Recepten om Forel te bereiden zijn:

 

Gebakken Forel
Gevulde Forel
Gevulde forel met limoen


Ingrediënten:

 

4 forellen

4 mespuntjes peper en zout

1 bosje peterselie

wat margarine

1 deciliter witte wijn

10 gram amandelschijfjes

 

 

 

 

Gebakken Forel

 

Bereiding: Spoel de forellen goed af met water. Vul de buik van de forel met zout, grof gemalen peper en grof gehakte peterselie. Sluit de buik af met een houten cocktailprikker. Bak de gevulde forel in ruim boter om en om in ongeveer 2 minuten per kant. Doe de forel in een ovenschaal. Voeg witte wijn toe. Leg de amandelschijfjes bovenop. Laat de forel ongeveer 6 minuten grillen onder een hete grill. Indien nodig kunt u de tijd onder de grill verlengen met 6 minuten maar dan moet u wel een stukje aluminiumfolie op de forel leggen.

 

Eet smakelijk !


terug naar boven


Ingrediënten:

 

4 forellen (schoongemaakt)

150 g zuring en 150 g spinazie (of 300 g spinazie)

150 g boter

200 g ui

2 1/2 dl witte wijn

2 dl room

4 theelepels mosterd

500 g tomaten

250 g rijst

zout en peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gevulde Forel

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°. Beleg een vuurvaste schaal met een dubbele laag alufolie, laat de folie iets uitsteken. Besmeer de folie met 20 g boter.
Snij de ui in ringen. Smelt 30 g boter in een steelpan en bak de rijst al roerend op matig vuur. Voeg 1/2 liter water, zout en peper toe en breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan en kook de rijst 10 minuten op laag vuur.
Dompel de tomaten in kokend water, laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze, verwijder het kroontje en snij ze fijn. Doe ze bij de rijst en breng alles weer aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat nog 5 tot 10 minuten koken tot de rijst gaar is en het water opgenomen.
Smelt ondertussen in een pan 50 g boter, voeg de spinazie en zuring toe en smoor al roerend op een matig vuur 5 minuten. Laat de groenten uitlekken, maar bewaar het vocht.

Was de forellen en droog ze met keukenpapier. Bestrooi de binnen- en buitenzijde met zout en peper en schep de groentevulling erin. Leg de forellen op de folie, giet de wijn erover en garneer met de uienringen. Verhit de schaal op het gas tot de vloeistof heet is, maar niet kookt. Plaats dan de schaal 8 minuten in de oven tot de forellen gaar zijn en bedruip ze zo af en toe met de wijn.

Haal de forellen uit de schaal, hou ze warm en zeef het kookvocht. Kook het groentenat op een hoog vuur in tot u 2 eetlepels overhoudt, voeg het visvocht toe en laat weer inkoken tot u 2 eetlepels overhoudt. Voeg dan de room toe en breng dit, met de garde kloppend, bijna aan de kook. Voeg al roerend de mosterd toe, breng op smaak met peper en zout, en voeg van het vuur af al roerend de laatste 50 g boter in kleine klontjes toe.
Serveer de forellen, rijst en saus apart.

 

Eet smakelijk !


terug naar boven

Ingrediënten:

 

4 forellen (schoon)

zout, peper

100 gram bospeentjes

100 gram champignons

1 eetlepel citroensap

1 sjalot fijngehakt

50 gram boter

1 eierdooier

1 kopje droge witte wijn

1 dl. visbouillon

 

1 kwart liter limoensaus, gemaakt van een halve dl. droge witte wijn; 2 eetlepels fijngehakte slalot; 1 dl. crème fraîche; 2 limoenen; zout en peper

 

 

 

 

 

Gevulde Forel met limoen

 

Een recept van:
Denyse Focquet; restaurant Le Val ‘d Amblève (Ardennen)

Bereiding
Bestrooi de forellen met zout en peper. Hak de worteltjes fijn en blancheer ze een paar minuten in kokend water. Blancheer ook de champignons (apart) en voeg daar een eetlepel citroensap bij om verkleuring te voorkomen. Bak de sjalotsnippers glazig in de helft van de boter. Meng worteltjes, champignons en sjalot met de eidooier. Breng op smaak met zout en peper en vul de forellenbuikjes er mee. Leg de forellen naast elkaar in een vuurvaste schotel, begiet ze met wijn en bouillon, leg op elke vis een klontje boter, dek de schaal af met folie of ovenpapier en stoof de forellen in 15 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden C.)

De saus:

Laat de wijn met de fijngehakte sjalot inkoken tot ongeveer 1 eetlepel "marinade". Voeg de crème fraîche toe en een gedeelte van het stoofvocht van de forellen; laat de saus opnieuw inkoken en giet er, al kloppend, het limoensap bij. Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de saus over de forellen en serveer direct.

 

Eet smakelijk !


Terug naar hoofdindex
Terug naar alle weetjes over alle vissen
Terug naar viskalender
Terug naar visrecepten

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.