Doorzoek de Schmidt Zeevis website
Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

EG Beoordelingsschema - versheid vis

Criteria waarderingscijfers

Te beoordelen elementen

3 zeer vers

2 vers

1 matig vers

0 niet geschikt voor consumptie

Uiterlijk

Huid

heldere, metaalachtige glanzende kleur geen verkleuring glashelder doorzichtig slijm

heldere kleur, maar zonder glans;

ietwat troebel slijm

verbleekte, matte kleur;

melkachtig slijm

doffe kleur

ondoorzichtig slijm

Ogen

convex (bol)

doorzichtig hoornvlies zwarte glanzende pupil

bol, maar iets ingevallen hoornvlies iets glanzend; zwarte, doffe pupil

vlak,

glanzend hoornvlies;ondoorzichtige pupil

in het midden hol

melkachtig hoornvlies; grijze pupil

Kieuwen

helle kleur          geen slijm

blekere kleur  lichte sporen,    helder slijm

verbleekt;               ondoorzichtig slijm

geelachtig;              melkachtig slijm

Spierweefsel

blauwachtig doorschijnend glad, glanzend; zonder verandering van de oorspronkelijke kleur

fluweelachtig, wasachtig stroef

lichte verkleuring

licht ondoorzichtig

ondoorzichtig

Kleur langs wervelkolom

geen verkleuring

licht rose

rose

rood

Organen

nieren en resten van andere organen, alsmede bloed in de aorta, helder rood

nieren en resten van andere organen dof rood; bloed verbleekt

nieren, resten van andere organen en bloed bleek rood

nieren, resten van andere organen en bloed bruinachtig

Consistentie

Spierweefsel

stevig elastisch

glad van oppervlak

verminderde elasticiteit

iets week (slap); verminderde elasticiteit

oppervlak wasachtig (fluweelachtig) dof

week (slap) schubben laten gemakkelijk los de huid korrelig oppervlak

Wervelkolom

breekt, in plaats van los te laten

blijft hechten

laat enigzins los

laat gemakkelijk los

Buikvlies

sluit volledig aan

sluit aan

laat enigzins los

laat gemakkelijk los

Geur

Huid, kieuwen, buik

als van zeewier

niet als van zeewier maar toch niet slecht

lichtelijk zuur

zuur

Voor vragen en opmerkingen over bovenstaande gegevens kunt u contact opnemen met onze kwalitetsmanager:

telefoon: 010 - 444 3555


Terug naar hoofdindex
Terug naar horeca

Copyright ©, Schmidt Zeevis Rotterdam B.V.