Pijlinktvissen, bekend vanuit Zuid-Europese keukens als calamari, spelen een groeiende rol in de Nederlandse gastronomie, met name door de inzet van vismethodes zoals flyshooten. Bij Schmidt Zeevis ontdekken we de veelzijdigheid en duurzaamheid van deze weekdieren en delen we graag meer over hun vangstmethoden, bereidingswijzen en een recept.
09 Nov, 2023
Vandaag laten we u kennis maken met de heilbot. Zowel de wilde als de gekweekte variant is een hoogwaardige vis met een delicate smaak waarbij de meeste bereidingswijzen goed passen.
23 Oct, 2023
Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt. In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.
13 Oct, 2023
Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish. Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.
01 Mar, 2023
Alleen het beste is goed genoeg!
28 Feb, 2023
De garnalenvisserij wordt uitgeoefend langs de kust van de Noordzee en de Waddenzee.
03 Feb, 2023
Schmidt’s Keuze is een verantwoorde visie en maakt deel uit van ons MVO-beleid.
03 Feb, 2023
Purse seining visserij
03 Feb, 2023
Staandwant visserij
03 Feb, 2023
Spanvisserij
03 Feb, 2023
Enkelvoudige trawlvisserij
03 Jan, 2023
Boomkorvisserij
09 Dec, 2022
Pulskor
12 Oct, 2022
Snurrevaad visserij.
08 Oct, 2022
Sumwing
04 Jul, 2022
Twinrig visserij
04 Jul, 2022
Longlining is een Engelse benaming voor lijnenvisserij, een zeer oude vistechniek.