Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

20050304_logo_001

Schmidt Zeevis Rotterdam Horeca nieuws - archiefpagina 06


Kook, eet en geniet!

Schmidt ZeevisAls je het boek ‘Harmonie op je bord’ van Patron Cuisinier en chef-kok Sieberen Meerema openslaat op de maand juni heb je de definitie van hoe Sieberen in de gastronomie staat: “Een restaurant is geen kerk. Er mag gelachen worden. En er mag ruzie gemaakt worden. Jawel. Maar vooral moet er genoten worden! Elk bezoek aan een Italiaans restaurant is toch een avontuur: een explosie van plezier. Er feesten gezinnen met elkaar: drie generaties levenslust en pret. Er worden verhalen verteld. Alles beweegt, zindert van enthousiasme, van kracht en van passie.

Hier wordt geleefd! Daar denk je aan als je in de keuken staat. Soms alleen, soms met vrienden. Die je al kent van de lagere school. Met wie je bent opgegroeid. Met wie je hebt geleerd het leven te leven. En dan sta je met elkaar in de keuken. Je praat wat. Je maakt wat. Iets simpels. Iets wat je zo dadelijk buiten aan de tuintafel met elkaar gaat opeten. Fluitend snuffel je de keuken door.”

Sieberen Meerema is een Friese Rotterdammer geworden in de 13 jaar, dat hij in Rotterdam wortels heeft gekregen. Hij voelt zich overal thuis, maar als hij terug van een vakantie in Italie of Spanje weer over de Erasmusbrug rijdt en met de avondzon de stad ziet opduiken, dan is het echt thuiskomen.

In het statige pand aan de Westersingel is het goed toeven. Op de begane grond het à la carte restaurant met uitzicht op de fantastische diepe stadstuin. Laat de zomer maar komen. Gastvrouwen Astrid van der Kooy en Lotte Blom zorgen, dat alles op rolletjes loopt. En dat de gasten kunnen genieten van hun favoriete gerecht en van de smaakvolle inrichting met veel kunst aan de muur van de hand van Sieberen.

De keuken kookt de moderne Franse keuken (klassieke basis) met Europese invloeden en vooral geïnspireerd door Italië en Spanje. Op de eerste verdieping zijn een aantal flinke ruimten , die voor vergaderingen en/of privat dining gebruikt kunnen worden. Vanouds maakt de Doelen Club / Heren Sociëteit gebruik van de faciliteiten. Twee jaar terug heeft De Doelen Club, die tevens de eigenaar is van het pand, deze verdieping , waaronder de stijlkamer volledig gerenoveerd en gerestaureerd naar de oorspronkelijk staat met uitbreiding van bar en keuken. In de compacte keuken op de begane grond is het slim werken geblazen. Alles wordt vers bereid met verse ingrediënten, dat in de tijd van het seizoen past. Als je het boek ‘Harmonie op je bord’ met daarin ook twaalf mooie maandmenu’s eens doorbladert krijg je meteen zin om aan tafel te gaan.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Muziek bij Schmidt

Schmidt ZeevisMet een champagneknal opende Leontien Zijlaard - van Moorsel de bijzonder drukke nieuwjaarsreceptie van Schmidt Zeevis in Rotterdam. Directeur Marcel van Breda had zijn winkel omgetoverd tot een music-hall, compleet met een grote witte vleugel die door o.a. Jan Vayne werd bespeeld én door de 15-jarige Valentina Toth die vorig jaar al in Carnegie Hall in New York optrad.

Dit alles gebeurde terwijl aan de toonbank de verkoop gewoon doorging: klanten die een visje kwamen kopen, konden daardoor zomaar plotseling met oesters en champagne in de hand komen te staan. Ger Vos, de Sinatra van de Maasstad, betoverde intussen de gasten met zijn warme stem. Ook de 14-jarige Frank de Bruin greep zijn kans om achter de vleugel te kruipen. Hij treedt van tijd tot tijd op als huispianist bij het vernieuwde Chalet Suisse in Rotterdam.


Een diner of lunch in Solo is onvergetelijk.

Schmidt ZeevisDe keukenbrigade bij Restaurant Solo in Gorinchem is sinds een paar maanden versterkt met een nieuwe sous-chef: Gerrit van den Berg. Dit is een interessante stap in zijn culinaire carrière. Opvallend is zijn leergierigheid op het gebied van de gastronomie. Hij was ooit één van de beste jongetjes van de (ster)klas onder de bezielende leiding van Albert Kooy . De sterklas is een Gezel Chefkok opleiding, die talentvolle jonge koks in staat stelt om te werken en leren op Meesterkokniveau. Een initiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. (Meer info zie www.koksforum.nl)

Gerrit van den Berg:
‘Het is voor mij een verrassende uitdaging en eer om nu met Mohammed El Harouchi samen te werken. Na al mijn opgedane ervaring: anderhalf jaar bij KarelV in Utrecht en daarna zeven jaar bij Kasteel Heemstede in Houten was ik weer toe aan iets nieuws’. En nieuw is het bij Solo.

SpecialBite kopt:
”Duo van Culturen blijft betoveren” Als je het onlangs uitgekomen kookboek van El Harouchi “De Franse Keuken omarmt door de warmte van Marokko” leest, dan proef je de sfeer en de passie waarmee er in Solo wordt gewerkt. Alles is er op gericht om de gasten iets bijzonders te laten beleven. Dat komt terug in de warme ambiance en de smaakvol gedekte ruime tafels en de zeer comfortabele fauteuils. Er is een aparte lounge waar de gasten voor ze aan tafel gaan een aperitief kunnen drinken en na de maaltijd rustig kunnen genieten van een Brandmeester’s espresso en digestief. Het smakelijke nieuwe elan, dat aan de gerechten wordt meegegeven komt door klassieke gerechten en spannende kruiderij te combineren en vooral door het met heel veel liefde te brengen.

Daarom is een diner of lunch in Solo onvergetelijk.

Klik hier voor meer informatie.


Schmidt ZeevisGarnalen- en vishandel Matthijs Jansen sluit deuren na 115 jaar

Eind aan handgepelde Stellendamse
Vijf vrouwen en twee mannen in de leeftijd van 63 tot en met 80 jaar hebben tot vorige week woensdag het pelatelier van Matthijs Jansen BV in Stellendam operationeel gehouden. Jongeren hebben volgens bedrijfsleider Piet Sperling geen of onvoldoende ambitie om dit ambachtelijke beroep in ere te houden.

Met de sluiting van garnalen- en vishandel Matthijs Jansen BV gaat in Stellendam en omstreken een lange traditie van het handmatig pellen van garnalen verloren. Per 31 december 2009 valt definitief het doek voor het gerenommeerde visbedrijf dat in 1894 werd opgericht. Zeven van de tien eervol ontslagen personeelsleden hebben inmiddels een nieuwe werkplek aangeboden gekregen bij het nog in aanbouw zijnde bedrijf P&C Fresh Quality Fish van Mark Kern op de Stellendamse Buitenhaven. Lees meer


Restaurant LOC23 pakt uit Onvergetelijk bruiloft met de meesterlijke VIS-bruidstaart van Björn Staneke

20091211_nws_001Hoe kan je als restaurant uitpakken, als je een aanvraag krijgt om voor een bruidspaar een onvergetelijke culinaire afsluiting van hun trouwdag te verzorgen. Met de toegevoegde mededeling, dat ze gek zijn op vis?

Chef Björn Staneke, die samen met zijn partner Joycez Meuwissen al bijna twee jaar het Zevenbergse Restaurant Loc23 runt, glundert bij zo’n opdracht. Hij doet er graag een schepje bovenop voor gasten, die zijn culinair  talent kunnen waarderen. Bij zijn visleverancier Schmidt Zeevis uit Rotterdam was hij al eerder attent gemaakt op een Vis-Innovatie in de vorm van een bruidstaart, die opgebouwd wordt uit de allerbeste vis- en schaal- en schelpdieren. Het concept werd gepresenteerd op INNOFRESH, de vakbeurs voor innovatieve vers producten in Ahoy in Rotterdam.

Met dit idee is Björn aan de slag gegaan en heeft daaraan zijn eigen signature meegegeven. Het resultaat is een bijzondere culinaire creatie, die de toon zette voor de hele avond. De gasten hadden zich eerder tegoed kunnen doen aan drie soorten oesters: de Zeeuwse platte oesters en de grillige Creuses en voor de vleesliefhebbers was er een kalfsoester. Het aansnijden van de visbruidstaart was een verrassend hoogtepunt. Iedereen was blij verrast.

De reactie van het bruidspaar de volgende dag: “Geweldig, boven verwachting. Zelfs de gasten, die geen visliefhebbers zijn, hebben genoten van de heerlijke vis-taart. In één woord meesterlijk” Na dit heerlijk voorgerecht komen nog een vijftal gerechtjes, die in de vorm van een zgn. ‘walking-dinner’ worden geserveerd.

 1. Amuse van gebakken bloedworst, gegrilde coquille en schuim van Sambuca.
 2. Tongschar in een beurre blanc van witte wijn en Hollandse garnalen met een winterwortel á la Matignon.
 3. Geroosterde halve kreeft geweld in een beurre noisette.
 4. Gamba op een stamppotje van peen en uien en een emulsie van medium sherry en rode peper.
 5. Als dessert een bolletje Earl Grey theeijs overgoten met Giffard koffie likeur.

Samenstelling van de VIS bruidstaart
Er waren heel wat uurtjes voorbereiding gaan zitten in het bereiden van een VIS-bruidstaart, die bestaat uit wel vijf plateaus. De onderste laag was opgebouwd uit een bavarois van zalm, gemengd met Aquitaine Caviaar afgeglaceerd met een gelei van chukawakame (Japans zeewier). De tweede laag was een quiche van tonijn en heilbot en pomodori tomaat gegarneerd met roosjes van tomaat en sashimi van heilbot. Voor de derde laag een mabre van gerookte vissoorten: makreel, heibot en zalm afgegarneerd met een chaud-froids van kreeftenbotersaus. Vierde laag bestond uit een aspic van schaaldieren, bestaande uit Hollandse garnalen, Noorse garnalen, ecrevisses, langoustines, kreeft en langouste. Versierd met eetbare bloemen en hele langoustines. De bovenste laag was een bombe van kingkrab, queenkrab en Snowkrab met een chaudfroid van wolhand krabbetjes. Afgegarneerd met ecrevisses en een bruidspaar in de vorm van twee langoustines (een mannetje en een vrouwtje).

Extra dynamiek
De bijzondere plek van het restaurant, gevestigd is in het oude Stationsgebouw (uit 1858) in Zevenbergen geeft een extra dynamiek. De langskomende treinen en de gaande en komende treinreizigers zorgen voor een bepaalde gezelligheid rondom het restaurant. De treintaxi standplaats naast het restaurant is ook voor de restaurantbezoeker een handige manier om voor een gereduceerd tarief het station te bereiken. Altijd wat te doen In de nu bijna twee jaar, dat Loc23 actief is, heeft het restaurant al aardig aan de weg getimmerd. De pers verhaalt met regelmaat over de culinaire hoogstandjes, zoals de week van het La Bonnotte aardappeltje en het Normandië in Zevenbergen, doelend op de aandacht voor schaal- en schelpdieren en het genieten van de Fruits de Mer. Elke eerste vrijdag van de maand is er het Muziek & Smaak thema met live muziek met een optreden van de gastvrouw Joycez, die zich ook ontpopt als een prima zangeres. De stijl van de muziek is een combinatie tussen soul en popmuziek. In het plaatselijke magazine schrijft Björn Staneke een column met de titel ‘Kijk op Koken’, waarin hij elke week iets verhaalt over koken met een recept erbij.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

De Olijfboom in Barendrecht een regelrechte aanrader

Schmidt ZeevisDe omschrijving in de restaurantgids van DinnerSite is er duidelijk over. Restaurant De Olijfboom in Barendrecht is een oase van rust. De ruimte, het hoge plafond en de pilaren maken het een perfecte locatie van lang tafelen in de feestmaand.

De inrichting is robuust, stoer en open, maar vooral warm en toegankelijk. Iens gebruikt de omschrijvingen als Zakelijk, Hip/trendy, Rustig praten, Romantisch. De olijfboom als naam voor een restaurant heeft ook iets romantisch. Nog interessanter is het, dat die boom er ook echt staat. Een jong en enthousiast team onder de bezielende leiding van chefkok Jurgen de Boom en gastvrouw Mieke de Boom zorgt dat de gasten een superavond hebben tijdens een diner in het knusse restaurant. Dat is de voornaamste drijfveer. En de passie voor verse producten en respect voor de seizoenen zorgt ervoor, dat er uit een mooie kaart gekozen kan worden. Elke vier tot vijf weken is er een nieuwe kaart.

Jurgen:
“Ik doe veel met kreeften en oesters en nu ook met mooie wildgerechten in deze tijd van het jaar. Onze basis is de Franse keuken met Oosterse en Italiaanse invloeden. We koken voor elke beurs. Er is al een menu de chef met vier gangen voor € 39,00”.

De voorpret begint al bij het doorlezen van de à la carte gerechten op de menukaart. Je krijgt echt zin om een lekkere keuze te gaan maken. Behalve zes avonden in de week is het restaurant ook van dinsdag tot vrijdag voor de lunch open. Het zakenleven weet De Olijfboom ook al goed te vinden. In de zomer is het terras aan het water een prima stek. Zelfs met de boot te bereiken.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

De Kromme Dissel staat bol van de culinaire creaties

De titel van het deze zomer uitgekomen kookboek No 1 zegt het al.

Schmidt ZeevisChef-kok Tonny Berentsen:
“Het boek is een uiting van onze filosofie: 1 team met een gezamenlijke missie. Enthousiasme is altijd onze ‘drive’. Het boek is gemaakt voor de gasten, die voor ons op nummer 1 staan”. De Kromme Dissel in Heelsum is om meerdere redenen een uniek restaurant. Allereerst door de combinatie van de huisvesting in een authentieke Saksische boerderij met de hedendaagse kookstijl met pure lokale ingrediënten en moderne kooktechnieken. Maar daarnaast is het vooral de gepassioneerde, warme, persoonlijke gastvrijheid van de complete brigade, die zorgt voor een bijzondere belevenis.

De teamspirit is voelbaar. Het team is erg hecht en voortdurend op zoek naar vernieuwing, zonder de oude waarden van het vak uit het oog te verliezen. De gasten worden elke keer opnieuw verrast. Er wordt een bijzondere ervaring bereid, letterlijk en figuurlijk. De vernieuwing in combinatie met oude waarden is terug te vinden in het logo. Een cirkel, die symbool staat voor de beslotenheid van het gezelschap, de ronde tafel, waaraan de gasten dineren en de elementaire vormen van het glaswerk en servies. De frisgroene kleur is eigentijds, terwijl de vorm niet perfect rond is; de verbintenis van het oude pand met de eigentijdse invulling van de gerechten.  De inspiratie voor de culinaire creaties komt niet alleen uit de fijnste ingrediënten, maar ook uit de aanwezigheid van de gewaardeerde gasten.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Je proeft de gezelligheid aan zee
Trendy Strandclub ZWOEL
in het nieuwe Hoek van Holland

Schmidt ZeevisSjoerd Henstra is opgegroeid aan het strand en heeft de afgelopen tien jaar geleerd hoe je gasten het gevoel kan geven, dat je ze waardeert en wat je ze het beste kan aanbieden. Persoonlijke aandacht, extra service, verrassende gerechten en  onverwachte drankjes in een sfeervolle ambiance. En een scherpe prijs met de beste kwaliteit. De kans om dit waar te maken heeft hij gevonden in de exploitatie van een first class strandpaviljoen aan het nieuw aangelegde strandgebied aan de Zeekant in Hoek van Holland met nog vijf andere collega buren op een rij. Zwoel is niet zomaar een strandpaviljoen, maar een exclusief restaurant (onder architectuur), die ook elders niet zou misstaan.

Sjoerd:
“Ik zie dit als een restaurant, dat bij toeval aan het strand zit. Omdat dit gebied is aangewezen als een vier seizoenen badplaats zullen we ons richten op natuurlijk de badgasten, maar ook gasten, die een culinaire ervaring willen opdoen. Het houden van een feest, bruiloft of party is ideaal op deze plek met ook nog eens voldoende parkeerruimte voor de deur”. Dineren bij zonsondergang met gerechten en lekkernijen uit de open keuken, waar chef-kok Jasper van den Akker met zijn team is voorbereid om met de lekkerste en kersverse ingrediënten het de gast naar de zin te maken.

Jasper heeft de hele wereld over gereisd en heeft al het (culinaire) goede behouden. Deze vorm van fusion, die hij op de borden tovert zal niet snel vervelen. Om niets te hoeven missen is aan de openkeuken een ‘chef’s table’ gesitueerd. Daarboven een zwevend plafond met een fraaie decoratie van kunstenaar Diederick Hees.

Sjoerd:
“Ik heb een restaurant gecreëerd, waar ik zelf graag uit wil gaan. Mijn team allemaal afkomstig uit het hogere segment begrijpen dit en gaan ervoor”. Voor een driegangen menu wordt € 29,50 gevraagd. Geen gerecht kost meer dan € 20,00. Een huiswijn met karakter kost € 18,00 per fles en is van sterrenkwaliteit. Hij importeert de wijnen zelf uit een viertal landen en verkoopt ze ook aan de vaste gasten via internet.

Sjoerd Henstra (23) is een zeer veelbelovend talent, waarvan we nog veel zullen horen in culinair Nederland. Toen hij zes jaar was zei hij al dat hij een eigen zaak wilde. Dat is alvast gelukt. Wij wensen hem alle succes van de wereld toe. Niet wachten met een bezoek tot de zomer, want ook nu is het zeldzaam mooi met een ruwe zee en in de verte de binnenkomende en vertrekkende schepen. En op strand paarden in galop.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

20091106_nws_001De ontdekking achter de Meent in Rotterdam
Four Seasons Asian Dining

Aan de Noordmolenwerf 171 in Rotterdam, verscholen aan het water achter de Meent, ontwaar je een bijzonder restaurant met Aziatische invloeden gerund door het culinaire koppel Anny en John Chau . In het restaurant boekje ETEN IN EN OM ROTTERDAM, waarin niet de minste restaurants worden geportretteerd in foto’s en gerechten, schrijft Ellen Scholten in het voorwoord al: ‘Hoe verschillend de restaurants ook zijn, één ding hebben ze gemeen: in alle restaurants wordt gewerkt met kwaliteitsproducten en staat het gastheerschap op hoog niveau.’

Dit niveau halen Anny & John met gemak. John Chau is zijn carrière begonnen, in diverse restaurants om te leren als gastheer. Pas veel later heeft hij zich het koksvak helemaal eigen gemaakt. Hij heeft zich verdiept in de keukengeheimen van de Oosterse keuken en die gecombineerd met de Europese smaken.

John:
‘Aan tafel begrijp ik precies wat en hoe een gast het wil hebben. Alleen die vertaalslag te maken naar de keuken is niet altijd eenvoudig. Dus ben ik me nog intensiever bezig gaan houden met de keuken.’ Hij kookt nu modern Europees/Aziatisch op een manier, die weinigen hem nadoen. Zijn partner Anny is nu de gastvrouw, en heeft maar een half woord nodig om naar de chef-kok de wensen van de gasten te laten vertalen naar een verrassend gerecht.

De menukaart is niet enorm uitgebreid, maar juist kort en to-the-point. Veel verse vis, schelp- en schaaldieren en natuurlijk ook de wereldberoemde Pekingeend, zowel de klassieke als de fusion variant, die geflambeerd wordt met sinaasappelsaus en Cointreau op een bedje van atjar.

Als je een keer echt uit je dak wilt gaan dan bestel je drie dagen van tevoren de BEDELAARSKIP. Dit is een gerecht, dat maar op een paar adressen in Nederland te verkrijgen is. Ook weer een fusion gerecht: Jonge Poussin gevuld met kleefrijst, coquilles, kleine garnalen, Chinese worst (Lapcheung) en Chinese champignons. Daarna omwikkeld met lotusblad en dan gevouwen in brooddeeg in de vorm van een schildpad.

Eerder is het restaurant ook opgemerkt door de Gouden Pollepel van het AD (Algemeen Dagblad). Voor de vaste klantenkring is het logisch, dat het bescheiden duo is gaan opvallen.

Klik hier voor meer informatie.

20091106_nws_002
20091106_nws_003 20091106_nws_004

Bourgondisch Kasteel Maurick in Vught is een culinaire magneet.

Schmidt ZeevisDat een landgoed en kasteel aantrekkingskracht heeft, heeft men ondervonden bij Kasteel Maurick in Vught tijdens de restaurantweek afgelopen zomer. Het werd zelfs overboekt met als gevolg, dat gasten niet allemaal in het a la carte restaurant pasten en deels ook in andere ruimten ondergebracht moesten worden. Dat knabbelde toch wat van de eindscore af. Een 8.4. Er wordt weer wat geleerd van de evaluatie van de feedback.

Chefkok Roger van de Loo is al tien jaar helemaal in zijn element in deze bijzondere en authentieke omgeving.

Roger:
“ Je komt het verleden steeds tegen en je werkt vandaag aan de toekomst. De kookstijl is de laatste jaren steeds meer aangepast. Geen poespas. Nog meer gericht op puur en smaak.” Een aantal gerechten zijn favoriet bij Roger. Neem de gesmoorde kreeft met artisjokkenmayonaise, citrus, koriander samen met gestoofde venkel. Of de gebakken zeebaars op schuim van Ratte aardappel met gesmoorde andijvie, spekjes en wintertruffel. Als hoofdgerecht is de Coquille & Sardine niet te versmaden. Zacht gegaarde tartaar van coquilles en sardines met op de huid gebakken wilde zeebaars en siroop van rode biet en dragon.

Maar ook de ouderwetse gerechten zoals winterse erwtensoep rijkelijk gevuld met gekonfijte varkenswang en huisgemaakte rookworstjes, geserveerd met ambachtelijk donker brood met daarop Beierse woudham worden zeer gewaardeerd door de gasten. Het is een genot om de overzichtelijk menukaart door te nemen. Nog boeiender is het helemaal aan de chef over te laten en alleen het aantal gangen te bepalen.

Met een team van vier koks en vier leerlingen is het vooral slim werken geblazen om de variatie aan gasten op hun wenken te bedienen. De locatie is ook heel divers met veel feesten, recepties, vergaderingen en private diners in aparte zaaltjes.

Het Kasteel is ook een officiële trouwlocatie. De Orangerie, de mooie tuinen en de gezellige terrassen nodigen uit om daar de mooiste dag van je leven te vieren. Al was het alleen al voor de foto’s. Het eigendom van het gebouw wordt beheerd door Monumentenzorg. Patron en SHV Meesterkok Jog Schipflinger is de directeur van Restaurant Kasteel Maurick BV. Hij voegt met zijn persoon de laatste 30 jaar een stukje geschiedenis toe aan dit eeuwenoude landgoed.

20091030_nws_003

Klik hier voor meer informatie.

20091030_nws_002
20091030_nws_004

Chefkok Roger van de Loo in de eigen kruidentuin


Weer terug op de kaart?
Het feestelijk gevoel van Caviaar

20091023_nws_001Gelukkig is er weer een betaalbare (kweek) caviaar van Jacobus Toet van een uitmuntende kwaliteit beschikbaar. De Royal Caviar Baeri is een kweekcaviaar, die van topkwaliteit is. Jacobus Toet en Schmidt Zeevis Rotterdam hebben de handen ineengeslagen, om het hele assortiment van Toet via Schmidt Zeevis Rotterdam te distribueren en te verkopen.

Slimme kweek methoden
Tien jaar geleden bood de kweekcaviaar Caviar d’Aquitaine uitkomst, die in Frankrijk uniek is vanwege haar gastronomische oorsprong uit de regio van de riviermonding de Gironde. De slimme kweekmethoden (verbeterde voeding en wegnemen stress) zorgen ervoor dat er een top product ontstaat.

Chinese Caviaar
De grootste kwekerij is gebouwd in China, waar 18 soorten steur worden gekweekt. Dankzij de natuurlijke ligging met veel zonlicht en een overvloed aan schoon water met een constante temperatuur en samenstelling uit onderliggende bronnen, groeien de vissen hier op tot exemplaren van gemiddeld 40 kg, die ongeveer 8 kg caviaar opleveren. Naar Iraanse tradities is door Iraanse experts de kweekmethoden opgezet. De kenners zullen hierin meer wilde caviaar herkennen. Behalve de caviaarsoorten ook de ambachtelijk gerookte zalm, waaraan alleen rook en zout is toegevoegd. Een top product. Ook voorgesneden beschikbaar voor 100% rendement. Het assortiment heeft een Royal Premium Quality. U moet dit proeven om te kunnen oordelen. Voor de komende maanden is er een interessante introductie aanbieding. Informeer naar de deal die we met u kunnen sluiten.


Royal Class Zalm?

Schmidt ZeevisDe zalm komt uit het ijskoude water van het noordelijkste deel van Noorwegen. Na
het fileren worden de zijden volgens traditioneel recept droog gezouten. Vervolgens
op ambachtelijke wijze gerookt met berken-, eiken- en beukenhout. De fijne sappen
blijven tijdens het rookproces bewaard. Na het wegsnijden van de rooklaag, neken
buikstukken, vetranden en het vel blijft het allerbeste van de zalm over.

Filet Royal
Deze is met eikenhout en jeneverbessen gerookt en heeft daardoor een voortreffelijkesmaak verworven. Deze filet noemt men ook het ‘haasje van de zalm’ en is het aller-fijnste deel van de vis. De huid is verwijderd, zodat elke gram maximaal kan worden genoten.

Tip
Zet het mes er verticaal op en snij plakjes af van ongeveer een centimeter.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Klik hier om business gifts van Schmidt Zeevis Rotterdam en/of Jacobus Toet te bestellen!


Schmidt ZeevisDe Event Company zorgt voor het feest der feesten

De `Event Company’ is erin geslaagd om te beschikken over 4 unieke locaties in Rijswijk, Wassenaar, Delft en Baarn. Locaties, waar je U tegen zegt en die extra toegevoegde waarde bieden aan de particuliere of zakelijke bijeenkomst. Of het nu een gezelschap van 8 mensen is of een happening voor 450 mensen, de sfeer is er al. Het keukenteam zorgt voor een topkwaliteit op het gebied van culinaire verrassingen. Tijdens presentaties, vergaderingen, trainingen of workshops. Recepties, personeelsfeesten en diners lopen op rolletjes door de goede zorgen van de professionele teams. Een bruiloft is op elke locatie onvergetelijk. De datum van menig huwelijk wordt nogal eens aangepast aan de beschikbaarheid van de locatie.

Neem het Landgoed Te Werve in Rijswijk met 14 authentieke zalen met een wijds uitzicht op de vijver, het terras en de 175 jaar oude beuk. Alle faciliteiten voor een efficiënte vergadering of voor een huwelijksceremonie bij de monumentale duiventoren en een champagnebuffet op het terras.

Landgoed Voorlinden in Wassenaar.
Vanouds het trainingscentrum van de PTT en later KPN. Dit koloniale landhuis is een bijzondere locatie, waar een huwelijk vleugels krijgt en een vergadering of training meer dynamiek laat zien. Een spetterend feest als vuurwerk voor een hoogtepunt. Of gewoon bij de open haard filosoferen met een goed glas wijn.

Kasteel de Hooge Vuursche heeft iets ridderlijks. In 2007 is het gerenoveerd. Je voelt je al gauw thuis door de warme eigentijdse uitstraling. De stijlkamers in het kasteel zijn een klasse apart. Na een diner, receptie of feest kan er in de kasteelkamers worden overnacht. Vele beroemdheden zijn er getrouwd en menig staatshoofd heeft er geslapen.

En last but not least is het rijksmonument in Delft De Lindenhof met authentieke zalen en uniek interieur. In de moderne orangerie lopen verleden en het heden naadloos in elkaar over. Het gebouw is ooit neergezet in opdracht van de Gist- en Spiritusfabriek (nu DSM) die destijds een wel heel bijzondere en vooruitstrevende visie had op de ontspanning en het welbevinden van de eigen werknemers.

Executive chef David Imamkhan is eindverantwoordelijke voor de keuken in Rijswijk en Delft en zorgt er met zijn souschefs Jordy Ramakers van Praag (De Lindenhof) en Hugo Ruijgrok (Te Werve) en de vaste brigade voor dat alle culinaire wensen tot in de puntjes worden verzorgd en uitgevoerd. De ingrediënten worden elke dag vers aangeleverd.

Voor meer informatie zie: www.eventcompany.nl.

Jong, energiek, ambitieus en een vakman.
Zo zou je David Imamkhan kunnen omschrijven. Hij heeft de gastronomie met de paplepel binnengekregen van zijn ouders, die een lunchroom in Leidschendam hadden. Ook zijn Surinaamse oma heeft hem geïnspireerd om de Oosterse en Westerse kookstijlen samen te brengen.

Het was een uitgemaakte zaak, dat hij de horeca in zou gaan. Na de MAVO eerst KMBO en daarna nog 2 jaar BBO. Jong geleerd is voor David jong gedaan, want al snel klom hij op tot souschef onder chef-kok Marc Smeets bij Restaurant Corona aan het Buitenhof in Den Haag. Twee jaar later volgde hij Marc Smeets als chef op. Een jaar later werd hij weggekocht door de Event Company. Inmiddels zijn er 9 jaar verstreken en geeft hij als jonge chef (35) met passie leiding aan een gemotiveerd team. Het is elke dag een feestje.


Franchise formule klaar om uit te rollen
Dé traiteur van Bloemendaal

Schmidt ZeevisHoe anti-cyclisch kan iets werken. De modelzaak ‘De traiteur van Bloemendaal’ is door Cees Stensen zorgvuldig en uitgekiend neergezet. Alles klopt. De ingrediënten zijn van de allerbeste kwaliteit. De bereiding is op restaurantniveau en de aandacht voor de klant gaat verder, dan die de gemiddelde winkelier standaard geeft. Je zou denken, dat het ook voor de traiteur wat minder gaat. Het tegendeel is waar.

Waarschijnlijk voor een deel het gevolg van de verschuiving om het wat minder te doen, maar toch lekker te willen blijven eten. Dan maar thuis. Ook boort Cees Stensen een nieuwe groep senioren aan, die er tegenop zien om zoveel werk in de keuken te hebben voor één of twee kleine porties. De traiteur bied hier uitkomst.

Er is een uitgekiend weekmenu, waarmee je goed kunt uitpakken. De prijzen van de traiteur zijn zeker vriendelijk te noemen. De gerechten zijn vanaf € 6,50 en dat maakt, dat deze vorm van catering voor iedereen haalbaar is. Er is volop keus. Cees Stensen heeft een koks-achtergrond. Bij toeval raakt hij betrokken bij de opleidingen van ROC, waar hij de nieuwe landelijke opleidingen van traiteur heeft ontwikkeld.

Vakmanschap en een persoonlijk karakter om dienstbaar te willen zijn, zijn een vereiste om succesvol te kunnen zijn. Talenten krijgen de kans om hun vakmanschap in de praktijk te brengen als stagiaire bij een van de toekomstige franchisenemers of misschien wel voor het runnen van een eigen zaak.

Voor meer informatie zie: www.detraiteurvannederland.nl.


Adieu Sidney & Geralda
Na 10 jaar Librije een andere wereld ontdekken

Schmidt ZeevisZondag 27 september was het zover. Na 10 jaar trouwe dienst en heel hard werken bij de Librije in Zwolle nemen Sidney Schutte en Geralda Joziasse afscheid om een nieuwe weg in te slaan. Maar eerst nemen ze een "break" van zeven maanden om te gaan reizen. Ze zullen er de vaart in houden en heel veel landen en continenten aandoen zoals Zuid-Afrika, Vietnam, Cambodja, Thailand, China, Nieuw Zeeland, Australië, Hawaï en de Verenigde Staten. Na de reis zullen ze weer aan de slag gaan ergens in het buitenland. 

Het door Thérèse en Jonnie Boer georganiseerde afscheid was indrukwekkend en ook hierin tonen ze weer hun klasse. De wijze van afscheid laat eens en te meer zien hoe goed de samenwerking de laatste 10 jaar is geweest. Maar dat laatste zal iedereen kunnen beamen die wel eens bij de Librije gedineerd heeft.

De collega's van Sidney hadden een ludiek afscheidscadeau in petto om hem te confronteren met zijn "stoute" fantasieën. Een "live" lapdance. Sidney is gek op slagroom. Geralda hield de situatie met een "schuin oog" in de gaten. De laatste anderhalf jaar heeft Geralda zich bezig gehouden met Librije's Atelier en Sidney met het Spinhuis. We wensen hen veel plezier tijdens de reis en heel veel succes voor de toekomst.


Nazomeren in Mitland

Schmidt ZeevisDe goede zomer heeft voor restaurant-brasserie Vlonders na de opening in mei nog eens extra benadrukt hoe fantastisch de ligging is met grote terrassen aan het water tegenover het historische Fort de Bilt.

Waar vroeger 15 tennisbanen lagen ligt nu een riant hotelrestaurant complex met 135 kamers en suites, bowling, zwembad met sauna faciliteiten, 12 vergaderzalen en een restaurantbrasserie. De grootvader van de huidige directeuren de gebroeders Plijnaar exploiteerde de tennisbanen, die in de winter werden ondergespoten met water om er een ijsbaan van te maken. Omdat de inkomsten wat terugliepen is er in 1973 de eerste bowlingbaan van Utrecht gebouwd. De combinatie bowlen en fondue/ gourmet was erg in. In 1986 volgde een hotel met 44 kamers. Gasten kunnen in het restaurant Vlonders uitgebreid à la carte dineren of informeler een keuze maken uit de brasseriekaart. 

Chefkok Jacques Tournant zorgt met zijn keukenbrigade, dat de gasten niets te kort komen. Op zondag 27 september is Jacques Tournant te zien in het proramma Business-Class, waar hij de lunch verzorgt. De gasten aan tafel kunnen genieten van in roomboter gebakken "Solea" tongfilets "Veronique" met witte druiven en een beurre Blanc geserveerd op een aardappel mouselline met gestoofde prei.


Een uitgebreid champagne ontbijt in een luchtballon.
Meesterkok Angélique Schmeinck trakteert op een Sunrise Sensation

Schmidt ZeevisCuliAir , het luchtballonrestaurant van meesterkok Angélique Schmeinck heeft een nieuwe service om in een luchtballon te ontbijten. De Sunrise Sensation is inzetbaar voor alle soorten gelegenheden, zoals vergaderen, brainstormen, een product lanceren, trouwen of gewoon als een unieke belevenis. De hete lucht in de ballon wordt gebruikt als een heteluchtoven van negenduizend kubieke meter. Het ontbijt bestaat uit brioches, muffins, pancakes, gepocheerde truffeleitjes, zoete tomaatjes, wilde zalm, heilbot en Italiaanse ham, boeren kazen, confituren en verse vruchten. De te garen ingrediënten worden dan naar de nok van de ballon getakeld om daar bij lage temperatuur bereid te worden. Eerder was Angélique al ‘hot news’ toen zij ging koken in een heteluchtballon en al vele diners in de lucht heeft verzorgd.

Hoe een waanzinnig idee werkelijkheid werd...
Hoe kom je op het idee om een luchtballon te gebruiken als heteluchtoven? Iedereen fantaseert er wel eens op los, op een terras in de zon of in de auto bij een jazzy muziekje. Vaak ontstaan op die momenten de meest bizarre ideeën. Ze geven ons een gevoel van opwinding en energie. Jammer genoeg laten we deze ideeën vaak voor wat ze zijn. Op een zomerdag, rijdend op een landweggetje, zag Angélique een luchtballon, de brander was net aan het vlammen om de ballon te laten stijgen. En dat beeld zorgde voor de logica dat een luchtballon eigenlijk een enorme heteluchtoven is. Het idee om haute cuisine een letterlijke betekenis te geven was geboren.

De fantasie ging door…
Zou er een systeem ontwikkeld kunnen worden waardoor gerechten in de nok van de ballon kunnen garen? Je zou een keuken- en restaurantballon aan elkaar moeten koppelen. Een acrobaat zou vanuit de top het hoofdgerecht abseilend naar de keuken moeten brengen… Nooit zomaar laten varen, zo’n waanzinnig idee; want: alles bleek mogelijk! Met een aantal enthousiaste vrienden werd CuliAir ontwikkeld. In 2003 voerde Angelique als eerste in de wereld een vaart uit met drie aan elkaar gekoppelde ballonnen. Ze presenteerde op grote hoogte een drie-gangendiner voor vijftig personen.

Meesterkok Angélique Schmeinck
Als een van de twee vrouwelijke meesterkoks van Nederland houdt Angélique zich al jaren bezig met alle facetten van smaak. Ze kookte jarenlang op sterrenniveau. Daarnaast is ze kookboekauteur, van onder andere ‘Swingen in de Keuken’ en ‘Een Mond vol Kunst’, dat werd uitgeroepen tot meest innovatieve kookboek van de wereld door Gourmand World Cook Book Awards.

We kennen haar ook van verrassende kookitems voor de televisie. Ze leidde tal van bijzondere workshops en presentaties zoals ‘Culinaire Jamsessies’ en ‘Proef-intermezzo’s’ . En: met haar bedrijf Tast to Taste inspireert ze de professionele foodbranche en de business-to-business-wereld over smaak, innovatie en beleving. En natuurlijk houdt het nog lang niet op. Angélique wil verrassen, zichzelf én de mensen om haar heen. Van meesterkok tot inspirator.

Voor meer informatie zie: www.culiair.nl en www.schmeinckproducties.nl

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Geachte deelnemer aan de DiningCity Restaurant Week,

20090807_nws_001 Graag helpen we u om van de restaurantweek een succes te maken. We bieden scherpe prijzen en interessante ingrediënten om uw gerechten samen te stellen.

Een kans om nieuwe gasten met topkwaliteit aan uw restaurant te binden. Onze medewerkers van de salesafdeling staan klaar om u te adviseren en uw orders tijdig in de keuken te laten bezorgen.

Ook als u geen vaste klant bent, kunt u bestellen!

Bent u geen klant, maar wilt u wel gebruik maken van de aanbiedingen? Bestel overdag per telefoon: 010 – 444 3555, per fax: 010 – 444 3556 of mail restaurantweek@schmidtzeevis.nl

Wij wensen u een succesvolle week toe!


Persbericht

Nationale Restaurant Week Zomereditie
Van 24 t/m 30 augustus lunchen en dineren op topniveau voor € 20,00 resp. € 25,00

20090731_nws_002Deelnemende restaurants vanaf heden op www.restaurantweek.nl; reserveren mogelijk vanaf 5 augustus.

Met zo’n 900 deelnemende toprestaurants verspreid over heel Nederland zijn de verwachtingen voor de zomereditie van de Nationale Restaurant Week (24 t/m 30 augustus) hoog gespannen. Tijdens de wintereditie in maart jl. genoten ruim 160.000 gasten van de meest smakelijke hoogstandjes en betaalbare luxe. Ook de zomereditie zal de restaurants doen volstromen met mensen die zich een exquise én betaalbare lunch (€ 20,00) of diner (€ 25,00) laten smaken.

Juist in de aanhoudende ‘kredietcrisistijd' kan iedereen tijdens de Nationale Restaurant Week kennismaken met culinaire luxe van tongstrelende gerechten die chefkoks te bieden hebben.

Voor een relatief klein prijsje op een zonnig terras genieten van culinaire hoogstandjes bij een toprestaurant; dat klinkt als een welhaast onmogelijke combinatie. Maar de Nationale Restaurant Week maakt  het betaalbaar culinair genieten volledig waar. Met deelnemende restaurants als Apicius, La Rive, Hermitage, Le Garage, Librije’s Zusje en Ron Blaauw wordt het voor iedereen mogelijk om op topniveau te lunchen € 20,00 of dineren € 25,00.

Een actueel overzicht van alle deelnemende restaurants staat sinds vandaag op www.restaurantweek.nl. Na de spectaculaire officiële opening op 4 augustus in restaurant Duin en Kruidberg in Santpoort is reserveren vanaf 5 augustus mogelijk via www.restaurantweek.nl

De Culibus: het goede doel
De Nationale Restaurant Week steunt met de zomereditie het goede doel “De Culibus”. De Culibus is een enorme VIP bus annex sterrenrestaurant-op-wielen, die langs kinderziekenhuizen en achterstandswijken rijdt om kinderen te verrassen met een heerlijke en gezonde maaltijd. De doelstelling van de Stichting Culibus is het op locatie verstrekken van gezonde en voedzame maaltijden aan jongeren, die daaraan vanwege sociale, culturele en/of economische redenen behoefte hebben. Tijdens de Nationale Restaurant Week kunnen  fijnproevers 1 euro aan dit goede doel doneren.

DiningCity.com
De Nationale Restaurant Week is een initiatief van DiningCity.com, de toonaangevende online restaurantgids ism. de partners American Express, San Pellegrino/Aqua Panna, Cooling.nl, ARDS, Schmidt Zeevis, Oester- , Champagne- en Sushi Meisje en Delicious Magazine.

Klik hier voor meer informatie.

20090731_nws_001
20090731_nws_003 20090731_nws_004

Wij ontvingen het onderstaande persberichtje van Eden Amsterdam American Hotel

Frankrijk in hartje Amsterdam!
Het zonnigste terras van het Leidseplein

20090724_nws_003Woensdag 1 juli werd het nieuwe terras Cote D’Americain geopend.
Het terras gelegen aan de Leidsegracht, deel van het Eden Amsterdam American Hotel, is omgetoverd tot een St. Tropez getinte eet - en borrel gelegenheid. Het tot nu toe zonnigste terras van het Leidseplein.

Voor de opening was er een keur aan gasten uitgenodigd. Het terras stond vol belangrijke relaties en BN”ers om op deze spetterende opening aanwezig te kunnen zijn en genoten van de stralende zon, 30 graden Celsius, een glas cava en een selecte keuze klassieke cocktails. Dit alles vergezeld door heerlijke “Fruits de mer”, kreeft en de beste Haring geleverd door onze visleverancier Schmidt Zeevis. De oesters werden door Chef Hamburg persoonlijk opengemaakt en gekeurd. Dit alles omlijst met klassieke hits in een modern jasje door verschillende DJ’s.

Met Cote D’Americain terras gaan we met veel vertrouwen de zomer in, een beetje Frankrijk in hartje Amsterdam. Geopend bij temperaturen boven de 25 graden van Donderdag tot en met Zondag van 15.00 tot 23.00uur.

Klik hier voor meer informatie.

20090724_nws_001
20090724_nws_002

Schmidt Zeevis Rotterdam is voorpagina nieuws van het AD
Haring om te zoenen

Schmidt Zeevis getest. Met vlag en wimpel als eerste geëindigd in de Nationale Haringtest van het AD!

20090703_haring_001Rotterdam, 4 juli 2009
De nationale haringtest van het AD
is elk jaar opnieuw een testcase voor alle haringverkopers in Nederland om te ervaren of alle handelingen met en rondom haring op scherp staan. Alle medewerkers binnen Schmidt, die met haring te maken hebben ondergingen een grondige training. Er werd een nieuwe manier van haringsnijden, het zgn. ‘Engelse snijden’ ingevoerd. Er zijn 29 handelingen nodig voordat een haring in de mond verdwijnt van een consument. Al deze handelingen moeten voor 100% secuur worden uitgevoerd om tot een top eindproduct te komen. De laatste jaren is er flink aan getrokken om alle schakels van de ketting even sterk te krijgen.

Vorig jaar is een unieke ontdooi- en rijpingscontainer ontwikkeld, waarin de vaatjes haring worden ontdooid en gerijpt. Het zorgvuldig regenereren van de vaatjes haring van -20o C naar +5o C binnen 24 uur gebeurt dmv een computer gestuurd bewakingsysteem. Het voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van de voedselveiligheid en HACCP. In de nationale haringtest van het AD krijgt Schmidt Zeevis Rotterdam een dikke 10. Rotterdam en Maastricht kunnen hun mouwen opstropen.

Voor meer informatie over haring verwijzen wij u naar onze haringindex. Lees meer


Talenten fabriek Château Neercanne doet niet gastvrij, maar is gastvrij!

20090703_nws_001Al 25 jaar vormen Peter & Ans Harkema de directie van Château Neercanne. Ter gelegenheid van dit heuglijke feit wordt nu een 3-gangen menu aangeboden voor
€ 25,00. De zaak zit afgeladen. Het is een ongekend succes. Peter & Ans Harkema hebben hun sporen wel verdiend in de gastronomie.

Veel energie wordt er gestopt in het begeesteren van jong talent. Onder de vleugels van chefkok Hans Snijders krijgt jong culinair talent Gilbert von Berg alle ruimte om nieuwe dingen te bedenken. Ook Dominique Jacobs als jongste wijntalent krijgt volop de kans om mooie wijnarrangementen samen te stellen. Het lijkt op een talenten-fabriek op het Chateau. De lijfspreuk van Peter Harkema: ’Chateau Neercanne doet niet gastvrij, maar is gastvrij!’

Château Neercanne, Balkon van Nederland
In het prachtige Jekerdal net op de grens met België, ligt het enige terrassenkasteel van Nederland, Château Neercanne. De fraaie baroktuinen van het 17e eeuwse
kasteel zijn verdeeld over vier niveaus, die allen beschermd zijn door Unesco. Vanaf het hoogste terras heeft u een prachtig uitzicht over de tuinen en het schitterende dal.

Château Neercanne kent een rijke culturele en culinaire traditie. Laat u culinair verrassen in à la carte Restaurant Château Neercanne of lunchrestaurant L’Auberge. De sfeervolle (mergel)zalen zijn ideale locaties voor feesten, recepties en vergaderingen. De unieke wijnkelders, gevestigd in de mergelgrotten vormen een unieke entourage voor een wijnproeverij of het gebruiken van een aperitief. De keuken- en restaurantbrigade, onder leiding van chef de cuisine Hans Snijders staat garant voor een gedenkwaardige gastronomische ervaring. Er worden heerlijke culinaire creaties geserveerd en zorgvuldig geselecteerde wijnen. De wijnkelder, in de met kaarsen verlichte grotten, vormt een prachtige entourage voor een aperitief. Het terras voor het Château met uitzicht over het park nodigt bij mooi weer uit het diner buiten te gebruiken.

20090703_nws_002
20090703_nws_003 20090703_nws_004

Diga, een eigenzinnig restaurant met cocktailbar
Er zijn restaurants met een bar en er zijn bars waar je een hapje kunt eten.
Restaurant Cocktailbar Diga is meer!

20090626_nws_001Richenel Doekhi neemt u mee in zijn wereld van smaak. De combinatie van een eigenzinnig restaurant met cocktailbar maakt Diga tot een uniek concept. Hier gaat u dan ook niet zomaar uit eten. Na een aperitiefcocktail aan de bar, brengt de gastheer de gasten naar hun tafel om te genieten van een avond uit. Er is al een menu samengesteld. Kortom: Restaurant Diga is geen doorsnee restaurant. Het is een plek om te ontdekken aan de Amsteldijk in Amsterdam.

Dineren bij Diga
De keuken haalt zijn inspiratie uit Italiaanse specialiteiten, patisserie en regionale producten in een heerlijk nieuw jasje. Zak lekker weg in het zachte oranje pluche en ga met chef-kok / Patissier Richenel Doekhi mee op een culinair avontuur. Er wordt gewerkt met een wisselend weekmenu. Op deze manier ontdekken de gasten iedere keer weer de nieuwe smaken en creaties. Zij hoeven alleen maar aan te geven hoeveel gangen ze wensen te dineren. Er is al een 3-gangen menu voor € 35,-. Ook wordt er een totaal arrangement aangeboden, een 5-gangen diner met alles erop en eraan, € 115,- p.p. voor de gehele avond uit!

Lunchen bij Diga
Ook met de lunch open! Voor € 25,- twee gangen, een glaasje wijn en een heerlijke verse espresso na. Binnen een uur weer verder met het werk...

Cocktails bij Diga
Behalve een mooie wijnkaart onderscheidt Diga zich van andere restaurants met een uitgebreide cocktailbar. Bartenders maken speciaal voor iedere gast een
aperitief, digestief of andere cocktail. Met een keuze uit 250 verschillende dranken zijn ze in staat om precies díe smaak te creëren die op dat moment wordt
verlangd of iets onmogelijks? Denk aan de Havana Club Maximo, een rum waar maar 2.000 flessen van zijn gemaakt, of een Rosebank whisky waar de distilleerderij van gesloten is. Of de mooie XO cognac van Ragnaud Sabourin, de speciale cocktailingrediënten zoals Nayvan, St. Germain, Gabriel Boudier, Peachcello etc.

Workshoppen bij Diga
Het geheim van de mixologie wordt onthuld tijdens speciale workshops voor particulieren of B2B.


Restaurant Diga
Amsteldijk 137, 1079 LE Amsterdam
Voor meer informatie over Restaurant Diga hier klikken.

20090626_nws_002 20090626_nws_004
20090626_nws_003

The Scelta Institute: Uniek Concept in Venlo
Van fingerfood tot haute cuisine

20090622_nws_001Een jaar geleden opende “The Scelta Institute” zijn deuren in Venlo, aan de nieuwe snelweg A73. The Scelta Institute zorgt voor een invulling op maat van ieder bedrijfsevenement. Behalve uitgekiende presentatie- en vergaderfaciliteiten, heeft The Scelta Institute ook de beschikking over een professionele keuken, restaurant, bar en wijnkelder.

Het markante pand is een bijzondere en sfeervolle locatie voor elke seminar, cursus, vergadering, bedrijfsfeest of productlancering. Bij alle aspecten van de verhuur van de faciliteiten ligt de nadruk op kwaliteit in de breedste zin van het woord. Dit is nadrukkelijk van toepassing op de aangeboden culinaire omlijsting, van fingerfood tot haute cuisine, verzorgd door chef-koks Roel Welles en Sjak Halmans. Deze chef-koks, met ervaring bij verscheidene sterrenrestaurants, werken enkel met dagverse producten van de beste leveranciers, in hun centraal gelegen, open state-of-theart keuken.

Het concept kenmerkt zich in het aanbieden van een totaaloplossing, met een gepersonaliseerd arrangement voor iedere gast. De invulling van een dag of avond in the Scelta Institute wordt in samenspraak met de gast bepaald, rekening houdend met de wensen en het beschikbare budget. De basis van elk arrangement is het exclusief ter beschikking hebben van het gehele pand. Dit innovatief ogende pand bevat de modernste audiovisuele apparatuur en alle benodigde faciliteiten om een corporate event tot een succes te maken.

Zelf een dag of avond in dit unieke pand ervaren? Voor meer informatie over The Scelta Institute hier klikken.

20090622_nws_002
20090622_nws_003 20090622_nws_004

Uitbundige kick-off Kreeftenfestival Holiday Inn Leiden!

20090605_nws_001

Van links naar rechts: Kay McNamara, David McNamara, Marcel van Breda, Ronald Reichert en chef-kok Bert Bonhof.

Eind mei is op uitbundige wijze het immens populaire kreeftenfestival in het Garden Restaurant van Holiday Inn Leiden geopend. In het bijzijn van Mr. David McNamara van de Canadese ambassade hebben relaties van Holiday Inn Leiden genoten van een scala aan kreeftenproeverijen, heerlijk vergezeld met frisse wijnen van Wijnhandel Vino Via.

Onder goedkeurend oog van Marcel van Breda, directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam, sprong het team van koks door een hoge muur van kreeftendozen waarna David McNamara de vlag van Canada in de nok van het Holiday Inn hees. David McNamara haalde in zijn speech aan dat vroeger kreeft vooral werd gegeten door de armere bevolking van Canada en dat het juist zo leuk is om te zien dat het hier nu onbeperkt en exclusief, maar toegankelijk voor iedereen beschikbaar is.

Marcel van Breda, licht toe:
“Er zijn honderden soorten kreeften. Variërend van langoesten en rivierkreeftjes tot ‘de stoere jongens’ uit Nova Scotia (Noord-Oost-Canada).

Voor veel mensen is een vers gekookte kreeft een ware delicatesse, waarbij de inhoud van de poten het absolute summum is. Wij hebben directe - dagelijkse - aanvoerlijnen per KLM vanuit Nova Scotia .

Het Holiday Inn speelt in op de wensen en grote vraag van het publiek door dit heerlijke schaaldier op een toegankelijke manier aan te bieden” Het succes van de voorgaande jaren blijkt uit de enorme bekendheid die Holiday Inn Leiden hiermee inmiddels regionaal heeft bereikt en het aantal gasten dat er totaal is ontvangen: alleen de laatste keer al ruim 2000 gasten.

"Toch willen wij er dit jaar een exclusiever evenement van maken. Een unieke gelegenheid om in alle rust te genieten van heerlijke gerechten in een informele ambiance. Ook degene die ons nog niet kennen nodigen wij van harte uit om tijdens dit evenement kennis te maken met ons product", aldus General Manager Ronald Reichert.

Klik hier voor meer informatie.

20090605_nws_002 20090605_nws_003

20090605_nws_004Haring in het park!

8 juni is er een besloten feestelijk evenement in het Bilderberg Parkhotel ter gelegenheid van de Haringvangst 2009. Dit speciale evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Schmidt Zeevis Rotterdam.

Tijdens deze middag zal er bovendien een cheque worden overhandigd aan de We Care Foundation. Samen met de horeca zamelt deze foundation geld in voor goede doelen die zich inzetten voor mensen voor wie gastvrijheid geen normaal begrip is.


Surf en turf proeverij tussen de koeien op het platteland
Tournedos met kreeft

Schmidt ZeevisMaandagmorgen 18 mei is het platteland in Berkel & Rodenrijs het decor voor een buitengewone BBQ party. De genodigden vallen van de ene verbazing in de andere tijdens de happening.

Drie marktpartijen, gericht op de horeca, organiseren een unieke proeverij op het platteland. Schmidt Zeevis Rotterdam, Piet van den Berg / Nice to Meat en L’ Exception / Lenselink hebben de handen ineen geslagen om dit tot in de puntjes te organiseren. Tussen de stapels strobalen is een sfeervollle ruimte gecreëerd met lange banken en geschakelde partytenten, waar het heerlijk loungen is. (Deze plek zou in Californie, waar het surf en turf vandaan komt niet misstaan).

Eerst het genieten van allerlei heerlijke visgerechtjes met coquilles, langoustines, gamba’s en heilbot, die door het team van Hofstede Meerzigt onder aanvoering van Alain Adriaanse ter plaatse worden bereid. Daarna worden de stallen van de boerderij opengezet en staat er een lange wit gedekte tafel, waaraan de 120 gasten kunnen plaatsnemen.

Het hoofdgerecht tournedos met kreeft wordt uitgeserveerd. Uiteraard schenkt men ook de mooiste wijnen. De koeien van het MRY type loeien met instemming. Het is een uitzondering dat chefs zo direct met het product in aanraking kunnen komen.

Alle informatie over herkomst, speciaal voer en bereiding van de vleessoorten al of niet gecombineerd met vis en schaal- en schelpdieren wordt belicht. Een serie Big Green Egg barbecue's staan klaar om dit te demonstreren.

Dit is een surf en turf proeverij met allure.

20090520_nws_002 20090520_nws_004 20090520_nws_003

Puur, Puur en nog eens Puur

Schmidt ZeevisWie het woord “PUUR” kiest als naam voor zijn restaurant moet wel heel stevig in zijn schoenen staan. Ricardo Vis van Heemst maakt het elke dag waar. Nu alweer bijna twee jaar aan de jachthaven van het historische vestingstadje Hellevoetsluis op het eiland Voorne-Putten. Een half uurtje per auto vanaf Rotterdam.

Puur begint bij de inkoop van de beste producten/ingrediënten, daarna de zo eenvoudig mogelijke bereiding en ten slotte het ‘laten genieten’ van de gasten. Want daar komen ze voor. Natuurlijk speelt dan de ambiance en de ligging van het restaurant een belangrijke rol bij het ‘grote genieten’. Met Ricardo in de keuken en zijn echtgenote  Berlinda en hun twee dochters in de bediening weten zij hun clientèle steeds opnieuw in de watten te leggen. De kaart wordt om de twee à drie maanden aan het seizoen en het aanbod aangepast. Deze week wordt de primeur van de La Bonnotte gelanceerd.

Een speciaal moederdagmenu
Moederdag wordt extra bijzonder met dit bijzondere aardappeltje. Een week lang staat La Bonnotte op de kaart. De bereiding zal puur zijn. De vesting Hellevoetsluis is in de 17e eeuw aangelegd om de oorlogsen handelshaven te versterken. Helaas is de marinehaven in de dertiger jaren naar Den Helder verplaatst. Nu dienen de vele havens als aanlegplek voor de vele pleziervaartuigen en is het stadje erg in trek bij de toeristen uit binnen- en buitenland. Extra kansen komen er volgend jaar met een plan om het terras uit te breiden. Lekker buiten lunchen of dineren is voor de meeste Nederlanders een feestje, puur Hollands.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Schmidt ZeevisRestaurant VIS verzorgt de pre-primeur perslunch La Bonnotte
Chef-kok Jos de Groot rooit het wel

Om de culinaire pers de gelegenheid te geven een halve week eerder de ‘La Bonotte’ te kunnen voorproeven heb je wel alle ingrediënten nodig. Zeker het La Bonnotte aardappeltje. Maar die worden pas een aantal dagen later gerooid op het Franse schiereiland Noirmoutier. Er zit er voor chef-kok Jos de Groot niets anders op dan zijn laarzen inpakken en af te reizen naar Noirmoutier om ze zelf te gaan rooien.

Jos de Groot:
‘Wat is er mooier dan zelf je producten te halen, keuren, bereiden en serveren? Voor mij is dit de pure passie van het vak! La bonnotte een exclusief aardappeltje met een zilte, nootachtige smaak en een zachte luchtige structuur. Alleen met deze eigenschappen krijg ik al genoeg inspiratie om mooie gerechten te maken.

Een perfecte combinatie met andere primeurs zijn snel gemaakt, zo denk ik al aan Oosterschelde kreeft, verantwoord geteelde asperges uit Limburg, zeevenkel en noem maar op! Ook voor deze ingrediënten heb ik persoonlijk de telers gesproken en dat inspireert!‘

Er zit een heel verhaal achter deze bijzondere aardappeltjes met de mooie naam La Bonnotte. Dit ziltige aardappeltje is de primeur der primeurs. Het groeit op het Franse schiereiland Noirmoutier. Slechts een week per jaar beschikbaar. Door de teelt op een lichte zanderige grond en de invloeden van eb en vloed, wordt het gewas regelmatig overspoeld met zeewater en algen.

Hierdoor krijgt de ‘La Bonnotte’ de smaak van de zee via de natuur mee.


Vive La Bonnotte

Schmidt ZeevisDeze week (wk 19) starten de uitleveringen van de primeur aardappeltjes La Bonnotte. Er is al een voorproefje geweest met de culinaire pers. Vanaf donderdag beschikbaar, zodat er 10 dagen lang een primeur op de kaart kan staan. Moederdag valt in deze periode. Ook een mooie gelegenheid om de culinaire vindingrijkheid van de chef en het keukenteam hierop los te laten. In combinatie met een visje en/of schaal- en schelpdieren wordt dit zeker een heus verrassingsmenu.

Stuur uw recept naar wvandereijk@schmidtzeevis.nl en maak kans op een prijs.


Business Class 19 april
Schmidt Zeevis en het Wapen van Zandvoort

Schmidt ZeevisZondag 19 april 2009 heeft chef-kok Alex Bazard van het Wapen van Zandvoort het lunchgerecht bereiden voor de gasten van de talkshow in het programma Business-Class. Het gerecht zal zijn: Gebakken rogvleugel met ossenstaart, witte asperges en sauce charcutiere. Als wijn werd de Cabernet Sauvignon. Caude Val, 2007 (gouden medaille) van het wijngoed van Paul Mas.

Gastheren Bart en Jeroen Schuitenmaker hebben samen met chef-kok Alex Bazard toegelicht wat het wapen van Zandvoort voor culinaire verrassingen in petto heeft. In het keuken-item stond het gesprek van Harry Mens met Marcel van Breda - algemeen directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam - in het teken van de Pieterman en de lamsoren.

Klik hier om de uitzending online te bekijken. Het item over de Pieterman en lamsoren begint bij ca 30 minuten in de uitzending.


John Halvemaan
Volg je gevoel en intuïtie

Schmidt ZeevisDe belangrijkste les, die John Halvemaan van zijn grote leermeester Pierre Krans is bijgebleven: “Niet volgens de geijkte paden te koken, maar je gevoel, je intuïtie te volgen”. En dat heeft hij gedaan en doet dat nu nog steeds. Zijn eerste job was bij Berndsen in Leiden en na zijn militaire dienst, via een tip van een oud medeleerling, bij restaurant Rozenrust, terechtgekomen, waar hij meteen in het diepe werd gegooid, omdat een chef net vertrokken was. Het gemis aan kennis heeft hij rap ingehaald, door goed te luisteren en met vallen en opstaan het vak eigen te maken.

In 1975 vertrok hij met zijn Esther naar Amsterdam. Eerst vijf jaar bij l’Auberge aan het Leidschenplein hier heeft hij de Nouvelle Cuisine op de culinaire kaart gezet en daarna zijn grote doorbraak als chef van het Amstel Hotel, hier heeft hij La Rive met succes op de culinaire kaart gezet. Ambitieuze chefs als Cees Helder, Paul Fagel, Cas Spijkers, Wulf Engel, Jon Sistermans en John Halvemaan hebben de toon gezet en de doorbraken geleverd. Dit ging niet vanzelfsprekend. Daar was moed en doorzettingsvermogen voor nodig.

In 1989 heeft John Halvemaan zijn lang gekoesterde droom om een eigen restaurant te beginnen waar gemaakt. Niet minder dan de beroemde architect Alexander Bodon (behorende tot de architectengroep. De 8, die het nieuwe bouwen in Nederland heeft geïntroduceerd) heeft het ontwerp gemaakt voor zijn restaurant. Op een groene plek in Buitenveldert aan een grote vijver. Het pand in de vorm van een kwart cirkel (geen halvemaan) met veel kunst en bijzondere objecten ademt een sfeer van rust.

John blijft experimenteren met gerechten. ‘Je haalt een gerecht uit elkaar en zet het opnieuw op een andere manier in elkaar.’ Behalve techniek, gaat het vooral om ingrediënten. Hij werkt vanuit een smakenpallet. Analyseren van smaken en daar weer iets nieuws aan toevoegen. Het moleculaire koken is alleen interessant als het iets toevoegt. Het grote voordeel van dit nieuwe koken is dat koks zich meer bezighouden met wat er nu precies gebeurt tijdens het koken en het proces begrijpen. John: ‘Ik ben nu ook weer ouderwets met een houtoven bezig. Zonder wekker en zonder temperatuurmeter. Gewoon je hand in de oven stoppen en op je gevoel een mooi stuk vlees braden’.

Klik hier voor meer informatie.

Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

La Bonnotte primeur - Niets meer aan doen?
De culinaire creativiteit van de chef en het keukenteam zal de gast
verrassen en zijn/haar smaakpapillen feest laten vieren.

Schmidt ZeevisEr zit een heel verhaal achter deze bijzondere aardappeltjes met de mooie naam La Bonnotte. Dit ziltige aardappeltje is de primeur der primeurs. Het groeit op het Franse schiereiland Noirmoutier. Slechts eén week per jaar beschikbaar. Vanaf 7 mei t/m 16 mei 2009. Door de teelt op een lichte zanderige grond en de invloeden van eb en vloed, wordt het gewas regelmatig overspoeld met zeewater en algen.

Hierdoor krijgt de La Bonnotte de smaak van de zee via de natuur mee. Schmidt Zeevis Rotterdam heeft in een eerdere weekmail keukenteams opgeroepen om een gerecht met La Bonnotte in combinatie met een visje en/of schaal- en schelpdieren te bedenken.

La Bonnotte wordt op de Nederlandse markt gebracht door Rungis BV. Direct vanaf de producent is de La Bonnotte binnen een enkele dag leverbaar in uw keuken. Schmidt Zeevis levert en factureert aan de eigen afnemers.

Klik hier voor meer informatie.

 

Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

De Krom in Oud-Alblas
De verrassing in de polder

Schmidt ZeevisIn het hartje van de Alblasserwaard, in het dorpje Oud-Alblas, aan een kromming van de daar samenvloeiende watertjes Alblas en Graafstroom staat een uitspanning die alom bekend is als "Nel in de Krom". Het café bestaat sinds 1861 en is in handen van familie de Heer , die het Oud-Hollandse café hebben uitgebouwd tot Café-Restaurant-Terras.

Toch is het net of de tijd er heeft stil gestaan, want het vele boeren antiek en historische foto's creëren de sfeer van het vroegere plattelandsleven. Arie de Heer en zijn Lisette zijn de motoren achter de totale vernieuwing van “De Krom”. Het restaurant is uitgegroeid tot een serieus eethuis. Chef-kok Pascal Rijsdijk heeft mooie gerechten op de kaart gezet. In combinatie met de uitstekende wijnen is het echt genieten. De goede prijs-kwaliteitverhouding is extra aantrekkelijk. Dertig euro voor een driegangendiner.

Het décor met de werelberoemde molens van Kinderdijk en de vele mogelijkheden tot recreatie zorgen voor EEN DAGJE UIT met hoofdletters in de Alblasserwaard. Sportief of juist relaxt, het is er allemaal.

Met een rondvaartboot voor een groot gezelschap of met een kleinere fluisterboot voor 8 a 10 personen het fraaie polderlandschap met de rustieke molens bekijken? Of liever een arrangement op de fiets of met de kano? Voor een paar uurtjes of een halve dag? Een koffietafel, barbecue of diner in De Krom maakt het compleet. Het verrassingsseizoen is begonnen.

Voor meer informatie: www.dekrom.info

Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Chauffeurs van Schmidt Zeevis:
De Ambassadeurs en het visitekaartje

20090403_nws_001De indruk, die mensen van de chauffeurs van Schmidt Zeevis hebben kunnen we het best omschrijven door een klant van een restaurant te citeren: “Ik was wat vroeg voor de lunch bij een voor mij nieuw restaurant en besloot nog even op het terras te gaan zitten en een straaltje van de lente zon mee te pikken. Er stopte een vrachtauto van Schmidt Zeevis en de chauffeur stapte uit. De chauffeur keurig net in bedrijfskleding. Hij opende de deur van de koelauto. Haalde een onderstel met wieltjes te voorschijn en stapelde daarop de blauwe kratjes, die hygiënisch afgedekt waren met folie en reed de stapel via de leveranciersingang de keuken in. Toen had ik het gevoel, dit is een prima restaurant. Hier kan ik iets moois verwachten tijdens de lunch. Het gevoel kwam uit en ik ben daar vaste klant gebleven.”

Van zulke opmerkingen worden we blij. Behalve topkwaliteit leveren voldoet Schmidt Zeevis aan de hoogste eisen op het gebied van de voedselveiligheid. De Europese certificering BRC-5 (A-status). Daar wordt door heel het bedrijf voordurend veel aandacht aan besteed. Bij de inkoop, de verkoop, de goederenstroom, de fileerderij en de logistiek met als laatste schakel het afleveren bij het restaurant. Van kotter tot keuken. Dat laatste stuk is extra zichtbaar.

De meeste chauffeurs hebben hun vaste routes en er ontstaat een band met het keukenteam. Onlangs hebben drie chauffeurs na jarenlange trouwe dienst hunchauffeursstoel verwisseld voor de leunstoel. Zij gingen met pensioen. John Wils, Arie Bax en Koos Grevel waren graag geziene figuren in de keukens. Zeker als ze op tijd de files hadden getrotseerd.

Aan John Wils vragen we wat zijn mooiste moment was in de afgelopen 12 jaar.

John:
“Eigenlijk is elke dag voor mij mooi. Mijn laatste werkdag viel op Valentijnsdag. Dat heb ik gemerkt. Er was versierd en ik werd ik in de watten gelegd. Een uitnodiging om in het Amstel Hotel te dineren en te overnachten en tal van uitnodigingen voor een etentje met mijn vrouw. Geen leunstoel. Ik blijf beschikbaar om nog wat dingen tedoen voor Schmidt”.

Koos Grevel lijkt een grap uit te halen om 1 april als zijn laatste werkdag te kiezen. Om een citaat uit zijn mond op te tekenen bellen we hem op zijn GSM. “Ik ben er even niet” krijgen we als antwoord. We proberen nog een paar keer vandaag en anders schrijven we daar op een later moment over.

Arie Bax bellen we thuis, maar geen gehoor. Hij zit even in de lappenmand. Dus ook hem bellen we later.

Nog even aan de chef logistiek Kees Groenenboom vragen hoe hij in en paar woorden de drie chauffeurs kan typeren.
Kees: “Koos Grevel is de rust zelve. Arie Bax is de vroege vogel , die altijd extra vroeg aanwezig is en John Wils is de energieke driftkikker. Positief bedoeld. Het zijn niet onze klanten, maar zijn klanten”. Al maanden geleden zijn er drie vervangers aangesteld, die inmiddels goed ingewerkt de routes rijden.

(wordt vervolgd)


Franse La Bonnotte verovert de wereld
Het duurste aardappeltje van de wereld voor een prikkie?

Schmidt ZeevisMaar één week verkrijgbaar. Op het eiland Noirmoutier zijn 2500 mensen met man en macht bezig om in de eerste week van mei het kostbare ziltige aardappeltje te rooien. Daarna volgt een oogstfeest.

Op de website van “most expensive foods in the world” staat La Bonnotte op de vijfde plaats van de wereldranglijst naast producten als

 • Safraan;
 • Macadamia noot;
 • Witte Kaviaar uit Iran;
 • Witte truffel;
 • Wagyu beef;
 • Kopi Luwak koffie uit Sumatra;
 • Chinese groene thee Tieguanyin en
 • nog vele andere bijzondere producten.

Klik hier voor meer informatie.

Veel chefs over de hele wereld kijken er elk jaar naar uit om deze primeur hun keuken binnen te halen. Er zijn al heel wat mooie gerechten gecreëerd met deze exclusieve delicatesse. Een voorproefje ? Klik hier

De smaak van het aardappeltje wordt omschreven als zeer fijn en is volgens kenners niet te evenaren. De smaakindicatie is: zilt, nootachtig en mooi luchtig. Het product dient volgens kenners ongeschild bereid te worden. Door de teelt op een lichte zanderige grond en de invloeden van eb en vloed, waardoor het gewas regelmatig overspoeld wordt met zeewater en algen krijgt de La Bonnotte de smaak van de zee via de natuur mee.

Een uitdaging!
Schmidt Zeevis daagt keukenteams uit om een gerecht samen te stellen met de La Bonnotte in combinatie met een mooi visje. Stuur uw recept naar wvandereijk@schmidtzeevis.nl en maak kans op een prijs. Leverancier Rungis BV biedt u de mogelijkheid om de primeur van de La Bonnotte te proberen. Direct van de producent kan het product binnen een enkele dag na de oogst in uw keuken geleverd zijn. Beschikbaar van 2 mei t/m 9 mei 2009. Prijsindicatie € 35,00 per kg. Verkoop uitsluitend op inschrijving wegens beperkte beschikbaarheid. Schmidt Zeevis zal support geven door het product af te leveren en te factureren aan onze afnemers.


Enorme belangstelling voor Wouter Adriaantje
Trossen los voor Flyshooter GO-1

Bron: www.visserijnieuws.nl

Van links naar rechts: Cornelis Melissant (machinist en tweede Schipper)
Wim Melissant (Schipper), Wout Melissant (oudste vennoot en vader van de jongens Melissant), Frits van Mourik en Johan van Dam (bemanningsleden).

Zondagnacht 15 maart 2009 is de Flyshooter GO-1 vertrokken om in het Kanaal en de Noordzee met hun duurzame vistechniek mooie vissen in Scheveningen aan de wal te brengen.

Op zaterdag is het spiksplinternieuwe schip feestelijk opgeleverd door Maaskant Shipyards aan de v.o.f. W. Melissant & Zonen. Met de scheepsnaam GO-1 (Goedereede Nederland) en onder de vlag van Wouter Adriaantje zal de bemanning wekelijks uitvaren om met een Seine net te vissen. Het schip is speciaal aangepast. Het onderscheidt zich door betrekkelijk lage brandstofkosten i.v.m. het geringe benodigde voortstuwingsvermogen.

De langzame vistechniek vangt onbeschadigde mooie grote vissen zonder ongewenste bijvangst. Er varen inmiddels een aantal Nederlandse Flyshooters. De methode wordt al sinds jaren ook toegepast in de Scandinavische landen en Schotland.

Zaterdag 14 maart 2009 is er in Stellendam ‘open schip’ gehouden, zodat familie, genodigden en belangstellenden het gloednieuwe schip kunnen bewonderen van kombuis tot machinekamer; van schippershut tot het visruim. Na de officiële overdracht heeft Frits van Dongen van de scheepswerf het eerste boek in ontvangst genomen, geschreven door Cornelis Melissant.

Een boek over de visserijtraditie van de GO-1 in de familie vanaf 1919. De inkopers van Schmidt Zeevis letten niet alleen op kwaliteit van de aangevoerde vis, maar letten ook op welke schepen hun vis goed verzorgd. De vangst van de GO-1 wordt met belangstelling tegemoet gezien.

Met Flyshoot zit het wel goed!

20090320_nws_002 20090320_nws_003

Feestelijke officiële opening van het Rotterdamse Restaurant Vis
. . The Whole Sea at Your Table . . .

Schmidt Zeevis

Maître Leo Oldenburg en chef-kok Jos de Groot

Restaurant Vis
is nu na een paar maanden proefdraaien officieel geopend. Na champagne en een welkomstwoord in de centrale entree van het opvallende gebouw aan de Weena door hotel manager Alex van Gastel van ‘the Westin Hotel‘ worden de gasten door chef-kok Jos de Groot uitgenodigd met hem mee te lopen naar het restaurant VIS op de eerste verdieping.

Hij belooft ze deze avond culinair in te pakken Daar wordt het gezelschap op ludieke wijze getrakteerd op een spraakwaterval van niemand minder dan de beroemde cabaretier/stand-up comedian Jörgen Raymann. Op komische wijze haalt Jörgen herinneringen op uit de tijd dat hij zelf een restaurant runde. De hele familie at natuurlijk (gratis) mee. Nog nooit heeft hij zo’n grote familie gehad. De familie als hoeksteen werd voor hem een molensteen. Hij wenst Restaurant VIS veel succes. Als vaste gast zal hij een oogje in het zeil houden.

Na de opening van het buffet met “een zeer royale fruits de mer “, volop lekkernijen uit de zee kunnen de gasten zich ook tegoed doen aan mooie en verrassende amuses, die met regelmaat voorbij komen.

Culinair inpakken?
Het is voor de genodigden culinair uitpakken met een serie uitgekiende proevereitjes, zoals: gemarineerde tonijnfilet met soja saus en boter geserveerd met wasabiijs en macadamia; brochette van coquille, gepocheerde eendenlever en pata negra met rode wijnjuis; rilettes van makreel met gemarineerde artisjok, balsamico sjalot en frisse kruidensalade; gebakken Shrimps met een rellish van tomaat en ijs gemaakt van affila cresse en créme fraiche; kabeljauw met zoete aardappelmousseline met postelein en citrussaus; shooter Zuid-Franse bouride met schuim en krokantje en in kroepoek gebakken heilbot met saffraan mayonaise. Deze voorproefjes beloven veel.

In het restaurant met uitzicht op een bruisende stad is plaats voor 75 couverts. Een overzichtige kaart met vooral vis, schaal- en schelpdieren. Chef-kok Jos de Groot kookt graag met seizoens producten waar hij ook graag mediterrane smaken aan toevoegt. Nog een passie uit zijn tijd in Malaga. Maître Leo Oldenburg afgestudeerd en vooral gepassioneerd vinoloog kan de gasten verleiden om te genieten van een passende wijnspijs combinatie.. Wijnen uit de klassieke en nieuwe wereld maken een diner compleet. Met een wijn arrangement is elke gang een feestje.

Om met woorden van Chef-kok Jos de Groot te spreken, die voorin de menukaart prijken:
“What I dream is what I do. Not only for me but more for you. You are my guest.”

20090313_nws_002
20090313_nws_003 20090313_nws_004

“Groots hotel in fraaie omgeving”
NH Conference Centre Koningshof Veldhoven

Schmidt ZeevisVlakbij Eindhoven en Eindhoven Airport ligt het grootste congres hotel van de Benelux . Het culinaire team is voortdurend bezig om de culinaire prestaties op een hoog niveau te brengen en te houden. Evalueren en leren is één van de manieren om scherp te blijven.

Ook kan er voortdurend bijgeleerd worden
Zo zijn negen koks naar Schmidt Zeevis in Rotterdam afgereisd om in een mini masterclass het nodige over producten en presentaties te ervaren: ‘Wanneer serveren we welke vis?’ De proeverij met zes soorten gerookte zalm, levende scheermessen, zee-egels en coquilles is een feest voor de smaakpapillen van het gezelschap. Chefkok Pepijn Savenije heeft er plezier in om zijn team culinair te coachen. Zijn keukenbrigade bestaat uit 30 personen. Er is internationale ervaring. Pepijn Savenije (39) zelf heeft zijn opleiding genoten van o.a. John Fagel (Tout Court Amsterdam) en André van Doorn (toen De Hoefslag in Bosch en Duin).

168-urige werkweek
Om de culinaire prestaties van niveau elke dag opnieuw te kunnen garanderen zijn twee souschefs Sven Ebus en Kees Baltussen 24 uur per dag, zeven dagen per week in de weer om te zorgen, dat alles op rolletjes loopt. Van grote buffetten (tot 7000 personen) bij de afsluiting van een geslaagd congres, catering van publieks evenementen tot intieme diners. A la carte dineren in Brasserie Porticato of in Restaurant Binnenhof culinair verwend worden.

Het kan allemaal in Koningshof!

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Bij Schmidt Zeevis bestellen via Internet,
maakt u hier al gebruik van?

Schmidt Zeevis Het bestellen van vis via Internet bij Schmidt Zeevis is inmiddels al behoorlijk ingeburgerd. maakt uw bedrijf al gebruik van deze mogelijkheid?

Steeds meer klanten maken gebruik van het Internet om hun bestellingen bij hun leveranciers te plaatsen. Helder en overzichtelijk en de kans op fouten is minimaal geworden.

Geen onleesbare handgeschreven faxen meer. Accuratesse in optima forma.

De procedure is als volgt:
Er wordt in overleg met de klant een door de klant zelf bepaald assortiment aangemaakt. Met alle ins & outs: formaten, soorten en specificaties. Dit kan bijvoorbeeld vastgesteld worden voor een paar maanden. Een assortiment, dat bepaald is in combinatie met de menukaart. Dit voorlopige assortiment wordt dan aangemaakt in ons systeem.

Klant krijgt een inlognaam + inlogcode. Bestellen maar!

Heeft u interesse? Bel uw contactpersoon en/of maak het kenbaar aan de orderafdeling. Tel: 010 - 444 35 55

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Rotterdam heeft er een kanjer bij
François Geurds is steeds op zoek naar Excellentie

Schmidt ZeevisNa maanden van verbouwen, concept uitdenken, uitwerken en aanpassen, inrichten, stylen, restylen en verfijnen samen met mede-eigenaar Joost Maarschalkerweerd is het dan eindelijk zover, Rotterdam is een culinaire attractie rijker.

Zaterdag 21 februari: Restaurant Ivy opent haar deuren.
Het team staat klaar om de gast een zinnenprikkelende eetervaring te bezorgen in het kersverse restaurant gelegen aan de Lloydstraat te Rotterdam.

Vorige maand was François Geurds te gast bij het actualiteitenprogramma ‘De wereld draait door’. Er werd alvast aandacht besteed aan de opening van zijn restaurant in Rotterdam en enkele van de unieke gerechten die het menu rijk is. Er werd echter niet alleen gesproken. Naast een visueel voorproefje in de vorm van prachtige foto’s van de culinaire kunstwerkjes vond er ook een live demonstratie plaats. Een moment lang veranderde de studio van “De wereld draait door” in een culinair laboratorium, waar in een indrukwekkende show François en zijn assistent Marnix een aantal amuses bereidden die in het nieuwe restaurant te verkrijgen zijn.

Ook in het Algemeen Dagblad werd aandacht besteed aan de komst van het nieuwe restaurant en de verwachtigingen van de moleculaire gastronomie, waarmee François Geurds zeer vertrouwd is. Hij was twee jaar lang de rechterhand van Heston Blumenthal van het driesterrenrestaurant The Fat Duck.

Heston Blumenthal behoort tot de topkoks van de wereld. Hij was afgelopen week aanwezig om de opening van Restaurant IVY mee te maken en de nieuwste technische snufjes, die François Geurds heeft ingebracht te kunnen aanschouwen. De geurtafel met afstandbediening waarmee hij dertig verschillende geuren kan laten ontstaan. De digitale klok, waardoor nu alle klokjes van de koks gelijk lopen. De rits open haarden.

Aangrenzend is nog een laboratorium gedeelte en een complete bakkerij. François heeft de halve wereld rondgereisd om van de beste koks te leren. In Nederland kookte hij bij Parkheuvel (Cees Helder) , Chalet Royal, de Karpendonkse Hoeve en Prinses Juliana.

Zijn passie en smaakgevoel laten hem geen minuut in de steek. Hij wil maar één ding: koken op het hoogste niveau. “Ik pas de wetenschap van het koken alleen toe als het iets toevoegt.’’aldus François Geurds.

Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Ideeën en inspiratie opdoen op de Tokyo Taste

Schmidt ZeevisIn de week van 9 februari ’09 was er in Tokyo een zeer indrukwekkende horecabeurs. Buiten de gebruikelijke nieuwtjes waren er demonstraties van de grote chefs der aarde zoals Heston Blumenthal, Ferran Adrià, Joel Robuchon, Tetsuya Wakadu en velen anderen.

Op uitnodiging van Fresh Retail is er een reis georganiseerd met een aantal Nederlandse topchefs waaronder Hans van Wolde, Gerrit Greveling, Dick Middelweerd, Jannis Brevet, Moshik Roth, Henk Savelberg, Marco Westmaas, Erik van Loo en last but not least Mr Akira Oshima.

Meneer Oshima heeft ons vol trots vele mooie dingen van zijn land laten zien. Een van de hoogtepunten was een bezoek aan de Tsukiji vismarkt . Hier wordt dagelijks 3000 ton verse vis verhandeld. Het meemaken van de veiling van de bluefintonijnen was indrukwekkend. De grootse tonijn woog 258 kg en werd verkocht voor een prijs van € 50 per kg!!!

Een groot deel van de vismarkt is zelfs ingedeeld met levende vis, die volgens de Ike Jime methode worden behandeld (humaan doden). Tijdens de trip hebben we ook de gevaarlijke Fuguvis gegeten, dat toch wel enige spanning bij sommige mensen veroorzaakte.

Ook waren er demonstraties en workshops over Waygu beef; een sake proeverij en een bezoek aan een messenfabriek. De bezoeken aan diverse Japanse restaurants maakten het compleet. De reis was voor alle mensen een gigantische ervaring en voor velen een eerste kennismaking met de Japanse cultuur en gebruiken. Ik denk dat er veel ideeën zijn opgedaan. En nog meer inspiratie.

 

Wichert Steller

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis 20090220_nws_005
20090220_nws_006 20090220_nws_009 20090220_nws_007
20090220_nws_008 20090220_nws_010 Schmidt Zeevis

Chefkok Marcel Molenkamp druk met voorbereidingen
Nieuwe uitbreidingen volop in de steigers

Schmidt ZeevisLeidschendam, Greenpark bereidt zich voor om voor de zomer de zaken op orde te hebben om de clientèle te verrassen met een aantal uitbreidingen, waaronder een “PROEVERIJ”. Ook het terras wordt drie keer zo groot, er zijn dagelijks 3000 passanten o.a. door winkelcentrum Leidschenhage. Het is slim om daarop met een groter terras en nieuwe “PROEVERIJ” op in te spelen.

Al jaren is Restaurant/Bar/Lounge Chiparus van het Greenpark Hotel voor de fijnproevers een aantrekkelijke plek om te genieten van een voortreffelijke verfijnde keuken op hoog niveau. Chefkok Marcel Molenkamp zorgt er met zijn keukenbrigade van 12 koks voor dat de gasten kunnen kiezen uit een mooie menukaart met gerechten, die bereid zijn uit verse - zoveel mogelijk- lokale producten met een Internationale/ Franse inslag.

Er is heel wat talent in huis. Ook het bedieningspersoneel is op volle sterkte. “Er is duidelijk geïnvesteerd in goede en bekwame mensen“, kan general manager Michael Tops van het Green Park Hotel bevestigen. De sommelier heeft prachtige wijnen uit oude en nieuwe wijnlanden geselecteerd om de gasten de best mogelijke wijn/spijs combinatie aan te kunnen bieden. Wijnarrangementen zijn steeds meer in trek.

Vanwege de ideale ligging, dichtbij Den Haag en met snelle toegangswegen naar Amsterdam en Rotterdam is Greenpark makkelijk te bereiken. De uitstekende banquetting faciliteiten voor groepen van 10 tot 500 personen maakt Greenpark ook tot ideale party- en vergaderlocatie.

Schmidt Zeevis
Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis

Stikstof-koken

Schmidt ZeevisAllereerst, wat is eigenlijk vloeibare stikstof. Onze atmosfeer bestaat voor 80% uit stikstof en 19% zuurstof en wat edelgassen. De stikstof uit de atmosfeer wordt vloeibaar gemaakt en dan krijgt het de eigenschap dat het een vloeistof is met een temperatuut van -196 graden Celsius. Tevens is de stikstof inert, dat wil zeggen dat het nergens mee reageert en duswat dat betreft veilig is om in te koken.

Koken met stikstof levert hele bijzondere smaaksensaties op.

Onderstaand een leuk voorbeeld:
Neem een mousse afkomstig uit een vulbare spuitbus (Kidde Sifon). Dompel die tien seconde onder in stikstof en je krijgt een krokante buitenkant die een temperatuur heeft van -30 graden Celsius. De binnenkant daarentegen is een stuk warmer: 7 graden Celsius. Dit veroorzaakt een heel bijzonder mondgevoel.

Wij kunnen de stikstof aanbieden voor:
€ 45.00 per 30 liter cilinder. Statiegeld per cilinder € 650.00


Wijnbar Rotterdam

Schmidt ZeevisWijnbar Rotterdam wordt een onderneming van wijnimporteur Grand Cru (Fred Zywiecki van ’t Ouwe Bruggetje in Delfshaven en Arie Jordaan van De Wagenmaker in Poortugaal), Maurice Hamerslag (voorheen werkzaam bij De Engelgroep van Herman den Blijker) en Rinus Dekker (reeds eigenaar van Wijnbar Rotterdam, voorheen wijnbar ‘En Verre’).

De Wijnbar zal 1 maart aanstaande open gaan op de bovenstraat van het Westelijk Handelsterrein aan de van Vollenhovenstraat in Rotterdam, in het mooie Scheepvaartkwartier. De Wijnbar zal gaan werken met 10 enomatic systemen , waarvan er 8 met een mogelijkheid zal worden uitgerust om per persoonlijke chipcard af te rekenen. Een enomatic wijnsysteem is een systeem waarbij de wijnflessen zichtbaar in de zaak geopend staan en waarbij de gast terplekke de keuze kan bepalen. Daarbij kan gekozen worden voor een proefslok, een half glas of een heel glas. Groot voordeel is ook dat de flessen geopend zijn en toch onder druk blijven en daarbij houdbaar zijn, zonder verlies van geur en smaak. Door dit mooie en nieuwe systeem kunnen wij een circa 100 wijnen per glas aanbieden. Tevens zijn wij door het aantal apparaten dat geplaatst gaat worden de grootste wijnbar van de Benelux.

Wijnbar Rotterdam zal 7 dagen per week open zijn, vanaf 12.00 uur tot 24.00 uur. Natuurlijk is het in de wijnbar ook mogelijk te lunchen en te dineren, waarbij de amuses van vis zullen worden bereidt met vis van Schmidt Zeevis , op loopafstand van de wijnbar, dus dagelijks vers!

Schmidt ZeevisOnder de wijnbar zal een wijnkelder gevestigd worden, waar ook de wijnkelder sfeer zal zijn, kaarsen, wijnvaten, wijnvoorraden, houten tafels etc. Hier kunnen wijnproeverijen gegeven worden, zowel voor bedrijven als particulier. Ook diners, seminars in de ruimste zin van het woord.

Verder hebben we een (voor-)proef middag op zondag 8 februari van 15:00 – 18:00 uur.

Voor eventuele reserveringen
Wijnbar Rotterdam,
Westelijkhandels terrein,
06-188 779 46 of
06-511 802 51

Klik hier voor meer informatie.


Zomerlust in Zwijndrecht een lust-oord voor de smaakpapillen

Schmidt ZeevisPatron/Maître Carel Magermans heeft de gastronomie in de genen. Dat is te proeven en te beleven in zijn Zomerlust Brasserie & Restaurant in Zwijndrecht. Een mooiere ligging kun je je niet voorstellen. Met uitzicht op de rivier de Oude Maas en de historische stad Dordrecht met de Grote Kerk als baken. De rivier voor de deur is de drukst bevaarde route van Europa door de binnenvaart, die richting Rotterdam en Antwerpen of richting Karlsruhe gaat. Er valt heel wat te zien. Behalve van het uitzicht genieten valt er culinair ook heel wat te beleven.

Chef de Cuisine Wim Hoogvliet heeft zijn sporen allang verdiend en is zijn gewicht in goud waard. En heeft het vertrouwen van vele trouwe gasten. Zomerlust blijft met zijn tijd meegaan en Carel Magermans is scherp in het aanvoelen van trends. Veel van zijn vrije tijd gebruikt hij om inspiratie op te doen in steden als New York, Parijs, Barcelona en Istanbul en natuurlijk ook bij zijn gewaardeerde collega’s in Nederland. De Franse grandeur is er terug te vinden en de kaarten zijn mooi uitgekiend opgezet, zodat het kiezen al een lust is.

Business lunch of een Franse lunch van viergangen?
Een entrecôte is een waar genot. Van hoogwaardig vlees van Hereford-ossen uit Uruguay. De bereidingswijzen kunnen variëren en zijn op de wensen van de gast afgestemd. Gelukkig vinden we er ook veel visgerechten op de kaart. Zeetong ‘Meunière’; gegrilde tonijn; zeebaars uit de oven, gebakken scampis en forel. En natuurlijk een prachtige Bouillabaisse. De sfeer in de Brasserie geeft veel mensen het ‘wauw’ gevoel. Men hoeft niet door te rijden naar Parijs.

Zeven dagen per week kan het publiek terecht in de Brasserie (46 plaatsen) of in het restaurant boven met nog eens 46 plaatsen. En in de zomer is het royale terras met 75 plaatsen ‘the place to be’. We kijken uit naar een mooie zomer in Zomerlust.

Klik hier voor meer informatie.

20090123_nws_003
20090123_nws_001 20090123_nws_002

Chef van De Librije wordt ingevlogen om de New Yorkers te verrassen.
DINING in New York City

Schmidt Zeevis

ISBN 9789074108447  Prijs 15 Euro

Woensdag 21 januari 2009 wordt in een nieuw prestigieus luxe residence aan het Union Square in New York Manhattan het boek van fotograaf Jan Bartelsman gelanceerd. In het boek worden 40 toprestaurants van New York City belicht. De restauranthouders, die in het boek voorkomen hebben hun clientèle uitgenodigd om gast te zijn bij de lancering van het boek en gelijkertijd te proeven van de culinaire hoogstandjes van 20 topkoks. De opbrengst gaat naar Citymeals-on-Wheels.

Chef Maik Kuijpers van Restaurant De Librije zal zorgen voor de Nederlandse touch tijdens het Walkaround Chef’s Tasting Dinner. De chefs van de diverse New Yorkse Restaurants, waaronder Chef Daniel Boulud van Restaurant Daniel en Chef Marco Moreira van Restaurant Tocqueville hebben er zin in om de gewaardeerde gasten in de watten te leggen. De culinaire creaties van de chefs zullen de smaakpapillen laten jubelen. Het boekje is ook in Nederland verkrijgbaar (voorlopig alleen in het Engels) bij www.bol.com of www.bartelsman.nl en bij Schmidt Zeevis Rotterdam en Maastricht.De restaurants, die in het boekje in de picture komen zijn:
Annisa; Anthos; Aureole; Babbo; Blue Hill; Bouley; Café Boulud; Chanterelle; Daniel; Degustation Wine & Tasting Bar; Del Posto; Dévi; 15 East; Eleven Madison Park; Gilt; Gordon Ramsay at The London; Gotham Bar & Grill; Gramercy Tavern; Il Mulino; Jean Georges; Jewel Bako; Jojo; Kuruma Zushi; L’ Atelier de Joel Robuchon; Le Bernardin; Milos; The Modern; Nobu; Oceana; Per Se; Perry Street; Picholine; Scalini Fedeli; The Spotted Pig; Sushi Yasuda; Tocqueville; Veritas; Vong; Wallse; wd-50.


Tim en Tom voelen zich als een vis in het water tijdens Le Dakar!
Tim en Tom Coronel rijden Le Dakar, met sponsoring door Schmidt Zeevis.

Schmidt ZeevisTim en Tom Coronel rijden voor het Nederlandse Team Dakarsport. Team Dakarsport werd in 2002 opgericht en richt zich geheel op het competitief uitrijden van de Dakar Rally. In 2007 kwamen alle equipes die onder de vleugels van Dakarsport.com reden over de finishstreep in Dakar. Een unieke prestatie.

In 2009 wordt de Dakar Rally gereden met 8 Honda-motoren, 2 Bowlers Nemesis, een Ginaf racetruck en een Bombardier quad. Voor maximale serviceverlening tijdens de wedstrijd zet het team 4 assistentievrachtwagens in en 4 Toyota’s Landcruiser. Om het thuisfront en de (inter)nationale pers optimaal te kunnen informeren, worden bovendien 2 perswagens ingezet.

Ook dit jaar gaat Dakarsport.com voor een 100%-finishscore.

Eén van de auto’s, die bereden wordt door Tim en Tom Coronel, wordt mede gesponsord door Schmidt Zeevis.

Tim Coronel
Tim heeft een lange staat van dienst in de toerwagenracerij. Zijn debuut was in 1994. Hij evenaarde het pole-record van Rubens Barichello (10 pole positions in één seizoen F3). Tim debuteerde in 2007 in de Dakar Rally.

Tom Coronel
Neemt reeds sinds 1990 deel aan races in verschillende klassen, zowel in Nederland als op internationaal niveau. Zijn grootste successen behaalde hij in Japan door in 1997 de Japanse Formule 3 te winnen en in 1999 de Formule Nippon. Gedurende het eind van de jaren 90 was hij ook testrijder voor het Arrows Formule 1-team. Andere hoogtepunten behaalde Tom in de GT klasse en hij nam meerdere keren deel aan de 24 Uur van Le Mans.

Op het moment dat wij dit artikel plaatsen rijden Tim en Tom in de rally op een zeer verdienstelijke 31 plaats overall.

Schmidt Zeevis Schmidt Zeevis


Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.