Business Class RTL7 zondag 29 april 11:00 uur

Marcel van Breda zal in het keuken-item Oosterschelde kreeft en Nederlandse kokkels belichten. Kokkels komen steeds vaker voor op de kaart van de Nederlandse restaurants. Net zoals het uitgebreide zeebanket in de vorm van Fruits de Mer.

Heeft u al eens onze webwinkel uitgeprobeerd? Voor 12.00 uur besteld, de volgende dag vers in huis. Ga naar www.schmidtzeevis.nl/webwinkel voor meer informatie.


Business Class 25 maart

Chef-kok Arjan van den Haak zal zondag 25 maart 2012 de brunch verzorgen voor de gasten in de talkshow van Business Class.Schmidt Zeevis - Business Class 25 maart 2011

Samen met Patrick Baanen zal hij ook het succes toelichten van de brasserie en restaurant Heeren van Slydregt. Het is in april precies 10 jaar geleden, dat het voormalige stationsgebouw in Sliedrecht werd omgetoverd tot een gezellig restaurant.

Bekijk de website van de Heeren van Slydregt op www.heerenvanslydregt.nl

In het keuken-item zal dit keer Wil van Merkensteijn uitleg geven over de wetenswaardigheden van bekende en onbekende vissoorten zoals Wijting, Schelvis, Koolvis en Kabeljauw. Binnen Schmidt Zeevis houdt hij zich voornamelijk bezig met educatie, rondleidingen en culinaire evenementen.

Zondag, 25 maart 2012 om 11:00 uur Let op! Dit keer op RTL5. Vanwege de rechtstreekse uitzending van de Grand Prix Formule 1 in Maleisië. Er is een extra herhaling om ca. 14.00 uur op RTL4 en ’s avonds rond middernacht op RTL7.

Heeft u al eens onze webwinkel uitgeprobeerd? Voor 12.00 uur besteld, de volgende dag vers in huis. Ga naar www.schmidtzeevis.nl/webwinkel voor meer informatie.


Business Class 29 januari
Skrei kabeljauw

Klik voor de februari Skrei aanbieding van Schmidt Zeevis RotterdamZondag 29 januari 2012 zal souschef Jeroen Lauffer de lunch bereiden voor de gasten van de talkshow in Business Class. Een mooi gerecht van een combinatie van stoofvlees met Skrei kabeljauw.

Jeroen bestiert de Brasserie Goeie Louisa van Karel V in Utrecht. Brasserie Goeie Louisa is gesitueerd in de voormalige kloosterkeuken en staat voor genieten van smaakvolle bourgondische gerechten, samengesteld uit eerlijke producten uit de regio. Brasserie Goeie Louisa organiseert elke zondag (m.u.v. feestdagen) een voordelig geprijsd zondagsmenu (zowel lunch als diner) gekoppeld aan verschillende thema’s.

Brasserie Goeie Louisa is open van maandag tot en met zondag. Voor een drankje en een hapje kunt u hier terecht van 08:30 tot 22:30 uur en voor lunch en diner van 11:30 tot 22:30 uur. Op zaterdag en zondag opent de brasserie haar deuren om 10:00 uur.

Klik hier voor meer informatie.

Marcel van Breda, directeur van Schmidt Zeevis,  zal het verhaal achter de Skrei kabeljauw vertellen. Skrei kabeljauw is maar gedurende enkele maanden verkrijgbaar.  Ook zal hij het hebben over de webwinkel, waarmee particuliere klanten in het hele land verse vis kunnen bestellen en aan hun voordeur afgeleverd krijgen.

Zondag, 29 januari 2012 om 11:00 uur op RTL 7.

Het is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet


Business Class 18 december
Kraakverse vis in het Kerstmenu

ZSchmidt Zeevis Rotterdam - Webwinkelondag 18 december 2011 zal Marcel van Breda in het keuken-item van Business Class laten zien hoe kraakverse vis past in het komende kerstmenu.

Hij zal de televisie kijkers overtuigen om zo gezond als een vis te blijven. Dit past trouwens ook in de goede voornemens voor het komende jaar. Ook de mogelijkheid voor particulieren om vis via de webwinkel te bestellen en de volgende dag aan uw voordeur afgeleverd te krijgen zal hij nog eens benadrukken.

Chef Fred Mustert van restaurant Fred* uit Rotterdam zal een wel heel bijzonder gerecht met Jack Makreel bereiden voor de gasten aan tafel. Fred zal vergezeld worden door zijn lieftallige sommelier Chantal de Raaf.

Zondag 18 december om 11:00 uur bij RTL 4 Diezelfde dag zal Schmidt Zeevis Rotterdam ook te zien zijn in het programma LifestylExperience. Ons item is te zien via RTL4 uitzending gemist. Klik hier om het item van Schmidt te bekijken dit start rond 30 minuten, direct na het tweede reclame-blok.

Zet ook alvast in uw agenda op 7 januari: Kom een gratis glas champagne drinken bij Schmidt Zeevis op het Vasteland. Tussen 12:00 en 15:00 uur.Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwjaar

Aanstaande zondag 11:00 uur in Business Class op RTL 7

Het is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet


Business Class 27 november
Feestdagen, Business Gifts en Webwinkel

Schmidt Zeevis Rotterdam - Webwinkel - Business ClassAanstaande zondag 27 november is er weer een aflevering van Business Class. Marcel van Breda zal in deze aflevering de Business Gifts en feestdagen brochure en de nieuwe webwinkel toelichten.

Een brochure vol met geschenken om uw relaties mee te verwennen. Ook staan hier de lekkerste schotels en andere kerstlekkernijen in! Marcel van Breda neemt een aantal van deze mooie relatiegeschenken en schotels mee.

Vanaf 14 november is de webwinkel van Schmidt Zeevis online!
Particulieren kunnen de lekkerste vis nu ook online bestellen, van levende kreeft tot opgemaakte kreeftenschotel, van gerookte, wilde Schotse zalm tot zalmsalade, van verse vis tot Oma Schmidt’s verrukkelijke vissoep. Marcel van Breda zal de webwinkel toelichten en een aantal beelden laten zien. En voor de kijkers is er ook een mooie kortingsactie...

Aanstaande zondag 11:00 uur in Business Class op RTL 7.

De lunch voor de gasten van Business Class wordt verzorgt door Giuseppe Migliaccio van Happy Cooking. Hij zal een mooi visgerecht in Italiaanse stijl presenteren.

Het is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet


Business Class 25 september
Blauwe kreeft, mango en seizoensgroenten

Schmidt Zeevis Rotterdam - CoquillesOp zondag 23 oktober 2011 heeft Patron Cuisinier Edwin Roestenberg met zijn vrouw Winnie een gerecht met coquilles bereidt voor de gasten van de talkshow Business Class. Zij runnen het drukbezochte visrestaurant De Stroper in Dordrecht.

Marcel van Breda van Schmidt Zeevis Rotterdam zal in het keukenitem de verschillen benadrukken tussen kweek en wilde gerookte zalm. Hij praat onder andere over de manier van roken en de wijze van snijden van zalm.

Het is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet


Business Class 25 september
Blauwe kreeft, mango en seizoensgroenten

Schmidt Zeevis RotterdamZondag 25 september 2011 bereidt Richard van Oostenbrugge de lunch voor de gasten in de talkshow van Business Class. Een gerecht met blauwe kreeft, mango en seizoensgroenten. Assistent-maître Richard Eerhard zorgt voor een passende wijn.

Richard van Oostenbrugge staat aan het hoofd van het Restaurant Bord d’Eau van hotel De L’Europe in Amsterdam. Met 42 couverts en diverse ‘private dining rooms’ is dit een ultieme plek voor een zakelijke lunch- of diner. Als het moet kun je met een uur weer buiten staan, mede dankzij de snelle lunchformule inclusief ‘valet parking’. Maar uitgebreid genieten van de gerechten van Richard en zijn ‘equipe’ is beslist ook de moeite waard.

De L'Europe is een vijfsterrenhotel aan de Amstel in Amsterdam. Het 19e-eeuwse hotel werd in 2001 aangewezen als rijksmonument. Onder leiding van general manager Tom Krooswijk en architect Cees Dam heeft het statige hotel een complete metamorfose ondergaan, zijn er diverse uitbreidingen gerealiseerd en is het hotel toegankelijker geworden.

Zo zijn er 5 nieuwe zalen gecreëerd voor feestelijke en zakelijke bijeenkomsten en 23 nieuwe suites bijgekomen. Ook de bestaande kamers en restaurants hebben een nieuwe uitstraling gekregen.

In het keukenitem vertelt Marcel van Breda over tarbot, de 'Rolls Royce' onder de vissen. Deze prachtige platvis kan wel 90 centimeter groot worden en past zijn kleur aan die van de zeebodem aan. In het najaar en de winter op z'n lekkerst. De vis is niet goedkoop, maar Schmidt Zeevis Rotterdam laat ook een aantal tarbotvarianten zien die minder prijzig zijn, zoals de bonte tarbot en de rode tarbot.

Het is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet


Business Class 5 juni
Lauwwarme haring met voorjaarsgroenten

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassGeachte visliefhebber,
Zondag 5 juni 2011 heeft het team van eigenaar/chef-kok Mohamed el Harouchi Restaurant SOLO* in Gorinchem de lunch bereid voor de gasten van de talkshow in het programma Business Class.

Zij hebben de gasten verwend met een toepasselijk gerecht met haring. Lauwwarme haring met voorjaarsgroenten en witlof, broodkruim met nootmuskaat en een saus verijkt met sereh. Hierbij werd een  alcoholvrije cocktail geserveerd van groene appelen met vlierbloesem.

In het keuken-item ging het gesprek van Harry Mens met Marcel van Breda - algemeen directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam - over Hollandse Nieuwe Haring, die vanaf dinsdag 7 juni 2011 verkrijgbaar is.

Business Class was zondag 5 juni 2011 te zien om 11:00 uur op RTL7

Het is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet (http://www.business-class.nl)
 


Business Class 24 april
Gepascaliseerde kreeft en oesters

Schmidt Zeevis Rotterdam - MillersZondag 24 april zal chefkok Rick Batist van restaurant Millers uit Den Haag de lunch bereiden voor de gasten van de talkshow van het programma Business Class. Hij maakt alvast een mooi gerechtje van de nieuwe kaart: Heilbot, asperges, doperwtjes en een kreeftensaus. Manager Berjan van Groen van Millers zal iets vertellen over het unieke brede concept aan het Plein.

Kijk voor meer informatie over het restaurant op www.millersdenhaag.nl

Het gesprek in het keukenitem van Harry Mens met Wil van Merkensteijn (educatie) van Schmidt Zeevis Rotterdam, zal in het teken staan van Heilbot; kweek Heilbot, lijngevangen Atlantische Heilbot en zwarte Heilbotfilet.

Zondag 24 april 2011 om 11:00 uur RTL7

Business-Class is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet. (www.business-class.nl)
Ongeveer 30 minuten na de 'live' uitzending is het programma Business Class via internet te bekijken.


Business Class 17 april
Gepascaliseerde kreeft en oesters

Schmidt Zeevis Rotterdam - pasenZondag 17 april zal patron cuisinier Moshik Roth van restaurant ‘t Brouwerskolkje ** uit Overveen de lunch bereiden voor de gasten van de talkshow in het programma Business Class. Moshik is voortdurend op zoek naar ingrediënten en/of mogelijkheden om unieke gerechten te creëren.

Samen met Wichert Steller van Schmidt Zeevis Rotterdam zal hij gepascaliseerde kreeft en oesters laten zien en proeven. Pascalisatie is een nieuwe conserveringsmethode in Nederland zonder toevoeging van conserveringsmiddelen. Met pascalisatie worden verpakte producten onder hoge druk gebracht (3000 bar), waardoor de houdbaarheid veel langer gewaarborgd is. Oesters hoeven niet meer te worden geopend en kreeft komt los uit de schaal.

Zondag 17 april 2011 om 11:00 uur RTL7
In het keuken-item zal het gesprek van Harry Mens met Marcel van Breda van Schmidt Zeevis Rotterdam in het teken staan van de komende Paasdagen.

Op alle vrachtauto’s is een poster met deze tekst aangebracht: Geen eieren en hazen. Eet lekker VIS met Pasen! Prachtige vispakketten en visschotels kunnen door heel Nederland thuisbezorgd worden. Een compleet aspergemenu met alles wat u nodig heeft, samen met de allerbeste Schotse zalm of gepascaliseerde kreeft en oesters. Kijk op de website www.schmidtzeevis.nl/pasen

Business-Class is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet. (www.business-class.nl)
Ongeveer 30 minuten na de 'live' uitzending is het programma Business Class via internet te bekijken.

Schmidt Zeevis Rotterdam - pasen Schmidt Zeevis Rotterdam - pasen Schmidt Zeevis Rotterdam - pasen

Business Class 27 maart
De eerste Oosterscheldekreeft

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassZondag 27 maart zal Patron Sommelier Marcel Jorna van Restaurant L‘Etoile uit Gouda samen met zijn chef-kok Jan Willem Vriend de lunch bereiden voor de gasten van de talkshow in het programma van
Business-Class.

De gasten zullen verrast worden met een primeur, de eerste Oosterscheldekreeft uit ons eigen Zeeland. De komende week zal deze kreeft in de beste restaurants verkrijgbaar zijn.

In het keuken-item zal het gesprek van Harry Mens met Marcel van Breda van Schmidt Zeevis, in het teken staan van het feestbeest Kreeft.

Zondag 27 maart 2011 om 11:00 uur RTL7

Als u vergeten bent uw klok vooruit te zetten, dan kunt u het programma alsnog zien in de herhaling op de avond of via ‘Uitzending gemist’ op het internet.

Business-Class is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet. (www.business-class.nl)
Ongeveer 30 minuten na de 'live' uitzending is het programma Business Class via internet te bekijken.


Business Class 27 februari
Heet gerookt, koud gerookt, als filé en pepermakreel

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassOp zondag 27 februari 2011 was er weer een uitzending van Business Class.

Gieser Wildeman uit Noordeloos is in 2005 bekroond met een Michelinster.

Het restaurant is gevestigd in een prachtige herenboerderij, uitgevoerd in een modern design met klassieke, warme tinten. Het restaurant heeft uitzicht over het water, de parkachtige tuinen en de weilanden van de onafzienbare polder. Het restaurant is een visrestaurant bij uitstek. Ze zijn zes dagen per week open en alleen op zondag gesloten.

Voor de gasten van de talkshow bereiden meesterkok René Tichelaar en maitre-sommelier Danny Dwarswaard een gerecht van zeeduivel, met daarbij een weldadige witte Bourgogne.

Marcel van Breda neemt makreel mee naar de uitzending. De makreel is er in diverse soorten: heet gerookt, koud gerookt, als filé en pepermakreel.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassDe gerookte makreel, een beetje hard en zoutig, tref je doorgaans aan op de buffetten. Er is natuurlijk ook nog de gestoomde makreel die je ook ziet op de markt. Dat is mooie, zachte makreel, die je eet met een beetje peper, zout, mayonaise en wit brood.

De makreel is een typisch Hollands product dat merkwaardig genoeg een beetje uit de gratie is geraakt. Marcel vindt het een mooie taak om dit product weer aan de man te brengen.

Business-Class is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet. (www.business-class.nl)
Ongeveer 30 minuten na de 'live' uitzending is het programma Business Class via internet te bekijken.


Business Class 30 januari
Skrei-Kabeljauw

Schmidt Zeevis Rotterdam - Business ClassIn het hartje van de Alblasserwaard vinden we restaurant De Krom. Lisette de Heer is eigenaresse en sommelier. De familie De Heer heeft dit oud-Hollandse café uitgebouwd tot café en restaurant. Het vele boerenantiek en de historische foto’s herinneren aan het vroegere plattelandsleven.

Chefkok Pascal Rijsdijk zal de lunch bereiden voor de gasten in het programma Business Class.  Een gerecht met Skrei-kabeljauw, geserveerd met een heerlijke Sancerre.

Marcel van Breda vertelt over het unieke van Skrei-kabeljauw.

Skrei staat voor zwerver en kent slechts één seizoenstrek. Wat de komst van de Nieuwe Haring is in Nederland, is de komst van de Skrei in Noorwegen. De Skrei -visserij voltrekt zich rond de Lofoten, een eilandengroep voor de kust van Noord-Noorwegen. Bij het Skrei-vissen zoeken de vissers niet, ze wachten tot de vis in het vangstgebied is gearriveerd. Dat betekent dat een vaste datum voor het seizoen vooraf niet bekend is, maar meestal is dit eind januari. Het einde van het visseizoen op Skrei valt traditioneel tijdens Pasen. Lees meer

Zondag 30 januari 2011 om 11:00 uur RTL7

Business-Class is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet. (www.business-class.nl)
Ongeveer 30 minuten na de 'live' uitzending is het programma Business Class via internet te bekijken.


Business Class 19 september
Zeebaars!

Schmidt Zeevis RotterdamZondag 19 september 2010 waren Marcel Baanen en Jerray de Neef van Bon Bon Partyservice te gast in het programma Business-Class, zij vertelden over luxe diners van 2 tot 7.000 personen.

Bon Bon Partyservice biedt creatieve (totaal)oplossingen waar eten en drinken, locatie, styling en entertainment een smaakvol geheel vormen. Ook voor het huren van statafels en andere ‘partybenodigdheden’.

Voor de gasten van de talkshow Jerray een op de huid gebakken wilde zeebaars met een zalf van pastinaak, kruidenolie, getourneerde aardappel en een chipje van pastinaak bereidt.

In het keuken-item stond het gesprek van Harry Mens met Marcel van Breda - algemeen directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam - in het teken van de diversiteit in Zeebaars.

Naar aanleiding van deze uitzending krijgen klanten in onze winkel aan het Vasteland € 5,00 korting op een kilo Zeebaars. Print dit bericht uit, deze aanbieding is geldig tot 4 oktober 2010

Business-Class is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet. (www.business-class.nl)
Ongeveer 30 minuten na de 'live' uitzending is het programma Business Class via internet te bekijken.


Business Class 30 mei
Handlijngevangen zwaardvis

Schmidt ZeevisZondag 30 mei zal Patron Cusinier John Halvemaan van Restaurant Halvemaan in Amsterdam samen met kok Huan Long Wu de lunch bereiden voor de gasten van de talkshow in het programma Business-Class.

Het gerecht is eenvoud in finesse:
Gemarineerde zalm met rode biet en aardappel en mierikswortel. Sommelier Silvia Betten heeft er een Sake Jumilai bij geselecteerd.

In het keuken-item zal het gesprek van Harry Mens met Wil van Merkensteijn - (educatie) van Schmidt Zeevis Rotterdam - in het teken staan van diverse bijzondere vissoorten uit de Middellandse Zee. Hij zal een prachtige handlijngevangen Zwaardvis meenemen.

Zondag 30 mei 2010 om  11:00 uur RTL7

Business-Class is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet. (www.business-class.nl)
Ongeveer 30 minuten na de 'live' uitzending is het programma Business Class via internet te bekijken.


Business Class 2 mei
Zeebaars en ansjovis

Schmidt ZeevisZondag 2 mei 2010 hebben de eigenaar, chef-kok Jurgen de Boom van Restaurant De Olijfboom in Barendrecht met zijn partner/gastvrouw Mieke de Boom, de lunch bereidt voor de gasten van de talkshow in het programma Business-Class. Zij verwenden de gasten met een gerecht van Zeebaars.

In het keuken-item stond het gesprek van Harry Mens met Marcel van Breda - algemeen directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam - in het teken van de zeebaars en de herkomst.

Tevens was er aandacht voor de verse ansjovis uit Bergen op Zoom, die maar heel kort vers beschikbaar is in mei.

Business-Class 2 mei 2010 was gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet.

Klik hier om het Schmidt Zeevis item online te bekijken.


Business Class 28 maart
Oosterschelde kreeft seizoen geopend

Schmidt ZeevisZondag 28 maart 2010 zullen de chefkoks van Harbour Club Scheveningen en van de onlangs geopende Harbour Club Rotterdam resp John van de Put en Bob van Bemmel de lunch bereiden voor de gasten van de talkshow in het programma Business-Class. Zij zullen de gasten verwennen met een te gekke ‘fruits-de-mer’.

Sommelier Jocco van de Weghe zorgt voor de passende wijn. Manager Henri Korsten, die leiding geeft aan de Rotterdamse Harbour Club zal iets vertellen over de succesvolle start in het Rotterdamse park.

In het keuken-item zal het gesprek van Harry Mens met Marcel van Breda - algemeen directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam - in het teken staan van  het nieuwe seizoen van de Oosterschelde Kreeft.

Business-Class is gelijktijdig met de 'live' uitzending te zien op internet.(http://www.business-class.nl )

Klik hier om het Schmidt Zeevis item online te bekijken.


Business Class 20 december
De hektiek rond de feestdagen

Schmidt ZeevisZondag 20 december zal Marcel van Breda – directeur bij Schmidt Zeevis Rotterdam -  vertellen over de hectiek rond Kerst en Nieuwjaar in het Business-Class programma op zondagmorgen 11:00 uur  op RTL7 . De opgemaakte schalen met de mooiste vissoorten en visdelicatessen passeren de revue.

Deze week verzorgt sterrenrestaurant De Leuf uit het Limburgse Ubachsberg de lunch. In het Limburgse dorp Ubachsberg (in de buurt van Heerlen) runt Paul van de Bunt samen met zijn vrouw Sandra al 21 jaar Restaurant De Leuf. In de afgelopen jaren heeft Paul met zijn team twee Michelinsterren bij elkaar gekookt, een prestatie die Paul onder meer heeft geïnspireerd tot het maken van een prachtig boek genaamd ‘Reis naar de Sterren’.

‘Reis naar de Sterren’ betreft 54 verslagen van lunch- en dinerbezoeken die Paul en Sandra in het afgelopen jaar hebben afgelegd bij alle 54 Europese chefs met drie Michelinsterren. Ieder verslag wordt geïllustreerd met een inspirerend en spraakmakend portret over de chef, ondersteund door diverse foto's. Bij elk verhaal heeft Paul een toepasselijk gerecht gecreëerd, waarbij hij zich heeft laten leiden door de culinaire inspiratie van het desbetreffend bezoek. In Business Class zal Harry Mens uitgebreid aandacht besteden aan dit boek, maar uiteraard ook aan de kookkunsten van Paul en zijn souschef Danny Laurier.

Klik hier om het schmidt Zeevis item online te bekijken.

Kijk voor meer informatie over het boek op www.reisnaardesterren.nl
Meer informatie over Restaurant De Leuf vindt u op www.deleuf.nl


Business Class 4 december
Waar wordt u nog blij van?

Schmidt ZeevisIn de uitzending van Business-Class a.s. zondag zullen we aandacht besteden aan geschenkpakketten met mooie vis, zoals de allerbeste zalm en een uitgebreid assortiment betaalbare kaviaarsoorten van Jacobus Toet.

Wil van Merkensteijn van Schmidt Zeevis Rotterdam zal iets vertellen over de prachtige producten en de mooie geschenken, die dit jaar zijn samengesteld.

Chef-kok Gerard den Hoedt van het Kookpunt Rotterdam (verantwoordelijk met zijn team voor de kook -workshops) zal de lunch verzorgen voor de gasten aan tafel in het programma Business-Class. Hij zal met zalm en kaviaar iets moois maken voor de gasten aan tafel.

 


Business Class 7 juni
Schmidt Zeevis Haringspecial

Schmidt Zeevis Zondag 7 juni 2009 11:00 uur RTL7 - De Haringspecial in de uitzending bij Harry Mens!

9 juni zijn ze er weer de Hollandse Nieuwe Haring! Behalve verse haring hebben wij aan 't Vasteland ook voor u maandelijks aantrekkelijke winkelaanbieding van verse vis, een gezonde lunch of laat u verrassen door Valdmiro bij de Delicatessenafdeling.

Voor de smakelijkste winkelaanbiedingenen voor de maand juni of leuke weetjes over de Hollandse Nieuwe kun u op deze link klikken.

Tip van Schmidt! Geef uw relaties een origineel haringpakket cadeau!


Business Class 31 mei
Schmidt Zeevis en het Brasserie La Cocotte

Schmidt ZeevisZondag 31 mei 2009 was het team van Brasserie La Cocotte aanwezig. Eigenaar Aldert Bergwerf en zijn chef -kok Dion Bouman presenteren en serveerden er hun beroemde Bouillabaisse voor de gasten van de talkshow in het programma Business-Class. Voor deze Bouillabaisse rijden mensen in het Rijnmond gebied rond Rotterdam graag even om.

In het keuken-item stond het gesprek van Harry Mens met Marcel van Breda - algemeen directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam - in het teken van de wilde Schotse zalm.

 


Business Class 19 april
Schmidt Zeevis en het Wapen van Zandvoort

Schmidt ZeevisZondag 19 april 2009 heeft chef-kok Alex Bazard van het Wapen van Zandvoort het lunchgerecht bereid voor de gasten van de talkshow in het programma Business-Class . Het gerecht was: Gebakken rogvleugel met ossenstaart, witte asperges en sauce charcutiere. Als wijn werd de Cabernet Sauvignon. Caude Val, 2007 (gouden medaille) van het wijngoed van Paul Mas geschonken.

Gastheren Bart en Jeroen Schuitenmaker hebben samen met chef-kok Alex Bazard toegelicht wat het wapen van Zandvoort voor culinaire verrassingen in petto heeft. In het keuken-item stond het gesprek van Harry Mens met Marcel van Breda - algemeen directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam - in het teken van de Pieterman en de lamsoren.

 


Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.