Terug naar hoofdindex

Nieuwtjes uit de visserijwereld

 


Hoe de versheid van vis te herkennen? Lees meer


Flashmob bij Schmidt Zeevis

Schmidt Zeevis Rotterdam - Vocal ChordZaterdag 20 augustus was het een klein feestje in de winkel: Vocal Chord kwam optreden!

Tijdens het eten van onze overheerlijke vis kon u genieten van een flashmob van Vocal Chord.

Vocal Chord, onder leiding van Pascal Pittie, wordt gevormd door vier zangers en zangeressen. Zoals ze zelf vertellen op hun website: 'De kracht en souplesse van de 4 verschillende stemmen worden in een harmonische samenzang bij elkaar gebracht, waardoor allerlei gemoedstoestanden kunnen worden verklankt. De stemmen worden ondersteund door orkestband of piano. Hierdoor krijgt het geheel een licht-klassieke, eerder trendy signatuur, maar wél met dezelfde kracht en hetzelfde uitdrukkingsvermogen. Daarnaast is ons acteer- en  improviseervermogen heel goed en naar believen in te zetten'. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op www.vocalchord.nl

Wij hebben ervan genoten, hopelijk u ook!
 


Nationale Haringtest 2016: Schmidt Zeevis op de 5e plaats met een 9,5

Schmidt Zeevis Rotterdam - Top 5 Nationale Haringtest ADIn de Nationale Haringtest 2016 van het AD zijn we op een prachtige 5e plaats geëindigd met een 9,5 als eindbeoordeling. We citeren uit het beoordelingsrapport:

“Schmidt zet beste beentje voor met perfect gesneden topharing.”

Dat we bij Schmidt Zeevis de grootste zorg en aandacht besteden aan de Hollandse Nieuwe wordt onderstreept door het feit dat we in de afgelopen jaren steevast in de top 10 staan. Tot twee keer toe zelfs op de 1e plaats. En daar zijn we bijzonder trots op!

Je kunt een Hollandse Nieuwe haring aan z’n staartje pakken en zo je keel in laten glijden. Dat vinden veel mensen ook het lekkerst. Maar je kunt nog veel meer met haring. Serveer de haring bijvoorbeeld in stukjes, als borrelhapje. Lekker op een roggerondje, met ui en dille. Of maak er een klassieke salade van met appel en rode biet. Kijk voor inspiratie op de receptenpagina.

Heb je geen tijd om naar de winkel te komen? Shop dan in onze webwinkel en we brengen de Hollandse Nieuwe de volgende dag vers bij je thuis, in een speciale haringbox met koelelement.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Top 5 Nationale Haringtest AD Schmidt Zeevis Rotterdam - Top 5 Nationale Haringtest AD

Spannend!

2016061703-nieuws-004We hebben bericht gekregen van het AD dat Schmidt Zeevis in de top-5 van de Nationale Haringtest 2016 staat.

Op welke plek? Dat krijgen we vrijdag 22 juli te horen.

Kom dus nog snel even een ‘harinkie' happen in onze Fresh Fish Corner, voor de drukte losbarst…

Of bestel via onze webwinkel en wij bezorgen onze overheerlijke Hollandse Nieuwe gekoeld bij u thuis.


Mosselseizoen begint bij Kaat Mossel

Schmidt Zeevis Rotterdam - Brasserie Kaat MosselHet Nederlandse mosselseizoen begint dit jaar in Rotterdam. Visrestaurant Kaat Mossel is volgende week dinsdag dé plek waar de eerste bodemcultuur mosselen worden uitgeserveerd. De soort geldt als de grand cru van de mosselen. Naar het zich laat aanzien, zijn de mosselen dit jaar groter dan vorig seizoen. “ik ben enorm benieuwd naar de smaak”, zegt directeur Marcel van Breda van Schmidt Zeevis, die als huisleverancier de eerste baal aan Kaat Mossel overhandigt.

“Afgaande op de eerste Hollandse nieuwe, die dit jaar al voreg in het seizoen een volle, rijpe smaak hebben, belooft 2016 een goed mosseljaar te worden.”

Volgens Tom Rietveld, de spreekbuis van de Zeeuwse mosselindustrie, doen visliefhebbers er verstandig aan te vragen naar mosselen van de Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct. “Wie dat niet doet loopt de kans een kat in de zak te kopen. Er zijn nogal wat handelaren die een mengeling van Ierse en Duitse mosselen verkopen als zijnde “Zeeuws”.

Voor meer informatie zie de webswite van Zeker Zeeuws en/of Kaat Mossel.


Het “Zilte Zilver”, de Hollandse Nieuwe is er!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hollandse NieuweTrots kunnen wij u melden dat de eerste 1.000 nieuwe haringen hun weg al gevonden hebben in de richting van de monden van de liefhebbers. Woensdag bij het openen van de winkel stond de eerste liefhebber van dit oer Hollandse product al voor onze poort te wachten. Uiteraard hebben wij voldoende voorraad om iedereen van een overheerlijke vers gesneden haring te voorzien.

Wanneer komt u proeven?

Er zijn de eerste dag dat de Hollandse Nieuwe verkrijgbaar is al meteen twee leuke feitjes te melden.
Wist u dat het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, dat zoals elk jaar traditioneel geveild werd, afgehamerd is op maar liefst € 90.000,00. Het bedrag werd tot deze hoogte opgedreven door een ouderwetse biedings “oorlog” tussen Plus Retail en de Rabobank. Uiteindelijk trok Plus Retail aan het langste eind. Genereus werd het vaatje meteen gedoneerd aan de voor Nederland uitgezonden militairen op missie in Mali. Volgens het Veteraneninstituut is het gemis van Hollandse producten zoals haring tijdens missies in het buitenland groot. De opbrengst van de Veiling gaat dit jaar naar stichting Het Vergeten Kind.

Vanaf seizoen 2016 is onze Hollandse Nieuwe officieel door de Europese Unie erkend als ‘Gegarandeerde Traditionele Specialiteit’. Hiermee is de haring in goed gezelschap want producten zoals Serranoham, Nederlandse Boerenkaas en Mozzarella gingen haar al voor. Een gegarandeerde traditionele specialiteit wil zeggen dat dit product een specifiek traditioneel karakter heeft vanwege de bedreidingswijze of samenstelling. Deze Europese verordening draagt er mede zorg voor dat het bij aanschaf direct duidelijk is dat het hier een Europees beschermd product betreft.

Ook via onze webwinkel kunt u Hollandse Nieuwe bestellen, Klik hier om uw bestelling te plaatsen.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hollandse Nieuwe Schmidt Zeevis Rotterdam - Hollandse Nieuwe Schmidt Zeevis Rotterdam - Hollandse Nieuwe

Geniet met producten van Hollandse bodem

20160520-nieuws-001Wat dacht u van Oosterschelde kreeft en asperges uit Limburg voor € 39,50.

Oosterschelde kreeft met asperges en Hollandaise saus. Wij hebben de kreeft en asperges al voor u  gekookt. U hoeft deze alleen nog even op te warmen.

Of steekt u de barbecue aan en u geniet van onze heerlijke barbecueschotel met huisgemaakte spiezen, tonijnburgers en diverse gemarineerde visfiletjes voor € 47,50.

Deze heerlijke visschotel voor de barbecue bevat onder andere verschillende gemarineerde vissoorten:

 • 2 spiezen coquille/spek
 • 2 spiezen garnalen
 • 2 roodbaarsfilets
 • 20160520-nieuws-0022 zalmfilets
 • 2 zeebaarsfilet
 • 2 zwaardvisfilets
 • 2 tonijnburgers

Deze twee schotels zijn te verkrijgen in zowel onze webwinkel als in onze winkel in de Spaanse Polder.

Bestellingen via onze webwinkel kunt u doen tot vrijdagmiddag 12:00h, deze bezorgen wij zaterdag tot in uw keuken.

Klik hier om via de webwinkel te bestellen.

 


 


De beste in je vak worden
De nieuwe helden voor de toekomst

Schmidt Zeevis Rotterdam - VakkanjersTalenten ontwikkelen en het beste worden in je vak. Dat is de insteek van SKILL HEROES om met vak wedstrijden voor MBO’ers heel breed aandacht te vragen voor  het talent in het beroepsonderwijs. Er zijn 157 finalisten overgebleven uit 34 beroepen.

Eerder vonden er in het najaar 2015
vakwedstrijden in de voorrondes plaats, die op de scholen gehouden werden. Daarna de kwalificatie wedstrijden van november 2015 t/m januari 2016.

En nu de Nationale Finale op 17, 18 en 19 maart 2016 in de RAI in Amsterdam. De finalisten gaan 3 dagen lang de strijd met elkaar aan om te bepalen wie zich nationaal kampioen mag noemen.

Schmidt Zeevis kijkt met extra belangstelling naar het veelbelovend talent, dat de beste wil worden in hun vak als kok, patissier of gastheer/gastvrouw.

Meer weten?
Zie de uitslagen op www.devakkanjers.nl


Nieuwe winkelchef

Schmidt Zeevis Rotterdam - Ricardo Vis van HeemstSchmidt Zeevis Rotterdam begroet zijn nieuwe winkelchef: Ricardo Vis van Heemst zwaait sinds vorige week de scepter over de ruim 30 medewerkers van de winkel en de lunchcorner. Ricardo heeft zijn sporen verdiend in het horecavak, o.a. in Hellevoetsluis en Rotterdam.

Ook heeft hij het Smaakcollege Rotterdam opgezet, voor inspiratie en kennisoverdracht in het horecavak en daarbuiten. Hier heeft Schmidt Zeevis een aantal jaren met veel succes het Schmidt Zeevis College georganiseerd, masterclasses door topkoks aan collega's in het vak.

Ricardo is een bevlogen mens, die gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan. Wij zijn blij in hem een inspirerende chef van onze winkel gevonden te hebben.

Ricardo wordt bijgestaan door Jonn de Vreede, plaatsvervangend winkelchef. Hij zal de taken op zich nemen die achter de schermen plaatsvinden, waaronder de orderhandling van onze succesvolle webwinkel.

 


Bestel nu alvast rijkgevulde visschotels of Paasmenu

Schmidt Zeevis Rotterdam - Paas pakketPasen lijkt nog ver weg, maar nog maar 6 weken en dan is het al zover.

Speciaal voor Pasen hebben wij twee rijkgevulde visschotels samengesteld én een Paasmenu. 5 gangen genieten van topgerechten! Als je ze bestelt in de webwinkel worden ze naar keuze vrijdag 25 of zaterdag 26 maart thuisbezorgd.

Wij hebben de volgende schotels samengesteld:

Paasschotel voor bij de borrel (8-10 personen)
Een superverse luxe schotel met:
Noorse garnalen, salade met ecrevisses en broccoli, gerookte forelfilets, rivierkreeftjespaté, North Sea Deluxe garnalen, tricolore tapenade, gevuldepeppadews, zalmsalade, gravad lachs, ecrevissesvlees, gerookte Ierse zalm, Italiaanse tonijnsalade, gevulde cocktailolijven, gestoomde zalmmootjes, halfgedroogde tomaatjes, krabsalade, makreel fiësta, aalfilet.

Ons Paaspakket met maar liefst 7 delicatessen (v.a. 2 personen)
Gravad lachs, gevulde peppadews, North Sea Deluxe garnalen, handgesneden Royal zalm, Italiaanse tonijnsalade, garnalensalade Scandi, aalfilet en een ambachtelijk stokbrood van Menno om deze schotel compleet te maken.

Of kies je voor ons 5 gangen Paasmenu 2016? (v.a. 2 personen)
Alle gerechten zijn voorbereid en worden compleet met groenten en sausjes geleverd. Per gang genummerd, dus heel overzichtelijk. En met de stap-voor-stap instructie niet moeilijk om perfect op het bord te krijgen.

 • Gelei met Hollandse Garnaaltjes en Kreeft-grapefruitsalade
 • Pompoensoep met stukjes Krab
 • Schmidt’s Original Tonijnburger met Prei juliënne, Wasabimayonaise en Oestersaus
 • Grietfilet met Pesto-Hollandaisesaus en Groentengarnituur
 • Dudok Citroenschuimtaartje met Roodfruitcoulis

Let op deze producten worden alleen bezorgd op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart.

Klik hier om uw keuze te bepalen en te bestellen.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Pasen Schmidt Zeevis Rotterdam - Pasen Schmidt Zeevis Rotterdam - Pasen
Schmidt Zeevis Rotterdam - Pasen Schmidt Zeevis Rotterdam - Pasen Schmidt Zeevis Rotterdam - Pasen

Vier Valentijn thuis met ons speciale Valentijnspakket

Schmidt Zeevis Rotterdan - ValentijnsdagWe hebben onze lekkerste delicatessen uitgezocht. En ook de oesters ontbreken niet. Maak het extra feestelijk met de Nicolas Feuillatte champagne...genieten!

Het Valentijnspakket bestaat uit:

 • 6 Gillardeau oesters no. 3 (dicht)
 • 100 gram gerookte Alaska King Zalm
 • 100 gram Kreeftsalade
 • 100 gram gevulde Cocktailolijven
 • Olivia Italiaanse crackertjes
 • 0,375 l Champagne Nicolas Feuillatte Brut

Let op: bezorging alleen op 12 en 13 februari.

Schmidt Zeevis Rotterdan - ValentijnpakketKlik hier om het Valentijnspakket van uw keuze te bestellen.

 


Tonijn Tovenaar bij Schmidt Zeevis groot succes!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Harbour Club NederlandZaterdag, 16 januari, waren Japanse topchef Akira Oshima San en Headchef Mark Vaessen met het team van Harbour Club Nederland te gast in onze winkel aan de Matlingeweg.

Bezoekers konden meekijken wat erbij komt kijken om een, duurzaam gekweekte, Tonijn van 200 kilo om te toveren tot tongstrelende gerechten.

De Hot Tuna Maki, Chu-Toro Sashimi en O-Toro Tartare vonden gretig aftrek.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Harbour Club Nederland Schmidt Zeevis Rotterdam - Akira Oshima San
Schmidt Zeevis Rotterdam - Harbour Club Nederland
Schmidt Zeevis Rotterdam - Harbour Club Nederland
Schmidt Zeevis Rotterdam - Akira Oshima San Schmidt Zeevis Rotterdam - Akira Oshima San
Schmidt Zeevis Rotterdam - Akira Oshima San Schmidt Zeevis Rotterdam - Akira Oshima San

Business Class 13 december 2015

Schmidt Zeevis Rotterdam - Grand opening door Koningin MáximaMarcel van Breda heeft samen met zijn compagnon Jos van Vuren een spectaculaire week achter de rug met de Grand Opening van het nieuwe pand in de vorm van een schip aan de Matlingeweg 333 in de Spaanse Polder aan de rand van Rotterdam.

Niet minder dan Koningin Máxima heeft de openingshandeling verricht door op een originele Telegraaf de hendel op VOLLE KRACHT VOORUIT te zetten gevolgd door een groet (3x) op de scheepshoorn. Eerder vond de ’omgekeerde tewaterlating’ plaats door de inlaat van water rondom het schip. Het is niet een echt schip, maar een gebouw in de vorm van een schip, dat door de architecten Nico Alsemgeest en Albert Jan Braakman ontworpen is.

De dagbladen en TV stations hebben er ruim aandacht aan besteed en ook in het Talk Programma van Business Class van zondag 13 december was er een impressie van de koninklijke opening te zien in het SUZE item. Zaterdagavond om 19:30 uur werd bij de EO ook aandacht besteed aan het bezoek van Koningin Máxima op 8 december.

Nu de opening achter de rug is, zal er weer met volle kracht gewerkt worden om de clientèle alle aandacht te geven. In het programma van Business Class vroeg Marcel van Breda met het oog op de aankomende feestdagen de aandacht voor de uitgebreide reeks feestelijke feestschotels en de fraaie business-geschenkpakketten.

Zondag 13 december 2015 om 10:30 uur op RTL7.

U kunt het item van Suze via deze link bekijken.


Hare Majesteit Koningin  Máxima opent Schmidt Zeevis Rotterdam

Schmidt Zeevis Rotterdam - Opening door H.M. Koningin MàximaROTTERDAM - H.M. Koningin Máxima heeft dinsdag 8 december de officiële opening verricht van het nieuwe pand van Schmidt Zeevis Rotterdam, een landmark in de vorm van een zeeschip langs de A20 in Rotterdam. Als openingshandeling liet zij met een telegraaf de originele stoomhoorn fluiten van de SS Nieuw Amsterdam.

De koningin vierde de opening met een persoonlijke samenkomst met de 150 medewerkers en met relaties van de Schmidt Zeevis. Máxima kreeg van de directeuren Jos van Vuren en Marcel van Breda een persoonlijke rondleiding door de kombuis, de keuken, de fileerderij, de vriescellen en de winkel van Schmidt Zeevis. Daarbij werd zij vergezeld door burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en Commissaris van de Koning Jaap Smit van Zuid-Holland . Daarna toostte Máxima met alle aanwezigen op een behouden vaart en ging ze bij haar afscheid op de foto met alle medewerkers.

De derde droom die uitkomt...
Voor Jos van Vuren en Marcel van Breda was het koninklijk bezoek een derde droom die uitkwam, nadat met de overname van Schmidt Zeevis in 2012 en de nieuwbouw dit jaar al twee eerdere dromen uitkwamen. ,,Je mag dus durven dromen. We zijn enorm trots dat koningin Máxima ons nieuwe pand opent. Dit laat zien hoezeer ons koningshuis begaan is met bedrijven die al bijna honderd jaar hun stempel op de Nederlandse economie drukken en die kwaliteit als handelsmerk dragen.

Volle kracht
Tijdens de opening haalde Máxima de hendel van een echte telegraaf over om met volle kracht vooruit te gaan. Daarmee bediende ze de stoomhoorn van de SS Nieuw Amsterdam uit 1938, ooit het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn (HAL) en volgens verzamelaar Faas Strik het mooiste schip ooit gebouwd. Het geluid was tot tientallen kilometers in de omtrek te horen. Vorige week werd het pand letterlijk in het water gezet. Eigenlijk een omgekeerde ‘tewaterlating’.

Ook het door architecten Nico Alsemgeest en Albert Jan Braakman ontworpen pand van Schmidt Zeevis heeft de vorm van een schip, dat aan een binnenhaven ligt afgemeerd. De bijna honderdjarige vishandel zat sinds 1916 in het centrum van Rotterdam, maar groeide daar uit zijn jasje. In de nieuwbouw groeit Schmidt Zeevis van 3000 naar 8000 vierkante meter. Bovendien kunnen de vrachtwagens van de vishandel de honderden restaurants en hotels, zeecruiseschepen, superjachten en luchthavens voor de export sneller bedienen. In het pand is ook de populaire viswinkel gevestigd.

Halve ton voor Ocean Cleanup
Schmidt Zeevis heeft tijdens de bouw actie gevoerd met een heipalenactie. Relaties konden als ‘steunpilaren’ de heipalen van het nieuwe pand sponsoren. Met een deel van deze opbrengst heeft Schmidt Zeevis het project van The Ocean Cleanup met een bedrag van 51.400 euro gesponsord. Dat project zal vanaf 2020 de 21 miljard kilogram grote plastic soep in de oceanen gaan opruimen.

Oprichter Boyan Slat bedankte alle sponsors via een videoboodschap voor hun steun. ,,Uit computersimulaties is gebleken dat we in tien jaar tijd met een enkel systeem de helft van die plastic soep kunnen gaan opruimen,” vertelde hij. Het systeem maakt gebruik van natuurlijke stromingen en twee enorme drijvende armen die het plastic opvangen. Daarna brengen schepen het aan land waar het plastic vervolgens wordt gerecycled. Zo wordt in vijf jaar tijd ongeveer 7 miljard kilo plastic uit de oceaan verwijderd. ,,Dit alles om te voorkomen dat we straks dit materiaal terug gaan vinden in onze vissen,” aldus Slat. Komende tijd moet het systeem zich in de praktijk bewijzen.

Ook Schmidt Zeevis beseft het belang van een schone zee. ,,Onze handel komt uit het water, dat jij met jouw project aan het beschermen bent. Dat vinden we fantastisch en daar willen we graag aan bijdragen,” vertelde Jos van Vuren na het overhandigen van de cheque.

Topkok Jonnie Boer van 3-sterrenrestaurant Librije - ook een klant van de vishandel - maakte speciaal voor de opening een soufflé van garnalen en een cocktail met gin en oesters voor alle genodigden en de koningin.

Rotterdams “feestje”
Voor de 1000 gasten van Schmidt Zeevis is er een enorme feesttent opgetrokken om daar het nieuwe pand te vieren met een hapje en een drankje en entertainment. Na de officiële openingshandeling van Marcel van Breda en Jos van Vuren en het blazen van de scheepshoorn kon het feest echt beginnen. De 3J’s deden de aftrap, waarna Jan Smit het overnam. Het slot was op z’n Rotterdams met Lee Towers.

Wat een memorabele dag.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Opening door H.M. Koningin Màxima Schmidt Zeevis Rotterdam - Opening door H.M. Koningin Màxima
Schmidt Zeevis Rotterdam - Opening door H.M. Koningin Màxima
Schmidt Zeevis Rotterdam - Opening door H.M. Koningin Màxima
Schmidt Zeevis Rotterdam - Opening door H.M. Koningin Màxima Schmidt Zeevis Rotterdam - Opening door H.M. Koningin Màxima
Schmidt Zeevis Rotterdam - Opening door H.M. Koningin Màxima Schmidt Zeevis Rotterdam - Opening door H.M. Koningin Màxima

 


De nieuwbouw van Schmidt Zeevis zit in de afrondende fase!

De afwerking aan de binnenkant gaat razend snel. Er komt heel wat kijken om de aanleg van alle zichtbare en onzichtbare techniek die nodig is, te coördineren en te realiseren. In augustus is het zover dat met de inrichting kan worden begonnen en de verhuizing kan worden gerealiseerd. Onderstaand tonen we enkele foto’s, alle activiteiten kunnen worden gevolgd via de webcam op www.schmidtnieuwbouw.nl

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Spaanse Polder
Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Spaanse Polder Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Spaanse Polder
Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Spaanse Polder Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Spaanse Polder
Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Spaanse Polder
Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Spaanse Polder Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Spaanse Polder

Ons nieuwe pand gaat steeds meer de artist impression lijken...

Na bijna 100 jaar gevestigd te zijn aan het Vasteland - waar we inmiddels uit ons jasje gegroeid zijn - gaan we in 2015 verhuizen naar de Spaanse Polder.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Spaanse Polder Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Spaanse Polder
Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Spaanse Polder Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Spaanse Polder

Ze zijn er weer: Zeeuwse mosselen!

Schmidt Zeevis Rotterdam - MosselenEen (h)eerlijke zilte lekkernij uit Zeeland. Vol trots gevangen. Zo uit het water de pan in én op het bord!

Voordat de mossel op het bord van de consument ligt heeft deze al een hele weg afgelegd. Deze film laat u zien waar het allemaal gebeurt: de kweek-gebieden, de veiling, de verwerkende bedrijven en uiteraard de keuken.

Wat vooral duidelijk wordt is dat door de versheid en kwaliteit, en de controle daarop, de Nederlandse mosselcultuur een naam heeft hoog te houden en dat ook succesvol doet.

Met mosselen kunt u alle kanten op kijk voor mosselinspiratie op www.mosselen.nl!

Lust u geen mosselen?!
Dan hebben we vandaag en morgen (17 en 18 julli) exclusief blue fin tonijn in de winkel!

Afkomstig van gereguleerde vangst, dus een verantwoord visje! Bestel snel, want OP = OP!

 


Demonstratie palingroken bij Schmidt Zeevis!

Schmidt Zeevis Rotterdam - PalingrokenAanstaande zaterdag 11 juli: live palingroken van 12:00 tot 16:00 uur!

Dit mag u niet missen!
Aanstaande zaterdag wordt er buiten voor de winkel 'live' paling gerookt. Altijd al eens willen zien hoe dit gaat? Dan is dit uw kans! Palingroker John Kok uit Harderwijk vertelt u alles over het roken.

De palingen worden op traditionele manier gerookt in de rookoven. Verser kan niet! Natuurlijk kunt u de versgerookte paling ook kopen: € 19,95 per 500 gram.


Mmm...mosselen!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeeuwse MosselenZe zijn er weer: dé Zeeuwse mosselen! Een (h)eerlijke zilte lekkernij uit Zeeland, vol trots gevangen!

Met mosselen kunt u alle kanten op: wat dacht u van een mosselpizza, een mosselspiesje, pikante mosselen of gazpacho met mosselen? Natuurlijk zijn de traditioneel bereide mosselen ook heerlijk!

Schmidt Zeevis heeft twee maten in het assortiment:

 • Mosselen super (kleinere mosselen): € 12,50 per 2 kilo (1 kilo p.p.)
 • Mosselen Imperial (grotere mosselen): € 14,75 per 2 kilo (1 kilo p.p.)

Kijk voor mosselinspiratie op www.mosselen.nl. Klik hier om mosselen te bestellen!
 


Een nieuwe mijlpaal is bereikt!

Ons nieuwbouw project verloopt vooralsnog voorspoedig. De laatste paal is reeds geslagen. Wij maakten van deze bijzondere gebeurtenis de onderstaande film. Klik hier om onze verdere bouw activiteiten te volgen.

 


Intuïtieve kunst in de winkel

Schmidt Zeevis Rotterdam - Helga van EkrisA.s. zaterdag 4 juli is er weer een kunstenares in de winkel: Helga van Ekris! Het is een bijzondere kunstenares: ze maakt intuïtieve kunst en helende schilderijen. Ze is zaterdag live aan het werk van 11:00 en 16:00 uur.

De stroming waar Helga mee bezig is wordt in de schilderkunst gekenmerkt als ‘Intuïtief’. Het is een stijl die verandering en vernieuwing uitbeeldt, maar tegelijk ook hoop, geloof, liefde, geluk, harmonie en vrede. Dit alles legt zij in haar schilderijen met thema’s als 'Transition' (overgang van de oude naar de nieuwe, spirituele wereld), 'Spiritual Healing'  (wonderbaarlijke genezing), 'Mother & Child' (verbinding tussen moeder en kind).

Door het sprankelende kleurgebruik zijn haar schilderijen vol van leven, warmte en geborgenheid. Ze verwarmen het hart en openen de ziel! Deze intuïtieve benadering geeft de toeschouwer meer mogelijkheden voor interpretatie van mijn schilderijen en maakt deze daarom meer toegankelijk dan de figuratieve of zelfs de abstracte schilderkunst. Kijk voor meer informatie op www.sense-artist.com

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan a.s. zaterdag naar de winkel aan het Vasteland!
 


Eindelijk de Hollandse Nieuwe Haring voor jong en oud

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwe HaringIvo Opstelten was de eregast aan wie de eerste Nieuwe Haring in Scheveningen werd aangeboden. In zijn bekende retoriek omschreef hij de haring als een geweldig product met een zoet fris ziltig bouquet.

Het was een weekje geduld wel waard om te wachten op een voldoende vette haring. Eigenlijk was het wachten op het groeien van de plankton, die pas echt gaat groeien bij voldoende zonlicht. In het gebied, waar de haringen rondzwemmen en op zoek zijn naar hun dagelijkse plankton hapjes, was het nog te lang koud geweest.

Het jaarlijkse Haringbanket in Scheveningen heeft altijd een officieel tintje, om na de veiling op de  afslag meer mensen deelgenoot te laten zijn van deze zilte lekkernij.
De Carlton Beach Club in Scheveningen stond garant voor een welkome ontvangst op het Noordzeestrand.

De opbrengst van het eerste vaatje haring op de afslag was € 53.000 en gaat traditioneel naar een goed doel. Dit jaar is dat het Nationaal Ouderenfonds, dat er stranduitjes voor eenzame ouderen van wil organiseren. Een onderdeel van deze uitjes is haring happen.

180 miljoen haringen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwe HaringNederlandse vissers mochten dit jaar 445 miljoen kilo haring vangen. Daarvan wordt ongeveer 25 miljoen kilo, dat zijn zo'n 180 miljoen haringen, verwerkt tot Hollandse Nieuwe. De rest van de haring eindigt als rolmops, gerookte haring of wordt ingeblikt. Ook wordt een deel van de vangst aan boord ingevroren en geëxporteerd naar landen buiten de EU.

Van de haringen die worden verwerkt als Hollandse Nieuwe gaat de helft naar Duitsland. Van de overige 50 procent hapt Nederland er 42,5 procent weg. De overgebleven 7,5 procent wordt door onze zuiderburen in België opgegeten.

‘Maagdjesharing’
De naam maatjesharing is een verbastering van 'maagdjesharing'.  De naam verwijst naar het biologische stadium van de haring tijdens de vangst. Er heeft zich dan nog geen hom of kuit gevormd, dus de vis is 'maagdelijk'.


Onze haringen zwemmen nog even door...

20150619-nieuws-03De autoriteiten stellen jaarlijks de datum vast, wanneer er weer ‘Hollandse Nieuwe Haring’ verkocht  mag worden. Voor 2015 was de geplande datum woensdag 10 juni 2015.

In het verre verleden was er een voorschrift dat men niet voor 24 juni op haring mocht vissen en niet voor 15 juni mocht uitvaren. Met de visserijwet in 1857 verviel de overheidsmaatregel. Met het oog op de Folklore en de viering van Vlaggetjesdag wordt er nog steeds voor Nederland een datum geprikt wanneer dit zal (moeten) plaatsvinden.

Om voor ‘Hollandse Nieuwe Haring’ door te mogen gaan, is er een vetpercentage van minimaal 16% vereist. Om daaraan te voldoen moeten haringen voldoende plankton eten. Plankton heeft meer zonlicht nodig om te groeien. En daar ligt de crux. Het matige weer van dit voorjaar is de boosdoener. De haringen zwemmen dus nog even door.

De nieuwe datum is nu geprikt op donderdag 18 juni 2015. Gelukkig zijn de oude haringen nog steeds van topkwaliteit!

Start haringseizoen uitgesteld tot donderdag 18 juni
Den Haag, 1 juni 2015 – Vanmiddag is bekend geworden dat de start van het haringseizoen moet worden uitgesteld naar donderdag 18 juni. De haringgroothandel heeft hiertoe besloten nadat de aanvoerders in Scandinavië de eerste aanvoer haring nog niet van de juiste kwaliteit beoordeelden om tot Hollandse Nieuwe te verwerken. Met een paar dagen zon in het vooruitzicht zal de productie volgende week kunnen starten.

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, welke traditioneel als startschot van het seizoen wordt georganiseerd, zal niet op 9 juni plaatsvinden, maar op woensdag 17 juni a.s. Het is voor de derde keer in de geschiedenis dat de veiling van het eerste vaatje niet op de geplande datum voortgang kan vinden. Eerder gebeurde dit al in 2006 en recent in 2013.


Pinksteren en Barbeque

Schmidt Zeevis Rotterdam - BBQ pakket PinksterenPinksteren wordt weer een feestje! Schmidt Zeevis heeft een speciaal Pinksterpakket samengesteld:

 • kreeft met asperges,
 • aardappelsalade en
 • Hollandaisesaus.

De asperges en kreeft zijn al gekookt (kreeft gehalveerd en poten gekraakt), dus u kunt zo aan tafel! Het gerecht is voor 2 personen. Het pakket wordt alleen bezorgd op vrijdag 22 en zaterdag 23 mei.

Het pakket is voor 2 personen en kost € 45,00.

Of eet u liever buiten met lekker weer?

Schmidt Zeevis Rotterdam - BBQ pakket PinksterenDan hebben we een heerlijke barbecueschotel! De schotel bestaat uit:

 • 2 spiezen coquille/spek,
 • 2 spiezen garnalen,
 • 2 roodbaarsfilets,
 • 2 zalmfilets,
 • 2 zeebaarsfilet,
 • 2 zwaardvisfilets en
 • 2 tonijnburgers.

De vissoorten zijn allen gemarineerd. De schotel is een hoofdgerecht voor 2 personen en kost € 47,50.

Klik hier om de barbecue schotel te bestellen.

Dat wordt smullen komend weekend!


Een ‘Volendams’ feestje

20150515-nieuws-03Afgelopen zaterdag 9 mei was het een ‘Volendams’ feestje in de winkel van Schmidt Zeevis!

De 3J’s gaven een akoestisch optreden voor de klanten.

Een mooie combinatie: de palingsound in een viswinkel! Onder het genot van Schmidt’s kibbeling, de huisgemaakte tonijnburger en een wijntje was het een middag met een gouden randje!


Maandaanbiedingen mei

Schmidt Zeevis Rotterdam - MaandaanbiedingenVoor de komende mei maand heeft Schmidt Zeevis de volgende heerlijke aanbiedingen geselecteerd.

Op de vers afdeling onder andere:

 • Griet, klein,
 • Lamsoren en
 • Zeewolffilet.

Op de delicatessen afdeling:

 • Gerookte Ierse zalm,
 • Diverse tapas en
 • 'Schmidt' maatjes, de laatste van het seizoen!

Tenslotte in onze lunchcorner

 • Bruchetta met chilimayonaise, avocado en gezouten ansjovis

Klik hier om al onze aanbiedingen voor de maand april te bekijken!


Simon Stokvis zingt bij Schmidt!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Simon StokvisZaterdag 25 april a.s. komt Sjoerd Pleijsier alias Simon Stokvis in de winkel van Schmidt Zeevis onvergetelijke ‘sjansongs’ van zijn CD ten gehore brengen.

Hij zingt én leidt het spel ‘Raad de vin en win!’;
Herkent u alle vissen? Dan maakt u kans op de CD van Simon Stokvis én een webwinkelwaardecheque van € 75,00!

Simon is er tussen 13:00 en 16:00 uur zien we u op het Vasteland?


Vis en olijfolie

20150417-nieuws-05Wist u dat vis en olijfolie erg goed samengaan?
Dat kunt u aanstaande zaterdag 18 april (van 11:30 tot 15:30 uur) zelf proeven!

Geniet bij Schmidt Zeevis van diverse amuses mét olijfolie, zoals de Mate Transparenza Marina (een organische olijfolie uit Istria, blend voor visgerechten) en de Mate Timbro Istriano (een organische olijfolie uit Istria, blend voor vleesgerechten). Proef de heerlijke combinatie van vis met Mate olijfolie!


Geen vis maar een zeegroente... Lamsoor

Schmidt Zeevis Rotterdam - LamsorenWeliswaar geen vis maar een zeegroente die wereldberoemd is in Nederland. Lamsoren kun je roerbakken of blancheren. Lamsoren hebben een heerlijk zilte smaak maar zijn minder zout dan zeekraal. Zij zijn geschikt om te serveren bij alle soorten vis en bereidingen.

“Lamsoor" is de Zeeuwse naam voor Zeeaster (Aster tripolium). De naam lamsoren komt waarschijnlijk van het feit dat de blaadjes lancetvormig ( "oortjes" ) zijn en "schorre schapen" ze graag eten. Het plantje groeit veelal op de meer hogere delen van het schorre. Het is ook een "pioniersplant", en groeit vaak op plaatsen waar een jaar eerder zeekraal groeide. Beide soorten komen zelfs door elkaar voor.

Ook bij lamsoor zijn er meerdere vormen te onderscheiden. Er is een vorm die in zogenaamde rozetjes groeit. Deze vorm is meerderjarig en groeit op wortelstokken die in het voorjaar uitlopen. Ze groeit vaak aan de randen van kreken en in de buurt van zeekraal. Een andere is de eenjarige vorm, vaak lichter van kleur, ontkiemt direct uit het zaad en vormt soms grote egale velden bovenop het schor. Ook lamsoren is zilt van smaak doordat het zoutwater opneemt.

Het is echter minder zout van smaak dan zeekraal. Soms is lamsoor lichtgrijs van kleur doordat het overtollig zout uitscheidt. Lamsoren kan geoogst worden van half maart t/m eind juli. Ook van een lamsorenplant kan meermalen worden geoogst. Aan het eind van het seizoen gaan de planten in bloei. Ze vormen dan bloeistengels met mooie "Margrietachtige" bloemen (kleur van de bloemblaadjes: wit, lila of geel. De kleur van het hartje is altijd geel).

Lamsoren zijn ook via onze webwinkel verkrijgbaar. Klik hier om te bestellen.


Ontmoet de Paashaas bij Schmidt Zeevis

Schmidt Zeevis Rotterdam - Ontmoet de PaashaasAanstaand weekend is het weer Pasen! Kom aanstaande zaterdag gezellig uw Paas(vis)boodschappen doen. Van 11:30 tot 15:30 uur is de Paashaas speciaal aanwezig voor de kinderen. Hij neemt natuurlijk Paaseieren mee en wil graag op de foto!

Speciaal voor de Pasen heeft Schmidt Zeevis 2 heerlijke Paasideeën bedacht: een Paasmenu (€ 59,50) en een Paaspakket (€ 29,50). Klik hier voor meer informatie over het Paasmenu en het Paaspakket.

Het Paasmenu en Paaspakket dient u uiterlijk vrijdag te bestellen (in de winkel of per telefoon, 010-2140673). De winkel is zaterdag 04-04 geopend van 8:00 tot 17:00 uur.

Tot zaterdag met de Paashaas!


Maandaanbiedingen april

Schmidt Zeevis Rotterdam - MaandaanbiedingenOok deze maand heeft Schmidt Zeevis weer een aantal schitterende aanbiedingen deze maand. Komende maand kunt u bijvoorbeeld genieten van:

 • Zeebaars
 • Gemarineerde dorade
 • Primmstars
 • Zalmsalade
 • Hollandse garnalen, ecrevisses en garnalensalade
 • Broodje tonijnburger met taugé en wasabi mayonaise

Klik hier om al onze aanbiedingen voor de maand april te bekijken!


Heeft u ook zo'n zin in de Pasen?

20150327-nieuws-06Een lekker lang en gezellig weekend met lekkere hapjes! Schmidt Zeevis heeft weer wat lekkers bedacht voor de Pasen: een Paasmenu en een Paaspakket voor bij de brunch/lunch/borrel.

Paasmenu
Speciaal voor de Pasen heeft Schmidt Zeevis een prachtig 4-gangen diner voor 2 personen ontwikkeld. Gerechten van het hoogste niveau, met producten van de beste kwaliteit. Alle gerechten zijn voorbereid en worden compleet met groenten en sausjes geleverd. Per gang genummerd, dus heel overzichtelijk. En met de stap-voor-stap instructie niet moeilijk om perfect op het bord te krijgen.

 • Voorgerecht 1; Tonijn Tataki met Wakamé en Oosterse Sesamsaus
 • Voorgerecht 2; Huisgemaakte romige Kreeftensoep met stukjes Kreeft
 • Hoofdgerecht; Tongschar met Antiboise en Groentengarnituur
 • Nagerecht; Dudok Appeltaartje met Vanillesaus

Het menu is voor 2 personen, de prijs is € 59,50 per menu. Bestel hier!

Paaspakket
Geniet van heerlijke visdelicatessen (bijvoorbeeld bij de Paasbrunch of borrel)
met ons Paaspakket. Het pakket bestaat uit (ca. 900 gram):

 • 20150327-nieuws-05Hollandse garnalen
 • Gravad Lachs
 • Gerookte aalfilet
 • Gerookte Noorse zalm
 • Italiaanse tonijnsalade
 • Huisgemaakte makreelsalade
 • French Garden garnalen
 • Olijventapenade
 • Gevulde peppadews
 • 1 ambachtelijk stokbrood van Menno

Maandaanbiedingen maart

Schmidt Zeevis Rotterdam - maandaanbiedingenSchmidt Zeevis heeft weer een aantal schitterende aanbiedinge deze maand. Gaat u komende maand genieten van bijvoorbeeld:

 • Tongschar
 • Zeehaan
 • Gerookte heilbot
 • Gevulde langoustestaart  en
 • Tonijntartaar met ricotta en acetocreme

Klik hier om al onze aanbiedingen voor de maand maart te bekijken!


Maandaanbiedingen februari

Schmidt Zeevis Rotterdam - maandaanbiedingenOok de komende maand hebben wij weer prachtige aanbiedingen voor u geselecteerd. Wat te denken van onder andere:

 • Skrei kabeljauwfilet
 • Rogvleugels
 • Zalmlasagne
 • Gebakken coquilles in macademia-boter met rucola en
 • Diverse quiches

Klik hier om al onze aanbiedingen voor de maand februari te bekijken!


De nieuwbouw in de Spaanse Polder in volle gang

Schmidt Zeevis Rotterdam - NieuwbouwOp 23 januari werd de laatste paal de grond ingejast en is de fundering gelegd voor het nieuwe pand.  De kiel is gelegd voor het enorme schip.

Het slaan van de laatste paal was een aanleiding om het jaarlijkse personeelsfeestje van Schmidt Zeevis in een grote tent op het bouwterrein te laten plaatsvinden. Muziek, hapjes en drankjes zorgden voor een opperbeste stemming.

De fotoshoot van alle medewerkers met bouwhelmen op was een hilarische slotscène. De tweede helft van dit jaar moet het pand gereed zijn en zal de tewaterlating plaatsvinden. We houden u op de hoogte!

Klik hier om onze nieuwbouw op de voet te volgen.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw
Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw

Het seizoen van de bijzondere winterkabeljauw is weer begonnen!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Skrei Deze ‘zwerver’ wordt Skrei kabeljauw genoemd. Hij legt grote afstanden af tot aan de Lofoten om zich voort te planten. Nergens anders vindt dit plaats en de Skrei kan ook alleen daar gevangen worden. Een echt seizoensproduct, dat verkrijgbaar is van januari tot maart/april. Het verfijnde en spierwitte vlees leent zich voor tal van culinaire bereidingen!

Lees meer over deze overheerlijke zwerver.


Borough market nu 1000 jaar in Londen

Schmidt Zeevis Rotterdam - Borough marketCulinaire inspiratie van de bovenste plank
Rotterdam heeft sinds kort een inmiddels wereldberoemde Markthal. Veel toeristen doen speciaal Rotterdam aan om dit te komen zien.

In Londen bestaat de Borough Market dit jaar 1000 jaar
Deze deels overdekte markthal ligt onder de spoorbrug en beslaat 3 straten rondom Southwark Street. Eens was het een groothandelsmarkt en is uitgegroeid tot een culinair bolwerk, waar alles te vinden is op het gebied van groente, fruit, vis en vlees. Veel restaurants kopen hier hun ingrediënten. Niet alleen bijzondere Britse producten, maar ook heel veel internationale ingrediënten.

Er zijn heel veel biologische stalletjes met zoals de Engelsen het noemen ‘organic food’. Steeds meer trendy eetgelegenheden en koffiezaken zien hier mogelijkheden voor een kansrijke business.

Zet bij een eerstvolgend bezoek aan Londen deze inspiratiebron op uw lijstje. Met de metro makkelijk te bereiken met de Northeren line en Jubilee line. Uitstappen op station London Bridge en de borden Borough Highstreet volgen.

 Let wel op dat deze markt op donderdag, vrijdag en zaterdag is geopend. Op zaterdag zijn alle kooplui aanwezig.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Borough market Schmidt Zeevis Rotterdam - Borough market

Nieuwbouw Schmidt Zeevis in volle gang

Schmidt Zeevis Rotterdam - NieuwbouwSchmidt Zeevis aan het Vasteland 60 in Rotterdam is uit haar jasje gegroeid in de binnenstad en moet uitwijken naar de rand van Rotterdam. Aan de Matlingeweg 333 in de Spaanse Polder zijn inmiddels de eerste van de in totaal 500 palen de grond ingegaan. Deze palen zullen de grondvesten vormen voor de nieuwbouw van Schmidt Zeevis.

Architecten Nico Alsemgeest en Albert Jan Braakman hebben de wensen van de directie van Schmidt Zeevis goed weten te vertalen in het op vele opzichten bijzondere ontwerp.

Het wordt een opvallend gebouw met de contouren van een schip.
Aannemer Dijkham uit Nijkerk
is - als gespecialiseerd  bouwer van 'food' bedrijven - uitverkozen om de nieuwbouw te realiseren. Het  gebouw is gepland op een zichtlocatie langs de A20/E25 op het voormalige voetbalveld van voetbalclub EDS.

Vanuit deze locatie zal het voor de vrachtauto's - die over het gehele land dagelijks verse vis afleveren aan restaurants - veel tijd besparen, omdat ze vrijwel direct de snelwegen op kunnen rijden.

Met de huidige ca 3.000 m2 BVO naar de geplande ca 8.000 BVO m2 in de nieuwbouw komt het bedrijf een stuk ruimer in het jasje te zitten. En dat is hard nodig.

De directeuren Jos van Vuren en Marcel van Breda hebben de formele handeling om de eerste paal te slaan trots ter hand genomen. Ook zullen zij tweede helft januari 2015 samen de laatste paal slaan. In rap tempo is de aannemer nu bezig om de fundering te leggen. (Wordt vervolgd)

U kunt de voortgang van de bouw volgen via www.schmidtnieuwbouw.nl

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw
Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw

De Kerstdagen komen snel dichterbij

Schmidt Zeevis Rotterdam - Kerstdagen 2014Nog maar een kleine week en de Kerstdagen zijn in volle gang! Tijd om de planning voor het Kerstdiner te maken en inkopen te doen.

Zoals elk jaar heeft Schmidt Zeevis heerlijke verse vis, salades en feestschotels. Denk aan een heerlijke tarbotfilet, huisgemaakte kreeftsalade, viskwartet of een sashimischotel. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Klik hier om naar ons speciale feestdagen assortiment te gaan.

Bezorgen Kerst
Voor de Kerstdagen bezorgen wij dinsdag 23 december en woensdag 24 december.

Wilt u uw bestelling al op Kerstavond gebruiken of gaat u 24 december met uw bestelling op pad? Laat dan uw bestelling op maandag 23 december bezorgen, zodat u zeker weet dat u de producten op tijd in huis hebt!

Alvast fijne feestdagen toegewenst en een heel goed en gezond 2015!

 


Mag het een heipalinkje meer zijn?

Schmidt Zeevis Rotterdam - Quotum 500Word steunpilaar van Schmidt Zeevis en lid van de Quotum 500!

Je krijgt er een schone zee van!

Wordt u steunpilaar van Schmidt Zeevis? Dat kan.
Schmidt Zeevis gaat een nieuw bedrijfspand bouwen in de Spaanse Polder. De 500 heipalen voor de nieuwbouw zijn natuurlijk het neusje van de zalm. Dat moet ook wel want ze zijn het fundament onder onze nieuwbouw en.. u mag ze sponsoren.

Zo wordt u letterlijk steunpilaar van het nieuwe Schmidt Zeevis.

Schmidt Zeevis houdt van gezonde vis en dat willen we zo houden. Het staat als een heipaal boven water. Er drijft veel te veel plastic in onze oceanen, ca. 21 miljard kilo.  En dat is slecht voor onze vissen. Want gezonde vissen (en mensen!) hebben een gezonde oceaan nodig. Boyan Slat heeft de oplossing bedacht om deze ‘plastic soep’ uit de oceaan te halen. Zijn project heet The Ocean Cleanup en de wetenschap is hier laaiend enthousiast over.

Met u als steunpilaar gaan wij dit prachtige initiatief steunen.

Klik hier voor meer informatie over de Quotum 500!


Bent u nieuwsgierig naar ons nieuwe pand?

Schmidt Zeevis Rotterdam - NieuwbouwWij hebben een speciale website gemaakt om u op de hoogte te houden van de vorderingen.

Wij presenteren hier met trots de “artist impressions” van onze nieuwe locatie.

Na bijna 100 jaar gevestigd te zijn aan het Vasteland - waar we inmiddels uit ons jasje gegroeid zijn - gaan we medio 2015 verhuizen naar de Spaanse Polder. Lees op deze site alles over onze plannen en bekijk (live) de voortgang van ons project.

Klik hier voor onze nieuwbouw website.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw
Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw

Eerste paal geslagen, nieuwbouw gestart

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwbouw Spaanse PolderMaandag 1 december j.l. is de eerste paal geslagen van het nieuwe pand van Schmidt Zeevis!

Schmidt Zeevis gaat in augustus 2015 verhuizen naar de bedrijventerrein de Spaanse Polder in Rotterdam. Op deze locatie kunnen we flink uitbreiden en behoren parkeerproblemen tot het verleden!

In het nieuw pand komt ook een prachtige én grotere winkel! Maar we verdwijnen niet helemaal uit het centrum van Rotterdam: in de markthal staan we in de versunit Fresh Food Friends.

 


Kunst en vis gaan prima samen!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Bart LoumanKunstenaar Bart Louman is a.s. zaterdag 29 november van 10:00 16:00 live aan het werk in de winkel aan het Vasteland 60!

December start bij Schmidt Zeevis al op zaterdag 29 november: wij vieren het begin van deze feestelijke maand met kunstenaar Bart Louman. Hij maakt zaterdag 29 november live zijn kunstwerken in de winkel. Deze kunstwerken zijn te koop – 50 % van de opbrengst gaat naar Kinderatelier Punt 5 in Delfshaven (Lees meer op www.kinderatelierpunt5.nl).

Wie is Bart Louman?
Bart Louman ontdekte het schilderen in de jaren '80 op een strand in Australië waar hij was voor een surfwedstrijd. Zijn primeurs waren surfplanken beschilderd met kleurrijke en natuurlijke gevormde figuren

'Volg je hart' is wat Bart al jaren verteld tegen zijn klanten. Hij laat zijn hart spreken bij het maken van een schilderij. Barts kunstwerken zijn een weerspiegeling van een vrije geest. De passie voor zijn vak komt uiting in zijn kunstwerken (niet alleen schilderijen, maar ook beschilderde objecten zoals skate en surfplanken).

 


In de winkel van Schmidt Zeevis kunt u naast onze heerlijke vis ook 'handgeschilderde vis' kopen!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Bregtje van den BergBregje van den Berg schildert speciaal voor Schmidt Zeevis vissen op allerlei soorten keramiek. Van botervloot tot grote visschaal: elk product is uniek.

Zaterdag 25 oktober laat Bregje in de winkel zien hoe haar visservies tot stand komt. Zij zal live schilderen en u kunt een persoonlijk cadeau met eigen tekst én vis in opdracht laten maken.

Dus noteer in uw agenda:
zaterdag 25 oktober, van 10:00 tot 15:00 uur is Bregje live aan het werk!

De winkel is geopend van 8:00 tot 16:00 uur.

 


Het Foodwalhalla in Rotterdam open

20141010-nieuws-007

Op de foto ziet under andere:
Koningin Maxima, Marcel van Breda en
burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

Donderdag 1 oktober is de Rotterdamse Markthal officieel geopend door Koningin Maxima.

De reusachtige versmarkt is uniek voor Nederland. In navolging van de wereldsteden Stockholm, Barcelona, Valencia en Kopenhagen  hoort nu ook Rotterdam in het rijtje thuis.

100 vers-units, 8 restaurants en een supermarkt zijn ondergebracht in het unieke gebouw met 228 woonappartementen, die allemaal vanuit hun huis op de marktvloer kunnen kijken. Met 1200 parkeerplaatsen is het zeer toegankelijk voor het publiek

Schmidt Zeevis start samen met slagerij Nice to Meat, Wildhandel Treuren en groente- en fruitspecialist Rungis een nieuw avontuur in de Markthal:

Fresh Food Friends (FFF).

In de versunit vormen zij samen één blok verswinkels én een restaurant. Pascal Martens is de verantwoordelijke ondernemer, chef-kok Roland Maas bereidt topgerechten in het restaurant.

Dit project zal veel belangstelling oogsten, waar niet alleen de plaatselijke consumenten met graagte hun verse producten kunnen kopen, maar ook de toeristen gelokt zullen worden vanwege  het grootste kunstwerk van de wereld, dat in de overkapping is aangebracht.

Het kunstwerk bestaat uit 4.000 panelen en toont sterk uitvergrote vruchten, groenten, granen, vissen, bloemen en insecten.

Getiteld: Hoorn des  Overvloeds of Horn of Plenty.
Een afbeelding van 11.000 m2 (twee voetbalvelden). Voor het renderen van het enorme bestand werd de hulp ingeroepen van Pizar Studios. Volgens de kunstenaar Arno Coenen is het kunstwerk een verwijzing naar de 'bron van het leven in de kosmos', 'een verering van de natuur, een ode aan het heelal' .Sommige publicaties noemen het 'de Sixtijnse Kapel van Rotterdam'.Arno Coenen heeft het werk gerealiseerd in samenwerking met Iris Roskam, Marinus de Ruiter, Michiel van Iperen, Frank aan de Stegge, Dustin Kershaw en Frank Hanswijk.

20141010-nieuws-010 20141010-nieuws-008
20141010-nieuws-009 20141010-nieuws-011

Maandaanbiedingen oktober

Schmidt Zeevis Rotterdam - Oktober aanbiedingenOok de komende maand hebben wij weer prachtige aanbiedingen voor u geselecteerd. wat te denken van onder andere:

 • Wilde Zeebaars
 • Roodbaarsfilet
 • Griet
 • Quiche
 • Eyserhalte warme sauzen

Klik hier om al onze aanbiedingen voor de maand september te bekijken!


Maandaanbiedingen September is Japanse maand bij Schmidt Zeevis

Schmidt Zeevis Rotterdam - MaandaanbiedingOok de komende maand hebben wij weer prachtige aanbiedingen voor u geselecteerd. wat te denken van onder andere:

 • Sakoblok zalm
 • Sakoblok tonijn
 • Sakoblok hamachi
 • Wakamé
 • Sojasaus origineel en minder zout
 • Gember
 • Eetstokjes

Klik hier om al onze aanbiedingen voor de maand september te bekijken!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Maandaanbieding Schmidt Zeevis Rotterdam - Maandaanbieding

Ontdek Katendrecht met Schmidt Zeevis en Jack Kerklaan en laat u verrassen!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Rondje KatendrechtSchmidt's verrassende rondje Kaap
...met Jack Kerklaan op zoek naar Ali Cyaankali

In vervlogen jaren waren in Katendrecht gokken, handelen in gestolen spullen en het bedrijven van prostitutie aan de orde van de dag. Dit deel van de stad werd vanwege zijn roemruchte imago Chinatown, Zeemanskwartier of hoerenbuurt genoemd.

Nieuwsgierig geworden?
Luister naar de meeslepende verhalen van Jack Kerklaan - bekend van TV Rijnmond - over de roerige geschiedenis van Katendrecht. Na afloop bekijkt u deze unieke wijk door hele andere ogen!

Speciaal Schmidt Zeevis arrangement voor € 39,95 p.p.

Zaterdag 30 augustus om 15:30 uur verzamelen bij Schmidt Zeevis aan het Vasteland 60. Vandaar vertrekken we om 16:00 uur, richting de Veerhaven. Met de watertaxi steken we over naar het SS Rotterdam..  en de rest is een verrassing! Na een borrel en hapje keren we om 19:00 uur terug.

Zin gekregen in een rondje Kaap?
Geef u dan op in de winkel of bij Willeke van der Eijk, wvandereijk@schmidtzeevis.nl

Schmidt Zeevis Rotterdam - ss Rotterdam Schmidt Zeevis Rotterdam - Lunchcorner

Slimme scholier  Davey Kooijman (11 jaar) wint grote vis met de vis-kwis

Schmidt Zeevis Rotterdam - Davey Kooijman\Tijdens ‘de action painting’ van beeldend kunstenaar Menno Baars in juli jl. in de winkel van Schmidt Zeevis aan het Vasteland 60 in Rotterdam, was er voor de jeugd een vis-kwis om 10 verschillende vissoorten te benoemen.

De vissen lagen  uitgestald als naaktmodel voor de kunstenaar. Davey slaagde erin om de namen van alle 10 vissen te benoemen.

Als prijs won hij een mooie grote vis. Je zou denken dat Davey als hobby ‘sportvissen’ heeft, maar dat is het niet. Schilderen en voornamelijk motorcrossen is zijn grote passie. Voorlopig zal hij nog zijn meeste tijd moeten besteden in groep 7 van de basisschool Wegwijzer in Putte.
 

20140822-nieuws-007 20140822-nieuws-008

Restaurant Duc de Bourgogne in Brugge
Eten en slapen bij de Hertog

Schmidt Zeevis Rotterdam - Duc de BourgogneHet  schitterend gelegen historisch monument anno 1648  midden in het centrum aan het Huidevettersplein  met aan de achterzijde een fabuleus uitzicht op de Reie, is al eeuwen een ‘place to be’ in Brugge . In bezit van een adellijke familie uit Brugge. De eerste naoorlogse uitbater, Maurice De Clerck , heropende het in 1947 onder de naam ‘Duc de Bourgogne’.

Het restaurant schakelde resoluut over op de Franse keuken en de gasten konden eveneens genieten van De Clerck’s hobby: schilderijen. Meer dan 212 werken, waaronder Claude Monet, Édouard Manet, Edgar Degas, Amedeo Modigliani en vele andere kunstenaars. 

In 1966 ging De Clerck met pensioen en nam de familie Van de Vijver hun intrek in de ‘Duc’. Jozef van de Vijver , de patriarch van de familie, heeft het naar de top van het culinaire gebeuren  opgestuwd.

Duc de Bourgogne werd synoniem voor gastronomie. In 1987 trok Willy zich terug en gaf het in handen van schoonbroer en zuster Paul en Thérèse Grobet- Van de Vijver. Thérèse Van de Vijver is samen met haar dochter eigenares geweest tot december 2010.

De vooraanstaande horecafamilie De Vadder-Calleeuw heeft sindsdien de teugels in handen. Deze familie is zowat de grootste horecaspeler van de Brugse regio.

Chefkok Poppe Benny zwaait  al 15 jaar de scepter in de keuken en heeft daarvoor in heel wat gerenommeerde zaken  in België en Frankrijk zijn culinaire sporen verdiend. Er wordt nog steeds top gekookt. De zwarte brigade verstaat de kunst om het de gasten op een voortreffelijke wijze naar de zin te maken.

Bart Lobbestael heeft in Londen de butler opleiding gedaan en dat is te merken. Zijn collega Christian Noterdaeme viert op 1 juli 2015 zijn 40ste jubileum. Hij kent alle anekdotes uit de eerste hand en maakt onderdeel uit van de inventaris.  Hij is zeker niet stoffig, alhoewel het interieur best eens een make-over zou kunnen gebruiken. Zonder de grandeur van weleer te verliezen.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Duc de Bourgogne
Schmidt Zeevis Rotterdam - Duc de Bourgogne Schmidt Zeevis Rotterdam - Duc de Bourgogne

Originele Sacher-Torte

Schmidt Zeevis Rotterdam - Sacher - torteDe originele Sacher-Torte is een begrip, een instituut. Achter deze beroemde Sacher-Torte schuilt een heel imperium. Niet alleen in Wenen, maar ook in vele andere grote steden.

De Sachertorte werd in 1832 door Franz Sacher uitgevonden, die op dat moment een leerling was in de keuken van de Oostenrijkse politicus Klemens von Metternich. De opdracht was simpel; bedenk een nieuwe taart. Von Metternich wilde echter geen luchtige, schuimige, “mannelijke” taart, maar een droge, compacte, eerder “vrouwelijke” taart. Het resultaat van Sacher was een sensatie.

Een chocoladetaart was op zich al wel bekend, maar in combinatie met de abrikozenvulling en de dikke chocolade laag bovenop de taart was het geheel nieuw. Een glazuurlaag van deze dikte en structuur was nog nooit eerder gebruikt.

Franz Sacher kreeg naar aanleiding van zijn uitvinding een baan aangeboden in Boedapest, maar keerde al snel terug naar Wenen om bij hofleverancier Dehne te gaan werken. Later opende hij zijn eigen winkel en nam het recept mee. Ook Demel, die intussen de zaak van Dehne had overgenomen, maakte de taart nog steeds.

De bakkerij van Sacher bakt tegenwoordig 800 taarten per dag. Hiervoor worden 1,5 miljoen eieren per jaar verbruikt. Voor het glazuur worden drie soorten chocolade gebruikt. Uiteraard vertelt men niet welke...


ART-Fish
Prachtige  vissen als inspiratie voor kunstenaars.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Art FishART-FISH - Prachtige vissen als inspiratiebron voor kunstenaars Beeldend kunstenaar Menno Baars heeft afgelopen zaterdag 26 juli in de winkel van Schmidt Zeevis, aan het Vasteland 60 in Rotterdam, in de vorm van ‘action painting’ ter plekke een aantal kleurrijke doeken gecreëerd. Ook zijn er een aantal doeken van hem tentoongesteld plus een aantal van zijn Pinguïns.

Tien beroemde vissen lagen als naaktmodellen op een ijsbedje in de koelvitrine af te wachten. Welke van devissen kan Menno Baars inspireren om vereeuwigd te worden? Tijdens het schilderen was er voor de cliëntèle of hun kinderen gelegenheid om de namen van de modelvissen te benoemen. De goede antwoorden maakten kans op een prijs in de vorm van een echte grote vis.

Symboliek
In de symbolenwereld staan veel diersoorten beschreven als rolmodel voor bijzondere kwaliteiten. Vissen leven in de (diepe) zee en staan daarom ook symbool voor het onbewuste en dus voor creativiteit. De grote verscheidenheid van de vissen in soort, grootte, vorm en uiterlijke kenmerken, waren op zich al kunststukjes. Niets meer aan doen zou je zeggen (of fileren?).

Met regelmaat komen er bij Schmidt Zeevis bekende, beroemde en interessante kunstenaars langs om hun kunsten te vertonen. Met grote belangstelling van de vaste klantenkring. Het eerste doek werd door Menno Baars bijgestaan door Marcel van Breda. Met de staarten van mooie zeebaarzen tot stand gebracht.


‘Zeker Zeeuws’

Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeker ZeeuwsWist u dat Schmidt Zeevis alleen nog Zeeuwse mosselen met het keurmerk 'Zeker Zeeuws' verkoopt? De mosselen met het 'Zeker Zeeuws' keurmerk zijn gegarandeerd een Zeeuws product.

Op de verpakking van de mosselen staat het logo van 'Zeker Zeeuws', zodat u zeker weet dat een echt Zeeuws product in handen heeft. Na jaren is er onderscheid tussen een écht Zeeuwse mossel en geïmporteerde mosselen die we veel in supermarkten en groothandels tegenkomen.


Maandaanbiedingen

Schmidt Zeevis Rotterdam - MaandaanbiedingenOok de komende maand hebben wij weer prachtige aanbiedingen voor u geselecteerd. wat te denken van onder andere:

 • Mosselen incl kruiden,  Super 2 kilo voor € 12,50 of Imperial 2 kilo voor € 14,75.
 • Gevulde forel  met kruidenboter  € 4,50 per stuk
 • Kingcrab cocktail met granaatappel en rucola € 8,50 per gerecht

Klik hier om al onze aanbiedingen voor de maand augustus te bekijken!

 

 


ART-Fish
Prachtige  vissen als inspiratie voor kunstenaars.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Menno Baars Action PaintingBeeldend kunstenaar Menno Baars*  zal zaterdag 26 juli 2014 in de winkel van Schmidt Zeevis aan het Vasteland 60 in Rotterdam  in de vorm van  ‘action painting’ ter plekke een kleurrijk doek creëren. Ook zullen er een aantal doeken van hem worden tentoongesteld + een aantal van zijn beroemde Pinguïns.

Tien beroemde vissen liggen  als naaktmodellen op een ijsbedje en wachten af. Welke van de vissen kan Menno Baars inspireren om vereeuwigd te worden?

Tijdens het schilderen is er voor de clientèle of hun kinderen gelegenheid om de namen van de model vissen te benoemen. De goede antwoorden maken kans op een prijs in de vorm van een echte grote vis.

Met regelmaat komen er bij Schmidt Zeevis bekende, beroemde en interessante kunstenaars langs om hun kunsten te vertonen. Met grote belangstelling van de vaste klantenkring.

In de symbolenwereld staan veel diersoorten beschreven als rolmodel voor bijzondere kwaliteiten. Vissen leven in de (diepe) zee en staan daarom ook symbool voor het onbewuste en dus voor creativiteit.

De grote verscheidenheid van de vissen in soort, grootte, vorm en uiterlijke kenmerken zijn op zich al een kunststukjes. Niets meer aan doen zou je zeggen. (of fileren?)

U bent van harte welkom bij Schmidt Zeevis Rotterdam tussen 8:00 en 16:00 uur. Menno Baars schildert tussen 11:00 en 15:00 uur.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Menno Baars Action Painting Schmidt Zeevis Rotterdam - Menno Baars Action Painting
Schmidt Zeevis Rotterdam - Menno Baars Action Painting

*Menno Baars is een Nederlandse Cardioloog en beeldend kunstenaar.

20140725-nieuws-003Hij studeerde aan de Universiteit van Utrecht en aan Harvard Medical School. In Nieuwegein is hij opgeleid tot cardioloog. Hij woont en werkt in Lelystad.

In 2007 kwam het overzicht “Hart Voor Elkaar” uit (Lannoo, Brussel), een boek vol afbeeldingen van zijn schilderijen. Er volgt internationale erkenning. Baars neemt deel aan internationale kunstbeurzen en heeft solo-exposities in o.a. in Monaco, Barcelona, Kopenhagen en Dubai. In New York schildert hij live voor de Koninklijke Familie.

In 2008 beschildert hij, in opdracht van de Schiphol Groep, een passagiersvliegtuig. In 2009 koopt het JFK Airport New York een grote “Baars” aan en heeft Menno Baars, als eerste kunstenaar ooit, al zeilend op zee het grootzeil van een superjacht beschilderd (Volvo Ocean Race, Stockholm).

In 2009 deed hij mee aan de “Elephant Parade” in Amsterdam. Zijn “Baars Fant
nr 1” olifantsculptuur werd door Christie’s geveild voor € 35.000,-.

Januari 2010 gaat hij samen met Corneille naar Londen en maakt hij een sculptuur voor in de tuin van Buckingham Palace. Hij beschildert een 30 meter hoge luchtvaartballon en maakt de reusachtige beeldengroep “For The Love Of Life”.

In 2011 wordt een door hem beschilderde BMW M3 “art car” opgeleverd en in 2013 lanceert hij de PinguinParade, een kleurrijke tentoonstelling van uniek beschilderde pinguïn sculpturen. Eind 2013 behaalt hij een enorm succes met Bigi Brasa Baars, een solo EXPO in Zuid Amerika.

Begin 2014 presenteert hij de”Goldies” uit de PinguinParade alsmede de “reuze Pinguïn”.                                                                                                                                                                                                        Zijn werk bevindt zich in toonaangevende collecties wereldwijd waaronder KPMG, Shell, Pfizer, ALLIANZ, ABNAMRO en Microsoft. Hij schilderde met en voor celebrities waaronder koningshuizen en popsterren.

Zie ook:


The “Final” Haringparty
The “Final” Haringparty gehouden in de Harbour Club te Rotterdam.

Schmidt Zeevis Rotterdam - The Harbour Club RotterdamRené van der Gijp was de hoofdgast tijdens dit Rotterdamse society feest gehouden in het voormalige Parkzicht. Ondanks de uitschakeling van Oranje, en de perikelen tussen Derksen en Van Der Gijp werd er toch nog even nagepraat.

Dit tot groot genoegen van haringman Marcel van Breda. De directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam vierde zijn verjaardag maar gewoon tijdens deze party, omdat hij het evenement niet wilde missen. Overigens tot groot plezier van Marcel’s neef, Henk van der Meer, die tot Rene’s grootste fans gerekend mag worden.

Bron: AD


Koninklijke Haringparty
Haringhappen op het bordes van Paleis het Loo

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hollandse NieuweMet een zonnetje aan de hemel, een orkest aan je voeten in de tuin en uitzicht op de fraai aangelegde paleistuinen en dan in de watten gelegd worden met drankjes en hapjes. En ook niet onbelangrijk: een geanimeerd gezelschap binnen handbereik om mee te netwerken.

Dat is precies wat de organisatie van deze haringparty voor ogen heeft. Trees de Brouwer heeft al ruime ervaring met het organiseren van haringparty’s en de samenwerking tussen Between Business en bijpassende participanten zorgen voor een top evenement.

De tentoonstelling van prinses en stijlicoon Grace Kelly gaf het geheel nog een extra koninklijk tintje. En natuurlijk de Koninklijke haring van Schmidt Zeevis.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Koninklijke Haringparty Schmidt Zeevis Rotterdam - Paleis 't Loo
Schmidt Zeevis Rotterdam - Koninklijke Haringparty Schmidt Zeevis Rotterdam - Koninklijke Haringparty Schmidt Zeevis Rotterdam - Grace Kelly

Hi, Ha, Haringen!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hollandse NieuweDe Hollandse Nieuwe haringen van afgelopen week waren op het nippertje binnen om ze op tijd op 12 juni te kunnen aanbieden. Elk jaar spant het erom of er genoeg zon is geweest om de plankton (het voedsel van de haring) te laten groeien in de zeeën, zodat de haringen vet genoeg kunnen worden om als “Hollandse Nieuwe” verkocht te mogen worden. De minimale eis is een vetpercentage van 16%.

In het interview in de Telegraaf met Marcel van Breda op dinsdag 10 juni spande het er nog om of de kwaliteit weer zo goed is als vorig jaar. Een mooie volle haring.  Per week worden ze vetter. We kunnen ervan genieten. Het nieuwe haringseizoen is begonnen!  En ook het WK voetbalseizoen!

Haringclip
Om bij het haringhappen op party’s te  voorkomen dat de gasten vette vingers krijgen, hebben studenten aan de Hogeschool Rotterdam van de afdeling Industrieel Product haringclips ontworpen. In de Schmidt Zeevis kleuren groen en blauw en nu ook in oranje!

 

Bestellen kan overigens ook via onze webwinkel.


Wachten op vette haring

Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwe haringDe aller-, allerlaatste “nieuwe” haring van vorig jaar wordt vrolijk verorberd door topman Marcel van Breda van het Rotterdamse Schmidt Zeevis. Met smart wacht Van Breda op de nieuwe haring die vanaf vandaag aan wal wordt gebracht. Het haringseizoen begint een week later dan voorheen. “Ben benieuwd of het weer van de afgelopen dagen voor een goede vette vis heeft gezorgd”, zegt de handelaar.

Speciaal voor het nieuwe haringseizoen heeft de Rotterdammer plastic clips ontwikkeld, zodat iedereen een harinkje kan consumeren, zonder dat zijn handen vet worden.

“Ideaal voor vrouwen” lacht hij. “Die willen nooit haring eten omdat hun handen dan vettig worden. Nou, dat excuus hebben ze nu niet meer. Iedereen houdt nu schone handen.” Morgen wordt het eerste vaatje haring geveild in Scheveningen.

Aanstaande zaterdag staat de feestelijke Vlaggetjesdag op de agenda.

Bron: De Telegraaf
Foto: Roel Dijkstra

 


Start Haringseizoen Donderdag 12 juni!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Hollandse NieuweHet haringseizoen start dit jaar op donderdag 12 juni. Vanaf dat moment is de nieuwe haring overal te koop. De veiling van het eerste vaatje vindt dit jaar al op 11 juni plaats.

Opbrengst eerste vaatje
De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje is dit jaar bestemd voor Bio Vakantieoord. In dit oord kunnen gezinnen met kinderen met een complexe handicap onbezorgd vakantie vieren.

Het Bio Vakantieoord is ooit opgericht door de toenmalige Nederlandse Bioscoopbond. Na een tijdje uit het zicht te zijn verdwenen wordt weer volop ingezet vanuit de filmbranche op nieuwe naamsbekendheid en steun. Niet langer met de bekende collectebus in de bioscopen, maar op een moderne manier met social media.

Wist u dat…

 • haring een pelagische vis is die in scholen in de waterkolom leeft en niet op de bodem zoals platvis. Pelagische schepen hebben daarom speciale (kwetsbare) netten die de bodem niet raken.
 • haring in scholen niet mixt met andere soorten, waardoor
  er geen ongewenste bijvangst is.
 • haringvissers op een verantwoorde manier een beperkte hoeveelheid haring vangen. Nederlandse haringvissers hebben dan ook voor zowel Noordzee haring als Noorse haring het keurmerk van de Marine Stewardship Council (MSC) voor duurzaam gevangen vis.
 • het haringbestand zich mede dankzij de beheermaatregelen positief heeft ontwikkeld. In 2012 is het quotum gestegen naar 400.000 ton.
 • het woord maatjesharing een verbastering is van maagdenharing (maagd, omdat de vis nog geen hom of kuit bevat). Deze komt jaarlijks begin juni aan land en wordt verwerkt tot ‘Nieuwe haring’.
 • de Nederlandse haringvisserij al 1.000 (!) jaar oud is.De haring werd toen licht gezouten en zo vers mogelijk aangevoerd.
 • haring veel gezonde Omega 3 bevat en je met twee haringen al je wekelijkse portie Omega 3 binnen hebt..
Schmidt Zeevis Rotterdam - Nieuwe Haring
Schmidt Zeevis Rotterdam - Hollandse Nieuwe Schmidt Zeevis Rotterdam - Haring

Ambachtelijk palingroken aan het Vasteland

Schmidt Zeevis Rotterdam - Ambachtelijk PalingrokenAanstaande zaterdag - 17 mei - wordt er in de winkel a la minute paling gerookt door een ambachtelijke palingroker! U kunt alles te weten komen over paling en het rookproces.

Natuurlijk kunt u ook genieten van een stukje paling met een drankje, en bosjes paling en broodjes paling kopen.

Mis het niet en kom aanstaande zaterdag vanaf 10:00 uur naar het paling roken kijken! De winkel is geopend van 8:00 tot 16:00 uur.

Zeekraal weer verkrijgbaar
Vanaf nu is de Hollandse zeekraal weer verkrijgbaar! Zeekraal is een plant zonder bladeren, met dikke en gelede stengeltjes (de kraaltjes). Het seizoen loopt van half mei/eind mei tot begin september (afhankelijk van de temperatuur en hoeveelheid zonlicht). Daarna komen de eerste witte bloemetjes en door de zaadvorming wordt de zeekraal geel/oranje tot bruin.

Zeekraal kan op verschillende manieren worden gebruikt: gekookt, gestoofd en als garnering. De harde en houterige stukjes aan de onderkant kunnen niet gegeten worden.

Schmidt Zeevis Rotterdam - Ambachtelijk Palingroken Schmidt Zeevis Rotterdam - Ambachtelijk Palingroken Schmidt Zeevis Rotterdam - Zeekraal

Op zoek naar een origineel cadeau voor Moederdag?
Wat dacht u van heerlijke asperges met zalm?

Schmidt Zeevis Rotterdam - MoederdagVerwen uw moeder met het witte goud, compleet in een pakket met aardappeltjes, saus en lamsoren! Alleen nog even klaarmaken en uw moeder heeft een heerlijk cadeau!

Het aspergepakket (2 personen) bestaat uit:

 • 12 asperges
 • 200 gram lamsoren
 • 2 x 175 gram zalmfilet met vel
 • 1 pakje Hollandaise saus
 • 400 gram krieltjes
 • 1 dunschiller

Verpakt in een leuke en speciale asperge-cadeaudoos! Voor maar € 29,50 per pakket.

U kunt het pakket alleen laten bezorgen op vrijdag 9 mei of zaterdag 10 mei, dit i.v.m. de houdbaardheid van de producten voor Moederdag.

Klik hier om het moederdag pakket te bestellen!

Samen voor maar € 39,50 per schotel. om de schotel te bestellen!

Wij wensen u alvast een smakelijke en fijne Moederdag!


Elke dag een haring!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Gunstig DNA elke dag een haringHendrikje van Andel - Schipper was in 2004 toen ze 113 jaar werd destijds de oudst levende persoon ter wereld aldus een uitgebreid verslag vorige week in NRC NEXT.

Zij at elke dag een haring en is daarmee 115 jaar geworden.  Op 30 augustus 2005 overleed zij.  Natuurlijk is het niet alleen de haring, die haar zo vitaal heeft gemaakt, maar het schijnt wel geholpen te hebben.

De afdeling klinische genetica van het VUmc heeft er een studie aan gewijd. Het genoom van Hendrikje is mega-interessant volgens onderzoekster Henne Holstege. Het werd vergeleken met andere super vitale ouderen in een zgn. ‘100-plus-onderzoek’. Het gaat dan om mensen die ouder zijn dan honderd en níet dement zijn. De onderzoekers hopen zo overkoepelende factoren te vinden die bijdragen aan het in stand houden van goed functionerende hersenen.

Het haringseizoen start dit jaar op donderdag 12 juni!
 

Schmidt Zeevis Rotterdam - Gunstig DNA elke dag een haring
Schmidt Zeevis Rotterdam - Hendrikje van Andel - Schipper

Urbi et orbi
PASEN: Een lentefeest of een christelijke traditie?

Schmidt Zeevis Rotterdam - PasenVoor veel mensen zijn de paasdagen een aantal vrije dagen en trekken erop uit.Voor kinderen is het paasvakantie en eieren zoeken. Wat heeft die Paashaas daar nou mee te maken?  Wikipedia geeft uitleg over de geschiedenis en de ontstane tradities.

Op eerste paasdag houdt de paus in Rome bij de Sint-Pietersbasiliek een toespraak, geeft zijn zegen, Urbi et orbi, en wenst iedereen een zalig paasfeest. In de christelijke traditie is Pasen, of ook wel het paasfeest, het belangrijkste liturgische feest. Op Goede Vrijdag, de vrijdag voor Pasen, herdenken christenen het lijden en de kruisdood van Jezus en met Pasen vieren zij zijn opstanding, ook wel verrijzenis genoemd, uit de dood. Pasen behoort daarmee tot de traditie van de zoenoffers, die draaien om de noodzaak van de dood voor het leven, de verzoening met het goddelijke en de spirituele ontwikkeling van de eigen ziel door beproeving.

Paashaas en Paaseieren
De paashaas en paaseieren illustreren volgens sommige populaire theorieën, die opduiken in de christelijke riten. Zo worden paaseieren opgehangen in de bomen.  Een overblijfsel van de heilige-boom cultus uit de Germaanse traditie. De hedendaagse wetenschap gaat er echter vanuit dat de paashaas helemaal niet zo oud is, maar een verzonnen kinderritueel is, dat pas sinds de zeventiende eeuw voor het eerst in Duitsland opkomt. De paashaas heeft van oorsprong een pedagogisch karakter en hij schenkt oorspronkelijk slechts eieren aan kinderen die zich goed gedragen.

Met de opkomst van het protestantisme 16e eeuw verdween in grote delen van Noord-Europa de traditie van het gezamenlijk vasten. Omdat vele Duitse protestanten hun kinderen echter niet het genot van de paaseieren wilden onthouden, bedachten zij de paashaas, die de eieren op paaszondag voor hen verstopte. Zeer waarschijnlijk heeft de keuze voor dit dier ook zijn oorsprong in het heidendom, aangezien de haas al sinds de oudheid vanwege zijn vruchtbaarheid symbool stond voor het begin van de lente. Er bestaat echter ook een meer praktische verklaring van de oorsprong van het paasei, die met name verband houdt met de periode van het vasten. In die weken was het namelijk voor christenen verboden om vlees en zuivel te eten, en door velen werden eieren ook als zuivelproduct beschouwd. Omdat de kippen echter niet stopten met broeden had men aan het einde van het vasten zo’n overschot, dat het al snel traditie werd om met het begin van Pasen hardgekookte eieren te eten. De oudste eieren werden beschilderd.


Eet vis met Pasen!

Schmidt Zeevis Rotterdam - PaasaanbiedingMaak het uzelf makkelijk met Pasen! In 1x klaar met ons complete Paaspakket! De heerlijkste delicatessen, een voorgerecht én hoofdgerecht voor 2 personen.

Het pakket bevat;

 • 0,5 liter vissoep,
 • 100 gram tapenade tricolore,
 • 100 gram Hollandse garnalen,
 • 100 gram aalfilet,
 • 100 gram gerookte Noorse zalm,
 • 100 gram salade crab,
 • 100 gram gevulde peppadews,
 • 350 gram kabeljauwfilet (mét recept),
 • 2 aardappelgratins,
 • groentegarnituur,
 • een ambachtelijk stokbrood van Menno,
 • een potje Eyserhalte cocktailsaus.

U krijgt er gratis nog een fles Valderrama olijfolie bij.

Eet smakelijk!

Samen voor maar € 65,00 per Paaspakket. Klik hier om de schotel te bestellen!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Paasaanbieding Schmidt Zeevis Rotterdam - Paasaanbieding

Valentijnsdag > Visdag!

Schmidt Zeevis Rotterdam - ValentijnsdagGeef uw lief met Valentijnsdag in plaats van bonbons of bloemen eens een lekker stukje vis! Of maak er een heel diner omheen. Wat dacht u van een heerlijk stukje zeeduivel of een mooie Skrei kabeljauwfilet? Met liefde klaargemaakt, dat zal uw Valentijn zeker waarderen!

Speciaal voor Valentijnsdag hebben wij een Valentijnsschotel samengesteld om samen van te snoepen. De schaal is rijkgevuld met Hollandse garnalen, Ierse gerookte zalm, gevulde peppadews, huisgemaakte makreel du chef salade, French garden garnalen, aalfilet en Italiaanse tonijnsalade. Inclusief stokbrood en cocktailsaus.

Samen voor maar € 39,50 per schotel. Klik hier om de schotel te bestellen!

Wij wensen u alvast een smakelijke en romantische Valentijn!


Schmidt Zeevis helpt u met uw kerstmenu

Schmidt Zeevis Rotterdam - SkreiVolgens de etiquette mogen nieuwjaarswensen tot 6 januari (Driekoningen) gegeven worden. Maar wij doen het gewoon nog: Schmidt Zeevis wenst u een goed, gezond en smakelijk 2014 toe!

Het jaar begint meteen goed met de start van het Skrei kabeljauw seizoen (ook wel winterkabeljauw genoemd). Wat is er zo bijzonder aan de Skrei kabeljauw? De Skrei is een zich elk jaar herhalend wonder. Sinds mensenheugenis, op dezelfde plaats en tijdens dezelfde periode, voltrekt zich een natuurlijk wonder ter hoogte van de Noorse kusten.

De Skrei kabeljauw legt grote afstanden af tot aan het gebied van de Lofoten om zich voort te planten. Alleen daar planten zij zich voort. Op geen enkele andere plaats ter wereld vindt deze gebeurtenis plaats en er is geen ander punt op de wereld waar de mensen deze merkwaardige witte vis in zijn netten kan vangen. Wees er snel bij want medio eind maart sluit het seizoen van de Skrei kabeljauw!

De verfijndheid van zijn spierwitte en stevige vlees maakt van de Skrei een uitzonderlijke vis die zich voor tal van culinaire bereidingen leent.

U kunt de Skrei ook gemakkelijk vanuit uw luie stoel bestellen in onze webwinkel.

Vergeet niet voor 31 januari uw gespaarde zeemijlen van december in te leveren voor een mooie korting op uw bestelling!

Schmidt Zeevis Rotterdam - Winterkabeljauw Schmidt Zeevis Rotterdam - Skrei Schmidt Zeevis Rotterdam - Winterkabeljauw

Grensoverschrijdende webwinkel!

Schmidt Zeevis Rotterdam bezorgd nu ook in BelgiëDe webwinkel van Schmidt Zeevis Rotterdam gaat nu ook over de grens: vanaf heden bezorgen wij ook in België.

Klik hier voor meer informatie over het bezorgingsgebied in België, we bezorgen namelijk niet in heel kijken welke postcodes binnen het bezorggebied vallen (we bezorgen niet in heel België).

Feestdagen
Nog even en de feestdagen staan weer voor de deur. We mogen weer nadenken over een mooie ouftit, leuke cadeaus en een heerlijk kerstmenu.

Wij zijn ook druk bezig met de kerstvoorbereidingen: binnenkort staan er een aantal nieuwe heerlijke visschotels op de webwinkel. Hou de site dus in de gaten!


Flyshootvissen: the movie!

Ter promotie van de flyshootvismethode liet Flyshoot Quality de volgende film maken:

 Terug naar hoofdindex

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.