Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Horeca nieuws - Archiefpagina 1


Tempel voor de smaakpapillen
Restaurant de Echoput

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de EchoputRestaurant de Echoput op de Veluwe in Apeldoorn is gespecialiseerd in wild en wijn spijs combinaties. De Echoput ligt in het grootste wildgebied van ons land, het Kroondomein van Paleis het Loo. Er staat vrijwel het hele jaar door vers Hollands wild op de menukaart. Peter Klosse is de grondlegger en gastronomische inspirator van de nieuwe smaaktheorie wat heeft geleid tot nieuwe inzichten over wijn-spijs combinaties.

De familie Klosse is de eigenaar van de Echoput. Sinds vorig jaar is de leiding van de Echoput in handen van Karel Klosse en zijn charmante echtgenote Diana Lodewijkx . In de keukens wordt er gewerkt met een team van souschefs.

Behalve het luxe restaurant is er ook ‘Echoput Goes Wild’, de informele Wild-bar waar je terecht kunt voor een stoere wild-tafel voor twee, diverse wildgerechtjes, speciaal bieren en een goed glas wijn Het hotel heeft 42 kamers, onderverdeeld in luxe Echoput kamers, Grand Echoput kamers, Echoput suites, de Torenkamer en de Torensuite.

Ideaal voor Meetings & Events. Voor grote gezelschappen bieden zij het Vinotorium. Voor kleine gezelschappen is er het Wijnproeflokaal en de Smaakkamer. De Salon is een intieme private ruimte naast het restaurant met toegang tot het riante terras en de tuin. Nieuw in 2017 is de naastgelegen accommodatie Echoput de Villa, waar in alle privacy vergaderd, gedineerd of getrouwd kan worden.

Feesten, recepties, een- of meerdaags heisessies, seminars en trainingen. Of een combinatie met een programma in de Echoput Kook- en wijnschool. Voor een bijzonder groepsuitje leent zich Echoput’s Gastronomische Tijdreis, een multi-sensorische totaalbeleving van de boeiende historie achter 60 jaar Echoput.

 Meer informatie via www.echoput.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de Echoput Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant de Echoput

Skrei kabeljauw
De Noorse winterkabeljauw

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Skrei Seizoen geopendWat is er zo bijzonder aan de Skrei?
Skrei kabeljauw is een bijzonder seizoensproduct en een ware winterdelicatesse. Elk jaar trekken ze met honderdduizenden tegelijk vanuit de noordpoolcirkel naar de warmere wateren rond de Lofoten om zich voort te planten.

Skrei (skreid = Noors voor zwerver) is in Noorwegen wat de Hollandse nieuwe in Nederland is: een delicatesse waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. Skrei kentmerkt zich door spierwit en stevig visvlees, gevormd door de grote trektocht en het weinige voedsel dat onderweg gegeten is.

De vissers hebben een vergunning nodig om op Skrei te vissen. Het aantal dat wordt gevangen is bepalend voor de visstand. Aan de vergunning is daarom een quotum gekoppeld, zodat het kabeljauwbestand gezond blijft.

Het Skreiseizoen valt in de periode januari tot medio april.
 

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Skrei Seizoen geopend Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Skrei Seizoen geopend Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Skrei Seizoen geopend

Björn van Dijl verrast Alblasserdam met Le Barrage

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Le Barrage AlblasserdamNog midden in de rommel van de laatste handelingen van de verbouwing laat Björn van Dijl zijn nieuwste culinaire hotspot in Alblasserdam zien. In het pand aan de Dam zat voorheen de Rabobank. Het markante monument is intern verbouwd tot een culinaire hotspot. Aan de straatkant komt een kleinere exclusieve eetgelegenheid.

Een verdieping lager de cocktailbar en de bistro in de aangebouwde glazen serre met aangrenzend terras. Naast de cocktailbar bevindt zich nog de oude ‘bankkluis’, waarin nu de mooiste wijnen liggen. Het interieur is nauwelijks te omschrijven, dat moet je gaan zien. Behalve de historische elementen zoals het oude eiken plafond met kroonluchter zijn er veel moderne en hippe varianten aan het interieur toegevoegd. De trap, die alle verdiepingen verbindt is speciaal voor deze plek ontworpen. Een handgelaste trap van smeedijzer en messing. Met daar omheen veel Delfts blauw. Een beetje over de top, vindt Björn, maar daarom juist heel passend.

In de supermoderne keuken wordt gekookt op inductie. Chef-kok Marcel Hayes staat met zijn souschef Laurens-Jan van den Tol garant voor superkwaliteit. Alles met de allerbeste verse ingrediënten. Met een brigade van 9 koks kunnen ze de voor de max 170 gasten de mooiste gerechten bereiden.

De klassieke Franse keuken is de basis met wereldse uitschieters zoals de hippe Peruaanse keuken. Ceviche bijvoorbeeld: in limoensap gemarineerde rauwe vis of schaaldieren. De prijzen blijven overzichtelijk. Mooie gerechten, die voor veel mensen bereikbaar zijn is de doelstelling.
Het water van de Alblas achter het pand inspireert tot aanvullende ideeën. Er zijn drie bootjes aangekocht , die ingezet zullen worden om culinaire tripjes naar de nabij gelegen Kinderdijk te maken. Met een fles champagne of chablis + een mandje oesters of een Fruits de Mer aan boord.

Er wordt de komende weken proefgedraaid. De officiële opening zal na half januari 2018 plaatsvinden.

Meer informatie via www.lebarrage.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Le Barrage Alblasserdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Le Barrage Alblasserdam

Chung een verborgen parel in centrum Rotterdam

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant ChungDit restaurant nog niet ontdekt?
De naam Chung zou doen vermoeden, dat het een standaard Chinees restaurant is. Maar als je de naam Chung als logo ziet dan straalt het iets extra’s uit. In de naam zit maar één klinker en dat is een U. En daar gaat het bij Chung om.

U als gast.

Chung’s restaurant ligt enigszins verborgen, vlakbij de Meent.
Wat U kan verwachten kan Chung in drie woorden uitleggen: ‘Modern, Aziatisch en Keuken’ Deze geboren en getogen Rotterdamse Chinees brengt het beste van 2 werelden. Er wordt gewerkt met de allerbeste dagverse ingrediënten.
Hij heeft een serie ‘signature gerechten’ waar gasten van ver buiten Rotterdam voor om willen rijden.

 • Brandade van kabeljauw | aardappel puree | haringkuit | wasabi mayonaise
 • Krab | Langoustine | schuim van tomaat | Japanse furikake 
 • Pekingeend | hoisinsaus | groente garnituren | flensjes

De Buik van Rotterdam verklaart:
De beste Peking Eend van de ganse natie komt bij restaurant Chung op tafel.

Chung scoort een 8,6 bij Iens, die het restaurant als volgt omschrijft:
 "Als basis de Aziatische keuken, maar dan wel met een Europese twist. Dit levert een spannend menu op, waarbij je zowel tijdens een lunch als tijdens een exclusief diner, van de ene verrassing in de andere valt. Bij al dat moois zijn prachtige wijnen uitgezocht die je maaltijd perfect complementeren. Tel daar de warme gastvrijheid bij op en je hebt een geweldige eet ervaring, die je niet snel zult vergeten".

Meer informatie via www.restaurantchung.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Chung Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Chung Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Chung

Restaurant ACE Amsterdam
“Let’s Play”

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - ACE AmsterdamDit is de slogan van de 26-jarige chef-kok en eigenaar Rik Thesing van restaurant ACE in de Utrechtsestraat 33 Amsterdam.

Op precies deze locatie was ooit ’t Fornuis, waar Rik 10 jaar geleden zijn loopbaan begon als leerling. Daarna volgde een indrukwekkende carrière in toprestaurants van o.a. Ron Blaauw in Ouderkerk a/d Amstel en de Bokkedoorns** in Overveen. Rik zijn grote voorbeeld is nog steeds Menno Post, zijn leermeester waar hij 7 jaar mee heeft samengewerkt bij de Bokkedoorns**. Hier leerde hij dat, zoals Rik zegt: “de baas in de keuken geen baas was, maar net zo hard meewerkte en Menno Post dus gewoon naast je stond”.

Na de Bokkedoorns** vertrok Rik als chef-kok naar The Bishop in Leiden waar hij dit jaar nog schitterde in het tv-programma Business Class. Nu schittert hij in zijn eigen restaurant: een lang gekoesterde wens. Samen met onder andere souschef Pim Stapper, ex-leerling van de Cas Spijkers Academie in Breda, is de kookstijl “klassiek maar vooral lekker Amsterdams en no nonsens” met gebruik van echt Amsterdams zuur en specifieke specerijen in combinatie met het juiste product van het seizoen.

Restaurantmanager is Mickey Corbijn. De inrichting is werkelijk fantastisch en warm: het plafond en de lambrisering zijn gemaakt van meer dan 100 jaar oude Engels kloosterdeuren waarvan de sleutelgaten nog te zien zijn.

ACE is open van maandag tot en met zaterdag. Van maandag tot en met donderdag is de keuken geopend tot 23.00 en het restaurant tot 01.00 uur. Op vrijdag en zaterdag is de keuken geopend tot 0.00 en het restaurant tot 02:00 uur.

FB/Instagram: @restaurantaceamsterdam
Meer informatie via www.restaurantace.amsterdam

Foto’s Saskia de Wal

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - ACE Amsterdam Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - ACE Amsterdam

COME KLOOSER

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - COME KLOOSER“Verbinden, Verrassen, Vernieuwen, dat is waar KLOOSER voor staat. Bij ons voel je je welkom en thuis! Wij bieden een makkelijk toegankelijke Lounge en Restaurant waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kunt verblijven en genieten van sweet, salty en spicy lekkernijen.

Verrassend, vernieuwend, vers, lokaal en gezond genieten de gehele dag door.

Ons team bestaat uit echte levensgenieters die op hun werk net zoveel willen genieten als daarbuiten. Personeel met een glimlach dus, maar ook met geduld en een persoonlijke benadering.
In ons lunchconcept is KLOOSER van maandag tot en met vrijdag overdag, de praktijklocatie van Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Dit biedt studenten van keuken en bediening de kans ervaring met gasten op te doen in een trendy omgeving.

Come Klooser! We leren je graag kennen!
Met deze bovenstaande alinea’s opent Klooser hun website. En deze benadering past helemaal in hun manier van zakendoen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. En dat gebeurt volop. De samenwerking met het Leerhotel Het Klooster, dat niet ver van het restaurant is gevestigd, is een uitdaging om talent in een echte situatie te laten opbloeien in een zowel klassieke als hip, trendy omgeving. Er is steeds wat te doen. Hippe feesten in de club, optredens en dj’s.

Naast het restaurant en de gezellige lounge zijn er vier aparte ruimtes: Een plenaire ruimte voor 40-60 personen, een wijnkamer voor 18 personen, een boardroom voor 6 personen, en een open vide met zicht op de keuken voor wel 60-80 personen.

De Master Chef Kitchen met 11 kookeilanden, is geschikt voor 20 tot 30 personen met als doel teambuilding te bevorderen. Chef-kok Marcel Wurster is hier de spil. Er vinden dan ook doorlopend diverse workshops plaats voor kleine en grote groepen.

Mede-eigenaresse Stefanie van Pelt heeft een enthousiast team, dat goed bezig is. Om met hun slogan te eindigen: Come Klooser!

Meer informatie via www.klooser.nl

20171201-nieuws-03 20171201-nieuws-02

Antichic een verborgen parel in hartje Rotterdam

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Antichic De Patrons Ron & Ank van het restaurant Antichic hebben in de loop der jaren een bijzonder restaurant op hun eigen manier ontwikkeld met daardoor ook een bijzondere klantenkring.

Gasten hebben bij Antichic maar één ding te doen en dat is zich in de watten te laten leggen. Zij werken alleen met een kakelvers menu waar zelfs weinig in te kiezen valt. Van 3 tot 6 gangen met de heerlijkste wijnen. Alles vertellen ze aan tafel: hoe het wordt klaargemaakt, waar het vandaan komt, welke smaak het heeft en waarom ze het serveren. Dus er is veel interactie met de gasten.

Eigenlijk zijn Ron & Ank zelf hun eigen unieke selling point. Dit houdt ook tegelijk in dat ze nogal veel verwachten van de collega’s.

Er komt een hoop training aan te pas, want ze zullen aan tafel uitleg moeten kunnen geven over de smaken, oliën en de druiven in de diverse wijnsoorten. Hierdoor ontstaat er dan weer een unieke chemie tussen gast en het team van het mooie restaurant Antichic.

Ank: ‘We hebben trouwens één gerecht op de kaart staan - die we niet hebben ;-) - en wat al 10 jaar lang geserveerd word en inmiddels in de loop van de jaren ons eigen ‘signature dish’ is geworden. Pappardelle met truffel en bospaddenstoelen, oude regano, bio rucola, en wat gedroogde parmaham. Daar schaven we dan aan tafel een verse truffel over… En als wijn een heerlijke Picaro, tinto de torro van het biodynamisch huis Matsu, een verrukkelijke rode wijn die 6 maanden gerijpt is. Dit gerecht is zo heerlijk dat wij dit zelf ook nog één keer in week als personeelsmaaltijd eten ;-)’

Meer informatie via www.antichic.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Antichic Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Antichic

Seafoodbar & restaurant aan de haven in Breda
Seafood Boil

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De TrapkesDe voormalige IJzerwinkel De Trapkes werd deze zomer verbouwd tot een seafoodbar & restaurant met allure. De naam De Trapkes werd behouden als gebaar naar de geschiedenis van dit historische pand. Deze unieke plek met een prachtig uitzicht op de haven aan de Tolbrugstraat in het centrum van Breda.

Tijdens een drukke zomer en najaar hebben veel gasten deze Seafoodbar en restaurant leren kennen en komen terug om het uitgebreide verse vis assortiment door te proeven.

Het assortiment past zich aan de seizoenen en aan sommige trends uit het buitenland. Zo staat er nu de Seafood Boil op de kaart. Een gerecht, dat is overgewaaid uit Amerika en daar ontzettend populair is. Het heeft de gezelligheid van fonduen en is daarmee ideaal voor verjaardagen en partijen.

Je kan jouw ‘boil’ zelf samenstellen. Verschillende schaal- en schelpdieren gecombineerd met mais en aardappel worden eerst voorgekookt in huisbereide court bouillon. Dat is de basis van de Seafood Boil. Dan kan je verder kiezen welke seafood je extra wilt toevoegen en kun je ook je favoriete saus uitkiezen.

Nu het herfstweer is begonnen en daarmee het wildseizoen staat er nu ook wild op de kaart voor de wild liefhebbers. Om de visliefhebbers niet tekort te doen natuurlijk ook ‘wilde vis’.

Verse vis om mee te nemen en zelf te bereiden is ook mogelijk en/of diverse kant-en-klare visgerechten om als -Take Away- af te halen.

Meer informatie via www.detrapkes.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Trapkes Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Trapkes

Kasteel Eyckholt weer in volle glorie

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel EyckholtKasteel Eyckholt in Roosteren heeft een nieuwe eigenaar. Ria Joosten uit Neer heeft het pand gekocht. Joosten heeft een catering- en evenementenbedrijf dat vooral in Noord-Limburg actief is. Met het restaurant in Roosteren wil ze in Midden-Limburg verder uitbreiden. Ook het restaurant Cabillaud in de Maaspoort is een onderdeel van Joosten.

Ria Joosten was de Zakenvrouw van het jaar 2014 en winnares van de Prix Veuve Clicquot en inmiddels ook opgenomen op de lijst The Next Women 100.

Het restaurant in Kasteel Eyckholt is weer in volle glorie en de gasten zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de gerechten. De chefs gaan ervoor.

Meer informatie via www.kasteeleyckholt.nl

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel Eyckholt Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel Eyckholt Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Kasteel Eyckholt

Nieuw in Rotterdam:
FG OKONOMIYAKI BAR
(opening op 10 november 2017)

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - FG Okonomiyaki BarIn Japan kunnen ze niet zonder. Een dag geen okonomiyaki is een dag niet geleefd. Nederlanders lunchen met een broodje kroket, Japanners met okonomiyaki, en dat al millennia lang. Wij geven de Japanners gelijk. De okonomiyaki wint het op alle fronten: gezonder, voedzamer, gevarieerder maar bovenal zoveel lekkerder.

Okonomiyaki betekent vrij vertaald gebakken of gegrild zoals jij wilt. In tegenstelling tot de Hollandse pannenkoek is de okonomiyaki niet gebaseerd op melk maar op zeewierbouillon. De vulling bepaal je zelf. Gekozen kan worden uit een tal van toppings.

In FG Okonomiyaki Bar eet je binnen een okonomiyaki met bijvoorbeeld kabeljauw, pork belly, tonijn, huisgemaakte ketchup en bonito flakes. Al voor 5 euro per stuk zijn glutenvrije okonomiyaki’s af te halen.

Okonomiyaki leest fonetisch als economie. Wie economisch denkt, heeft al snel uitgerekend dat je in FG Okonomiyaki Bar voor een uiterst schappelijke prijs een heel goede lunch kunt hebben.

Voor de zoetekauwen serveert FG Okonomiyaki Bar dagelijks wisselende taarten uit eigen oven. Zoals een Japanse bar betaamt zal de (sparkling) sake niet ontbreken, Japanse bieren evenmin. Liever een goed glas wijn, of een non-alcoholische cocktail – het is allemaal in huis.

In Rotterdam is FG Okonomiyaki Bar is de eerste en enige in zijn soort. Nergens in de omgeving zijn ze gespecialiseerd in okonomiyaki. FG Okonomiyaki Bar valt verder op omdat het een bar is in Denoism, een winkel op Japanse leest geschoeid. Denoism verkoopt de mooiste denim en leren jassen, schorten, kimono’s, schoenen en tassen in Nederland leverbaar.

FG Okonomiyaki Bar is gevestigd aan de Katshoek 19 in Rotterdam.

Meer informatie via fgokonomiyakibar.nl.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - FG Okonomiyaki Bar Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - FG Okonomiyaki Bar

Tweelingrestaurants aan ‘de Waal en den IJssel’
Ross Lovell neemt De Schelvenaer over

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Ross Lovell KrimpenNa een onderhandelingsfase van acht maanden nemen Isabella Wildtham en Gerrit van den Berg, de patrons van restaurant Ross Lovell in Ridderkerk/Rijsoord, restaurant De Schelvenaer in Krimpen aan den IJssel over. De overdracht heeft inmiddels plaatsgevonden. Het nieuwe restaurant zal ook Ross Lovell zal gaan heten. In beide namen wordt de locatie aangeduid met respectievelijk ‘aan de Waal en aan den IJssel’.

Voorheen De Schelvenaer bevindt zich in de gelijknamige korenmolen in Krimpen, aan het enige haventje ter plaatse, en zal na enkele cosmetische ingrepen volgens hetzelfde concept en prijsniveau gaan draaien als het oorspronkelijke Ross Lovell. De keukens, menukaart en wijnkaart zullen identiek worden en allebei o.a. het populaire driegangenmenu van € 30 aanbieden.

Supervisie
Ook zullen enkele huidige personeelsleden van De Schelvenaer aan de nieuwe Ross Lovell-brigades worden toegevoegd. Isabella en Gerrit, die de supervisie over beide restaurants blijven houden: “Ons team is heel goed, we hebben er vertrouwen in dat we het kunnen opsplitsen.”

De Schelvenaer dateert uit 1853 en was de eerste stelling-korenmolen in de Krimpenerwaard. Het complex brandde in 1930 af maar werd in 1993 herbouwd. Ross Lovell aan de Waal in Rijsoord-Ridderkerk ontstond drie jaar geleden toen Gerrit van den Berg en Isabella Wildtham hun intrek namen in de voormalige herberg Het Wapen van Rijsoord en de latere Hermitage. Dit restaurant had een Michelinster en ook Gerrit van den Berg kookte op sterniveau in restaurant Solo in Gorinchem. Isabella werkte daar als gastvrouw-sommelier.

“We gaan in Krimpen, net als in Rijsoord/Ridderkerk, onze reputatie ‘Betaalbaar culinair’ waarmaken,” aldus het enthousiaste duo, dat deze zomer in het huwelijk trad.

 • Op woensdag 1 november 2017 zal het restaurant in Krimpen aan den IJssel officieel geopend worden door topkok Cees Helder.
 • Op donderdag en vrijdag 2 en 3 november zal er ter kennismaking een 4 en 6 gangen openingsdiner worden geserveerd.

Reserveren kan al via www.rosslovell.nl.


Capriole Café
De nieuwe ontdekking in Den Haag

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Capriole CaféCapriole Café zit verstopt op een prachtige plek met een heerlijk terras aan de Fokkerhaven in de Binckhorst in Den Haag . In het industriële pand treft u een restaurant met eigen koffiebranderij. Net als in een koffiebar wordt daar elke dag ontbijt, lunch en zoete lekkernijen geserveerd. Na een kopje koffie, dat ambachtelijk en vers gebrand en ook nog eens fair trade en biologisch is, is het een feestje om de dag te beginnen.

Elke avond zijn de gasten welkom voor de stoere en verfijnde gerechten uit de open keuken van Capriole Café. Als je denkt in een café terecht te komen, heb je het mis.

Het is zeer laagdrempelig en iedereen is welkom. Veel koffiedrinkerts komen hier even langs voor een heerlijke kop koffie, al dan niet met ontbijt of lunch of en lekker taartje. Ook zijn er workshops koffieproeven, koffiebranden, barista of een koffielezing.

Het dineren is grote klasse met Jack Luteijn als chef-kok. Hij verstaat zijn vak als geen ander. Heeft veel ervaring op kunnen doen in het Amstel Hotel en het Rijksmuseum en het Amsterdamse trendy Ramada Apollo Floor17.

De brigade van gastheer Patrick Proveniers heeft echte aandacht voor de gasten.
Elke dag opnieuw ontdekken weer nieuwe mensen deze unieke locatie. Het is zelfs per boot bereikbaar via de Trekvliet. Zeer goede beoordelingen via Tripadvisor en IENS.

Klik hier voor meer informatie over Capriole Café.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Capriole Café Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Capriole Café

ELEA, culinaire hotspot van het jaar

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant EleaBinnen een jaar weten chef-kok Takis Panagakis en zijn partner Bibi Kuyp het restaurant ELEA - in de Herenstraat in het pittoreske oud Rijswijkse centrum - tot hotspot van Den Haag en omgeving te maken. De unieke kookstijl die je kunt omschrijven als modern, Frans/internationaal met een Griekse twist.

De naam ELEA betekent in het oud-Grieks: “Olijf” en staat symbool voor vernieuwing, vrijheid en uitdaging, aldus Griekse filosofen.

Takis Panagakis:
‘Met Elea wil ik gasten een nieuw soort keuken bieden en andere smaken laten beleven. Die nieuwe keuken weerspiegelt mijn visie op koken, mijn Griekse achtergrond en mijn ervaringen bij sterrenrestaurants. Daardoor zijn mijn gerechten goed doordacht en innovatief. Niet direct herkenbaar als Grieks, wel vol Griekse elementen. Zoals de nadruk op pure smaken en verse producten. Bij Elea wil ik gasten laten kennismaken met mijn kookstijl en laten dineren op hoog culinair niveau, tegen een betaalbare prijs.’

Hij kookte eerder bij: Etrusco in Corfu, Basiliek* in Harderwijk, Brouwerskolkje** in Overveen en Mazie in Den Haag.

Onderscheidingen: Variatiechef van het Jaar 2013, Persprijs Slag op de Schelde 2017, Gouden Pollepel 2017, Iens’ Beste restaurant in Nederland onder de meesterproevers 2016 (voor Mazie).

Mede-eigenaar en gastvrouw Bibi Kuyp:
‘Takis is een zeer talentvolle kok. Zo leerde ik hem ook kennen. Hij is een leuke, sprankelende persoonlijkheid en een harde werker. Toen we een relatie kregen, kwamen ook onze dromen samen: we wilden samen een eigen restaurant openen. Restaurant Elea is onze droom die werkelijkheid is geworden. Dat geeft een heerlijk gevoel en dat wil ik ook bij onze gasten overbrengen. Samen met Takis en ons team wil ik onze gasten een fijne, blijvende herinnering meegeven.’
Werkte eerder bij: Restaurant De Zwethheul** in Schipluiden en Sea Grill** in Brussel.

Op 11 november bestaat het restaurant een jaar en wordt er van woensdag 8 november tot en met zaterdag 11 november uitsluitend het jubileummenu geserveerd, dat uit 6 gerechten bestaat die het afgelopen jaar erg bij de gasten in de smaak vielen.

Klik hier voor meer informatie over restaurant Elea

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Elea Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Elea
Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Elea Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Elea

Feestelijke overhandiging van het eerste mandje nieuwe oogst Zeeuwse Platte Oester

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The Harbour Club Amsterdam OostFeestelijke overhandiging van het eerste mandje nieuwe oogst Zeeuwse Platte Oester met het keurmerk Zeker Zeeuws® aan The Harbour Club Amsterdam Oost.

Als huisleverancier van The Harbour Clubs (4 locaties) overhandigt Schmidt Zeevis het eerste mandje aan general manager Joost Verhoeven en chef-kok Melchor Soto Fernandez.

De officiële overhandiging is een samenwerking van de Ondernemerscoöperatie met de erkende oesterleveranciers, dat inmiddels een jaarlijks evenement is geworden. De chef heeft verschillende bereidingen gemaakt met de 1e oogst Zeeuwse Platte Oesters:
Rauw Klassiek met rode ui vinaigrette; Rauw met passievrucht; Rauw met tabasco en chorizo; Vichysoisse met gepocheerde oester; Steak tartaar met crème van Zeeuwse oesters.

Zeker Zeeuws
Het Zeker Zeeuws® keurmerk garandeert dat het gaat om oesters, die op duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze in Zeeuwse wateren worden gekweekt. Naast Zeeuwse platte oesters zijn er ook Zeeuwse creuses die het Zeker Zeeuws® Streekproduct keurmerk mogen voeren. Het keurmerk is mede geïnitieerd door de Provincie Zeeland om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar duurzame producten met herkomstgarantie. Meer dan 80 gecertificeerde producenten, waaronder 12 oesterkwekers hebben zich verenigd in de ondernemers coöperatie OZZ voor promotie van de Zeker Zeeuws® producten.

Zeeuwse oesters & creuses
In Nederland worden platte oesters en creuses gekweekt. De unieke smaak van de Zeeuwse Platte komt volgens kenners door de fijne aroma’s van algen èn de vele zonuren die Zeeland rijk is. De Zeker Zeeuws Oesters groeien op in de Grevelingen en in de Oosterschelde. Hier zijn de omstandigheden ideaal.

Klik hier voor meer informatie over The Harbour Club Amsterdam Oost.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The Harbour Club Amsterdam Oost Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - The Harbour Club Amsterdam Oost

Gezellig, gezond, gewoon en eerlijk
Huiskamerrestaurant Indigo in Schipluiden,
de groene achtertuin van Rotterdam, Delft en Den Haag

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Huiskamerrestaurant IndigoIndigo is een biologisch restaurant waar je je direct helemaal thuis voelt. Indigo staat voor gezellig, gezond, gewoon en eerlijk. Het keukenteam is creatief en werkt uitsluitend met 100% biologische & lokale ingrediënten uit het seizoen.

De moestuin van de Levende Buitenplaats (Op Hodenpijl) en de kas achter het restaurant voorzien het restaurant van de meest verse groenten en kruiden. Het rund- en varkensvlees komt direct uit eigen stal en de kippen zorgen voor de eieren. Zelfs voor de honing worden zelf bijen gehouden. Er wordt daarom vaak gewisseld van menukaart. Je kunt bij Indigo altijd terecht voor de heerlijkste culinaire (en verantwoorde) creaties. En ook aan de drankjes is gedacht; van huisgemaakte limonades en ijsthee tot lokale borrels zoals het Middendelflandertje (kruidenlikeur) of een Hoekse wodka, ze hebben het allemaal!

Bij dit huiskamerrestaurant wordt geprobeerd de prijs/kwaliteit verhouding goed in het oog te houden. Gemiddelde menuprijs € 28,00. Als de kaart gemaakt wordt, kijkt de keuken naar de seizoensgebonden producten en welke producten op dat moment bij de plaatselijke telers verkrijgbaar zijn. Behalve biologisch is dit restaurant ook nog eens kindvriendelijk.

Klik hier voor meer informatie over Huiskamerrestaurant Indigo.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Huiskamerrestaurant Indigo
Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Huiskamerrestaurant Indigo

Heerlijk sushi eten bij Sushi King in Ridderkerk

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Sushi KingHet idee van Sushi King ontstond bij Qiang Chen en Winnie Wang toen zij beide in dienst waren bij een grote sushi-keten. Wat zij voor ogen hadden was goede service, persoonlijk, hartelijk en gezellig contact met de gasten, vrolijke en goede sfeer en topkwaliteit producten. Zo begon het verhaal van Sushi King op 21 maart 2013!!

De pure verse ingrediënten worden door de koks verwerkt tot smakelijke Japanse gerechten om de gasten een ware 'Japanese experience' te geven voor zowel lunch als diner. Deze ingrediënten komen alleen van top-leveranciers zoals Schmidt Zeevis Rotterdam.

All-you-can-eat sushi en diverse warmte gerechten voor één prijs en verschillende drankjes tegen gereduceerd tarief. Het restaurant is zo ingedeeld dat je er zowel met z’n tweeën als met een grote groep kunt eten. Er is ruimte voor in totaal 120 mensen.

Sushi King levert topkwaliteit tegen een leuke prijs. Maandag t/m donderdag zelfs een gereduceerde prijs. Maaltijden zijn ook af te halen en worden verpakt in speciale sushiboxen.

Het restaurant ligt in een woonwijk aan de Groen van Prinsterenweg 19-21 in Ridderkerk. De topkwaliteit en de vriendelijke prijs maken dit restaurant tot het lievelingsrestaurant van de plaatselijke bevolking en de mond tot mondreclame doet de rest. Altijd volle bak op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Klik hier voor meer informatie over Sushi King.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Sushi King Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Sushi King

Restaurant Zout & Citroen in Oosterhout
Geniet, proef en beleef...

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Zout & Citroen In 2014 namen Bram en Patricia Helleman het restaurant over. Daarvoor waren ze drie jaar bij de opstart betrokken en wisten ze welke potentie het restaurant in zich had. Gevestigd in het stadspark in Oosterhout in het oude Koetshuys van Slotje Brakenstein . Midden in het drukke stadscentrum vormt deze monumentale locatie met romantische tuin een mooi rustgevend decor om te kunnen genieten van de pure creaties van Bram en zijn brigade.

Deze jonge chef heeft vele culinaire paden in de horeca bewandeld, o.a. bij twee Michelinsterren restaurant Vermeer. Zijn kookstijl kenmerkt zich doordat hij alle zintuigen aanspreekt. Bram: ‘Het plaatje moet kloppen, van de eerste aroma’s tot de friandises bij de koffie. Eten is een beleving en niet alleen een basisbehoefte’.

De pure smaak is het uitgangspunt. Frans als basis doorweven met specerijen uit de Oriënt, Bazaar en geïnspireerd door smaak.

Zout en Citroen zijn al vanaf oudsher bekend als de twee meeste oervormen van smaaktoevoeging in de keuken. Deze smaakmakers zijn terug te vinden in de gerechten. Minimaal om de twee maanden wordt de menukaart aangepast aan het seizoen.

Capaciteit: 60 couverts a la carte binnen en nog eens 35 buiten. Geopend van donderdag t/m maandag. Donderdag, vrijdag, maandag ook voor de lunch. Vrijdag en zaterdag voor het diner. Voldoende parkeerruimte rondom het pand.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Zout & Citroen.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Zout & Citroen Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Zout & Citroen

Jubileum-editie Gastvrij Rotterdam

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Gastvrij RotterdamDit jaar viert horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn 5-jarige jubileum en dit wordt dan ook een speciale editie!

Het ziet ernaar uit dat de afgelopen recordeditie met 360 exposanten, 140 programmaonderdelen en bijna 11.000 bezoekers overtroffen gaat worden.

Met een nieuwe indeling van de beursvloer en onder meer het toevoegen van een Outdoor Cooking Square, een Belgisch paviljoen, een nieuwe opzet van Wine & Fine Food (m.m.v. The Wine & Food Association) en een totaalaanbod van food en non-food exposanten, biedt het Nederlandse horecaplatform een nog completer aanbod producten en diensten dan voorheen. Ook de uitreiking van de AD Gouden Pollepels en de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or vinden plaats op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam.

De beurs vindt plaats van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 in Rotterdam Ahoy.

Als Founding Partner van Gastvrij Rotterdam mag Koninklijke Schmidt Zeevis natuurlijk niet ontbreken en verwelkomen we graag onze klanten op deze beurs.

Vraag uw vertegenwoordiger om vrijkaartjes, of neem contact op met onze horeca-afdeling: 010 444 3 555.

Klik hier voor meer informatie over Gastvrij Rotterdam.


Wijnbar het Eigendom
Wijn is bottled Poetry

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Wijnbar het EigendomIn het hart van de Witte de Withstraat, dé meest bruisende straat van Rotterdam, ligt wijnbar Het Eigendom. Met hoge ramen, sfeervolle interieur en ruime bar, is de zaak een echte eyecatcher in de straat. Sinds de opening is Het Eigendom een druk bezochte hotspot waar zakenmensen, collega’s, geliefden en vriendengroepen samenkomen onder het genot van een goed glas wijn en heerlijke borrelhapjes, uitgebreide lunch, een petit diner of een gezellige avond uit.

De wijnkaart is zeer uitgebreid; met 135 wijnen op de kaart, waarvan er 35 per glas te bestellen zijn, worden de smaakpapillen op scherp gezet. Daarnaast kunnen er, zowel ‘s middags als ’s avonds, ook gerechten besteld worden van het petit diner menu. Met daarop meer dan twintig verschillende kleine gerechten, passend bij de wijn, bereid door chef-kok Etiënne Kool.

In 2013 namen Esther en Pieter den Haan – Mellegers Wijnbar het Eigendom over. Met ruim 20 jaar horeca-ervaring, is dé droom voor hen uitgekomen: een eigen zaak. Samen met sommelier Maarten van Vessem, chef-kok Etiënne Kool en het hele team hebben zij inmiddels met groot succes het Eigendom op de Rotterdamse kaart gezet met veel positieve recensies en als kers op de taart de onderscheiding van Grootspraak (de restaurantgids voor wijnliefhebbers).

We citeren Grootspraak: De titel ‘WIJNBAR VAN HET JAAR’ gaat dit jaar naar Het Eigendom in Rotterdam. “Het Eigendom staat als wijnbar voor een compromisloze kwaliteit en onderscheidt zich door een prachtige, zeer uitgebreide wijnkaart”.

Klik hier voor meer informatie over wijnbar Het Eigendom.


John Halvemaan zijn tijd vooruit...
Nog steeds een inspirator voor de Nederlandse gastronomie

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - John HalvemaanAls je nooit bij John Halvemaan hebt gegeten, dan mis je wat in je culinaire leven. De jonge garde koks kunnen nog steeds heel veel leren van de visie van John Halvemaan en zijn manier van koken. Niet voor niets ontving hij vorig jaar ‘de Johannes van Damprijs’ . Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die veel betekend heeft voor de gastronomie.

Zijn keuken kenmerkt zich door eigenzinnigheid, creativiteit en kwaliteit en is klassiek-modern Frans te noemen met een knipoog naar de Aziatische en vooral Chinese keuken.

Nog steeds is hij op zoek naar verrassende combinaties van ingrediënten. Zijn eigenzinnigheid wordt beloond door nieuwgierigheid van de gasten naar zijn nieuwe sublieme vondsten, maar ze komen ook nog steeds voor zijn klassiekers, die hij nooit meer van zijn kaart kan halen. Kreeft met vanille, steak tartare met oester en eveneens het niet te evenaren nagerecht ‘Bread & Butter’.

Patron cuisinier John Halvemaan is een legende en nog steeds een vernieuwer. In 1988 heeft hij samen met zijn vrouw Esther in een groen gebied aan een prachtige vijver een eigen restaurant laten ontwerpen en bouwen in de vorm van een halve maan. Toen nog in een buitengebied van Amsterdam-Buitenveldert, maar intussen vlakbij de befaamde Zuidas dat tot het zakencentrum van Nederland is uitgeroepen.

John Halvemaan is ook nog eens een groot kunstliefhebber tot groot genoegen van zijn gasten. Op de 1ste verdieping bevindt zich het restaurant met plaats voor 45 couverts. Nog 20 in de private dining room Margaux. En dan de 3 chef’s tables in de tuinkamer en naast de keuken. Op het buitenterras uitzicht over de vijver en het lommerrijke park. Het restaurant is vier dagen per week geopend. Van dinsdag t/m vrijdag.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Halvemaan.


DOK Restaurant & Wijnbar in Zwijndrecht

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - DOK Restaurant en WijnbarHet restaurant DOK is 6 jaar geleden opgestart en 3 jaar later is er in de naastgelegen ruimte een wijnbar gerealiseerd, die vanaf 16:00 open is. Het restaurant biedt plaats aan 42 couverts en nog eens 36 op het terras aan het water (Oude Maas) met een schitterend uitzicht op de stad Dordrecht.

Patron Peter de Leeuw heeft een hechte band met de Maritieme wereld. Veel binnenschippers weten de kwaliteit en de huiselijke sfeer die hij te bieden heeft op waarde de schatten. Chef-kok Rory Groen maakt mooie gerechtjes, net even iets anders en zorgt voor verrassingen met zijn chefsproeverijen. Frans- en Mediterraanse keuken. Klassiek, maar tevens met een hippe touch.

In de wijnbar een uitgebreide kaart met goed gekozen wijnen. De klassieke barbites, fingerfoods, tapas en kleine bites zorgen voor een totaal beleving. De cocktailliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. 

In Dordrecht is grote broer DOK Food & Bites aan de Spui Boulevard al veel langer een begrip. Daar zorgt chef-kok Nick de Graaf voor de nodige variatie op culinair gebied. En shaken kunnen ze als de beste.

Eigenaar Peter de Leeuw is bezig om een derde locatie in Dordrecht op te zetten met de nadruk op vis. Als kind kwam Peter met zijn ouders veel in Zeeland en daar heeft hij zijn passie voor alles wat uit zee komt meegekregen.

Dordrecht is goed op weg een culinaire stad te worden. Proef, beleef & ervaar is het motto van DOK.

Klik hier voor meer informatie over DOK restaurant en Wijnbar.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - DOK Restaurant en Wijnbar Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - DOK Restaurant en Wijnbar

Paul’s Posse eigenzinnigste eetadres van Rotterdam

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paul’s Posse Rotterdam is hot voor toeristen. Wall Street Journal tipt Rotterdam als coolste stad van Nederland.

Ook de ontwikkelingen op Katendrecht worden in binnen- en buitenland goed in de gaten gehouden. Eerder al schreef de New York Times over de oude loods, waarin de Fenix Food Factory is gevestigd met het aangrenzende Deliplein met al zijn leuke restaurants. Aan de zijkant van de loods Paul’s POSSE: galerie, shop, espressobar, café – restaurant. Recensent Wim de Jong noemde het in zijn artikel in de NRC: ‘Paul ’s Posse is het eigenzinnigste eetadres van Rotterdam. De sfeer is tot in de puntjes uitgedacht en op een royale schep meer of minder wordt niet gekeken. Voor onder de 20 euro eet je prima, dus heel betaalbaar”

Voor de kwaliteit staat Ronald van Mulukom sinds april dit jaar borg. Hij voelt zich in een culinaire speeltuin, waar hij al zijn talenten kan botvieren. Werken met de allerbeste pure en verse ingrediënten, eenvoud en verrassen, dat past in deze belevingswereld. Proef van zijn a la carte kaart de ‘oven baked Dorade’ of de ‘Calameres a la Planxa’ en veel meer.

Het is allemaal heel natuurlijk gegroeid volgens initiatiefnemer Paul Posse. Hij begon daar met een studio en een fotogalerie van o.a. zijn eigen bijzondere fotoshoots. Met allerlei stoere interieur elementen om decors te creëren als achtergrond voor deze fotoshoots.  Toen hij er een espressobar aan toevoegde ging het een eigen leven leiden. Later een buitenbar aan de kade en een terras om wat te eten. De rest is geschiedenis zou je zeggen. Geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. De andere dagen gesloten of beschikbaar voor private dinners, feestjes en partijen. En daar wordt behoorlijk gebruik van gemaakt.

Een nieuwe loot aan het fenomeen POSSE wordt “The Lisa Marie” een startersbar met voorgerechtjes, dat wordt gevestigd aan de overkant hoek Atjehstraat en in het najaar geopend wordt.

Klik hier voor meer informatie over Paul’s Posse.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paul’s Posse Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Paul’s Posse

Restaurant Rijntje als aanrader...

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant RijntjeFleur Visser en haar partner William liepen al jaren rond met het idee een keer een bijzonder eigen restaurantje te starten. Anderhalf jaar geleden kwam die kans. Een pandje aan de Prins Margrietstraat aan de Rotte in Hillegersberg, niet ver van Station Noord en met een brug verbonden over de Rotte.

Zij zijn geïnspireerd door de keukengeheimen van Rijntje Biljaerdt, een keukenmeid, die door veeljarige ondervinding heeft leren koken voor de welgestelden in kastelen en paleizen in de 19e eeuw. Van het keukenschriftje met de opgeschreven recepten en het leven van Rijntje is een boek gemaakt. Als eerbetoon aan deze doortastende vrouw is het restaurant naar Rijntje vernoemd.

Elke maand komt er een gerecht van Rijntje op de menukaart. Deze menukaart wordt elke maand aangepast aan wat er op dat moment in het seizoen te verkrijgen is. Gasten kunnen kiezen uit vier voorgerechten, vijf hoofdgerechten (2 x vlees, 2 x vis en 1 x vegetarisch) en vier nagerechten. Alles wordt vers bereid.

De inrichting van het restaurant is zorgvuldig door Fleur verzameld op een grote antiekmarkt in Lille. De vintage inrichting met alle details en de mooi gedekte tafels nodigen uit om je thuis te voelen in dit huiskamerrestaurant, dat plaats biedt aan 47 gasten. Op het terras is nog eens plaats voor zeker 30 gasten.

Al met al een restaurant met een verhaal. Fleur met haar stralende innemende glimlach heeft het goed voor elkaar met haar team. Niet alleen enthousiaste gasten maar fans. Je proeft het niet alleen op het bord maar ook aan de prettige ambiance. Een regelrechte aanrader dus.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Rijntje.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Rijntje Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Rijntje

Dineren op een filmset
Fellini in de markthal in Rotterdam

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - FelliniBezieling, passie, hartstocht en een Italiaans familiegevoel. In Fellini komt alles samen. De ingrediënten van het goede leven spelen daarbij de hoofdrol. Of je nu komt lunchen, dineren of borrelen. Op elk moment van de dag proef, voel, hoor en zie je La Dolce Vita.

Naamgever is Federico Fellini, één van de markantste regisseurs van de 20e eeuw. Omdat de oorsprong van het Fellini concept geboren is in een voormalige bioscoop in Enschede, maar ook omdat de zaak veel kenmerken van een goede film in zich draagt. Met dat verschil dat je als gast nu zelf het scenario schrijft. Maar de basiselementen liggen voor je klaar. Zoals de entourage, die uitnodigt om al je zintuigen continue op scherp te stellen. Het oog voor detail, die de liefhebber niet kan ontgaan. En natuurlijk de spanning, die naarmate de dag vordert wordt opgebouwd.

In Fellini ben je verzekerd van verrassende situaties en gebeurtenissen, met boeiende personages die met regelmaat bijzondere dingen meemaken.

Wil je een echte film meemaken, dan is er de Movie-Monday. Een 2 gangen diner en een bioscoop kaartje voor  Pathé (Schouwburgplein) voor € 22,50

Restaurant Fellini is 7 dagen per week geopend van 10 tot 24:00 uur en op vrijdag zelfs nog een uur langer.

Klik hier voor meer informatie over Fellini.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Fellini Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Fellini

Zeker Zeeuws mosselseizoen geopend met eerste baal

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeker Zeeuwse MosselenHet nieuwe Zeker Zeeuws mosselseizoen is afgelopen week van start gegaan met de feestelijke overhandiging en aansluitende proeverij van de eerste baal bij visrestaurant Kaat Mossel in Rotterdam.

Het gaat om de bodemcultuurmosselen met het streekproduct-keurmerk. De Zeker Zeeuws mosselen groeien vlakbij de grens met de Noordzee, aan het begin van de Oosterschelde, voor het eiland Neeltje Jans. Deze mosselen worden gevoed met water uit de Oosterschelde; het schoonste en lekkerste zilte water van Nederland, waar de mossel zijn unieke smaak door krijgt. Daarom worden ze gerekend tot de Grand Cru onder de mosselen.

Het keurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct garandeert de regionale herkomst en de duurzame productie van de mosselen.

Sommige handelaren bieden mosselen als Zeeuwse aan, hoewel ze geïmporteerd zijn uit Duitsland, Denemarken of bijvoorbeeld Ierland. Het gaat dan duidelijk niet om een echt streekproduct.

Om klanten en consumenten de garantie te geven dat het product echt uit Zeeland komt, zijn er groothandelsbedrijven gecertificeerd voor de verkoop van Zeker Zeeuws producten. Marcel van Breda van Schmidt Zeevis ontving uit handen van Sabine Verburg van Stichting Zeker Zeeuws het certificaat voor de verkoop van Zeker Zeeuws Streekproducten.

Als huisleverancier overhandigde Schmidt Zeevis afgelopen donderdag de eerste baal aan Kaat Mossel, waarna alle aanwezigen van de nieuwe mosseloogst kunnen proeven.

Klik hier voor meer informatie over visrestaurant Kaat Mossel.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeker Zeeuwse Mosselen Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeker Zeeuwse Mosselen
Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Kaat Mossel Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Kaat Mossel
Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Lee Towers lust wel een mosseltje Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Lee Towers lust wel een mosseltje

Café-Restaurant aan de Amstel
Klein Kalfje gaat het groots aanpakken

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Klein KalfjeDit roemruchte etablissement anno 1910, ooit een simpele uitspanning langs de Amstel is telkens een beetje groter geworden. Dat is goed te zien aan de diverse uitbouwtjes en drempels. Het is een gezellige ambiance. Er hangt een prettige sfeer en er komen heel veel vaste gasten.

Sinds september 2014 is David Crouwel de uitbater, die Klein Kalfje een behoorlijke facelift wil laten ondergaan. Dit seizoen heeft hij het terras met Bar aan de Amstel compleet laten restylen door Denise Boekhoorn van CRAVT Original. Het terras, dat op palen in de Amstel staat, is een restaurant/terras geworden met een capaciteit voor 100 tot 130 gasten.

In augustus/september is het restaurant aan de beurt en kan Denise met haar team haar hart ophalen. Om vanuit een andere invalshoek naar een restaurant te kijken ontstaan er heel bijzondere concepten.

Door de jarenlange ervaring, diversiteit en flexibiliteit is men in staat feesten, partijen, bedrijfsborrels en recepties tot in de puntjes te organiseren. Parkeren is prima mogelijk nabij het restaurant.

Voor veel wandelaars en fietsers is dit een ideale stop. Ook is er een steiger voor het aanleggen van boten.

Klik hier voor meer informatie over Café-Restaurant Klein Kalfje.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Klein Kalfje Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Klein Kalfje

Rotterdams feestje in Marbella...
Hollandse Nieuwe onder de Spaanse palmen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hollandse Nieuwe HaringDe jaarlijkse haringparty van de Marbella Dutch Business Club lijkt steeds meer een Rotterdams feestje te worden. Niet alleen laat Marcel van Breda van Schmidt Zeevis de Hollandse Nieuwe vanuit zijn prachtige bedrijf in de Maasstad overvliegen naar de Spaanse badplaats, onder de gasten en sponsors klinkt opvallend vaak de Rotterdamse tongval.

Marbella (Spanje)
De haringparty van de business club is hét societyfeestje onder de Nederlanders in Zuid-Spanje en wordt al dertien jaar gesponsord door Schmidt Zeevis. ‘Als het even kan breng ik de emmertjes graag zelf naar Spanje, maar dat lukt met al die party’s in Nederland helaas niet ieder jaar,’ vertelt hij.

De haringen vliegen rond deze tijd sowieso letterlijk de hele wereld over, want Van Breda levert ook aan veel Nederlandse ambassades. ‘En in Dubai in het Pearl Beach Hotel zitten ze binnenkort ook aan de haringen met uitjes. Ze zijn dit jaar redelijk vroeg, dus gelukkig geen uitstel zoals voorgaande jaren. De eerste vaatjes zijn nu al vanaf het begin van uitstekende kwaliteit.

Mooie vette volle haringen.’
De Nederlanders in Marbella hebben ze afgelopen vrijdag kunnen proeven. Zoals de oorspronkelijk uit Goeree Overflakkee afkomstige Rens Zwanenburg . De directeur van Inter-Green, een bedrijf in onder andere duurzame verf- en lakproducten, is een paar jaar geleden neergestreken in Marbella. Hij is penningmeester van de Marbella Dutch Business Club en met zijn bedrijf ook mede-sponsor van de haringparty. ‘Toch één van de leukste events voor Nederlanders aan de Costa del Sol,’ zegt hij. ‘De start van het haringseizoen hoort toch bij de Nederlandse cultuur, dus hoe leuk is het dat we dat ook met de Nederlandse gemeenschap in Zuid-Spanje vieren.’

Zijn vriend Jan Tieleman, keukenondernemer én levensgenieter en eveneens uit Goeree Overflakkee, heeft ook nog wat haringpartijen in Nederland in zijn agenda staan, maar slaat deze in zijn tweede thuisplaats Marbella niet over. ‘Hier op het strand van hotel Puente Romano in de avondzon is toch altijd weer bijzonder,’ glundert hij. ‘Ik heb met mijn vrouw Karin een appartement bij de jachthaven Puerto Banús. Ik word volgende week vijfenzestig dus ik mag van m’n pensioen genieten en dat doe ik graag voor een groot gedeelte in Spanje.’

Gouden Haring
De Gouden Haring, uitgereikt aan iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de business club of Marbella in Nederland positief op de kaart heeft gezet, is dit jaar voor Rotterdammer Bert Riemslag. Hij was jarenlang internationaal werkzaam voor Pepsi, maar resideert alweer een tijd in Marbella. ‘En daar is hij op z’n 78ste nog behoorlijk actief,’ laat vastgoedinvesteerder en eigenaar van beachclub ‘South Beach’ Michel Geutjes - ook al een Rotterdammer - weten.

‘Bert is de stille kracht achter de business club. Hij ondersteunt hier veel Nederlandse ondernemers met zijn schat aan ervaring, kennis en kundigheid. Deze man is, zonder dat hij opvalt, ontzettend belangrijk voor veel leden. De energie waarmee hij op zijn leeftijd nog van alles organiseert, zoals de jaarlijkse haringparty, dwingt ongelooflijk veel respect af.’

Societyzanger Ger Vos uit Brielle gaf een spetterend optreden tijdens het feestje onder de palmen. Een cadeautje van Rens Zwanenburg en Jan Tieleman die hem  lieten overvliegen. ‘Een topzanger!,’ vervolgt Tieleman. ‘Hij trad ook op mijn feesten regelmatig op. Altijd een groot succes.’

Door Jeroen van der Weijden

Klik hier voor meer informatie over de Marbella Dutch Business Club.


Hij komt er weer aan…. De Hollandse Nieuwe!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hollandse Nieuwe HaringVanaf aanstaande woensdag 14 juni is hij weer verkrijgbaar: de Hollandse Nieuwe haring!
In het verre verleden was er een voorschrift dat men niet voor 24 juni op haring mocht vissen en niet voor 15 juni mocht uitvaren. Met de visserijwet in 1857 verviel de overheidsmaatregel. Met het oog op de Folklore en de viering van Vlaggetjesdag wordt er nog steeds voor Nederland een datum geprikt wanneer dit zal (moeten) plaatsvinden.

Om voor ‘Hollandse Nieuwe Haring’ door te mogen gaan, is er een vetpercentage van minimaal 16% vereist. Om daaraan te voldoen moeten haringen voldoende plankton eten. Plankton heeft meer zonlicht nodig om te groeien. Plankton was er genoeg en de haringen zijn mooi vet.

Haringparty’s
Het seizoen van de Nieuwe Haring wordt gevierd met haringparty’s en diverse evenementen, zoals vlaggetjesdag. Wist u dat Schmidt Zeevis ook haringparty’s organiseert? Met haringkar, snijder etc! Vraag naar de mogelijkheden bij de horeca afdeling.

Veiling eerste vaatje
De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, geldt traditioneel als startschot van het nieuwe haringseizoen. Onder het motto ‘echte maatjes laten liefste wensen uitkomen’ gaat de opbrengst van het eerste vaatje dit jaar naar Make-A-Wish Nederland. Wendy van Dijk presenteert de veiling, als ambassadeur van dit goede doel.

 


Seafoodbar & restaurant aan de haven in Breda
Vissen van ijzer?

Schmidt Zeevis Rotterdam - Seafoodbar & restaurant de TrapkesDe voormalige IJzerwinkel De Trapkes heeft eindelijk weer een mooie bestemming. Ondernemer Ergin is een half jaar aan het verbouwen geweest om - op deze unieke plek met een prachtig uitzicht op de haven – om te toveren tot een schitterend restaurant.

“Als je binnenkomt heb je een koeltoonbank voor de verse vis en een homarium voor de kreeften en een paar tafels waar je even een visje kunt eten. Daar is ook de koude keuken, zodat je kunt zien wat we doen”, vertelt Ergin. Meer naar achter in het lange pand is de warme keuken. “Met de chef’s table en een bar. Middenin is het restaurant met een serre en een smal terras aan de waterkant.”

Ergin, afkomstig uit de evenementencatering, weet zeker dat zijn restaurant iets toevoegt aan het Bredase aanbod. “Voor vis ga je naar de viskraam of naar een chique restaurant. Wij bieden de service en kwaliteit van een chique restaurant, voor een goede prijs, maar je kunt ook gewoon fish & chips  eten.” 

Het restaurant biedt al het moois wat de zee heeft te bieden, dagelijks vers geleverd door Schmidt Zeevis Rotterdam. Het restaurant biedt ruimte voor circa 140 couverts . Op dit moment wordt er volop gedraaid. De officiële opening staat gepland op maandag 26 juni 2017.

Klik hier voor meer informatie over Seafoodbar & restaurant de Trapkes.

De Trapkes
Het pand, dat de bijnaam De Trapkes kreeg vanwege de verhoging ten opzichte van de straat, is eeuwenoud. In de kelder is zelfs nog een deel te zien van een van de oude stadstorens. De weg langs De Trapkes was letterlijk een van de toegangspoorten tot de stad. Ook ondergronds tal van details. Zoals de ingang van de oude kolenkelder en de binnenmuren die vroeger buitenmuren waren, nog voordat de haven verdween en weer terugkwam. Opslagruimte genoeg. Zo is er een manshoge kelder onder het gehele pand, Ook op de begane grond geschiedenis genoeg. Hier vertellen glas in loodramen de geschiedenis van het pand.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Seafoodbar & restaurant de Trapkes Schmidt Zeevis Rotterdam - Seafoodbar & restaurant de Trapkes

Heerenhuis in Beemster
Omgetoverd tot een culinaire hotspot

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasa Bar & Kitchen Brasa Bar & Kitchen is nu anderhalf jaar open aan de Rijperweg 83 in Middenbeemster, in navolging van het succes van Brasa Purmerend. Eigenaar Arwin Versteyne voelt goed aan waaraan, in het ‘nieuwe nu’, een horecabedrijf moet voldoen. Door de inrichting, aankleding en indeling van de diverse ruimten in het pand. Elke plek heeft zijn unieke sfeer. Kleinere en grotere zaaltjes voor vergaderen of private dining. Terras voor en in de achtertuin.

Aan alle aspecten van uitgaan is gedacht. Heerlijk lunchen en dineren, gezellig stappen en live muziek. Maar ook even een snelle hap is mogelijk. Laagdrempelig en toegankelijk.

Zo is iedere maandag de Lobster Monday (voor € 29,50) of de Burgers & Gin op donderdag voor slechts € 15,00. Op zaterdag 5 juli staat de Fresh Fish Market van Schmidt Zeevis gepland in de tuin van het statige pand. Chef-kok Marc Boskamp weet met zijn team de smaakpapillen van de gasten te raken.

De gerechten, die uit de Josper Grill komen, hebben een unieke textuur en sappigheid. De Josper Grill is een combinatie tussen grill en oven in één apparaat, gestookt met houtskool met een vernufte temperatuurcontrole.

BRASA’S Heerenhuis is ook een officiële trouwlocatie. Zij kunnen daardoor het gehele huwelijksfeest op deze locatie verzorgen. Van huwelijksceremonie, receptie en diner tot aan de feestavond. Op de 1ste verdieping is een balzaal met een capaciteit van 250 personen. De geweldige binnentuin kan aangepast worden voor elke situatie.

Klik hier voor meer informatie over HBrasa Bar & Kitchen.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasa Bar & Kitchen Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasa Bar & Kitchen

De sprankelende sfeer van de nieuwste Harbour Club in Vinkeveen
Terras opening op 21 mei

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Harbour Club VinkeveenHet Apollo hotel ligt gunstig nabij de snelweg. Bij binnenkomst van het hotel (86 kamers) valt je de mond open van verbazing. Wauw! Aan het plafond is een indrukwekkende boot bevestigd met daaronder Koffiebar Vink. Kenmerkend voor het interieur van het hotel zijn de houten latjes; van front office desk tot aan de hotelkamers, gemaakt van in totaal 600 fruitkistjes.

Loopt u door tussen de glazen wanden met daarachter de wijnvoorraad en een muurschildering van Pablo Lucker, dan komt u in de nieuwste Harbour Club met aangrenzend terras. Het restaurant met de open keuken is volgens de herkenbare internationale allure van The Harbour Club concept ingericht met rond, laag en hoog zitten. Maar ook nieuwe toevoegingen van interieurdesigner Will Erens van Too Many Agencies.

Herman van der Poel is de General Manager, die nu nog druk bezig is met de afronding en de inrichting van het meeting & events centre van 1.300 vierkante meter. Chef de cuisine Ingmar Ipema runt het concept namens het Apollo hotel. Het culinaire aanbod is van topkwaliteit. Op de kaart staan gerechten als ceviche van zeebaars, Alaska King Crab, Tomahawk steak en verschillende soorten sushi. De signatuurgerechten van The Harbour Club vormen de basis van de menukaart.

Met een team van 12 mensen in de keuken en 30 mensen ingeroosterd voor de bediening. Zij staan klaar om het de gasten naar de zin te maken. Ingmar Ipema en zijn souschef Jasper Diks hebben de afgelopen weken proefgedraaid na de soft opening. De grote opening komt in het najaar.

Binnen 150 zitplaatsen en idem dito op het terras. Met eigen aanlegsteiger, waar gasten hun boot kunnen aanmeren. Geen boot? Ook geen probleem. U kunt hier Harbour Club sloeps huren om de Vinkeveense plassen op te gaan.

A.s. 21 mei wordt de terras opening gevierd. Ook in de andere Harbour Clubs zal op 21 mei de opening van het terras extra aandacht krijgen: bij THC Amsterdam-Oost, THC Amsterdam-zuid en THC Rotterdam.

PS
Zondag 21 mei  2017 zullen de koks voor de gasten aan tafel van Harry Mens in Business Class de brunch bereiden.

Klik hier voor meer informatie over Harbour Club Vinkeveen.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Harbour Club Vinkeveen Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Harbour Club Vinkeveen Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Harbour Club Vinkeveen

Lakes Bar & Kitchen
Fabulous Food, Excellent Wines

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Lakes Bar & Kitchen

Van links naar rechts: Edwin Kooi en Thierrry van Rhee

Nu het zomerseizoen weer op gang komt is Lakes Bar & Kitchen er helemaal klaar voor. De nieuwe eigenaren zijn sinds een klein jaar bezig met de nieuwe opzet en het belooft wat!

Chef-kok Erik-Jan Schotsman en zijn vrouw Charlotte Schotsman-Marijnissen zwaaien de scepter @Lakes. De één zorgt een beetje meer voor het fabulous food, de ander voor de excellent wines. En samen met het team zorgen ze voor de Lakes beleving: verrassend en toegankelijk.

Terras aan het water
Lakes Bar & Kitchen aan de Vreelandseweg 50 in Hilversum is gevestigd in een prachtig monumentaal pand, een Rijksmonument, ontworpen door architect W.M. Dudok. Het restaurant ligt op een schitterende plek aan het water en is perfect voor een lunch, diner of borrel. Bij mooi weer natuurlijk buiten in de schaduw van de bomen of op het zonnige terras. Anders binnen in de sfeervolle, warme ruimte.

Business Lunch & BIB Gourmand
Chef-kok Erik-Jan Schotsman en sous chef Youri van Slooten hebben een verrassende kaart samengesteld met toegankelijke menuprijzen. Tot 8 personen is er à la carte te bestellen. Voor grotere groepen staat er een exclusief Menu van de Chef of het aantrekkelijke BIB Gourmand menu van €37 op de kaart. Van dinsdag tot en met vrijdag kunt u bij Lakes terecht voor een snelle en betaalbare lunch met uw zakelijke relaties. Voor €28 serveert het team u een verrassende 2-gangen lunch binnen 60 minuten. Chefs Choice, dus u hoeft nooit zelf te kiezen.

Overtuigd?
Kijk op de website naar de ‘Lakes Sensation Relaunch Movie’ om alvast in de sfeer te komen:  www.lakes.nl
 

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Lakes Bar & Kitchen Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Lakes Bar & Kitchen

Restaurant Fuiks in Capelle a/d IJssel
Van scheepshelling tot geliefd restaurant

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Fuiks

Van links naar rechts: Edwin Kooi en Thierrry van Rhee

Er gaat een hele geschiedenis schuil achter Restaurant Fuiks in Capelle a/d IJssel. Ooit een florerende scheepswerf aan de Hollandse IJssel in 1872 opgericht door A. Vuyk & Zonen.

Dit gebied is gesaneerd en sinds 2006 opnieuw ontwikkelt tot een groen Vuykpark aan de rivier met een knipoog naar het verleden. De bouw van een restaurant, met vele kenmerken die aan de scheepswerf herinnert. De eigenaren Marinus Borhof en Peter Briaire laten zien dat ze een goede neus voor stijl hebben met de houten sculptuur aan het water.

Niet alleen het verleden en het moderne nieuwe gebouw in de vorm van de boeg van een schip met de daarbij behorende accommodatie klinkt stoer, ook de sfeer en vakmanschap van het culinaire team heeft een navenante uitstraling.

Een jong team.
Sous-chef Edwin Kooi
heeft hier in 2009/2010 nog als leerling kok gewerkt en is in 2013 onder chef Gaston Scholte bij Fuiks gaan werken. Hij heeft een behoorlijke groei doorgemaakt. De stijl van koken past in deze tijd. Er is een basic kaart, die dagelijks wisselt op wat het seizoen te bieden heeft. Er wordt met liefde en respect gekookt. De slogan ‘Love Food, Hate Waste’ past hierbij. Een breed publiek voelt zich hier thuis.

De bediening, aangevoerd door Maître/sommelier Thierry van Rhee en Mark van der Post, begrijpt maar al te goed dat het samenspel met de keuken, het creëren van de juiste sfeer, enthousiast ontspannen en betrokken omgaan met de gasten tot succes leidt.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Fuiks.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Fuiks Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant Fuiks

Zaterdag 6 mei in Venlo
Culinaire Boerenmarkt rondom Restaurant Valuas

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - ValuasDe culinaire broers Eric & Marcel Swaghoven zijn steeds op zoek naar culinaire uitdagingen.

Dit keer staat niet het restaurant of de bistro centraal, maar de (nieuwe) gasten kennis te laten maken met de bijzondere producten van de leveranciers van het restaurant. En ook met de eigen producten zoals de Valuas kroket en de wijnen van The Wine Companions. De wereld rondom Valuas. Proeven voor een klein bedragje.

Een bijzonder Valuas evenement op zaterdag 6 mei van 14:00 – 22:00 uur op het parkeerterrein en omliggende dijken.

Je merkt aan alles dat restaurant Valuas het visitekaartje van het familiebedrijf is. Stijlvol en eigentijds ingericht, warm en toegankelijk met veel privacy. Hier genieten de gasten van de smaakvolle gerechten van Eric Swaghoven en het gastheerschap van Marcel Swaghoven. Dat de broers het heerlijk vinden om gasten te verwennen en dat ze veel plezier hebben in hun werk is te merken. Hier een lach, daar een kwinkslag en dat zie je ook op het bord terug, want op het Valuasbord schijnt altijd de zon.

Eric omschrijft zijn kookstijl als modern Frans met internationale accenten en hij verwierf er in 2005 een Michelinster mee.

In de zomer kan er geluncht of gedineerd worden op het mooie terras met uitzicht over de Maas, natuurgebied de Maas Corridor en Venlo in de verte.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Valuas.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Valuas Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Valuas

The Phoenicia Story

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Phoenicia Specialty FoodsDe twee vestigingen in Houston Texas met 15000 producten, geïmporteerd uit 50 landen met meer dan 200 medewerkers zijn een begrip geworden. Niet alleen betrekken veel bekende chefs uit Houston hier al hun ingrediënten, maar ook de culi's en andere fijnproevers.

Het is een familiebedrijf: vader en moeder en drie kinderen zijn inmiddels alle dagen van de week bezig dit bedrijf te runnen.

Het is allemaal in 1983 begonnen doordat vader Zohrab Tcholakian, van Armeense afkomst, zijn baan opgaf als ingenieur vanwege het instorten van de olie-industrie in Libanon. Hij overtuigde zijn echtgenote Arpi om de sprong te wagen en een kleine Mediterraanse deli-winkel op te zetten in West-Houston met de filosofie om geïmporteerde, moeilijk verkrijgbare producten tegen een fatsoenlijke prijs aan te bieden.

Naast de deze producten kwam er veel vraag naar kant en klare producten van de medewerkers in de omliggende kantoortorens. Hierop is slim ingespeeld. Het is een winkel en restaurant in één. Het is bijzonder om te ervaren dat medewerkers zo enorm gemotiveerd zijn en betrokken zijn bij het wel en wee van het bedrijf. Dat weerspiegelt zich in een oprechte en voelbare sfeer tussen de medewerkers en naar de klanten toe. Een echt familiebedrijf.

Het winkelend publiek kan ter plekke de gekochte ingrediënten opeten in de aangrenzende ruimte. Er is ook een heus MKT café met 12 biersoorten en een uitgebreide kaart . Veelbelovende kunstenaars en muzikanten krijgen hier een kans om te exposeren of op te treden. Volgens dochter Ann-Marie Tcholakian is aan de voortdurende motivatie van alle mensen het succes te danken.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Phoenicia Specialty Foods Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Phoenicia Specialty Foods

Pancakes Amsterdam introduceert:
Pancake met zalm en kaviaar met een glas champagne

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Pancakes AmsterdamEnthousiasme en professionaliteit en kwaliteit zijn de componenten voor Pancakes Amsterdam om succesvol zaken te doen. Middenin het toeristisch centrum naast het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht zijn de patrons Nicolette Bosschieter en Ingrid Petiet hun derde zaak gestart op een unieke locatie. Het pand heeft een jaar leeg gestaan. Daarvoor zat het roemruchte Rum Runners in dit pand.

Er is capaciteit voor 150 gasten binnen en op het terras nog eens voor 120 gasten. In de andere zaken in de Berenstraat (Negen Straatjes) max 30 gasten en in de locatie t/o het Centraal Station aan de Prins Hendrikkade is ruimte voor max 50 gasten binnen en 30 buiten.

De locatie aan de Prinsengracht is 7 dagen geopend van 8:00 tot 20:00 uur. Met het uitgebreide assortiment kunnen ze zowel de liefhebbers van de echte Amerikaanse pancakes bedienen, die gemaakt worden van de originele ingrediënten met bacon en maple syrup, maar ook de culinaire varianten met boekweitmeel van de korenmolen uit IJsselstein ‘De Wind Otter’.

De Pancakes zijn meer dan pannenkoeken en worden gebakken in een speciaal ontwikkelde pan in boterolie. Het zijn niet alleen de toeristen die hier komen, maar ook de Amsterdammers en de Expats, die ook als locals worden gezien.

Bij Pancakes Amsterdam zijn de pannenkoeken origineel, ouderwets, vernieuwd & werelds, dus voor elke kiezer wat wils. Met regelmaat wordt er ingespeeld op bijzondere momenten en wordt er gefocust op een bepaald werelddeel. De introductie van het paradepaardje, de culinaire Pancake met zalm en kaviaar en champagne, is een knaller (niet alleen vanwege het openen van de champagnefles). De koffie wordt gezet van speciaal geselecteerde koffiebonen uit Panama.


WEENA, de stadsjungle tussen de kantoorgebouwen

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - WEENAEen nieuw restaurant met de naam WEENA heeft zich gevestigd in het voormalige pand van FORTIS. Het is het zusje van Bokaal*.

*Bokaal is het levendig stadscafé en bierlokaal in het nieuwe hart van Rotterdam. Voor Bourgondiërs en bierconnaisseurs tot flexwerkers en families. Rotterdamse gezelligheid is troef aan het pleintje van de Nieuwemarkt.

WEENA ligt tussen de hoogbouw rondom het Centraal Station. Met een assortiment dat past voor de medewerkers in de kantoorgebouwen rondom deze vestiging. Ontbijten, lunchen, dineren en ook nog eens borrelen. Tijdens de lunchpauze een uitgebreid assortiment aan luxe belegde broodjes met een koffiebar met ‘Man met Bril’ koffie. Het is een levendige zaak met de sfeer van een stadsjungle. Veel planten, die staan of hangen in de speciale vierkante buis constructie.
Na het werk wordt er hier veel geborreld. Eigenaar Ron : ‘We zijn een bar, maar wel een waar je ook goed en lekker kan eten’

Chef-kok Ronald Koolmees heeft een nieuwe lente kaart samengesteld met kleine en grote gerechten en een keur aan barbites. Het is inmiddels een geliefde stek voor flexwerkers en na het werk stroomt het publiek toe van de diverse kantoorgebouwen voor een borrel en een hapje. Volle bak van dinsdag tot donderdag en op vrijdag ram vol.

Bij binnenkomst zie je in neonletters de tekst: TRAAN LATEN. Het zijn de oude neon-letters van het nabij gelegen oude Centraal Station. Een eerbetoon aan de architect van het voormalige stationsgebouw Sybold van Ravesteijn. Het idee van de letterwisseling komt van industrieel ontwerper Peter Hopman en Margien Reuvekamp . In samenwerking met Arjen Slings is er een documentaire gemaakt van de letterwisseling. Muziek en tekst door Keimpe de Jong en John Buijsman.

Klik hier voor de documentaire over de letterwisseling.


Creatief Koken. Beleef de Rozario in Helmond

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Rozario HelmondKoken met het hoofd en met het hart. Grenzen overschrijden en spelen met gevoel en smaak. Een eigen signatuur. Een eigen visie. Van schetsen tot koken. Van proeven tot beleven. Gerechten met een ziel en een verhaal. Elk gerecht is uniek en wordt begeleid door een speciale selectie wijnen of sprankelende cocktails. Spannend, verrassend en werelds. De gerechten van De Rozario schudden je wakker en zetten je op het puntje van je stoel. Geen beperkingen, vol passie en opvallend puur. Laat je inspireren.

Chef Jermain de Rozario leerde het vak pas op latere leeftijd kennen. Op z’n 21ste begint hij als gastheer en wordt verliefd op het vak. De eerste serieuze stappen zet hij op 25 jarige leeftijd in de keuken. Van restaurants De Raymaert en ’t Parlement belandt hij in 2- sterrenzaak de Lindehof in Nuenen.

Zijn talent wordt ontdekt door Soenil Bahadoer en zonder diploma’s schopt hij het tot chef de partie. In 2014 wordt hij Variatie-chef van het Jaar. Jermain kookt vanuit zijn gevoel en net zoals het leven kan dat elke dag anders zijn.

In de 3e week van april van maandag t/m vrijdag jureert Jermain als gastchef in het RTL programma Top Chef de kandidaten.

Proever Hank schreef een recensie bij IENS:
“Heerlijk genoten van de verschillende smaken van chef Jermain, van de Rozario. Hoe fantastisch hij een rijsttafel om kan toveren tot een palette van amuses geweldig . Die smaakjes! De daarop volgende gerechten allemaal zeer goed, zeer afwisselen en super qua smaken, goed qua hoeveelheid, de gerechten echt top. Het dessert een zeer gewaagde smaakcombi, voor de een het hoogte punt de ander mwa. Maar goed over smaak valt niet te twisten. Jermain blijft werken aan zijn eigen identiteit en dat is geweldig, hou vol. Ook het gastheerschap en alles wat daarbij hoort verbetert iedere week, petje af en hou vol! Ik ben trots dat we dit in ons Helmond mogen genieten”.

Klik hier voor meer informatie over de Rozario.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Rozario Helmond Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Rozario Helmond

Restaurant ANNA Culinair genieten op de Wallen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant AnnaDe kaart is gebaseerd op de Europese keuken met ruimte voor culinaire invloeden uit de rest van de wereld. De kaart is gedurfd en ambitieus – en bovenal bijzonder lekker. Want heerlijk eten is het devies. Eten op zeer hoog niveau voor een uiterst redelijke prijs in een ontspannen, informele sfeer. Dat is kort samengevat de missie van Restaurant ANNA.

Restaurant Anna is te vinden in de Warmoesstraat, een hippe tent op een onverwachte plek. Het is in 2011 tot stand gekomen vanuit een initiatief van de Gemeente Amsterdam om dit deel van de stad te upgraden. ANNA is daar op ingesprongen en niet zonder succes. Er wordt op hoog niveau gekookt. Chefkok Ben van Geelen is daar nu de drijvende kracht. Ooit begonnen bij de familie Fagel. En daarna ervaring opgedaan over heel de wereld. Ook eigen zaken gehad en nu met veel enthousiasme en vakmanschap bezig in Restaurant ANNA. 

Het is het langste restaurant van Nederland. Het pand loopt van de Warmoesstraat tot aan het plein bij de Oude Kerk. Het is opgedeeld in 3 secties. Bij binnenkomst de wijnbar, in het midden de open keuken met rondom het bistro gedeelte en daarna de ‘fine dining’ sectie, die als een tribune afloopt tot aan de achterzijde, grenzend aan het Oude Kerkplein. In de zomer is hier ook een terras en geeft het direct toegang tot het ‘fine dining’ restaurant.

De kwaliteit van het eten is top en de sfeer bijzonder ontspannen. IENS beoordeelt het restaurant als zeer goed met het cijfer 8,2. NRC heeft er onlangs een lovend artikel aan gewijd. Er gebeurt daar steeds iets bijzonders. Met regelmaat een DJ in de wijnbar. De wijnen zijn er zeer betaalbaar. Op zondag kan je zelfs je eigen fles wijn meebrengen zonder kurkengeld te betalen om daar een gerecht bij te bestellen. Er is al een dagmenu voor € 15,00 en je kan het zo gek maken als je zelf wilt. 

Klik hier voor meer informatie over Restaurant ANNA.


Restaurant ’t Ambachthuys een aanwinst voor Rotterdam

Schmidt Zeevis Rotterdam - Ambachthuys Patron Cuisinier Dimitri Roedoe is drie maanden aan het verbouwen geweest in het historische pand, dat tot in de achttiende eeuw het Oude Raadhuis van Hillegersberg was. Het laatst gebruikt als restaurant ’t Oude Raadhuys, dat ter ziele is gegaan en meer dan twee jaar leeg heeft gestaan. Een uitdaging om er een nieuw sfeervol restaurant te creëren. Wel met een nieuwe (oude) naam ’t Ambachthuys.

Op de fundering daarvan is later het Raadhuis gebouwd. Voor Dimitri Roedoe is dit een droom, die uitkomt. Hij heeft wereldwijd ervaring op gedaan. Hij heeft voor grote chefs gewerkt zoals Gordon Ramsay, Alain Ducasse en Marco Pierre White.

Op 11 december 2016 kon de statige deur worden opengezwaaid voor de eerste gasten. Dimitri’s echtgenote Anka Roedoe heeft gezorgd voor de aankleding en de finishing touch. Ze is daar fantastisch in geslaagd. Niet alleen voelt de ruimte goed. Ook de medewerkers in de grote open keuken stralen onderlinge rust uit. De kookstijl is Frans met moderne invloeden. Betaalbare prijzen. Er is al een viergangen menu voor € 55,00. De gasten, die à la carte willen eten kunnen kiezen uit een menukaart met heerlijk samengestelde gerechten.

Patron en chef de cuisine Dimitri Roedoe beschouwt zijn team als zijn culinaire vrienden. Hij heeft met bijna alle medewerkers in het verleden samengewerkt. Het culinaire team bestaat uit Arnaud de Haan (chef), Jonathan Zonderop, Bas Middeldorp, Thomas de Rooij, Sander Niemeijer (maître) en Kim Kooimans (sommelier).

Het pand is opgedeeld in 3 mooie ruimten. Direct bij binnenkomst is er de ruime open keuken met een aangrenzende chef’s table voor 6 personen. De andere kant van het voorhuis is het restaurant gedeelte. Aande achterzijde is nog een ruimte met bar en een restaurant gedeelte. In totaal is er plaats voor 56 gasten. Geopend van dinsdag t/m zondag. Op vrijdag en zaterdag ook open voor de lunch. Op de andere dagen de lunch alleen op afspraak. Het is nog maar kort open, maar de reacties zijn al zeer lovend. De officiële opening vindt plaats op 24 maart a.s.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant ’t Ambachthuys.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Ambachthuys Schmidt Zeevis Rotterdam - Ambachthuys

Vis op de Dijk, de ontdekking

Schmidt Zeevis Rotterdam - Vis op de DijkHet visrestaurant Vis op de Dijk aan de Oudedijk in Rotterdam-Kralingen is nog maar anderhalf jaar open en heeft een vliegende start meegemaakt. Lange tijd de lijst van de Gouden Pollepel gedomineerd en in de top 10 terecht gekomen.  Het blad LEKKER: ‘Sympathiek, doe-maar-gewoon- top-adresje in Rotterdam. Welkom in LEKKER’.

Door alle goede recensies o.a. in de Buik van Rotterdam - die dit restaurant ‘een goede vangst’  voor Rotterdam noemde - is het Rotterdamse publiek en ver daar buiten het zelf gaan ontdekken. En dat melden ze weer spontaan aan IENS.

Het hoekpandje aan de Oudedijk ligt daar aan de zonzijde en biedt plaats aan 45 gasten. Op het terras kunnen 50 gasten terecht. De pui kan helemaal open. Het is een gezellig familierestaurant, waar zoon Tim Kloeg als chef-kok met vader en moeder Hans en Linda Kloeg alles doen om de gasten te verwennen met een prachtig assortiment kraakverse vis en schaal- en schelpdieren voor een schappelijke prijs. Alles wordt vers bereid. Op de kaart is er een zeer ruime keuze. Van Fish & Chips tot alle bekende vissoorten. Proeverij van garnalen. Plateaus Fruits de Mer, maar ook de ‘vergeten’ visjes zoals de schartong krijgen een kans op de kaart. Schartong is een platvis en familie van de schol. Niet te verwarren met de tongschar.

Voor veel gasten is Vis op de Dijk de ontdekking van het jaar!

Klik hier voor meer informatie over Vis op de Dijk.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Vis op de Dijk Schmidt Zeevis Rotterdam - Vis op de Dijk

Het WOW-effect van MORE-Itz

Koninklijke Schmidt Zeevis - More-Itz “More-Itz maakt het onmogelijke mogelijk. Hier is de ‘sky’ echt de ‘limit’ en kan alles. Een mondaine après ski-hut aan het water? Waarom niet? Ooit is wintersport in St. Moritz begonnen met een weddenschap. Mensen geloofden niet dat het ook in de winter geweldig zou zijn. Maar dit populaire ski oord bewees het tegendeel. En dat is precies wat wij ook gaan doen. More-Itz is onvoorstelbaar. Die uitdaging willen wij ook met onze gasten aangaan. Wij geloven dat wij de mooiste ligplaatsen hebben in de zomer, maar dat je ook in de winter naar More-Itz gaat. Wij durven te wedden dat het in de winter net zo gezellig is als in de zomer. Op het moment dat strandtenten sluiten, gooien wij de tent open. More-Itz is 360 graden en 365 dagen beleving”

Aldus de patrons Thomas Langerwerf en Myra Meijer. De filosofie, dat de beleving van enorm belang is in een horecazaak maken ze aan de Nieuwe Jachthaven in Drimmelen helemaal waar. Groot respect voor Myra Meijer, die de totale inrichting heeft uitgedacht en gerealiseerd. Op de begane grond de keuken met het restaurant, bar, binnenterras en buitenterras, strandje. Op de eerste verdieping private-dining en vergader en/of event ruimten met rondom buitenterrrassen met buitenkeuken. De sfeer van de ski-hut voelt goed en ruikt goed.

Daarmee moet chef-kok René van den Berg concurreren en dat lukt hem buitengewoon goed. Zijn ervaring in binnen- en buitenland heeft zijn invloed op de overzichtelijke kaart.  Puur eten, verse producten. Inspelen op de trends, zoals de Poké Bowl, een gerecht met rauwe tonijn en zalm, avocado, zeewier, sojabonen, sesamdressing en gemarineerde basmati rijst.

Tot het voorjaar doen ook de vele varianten Zwitserse kaasfondue het geweldig. Straks in het voorjaar weer de mooie plateaus Fruits de Mer en More-Itz. De fingerfoods en bites en de gerechtjes ‘In Betweens’ zijn smakelijke starters aan de bar of het terras bij een mooie wijn of het eigen bier. Laat de zomer maar komen. Maar nu in februari is het ook goed vertoeven.

Vorige week werd het één-jarig bestaan gevierd! Nogmaals Proficiat!

Klik hier voor meer informatie over MORE-Itz.

Koninklijke Schmidt Zeevis - More-Itz Koninklijke Schmidt Zeevis - More-Itz

De keuken van Fitzgerald helemaal op stoom...

Koninklijke Schmidt Zeevis - FitzgeraldHet keukenteam o.l.v. chef-kok Remco Kuijpers heeft het nu helemaal in de vingers om die perfectie te bereiken, die men inmiddels verwacht. Ondanks dat het restaurant wat verscholen ligt op het Gelderseplein onder het nieuwe cititzenM-hotel weet men het inmiddels wel te vinden.

De tam-tam doet zijn werk. Mond tot mond reclame, aangevuld door lovende recensies in veel kranten en bladen. De inspecteurs van de MICHELIN gids omschreven het als volgt:
‘Je hebt er Italiaans marmer, grote glasramen, design- en vintage- elementen... Laat het ons zo stellen: Fitzgerald heeft allure.

Dat geldt ook voor de ervaren equipe, die u laat genieten van een keuken, die op-en-top modern is, gevarieerd en smakelijk’. Zij voegen er als mededeling in hun eigen jargon aan toe: zeer goede standing.

Ook kwam Restaurant Fitzgerald met een score van 8,2 uit bus als winnaar van de Gouden Pollepel, een prijs van het AD.

De ligging is wat verscholen, maar naast de historische Oude Haven, achter het Witte Huis en vlakbij de Markthal zijn toch interessante aanwijzingen om het te vinden. Parkeerruimte voldoende in de omgeving en het kan ook in de naastgelegen privé parkeergarage Blaakhaven na 18:00 uur. Wel vooraf aanmelden bij restaurant.

Bij binnenkomst een gezellige bar en keuze uit een ruim assortiment drankjes. Een glaasje ‘champagne’ als starter misstaat hier zeker niet.  Het restaurant is vernoemd naar de Amerikaans romancier en schrijver van korte verhalen F. Scott Fitzgerald. Hier past zijn beroemde quote: “Too much of anything is bad, but too much Champagne is just right’. Eigenaar en gastheer Danny Gonzalez zal de gasten ook graag wijzen op de 499 andere wijnen, die ‘Just Right’ zijn.

Klik hier voor meer informatie over Fitzgerald.

Koninklijke Schmidt Zeevis - Fitzgerald Koninklijke Schmidt Zeevis - Fitzgerald

Proef de sfeer van vroegere tijden...

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Galerie de HoeveGalerie de Hoeve, voorheen Albertushof is een 100 jaar oude kloosterhoeve aan de rand van Venlo. Deze karakteristieke Limburgse hoeve omsluit een typische binnenplaats, waar een gezellig terras voor de gasten is gecreëerd. De oude boomgaard van het nabij gelegen klooster loopt door tot aan de zijkant van Galerie de Hoeve. Bij goed weer is dit een plek voor een onvergetelijke Bourgondische ervaring in de buitenlucht.

Deze locatie staat open voor feestelijke gelegenheden, zoals bruiloften, partijen en zakelijke bijeenkomsten. Jules Christis kan samen met zijn keukenteam chef Rob Schatorie en souschef Dennis Schell inspelen op de wensen van de gasten, met zowel regionale als internationale gerechten. Culinair zijn ze van alle markten thuis, ook op locatie.

Vorige week werd hier NAVENANT Culinair Live! Gehouden. Met een mooi samengesteld diner.

 • Als voorgerecht: gerookte rib-eye, panna cotta van bloemkool, avocado, radijs, frisee sla, winterpostelein en gele biet.
 • Als tussengerecht: Op de huid gebakken doradefilet, paddenstoelen, crème van knolselderij en knoflook kerrie olie.
 • Als hoofdgerecht: twee bereidingen van sukade; gestoofd en gegrild, zoete aardappel, assortiment gegrilde vergeten groenten, ramanas, gele wortel, schorseneren en pastinaak.
 • Als dessert: Luchtige blanke mousse van witte chocolade, met een interieur van frambozen/aardbeien crèmeux afgewerkt met chocolade en rote grütze van banketbakkerij Lamers.

Ook Domani gevestigd in de Dominicanekerk valt onder de directie van Jules Christis en Pieter Beurskens. Het organiseren van feesten zit in hun bloed. Sinds vorig jaar is er ook een bijzondere samenwerking gestart met “Het Gebroken Slot”, een prachtig gelegen landgoed aan de Maas in Grubbenvorst.
 

Klik hier voor meer informatie over Galerie de Hoeve.


De bevlogenheid van Gebr. Hartering

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Gebr. HarteringDe bevlogenheid van Gebr. Hartering valt in de smaak. De twee broers Paul en Niek zijn opgegroeid in Limburg. Hun ouders hadden een moestuin met rondscharrelende dieren naast het huis. Allebei de ouders kookten, niet direct bijzonder maar wel altijd met goede ingrediënten. Een oom die slager was en een aangetrouwd familielid uit Sardinië met een delicatessenwinkel.

Dat zijn de omstandigheden, waarbij onbewust de basis wordt gelegd om iets te gaan betekenen in de culinaire wereld. Ze volgden geen opleiding in die richting, want pas veel later kwamen zij in aanraking met het bijzondere pandje pal aan het water in de Peperstraat 10 in Amsterdam.

In een buurt, met oude pakhuizen en nostalgische straatjes en oude bruggetjes, zoals de Peperbrug. En uitzicht op de Montelbaanstoren. De toeristen fotograferen hier wat af. In het pandje van Paul en Niek zit ook heel wat historie. Ooit zat er een jute zaken bedrijfje van de firma Vischjager. Uitgebrand in 1921 en daarna heeft het allerlei functies gehad, zoals een groentezaak, een koffiehuis van Montelbaan, een restaurant van Kind & Co, daarna een Italiaans Restaurant Rosairoos.

En nu sinds zes jaar de Gebroeders Paul en Niek Hartering. Zij zijn met de beste leveranciers in zee gegaan. Zij zijn autodidactisch en hebben zicht verdiept in bereidingen en smaken. Zij zijn hiermee niet onopgemerkt gebleven. Zij kregen een uitgebreid artikel in het boek SHORTLIST AMSTERDAM van Famke & Floor van Praag, waarin ook de recepten van een aantal typische gerechten zijn omschreven. Zoals Gezouten kabeljauw met geroosterde prei en pistache; Runderribstuk van de barbecue; Burrata met doperwten en tuinbonen en Crème brûlée met citroen.

Ook in het boek ‘MUST EAT AMSTERDAM VAN Luc Hoornaert blijven ze niet onvermeld. TIP: “Ga het zelf ontdekken”.

Klik hier voor meer informatie over Gebr. Hartering.


Pesca Theatre of Fish in Amsterdam
Waarom wij glimlachen?

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - PescaVorig jaar mei is PESCA gestart met een visrestaurant aan de Rozengracht in Amsterdam volgens een nieuw concept. De oprichters Sven en Jos vonden het tijd voor een revolutie binnen de horeca op het gebied van vis. Klaar waren zij met witte tafellakens, traditionele gerechten en producten uit de diepvriezer. Vers, betaalbaar, puur, origineel en kwalitatief super! Zoals vis hoort te zijn: terug naar de basis. En dan vooral weer eens in een warme en mediterrane ambiance.

Bij de entree van het restaurant is er een vismarkt/afslag en liggen de vissen prachtig uitgestald op ijs en kan de gast voorgelicht worden over de verscheidenheid aan vissoorten om  een keuze maken. Daarna lopen de gasten langs het wijnwinkeltje om een mooie fles wijn uit te zoeken, die ze in een (ijs)emmertje mee naar hun tafel kunnen nemen. Bij de entree hebben de gasten een apparaatje meegekregen met een nummer, waarop - zodra het gerecht bereid is - lichtjes gaan branden, zodat het gerecht opgehaald kan worden. Bryce zwaait de scepter in de keuken en bereid de heerlijkste visgerechten!

Van tijd tot tijd komt er iemand langs met kar vol dranken om nog iets extra’s te kunnen bestellen. Bij de koffiebar kunnen de gasten na naast de desserts, digestieven , koffie of de huisgemaakte limoncello en alle dranken bestellen. Verder vinden de gasten als wat nodig is op tafel. Borden, water- en wijnglazen en bestek en servetten.
In de praktijk blijkt het een gewaardeerde formule. Bij de start vorig jaar is er via Crowdfunding € 90.000 opgehaald bij 189 investeerders. Deze ambassadeurs staan met hun namen afgedrukt op de groene servetdoeken, die bij de ijsemmertje worden meegegeven. Ook alle medewerkers delen jaarlijks mee in de behaalde winst. Dat is mede de reden, dat zij zo graag glimlachen.

En natuurlijk ook de waardering bij de toekenning van de award Best Hospitality Concept 2016 tijdens een gala in Studio 21 in Hilversum. Volgens de jury heeft Pesca een vernieuwende kijk op de horeca. Het juryrapport omschrijft: ‘de jonge ondernemers van dit ijzersterke concept geven echt álles. Bij alle genomineerden staat dit jaar het product centraal. Pesca heeft een goede service, maar dan net even anders dan anders. Een effectieve bedrijfsvoering, maar wel met dat ene sympathieke randje. Een goed doordacht prijsbeleid, maar met een twist. Kortom, originaliteit, vriendelijkheid en betaalbaarheid in de juiste balans. Het is tijd om dit concept te belonen’.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Pesca.


De totale beleving van Parkheuvel in Rotterdam

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - ParkheuvelEen toprestaurant is aan zichzelf verplicht om continu te focussen op de kwaliteit van de gerechten, de bediening en alles daarom heen. Zo hebben Erik en Anja van Loo al enkele jaren geleden Jeroen Smeele in de arm genomen om een masterplan te creëren om de inrichting van het restaurant stap voor stap up-to-date te houden. Niet hapsnap, maar het grote geheel in de gaten houden. Deze continue verbeteringen dragen uiteraard bij tot ‘het product’ PARKHEUVEL. Onlangs is er weer een belangrijk deel van dit plan gereedgekomen.

Met het akoestische plafond en een compleet nieuw lichtplan wordt het restaurant in zacht licht gezet. 3D behang en uitbreiding van de kunstcollectie van de Rotterdamse kunstenaar Hans Kleinjan zorgen voor een frisse aanblik en kleuren het geheel. Het is een eclectische mix van stijlen door elkaar met een knipoog naar art deco voor vandaag en de komende tijd. Wie naar buiten kijkt kan genieten van het uitzicht op de Maas. Door de speelse ronde vorm van het restaurant is er overal uitzicht op het water.

Erik van Loo vat het in een aantal woorden samen: ‘Kwaliteit, stijl, persoonlijkheid, creativiteit en smaak: Beleving is meer dan de delen. Wie eenmaal aan tafel zit, hoeft alleen maar te ontspannen en in alle rust te genieten van wat er op tafel komt'.

Gastvrouw Anja van Loo: ‘Parkheuvel is emotie, hartstocht, rennen, vliegen, gasten verwelkomen en uitzwaaien. Parkheuvel is heel hard werken, iedere dag weer. Vaak met heel veel voldoening.'

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Parkheuvel.


Eten moet op eten lijken

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Gieser WildemanCulinair genieten op het hoogste niveau in de landelijke rust van de Alblasserwaard. Welkom in De Gieser Wildeman . Weg van de drukte en toch heel centraal gelegen, bij een kruispunt van wegen van west naar oost en van noord naar zuid. Laat u verrassen in het gerenommeerde restaurant van meesterkok René Tichelaar en wijnmeester Danny Dwarswaard.

Om gelijk maar in huis te vallen met bovenstaand citaat op hun website.
Het jaar 2016 is voor het restaurant een prachtig jaar geworden t.o.v. 2015. Wel minder partijtjes in dat jaar, maar de reserveringen voor 2017 laten nu al zien dat er weer toenemende belangstelling is.

Wat is het geheim?
Constante goede kwaliteit gerechten en service. Het eten moet herkenbaar zijn. “Eten moet op eten lijken” voegt René Tichelaar eraan toe. En een keukenteam dat er telkens weer vol voor gaat. Als waardering voor die prestaties gaat René in de loop van dit jaar telkens met een kok ergens dineren. Het restaurant mag de kok zelf uitzoeken . Anders kijken, proeven en tot een gesprek komen is het motto.

De redacteuren van het magazine LEKKER 500 2017 hebben De Gieser Wildeman met acht plaatsen laten stijgen en geven het volgende weer:
‘SVH Meesterkok en SVH Meestergastheer wordt je niet zomaar. Chef-kok René Tichelaar en compagnon en sommelier Denny Dwarswaard wel. En terecht: al jaren vertoef je in hun ruime en stemmig ingerichte restaurant in de groene polder op een niveau dat het spreekwoordelijke omrijden waard is. Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Gieser Wildeman

Na twee prachtige voorafjes – een kroepoekje met makreelmousse en sojaparels, naast tartaar van biet met vijfkruiden crème en piccalilly – zitten we met ons glas smakelijke sauvignon blanc klaar voor wat gaat komen.

Het begint met werkelijk voortreffelijke black angus tartaar, op smaak gebracht met radijs, komkommer, avocado en tartaarsaus. Ook de paté van Iberico-varken, ganzenlever en truffel is perfect bereid, hoewel we door de knoflook en de kruiden de truffel minder goed kunnen proeven. Maar dan de Oosterschelde kreeft! Opgediend in kreeftenjus met beetgare groene asperges en smeuïge, kruidige polenta (puree en koekje): een onovertroffen gerecht. Het vlees sappig en glazig en de saus krachtig. Wat een smaken en cuissons, wat een balans.

Net als bij het volgende gerecht van Limousin-kalf met morieljes merk je het vakmanschap en smaken evenwicht (en de afwezigheid van liflafjes). Het vlees subtiel gebraden, groenten als groene kool, groene asperges, doperwten en dubbel gedopte tuinboontjes stuk voor stuk à point gegaard. En dan de bindingen: crème van parmezaan, krachtige jus van kalfsvlees en een romige saus van morieljes.

Grote klasse!
Afsluitend zijn er mooie kazen, uitstekend toegelicht door de bediening, en een formidabel dessert van aardbeien in verschillende tinten, boerenroomijs, champagneschuim en gebrokkelde merinque peper en maanzaad’.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant De Gieser Wildeman.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Gieser Wildeman Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - De Gieser Wildeman

De vindingrijkheid van Restaurant De Waterman

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant De WatermanDeze week viert eigenaar John de Vries van Restaurant De Waterman met zijn team het 3de lustrum. Het restaurant in Werkendam ligt op een unieke locatie aan de rand van het Nationale Park de Brabantse Biesbosch met uitzicht over de Jachthaven, gelegen nabij de Nieuwe Merwede. De ruimte in het restaurant is slim ingericht in een nautische sfeer met als eyecatcher een bar, die authentiek als oude visserskotter is nagebouwd.  De ruimte biedt plaats aan 140 gasten die a la carte kunnen dineren. Ook buitengewoon geschikt voor he geven van een feestje tot 275 mensen. Of het nu een bruiloft is of welke andere partij bij De Waterman maken ze er iets bijzonders van. Sinds 2009 is het ook erkend als een officiële trouwlocatie.

De komende maanden wordt er verbouwd om een ‘All You Can Grill’ concept neer te zetten met keuze uit 3 x vis en 5 x vlees. Ook komt er een Italiaan naar Werkendam die life pizza’s maken tot een feestje verheft.

Naast een feestje op deze locatie heeft ook De Waterman Catering vele pijlen op de boog om de meest uiteenlopende cateringprojecten te verzorgen in binnen- en buitenland.  Zo zijn er in de loop van de tijd al heel wat haringparty’s verzorgd in samenwerking met Schmidt Zeevis.

John de Vries heeft zich zo ingeleefd in de haringsfeer, dat hij gehuld in een visserskostuum een ‘verhalenverteller en sfeermaker’ is geworden. Op party’s, waar o .a. Amerikanen en Canadezen komen, is hij een ware entertainer die het Nederlandse fenomeen van haringhappen op originele manier voor het voetlicht weet te brengen.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant De Waterman.


Chef-kok André Gerrits wereldkampioen Taste of the World

Schmidt Zeevia Rotterdam - Taste of the WorldHet begon met het winnen van de kookwedstrijd op het Food Festival Taste of Amsterdam*. Daarna was er de competitie met alle winnaars uit de 25 steden rond de wereld. In Abu Dhabi vond de finale plaats. ‘The Global Winner is André Gerrits’ Met zijn gerechtje Taste of the World, werd hij door de Internationale jury uitgeroepen tot de beste chef van de wereld.

Etihad Airlines is één van de sponsors van deze Taste of the World festivals en het gerechtje van André Gerritsen zal een jaar lang aan de passagiers worden geserveerd in de vliegtuigen van Etihad. Etihad staat bekend om zijn First Class Dining aan board.

In 2009 heeft hij de roemruchte Brasserie ’t Amsterdammertje overgenomen en samen met zijn vrouw Geneviève en het bevlogen team deze brasserie omgetoverd tot een restaurant met allure. Een restaurant waar een brede groep zich thuis voelt en waar je uitstekend eten en drinken met passende service voor een eerlijke prijs krijgt. In 2010 bekroond met een Michelin ster en later ook met de Smiley Award van GaultMillau.

André: ‘Passie, eerlijkheid, laagdrempeligheid, natuurlijk, gedreven, bevlogen en een snufje gekheid zijn woorden die dicht bij mij staan en die wij ook willen uitdragen in ’t Amsterdammertje. Mijn stijl van koken zou ik het liefste omschrijven als modern, puur, eerlijk met een klassieke basis, vernieuwend in zowel techniek als opmaak. Met het samenstellen van de gerechten laat ik mij inspireren door de seizoenen’.

* Taste of Amsterdam is onderdeel van het internationale culinaire evenement ‘Taste Festivals’. In 2004 vond in Londen de eerste editie van “Taste of” plaats. Intussen zijn er meer dan 25 spraakmakende steden rond de wereld, waaronder Londen, Sydney, Melbourne, Kaapstad, Auckland, Dublin, Dubai, Milaan, Parijs, Oslo en sinds 2009 ook Amsterdam, gastheer van dit unieke concept.


Vroege Oogst Mosselen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Vroege oogst mosselenOm de mooiste mosselen van constante kwaliteit in het mosselpannetje te krijgen worden nu de mosselen in Zeeland voor Schmidt Zeevis opgevist uit de percelen die eigenlijk pas in het voorjaar open zouden gaan. Deze zgn. ‘vroege oogst mosselen’ hebben een hoog mosselvlees percentage en een dunnere schelp.

Deze mosselen dragen het door de stichting uitgegeven certificaat Zeker Zeeuws® Streekproduct. Dit keurmerk garandeert dat het gaat om mosselen die op duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze in Zeeuwse wateren worden gekweekt. De Zeker Zeeuws mosselen groeien vlakbij de grens met de Noordzee, aan het begin van de Oosterschelde voor het eiland Neeltje Jans. Deze mosselen worden gevoed met water uit de Oosterschelde; het schoonste en lekkerste zilte water van Nederland waar de mossel zijn unieke smaak door krijgt.

Al zeker 100 jaar worden mosselen op dezelfde manier gekweekt. Het begint met het verzamelen van mosselzaad, wat vroeger praktisch overal mocht, maar waar nu strenge regels aan verbonden zijn om de natuurlijke mosselbanken te behouden. Tegenwoordig gebeurt het met een speciale vanginstallatie; een soort web waar de larfjes zich aan hechten. Als die tot kleine schelpjes zijn gegroeid, worden ze afgeborsteld. Vervolgens wordt het mosselzaad uitgestrooid op een stuk zeebodem in de Oosterschelde. Zo krijgen de mosselen hun verfijnde smaak.


De nieuwe verrassing in Rotterdam
Restaurant Tosca vaart nieuwe koers

Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant ToscaHet gezellige Restaurant Tosca in het Oude Noorden van Rotterdam heeft zijn sporen in het verleden al eerder verdiend. De jonge chef-kok Michael van der Kroft is nu 3 maanden aan de gang en kookt op een bijzondere manier met zeer verrassende smaakcombinaties. 95% Nederlands met ingrediënten van lokale leveranciers met een Mediterrane twist. Keuze uit een vier tot zeven gangen menu. Of a la carte. Prijs voor een zeven gangen diner € 55,00, vier gangen € 39,00.

Als je echt verrast wilt worden, bestel dan een zeven gangen surprise menu. Mijn tafelgenoot, waardoor ik werd uitgenodigd, is een expert op smaakgebied. Hij constateerde dat een aantal gerechten de kwaliteit hebben van een sterrenzaak.

Is het Nordisk met een eigen stijl?
Michael gaat het nog ver schoppen in de gastronomie. Het is een klein en gezellig restaurant in een hoekpand van de 1 ste Pijnackerstraat aan een soort pleintje. In de zomer is het terras een plek waar je je op vakantie waant. Het is niet alleen wat je op je bord krijgt wat dit restaurant uniek maakt, maar ook de leuke manier waarop je wordt ontvangen door gastvrouw Annita Baidjoe, hartelijk en innemend. Patron en vinoloog Akko Dallinga mag trots zijn op zijn team. Thom Hoorweg – sommelier-in-opleiding – weet al heel veel te vertellen over de mooie wijnen die er geschonken worden.

Wekelijks wordt het menu aangepast op wat er op dat moment beschikbaar is in het seizoen. Samen met junior souschef Wouter Kok zorgt Michael van der Kroft dat de 38 gasten in het restaurant geraakt worden en het restaurant van harte aanbevelen bij vrienden en kennissen. So I do!

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Tosca.Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.