Terug naar hoofdindex
Terug naar nieuwtjes uit de visserijwereld

Kwalitatief goede vis voor nu en in de toekomst.

Schmidt ZeevisSchmidt Zeevis had een dag georganiseerd in het teken van  het waarborgen van duurzaam kwalitatief goede vis voor nu en in de toekomst met als welkome gast het Amstel Intercontinental Hotel.

Onze gasten deze dag waren de directeur de heer H.J. Bosch, het keukenteam met vertegenwoordiging van de chef-koks Rogér Rassin en Richard Matulessy en de zwarte brigade. Allen hebben deze dag een kijkje kunnen nemen in de keuken van Schmidt Zeevis.

Onder leiding van André Westphal kregen de gasten een uitgebreide rondleiding binnen ons bedrijf waar geen enkele afdeling is overgeslagen. Centraal stond de traceability van de verse vis vanaf binnenkomst tot in de keuken bij de klant. We hebben de routing gevolgd welke vele handelingen een vis ondergaat alvorens het verzendklaar is om een indruk te krijgen wat er gebeurt na het plaatsen van een order op het kantoor bij Schmidt Zeevis.

In de mooiste viswinkel liet Denis de la Rie de zintuigen testen door het verschil in smaak en structuur te laten proeven van verschillende soorten zalm, gamba’s en Hollandse garnalen in vergelijking met duurzame soortgelijke producten.

Voor deze dag had Schmidt Zeevis een visserman uitgenodigd, genaamd Cornelis Melissant. Wie kan er beter over visserijtechnieken als Boomkorvisserij, Twinriggen, Staandwant en Flyshooten en het wel en wee in de visserijsector met betrekking tot de hoge brandstofprijzen vertellen dan een visserman zelf. Cornelis Melissant afkomstig uit Goedereede heeft samen met zijn vader en broer de stap genomen om duurzamer te vissen volgens de Flyshoot methode met het schip de GO-1 welke eind dit jaar opgeleverd wordt.

Een visserijmethode waar Schmidt Zeevis graag vis van koopt vanwege de goede kwaliteit. Flyshooten is tevens ook één van de meest duurzame manieren van vissen wat ten goede komt van het kunnen behouden van kwalitatief goede vis voor nu en in de toekomst.

Een kwaliteit vis wat de top horeca verdient om mee te werken!

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Nieuwtjes - archiefpagina 1
Nieuwtjes - archiefpagina 2
Nieuwtjes - archiefpagina 3
Nieuwtjes - archiefpagina 4
Nieuwtjes - archiefpagina 5
Nieuwtjes - archiefpagina 6
Nieuwtjes - archiefpagina 7
Nieuwtjes - archiefpagina 8

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over onze site? Mail dan naar: info@schmidtzeevis.nl (niet voor bestellingen)


Terug naar hoofdindex

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.