Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Horeca nieuws - archiefpagina 05


DE SHOW MUST GO ON!
Uit je dak in NH Grand Hotel Krasnapolsky

Schmidt Zeevis RotterdamGrote en kleine feestjes
Als je nooit in Krasnapolsky bent geweest in je leven, dan ben je niet van deze wereld. Er is al heel wat afgefeest in dit monumentale gebouw naast de Bijenkorf en tegenover het Koninklijk Paleis op de Dam. De mooiste zaal van Nederland zou wel eens de historische (sinds 1879) ‘wintertuin’ kunnen zijn. Gasten van het hotel kunnen hier ontbijten en lunchen. Bij evenementen is dit de plek des spektakels. Al bijna tien jaar lang worden hier ook de genodigden ontvangen voor de spectaculaire mode shows van de Amsterdamse mode-ontwerper Ronald Kolk.

De aangrenzende Grand Ballroom wordt omgetoverd tot Catwalk met aan beide zijden plaatsen voor 600 gasten, waarop zijn mannequins de allernieuwste Haute Couture showen. Dit jaar vindt de Jubileumshow Couture Boudoir Noir plaats. Elegante tonen en delicate vormen van passie kleuren het lieflijke spel van de verleiding...

Executive sous chef Fred Zandbergen gaat bij dit soort gelegenheden culinair uit z’n dak. Deze grote partijen zijn op zijn lijf geschreven. Het wordt een Walking Menu des Amuses met 9 verrassende proeverijtjes.

We verklappen een opvallend smakelijk gerechtje:
Gegrilde “Coquille”: Gegrilleerde coquille op een kussentje van rucola met witte truffel vinaigrette en gedrapeerd met ‘IlMondo-del-Tartufo’ witte truffelboter en gegarneerd met salicornia cress en verse zomertruffel. De andere gerechtjes gingen er ook in als truffel. Uw auteur was ruim op tijd aanwezig om de hectiek van de voorbereidingen mee te maken.

DE SHOW MUST GO ON! is de kreet.
Maar voordat zo’n show gestart kan worden is er heel wat werk te verrichten. In totaal zijn er bijna 200 mensen mee bezig. Direct na het ontbijt wordt de hele wintertuin leeg gehaald. Met een slimme hefboom op wielen kan 1 persoon een hele opgedekte tafel snel en slim verplaatsen naar een andere ruimte. In de theaterwereld spreekt men van changement. Hier noemen ze het gewoon een set­up. En dat gebeurt in een razend tempo, nadat de hele zaal is leeggeruimd, kan de inrichting voor het evenement plaatsvinden. De keuken werkt op volle toeren om alle amuses te maken. In de Ballroom zaal is inmiddels de Catwalk geplaatst. Het licht geregeld en een soundcheck afgerond.

De 14 mannequins worden onder handen genomen door het team van Maurice & Daniëlle van PIERÔT Coiffures & Beauté. De doorloop kan beginnen. De Haute Couture hangt klaar en de show kan beginnen.

Maar eerst worden de gasten ontvangen in de wintertuin en verwend met lekkere hapjes en drankjes. Ook de oesters ontbreken niet.

Schmidt Zeevis Rotterdam
Schmidt Zeevis Rotterdam

Radisson Blu Amsterdam Airport Hotel
Breed kunnen koken met aandacht voor het bijzondere

Schmidt Zeevis Rotterdam - Radisson BluResponsibly Delicious!
De gunstige ligging en de internationale allure van Radisson Blu vlakbij de grootste luchthaven in Amsterdam-Schiphol heeft grote aantrekkingskracht. Het management onder leiding van Harriet Koopman is erop gefocust, dat de wereldreizigers, die Amsterdam aandoen het aan niets ontbreekt. Kamers en suites, die aan alle verwachtingen voldoen van groot tot klein, van standaard tot luxueus. Een keur aan meetingrooms en boardrooms voor de efficiënte zakenman. Vol op fitness en wellness met personal trainers.

Twee restaurants waarin gasten tot laat in de avond hun culinaire wensen kunnen laten vervullen. Chef-kok Cor Ruiter weet als geen ander om op de steeds veranderende culinaire wensen en de internationale verscheidenheid van zijn gasten in te spelen. Hij is op z’n Hollands gezegd een ‘doorgewinterde chef’. Als je hem open zou snijden stroomt er Radisson Blu bloed uit zijn aderen. Dat weet hij ook over te brengen op zijn team samen met zijn souschef Erik van Egmond.

Het is een kwestie van heel breed kunnen koken met aandacht voor het bijzondere. Zo staat het aanbod op het gebied van verantwoord en fair trade volop in de aandacht. Bij voorbeeld in de ‘Responsible Business Month’ deze maand, Responsibly delicious is het motto.

Het Restaurant Talavera met prachtige zonnige terrassen oogt ook gezellig met het vele groen. En dan het vakmanschap aan tafel. Het warme welkom door restaurant supervisor Luke v/d Roest past helemaal in het Radison Blu denken. Zijn enthousiaste omgang met de gasten geeft een goed gevoel, waarbij hij precies aanvoelt, wanneer er weer afstand nodig is.

De gevleugelde zin van Radisson Blu is: “Hotels that love to say yes I Can!” Wij zeggen ook JA!

Klik hier voor meer informatie

Schmidt Zeevis Rotterdam - Radisson Blu Schmidt Zeevis Rotterdam - Radisson Blu

‘Het grote genieten in Paviljoen de Warande is begonnen’

Schmidt ZeevisIn een record tempo is het voormalige Restaurant Parken gerestyled en omgetoverd tot een laagdrempelige horeca gelegenheid met de nieuwe naam Paviljoen De Warande, waar er voor iedereen wat te beleven en te genieten valt. Van koffie met appelgebak tot een 3-gangen keuzemenu.

De lekkerste pannenkoeken of toch liever een high tea? Het kan allemaal. Een koud biertje op het buitenterras en genieten van de mooie omgeving. Paviljoen De Warande is door zijn unieke ligging een van de mooiste horecalocaties van Helmond. In de zomer zeven dagen per week geopend, de keuken is open van 12:00 tot 20:30 uur. Eigenaar Paul van Thiel (tevens eigenaar van Restaurant De Steenoven in Helmond) is erin geslaagd om na een ‘heftige brainstorm’.

Zo te herindelen en te restylen, dat er een totaal nieuw concept van de grond is gekomen. Het restaurant ademt een frisse en gezellige sfeer uit met nieuwe tafels en kleurrijke stoelen. De mooie serre nodigt uit om niets te hoeven missen, voor een intiem diner kan de aparte bovenkamer gehuurd worden. Ook de wandelaars, die vanuit het stadswandelpark de Warande via de nieuwe brede poort het Paviljoen de Warande komen binnengewandeld kunnen hier geweldig verpozen. Paul van Thiel is er klaar voor. Hij krijgt van tijd tot tijd assistentie van zijn broer Ronald, de uitbater van restaurant ‘Het Veerhuis in Boerdonk’.

Het grote genieten in Paviljoen De Warande is begonnen.

Klik hier voor meer informatie

Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Juuls Restaurant Amsterdam
Dit restaurant is een verwen tent

Schmidt ZeevisBehalve goed koken, moet je vandaag de dag meer uit de kast trekken om indruk op de gasten te maken. Dat lukt het team van Restaurant Juuls heel goed.

Aart v/d Heg als eigenaar/gastheer en Albert Sanderse als chef-kok. Bijna een jaar zijn ze nu gevestigd op het eerste stukje van de Albert Cuyp in de Amsterdamse binnenstad.

Lovende kritieken
SpecialBite noemt het ‘Very Special’. Het is hier knus en fijn, je wordt verwend’. In Grazia Scene als HOTSPOT aangemerkt om de topsfeer en in het Parool door Johannes van Dam bejubeld als een wonder op het eerste stukje van de Albert Cuyp en met een 9 ½ voor het ‘proefwerk’ van de culinaire avonturen.

Johannes van Dam:
‘Een zelden meegemaakte ontroering maakt zich van mij meester’. En dat geeft hoop, als je nog maar net een jaar bezig bent. Het zijn geen beginnelingen, want eerder verkocht Aart v/d Heg de goed lopende restaurants De Goedheyd en San Siro in Utrecht.

Het succes is steeds opnieuw een topsfeer creëren en culinair op niveau bezig zijn. Elke dag opnieuw de gasten verrassen.

Voor de dames is er nog een extra verrassing, want in het voorportaal van het toilet kan je een nieuw paar vintage pumps uitzoeken als je maar een paar pumps weer inlevert. Een kans om een eerdere miskoop weer goed te maken.

Nu het weer volop zomer is kan er ook gebruik gemaakt worden van de sloep van Juuls. Met een capaciteit van circa 20 personen is het mogelijk om van een heerlijke lunch op het water te genieten of op een mooie avond na het dineren de koffie met likeur of cognac op het water te genieten.

Wat kan het leven toch mooi zijn!

Klik hier voor meer informatie

Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis

Als ware sterren werden de superstars ontvangen.

Schmidt Zeevis

Er valt veel te ontdekken op het Surf & Turf evenement

Schmidt ZeevisWerd de eerste Surf- & Turf Party vorig jaar gehouden in en rond een koeienstal in de polder (turf). Nu was de beurt aan een locatie aan zee (surf).  De Harbour Club in Scheveningen als culinair decor.

Het was een aan- en afrijden voor de speciale limousine, waarmee de gasten voor deze tweede Surf- en Turf Party werden opgehaald van een verderop gelegen parkeerplaats.

De happening wordt aangeboden dooreen verbondschap van fijnproevers:

 • Nice to Meat,
  • Schmidt Zeevis Rotterdam en
   • L’Exception Lenselink.

Via het netwerk van Kokswereld en Koksforum was er ook veel jong talent in huis. Het was behalve  genieten van de creatieve creaties van chef-kok John vd Put en zijn team , ook een beetje familie dag. Voor de kids was er van alles te doen.

In een ontspannen sfeer kon en er in het pand bij de diverse leveranciersstands gekeken en geproefd worden.

 1. De zomeroesters, haring, prachtige tonijn en een groot assortiment zeewieren
 2. Showtime in alle stadia van rijping voor alle  delen van het MRIJ-rund van Piet tot de Wagyu voor de keizer.
 3. Uitzonderlijke wijnen uit alle wereldelen, waaronder ook de 18 wijnen Van Boschendal uit Zuid-Afrika.

Buiten in een inloop vrachtauto werd er geshowd met apparatuur zoals klimaatkastjes en de supergrill uit de VS, waarin een steak in luttele tijd kan worden bereid.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Oester bericht

Schmidt ZeevisSchmidt Zeevis presenteert het zomerassortiment oesters. Allemaal soorten, die niet melken. Daarom tijdelijk niet leverbaar de Vertes, Pousse en Claires en de Exquise de Thau.

Met trots melden we dat we 2 soorten nieuw in het assortiment hebben exclusief voor Schmidt Zeevis: Beia Maraa en de Tarbouriech De Beia Maraa is een oester, welke door het Gillardeau gekweekt wordt in Ierland.

Hij wordt geaffineerd in de Marennes en in een hele mooie kist gepresenteerd. We hebben nu de beschikking over een kleinere verpakking Tarbouriech, de kenmerkende rose oester uit het bassin de Thau.

De oesters wordt verkocht in een zeer opvallende rose verpakking. Dit mogen uw gasten niet missen. Per 7 juni stoppen we met de verkoop van de creuses uit de Grevelingen. De verwachting is dat we tot half juli kunnen beschikken over platte oesters.

Lees meer over ons zomer oester assortiment.


John Halvemaan levert nog steeds topprestaties Ingrediënten en techniek

Schmidt ZeevisSteeds meer jonge chefs krikken het aanzien en de kwaliteit van culinair Nederland op door topprestaties te leveren. Het doet ons een genoegen elke dag aan dit talent onze bijdragen te mogen leveren door het leveren van topkwaliteit vis. Ambitieuze chefs als Cees Helder, Paul Fagel, Cas Spijkers, Wulf Engel, Jon Sistermans en John Halvemaan hebben eerder de toon gezet en de doorbraken geleverd.

Dit ging niet vanzelfsprekend. Daar was moed en doorzettingsvermogen voor nodig. John blijft experimenteren met gerechten. ‘Je haalt een gerecht uit elkaar en zet het opnieuw op een andere manier in elkaar.’ Behalve techniek, gaat het vooral om ingrediënten. Hij werkt vanuit een smakenpallet. Analyseren van smaken en daar weer iets nieuws aan toevoegen. Het moleculaire koken is alleen interessant, als het iets toevoegt. Het grote voordeel van dit nieuwe koken is dat koks zich meer bezighouden met wat er nu precies gebeurt tijdens het koken en het proces begrijpen.

Vorige week liet hij in het TV programma Business-Class zien, hoe je aan zalm een culinaire draai kan geven. Marineren met o.a. rode bieten door vacuüm te trekken. De clientèle waarderen de kookkunsten in hoge mate.

IENS vatte de beoordelingen van proevers als volgt samen: ‘Subliem en met prachtige smaakcombinaties’, zoals ‘alleen John Halvemaan dat kan’. ‘Een enthousiaste sommelier’ tilt het niveau nog hoger; de bediening is ‘professioneel en attent’. Op een ‘unieke locatie’ is er een ‘goede sfeer’ in een ‘zakelijk decor’ met ‘voldoende privacy’. ‘Een echt zakenrestaurant’, dat geopend is van maandag tot en met vrijdag voor lunch en diner. Je moet eerst aanbellen, ‘waarna de baas je welkom heet’.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Als voorproefje op de komende wedstrijden in Zuid-Afrika
De Rotterdams Kuip als sportief treffen voor de Horeca Cup
Het is maar een spelletje
Een ander laten winnen kan ook heel mooi zijn

Schmidt ZeevisOm mee te mogen voetballen met de Voetbalmarathon voor de Horeca-Cup op het hoofdveld van het Stadion Feyenoord op een Pinkstermiddag van 13:00 uur tot 19:30 uur, daar moet je of voetbalgek of Rotterdammer voor zijn. Het gaat hier wel om het spelen van de Horeca Cup in de fraaiste voetbaltempel. De teams zijn samengesteld uit eigen bedrijf van de verschillende deelnemers zoals: Vrumona, Coca-Cola, Heineken, No.1 Catering, De Zeeuw Vleeswaren, Feyenoord All Star Team, Red Bull etc en last but lest het team van Schmidt Zeevis Rotterdam.

Voor het team van Schmidt Zeevis is er helaas, maar een beperkte voorbereiding geweest. Dus geen week op trainingskamp in het buitenland, want het werk moet natuurlijk wel gewoon doorgaan. Initiatiefnemer Marc Wildeman vindt het een goed idee om alle gelederen binnen de organisatie eens op een andere manier met elkaar te laten samenwerken. Hij wil zelf een beetje op de achtergrond blijven en laat zich door captain/aanvoerder Hans van de Bos (winkel) opstellen als ‘2de Keeper’.

Omdat chef Logistiek Kees Groenenboom altijd z’n mannetje staat op spannende momenten is hij opgesteld als 1ste keeper. Hij krijgt het behoorlijk voor de kiezen als er met een snelheid van 75 kilometer per uur een knetterharde voetbal van koers veranderd en niet in het net verdwijnt, maar de paal raakt. Alleen de paal blijkt nu Kees zelf te zijn. Omdat hij niet voor paal wil staan wordt hij door de wet van de zwaartekracht gevloerd en daarna afgevoerd. Het is nu enkel z’n enkel. (Kop op Kees!)

Op dat moment moet Mark Wildeman de rest van de zeven wedstrijden afmaken. Tot groot genoegen van de ander clubs/elftallen gunt het team van Schmidt Zeevis Rotterdam de tegenstanders vijf maal een overwinning en tweemaal een gelijkspel. Uiteindelijk gaat het team van Coca-Cola met de hoogste eer strijken. Enjoy!

Elftal:

 

Erik van Kleef

Administratie

Martijn Rasink

Kantoor

Hugo A- Tjak

Verkoop

Marc Wildeman

Verkoop buitendienst

Raymond Griekspoor

Productie

Erwin Verwij

Diepvries

Dick Nolf

Diepvries

Jeroen van Merkensteijn

Inkoper

Hans van den Bos

Winkel

Sebastian Koudijs

Expeditie

Carlos Salquero

Chauffeur

Kees Groenenboom

Logistiek

Gino Stolk

Familie van

Joel van Mulligen

Vriend van

Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis

Merwezicht in Gorinchem
Gastvrij door de eeuwen heen

Schmidt Zeevis - MerwezichtLeo Kortland en Mariëlle Damen luiden de culinaire 21 ste eeuw in. Met de komst van dit gouden koppel naar Eind no. 19 in Gorinchem zal er voor het etablissement Merwezicht weer een nieuwe gouden eeuw in het verschiet liggen. Het is al te proeven aan het splinternieuwe gouden logo, dat is gekoppeld aan de historische naam Merwezicht.

Van een prachtig uitzicht op de mooie rivier de Merwede bent u verzekerd. Omdat al het goede uit drieën bestaat kun je in het logo zowel de letter M van Merwezicht zien als de Golvende beweging van de rivier de Merwede en last but not least ‘een Gouden vork’, waarmee de gasten de gastronomie zullen ervaren van de nieuwe uitbaters. Alhoewel het koppel nog vrij jong is (30 en 24) hebben ze beiden een grondige leerschool doorlopen in de allerbeste restaurants. Alle vrije tijd hebben ze door de jaren heen gestopt in het ontdekken van de culinaire geheimen van een bont gezelschap aan chefs in binnen- en buitenland.

Zij hebben een uitgesproken visie op de gastronomie en dat zullen de gasten zeker gaan proeven. Leo: ‘We werken met pure ingrediënten en brengen zonder poespas de afzonderlijke smaken op een culinair topniveau.’ De gasten, die tijdens de try-out weken hebben gereserveerd zijn allemaal zeer lovend. De menu’s laten zich omschrijven als vers en puur met een finesse van culinaire eenvoud. De ingrediënten komen van topleveranciers.

Na de koksschool is het leren pas echt begonnen voor Leo:

 1. Sterklas met succes doorlopen van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks
 2. Restaurant Kampagne in Hardingxveld
 3. Restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos
 4. Restaurant Parkheuvel in Rotterdam bij Cees Helder
 5. Restaurant Oude Rosmolen in Hoorn
 6. Restaurant Chesery in Gstaad Zwitserland bij Robert Speth
 7. Restaurant van de Business Club ‘Berlin Capital Club in Berlijn
 8. Restaurant De Gieser Wildeman* in Noordeloos bij Meesterkok René Tichelaar. (7 ½ jaar, waarvan de laatste jaren als souschef.)

Voor Mariëlle kwam haar huidige ‘status quo’ ook niet zomaar aanwaaien.

 1. Koksopleiding bij Albeda College in Rotterdam-zuid
 2. Restaurant De Sniep in Zoetermeer
 3. Grand-Café School in Zoetermeer
 4. Restaurant Winston bij Imko Binnerts in Rijswijk
 5. Restaurant L’Orage Delft
 6. Restaurant De Poort in Gorinchem
 7. Restaurant Gevangenpoort in Woudrichem (hier als gastvrouw)

René Tichelaar is er trots op, dat zijn voormalig souschef dit project aan durft. René: ‘Geweldig dat Leo en z’n vriendin Mariëlle de ”guts” hebben. Ik wens ze alle “glory” toe’.

www.restaurantmerwezicht.nl

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis - Merwezicht
Schmidt Zeevis - Merwezicht Schmidt Zeevis - Merwezicht

De dynamiek van restaurant Vlaar
Nieuw elan in ’t Gooi

Schmidt Zeevis - Restaurant VlaarEen enthousiast team straalt het helemaal uit. Ook de inrichting en de sfeer. Warm, stoer, vers en stijlvol zijn de sleutelwoorden bij Restaurant Vlaar in ’s-Graveland. Zeven dagen van de week geopend. Een zakelijke lunchontmoeting of een romantisch diner? Het kan allemaal. Het aangelegen koetshuis kan gebruikt worden voor een besloten vergadering of diner, maar ook voor een feestelijke party.

Op de achterwand van het restaurant figureren de Italiaanse pastadragers uit vroeger tijden. Dit illustreert de filosofie van pure en verse gerechten, waarmee Restaurant Vlaar zich onderscheidt.

Er is een sterke verbinding naar de pure Italiaanse keuken. Met de seizoenen meekoken en de gasten steeds weer culinair verrassen. Chef-kok Fabian van Hooijdonk: ‘Alles is echt kraakvers. De bouillons trekken we zelf. De pasta’s en de sauzen worden hier allemaal vers gemaakt’.

Het is opmerkelijk, dat de laatste jaren van kommer en kwel in de business er toch steeds weer nieuwe restaurants openen, die zeer succesvol zijn.

Restaurant Vlaar is nu bijna een jaar bezig. Voorheen was in het pand Het Wapen van Amsterdam gevestigd. Het pand is een rijksmonument. Patron cusinier Arlo Vlaar heeft een enthousiast team samengesteld en een vliegende start gemaakt. Het klopt van alle kanten.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis - Restaurant Vlaar Schmidt Zeevis - Restaurant Vlaar

Een feestje voor de Smaakpapillen
Superlatieven schieten tekort

Schmidt Zeevis - ElzenduinSuperlatieven schieten te kort bij de perslunch in Elzenduin. Chef-kok Marco Westmaas heeft wel een heel bijzonder team op de been gebracht om zijn liefde voor Japan te uiten. En liefde gaat ook in Japan door de maag. Tijdens zijn culinaire Japanreizen heeft hij heel wat ontdekkingen gedaan en vriendschappen gesloten.

Op uitnodiging van Sake Europe is de beroemde chefkok Kagurazaka Ishikawa van het beste 3 sterren restaurant Ishikwawa uit Tokio als speciale gastkok met zijn zeskoppige team ingevlogen uit Japan om 'acte de presence' te geven. Ook Akia Oshima van Restaurant Yamazato (Okura) was aanwezig om support te geven. Het team heeft een serie gerechtjes bereid om tijdens de gelijktijdige SAKE proeverij van de wel heel bijzondere selectie van kenner Simon Hofstra te begeleiden. Simon is onlangs in Japan benoemd tot Sake Sumarai en heeft de brouwerijen bezocht, waar hij de godendrankjes voor Sake Europa vandaan haalt.

Wat je ver haalt is lekker. En dat hebben we allemaal geproefd. In totaal veertien gerechtjes passeerden de revue. De eerste vier met de signature van Marco Westmaas , de daaropvolgende tien gerechtjes werden aan tafel geserveerd met de benaming Sake Lunch Holland. In de Japanse keuken draait het om finesse in eenvoud en het moet licht verteerbaar zijn. De vreugdenkreten, na elke proeverij van mijn tafelgenoten heb ik later in het culinaire woordenboek niet kunnen terugvinden. Noem het super superlatief. Petje af voor hele team. Hoe zeg je ook alweer Chapeau! op z’n Japans?

’s-Avonds ging het pas echt los aan de kust van Ter Heijde aan Zee met een SAKE-party voor wel 300 gasten, die allemaal ondergedompeld werden in een culinaire verwennerij van hier tot Tokio. Eigenlijk zou de strandtent het decor vormen, maar de weersomstandigheden lieten dat niet toe. Elzenduin in de duinpan een culinair hoogtepunt. En dat op een maandagavond. Veel dank voor de perfecte organisatie van Sake Europe.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis - Elzenduin Schmidt Zeevis - Elzenduin
Schmidt Zeevis - Elzenduin

Restaurant Antichic is niet gewoon Het is gewoon geweldig!

Schmidt Zeevis - AntichicMet een klein enthousiast team wordt er voor een beperkt aantal gasten gekookt. En met succes.

Dit restaurant werd tijdens de Restaurantweek behalve de winnaar in de regio Rotterdam ook landelijk winnaar in de categorie: ‘publieksprijs’.

Dat betekent,dat de gasten, die Antichic tijdens de Restaurantweek bezochten heel erg tevreden zijn. En niet alleen over de kookkunsten. Vooral de beleving speelt hier een belangrijke rol. Op de voordurend wisselende kaart valt er te kiezen uit negen gerechten. Drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie nagerechten. Elk gerecht heeft een eigen verhaal over de herkomst van de ingrediënten. Ook is er bij elk gerecht een passende wijn met een mooi verleden. Vast terugkerend gerecht is de Papardelle met bospaddenstoelen en truffel. Dat wil je niet missen. Ook de sashimi niet.

De uitbaters Ank & Ron vormen een geweldig duo, die het met hun team voor elkaar krijgen om voortduren alert te zijn om het hun gasten naar de zin te maken. Uitgangspunt is vers, vers en nog eens vers. Het is geopend van woensdag t/m zaterdag.

Reserveren is een pré. De overige dagen zijn voorbehouden voor party’s en feesten en om op locatie te koken.

Klik hier voor meer informatie.

IENS heeft op hun site de meningen van proevers samengevat
Een ‘prettige ontvangst’ bij Antichic. Het is er ‘trendy en sfeervol’, ‘modern en ook huiselijk’: een ‘klassieke stijl gecombineerd met loungebank’. Leuk, maar je kunt ‘dicht op een ander’ tafeltje komen te zitten en dat maakt een intiem gesprek moeilijker. Het restaurant heeft een ‘kleine open keuken’ die goed functioneert, want ‘alles is even vers’ en van ‘goede kwaliteit’. ‘De zachte Italiaanse kaas smelt op je tong”.

Schmidt Zeevis - Antichic Schmidt Zeevis - Antichic

Restaurant De Olijfboom in Barendrecht een hele week in de euforie van de Heilbot.

Schmidt Zeevis - De OlijfboomJürgen de Boom wilde wel eens een grote vis op de kaart zetten. En dat heeft hij geweten ook. Voor de kust van Noorwegen werd een Heilbot van 135 kg gevangen. Toen de Schmidt auto voor de deur stond was het toch even schrikken. Het fileren was een hele klus . In elk gerecht was Heilbot verwerkt. In de bouillabaisse; bij de asperges; in de amuses. Tot groot genoegen van de verwende gasten.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis - De Olijfboom Schmidt Zeevis - De Olijfboom

Make me beautiful!
Sanadome in Nijmegen de bron van ontspanning

Schmidt ZeevisHotel, Thermen, Beauty & Wellness is state-of-the-art. Ze begrijpen bij Sanadome Nijmegen, waarmee ze bezig zijn en hoe zij hun gasten op en top kunnen verwennen. Vrouwen en mannen voelen zich na een middagje ontspannen weer volop energiek. Die energie straalt ook de Executive chef-kok Albert van Rheede uit bij de wervelende rondleiding in het Beauty-complex. Als man van het eerste uur samen met directeur Joost den Bieman is hij nu tien jaar indienst bij Scandic Sanadome. Er is in die tien jaar heel veel bereikt.

Sanadome heeft een fameus imago opgebouwd en onlangs de felbegeerde Award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de wacht gesleept. Albert heeft Wellness op de kaart gezet. De innerlijke mens vraagt ook om beauty. Hij was een van de eerste, die verantwoord gekweekte Shetland Zalm op het menu heeft gezet en omarmt nu ook de vangst van de Fly-shoot vissers.

Albert:
‘Vanuit onze Kuren & Koken filosofie past Fly-shoot vis precies in het plaatje van duurzaam omgaan met de natuur’. De gasten willen ook wellness proeven. In vier restaurants ieder met een eigen uitstraling kunnen gasten iets van hun gading vinden.

Sanadome is niet alleen een bron vanontspanning. Het heeft zelfs een eigen bron met mineraal rijk water met een heilzame werking. Hoe men er telkens weer in slaagt om het grote geheel met alle voorzieningen, de bijzondere behandelingen en top aandacht voor de gasten continue levend en het state-of-the-art te houden? Dat heeft alles te maken met de visie op wellness en het streven om te blijven verrassen. Daar moet je energiek voor blijven. Walk your Talk.

Klik hier voor meer informatie.

In FLOW, het A La Carte & Buffet Restaurant met culinaire specialiteiten en internationale buffetten. In NINETY, het A La Carte Restaurant, waar ook groepen tot 100
personen met elkaar kunnen dineren. De CLUBLOUNGE met bar & lobby in een levendige en gezellige sfeer. MARINA, Spa Restaurant voor gasten in het Thermenlandschap voor de badgasten in zwemkleding of badjas, die een dagmenu of lichte lunch wensen. En dan BREEZE, de Spa Lounge op het terras of in de Thermentuin. Lekker luieren in de buitenlucht.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

In het boek Kuren & Koken komen alle aspecten aan bod.
ISBN 978-90-5897-719-9

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Joost den Bieman en Albert van Rheede met een beautiful tarbot


Tandem Marcel & Eric Swaghoven stuwen
Restaurant Valuas in Venlo tot grote hoogte

Schmidt Zeevis Het is een gouden koppel. Twee broers, die de gastronomie met de paplepel binnen kregen. Zwart & Wit. Marcel Swaghoven als gastheer en sommelier en Eric als chef -kok in de keuken. En de beloning hebben ze ook gekregen een Michelin ster voor het specialiteiten restaurant en een Bib Gourmand voor de Brasserrie. Eten, drinken en genieten daar draait het om bij Valuas.

Eric Swaghoven:
’Koken is niet alleen mijn vak, het is ook nog eens mijn grootste hobby’. Als lid van de commande club Les Patrons Cuisiners onthult Eric in de ledengids zijn specialiteiten: “Nougat” van crab en groenteessence, langoustine met pistache en snijbonen. Schol met bloemkool, piccalilly en een “friszure” loempia. Druivensap met kwart, kaneel en rode wijn. Als je zijn kookboek “kookgedachten” doorbladert loopt het water je al uit de mond. Een recensie in SpecialBite vat het in één zin samen: Dit is ongecompliceerd en toch heel geraffineerd eten.

Wat ooit als een grap en uitdaging begon om de allerbeste kroket te maken is uitgemond in ‘new business’. De ambachtelijke kroketten worden nu op grote schaal bereid en vinden hun weg naar diverse verkoopadressen. Er is zelfs een aparte website voor gemaakt. Het kon niet uitblijven, dat ook broer Marcel los ging met de winecompanions met kwaliteitswijnen, delicatessen en een reeks gerelateerde artikelen.

Het Venlose Valuas is een adresje om je echt helemaal in de watten te laten leggen. In het viersterren hotel kun je ook de nacht doorbrengen en ’s morgens lekker op het terras ontbijten. De unieke ligging aan de Maas maakt het tot een idyllische plek met een mooi uitzicht over de rivier en het aangrenzende natuurgebied.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Café/restaurant en pub De Machinist
en nog veel meer in een spraakmakend gebouw

Schmidt ZeevisWeer een nieuwe zaak in Rotterdam. Rotterdam wordt steeds meer een culinaire bakermat. In dit geval is er niet alleen sprake van een restaurant, maar een heel gebouw. De naam van het restaurant DE MACHINIST komt van de voormalige opleidingsschool voor machinisten. Om precies te zijn de afdeling scheepswerktuigkundigen van de Hogere Zeevaartschool. De meeste van de karakteristieke kenmerken zijn goed bewaard gebleven en geven een extra dimensie voor de bezoekers en gasten van dit culinaire bolwerk. Het initiatief is van Woonbron Delfshaven, Kristal Projectontwikkeling en Leendert Steijger. Samen met Leendert Steijger vormen Karin Yntema en Marcel Beijerling de directie. Karin Yntema is algemeen directeur en Marcel Beijerling is in de operatie chefkok.

In de intro op de website www.demachinist.nl wordt de functie en de activiteiten in het gebouw als volgt samengevat: In de Machinist ontmoeten ondernemers en organisaties elkaar om te komen tot innovatieve producten. Startende, jonge en gerenommeerde ondernemers zetten de deuren open naar de omgeving en naar elkaar. Maar de machinist is meer een verzameling bedrijven.

Er is ruimte voor ontwikkeling, uitwisseling, groei, expressie, ontmoeting en inspiratie. Een ‘kennis-, kunst- en cultuurfabriek’ met een podium voor horeca, stadscafé. Sociëteit, debat, expositieruimte, muziek en theater. De Machinist als vliegwiel op Coolhaveneiland. Een trefpunt voor creatief Rotterdam. De culinaire invulling van het restaurant, stadscafé, pub en de vergaderarrangementen zijn in goede handen bij chefkok Marcel Beijerling. Zijn partner Karin Yntema runt als directeur van het gebouw de overall aspecten. Het is een geolied team om in machinistentaal te spreken.

Doordeweeks al vanaf 8:00 uur geopend om met een heerlijk ontbijt te kunnen starten. Kinderen, die in het aanwezige kinderdagverbijf verblijven zijn ook culinair goed af, want zij krijgen verse en verantwoorde voeding voorgeschoteld. Het restaurant is laagdrempelig en heeft voor ‘ieder-wat-wils’ op de menukaart staan. Met de beste ingrediënten van de beste leveranciers. Een aanrader voor tout Rotterdam.

Zalen
Het gebouw herbergt diverse zalen, die voor diverse activiteiten geboekt kunnen worden met interessante vergaderarrangementen vanaf 4 personen. Grotere
gezelschappen kunnen vergaderen, eten en drinken in een van de zalen. De ruimtes Coolhaven, Parkhaven en Schiehaven zijn geschikt voor vergaderingen tot 20 personen. De Sociëteit is een mooie zaal op de eerste verdieping met een majestueus balkon. De Europoort is een ruime zaal in het souterrain van het pand. Deze ruimtes kunnen worden gehuurd voor borrels tot 120 personen, maar ook voor diners, salsalessen, optredens, etc. DE MACHINIST zal in de Sociëteit en Europoort regelmatig diverse creatieve, culturele en muzikale activiteiten en optredens organiseren.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Chef-kok Peter Gast maakt het weer waar.
Groepen kunnen leren koken op niveau.

Schmidt ZeevisAan het Gravenhof in de binnenstad van Hanzestad Zutphen is Restaurant ’t Schulten Hues nu al weer ruim 8 jaar gevestigd. Het statige, maar knusse pand werd in eerdere tijden gebruikt als Stedelijk Gymnasium, Politiebureau, Gemeentehuis en Regionaal Opleidingscentrum (ROC).

Er is bouwtechnisch veel aan het pand veranderd, maar toch zijn er de diverse karakteristieken van o.a. het schoolgebouw kunnen behouden en zelfs kunnen herstellen. Het kon natuurlijk niet uitblijven, dat er weer ‘lessen’ zullen worden gegeven. En ook dat wordt op sterrenniveau aangepakt met een keuken van deze tijd. De kookstudio, die de naam Kookstudio 07 kreeg, is gevestigd in een van de klaslokalen op de eerste verdieping van het oude gymnasium.

Mensen moeten het gevoel hebben dat ze thuis zijn. Het hoeft allemaal niet zo formeel. Daarom werken we ook met groepen van maximaal twintig personen, om een huiselijke sfeer te creëren”, vertelt Peter Gast over de lessen. “Mensen zijn eerst een paar uur bezig met koken en kunnen daarna in een intieme ruimte naast de keuken genieten van wat ze gemaakt hebben.”

“Koken is een kunst die vaak ondergewaardeerd wordt en waar mensen de meerwaarde niet van zien”, legt Gast uit. “Omdat mensen zelf elke dag koken, denken ze dat ze het zelf ook prima kunnen. Als ik dan een visje aansnijd en instructies geef denken de mensen, ‘dat kan ik ook’. Vervolgens lopen ze te ploeteren en te graven alsof ze in de tuin bezig zijn. Dat komt omdat mensen alles altijd kant en klaar aangeleverd krijgen. Met de lessen proberen we het koken en eten op niveau wat laagdrempeliger te maken.”

Volgens de chef-kok van ‘t Schulten Hues denken veel mensen te snel dat eten bij een sterrenrestaurant niet voor hen weggelegd is. “Een avond theater is niet goedkoper dan een avond uit eten in het restaurant.” Heel handig is de workshop Natriumarm of zoutloos koken. Hier leren de deelnemers hoe het mogelijk is om smaakvolle of zelfs culinaire gerechten te maken zonder natrium of zout toe te voegen. Andere dieetkookworkshops behandelen het vegetarisch menu, glutenvrij of vetarm, of suikervrij menu.

De workshops worden gegeven van 17.00 tot 21.00 uur.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis

Bij Brasserie Beems is er continue reuring

Schmidt ZeevisToen Maria Beems 25 jaar geleden met haar ouders op zoek was naar een nieuw geschikt pand viel het oog op het pand van de vm. Westland Utrecht Bank aan het Rokin. Het nieuwe concept, zou moeten passen in de eigen beleving, die de familie over de horeca had en nog heeft: altijd reuring, laagdrempelig, kiezen voor de allerbeste kwaliteit en een beleefde en vriendelijke benadering van de clientèle. Er is inspiratie opgedaan in Parijs om de Brasserie formule verder uit te werken. De kaart is veelzijdig en overzichtelijk en biedt iedere gast keuze uit een passend gerecht. Op elk moment van de dag. ‘s -Ochtends vanaf 10:00 tot ’s-avonds 21:30. Dat is wat je van een Brasserie verwacht. De Beems Brasserie komt op een goed moment en is al gauw de lieveling van menig zakenman/vrouw, die zich o.a. hebben gevestigd in de tegenover en nabij gelegen kantoren.

Er is veel traffic aan het Rokin. Het Rokin maakt deel uit van de zogenaamde "rode loper" voor bezoekers die vanaf het Centraal Station de stad binnenlopen. Tramlijnen 4, 9, 14, 16, 24 en 25 en een aantal buslijnen rijden over het Rokin. Na 25 jaar is de formule nog steeds van deze tijd en zijn er vele trouwe klanten, die graag steeds weer terugkomen.

Achteraf is dit ook de redding geweest, omdat tijdens de werkzaamheden van de Noord/Zuidlijn voor de deur er voordurend (sinds 2003) obstakels zijn geweest om fatsoenlijk bij het pand te kunnen komen. Het is eindelijk weer goed bereikbaar. Nu de panden aan de overzijde nog. Nog maar acht jaar, dan is al het leed voorbij. Dan is misschien Fleur, nu 16 jaar en de 3de generatie Beems er klaar voor om de familietraditie voort te zetten. We zien de trotse opa Beems al glunderen.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Een chique zaak met een lage drempel
Harbour Club Rotterdam

Schmidt ZeevisEen roemruchte villa uit 1912 aan een idyllisch stadspark bij de Euromast. Aan de binnenkant gestript en gestyled tot een stoer eigentijds restaurant. Met een industriële look en maar liefst 350 zitplaatsen. Een chique zaak met een lage drempel en een realistisch geprijsde menukaart. Haar ‘zusje’ in Den Haag werd amper één jaar geleden nog uitgeroepen tot ‘Best Hospitality Concept’ door het vakblad VENUEZ.

Ton de Zeeuw verwoordde het in een artikel als volgt:
“Net als het grote voorbeeld aan de Scheveningse vissershaven. Waar men eerst plannen had om Harbour Club nummer 2 in Amsterdam te vestigen maar uiteindelijk toch voor Rotterdam koos. De term ‘harbour club‘ riep voordat The Harbour Club Scheveningen er in 2008 mee op de proppen kwam, associaties op met stoffige jachthavenetablissementen in upstate New York. Inmiddels is het concept zo aangeslagen dat iedereen meteen denkt aan een restaurant dat qua interieur en publiek zó in het hippe Meatpacking district in downtown New York kan horen. Fruits de mèr van Schmidt Zeevis en vlees van Piet van den Berg oftewel ‘fish & steak at the park‘ (en mooie wijnen) worden de culinaire lokkers van de nieuwste Rotterdamse place to be, The Harbour Club.”

Het zou zo maar eens de mooiste ‘hotspot’ in het nuchtere Rotterdamse kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis

Nationaal Kampioen in het kwadraat
Roy Eijkelkamp gedreven en gemotiveerd

Schmidt ZeevisTalenten komen bovendrijven tijdens de HorecaEvenTT, dat vorige maand plaats vond in Assen. Roy Eijkelkamp uit Vorden - op dit moment werkzaam bij twee sterrenzaak De Bokkedoorns in Overveen - is 2x nationaal kampioen geworden op het EvenTTculinair. Nationaal kampioen koude klasse en nationaal kampioen Junioren klasse. Hij is student aan de Cas Spijkers Academie. Veel toprestaurants o.a. De Librije in Zwolle, Oud Sluis in Sluis, De Leest in Vaassen, De Bokkedoorns in Overveen, De Lindenhof in Giethoorn en Apicius in Bakkum hebben tijdens het 3 -daagse culinaire evenement van zich laten spreken. Het heeft Roy de nodige voorbereiding en training gekost om de gerechten optimaal te kunnen presenteren.

Roy:
‘Het begint allemaal met het bedenken van de gerechten, vormen, kleur, en presentatie. In dit traject ben je voordurend bezig om je gerechten en presentatie bij te schaven. Ook de feedback van de coaches van het Nederlands jeugdteam is hierin erg belangrijk geweest. Om de schotel uiteindelijk zo goed mogelijk te kunnen presenteren heb ik ‘s-nachts de terrines door de gelei gehaald, zodat ze niet uitdrogen en om de kleur en glans zo optimaal mogelijk te krijgen. Al met al heb ik dus weinig slaap gehad. Maar als je uiteindelijk zo’n mooi resultaat behaald dan heb je loon naar werken gekregen.

’Souschef Jeroen Bavelaar van de Bokkedoorns:
‘Roy is een goeie gedreven jongen, zeer gemotiveerd. Zet alles opzij voor zijn vak en voor het wedstrijd koken. In november gaat Roy samen met het Nationaal jeugdteam Nederland vertegenwoordigen tijdens de Wereldkampioenschappen in Luxemburg‘.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Restaurant 10 in Enschede
Eigentijds & Eigenwijs

Schmidt ZeevisZo kun je de culinaire output wel samenvatten. Feesten & bijeenkomsten krijgen door deze aanpak iets dynamisch mee. En dat is waar mensen belangstelling voor hebben bij het voorbereiden van een feestje. De gasten moeten er na tien jaar nog met plezier aan terugdenken. Alles is maatwerk bij De Jaargetijden & Restaurant 10. De locatie mag je bijzonder noemen: midden in de stad en toch in een park.

Het door Dirk Wattez ontworpen park op deze Twentse buitenplaats beslaat 15 ha. Het past precies bij het ontwerp voor het Volksparkgebouw, dat in 1874 door architect Jacobus Moll is gemaakt. Het legaat van de textielfabrikant H.J. van Heek maakte dit allemaal mogelijk. Een park, waar de textielarbeiders met hun gezinnen zich in hun vrije tijd konden verpozen. Het Volksparkgebouw is nu een Gastenverblijf.

Voor dat verpozen zijn er nu andere woorden. Het wauweffect. En dat is te danken aan chefkok Gerben Zuidersma, die met zijn culinaire team er vanaf 2005 een fameuze zaak van heeft gemaakt. Mooie menu’s met voornamelijk dagverse producten. Als het moet wordt er een show bijgeleverd. De Edda’s dinnershow. Dat is op het lijf geschreven voor groepjes mensen zoals zakenrelaties of collega’s van het werk om eens heerlijk te relativeren met een mooie show en heerlijk eten en drinken.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis

Congreshotel Mooirivier is stimulerend en
inspirerend voor de deelnemers aan congressen.

Schmidt ZeevisMooi Rivier
Francis Hoekendijk
heeft er zijn ziel en zaligheid ingelegd. Toen hij in 2006 het conferentie centrum overnam van zijn familie kon hij zijn eigen visie en ideeën ontwikkelen voor een hotel voor de zakelijke congres- en vergadermarkt in een natuurlijke setting. En dat is hem gelukt na twee jaar grondig verbouwen kwamen er vele nieuwe zalen bij en 54 nieuwe hotelkamers met geheel nieuwe sfeer en uitstraling. In totaal beschikt het Congreshotel nu over 14 zalen en 175 hotelkamers.

Dan hoort er bij een nieuw concept ook een nieuwe naam. Door de bijzondere ligging in Dalfsen aan de Overijsselse Vecht kwamen er twee Nederlandse woorden boven water, die samen een nieuw woord en een unieke naam vormen: Mooirivier.

Ook chefkok Wilco Nederveen kreeg de kans zich uit te leven met het nieuwe concept. Wilco is een veelzijdige kok, die de kunst verstaat om aan de ene kant ruimschoots aan de verwachtingen van de gasten van de brasserie te voldoen en aan de andere kant ook vele honderden gasten, die deelnemen aan een congres culinair te verrassen. Zijn keukenteam is er helemaal op ingespeeld. Alles moet kloppen met het concept.

Wilco:
"We zijn met het hele culinaire team bij elkaar gaan zitten om mooie passende menu’s samen te stellen. Alles vers en alles zelf maken, Ook de soepen en de sauzen. De ingrediënten kopen we bij topleveranciers, waaronder Schmidt Zeevis Rotterdam. Rekening houden met de seizoenen en zoveel mogelijk streekproducten. De Sallandse kaas en het Vechtdal rund zijn enkele voorbeelden”.

Uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme en congressen blijkt dat Mooirivier Congreshotel zich in de top 10 van internationale congreslocaties 2008 mag scharen. Dat is heel mooi voor een eerste startjaar.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Het vroegere vlaggenschip van de Holland
Amerika Lijn - de ss Rotterdam – is na alle wereldreizen weer ‘thuis’ in Rotterdam.

Schmidt ZeevisHet ligt al een tijdje voor anker en alle inrichting en voorzieningen zijn opgetuigd en in oude luister hersteld. F&B manager Erik Troost is vele maanden bezig geweest om zijn team te vormen en mooie spullen bij elkaar te zoeken, die passen bij de stijl en standing van dit bijzondere cruiseschip. Het Cruisehotel is verantwoordelijk voor de hotelaccommodatie en een drietal publieke bars/restaurants. Zo is er het klassieke restaurant Club Room, waar Chef-kok John Gebuis met zijn team met verse producten heel ambachtelijk bezig zijn.

John:
“We koken hier zoals het hoort, wel met de moderne bereidingstechnieken. Het ambacht staat heel hoog in het vaandel”. Er zijn mooie vlees- en visgerechten met tafel bereidingen. Zo ook ‘signature desserts’ . Er is een menukaart met een vast menu, maar u kunt ook kiezen voor het verrassingsmenu met drie tot 6 gangen. Er is hier plaats voor 90 couverts.

En natuurlijk ontbreekt het niet aan een ‘captains table’. Dan is er het Lido. Een laagdrempelig restaurant , waar 156 mensen kunnen verblijven . Met een achterdek voor wel 250 personen met het mooiste terras van Rotterdam. Perfect geschikt voor grote party’s. Chef Gert Hamoen zal zich in het Lido zeker niet vervelen.

De Ocean Bar nog met de klassieke inrichting van toen: ‘een jaren 50 uitstraling. Het was vroeger een van de meest populaire publieke ruimtes aan boord...! Ook nu is het goed toeven aan de bar of in de knusse zitjes. Met uitzicht op de skyline van Rotterdam.

De hotelaccomodatie , die ter beschikking staat is werelds. In totaal 254 hotelkamers, klasse 4-sterren in wel zes kamertypes:

 • inside-,
  • outside-,
   • suite-,
    • luxury-,
     • royal- &
      • home cabins.

Uitgevoerd in drie thema’s: Bahamas, Manhattan en Original. Allemaal met lekkere comfortabele bedden, patrijspoorten, flat screen tv’s, wifi . Kamers met ruime werkplekken. Dit is niet alleen een plek voor de zakenwereld. Hier kan je ook een weekendje met de familie naar toe.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Terug in de goede oude tijd
Hotel Restaurant in den Verdwaalde Koogel is nog steeds bij de tijd

Schmidt ZeevisSoms is het interessant om op weg naar een stad een binnenweg te nemen. Dat heb ik eens gedaan op weg naar ’s-Hertogenbosch dwars door het oude vestingplaatsje Heusden. Toch maar eens stoppen en uitstappen om de fraaie monumentale panden van dichtbij te zien. Een van de opvallende panden is een hotel/restaurant met de toepasselijke naam In den Verdwaalde Koogel.

Ik voelde mezelf verdwaald in de tijd en dat schept een band. Ook de sfeer is ouderwets gezellig. Wat een verademing om in het uit 1620 daterende trapgevelpand een internationale keuken aan te treffen met een geheel gerenoveerde keuken en een gezellige taverne. Een knus terras met uitzicht over de vismarkt. Het culinaire team onder leiding van Patron Auke Rauwerda en Chefkok Rob Engel zijn in staat om de gasten het allerbeste voor te schotelen. Van een Brabantse Koffietafel en High Tea tot een lunch of uitgebreid diner. Alles is mogelijk. Veel bedrijven tot ver uit de omgeving regelen hier hun vergaderarrangement. Het hotel met 13 kamers biedt plaats aan 25 personen.

Met een plaatselijke gids is er eenboeiende rondwandeling door Heusden te maken. In 722 werd er al bier gebrouwen tussen de stadswallen. En anno 2010 is er een uitzonderlijk arrangement mogelijk voor een proeverij bij de Wijnkoopers Heeren van Heusden, die de beroemde wijn van Louis Latour vertegenwoordigen. Als u een volgende keer op weg naar de Efteling, het Nationaal park de Biesbosch, de Drunense of Loonse duinen of ’s-Hertogenbosch bent neem eens een binnenweg of zet uw TomTom direct op postcode 5256 BC Heusden.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Kookstudio buurman&janssen
Gepassioneerd duo heeft de smaak te pakken

Schmidt ZeevisAl bij binnenkomst omsluit de warmte en professionaliteit je, zoals het hoort. Met zorg en aandacht worden de gasten welkom geheten en de jassen worden aangenomen. We zijn bij Vanessa Buurman en Chris Janssen van kookstudio buurman&janssen. Zij zijn inmiddels 6 maanden enthousiast aan het werk in hun eigen zaak. Dat dit gepassioneerde duo de smaak te pakken heeft is een feit.

Vanessa:
‘wij willen de gezelligheid en ongedwongen sfeer van het - uit eten - terug brengen naar de intieme huiselijke omgeving’. Op 15 juli openden zij hun deuren en hebben niet stil gezeten. Ze hebben kennis gedeeld met vele enthousiaste kookliefhebbers. Deze kookliefhebbers volgden bij buurman&janssen een kookworkshop of woonden een wijn- en spijs avond bij.

Elke maand een nieuw en aantrekkelijk viergangen menu, afgestemd op de seizoenen.
De cursisten leren de kneepjes van het vak in een ongedwongen, gezellige atmosfeer. De kookstudio beschikt over 3 ruime kookeilanden met daarin de nodige apparatuur van topkwaliteit van het merk Miele. ‘We hebben bewust gekozen voor een betrouwbaar merk wat aansluit bij een groot deel van onze doelgroep. Het is belangrijk dat men zich bij ons thuis voelt, we hebben daar in onze besluitvorming over interieur, kleuren, apparatuur en materialen zeer zeker rekening mee gehouden. De reacties zijn dan ook zeer positief en verrast, we zijn er heel trots op!’ aldus Vanessa Buurman.

Bij buurman&janssen kunt u naast workshops ook kooklessen volgen. Deze lessen worden 5 maal aansluitend elke 2 weken gegeven. Er wordt per les een specialist uitgenodigd om het thema van de avond toe te lichten en om specifieke vragen te beantwoorden. ‘Die kans krijg je niet vaak’ zegt Chris. Daarna wordt er met de producten een menu gekookt en natuurlijk gezamenlijk genuttigd. Dat het er gezellig aan toe gaat mag duidelijk zijn.

De thema’s van de kooklessen variëren van wild en gevogelte tot vis-, schaal- en schelpdieren en groenten en fruit. Naast de producten wordt er natuurlijk ook gewerkt met verschillende apparaten en materialen. De mogelijkheid bestaat om producten en materialen aan te schaffen voor eigen gebruik’. Kookworkshops speciaal voor kinderen. Verjaardagsfeestjes of een druilerige middag op een educatieve manier invullen? Het is allemaal mogelijk.  Pizza’s , buurman&janssen hamburgers, taartjes, milkshakes, high school musical of eigen culinaire en muzikale wensen gaan bij buurman&janssen in vervulling.

Vanaf 6 jaar is men van harte welkom met vriendjes en/of vriendinnetjes. Voor zakelijke evenementen zijn ook alle faciliteiten aanwezig. Teambuilding, netwerken, brainstormen, business2business bijeenkomsten, wijn- en spijsproeverijen of een bedrijfspresentatie. Bruiloft, verjaardag of jubileum? Ze bouwen in een handomdraai de zaak om tot restaurant voor een groot diner of een receptie met een walking diner. Hierbij serveren ze een 5, 6 of zelfs 7 gangen diner in fingerfood style. Laat het maar aan hen over! Op die middag of avond koken zij voor u en rollen ze zelfs de rode loper uit.

Klik hier voor meer informatie.

20100129_nieuws_003
20100129_nieuws_002 20100129_nieuws_004

Tijdens Horecava op wijnprofessionals Oesters, oesters en nog eens oesters
Schmidt Zeevis laat de smaakpapillen feestvieren!

Schmidt ZeevisJe kon er niet omheen tijdens de ‘proeverijen’ op de wijnprofessional in Amsterdam. Schmidt Zeevis Rotterdam heeft een stand in oester-sfeer laten ontwerpen, waarbij de koelunit is ingepakt als oesterbar met een omtimmering van gebruikt oud steigerhout in een decor van sfeerfoto’s. (standbouw: Brothers-PO en Van Weel Koeltechniek)

Rondom deze sfeervolle oesterbar stonden zes mannen van Schmidt Zeevis aan de lopende band oesters te openen om de verschillen te laten proeven van het uitgebreide assortiment oesters. Wel 14 verschillende soorten liggen op ijs klaar om de smaakverschillen te laten ervaren. Ook de super speciale Tarbouriech, die maar mondjesmaat worden aangevoerd. Deze roze oesters worden in kleine hoeveelheden gekweekt via hangcultuur in het bassin van Thau.

Een strandmeer van 7500 hectare begrensd door de Middelandse zee in het zuiden en in het noorden door wijngaarden. De ‘pinky oester’ zijn zeer speciaal van smaak en bijzonder mooi van vorm. Ook de ‘Grands Crus’ uit Cancale (stad gelegen in Noord Bretagne tussen St. Malo en Mont St. Michel) zijn een ware delicatesse.

De Bretonse oesterkwekers hebben altijd voorrang gegeven aan kwaliteit. Dankzij de ongeëvenaarde knowhow, die van vader op zoon is overgebracht en de weergaloze kwaliteit van het water komt er topkwaliteit uit dit gebied. In de baai van Saint Malo zijn de grootste getijden van Europa. Wanneer de Atlantische oceaan het Kanaal ontmoet en ze in elkaar opgaan, komt de zeegolf heel snel en heel sterk in de baai van Saint Malo.

Het getijverschil – het verschil tussen laag- en hoogwater - is gemiddeld meer dan 12 meter. Deze sterke stroming van het water voorziet de oesters van heel veel plankton, welke onmisbaar is voor hun groei. Uit dit gebied komt ook de Tsarskaya oester, die ooit in vorige eeuwen exclusief voor de Tsaren werden geselecteerd. Vanaf 2005 is Tsarskaya een merknaam geworden voor de allerbeste selectie uit het gebied.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis


Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.